Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 13:02   #151
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Witam w nowym wątku
Jestem pewna, że to okres A jakie wielkie skrzepy lecą fuuujjj. Po porodzie mało krwawiłam może z tydzień ale w niewielkiej ilości i ta krew była jasna a teraz taka okresowa i dużo myślałam, że dłużej się będę cieszyć wolnością Ciekawe czy już regularnie będzie przychodził...

Dzidzia Maja szybko przybiera, ale dostaje do butli porcję odżywki aby mleczko było bardziej kaloryczne
Wychodzisz już z Witusiem na dwór? Wczoraj położna pozwoliła nam na spacerek ale dziś wiatrzychoni zimno to odpuścimy, jutro ma być ładnie to na pare minut wyjdziemy Może dziś powerandujemy chwilę.

DiziGratulacje duży synio

Nasturcja zdróweczka dla Miłoszka

Miki

Moja Majcia nieraz po karmieniu nie zasypia i potrafi z godzinę leżeć i sobie obserwować ogólnie jest spokojna, tylko jak głodna to nerwus inie można jej spokojnie przebrać bo się wierzga i krzyczy
Stary 2013-11-13, 13:02   #152
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedz.

Mój przez te moje skurcze coś wspominał o rodzeniu już teraz po wizycie, zobaczymy co powie jutro.
Mi się marzy urodzić przed terminem, bo obaj chłopcy są z 41 tygodnia wykurzani na siłę i bardzo bym znowu nie chciała powtórki. Nie ma to jak z zaskoczenia.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:02   #153
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku..- i to dopiero na 5 stronie,ale macie tępo

My wróciliśmy z spacerku i kontrolnego ważenia, mały waży już ok 4 kg-ładnie,programowo przybiera
Wczoraj prawie cały dzień przespał.. aż byłam w szoku, teraz też sobie drzema a ja mam czas dla siebie...,w sumie to powinnam się wziąśc za porządki ale meeega mi się nie chce
dla Kamilka za wagę!
A tam będziesz sprzątać, posiedź z nami

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:03   #154
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

no mam czas jeszcze na porod a mnie trzymaja, choc dzies na ktg mialam takie piekne skurcze co 10-15 min a potem ustaly pewnie znowu te wstretne przepoiwadacze potem jak sie da dam zdjecie tego ktg jak kolezanka sie obudzi wiecie nie moj komputer
Stary 2013-11-13, 13:04   #155
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
no mam czas jeszcze na porod a mnie trzymaja, choc dzies na ktg mialam takie piekne skurcze co 10-15 min a potem ustaly pewnie znowu te wstretne przepoiwadacze potem jak sie da dam zdjecie tego ktg jak kolezanka sie obudzi wiecie nie moj komputer
ja to chciałabym zobaczyć, jak mój ból rysuje się na KTG.
a najbliższe KTG to pewnie dopiero w szpitalu.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:05   #156
NEWTREND
Rozeznanie

Ciekawe jak tam Miki
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:06   #157
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
dla Kamilka za wagę!
A tam będziesz sprzątać, posiedź z nami
Chwilę na pewno
Sprzątanie tak czy siak poszłow odstawkę bo kuzynka mi zadzwoniła,że wpadnie z swoim szkrabem

Doczytałam,że Miki na porodówce-

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 13:07   #158
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nemosku Tymuś jest przesłodki

Aaa zapomniałam dopisać, że Maja wyrasta powoli z najmniejszych ciuszków awansujemy powoli na newborny
Lecę trochę poprasować
Stary 2013-11-13, 13:09   #159
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mój Didelek
Wygląda jak przyszły łamacz serc
Cytat:
Lulka, proszę się ładnie zachowywać i nie boleć mamy!!!
Posłuchała się. Wszystkich słucha tylko nie mnie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:13   #160
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hmmm, hmmm, hmmmm
wiesz że niemam pojęcia? Natalce to chyba obojętne większość tych dziecięcych ksiązeczek twardych jest kwadratowa ale myśle że to nie ma znaczenia
mi się kojarz ze wolałam kwadratowe chyba, ale nie mam pewności
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Aaa zapomniałam dopisać, że Maja wyrasta powoli z najmniejszych ciuszków awansujemy powoli na newborny
Lecę trochę poprasować
gratulacje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:18   #161
Zuzziak
Rozeznanie

Ale szalejecie w nowej części, ledwo co Rybka otworzyła nowy wątek a tu już 6 stron....szook!
Aga za szybkie rozwinięcie akcji
adoosienka ładnie, ale nie obawiasz się konsekwencji?
Mya sprzątanie - dobry sposób na przyspieszenie porodu:P
Nemosek pięknusi Didelek i te oczka i uśmieszek
NEWTREND mój też tak zazwyczaj robi:P dziś mnie zaskoczył, kazał mi zostać w łóżku i skoczył na zakupy do marketów
Zwariowane dobrze że mama jest przy tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Anoula u mnie lekarz liczy od ostatniej miesiączki, z resztą w szpitalu też tak liczyli
Maomami ale podróżniczka z twojej córci
Domii ty to się masz z tżtem. Chyba lepiej dla ciebie i Jasia by było jakbyś została jak najdłużej u rodziców, dopóki mąż nie zmądrzeje.
Dizi GRATULACJE!
Miki trzymam mocno !

U mnie dziś mocny ucisk w podbrzuszu i znowu zielonkawa wydzielina, taka jaką miałam przy skurczach:/ Tydzień temu lekarz przepisał mi awaryjnie globulki pimafucin, ale one mi wypadają po założeniu:/ mam "tam" strasznie luźno i wilgotno, co pewnie powoduje wypchnięcie ich na zewnątrz. eh, humor nadal mi nie dopisuje, jakaś niespokojna jestem i rozdrażniona już tym wszystkim, chce mi się ryczeć

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch

Edytowane przez Zuzziak
Czas edycji: 2013-11-13 o 13:20
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 13:20   #162
ryba91
Zakorzenienie

Anoula- kwadratowe poreczniejsze mi sie wydają zrob okrągłe- będzie tak inaczej
Stary 2013-11-13, 13:21   #163
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Ale szalejecie w nowej części, ledwo co Rybka otworzyła nowy wątek a tu już 6 stron....szook!
Aga za szybkie rozwinięcie akcji
adoosienka ładnie, ale nie obawiasz się konsekwencji?
Mya sprzątanie - dobry sposób na przyspieszenie porodu:P
Nemosek pięknusi Didelek i te oczka i uśmieszek
NEWTREND mój też tak zazwyczaj robi:P dziś mnie zaskoczył, kazał mi zostać w łóżku i skoczył na zakupy do marketów
Zwariowane dobrze że mama jest przy tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Anoula u mnie lekarz liczy od ostatniej miesiączki, z resztą w szpitalu też tak liczyli
Maomami ale podróżniczka z twojej córci
Domii ty to się masz z tżtem. Chyba lepiej dla ciebie i Jasia by było jakbyś została jak najdłużej u rodziców, dopóki mąż nie zmądrzeje.
Dizi GRATULACJE!
Miki trzymam mocno !

U mnie dziś mocny ucisk w podbrzuszu i znowu zielonkawa wydzielina, taka jaką miałam przy skurczach:/ Tydzień temu lekarz przepisał mi awaryjnie globulki pimafucin, ale one mi wypadają po założeniu:/ mam "tam" strasznie luźno i wilgotno, co pewnie powoduje wypchnięcie ich na zewnątrz. eh, humor nadal mi nie dopisuje, jakaś niespokojna jestem i rozdrażniona już tym wszystkim, chce mi się ryczeć
Kochana od tygodnia wyciskam siódme poty i nic nie bierze jej

a co do globulki to może naprawdę głęboko wsadź? Mi zawsze kazali baaardzo głęboko i leżeć co by właśnie z tym śluzem nie wypadło

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-13, 13:22   #164
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Lecę trochę poprasować
super

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:23   #165
aksbarg
Raczkowanie

Hej dziewczyny, dzis miał być mój wielki dzień ale chyba nic z tego nie będzie.

Podczytuję Was na bieżąco, ogromnie zazdroszczę i gratuluje tym co mają maluszki już ze sobą

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dizi gratulacje swoją drogą chłop jak dąb:-Dzwłaszcza ze chwila jeszcze do terminu była
Ciekawe jak Miki i Agsbarg dawno się nie odzywała mam nadzieję ze poczeka na mnie
Czekam, czekam U mnie cisza... nic sie nie zapowiada. Odszedł mi czop kilka dni temu, taki mały kawałek. Poza tym kilka ukłuć w piczce poczułam. Dzisiaj mam iść na ktg do szpitala, bede musiała naściemniać,ze nie czuje ruchów lub cos podobnego bo inaczej mi nie zrobia
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:24   #166
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale odwaliłam

U mnie w szpitalu jest taka zarąbista płatna sala (ma aneksik kuchenny, łazienkę, wersalkę dla męża żeby mógł spać i w ogóle jest taka intymna i przytulna) za jedyne 100 zł za cały pobyt. No ale niestety żeby sie na nią dostać to trzeba mieć mega znajomości, których niestety nie posiadam.
Ale wczoraj mnie olśniło i wymyśliłam taką ściemę, że masakra Powiedziałam mojej położnej, że mam napisać recenzję z pobytu w naszym szpitalu po cesarce, która zostanie wydrukowana w miesięczniku "Będę Mamą" - wyobrazcie sobie, że tak się w szpitalu tym przejęli, że dziś zadzwoniła do mnie położna i mówi, że od jutra sala na mnie czeka zarezerwowana i że już wszyscy o mnie wiedzą
Jestem genialna
Tak, tak jesteś genialna !

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Masakra, toć to śmieszne... No chyba, że masz daleko do szpitala i nie zdążyłabyś dojechać -to rozumiem... Ale tak?... Trzymaj się kochana

leżę i kwiczę

moje dziecko mnie boli
Wybacz

Cytat:
Mój Didelek
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:24   #167
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
co lekarz to inaczej, u mnie różnica między OM a USG jest spora pewnie dlatego zamieszanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Anoula- kwadratowe poreczniejsze mi sie wydają zrob okrągłe- będzie tak inaczej
zrobiłabym, ale później mam to oddać wydrukowane, a która drukarnia mi to zrobi okrągłe
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:25   #168
ryba91
Zakorzenienie

mam 3 op merci 2 alpejskie mleczka i 1 maagnackie mleczko... a ja mialam isc na diete

Zuziak- dziwne te Twoje zielone uplawy...
Stary 2013-11-13, 13:25   #169
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ale miedzy nami jest 1kg roznicy? A 500g to naprawde duzo . Legginsy sa malusienkie z F&F to sa 0-1 m powinny Zuzi pasowac , a ze skarpetkami mamy to samo. Majka ma dluga ale. Bardzo waska stope i wszystkie skarpetki spadaja. Wszystkie procz tych ze zdjecia. To sa skarpetki z H&M I sa rewelacyjne . Ja je odwijam tak ze siegaja jej do łydki dzieki czemu dobrze sie trzymia . Takie jak te Załącznik 5478726

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No Zuza waży 3,5 kg. My mamy takie skarpetusie i one też są póki co najlepsze http://www.hm.com/pl/product/03272?article=03272-A

Cytat:
No pewnie bedzie
Ale Cie pociesze - za trzecin razem byl juz ryk jak z wanny wychodzimy I trwa do dzis . Ona uwielbia sie kapac

U nas też jest krzyk jak trzeba wyjść z wanny i najczęściej trwa aż do momentu jak się skończymy ubierać i mała dostanie flache
Cytat:
Mój Didelek
Jaki przystojniak

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 13:27   #170
domii29
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza wściekła, zostawiłam płaczące dziecko mojemu bratu który nie ma pojęcia jak zajmować się takimi maluchami, pobiegłam do lekarza, wyczekałam się na korytarzu, a tu pani doktor mnie zawołała wzięła wyniki, stwierdziła że wszystko w porządku i mam przyjść jakby mnie coś niepokoiło. Niepotrzebnie szłam i tylko zmarzłam
Stary 2013-11-13, 13:28   #171
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
tabletki anty po odstawieniu zaczęły się takie problemy, nie zdążyło mi się wyregulować, bo zaszłam w ciążę. Dlatego poważnie się zastanawiam nad metodą antykoncepcji na po porodzie. Z jednej strony tabletki są wygodne i powiedzmy najbardziej pewne, a jak sobie pomyślę, że później znowu będą ze mną takie problemy to się odechciewa :x
Ja miałam podobnie. Dlugo brałam tabsy, potem cykle po 60 dni...stopniowo zeszlo do ok. 33 dni i zaszłam w ciążę.
Stary 2013-11-13, 13:29   #172
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Popatrzcie jak moje dziecko wędruje jak śpi. Dwie godziny temu leżała prosto na samej górze
ale wędruje
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Dizi gratuluję! proś o morfinkę, ja bym od razu prosiła
u mnie w spzitalu dawali paracetamol tylko

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam, melduję się w nowej części i melduję, że żyję - ledwo co, ale zawsze
Wczoraj wróciliśmy do domku, jest ok, moja mama ma urlop i zajęła się mną, bo mam straszną anemię, wykrwawiłam się przy porodzie, hemoglobina spadła mi z 14 do 7 i mdleję jak chwilę postoję/pochodzę.
Popękałam tak bardzo, bo nie zdążyli mnie naciąć.. tak silne były parte, że położna nie zdążyła nałożyć drugiej rękawiczki, a co dopiero mnie naciąć, a Leo już był po drugiej stronie. Lekarka, która mnie szyła powiedziała, że takiej masakry to dawno nie widziała.
Z resztą, postaram się wieczorem napisać opis porodu to wszystko będziecie wiedzieć
Teraz zamawiam biustonosz do karmienia, jakie strony polecacie??
o mamusiu, ale przeszłaś
intymna.pl
Cytat:
Namawiam ją, ale wyjść nie chce ale tata jej zabrania, bo mówi że na skonczenie łazienki ma czekać
Wy jesteście niezdecydowani to co sie mała będzie wyrywać
Cytat:
Najśmieszniejsze dla mnie jest to, że nie boję się skurczy, tylko samego parcia i wychodzenia dziecka a z tego co wszyscy piszą to wlaśnie skurczy powinnam sie bac, ale jakoś nie przerażają mnie, bo tak naprawdę to ból który minie, a jednak to przej scie dziecka przez pipkę mnie osłabia
ja np nie czułam jak mi Nelka wychodziła nawet nie czułam momentu kiedy ją wyciągali dopiero zobaczyłam jak położyli mi ją na brzuchu :P
Cytat:
Dziewczyny ale odwaliłam

U mnie w szpitalu jest taka zarąbista płatna sala (ma aneksik kuchenny, łazienkę, wersalkę dla męża żeby mógł spać i w ogóle jest taka intymna i przytulna) za jedyne 100 zł za cały pobyt. No ale niestety żeby sie na nią dostać to trzeba mieć mega znajomości, których niestety nie posiadam.
Ale wczoraj mnie olśniło i wymyśliłam taką ściemę, że masakra Powiedziałam mojej położnej, że mam napisać recenzję z pobytu w naszym szpitalu po cesarce, która zostanie wydrukowana w miesięczniku "Będę Mamą" - wyobrazcie sobie, że tak się w szpitalu tym przejęli, że dziś zadzwoniła do mnie położna i mówi, że od jutra sala na mnie czeka zarezerwowana i że już wszyscy o mnie wiedzą
Jestem genialna
dobra jesteś
Cytat:
Mój Didelek
jaki fajny też taki kudłacz jak moja
Cytat:
Gdzie gaduła Lineczka
Lineczka nadrabiała Was, bo poszalałyście
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Lineczka moze cycoli z Nelą
nie cycolimy bo moje dziecko śpi jak zabite a cycki mnie już bolą więc miłoby było gdyby się obudziła ale znając życie to i tak się nie dokarmi

mamy przełożoną wizytę u pediatry na jutro

na nele też wszytskie ciuszki sa za duże i w nich się topi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-13 o 13:31
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:29   #173
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Naleśniki z serem

Poryczelismy sie z męzulem,nakarmiłam Tymka cycem,nie chciało mu sie odbić ,połozyliśmy go na brzuszku u tz na klacie i poszły 2 piekne beki a my w płacz
Ma problemy z tym odbijaniem.
Męzul podsumował że nie zdawał sobie sprawy ze bekniecie moze go wzruszyć
co sie z nami dzieje

Dzwoniłam do przychodn i mam czekac na telefon od połoznej.
Milo sie zaskoczyłam,jaka fajna babeczka ze mna rozmawiała,gratulowała synka.Fajnie mi sie zrobiło że tak indywidualnie podeszła do mnie

Trele Będę sławna dzieki opisowi
Ja sie smieje ze nie pomyslalabym ze mnie kupy moga interesowac. Moze sie bedziecie teraz smiac ale do kazdego nawalonego pampka patrze co tam slychac moj Tz ostatnio sie pyta ; A Ty co tak analizujesz ? a ja ze ostatnio probuje doszukac sie przyczyny tych wzdec, wsciekla mowie do niego odruchowo : Gowno ! A co? - 10s ciszy I zaczelismy sie smiac oboje
Cytat:
Zaraz niedobrze mi jakoś
Ty? Ty nie jestes w ciazy ?

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam, melduję się w nowej części i melduję, że żyję - ledwo co, ale zawsze
Wczoraj wróciliśmy do domku, jest ok, moja mama ma urlop i zajęła się mną, bo mam straszną anemię, wykrwawiłam się przy porodzie, hemoglobina spadła mi z 14 do 7 i mdleję jak chwilę postoję/pochodzę.
Popękałam tak bardzo, bo nie zdążyli mnie naciąć.. tak silne były parte, że położna nie zdążyła nałożyć drugiej rękawiczki, a co dopiero mnie naciąć, a Leo już był po drugiej stronie. Lekarka, która mnie szyła powiedziała, że takiej masakry to dawno nie widziała.
Z resztą, postaram się wieczorem napisać opis porodu to wszystko będziecie wiedzieć
Teraz zamawiam biustonosz do karmienia, jakie strony polecacie??
Dzielna bylas
Leo taki wyczekiwany to sie pchał czym predzej

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:30   #174
Zuzziak
Rozeznanie

Mya z globulkami mam do czynienia od lat, wiecznie jakieś infekcje miałam, także zawsze aplikuje je sobie głęboko, teraz to po prostu jest dziwne by tak wylatywały, nawet na leżąco:/
Anoula, a no dziwne bo pojawia się tylko przy skurczach, albo silnym ucisku w podbrzuszu:/ lekarz też był zdziwiony że tak się dzieje, bo on nie widzi zmian infekcyjnych, poza tym ph by było inne a u mnie jest normalne.

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:30   #175
domii29
Zakorzenienie

Tak w ogóle to ciekawe czy Miki już urodziła
Stary 2013-11-13, 13:32   #176
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny ale odwaliłam

Jestem genialna
genialny pomysl!!!
Stary 2013-11-13, 13:33   #177
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ale wędruje

u mnie w spzitalu dawali paracetamol tylko

o mamusiu, ale przeszłaś
intymna.pl

Wy jesteście niezdecydowani to co sie mała będzie wyrywać

ja np nie czułam jak mi Nelka wychodziła nawet nie czułam momentu kiedy ją wyciągali dopiero zobaczyłam jak położyli mi ją na brzuchu :P

dobra jesteś

jaki fajny też taki kudłacz jak moja

Lineczka nadrabiała Was, bo poszalałyście

nie cycolimy bo moje dziecko śpi jak zabite a cycki mnie już bolą więc miłoby było gdyby się obudziła ale znając życie to i tak się nie dokarmi

mamy przełożoną wizytę u pediatry na jutro
ja jestem zdecydowana na teraz(choć rozum podpowiada, że neich sie remont skończy)

Nie czulas? pocieszasz mnie
Cytat:
Ja sie smieje ze nie pomyslalabym ze mnie kupy moga interesowac. Moze sie bedziecie teraz smiac ale do kazdego nawalonego pampka patrze co tam slychac moj Tz ostatnio sie pyta ; A Ty co tak analizujesz ? a ja ze ostatnio probuje doszukac sie przyczyny tych wzdec, wsciekla mowie do niego odruchowo : Gowno ! A co? - 10s ciszy I zaczelismy sie smiac oboje

Ty? Ty nie jestes w ciazy ?

Dzielna bylas
Leo taki wyczekiwany to sie pchał czym predzej

Ostatnio w markecie tż bierze durexy,a ja do niego: co, nie chcesz żebym w ciążę zaszła

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Mya z globulkami mam do czynienia od lat, wiecznie jakieś infekcje miałam, także zawsze aplikuje je sobie głęboko, teraz to po prostu jest dziwne by tak wylatywały, nawet na leżąco:/
Anoula, a no dziwne bo pojawia się tylko przy skurczach, albo silnym ucisku w podbrzuszu:/ lekarz też był zdziwiony że tak się dzieje, bo on nie widzi zmian infekcyjnych, poza tym ph by było inne a u mnie jest normalne.
no to dziwne, a może tak luźno bo rozwarcie się robi
I faktycznie - te zielone upławy - podejrzane...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 13:36   #178
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ale Wy gonicie.. A ja jade na shopping
Cytat:
Juz teraz jest coreczka tatusia, to co będzie później

Masakra jakaś, chociaż nic nie przebije laski co ze mną lezała i termin z usg miała na 35 tydz. a z om na 27. Ona do mnie, że ma termin na 5.01. a ja oczy jak 5 zł

Widzę, że mamy podobny tok myślenia, to może poród też będzie taki sam
Ty nie lezalas z dziewczyna ze styczniowek? Tam byl chyba taki przypadek

Cytat:
oj, biedulko

Idari, a miałyśmy dziś rzeczy zamawiać

narobiłaś mi ochoty na makaron, ale z serem
Podejrzewam, że Twój brat ma większego stresa niż Ty

Trele_Morele ja myślałam, że brokuła można-gdzieś jakąś dietę dla karmiących czytałam, maskara z tymi informacjami

Dizi, gratulacje dla Was!!! Duży Adaś

Ja też muszę wyjść, a bym pod kocykiem siedziała najchętniej

Nemosek fajna położna
Na Twój opis też czekamy
Co do obiadu-tylko wykwitnie brzmi, a banalne w zrobieniu i pyszne

zwariowane-serduszko bidulko za poprawę wyników i powrót do sił Dobrze, że mama pomaga!
Ja wiem ze ani kalafiora ani brokula bo wzdymaja.

Nie wiem gdzie ale chyba ktos pytal o pojemniczki. ja mroze w TT 100ml sie do jednego miesci. ImageUploadedByWizaz Forum1384349770.075822.jpgI

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:37   #179
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać jeszcze nigdy nie byłam na pierwszej stronie

Dobra, w tym wątku rodzę Mikołaja - postanowione
też mam takie postanowienie bo zaczynam chyba kolejke tamować a Nikola niema zamiaru wyjść narazie.......

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jak miło się czyta że twarda ze mnie babka choć wcale taka twarda nie jestem :p

Co do teściowej - każda jakaś głucha jest i nie słyszy tego co mówi matka, przecież każda teściowa wie najlepiej co dla wnuka/wnuczki jest najlepsze Ale mnie drażnią takie akcje gdy się coś mówi a ktoś udaje głuchego i mądrzejszego
Mój Jasiek też się wścieka na leżąco, woli na prosto
a mój synek był jeszcze lepszy bo on wogóle nie lubiał noszenia.....był chwile na rękach i płacz jak sie go położyło juz wszystko ok....tak samo z ubieraniem on tylko mógł mieć same body albo sam pajacyk jedno i drugie= płacz a w domu mieliśmy 20-22 stopnie także teściowa jak kilka razy zobaczyła jak on reaguje jak sie go chce ubrać cieplej odpuściła............poza tym to jestem złą matką bo brałam malutkie dziecko na spacery w zimie (mały tez z listopada) a teraz to dobrze, że go brałam bo nie choruje tak wogóle paranoja jak ich słycham...........teraz z Nikolcią tez bedziemy na polko wychodzić nie będę dziecka w domu do maja kisić aż sie ciepło zrobi....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:37   #180
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czulas? pocieszasz mnie
nie to że Ci specjalnie tak piszę, ale serio nie czułam

mam kawałek takiego ostrego zęba że boli mnie język od niego i seplenię aż jeść nie mogę nawet
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości