Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusie cz.8 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 15:48   #3481
neska1412
Raczkowanie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Idę robić krokiety Abym tylko nie przypaliła
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:55   #3482
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Idę robić krokiety Abym tylko nie przypaliła
No ja właśnie dziś też robiłam ale z innym nadzieniem bo bigosem i wyszły pyszne !!

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:57   #3483
neska1412
Raczkowanie

U to ciekawe jak to smakuje Ja dzisiaj zrobię z mięsem i pieczarek dołoże Ciekawe co na to małż. Wybredny jak dziecko.
Stary 2013-11-13, 16:21   #3484
ila87
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zrobiłam tortillę
Stary 2013-11-13, 16:53   #3485
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Cześć!

Debra, mam nadzieję, że przeczucie Cię nie oszuka!
Dzięki Kupiłam sobie testy ... 3 szt

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
jeaaa udało mi się z mailami a ile kombinowania jutro siądę od razu na 2 msc sobie przedłużę i będzie kolorowo
Tak jak ja pisałam czy inaczej?

Dobra nie chcecie pomóc z kurczakiem i kokosem to nie Sama coś wymyślę... Później się pochwalę

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:57   #3486
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zrobiłam tortillę
zjadło by się

chyba zrobię w następnym tyg

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dzięki Kupiłam sobie testy ... 3 szt

Tak jak ja pisałam czy inaczej?

Dobra nie chcecie pomóc z kurczakiem i kokosem to nie Sama coś wymyślę... Później się pochwalę

podłączyłam laptopa pod neta z telefonu i skorzystałam z yopmail
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 17:05   #3487
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! nadrobiłam wczorajszy dzień połowę co zacytowałam to mi usunęło - nie rozumiem tego...to już nie pierwszy raz -chyba ma ograniczoną pamięć ilości zacytowanych postów

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

nadrabiam Was z tabletu udało nam się dziś kupić w promocji

ale tak dziwnie mi się pisze
ooo fajnie nasz jest na gwarancji odesłany do naprawy, bo coś z ładowaniem był problem
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Prezentacja poszła w miarę dobrze
Jestem zawieszona dziś w końcu przyszła wredna @.
Taka ładną kobitkę ma u boku to powinien latać za Tobą..
szkoda, że @ przyszła...no, ale ten spadek był taki, że niestety było to do przewidzenia...głowa do góry!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
a w ogóle jakby któraś miała ochotę to jest kilka "brzuszków" na mamusiowym (aktualny brzuchobrak i wczęsniejsza ciąża) (str.20-21) a że jako nie macie pojęcia jak wyglądam to chociaż część tułowia zobaczycie no i agaaga dała swój
piszę informacyjnie bo nie macie czasu być na bieżąco na dwóch wątkach
zaraz lecę obejrzeć
Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
dziewczyny znikam, bo przy was nic nie zrobię. Liczę na wasze duchowe wsparcie, przed 21 robię test owu, jak wyjdą II to serduszko musi być!a jak nie to nalegać nie będę
robić serduszka nawet jak testy owulacyjne nie będą pozytywne a co do Twojego pytania jak mają wyglądać kreski na tych testach to nie pomogę, bo nigdy nie używałam
Cytat:

Dziewczyny polecam Wam wykresy na papierze Ja moje przerysowałam i powiem Wam, że ta metoda którą mi gin pokazała jest fajna i jest większa skala więc lepiej widać skok Troche inne oznaczenia są ale można się nauczyć
Tu macie stronkę z kartą, którą mi dała: http://www.npr-lubuskie.pl/index.php...id=7&Itemid=11

Ja będę prowadzić i na owu i na karcie
podziwiam Cię ja jestem za leniwa na te papierowe
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny plamię dalej ale nie na czerwono tylko na brązowo tempka dalej powyżej 37,5... boję się
o kurczaki...leć do ginka!!! mam nadzieję, że to tylko chwilowe i nic poważnego
Cytat:
Tak Trzeba ściągnąć przeglądarkę do hakowania
za leniwa jestem...a konto mi się pod koniec listopada kończy
Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
Bylam dzis u gina. Od przyszlego cyklu zaczynam brac clo i zastrzyk pregnylu. Zaczynamy stymulacje jajnikow i monitring. Ale najgorsze jest to ze najprawdopodobniej mam male ognisko endometriozy . Chyba ktos sobie ze mnie kpi tam na gorze i chce mi napluc w twarz -tak czasem sobie mysle
przykro mi bardzo...kochana na tą endo na bank coś zaradzą... zgadzam się z kicią - sama znam dziewczynę, która miała mieć problemy z zajściem przez endometriozę, a zaszła!!! bądź dobrej myśli!!!
Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mialam sie odezwac ale mielismy msze za malego i nie mialam kiedy a wiec u mnie wyszla slaba kreska jak pokazalam mezowi to mowil ze widzi cos
Cytat:
zrobilam ale slaba jakosc bo z tel robione
hm...ja na tych paskowych testach to kompletnie się nie znam...nawet nie wiem gdzie ta druga kreska powinna być... oby to było TO
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 17:09   #3488
agnieszkaK
Zadomowienie

cześć dziewczyny wreszcie wróciłam, ale mnie dziś głowa boli, byłam na zastępstwie i dawno w pracy nie byłam 9 godz i to non stop z dziećmi, masakra

zaraz sprawdzę co tu się działo
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 17:14   #3489
neska1412
Raczkowanie

Dziewczyny a powiedzcie mi czy uzywacie testów owulacyjnych? No i czy to takie z apteki czy z alledrogo?
Stary 2013-11-13, 17:20   #3490
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
no na pewno, ręce opadają bo ileż można szkoda mi Was dziewczyny strasznie, że musicie się tyle namęczyć i że to nie fair trochę jak tak pomyśleć, że kobiety które nie chcą dzieci zachodzą niby w moment.
Jesteś jeszcze młoda, zresztą God też - musicie wierzyć!!!!

no wieści będą albo póóóźnym wieczorem albo z samego rana
dokładnie... też czasem się nad tym zastanawiam czemu są laski, które wcale nie chcą dzieci - zachodzą i rodzą bez problemu, a takie, które marzą o tym jak o niczym innym mają kłopot z zajściem....
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
dzięki

Wgl dzisiaj z TŻ mamy 4 lata idziemy na sushi

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Nadrobiłam już Was
A więc tak- byłam wczoraj zawieść żołnierzyki sama, bo tż nie chciał i w sumie nie musiał bo podpisu nie trzeba było dawać
Jechałam szybko autem na sygnale w cyckach mych marnych był pojemniczek zawinięty w folię co by im ciepło było Dowiozłam w 20 min (mam koło 10-12km do miejsca).
Poczekałam 20 min i poszłam po wynik, wygląda on tak:

Ruchliwość plemników
a) szybki prostolinijny 61%
b) powolny prostolinijny 5%
c) niepostępowy 1%
d) nieruchliwe 33%

Morfologia plemników- o prawidłowej budowie 86%
- o nieprawidłowej budowie 18%
- defekt główki 6%
- defekt szyjki/wstawki 2%
- defekt witki 10%

Liczba plemników: ok. 2 .400.000 mln (2,5dnia abstynencji)

Po badaniu lekarka a potem lekarz mówił mi, że nie wie czy to przez stres czy co (fakt był strasznie zestresowany, bo wszyscy łazili w te i nazat) ale plemników jest za mało, bo norma to 16 mln
A w sob było 3 razy to może go wypompowałam Ogólnie lekarz zapisał Andropol ale nie mieliśmy już na to kasy bo na miesiąc 39zł. Same witaminy w sumie miałby brać.

Zabiorę się za niego teraz, za żywienie bo wiadomo- chłopy same w domu byli to jedli na szybko i gotowce. Kupię mu pestki dyni- i co jeszcze dobre na poprawę plemniczków???
dobrze, że macie już wyniki powiem tak - ja się na tym może nie znam, ale wg mnie wcale nie są złe, bo i ruchliwych dużo i o dobrej budowie a że mniej - może po prostu dlatego, że poszaleliście no i pewnie stres dla tżta był moim zdaniem jest dobrze
Cytat:
dziewczyny ratujcie!!!!!!!!!! pomidor zafarbował mi białą ekoskórę . Syn jadł śniadanko i nie wiem jak to zrobił, że mu tam upadł skoro nie jadł w łóżku. Szorowałam cifem i Vanishem i NIC!!!!! macie jakiś sposób, są jakieś środki do takiej ala skóry???[/COLOR]?
ja kiedyś tylko czytałam, że mają w takich sklepach firmowych specjalne preparaty do ekoskór - może któryś z nich by pomógł...
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
HejJa dziś siedzę w domu bo mnie okropnie gardło boli, mam nadzieje że mi do jutra przejdzie. Najgorsze że @ mam dostać w przyszłą niedzielę i teraz nie wiem co mogę brać na to moje gardło. Czytałam że tamtum verde można ale mi to nie pomaga zbytnio.

I się jeszcze chciałam na tżta trochę pożalić bo pisałam wam że mam plan no i po @ byl raz potem przerwa i potem miało być 5 razy ale z 5 wyszło 3 bo 4 dnia tżt się upił i zasnął:/. I jeszcze do mnie pretensje że po co chciałam gdzieś iść ze znajomymi, no kurde to ja mu kazałam tyle piwa wypić. A i jeszcze powiem Wam że wyskoczył mi syfek okresowy i mówię mu że chyba nici z tego cyklu a on do mnie że mi się tam coś rozregulowało i przez to nie umię "zaskoczyć", na co ja mu że jak on myśli że 3 razy wystarczy żeby dziecko zrobić to niech sobie dalej w takiej nieświadomości żyje. On myśli że mu wszystko w życiu łatwo przyjdzie, a jak coś nie tak to od razu moja wina I dziś się dowiedziałam że moja była wspólniczka będzie miała synka[/COLOR]
zdrówka życzę nie martw się...z tżtem to pewno chwilowe przejścia...zobaczysz, uda Wam się szybciutko!!!
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-13, 17:31   #3491
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Obyś się nie myliła, czego oczywiście bardzo Ci życzę Natomiast ja już w przeczucia, objawy itp nie wierzę
tak debra zgadzam się z katekatee...życzę Ci, aby przeczucie Cię nie myliło ja jednak też już w przeczucia nie wierzę - w tamtym cyklu byłam pewna, że się udało a tu
Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Czesc, ja znowu z pytaniem Tym z Was którym się udało zajść w ciaze a nie maja możliwości obcować z TZtami na co dzień i wiedzą kiedy maja owulke-ile dni przed owu mialyscie stosunek ze udało się zajść w ciaze?

Nie mam TZta na codzien i ciagle kombinuje Ale przyszlosciowo bo zaczynamy od stycznia
hej! słuchaj, każda i każdy jest inny niektórym wystarczy serducha 4 dni przed owulką, a inni muszą się wstrzelić w samą owulkę
Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi czy uzywacie testów owulacyjnych? No i czy to takie z apteki czy z alledrogo?
ja jeszcze nie zastanawiam się ciągle nad tym ale Jagatka podawała ostatnio namiar na takie:
http://allegro.pl/strumieniowy-test-...646153546.html

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

oglądałam Wasze "brzuchobraki" i brzusie z poprzednich ciąż a te brzuchobraki to ładne ja nie mam takiego brzusia, a w ciąży nie jestem
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-13, 17:34   #3492
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Bylam dzis u gina. Od przyszlego cyklu zaczynam brac clo i zastrzyk pregnylu. Zaczynamy stymulacje jajnikow i monitring. Ale najgorsze jest to ze najprawdopodobniej mam male ognisko endometriozy . Chyba ktos sobie ze mnie kpi tam na gorze i chce mi napluc w twarz -tak czasem sobie mysle
wiecznie przykro mi, ale narazie to jest najprawdopodobniej, poza tym nie powiedzieli,że nie możecie mieć dzieci, więc spokojnie. DZiś leczy się prawie wszystko. musi być dobrze!!
Cytat:
Bardzo mi przykro ehh bidulko nie jesteś sama, ja też wietrznie pod górkę...

kotka coś widzę ale nie wiem czy dobrze widzę

Ehh ja dziś umieram, wczoraj miałam plamienie tylko... więc w sumie cykl zaczął się dziś rano bo od razu i krew i ból
przykro mi z powodu bólu @ znam go aż za dobrze, trzeba przeżyć. Ale to tylko kilka dni, a potem znowu od początku
Cytat:
Zobaczymy... mam plan na ten cykl ale wszystko zależy do tego co powie Pani doktor, czy potwierdzi się zapalenie szyjki macicy... a może coś jeszcze na USG zobaczy...
nie może nic więcej zobaczyć, poza tym może to wcale żadne zapalenie 3mam
Cytat:
jakby człowiek wiedział to by zaczął się starać już dawno, co by czasu nie marnować
masz rację
Cytat:
Hej

Wiecznie uszy do gory moja sis miala endometrioze i lekarz nie wrozyl nic dobrego i co??? Teraz ma kochana 3 letnia corcie malego cwaniaka :-D

Temp poszla do gory

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
super żę temp się odbiła, oby tak dalej
Cytat:
dzięki

Wgl dzisiaj z TŻ mamy 4 lata idziemy na sushi
gratuluję, miłego świętowania
Stary 2013-11-13, 17:36   #3493
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
U nas przytulanki były 16-17 dc a owulka chyba 17-19 dc ale nie wiem dokładnie. Wg mnie 18dc.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
hej! słuchaj, każda i każdy jest inny niektórym wystarczy serducha 4 dni przed owulką, a inni muszą się wstrzelić w samą owulkę
Wiem ale i tak dziekuje za odpowiedzi
Robie rozeznanie
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 17:40   #3494
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje

Wiem ale i tak dziekuje za odpowiedzi
Robie rozeznanie
jak masz konto na ovufriend to tam sobie popatrz na wykresy ciążowe - zobaczysz kto jak miał serducha
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-13, 17:43   #3495
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:

Po badaniu lekarka a potem lekarz mówił mi, że nie wie czy to przez stres czy co (fakt był strasznie zestresowany, bo wszyscy łazili w te i nazat) ale plemników jest za mało, bo norma to 16 mln
A w sob było 3 razy to może go wypompowałam Ogólnie lekarz zapisał Andropol ale nie mieliśmy już na to kasy bo na miesiąc 39zł. Same witaminy w sumie miałby brać.

Zabiorę się za niego teraz, za żywienie bo wiadomo- chłopy same w domu byli to jedli na szybko i gotowce. Kupię mu pestki dyni- i co jeszcze dobre na poprawę plemniczków???

no co to za marne wieści? Nie wiem dlaczego tak się dzieje.... byłoby prościej jak by Ci, którzy chcą dziecko je dostali a Ci co nie chcą go nie mieli... Ale jest ten świat urządzony
Trzymaj się

Karolo wszystkiego dobrego dla Was
Leine, pocieszające jest to że na te ponad 2 miliony i to powypompowaniu potrzebny jest tylko jeden!!!!
mi też się wydaje,że wyniki nie są złe

Cytat:
dzis kupie test moze jeden zrobie dzis a drugi jutro rano
koniecznie zrób i daj znać!!!
Cytat:

dziewczyny ratujcie!!!!!!!!!! pomidor zafarbował mi białą ekoskórę . Syn jadł śniadanko i nie wiem jak to zrobił, że mu tam upadł skoro nie jadł w łóżku. Szorowałam cifem i Vanishem i NIC!!!!! macie jakiś sposób, są jakieś środki do takiej ala skóry????
ni wiem, może sok z cytryny, ale jak te środki nie pomogłysprawdź w poradach perfekcyjnej pani domu, może akurat coś będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 17:50   #3496
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupowałam w rossmanie i w aptece... używałam przez 3 cykle

Stary 2013-11-13, 17:50   #3497
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość

Nie zjadłaś jakiegoś przecinka? Jeśli nie, to Twój mąż jest chyba jakimś herosem! Poczytaj sobie w necie: "Wg najnowszych rekomendacji WHO morfologia plemników, (odsetek plemników o prawidłowej budowie) powinna wynosić 4% (wcześniejsza, już nieobowiązująca rekomendacja WHO wyznaczała poziom morfologii plemników wynoszący 14%).
(...)
Ilość plemników o prawidłowej morfologii zarówno u mężczyzn płodnych, jak i niepłodnych, waha się od 0 do 30% i rzadko kiedy przekracza 25% form prawidłowych. Nie zdarzają się mężczyźni, którzy mają 100% plemników o prawidłowej budowie lub choćby zbliżają się do takiego wyniku!"

Jeśli faktycznie miałby 86%, to wychodzi na to, że jest jakimś ewenementem w świecie medycyny!
Nie pomyliłam Babka wpisywała to ręcznie Ale co z tego, że dobrze zbudowane jak żywe są tylko 61% i mało ich
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 17:52   #3498
manieczka1
Zakorzenienie

Carmenaa może tu coś znajdziesz : http://perfekcyjnapaniwdomu.blogspot...zana-sofe.html
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-13, 17:56   #3499
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz konto na ovufriend to tam sobie popatrz na wykresy ciążowe - zobaczysz kto jak miał serducha
Mam konto zalozylam miesiąc temu żeby jako tako wiedzieć jak zaczniemy starania. Wchodze po prostu w galerie, wykresy?
Ja mam cykle średnio regularne (wahaja się o 2,3,4 dni) ale nie widze na razie zadnej zaleznosci ponieważ dopiero ovu zanalizował mi 1 cykl. Teraz prowadze drugi cykl.
Może co nieco dadzą mi te obserwacje żeby wstrzelić się dobrze ze staraniami

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

DZIEWCZYNY A CZY KTORAS Z Was miała tak ze na teście owu nie było 2 identycznych kresek?
W tamtym cyklu tak miałam. Mialam 2 kreski ale jedna bledsza.
Zbadalam progesteron i wskazywał jednoznacznie ze owulacja była.
W tym cyklu ide jeszcze na USG potwierdzić to.
Czy to możliwe ze przez to ze pije bardzo dużo wody mocz mam mocno rozcieńczony?
Temperatura tez potwierdza owulacje, skok o 0,5 stopnia.
Czy jest to możliwe? I jeszcze pytanko o której godzinie robicie te testy?
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:01   #3500
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:

I się jeszcze chciałam na tżta trochę pożalić bo pisałam wam że mam plan no i po @ byl raz potem przerwa i potem miało być 5 razy ale z 5 wyszło 3 bo 4 dnia tżt się upił i zasnął:/. I jeszcze do mnie pretensje że po co chciałam gdzieś iść ze znajomymi, no kurde to ja mu kazałam tyle piwa wypić. A i jeszcze powiem Wam że wyskoczył mi syfek okresowy i mówię mu że chyba nici z tego cyklu a on do mnie że mi się tam coś rozregulowało i przez to nie umię "zaskoczyć", na co ja mu że jak on myśli że 3 razy wystarczy żeby dziecko zrobić to niech sobie dalej w takiej nieświadomości żyje. On myśli że mu wszystko w życiu łatwo przyjdzie, a jak coś nie tak to od razu moja wina I dziś się dowiedziałam że moja była wspólniczka będzie miała synka
wiesz, mój mąż to chyba podobnie myśli, bo w ostatnich cyklach ciągle słyszałam, przecież "wczoraj było" albo 2 dni temy, 2 itp, w tym tygodniu, "to kiedy w końcu ta owulacja, wczoraj już mówiłaś,że trzeba itp"
więc obawiam się że teraz będzie podobnie, wczoraj co prawda było serduszku ale na teści owu od 2 dni druga kreska jest bardzo słabo widoczna, więc negatywny, ciekawe co dziś pokaże
Cytat:
Wiecie co... mam przeczucie, że się udało Nie wiem czemu, bo przecież wykres na to nie wskazuje i jeszcze te nędzne serduszka, ale to silniejsze ode mnie
życzę żeby to byłą prawda, ale ja w swoje już nie wierzę, 3 razy już tak miałam i co???
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Szkoda gadać...

Ok ja muszę iść bo zaraz M wróci a muszę mu tą słoną zupę podać, makaronu nie soliłam

mój akurat lubi słone, więc nawet jak przesolę, tragedii nie ma
Cytat:
ja pierwszy raz w tym cyklu, kupiłam w aptece zdrovit za 19 zł, te same co w rossmanie domowe laboratorium czy coś takiego
Cytat:
Nie pomyliłam Babka wpisywała to ręcznie Ale co z tego, że dobrze zbudowane jak żywe są tylko 61% i mało ich
Ty!!! nie nakręcaj się!
Stary 2013-11-13, 18:04   #3501
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Mam konto zalozylam miesiąc temu żeby jako tako wiedzieć jak zaczniemy starania. Wchodze po prostu w galerie, wykresy?
Ja mam cykle średnio regularne (wahaja się o 2,3,4 dni) ale nie widze na razie zadnej zaleznosci ponieważ dopiero ovu zanalizował mi 1 cykl. Teraz prowadze drugi cykl.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

DZIEWCZYNY A CZY KTORAS Z Was miała tak ze na teście owu nie było 2 identycznych kresek?
Czy to możliwe ze przez to ze pije bardzo dużo wody mocz mam mocno rozcieńczony?
tak, wchodzisz w galeria, galeria wykresów i po prawej stronie w kategorii zaznaczasz ciążowe - to wtedy tylko takie Ci wyskoczą
a co do testów owu - nie pomogę niestety, bo nigdy nie robiłam

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
jakie mało? ponad połowa dobrze jest a możesz napisać gdzie zawoziłaś plemniory do badania? tak na przyszłość chciałam wiedzieć
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-13, 18:13   #3502
Jagatka_N
Zakorzenienie

Kotka albo masz anielską cierpliwość albo stalowe nerwy
Ja na tym zdjęciu nic nie widzę, raz ze kiepska jakość, a dwa że nawet nie wiem gdzie ta kreska powinna być - nie robiłam nigdy testu na tych paskach
Ja to bym chyba od razu poleciała po porządny test a Ty stresujesz się czy luzik?

Kciuki za wizytę Carmena, czekamy na relację

Wiecznie, nie wiem co powiedzieć
przykro mi kochana, ale tak jak pisała Karoloo to niczego nie przekreśla, wiadomo że moze być trudniej, ale walcz kochana, nie poddawaj się

Cytat:
Za badanko płaciłam 70 zł, wynik od razu

Zabiorę się za tzta oj zabiorę, ze mną nie ma zmiłuj Zacznie jeść zdrowo, dużo warzyw i jazda
Miałam wczoraj chcicę ale tż wypompowany po badaniu i jakoś nie miał chęci, a chciałam go na wieczór wczoraj czapnąć ale niestety nie wykazywał zainteresowania Może dziś nadrobimy

Powoli ogarnęłam się po powrocie, zaraz lecę na zakupy. Mam nadzieję, że szybko pozbędę się nadprogramowych cm, bo tu to się zacznę ruszać- obiady, spacerki, zakupy, a w pl siedziałam z przed tv i lapem
Wracam do życia
I bardzo dobrze, niech odżyje mając Cię u boku (w zasadzie jego plemniki )
Widać że "wróciłaś do życia", już jak czytam ten post to energia z niego bije
Daj mu odsapnąć, pewnie się stresował tymi wynikami, ale dziś pewnie podziałacie

Cytat:
HejJa dziś siedzę w domu bo mnie okropnie gardło boli, mam nadzieje że mi do jutra przejdzie. Najgorsze że @ mam dostać w przyszłą niedzielę i teraz nie wiem co mogę brać na to moje gardło. Czytałam że tamtum verde można ale mi to nie pomaga zbytnio.

Bardzo mi przykro Ale podobnie jak dziewczyny uważam ze nie takie rzeczy kobiety pokonują żebym mieć dziecko, grunt że zdiagnozowane I też tak myślałam że może pora na zmianę nicku

Myślałam że teraz już CI się uda, bez sensu to wszystko. Niby wszystko ok a ciągle jakieś pierdoły wychodzą. Mnie to już samą zaczyna wszystko denerwować a aż tak długo się nie straramy. Trzymam kciuki God aby ten następny był wreszcie tym właściwym

Mój tżt je: kwas foliowy, selen+witE oraz wit B no i te pestki z dyni bo zawierają cynk. Dobre sa też ponoć orzechy brazylijskie ale cena powala.

Ostatnio perfekcyjna pani domu pisała żeby plamy z jakiegoś tworzywa trochę olejem potraktowac bo to niby rozpuszcza barwnik, tylko ona to na przykładzie jakiegoś białego urzadzenia pokazywała, a już wiem biała sokowirówka była poplamiona marchewką i ona to troszkę olejem a potem płynem i zeszło

I się jeszcze chciałam na tżta trochę pożalić bo pisałam wam że mam plan no i po @ byl raz potem przerwa i potem miało być 5 razy ale z 5 wyszło 3 bo 4 dnia tżt się upił i zasnął:/. I jeszcze do mnie pretensje że po co chciałam gdzieś iść ze znajomymi, ndowiedziałam że moja była wspólniczka będzie miała synka
o kurde to ja mu kazałam tyle piwa wypić. A i jeszcze powiem Wam że wyskoczył mi syfek okresowy i mówię mu że chyba nici z tego cyklu a on do mnie że mi się tam coś rozregulowało i przez to nie umię "zaskoczyć", na co ja mu że jak on myśli że 3 razy wystarczy żeby dziecko zrobić to niech sobie dalej w takiej nieświadomości żyje. On myśli że mu wszystko w życiu łatwo przyjdzie, a jak coś nie tak to od razu moja wina I dziś się

Ojj to musiało Ci być strasznie przykro :glasio:
Faceci to nie zasanowia się zanim coś głupiego palną, tym bardziej po tym co przeszliscie w ostatnim czasie...
Przeprosił?

Cytat:
Hej! nadrobiłam wczorajszy dzień połowę co zacytowałam to mi usunęło - nie rozumiem tego...to już nie pierwszy raz -chyba ma ograniczoną pamięć ilości zacytowanych postów
Mi kiedyś pojawił się komunikat po zacytowaniu kilkunastu z Was, że "za duża grafika, za dużo uśmieszków itp" jakieś ograniczenia heh
Teraz zanim klikne "Wyślij odpowiedź" robię Ctrl C

Cytat:

Jeśli jedna kreska na tescie jest słaba to chyba znaczy ze jest mało hormonu LH, jak sa 2 mocne to wtedy raczej powinno sie interpretować jako pozytywny.
Dwie godziny przed testem powinno sie ograniczyć picie. Ja robiłam test po powrocie z pracy, akurat około 18stej.
Stary 2013-11-13, 18:14   #3503
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli testowa jest jaśniejsza niż kontrolna no to test jest negatywny

jak testowa jest taka sama albo ciemniejsza to jest pozytywny ale nie oznacza to że owu na 100% będzie... ja miałam od 20 dc w poprzednim msc pozytywne plus inne objawy w 24 dc a owu była dopiero w 28

robiłam koło 12-13 chyba że mnie w domu nie było to poźniej

2 h przed robieniem nie powinno się już pić

Stary 2013-11-13, 18:15   #3504
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
tak debra zgadzam się z katekatee...życzę Ci, aby przeczucie Cię nie myliło ja jednak też już w przeczucia nie wierzę - w tamtym cyklu byłam pewna, że się udało a tu
Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
życzę żeby to byłą prawda, ale ja w swoje już nie wierzę, 3 razy już tak miałam i co???
Ja też w takie przeczucia nie wierzę no, ale nic na to nie poradzę, że tak mi się zdaje. To pewnie przez duphaston i przez te wielkie piersi z nabrzmiałymi sutkami Dam radę jeszcze parę dni i wszystko się wyjaśni

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 18:15   #3505
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:

ja robię pierwszy raz, narazie miałam wczoraj i dziś drugą kreskę,ale bardzo bladą, wręcz ledwo widoczną to jest negatywny, żeby był pozytywny mają być takie same, lub druga mocniejsza. Ale co do płynów, to w instrukcji pisze,żeby 2 godz przed badaniem ograniczyć przyjmowanie płynów, a ja robię przed 21
Stary 2013-11-13, 18:19   #3506
Jagatka_N
Zakorzenienie

W ogóle to... przychodzę z pracy a tu 4 strony do nadrobienia
się rozpisałyście, a wczoraj tylko 2 nadrabiałam (ale Leine dziś wróciła i się ruch zrobił )
Stary 2013-11-13, 18:21   #3507
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też w takie przeczucia nie wierzę no, ale nic na to nie poradzę, że tak mi się zdaje. To pewnie przez duphaston i przez te wielkie piersi z nabrzmiałymi sutkami Dam radę jeszcze parę dni i wszystko się wyjaśni
ja i tak trzymam kciuki
i przez Ciebie i Leine chyba zacznę oglądać Dextera tzn. zrobię podejście nr 1, ale to jak ogarnę się i przeprowadzę, bo na razie nie mam do tego głowy

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
W ogóle to... przychodzę z pracy a tu 4 strony do nadrobienia
się rozpisałyście, a wczoraj tylko 2 nadrabiałam (ale Leine dziś wróciła i się ruch zrobił )
nooooo się rozgadały dziewuchy mnie nie było od wczoraj rana i aż się zdziwiłam ile stron
Jagatka - odliczasz dni do niedzieli? ja już się nie mogę doczekać
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-13, 18:22   #3508
wik_and_ola
Zadomowienie

Hej dziewojki
Dotarłam do komputera Byłam z córcią na zumbie, wróciłyśmy po 18, a 15 minut później mała zasnęła mi na sofie w opakowaniu Pewnie już pośpi do rana, tylko na śpiocha przebiorę w piżamę, więc wieczór mam wolny

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
hej. udalo mi sie dostac do okulisty dzis dzieki teściowej - wstala wcześnie rano i pojechala nas zarejestrować badanie dna oka ok - bez zmian cukrzycowych i nie ma przeciwwskazań do porodu sn
No to super! A te badanie okulistyczne to robiłaś właśnie w związku z ciążą? Bo ja w poprzedniej ciąży nie miałam takiego i teraz jak na razie gin też mi nic o tym nie mówił

Cytat:
Hej Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie. Cały czas Was podczytuje, ale ciężko mi sie jakoś wbić
Zaczynam 2 cykl a pierwszy był dla mnie hmmm... bardzo dziwny.
Po odstawieniu tabletek miałam dwa cykle 32 dni a ten trzeci w którym się zaczelismy 45 dni I wiecie jak minął ten 32 dc to zrobilam test a na drugi dzień miałam wszystkie objawy owulacji i tak przez dwa dni. A staraliśmy sie wczesniej a później nie było nawet kiedy i jak.

Powiem wam, że nie udzielam się zbyt aktywnie, ale jak któraś ma testować to siedze od rana i zaglądam
Gratuluje Elfka no i oczywiście trzymam kciuki za dziewczyny które maja cień drugiej kreski : kciuki::k ciuki::kc iuki:
Hej! Trzymam kciuki za ten cykl!!! I szkoda, że się więcej nie udzielasz...

Cytat:
a ja chce kurczaka w kokosie! Macie jakiś przepis? Bo nie wytrzymam jak tego nie zjem... najwyżej pójdę do chińszczyzny z wiórkami i powiem, że mają mi zrobić
Ależ masz zachcianki

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Skubana tak do pediatry.

A ja przesoliłam zupę
Jakie szczęście, że dziś u mnie mąż robił obiad
Stary 2013-11-13, 18:23   #3509
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Hej dziewojki
Dotarłam do komputera Byłam z córcią na zumbie, wróciłyśmy po 18, a 15 minut później mała zasnęła mi na sofie w opakowaniu Pewnie już pośpi do rana, tylko na śpiocha przebiorę w piżamę, więc wieczór mam wolny
ooo zumba a mała na zumbie była czy w przyzumbowym przedszkolu?
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-13, 18:25   #3510
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
ja i tak trzymam kciuki
i przez Ciebie i Leine chyba zacznę oglądać Dextera tzn. zrobię podejście nr 1, ale to jak ogarnę się i przeprowadzę, bo na razie nie mam do tego głowy

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

nooooo się rozgadały dziewuchy mnie nie było od wczoraj rana i aż się zdziwiłam ile stron
Jagatka - odliczasz dni do niedzieli? ja już się nie mogę doczekać
No ba!
Pewnie że odliczam tym bardziej, że akurat @ powinna się skończyć koło soboty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości