|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Co do soli fizjologicznej to je sie na razie wstrzymałam. Można przemywac oczka wodą a oprócz tego kupiłam płyn micelarny dla niemowlaków musteli. Sól dokupie jak bedzie potrzebna
Witam nową mamusie
|
|
#4562 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ją znowu w szpitalu. Na wizycie kontrolnej u gin znów wyszły skurcze i mnie położyli. Wczoraj dostałam kroplówkę z fenoterolu, dziś już tabletki. Jest lepiej. Dostałam też hydroksyzynę przeciw świądowi bo podejrzewają cholestazę. Zobaczymy jak wyniki. Ale jestem tak spiaca po tych lekach ze masakra..
Gratulacje dla emmy i switezianki! Dobrze ze maluchy sobie dobrze radzą. I trzymam kciuki za dziewczyny, żeby miały dużo siły i spokoju ducha i żeby mogły już wkrótce zabrać maluchy do domu. Pozdrawiam szpitalne mamy i również za nie trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze. Ejani, bardzo Ci współczuję i przesyłam pozytywne fluidy w Twoją stronę. Agoola, mam nadzieję ze sytuacja z babcią ( finansowa) szybko się rozwiąże. Dbaj o siebie, dziecia i męża, pozdrawiam ciepło. Słodkim mamusiom życzę siły i samozaparcia przy trwaniu w diecie. Będę się odzywać częściej (mam nadzieję). Sciskam wszystkie gorąco! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
sadlaczyca - trzymaj się! Zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!
|
|
|
|
#4566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może to głupie pytanie jak na prawie 33 tc ale na jakich badaniach wychodzą skurcze? Czy tylko na ktg?
Jestem z Wami i staram się Was nadrabiać w miarę możliwości i przerw w pracy, wykańczania mieszkania i wizyt u lekarza. Witam nową mamusię ) Współczuję z okazji śmierci bliskich osób. Niestety każda z nas to musi przejść prędzej czy później, ale ciąża na takie przeżycia chyba jest jeszcze gorsza z uwagi na huśtawkę nastrojów. Trzymajcie się! |
|
|
|
#4569 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43693400]Za mną chodzą domowe pierniki tylko wszyscy mówią, że jeszcze za wcześnie na ich pieczenie.[/QUOTE]Pierniczki Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43695470]Mam ten mały i do tego Linomag (kosztuje pare złoty). "Stara szkoła" go bardziej poleca [/QUOTE]Ja też planuję kupić linomag sadlaczyca oby wszystko się unormowało, wracaj szybko I witam nową mamę, fajnie, że się w końcu ujawniłaś
|
|
#4570 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój tak miał, że przez pierwsze dwa tygodnie "cukrzycówki" ruszał się bardzo słabo, dopiero później się rozruszał. Też mu się dieta nie podoba... Cytat:
Cytat:
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
Rzadko pisze bo w sumie nie ma co u mnie się nic nie dzieje od 4 listopada leże sobie w domku i odpoczywamy Ostatnio jakoś dziwnie boli mnie brzuch i miałam skoki ciśnienia ostatnio 145/84 ale moja prowadząca powiedziała ze to normalne. Co ile macie robione usg? bo ja ostatnio mialam 24.września i teraz jak się tak dziwnie czuje dziwi mnie ze gin mi tam nie zagląda do brzucha szyjka ok i tyle ... teraz mam usg 25 listopada i juz sie doczekac nie moge |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Ołaaaaaa z łakomstwa poparzyłam sobie język i podniebienie zupą gulaszową......jak sobie pomóc, piecze i piecze
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Do pepucha najlepszy octanisept i na Ew ranę po cięciu tez sie przyda. My sie pepucha pozbyliśmy przy kąpieli w 14 dobie.
Na pupkę u nas stosują aquastop jeśli jest delikatnie podrażnione a jeśli mocniej to sudocrem. Pani polozna nas tylko uczulala zeby nienakladac go za dużo i dobrze rozsmarowsc. Sól fizjologiczna przydaje sie do czyszczenia oczek i buzki w środku ( bo tez trzeba to robic o czym nie wiedziałam). A my dzisiaj przekroczylusmy magiczna granice i ważymy 1520g! Domi dostał większa dawkę mleka i wypija juz 33ml. Mam nadzieje ze do poniedziałku sie uwinie i trafimy wreszcie do łóżeczka. Oczywiście nadal mam ochotę zebrać kilka pielęgniarek i położnych w jednym miejscu i wrzucić tam granat ale to długa historia. Zapowiedzialam tez pani doktor ze co by sie nie działo ja 24 grudnia wpadam na oddział i zabieram swoje dziecko i nawet niech mnie nieproboja zatrzymać. Mamy taki nawal dzieci ze szok , wszystkie oddziały pękają w szwach. Jakby któraś czasem wpadła na super pomysł zrobienia listy co potrzeba dla dziecka i wrzucala ja tutaj to poprosze o przesłanie jej na pw. Bo muszę po malu wszystko ogarniać a nie wiem od czego zacząć. Masakra. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i pobyty. No i za nasze mamy i ich maluszki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
iwant -
żeby święta spędził już z wami zapewne w ubranku mikołajkowym ))))zaana - witaj! ![]() a moja Zuzanna waży już.... od 2050 g do 2350 g Odwróciła się główką w doł. Więc nie potrzebnie się martwiłam. Mam kontrolować ciśnienie, i zapisywać ile jest rano, w południe i wieczorem. Wczoraj przestraszyłam się wieczorem bo było ponad 140. Jak będzie ponad 145 to szybko do szpitala. Dostałam także receptę na tabletki, które w razie W, mam wziąć na obniżenie. I dostałam także nakaz siedzenia w domu, i zakaz weekendowego jeżdżenia do szkoły - ciężko to widzę. Myślałam, że tylko ja przykręcam kaloryfer, i twierdzę że mi cały czas ciepło, za gorąco.
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnie miałam połówkowe a teraz będę mieć jakoś w połowie grudnia to około 30tc ... więc zazdroszczę tym dziewczyną które widzą swoje maleństwa na każdej wizycie bo ja muszę czekać i czekać ...
|
|
#4578 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynka, narazie bardzo duża, bo po ostatnim USG w 3 trymestrze z wagi i wymiarów wyprzedza termin porodu aż o 3 tygodnie
( w sumie to chyba nie po mnie, bo przed ciążą ważyłam ledwo 50 kg)Ostatnio pamiętam jak położna na SR też polecała octanisept do pępka, a gaziki z alkoholem jedynie jak dzieje się coś niepokojącego- jakiś stan zapalny itp. |
|
|
|
#4580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dokąd dojeżdżasz do szkoły? A odnośnie tego ciśnienia to 145 to za wysoko? Jakoś to wpływa na dzieciaczka? sadlaczyca oby się te skurcze wyciszyły ![]() Witam nową mamusię |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Też nie mam usg na każdej wizycie.
Do tej pory miałam w 7tc-stwierdzenie ciąży, 11 i 13tc(za 1 razem dziec był za mały na mierzenie przezierności) i ostatnio w 21tc 4d genetyczne. Kolejne mam wyznaczone na 9 stycznia a jestem teraz w 27tc. Ostatnio na sr położna naopowiadala jakie to usg jest szkodliwe dla płodu i, ze u niej w rodzinie kobiety w ciąży robią 2-3 badania usg tak jak na zachodzie. Nie powiem żeby to uspokoiło ciężarne na sali ;D Potem zaczęła mówić, ze jej chodzi o te dłuższe badania a sprawdzenie szyjki i włączenie na chwilę jest ok... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie jakby robiły USG na każdej wizycie to mamy były by spokojniejsze, jeszcze tyle się czyta i słyszy o komplikacjach w ciąży... ja już staram się nie słuchać bo bym zwariowała ale to nie łatwe.
Moja gin jest bardzo dobra i bardzo trudno się do niej dostać bo chyba połowa ciężarnych do niej chodzi. Jedyny sposób aby ona USG zrobiła to powiedzieć że czuje się że jest coś nie tak. teraz mam usg w 32 tygodniu ciekawe czy po tym do porodu mi zrobią jeszcze kolejne. lolita25 miałam to samo ostatnio z zupą i z 2 dni bolało
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam: - w 7 tc - stwierdzenie ciazy - jakieś 30 sekund - w 8 tc - ze wzgledu na plamienie - 13 tc - genetyczne - 21 tc - echo serca - 23 tc - polowkowe - 32 tc - kontrolne
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ciśnienia, to tak stwierdziła, że jak będzie powyżej, to szybko trzeba się zbierać i jechać. Jeśli ciśnienie krwi przekracza 140/90 może to oznaczać jeden z objawów stanu przedrzucawkowego.
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowa mamusie
![]() sadlaczyca wspolczuje Ci tego szpitala, ale jak trzeba, to trzeba. Kciuki zeby wszystko bylo ok. ![]() Lusso ja mam usg i badanie na "samolocie" na kazdej wizycie, czyli co miesiac. lolita moze zimna woda Ci pomoze
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-11-13 o 14:30 |
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
Miałam zrobić baby shower, ale stwierdziłam, że wolę wydać tą kasę na 'duże' usg w III trymestrze
Umówiłam się na 30 listopada ![]() Tym razem umówiłam się do innego lekarza, bo przy dwóch pierwszych badaniach babeczka trochę mnie zirytowała. Niby płaciłam za usg 3D, a ona robiła 2D ![]() Ja do tej pory miałam 6 razy robione usg - w 7 tc - w 12 tc - w 13 tc - genetyczne, prywatnie - w 17 tc - w 21 tc - połówkowe, prywatnie - w 26 tc
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-13 o 14:34 |
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LODY!!! ![]() ![]() [/QUOTE]Cyckam kostki lodu, trochę ulżyło, ale ja głupiutka jestem
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
Ja w czwartek miałam ciśnienie 145 ale czułam się dobrze poszłam na spacer zmierzyłam i spadło do 127.
teraz mam kontrolować codziennie kilka razy dzisiaj mialam rano po przebudzeniu 130/81 w ciąży jest granica do 140 ale te dolne też musi byc wyzsze gdzies 90 aby sie martwic tak mi lekarz powiedziała. |
|
|
|
#4590 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Kukurydziana, trzymaj się i daj znać co i jak.
Cytat:
Ja też muszę wybrać się do fryzjera podciąć włosy. Cytat:
![]() Cytat:
Aaa... zapomniałam całkowicie o tej zupie, też bardzo lubimy i chyba muszę zrobić. Cytat:
za szybkie wyjście w dwupaku Cytat:
Cytat:
Porównam czy podobne atrakcje są u mnie w szpitalu ![]() Cytat:
Cytat:
Kręcę się w tym łóżku jak wariatka, malutka dołącza swoje kopniaczki, małż przygrywa chrapaniem i jest impreza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agoola, na Twoją sytuację w rodzinie, w ogóle brak mi słów. Dziewczyny mają rację, że jesteś za dobra. Zadbaj o siebie, bo wszystkim i tak nie dogodzisz. Ejani, przykro mi Moja jedyna babunia też jest w nieciekawym stanie. Chyba zaczynają jej się jakieś zaniki pamięci, bo jak z nią rozmawiam przez telefon, to nie potrafi często znaleźć słów i niekiedy nie mogę zrozumieć o co jej chodzi. Moja mama też to zauważyła. Najgorsze, że ona zawsze była taka żwawa i sprawna, a teraz bardzo podupadła na zdrowiu, do tego straciła wzrok i często powtarza, że chciałaby już umrzeć ![]() Zanna, witaj Sadlaczyca, szybkiego powrotu do domku Dziewczyny biorące żelazo, jak je bierzecie, żeby miało to sens? Przy posiłkach? Hemoglobina mi spada z wizyty na wizytę Byłam wczoraj na wizycie i nasza księżniczka waży już 1100g, czyli tak normalnie Akurat ziewała podczas usg Nie mogę uwierzyć, że już całkiem niedługo ją zobaczę i przytulę Moja waga przekroczyła 70! W życiu tyle nie ważyłam, jestem przerażona, tym bardziej, że naprawdę jem niewiele. Jakbym sobie pozwoliła, pewnie miałabym już 80 kg przekroczone. Musiałabym chyba nic nie jeść, żeby waga nie leciała w takim tempie do przodu ![]() Tak pisałyście o wydatkach i nawet nie chcę dokładnie podliczać ile nam poszło w tym miesiącu W każdym razie czekam na jakieś 5 przesyłek ...łóżeczko, pościel, rożek, rzeczy do szpitala itp. Oczywiście jeszcze trochę muszę zamówić. Nie mogę się doczekać aż wszystko dotrze. Powolutku zaczynam prać i prasować ubranka Uwielbiam zapach świeżego prania Mój małż śmieje się, że jestem uzależniona
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-11-13 o 14:58 |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

16.06.2012 

i jaką pojemność? 30 g czy 100 g

Bałam się porodu jak chol.era. Bo jak wydusić takiego słonika
tylko wszyscy mówią, że jeszcze za wcześnie na ich pieczenie.[/QUOTE]

przekazac co po kardiologu. Otoz.... nie wiadomo! Echo serca mam na 26.11 zobaczymy. Cukry szaleja, ketony jeszcze gorzej jak nie urok to.... srac.ka jak powiadaja. Dzis nasiuisalam na ten magiczny pasek to mi skali braklo. A nie jestem glodna
a jednak organizm gloduje. Niewiedziec czemu. Zalamalam sie, bo z kazdek strony mam wrazenie ze robie dziecku krzywde

żeby święta spędził już z wami
( w sumie to chyba nie po mnie, bo przed ciążą ważyłam ledwo 50 kg)
Moja jedyna babunia też jest w nieciekawym stanie. Chyba zaczynają jej się jakieś zaniki pamięci, bo jak z nią rozmawiam przez telefon, to nie potrafi często znaleźć słów i niekiedy nie mogę zrozumieć o co jej chodzi. Moja mama też to zauważyła. Najgorsze, że ona zawsze była taka żwawa i sprawna, a teraz bardzo podupadła na zdrowiu, do tego straciła wzrok i często powtarza, że chciałaby już umrzeć