Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 13:39   #181
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie. Dlugo brałam tabsy, potem cykle po 60 dni...stopniowo zeszlo do ok. 33 dni i zaszłam w ciążę.
no masakra, byłam bardzo zadowolona z doboru tabletem, bo nie miałam żadnych skutków uczonych, a po odstawieniu dopiero wyszło

Zuziak zielone upławy to trzeba skontrolować, ja też mam dużo i to ponoć normalne, ale moje są białe, a zielone są niepokojące.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:39   #182
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
no to dziwne, a może tak luźno bo rozwarcie się robi
I faktycznie - te zielone upławy - podejrzane...
ja też byłam luźniejsza jak mi się rozwarcie robiło

w ogóle mama mi powiedziała ze schudłam że widać po buzi i po nogach
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-13 o 13:40
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:40   #183
maomami
Wtajemniczenie

No ciekawe jak tam Miki.
Moje dziecię teraz dla odmiany śpi na brzusiu a ja chyba pójdę dokończyć prasowanie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:40   #184
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dzis miał być mój wielki dzień ale chyba nic z tego nie będzie.

Podczytuję Was na bieżąco, ogromnie zazdroszczę i gratuluje tym co mają maluszki już ze sobą

Czekam, czekam U mnie cisza... nic sie nie zapowiada. Odszedł mi czop kilka dni temu, taki mały kawałek. Poza tym kilka ukłuć w piczce poczułam. Dzisiaj mam iść na ktg do szpitala, bede musiała naściemniać,ze nie czuje ruchów lub cos podobnego bo inaczej mi nie zrobia
To zrób wywiad od razu co i jak na oddziale:-D ja mam się 18 zgłosić mam nadzieję ze mnie przyjmą...tak bardzo chciałabym być już po....jeszcze ta relacja serduszka :-D w takich chwilach powinni wszyscy docenić co matka przechodzi żeby wydać na świat dziecko....żeby usłyszeć za 15 lat spadaj Stara....:-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:43   #185
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u mnie w spzitalu dawali paracetamol tylko
no to ja załamałabym się, wysłała tż po ibuprom, bo paracetamol na mnie nie działa. wcale. w dodatku chyba mi siada na nerki, bo siuśki dziwne i kłucie w nerkach.
powinni mieć chociaż roztwory kodeiny z papaweryną na takie okazję, a nie paracetamol

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:45   #186
niunia32
Zakorzenienie

witam się w wątku

ide nadrabiać jeszcze stary...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:45   #187
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ale Wy gonicie.. A ja jade na shopping

Ty nie lezalas z dziewczyna ze styczniowek? Tam byl chyba taki przypadek

Ja wiem ze ani kalafiora ani brokula bo wzdymaja.

Nie wiem gdzie ale chyba ktos pytal o pojemniczki. ja mroze w TT 100ml sie do jednego miesci. Załącznik 5478779I

Nie, za przeproszeniem to taka patola była. Wątpie, czy laska o wizażu wgl wie...I nie ma 20 lat pewnie i 3 dziecka w drodze...
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie to że Ci specjalnie tak piszę, ale serio nie czułam

mam kawałek takiego ostrego zęba że boli mnie język od niego i seplenię aż jeść nie mogę nawet
Spoko, zagoi się, też tak miewałam. Za kilka dni bedzie ok...
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
To zrób wywiad od razu co i jak na oddziale:-D ja mam się 18 zgłosić mam nadzieję ze mnie przyjmą...tak bardzo chciałabym być już po....jeszcze ta relacja serduszka :-D w takich chwilach powinni wszyscy docenić co matka przechodzi żeby wydać na świat dziecko....żeby usłyszeć za 15 lat spadaj Stara....:-D

jak ja nie znoszę określenia "stara/y" w stosunku do rodziców, nie przeszłoby mi przez gardło. Ale na tż mame mogę tak mowić, dodając "wiedźma"

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 13:47   #188
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
oby mój też tak miał

ja to bym się bała ewentualnych konsekwencji dobre, dobre
Jakich konsekwencji?
W razie czego zawsze mogę powiedzieć, że swoją recenzję wysłałam, a nie będę przecież dzwonić i się dopytywać
A kto wie - napisze i wyślę, może akurat wydrukują

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:49   #189
motylek85
Zakorzenienie

o mamciu! jak się nowy wątek tworzy to nie idzie za wami nadążyć;D

Dizi gratulacje!!! duża dzidzia ale super, że wsio ok i żeby nie bolało mocno

Miki no to mega kciuki trzymam oby szybko poszło

a ja po wizycie i dupka blada za przeproszeniem na ktg raptem dwa liche skurczyki się zapisały (jeden max 25% a drugi 55%) a po badaniu na samolocie lekarz powiedział, że na upartego to można powiedzieć, że rozwarcie na pół opuszka czyli nic nie ruszyło a takie miałam bóle brzucha ostatnio mocne i tam na dole też i jak widać nic to nie dało... położna mnie "pocieszyła", że dzieć duży będzie bo wielki brzuch mam a jak jej powiedziałam, że miesiąc temu z usg wychodziło już prawie 3500g to powiedziała, że przez miesiąc to z kilogram mógł przybrać i jak ja takiego klocuszka wypchnę??? już nawet do torby spakowałam jeden większy komplet ciuszków bo się boję, że w te nb nie wejdzie... tylko kiedy ten poród??? kolejna wizyta w piątek więc może coś będzie mówił o szpitalu skoro tak szybko??? bo podobno normalnie to co tydzień umawia na końcówce (nawet po terminie).

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:50   #190
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
też mam takie postanowienie bo zaczynam chyba kolejke tamować a Nikola niema zamiaru wyjść narazie.......

a mój synek był jeszcze lepszy bo on wogóle nie lubiał noszenia.....był chwile na rękach i płacz jak sie go położyło juz wszystko ok....tak samo z ubieraniem on tylko mógł mieć same body albo sam pajacyk jedno i drugie= płacz a w domu mieliśmy 20-22 stopnie także teściowa jak kilka razy zobaczyła jak on reaguje jak sie go chce ubrać cieplej odpuściła............poza tym to jestem złą matką bo brałam malutkie dziecko na spacery w zimie (mały tez z listopada) a teraz to dobrze, że go brałam bo nie choruje tak wogóle paranoja jak ich słycham...........teraz z Nikolcią tez bedziemy na polko wychodzić nie będę dziecka w domu do maja kisić aż sie ciepło zrobi....
o mamooo co za głupie gadanie, matka wie co dla jej dziecka jest najlepsze. Wkurzają mnie ludzie którzy lepiej ode mnie wiedzą jak mam sobie dziecko wychować i co mam z nim robić

Chyba nici będą z tych naleśników dzisiejszych, brat smaży i pisze smsy z dziewczyną, a ja w pokoju czuje smród spalenizny
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 13:52   #191
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
u nas imie zostało wybrane w 3 dobie życia, bardzo późno. A jaki masz typ?
No mamy Alicję albo Igę. Z tym, że cały czas ja byłam bardziej za Igą, a mąż za Alicją. I stwierdziliśmy, że zadecydujemy jak się urodzi. Ale ostatnio coś przebąkiwał, że mu tak jakoś ta Iga podchodzi

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Uciekam do lekarza i zostawiam moje dziecko z moim bratem, powiem szczerze że mam stresa
i jak brat sobie poradził?

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Co do antykoncepcji to ja się obawiam że przy trójce dzieci to mi już tylko szklanka wody zostanie, bo ja już nie chcę więcej dzieci i ciąż. Boję się tabletek że mogę zapomnieć brać.
A myślałaś o jakichś tych spiralach?

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie ale chyba ktos pytal o pojemniczki. ja mroze w TT 100ml sie do jednego miesci.
To ja byłam To widzę, że generalnie na wątku bardziej popularne są pojemniki niż woreczki. Też mi się wydawało, że to bardziej praktyczne, bo jednak wielorazowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 13:56   #192
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Nie, za przeproszeniem to taka patola była. Wątpie, czy laska o wizażu wgl wie...I nie ma 20 lat pewnie i 3 dziecka w drodze...

Spoko, zagoi się, też tak miewałam. Za kilka dni bedzie ok...

jak ja nie znoszę określenia "stara/y" w stosunku do rodziców, nie przeszłoby mi przez gardło. Ale na tż mame mogę tak mowić, dodając "wiedźma"
Hehe ja jeszcze pamiętam określenie wapniaki...ja nigdy tak nie mówiłam jak byłam zła to była Matka a do taty mówię po oczyszczonyn imieniu...tzn wołam na niego janeczek a ma na imię sławek ale wygląda jak kopia mojego dziadkaa tatuś mówię jak coś chce o on zawsze o tym wie hehe

Stary 2013-11-13, 13:59   #193
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No mamy Alicję albo Igę. Z tym, że cały czas ja byłam bardziej za Igą, a mąż za Alicją. I stwierdziliśmy, że zadecydujemy jak się urodzi. Ale ostatnio coś przebąkiwał, że mu tak jakoś ta Iga podchodzi

To ja byłam To widzę, że generalnie na wątku bardziej popularne są pojemniki niż woreczki. Też mi się wydawało, że to bardziej praktyczne, bo jednak wielorazowe
Ze wzgl ma moje przekonania wszelkie metody pozwalające na zapłodnienie i wczesnoporonne odpadają.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:03   #194
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Brat spisał się na medal Uśpił Jasia zaraz po moim wyjściu :p
Stary 2013-11-13, 14:08   #195
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
urodzilam! Adas, 4060, 58 cm, 10 pkt, CC ok. 9.10

narazie schodzi znieczulenie i zaczyna zarabiscie bolec
Gratulacje!

De maluszek

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
MIKI NA PORODÓWCE! Ma 4 cm rozwarcia, skurcze ją męczyły w nocy. Zaciskamy dziewczyny !!!!!

Cytat:
Tak w ogóle to dzień dobry choć wcale taki dobry nie jest...

Jak Twój brzuch ? Mam nadzieję że już jest ok

Pojechaliśmy na kolacje o 19, było sympatycznie, do czasu... W pewnym momencie Damian zaczął mówić o tym że mama rozmawiała z siostrami i poskarżyła się na mojego tatę że ją nie raz swoimi tekstami obraża, że powiedział że nikt nie powinien wchodzić do naszej sypialni bo to nasz prywatny kącik ( tu ma akurat rację) tak mnie wkurzył że mi humor popsuł i do końca kolacji się do niego nie odzywałam... Oczywiście w pewnym momencie myślałam że się poryczę bo mnie cycki z nadmiaru mleka zaczęły boleć . W drodze do domu się z Damianem pokłóciłam bo mnie próbował na siłę zmusić do powrotu do domu, w ogóle nie przyjmował do wiadomości że nie wracam... zaczął się awanturować że jestem jego żoną, że zabrałam mu dziecko i że miejsce żony i dziecka jest w domu (jakby nie patrzeć to dom moich rodziców to także nasz dom). Pod blokiem zapytałam go czy idzie zobaczyć się z dzieckiem ozjamił mi że się nie wybiera, znów powtórzył że miejsce żony i dziecka jest w domu i powinien nas mieć na wyciągnięcie ręki i oznajmił że w odwiedziny do dziecka się nie wybiera bo chce go mieć przy sobie. Później napisał mi smsa że mam się zastanowić czy napewno nie chcę wracać bo on więcej mnie prosił nie będzie i żebym się nie szykowała że dzisiaj po nas przyjedzie, napisałam mu co o tym wszystkim myślę i że nie będzie mi mówił co mam robić - jemu się wydawało że przetrzyma mnie kilka dni, przyjedzie klaśnie w ręce i ja głupia polecę za nim i wrócę do domu... niestety nie tędy droga. Nadal mieszkamy u rodziców i raczej nie prędko się to zmieni a on niech siedzi SAM

Dodam jeszcze że Damian napewno pożałował że zaprosił mnie na kolacje bo całą noc praktycznie spędziłam w WC
ja by, go chyba

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnie od jutra już na watku nie będzie. Jutro szpital, a w piątek cięcie... błaaaagam o kciuki już od rana

Do kogo mam napisać smsa jak już będę po???
zaciśnięte

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:09   #196
Lilith890502
Zakorzenienie

jak mnie ludzie wku....ają normalnie niech sobie te teksty wsadzą, mam jeszcze tydzień do terminu a tu już ' jeszcze nie urodziłaś?', albo moja matka najlepsza 'na pewno przenosisz' i mówi to takim tonem jakby to był powód do dumy

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:15   #197
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie kołysanki polecacie i skąd ściągać ? Szukałam na zippy share i na djOles i ściągnęłam tylko kilka . Ja mogę puszczać dziecku z youtube ale mama prosi mnie od kąd się Jaś urodził żebym jej kołysanki dla niego na płytę zgrała

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jak mnie ludzie wku....ają normalnie niech sobie te teksty wsadzą, mam jeszcze tydzień do terminu a tu już ' jeszcze nie urodziłaś?', albo moja matka najlepsza 'na pewno przenosisz' i mówi to takim tonem jakby to był powód do dumy
Ja wiem że łatwo pisać ale olej to Ludzie zawsze wkurzają takimi tekstami :/
Stary 2013-11-13, 14:16   #198
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Jakich konsekwencji?
W razie czego zawsze mogę powiedzieć, że swoją recenzję wysłałam, a nie będę przecież dzwonić i się dopytywać
A kto wie - napisze i wyślę, może akurat wydrukują
nie wiem jakich, ja to tchórz jestem jednak i za dużo myslę jak już coś nakombinuję

Ani

Stary 2013-11-13, 14:21   #199
Antibia86
Rozeznanie

Domi ja polecam kolysanki utulanki Turnaua...piotruś je uwielbiał i uwielbia zresztą ja też

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Wiem co czujesz ja mam ochotę w takich sytuacjach ich kulturalnie ☠☠☠..

Stary 2013-11-13, 14:21   #200
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Domi ja polecam kolysanki utulanki Turnaua...piotruś je uwielbiał i uwielbia zresztą ja też

Kilka kołysanek właśnie jego udało mi się ściągnąć
Stary 2013-11-13, 14:24   #201
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety to nieuniknione idzie się osłuchać głupotek i "dobrych rad" albo wścibskich pytań... ja miesiąc temu ciągle słyszałam od mamy, że na pewno urodzę wcześniaka bo i ja i mój brat byliśmy wcześniakami a to może być dziedziczne (ale, że niby jak), teraz słyszę, że na co ten mój lekarz czeka, przecież ja już po terminie (cały jeden dzień) i, że powinien coś dać na wywołanie (), i w ogóle po co mam wizyty tak często teraz (kolejna w piątek) skoro nic się nie dzieje to powinien mnie do szpitala skierować i już... no a telefonów z zapytaniem "czy już rodzisz/urodziłaś) to nawet nie liczę ale miło, że pamiętają chociaż po paru dniach też pewnie będę miała dość... ale trzeba to przetrzymać no bo np w przypadku mojej mamy się wytłumaczyć nic nie da ona przecież wie lepiej;D

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:45   #202
anka_85
Zakorzenienie

Ja to jednak mam szczęście. Jedyne co słyszałam od ojca, to że "niedługo przestaniesz narzekać na nudę". z jego kobietą nie rozmawiam od tygodni, a ona miała zapędy z poczatku, na mówienie mi, co dobre a co złe. ale szybko ją zgasiłam.
więc tak naprawdę nikt żadnych złotych rad mi nie daje.
co dziwne, to zawsze próbowało wychodzić z tej polskiej strony (partnerka ojca + koleżanka z pracy).
angielska strona ani słowem się nie odezwała. no absolutnie nic.
nie wytrzymałabym nerwowo, jakbym co chwile musiała słuchac "złotych rad".

Ani

Stary 2013-11-13, 14:51   #203
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja znowu z lapka kolezanki pisze. ja nadal w szpitalu, ortopeda powiedzial ze mam rozejscie spojenia lonowego ale moge rodzic naturalnie, tyle ze bede miala robiony rendgen po porodzie. nie chca mnie wypuscic, bo mam wszytsko gotowe ginekologicznie do porodu i moge rodzic w kazdej chwili choc rozwarcie sie nie powieksza. ja zwariuje poczekac na porod moge w domu
oby sie ruszylo .

Cytat:
Dziewczyny ale odwaliłam

U mnie w szpitalu jest taka zarąbista płatna sala (ma aneksik kuchenny, łazienkę, wersalkę dla męża żeby mógł spać i w ogóle jest taka intymna i przytulna) za jedyne 100 zł za cały pobyt. No ale niestety żeby sie na nią dostać to trzeba mieć mega znajomości, których niestety nie posiadam.
Ale wczoraj mnie olśniło i wymyśliłam taką ściemę, że masakra Powiedziałam mojej położnej, że mam napisać recenzję z pobytu w naszym szpitalu po cesarce, która zostanie wydrukowana w miesięczniku "Będę Mamą" - wyobrazcie sobie, że tak się w szpitalu tym przejęli, że dziś zadzwoniła do mnie położna i mówi, że od jutra sala na mnie czeka zarezerwowana i że już wszyscy o mnie wiedzą
Jestem genialna
gorzej jak Cie beda szukac potem

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Mój tez płacze jak wychodzi z kąpieli.. ciekawe czemu.......

Adoosienka- fajna sprawa z tą salką mimo że jestem skąpcem to dałabym 100za taki komfort- w przypadku mojego porodu.

Agnieszka- żebyś miała szybki poród jak już masz tam zostać..

co do antykoncepcji- ja też musze coś pomyśleć. Zwłaszcza ze nawet połogu nie skończyłam a juz bunga bunga było i teraz mąż mi mówi ze skoro jeszcze okresu nie ma to moze 2 bobo będzie.. Kiedy po cc powinnam miec okres? No a ja słyszałam o jakiś wkładkach anty i musze sie cos dowiedziec o tym. Przynajmniej nie zapomnę.
Tak bez niczego te bunga? Ja bym sie bala

A placze bo lubi sie kapac

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:53   #204
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie kołysanki polecacie i skąd ściągać ? Szukałam na zippy share i na djOles i ściągnęłam tylko kilka . Ja mogę puszczać dziecku z youtube ale mama prosi mnie od kąd się Jaś urodził żebym jej kołysanki dla niego na płytę zgrała

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ja wiem że łatwo pisać ale olej to Ludzie zawsze wkurzają takimi tekstami :/
Domi z youtuba możesz sobie pościągać pliki do mp3, potrzebujesz do tego mozilli fireox i nakładki youtube downloader. A z mp3 płytę dla mamy już łatwo zrobisz
Stary 2013-11-13, 14:56   #205
maomami
Wtajemniczenie

Kurcze godzina 16 a ja mam zapalone światło już w pokoju bo tak ciemno w sumie to dzisiaj prawie cały dzień mam włączone światło, masakra jakaś.
Moje dziecko pięknie śpi, ciekawe czy będzie tak ładnie spała w nocy

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:58   #206
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Posłuchała się. Wszystkich słucha tylko nie mnie

A ja się w końcu ruszyłam na zakupy i tak mi się mój łobuziak ułożył gdzieś na dole i naciskał, że myślałam, że tam zostanę
I w ogóle zamiast do mięsnego wlazłam na pocztę i mnie wryło w progu co ja tu robię

domii29 a to Ci lekarka poradziła
dla brata , za opiekę nad Jasiem, nie za przypalanie naleśników

Cytat:

motylek85
oby się rozkręciło

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:58   #207
Zuzziak
Rozeznanie

Anoula miałam tak wcześniej przy porządnych skurczach, mówiłam lekarzowi, ale on nie ma pojęcia skąd to bo wszystko było ok, dlatego awaryjnie dostałam globulki. Dziś sobie zaaplikuję jedną i będę najwyżej trzymała ręką by nie wyleciała:P Poczekam do jutra jak mi nie przejdzie ten ucisk i ta wydzielina nie ustanie to przedzwonię do lekarza.
Lili ja mam to samo, non stop każdy mi mówi "to jeszcze nie urodziłaś; mógłby już mały wyjść.." etc. a ja tylko głupio się uśmiecham, żeby czegoś niemiłego nie powiedzieć.
Wypłakałam się, trochę mi lżej, ale jakoś tak nic mi się nie chce.

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch

Edytowane przez Zuzziak
Czas edycji: 2013-11-13 o 15:01
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:06   #208
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a mi dali w szpitalu na obiad jedno i drugie
Tak po angielsku
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Nemosku Tymuś jest przesłodki

Aaa zapomniałam dopisać, że Maja wyrasta powoli z najmniejszych ciuszków awansujemy powoli na newborny
Lecę trochę poprasować
Jak to fajnie brzmi Awans na Newborn

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:08   #209
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Anoula miałam tak wcześniej przy porządnych skurczach, mówiłam lekarzowi, ale on nie ma pojęcia skąd to bo wszystko było ok, dlatego awaryjnie dostałam globulki. Dziś sobie zaaplikuję jedną i będę najwyżej trzymała ręką by nie wyleciała:P Poczekam do jutra jak mi nie przejdzie ten ucisk i ta wydzielina nie ustanie to przedzwonię do lekarza.
Lili ja mam to samo, non stop każdy mi mówi "to jeszcze nie urodziłaś; mógłby już mały wyjść.." etc. a ja tylko głupio się uśmiecham, żeby czegoś niemiłego nie powiedzieć.
Wypłakałam się, trochę mi lżej, ale jakoś tak nic mi się nie chce.
załóż ją sobie na leżąco przed samym spaniem. Ja nie chciałam tego w łóżku robić, żeby rękę umyć po tym, ale nie dało się. Jeszcze pimafucin siedział w środku, ale teraz jak zaczęło mi się robić rozwarcie i miałam robione globulki to musiałam to robić w łóżku bo inaczej od raz ze mnie wypływały. Kupiłam chusteczki nawilżane i po założeniu w taki sposób doprowadzałam dłonie do porządku inaczej się nie dało. I tak samo jak u Was, jak zaczęło mi się rozwarcie robić to jest tam luźniej :x
Stary 2013-11-13, 15:13   #210
Zuzziak
Rozeznanie

Anoula dokładnie, od kiedy mam rozwarcie jest tak luźno ciekawe ile nas tak będą męczyły te objawy. A opadł Ci brzuszek?
Domii poobserwuj się tydzień, potem najwyżej powtórz badania, jak coś może posiew z moczu jeszcze sobie zrób. Będzie dobrze

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości