|
|
#3091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
![]() Cytat:
2. latwo, zwykle nie spuszcza mnie z oczu 3. raczej latwo, chyba ze w poblizu jest cos z zakazanych zabawek typu kable, telefon, moj talerz z jedzeniem 4. chetnie 5. raczej tak 6. smieje sie czesto, ale zeby zasmial sie na glos to trzeba sie postarac Kochana, ale nie bierz tego do siebie! Hania poki co skupia sie na rozwoju ruchowym! Cytat:
Pocisnelas ostro Nawet nie wiesz jak mi tego brakuje ![]() Cytat:
Niedawno co wyszla ode mnie kolezanka ![]() Wykapalam przy niej Kubusia - ale byla zajarana ![]() W sumie chyba czesciej powinnam miec gosci, dziec grzeczny jak nigdy! ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Pewnie wiecie, ze 2 grudnia jest Dzien Darmowej Dostawy? ![]() hope, pytalas o promo w Rossie - podobny ma byc w ostatnim tygodniu listopada. |
||||
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem że początek będzie ciężki i tego się boję. Ale dziękuje za wsparcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o teściową to pamiętam jaka sytuacja z nią ![]() Może z tą pracą się w końcu uda jakoś ![]() Tego Ci życzę i przesyłam dużo siły na te ciężkie nadchodzące dni ![]()
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: taki drewniany pchacz jak to http://allegro.pl/boikido-pojazd-int...670699334.html może być mniej atrakcyjny dla dziecka, bo nie ma muzyczek, światełek itepe...i jakbyś miała wybierać to kupiłabyś drewniany czy taki typowy z grającymi zabawkami i światełkami?
|
|
|
|
#3095 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hania ma 9,5mca to czas, kiedy najlepszą zabawą jest gryzienie, macanie, wyjmowanie (nie wkładanie) z pudełka nie ma prawa umieć łączyć klocki za to ma prawo rozwalić wieżę, którą TY zbudujesz może mieć w nosie książki i wcale nie musi rąk wyciągać don't panic
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Aga bardzo Ci dziękuje!
Pstryczku nie pocieszasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3097 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, brałabym ten drewniany - pomyśl, jeśli dziecko to pcha to i tak jednocześnie nie może naciskać guziczków
samo pchanie jest atrakcją, no i możliwość przewożenia
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiemy
![]() na all tez? ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
no jak nie, z dnia na dzien bedzie coraz lepiej ![]() dasz rade ![]() tyle kobiet jest w podobnej sytuacji i daja rade
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, dziękuje!! juz zapisałam pare tytułów!
Moja dopiero padła, co do niej t nie podobne. Oglądam top chef'a i jestem głodna;/ Fewciu, współczuje, ale dasz radę na pewno!!
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ostani raz zaglądałam tutaj chyba tydzień temu, w ciągu dni kompletnie nie mam czasu, ciągle problemy, kłótnie z TŻ, jakos tak ciężko mi ostatnio się pozbierać a wieczorem już mam tylko ochote odpocząć w łóżku przed tv.
Z tych dobrych rzeczy to Bartuś już chodzi na czworaka, wstaje przy wszystkim czym się da, jest wspaniałym i wesołym dzieckiem. Postaram się tutaj częściej odzywać, myśle często o was.
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzka zaczęła sie puszczać
tzn. stoi , trzyma się czegoś i puszca się. Postoi bez trzymanki z 20 sekund i bach na tyłek. A najlepsze, że jej to sprawia frajdę i robi to specjalnie ![]() ![]() Czy to początek do chodzenia jest ??? |
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43704335]Debrah, brałabym ten drewniany - pomyśl, jeśli dziecko to pcha to i tak jednocześnie nie może naciskać guziczków
samo pchanie jest atrakcją, no i możliwość przewożenia[/QUOTE]Bo wiesz, nie chciałabym jej odbierać atrakcji tym że ja mam zamiłowanie do dizajnerskich zabawek drewnianych , może ona nie musi mieć "ładne" bo woli "ciekawe" ?Bokeh: Szaja ma rację, stuknij się **Na to wszystko dużo czasu jeszcze + indywidualna osobowość. Odpowiedzieć ci na te pytania? Ale dla mnie to będzie tylko " bo dzieci są różne" Cmok cmok
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
szaja, ja tez moge Cie pomeczyc?
![]() Ostatnio pisalysmy o ustawianiu dziecia do czworakow. Staram sie to robic tak, ze sama siadam na podlodze, wyciagam nogi, dziecia klade z lewej strony, lapkami jest oparty o moje udo. Po prawej stronie trzymam baaardzo interesujaca rzecz (dzis golarke do ubran ).Kuba jak tylko poczuje, ze chce go ustawic to napina nozki, zaraz sztywne sa i zamiast ulozyc je pod pupe to prostuje je, odpycha sie palcami stopek, unosi pupe i przełazi mi na druga strone dotykajac zabawki. Tak powinno byc? Co z tymi czworakami? Odpuscic? |
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas mlody sie nie puszczal jak sie puscil o od razu ruszyl w swiat
|
|
|
|
|
#3105 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ile nadrabiania od ranaaaaaa
oszalały... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za ząbek!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-11-13 o 21:23 |
|||||||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam mejla ze wyslano mi moj zegarek co se ostatnio kupilam
moze jutro juz dojdzie bo to kurier
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Noł noł, padloby przeciez
![]() Narazie w tych sklepach: http://www.dziendarmowejdostawy.pl/ ale bedzie ich wiecej. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Zapomnialabym - mniamuśne pierniki ezzo
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
o jak nas dużo, będzie tugeza?
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Bartusia I tak, odzywaj się częściej
|
|
|
|
|
#3110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że się niepokoisz, jak czytasz, co inne dzieciaczki robią, ale wydaje mi się, że nie ma czym; ja często porównuję Filipa z Karolkiem i widzę, że Filip dużo więcej rzeczy potrafi pokazać albo podać coś, o co go poproszę, a Karol za to więcej mówi i np. tańczy i robi kosi kosi; a tego Filipa za cholerę nie mogę nauczyć; no baaaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz już tak
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie dawno nie było
![]() Trzeba poszaleć przed adwentem
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, odpisalam w k. ze 'bralabym'
![]()
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Doooooooooobra ja już spitalam spać
branoc
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
bry wieczór
![]() Blanka buszowała od 14 do 20 bez snu ,padam Ale już miała 2 pobudki, biedula ciekawe czemu te nocki jej się skiepściły![]() Bokeh- Twoja Hanna to super rozwinięte dziecię, nie masz się czym martwić, widocznie ona ma taki temperament. Inne rzeczy ją interesują, ciesz się , że masz takie niestandardowe dziecko I nie wymyślać mi tu!!! Fewcia- baaaardzo Ci współczuję tego powrotu do pracy i zostawiania Blaneczki Jakbyś kiedyś miała po drodze to zapraszam na kawkę ![]() Co do balsamu to ja ostatnio kupiłam Soraye sceniczny balsam ujędrniający 25+ i wydaje mi się że mam brzuch jędrniejszy. Black- Brawa dla Olwiki ! ![]() Pstryczku-brawa za zęby i chodzenie~! ![]() Aga- moja Blanka też właśnie się dziś puściła i stała sobie kilkanaście sekund, a taka zszokowana była a potem już próbowała znowu. Marsi - zapomniałam wcześniej pogratulowac chodzenia i zębów. Ja aż się boje , co to u nas będzie może też 6 na raz
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zle przeczytalam z tym warsztatem, myslalam, ze to 1+
buuu....jakos pchacz mnie nie przekonuje, ile dziec tego pouzywa? za bardzo chyba nie mamy miejsca, zeby sobie tym pojezdzil.....fewciu, tule, codziennie bedziecie Blanusie na 12 godz zostawiac? black gratki dla oliwci!!!! ezzo, przegenialne pierniki!!!!!!! pstryniu brawa dla dzejkoba za chodzenie!!!! wiem, ze bluznie, ale ja sie doczekac nie moge jak babel bedzie chodzil juz aska, skubancu, brawa za bieganie!!!! jestes miszczem!!!!!! i spokojnie, wlasnie dobrze, ze tak wolno waga spada misiael brawa za zabki! pstryniu dla twojego miss juniwers tez ![]() sylwietta "brawa" dla pana szanownego tatusia a jak Ty przezylas wizyte? ![]() bkoeh, nie zamartawiaj sie mojemu daleko do elllmowego zenusia, teraz ma faze na lampe i jak sie zapyta go o cokolwiek to pokazuje lampe malz sie smieje, ze dziecie zepsulam pytam gdzie mama - lampa. gdzie tata - lampa. gdzie zegar - lampa. jedynie reaguje na gdzie kotek w ogole jak widzi gdziekolwiek lampe to od razu lapka w gore i az sie wyrywa raczek nie wyciaga, szarpie za nogawki i za bluzke jak chce na raczki. i wrzeszczy ![]() smiac akurat sie smieje, bo taki chichrok z niego jest, ale to po nas chyba ma ![]() tiaaa, po co mu zabawki jak moze wydlubywac przez 15 minut nieistniejacy paproch na ziemi? ![]() czasem i 10 razy nie starczy zeby laskawie hrabia zareagowal na imie ![]() dziewczyny podjelam decyzje - odstawiamy sie od uu. w dzien generalnie sam sie odstawil, 2 dni karmie juz tylko nad samym ranem i w nocy. chociaz widze, ze w nocy tez ciumka tak se o, nie, zeby jesc. da rade go uspac bez piersi, uspokoic bez piersi tez sie da. ciezko mi (ciezej niz bablowi ) ale od kilkunastu dni myslalam juz tylko o odstawieniu i strasznie zle sie juz czulam karmiac, mlody nie traktowal piersi jako posilku, nie najadal sie mlekiem, wiec nie bylo sensu juz tego ciagnac. myslalam, ze moje uu beda cierpiec, a tu, czuje, ze pokarm naplywa, ale piersi nie sa przepelnione, sa miekkie, na razie zadnego zatoru nie ma, poki co bezbolesnie. jest w tej chwili mnostwo przytulasow i calusow, straszny z Pietraszka maminsynek, na metr nie moge odejsc, ale jest to cudowne
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna, Lejdi, gratulacje! moja je dużo w dzień uu... a w nocy też ciągle i przez to mam nawał.... nie wiem, jak ja to ogarnę ;( i na dodatek ona leci do cyca ciągle. A jak mówie cycycy to juz mnie rozbiera, zeby cyca sięgnąć .
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bozię wypatrzy wszędzie i jak wchodzimy do jakiegoś nowego miejsca, to od razu patrzy nad drzwi, czy jest krzyżyk![]() i powodzenia w odstawianiu
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, jeśli mały będze w nocy bardzo potrzebować UU to wsadz sobie poduszkę pod bluzkę, tak żeby nie czuł cycków, ciepła i zapachu,działa
u mnie mleko nadal jest,,ściągam ale nie podaje, za dużo stresów było ostatnio, był drink i papieros po śmierci taty więc tylko odciagałam regularnie i wylewałam do zlewu nie wiem czy przytrzymywać laktacje skoro i tak nie podaje już mojego mleka, chyba pojde do gina po tabletki na spalene mleka bo strasznie bolą mnie piersi |
|
|
|
#3119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duży chłopakCytat:
Cytat:
Cytat:
U nas tak samo dzień wygląda. I też sie tak czuję ![]() Jesteśmy zaprzyjaźnione dlatego widzisz +
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

- Oliwka stanęła! 

), zabawki zawsze najpierw bierze do buzi, potem nimi stuka o podłogę i sprawdza, czy grzechoczą.

oszalały...

buuu....
za bardzo chyba nie mamy miejsca, zeby sobie tym pojezdzil.....