|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Czesc!
Cytat:
![]() 1. Yae nigdy jeszcze nie wyciagnela raczek 2. Czesto patrzy w oczy, nie ma problemu z nawiazaniem kontaktu wzrokowego 3. Zalezy od humoru, ale jesli jest dobry a zabawka znalazla sie w jej laskach, to nie ma problemu 4. Nie chetnie sie przytula 5. Nie zawsze, wrecz rzadko reaguje na swoje imie 6. Duzo sie usmiecha, rzadziej smieje sie w glos. Raczej latwo rozbawic. Co Cie martwi? black brawo za przelom!! |
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
debrah czyli chyba wszystko sie o glod rozchodzi. Teraz powinno ruszyc; kciuki
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie z pierwsza przespana noca
![]() Spanie od 20:30 do 7 bez przerwy!!!! Kubus posluchal sie pani psycholog ![]() Nocki sa u nas naprzemienne, takze jutro pewnie milion pobudek, ale i tak sie jaaraaaaam
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko super! Dzielny kubuś!
U nas też wspaniała noc-jak na nas. Jedną JEDYNA pobudka o 5,chwilę popłakała i Zasnela. Wstała o 6.45. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko brawo dla Kubusia!
Mojej kolejna nocka fatalna, znowu mamy okres nie wypuszczania cycka Na dodatek poprzedzony usypianiem pełnym płaczu Ale za to na wieczór nauczylismy się klaskać Rano jeszcze było klaskanie w zaciśniętą dłoń ale łasnie wieczorem ślicznie dłoń w dłoń |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za wszystkie miłe słówa. Muszę sobie sama poradzić z lekiem separacyjnym,moim oczywiście
![]() Pstryczku i brawa za ząbka! Lady u nas podobnie z ta lampa. Z taka różnica że wszystko jest lampa,kwiatkiem lub Bozią A kaszki podajesz mleczne? To nie musisz podawać mm. Kaszkę na noc podajesz łyżeczką czy z butelki? Blogerko jak tam z TZ? ![]() Nawijko znaleźliście mieszkanie? Dzisiaj mamy ostatnia (mam nadzieję) wizytę u rehabilitanta iv ortopedy. Mam nadzieję że wszystko w porządku z bioderkami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, moi chlopcy jeszcze śpią...a ja już nie mogłam jakoś.
Nawijko gratki za noc! Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, Fewciu brawa za nocki!!!!!!
Fewciu kaszke wieczorem podajemy z lyzeczki (na kolacje) a jak sie przebudzi to z kubeczka treningowego, jak wejde na kompa to wkleje linka. Wczoraj nakombinowalismy sie bardzo, bo nie chcial zalapac, w koncu ja stalam z Pietraszkiem na rekach, malz karmil z lyzeczki, po paru lyzeczkach dopiero babel chcial sie zassac do kubeczka. Reszta nocki tragiczna, zwalam na zeby bo ciagle paluszek w buzi i marud przez dzien. Oczywiscie cycus non stop w paszczy Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Bry dzień!
My wstałyśmy o 6.20.. godzinę wcześniej niż zwykle..ja już po kawie i śniadaniu. Młoda zjadła uu, potem będzie kaszka, teraz nie dam bo spodziewam się za chwilę mega maruda z niewyspania. Aha, chciałam napisać o drzemkach. U nas, jeśli są drzemki dwie w dzień to zazwyczaj wypadają właśnie w tych godzinach o jakich pisze Marsi, 10 lub 10:30, oraz 14. Nie ustawiałam tego, same tak wyszły. Dbam o to by się tego w miarę trzymać (wiadomo, że nie sztywno, widać po dziecku czy śpiące), i np staram się na pierwszą drzemkę nie kłaść wcześniej niż ta 10 - 10:30, bo to bez sensu skoro i tak zwykle wstajemy 7:30 lub 8:00. Zazwyczaj około 9:30 Mała robi się już zmęczona, ale jeszcze trudno zasnąć, więc zabawiam jakoś chociaż do tej 10. "Samodzielne zasypianie" ( a raczej "w samotności") u nas nie istnieje i wiecie jakie mam zdanie na ten temat, ale dodam tylko, że faktycznie - dłuższy odstęp między drzemkami/spaniem naturalnie zapewnia łatwiejsze zaśnięcie. Także nieświadomie stosuję się do podanych godzin, bo mi się dziecko tak zaprogramowało Odkąd troszkę pilnuję regularności tego - dzień jest troszkę bardziej uporządkowany i jest większa szansa, że Mała pośpi więcej niż 20 minut.To zwyczajnie uregulowanie troszkę dnia, bo po 15 minutowej drzemce obojętne o której Mała nadal zmęczona i co chwilę się usypiamy żeby za moment wstać. Robi się błędne koło. Jeśli pośpi po 14 króciutko i budzi się z płaczem to usypiam jeszcze raz od razu i zazwyczaj łatwo się udaje. Dopiero dłuższa drzemka równa się uśmiechnięte dziecko i koniec tarcia oczek. Więc tutaj się zgadzam Mamy nową umiejętność: mała się nauczyła robić jak indianin, rączką w buzię "ło-ło-ło-ło", ale mam ubaw. |
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah...nagraj ją-i chwal sie! Ale fajnie!
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano pokazała trochę paluszkiem na lampę. Normalnie cieszyłam sie jak z pierwszego kroku. A martwi mnie ze zachowuje sie często tak hmmm indywidualnie, nie wiem jak to opisać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry,
Ja nie wiem co się Dawidowi uwaliło,w nocy po 23 znowu się obudził i chciał buszować, ale jakoś go spacyfikowaliśmy. Aśka gratuluję straconych kg ![]() LAdy za decyzję odstawieniaNawijko dzięki za odp ws. Rossa ![]() Miśka podstęp ewidentnie ![]() Pstryczku za zębolka ![]() Blogerko patrzyłaś czy u mnie w Berszce nie ma tej kurtki?Szaja pytałam kilka, albo kilkanaście stron wcześniej o biały nalot przy odbytku.Ostatnio Dawid miał po kąpieli, łatwo się starło. Skóra lekko odparzona. Podrażnienie czy drożdżaki (bom się o lambii naczytała) Kurde tak myślę, co tu kupić pod choinkę rodzicom, siostrzę i teściówie. Młodemu na Mikołaja kliknęłam ten namiocik. WIem że frajdę będzie miał bo on lubi wszędzie włazić. U mojej mamy w sklepie przez zasłony (zamiast drzwi) na zapleczu notorycznie przechodzi i cieszy się. Ostatnio u nich w domu chciał tak zrobić z zasłoną przy oknie, no ale okno mu na drodze stanęło Oliwii wzięłam hulajnogę w ramach urodzin i nad zabawką to w sklepie gdzieś podumam. No i reszcie to tak do 50 zł na głowę chcę coś kupić. Siostrze TZ to kupię kilka żeli OS i czekoladę i w celofan wpierniczę (dostanę celofan w kwiaciarni? Ile rolka?) Mamie i teściowej to myślałam nad jakimś zestawem kosmetyków, np w nowej ofercie rossa są fajne w takim drewnianym wiadereczku. Mojej siostrze - nie mam pojęcia. Mojemu ojcu - o ch*ju złoty to to już w ogóle nie wiem. |
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pocierania to mój też tak czasem robi, uznałam, że sobie kulki z brudu roluje ![]() Laurko mówiłam, że byłam m-c temu i wtedy tak mówił, ale wtedy odezwał się tż i to co ja powiedziałam spadło na inny plan... fewciu my też będziemy Małego oddawać do żłobka i też na 12 h prawdopodobnie ![]() kciuki za bioderka ![]() pstryczku za zębolkahje dla Polci ![]() Aśka za utratę wagi, Ty się umiałaś zmobilizować a ja :/ na zawsze pozostanę grubą świnią Lady kciuki za odstawienie ![]() a Pietraszko umie pić z butelki, kubka? misiael i co? Mąż na coś liczył? ![]() nawijko piękna nocka tresello za klaskanie ![]() miałam jeszcze napisać jak nasze jedzenie i nocka ale nie będę smęcić od samego rana. Chciałam Was tylko zapytać, czy jak Wasze dzieci zrobią kupę w czasie karmienia (u nas to zwykle w porze śniadania wychodzi) to nie tkną już więcej jedzenia? ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- i dzień dobry przede wszystkim
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mykam ogladac bitwę o dom
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
nawijko brawa za nockę! bokeh Hania po prostu indywidualistka tress brawa za oklaski ![]() fewciu kciuki za wizytę! na pewno już wszystko jesr dobrze Debrah brawa za ło ło ło ![]() ![]() hope ja tez nie wiem co kupic, myślalam nad Yankee Candle dla kobitek, ale już sama nie wiem. dla teścia i dla Taty w ogóle nie mam pomysłu Hani chyba kupimy te zabawki drewniane w Ikeii i tego łosia na biegunach.nancy teraz już tak nie robi, ale kiedyś dalej jadła, nic Jej nie przeszkadzało ![]() Oczywiście, że Tż na coś liczył
|
#3166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale naprodukowałyście
![]() Duży chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi też sie wydaje że w kółko to samo, a ja mam jeszcze mamę do pomcy więc powinno być lżej. Ale od 6-15/16 praca. Jak zdążę wrócić na 16 to daje Małej obiad, potem w biegu jem ja. Do 19 bawimy się, jemy deserek, nosu=imy czasem śpimy, kąpiel, karmienie, usypianie. O 20: sprzątanie, mycie garów, czasem obiad, czasem pomoc Tż w remoncie itp. A jak pisałam jest mama która: prasuje, gotuje, piecze, całe dopołudnie zajmuje się mamą, dba o moją teściową (temat rzeka).
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
iwfka wiem, że tak jest tylko u mnie nic innego zaproponować mi nie mogą, nawet jeśli praca na 7h 35 min to i tak są zmiany np do 22 :/
tak samo było jak byłam w ciąży, mimo tego, że chciałam pracować, bo dobrze się czułam to nie zaproponowali mi nic w zamian za zmiany i musiałam iść na zwolnienie... |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Miśka widzisz, kobiety to zawsze podstęp wyczują
![]() JA z ojcem zawsze mam problem :/ myślałam, żeby mu wino w jakieś ładnej butelce i opakować, no ale za dobre wino też trzeba zapłacić
|
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zawsze z facetami mam problem:/ nawet Mężowi nie za bardzo wiem co
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:U nas noc hmmmm średnio pamiętam,ale o 3 podudka-chyba brzusio bolało. No i spanie do 6;20 (jak u Debrah). Spadam na all szukać kosze wiklinowe i kliknąć pchacza
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
oj, ja też mam problem zawsze z prezentami, nawet tż nie wiem, co kupić
![]() pytanie czym obecnie bawią się Wasze dzieci? u nas króluje kula hula i wiatraczek
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu, jak miło, dziecko dało mi się wyspać - wstałyśmy o 8:59.
Wklejam obiecaną fotkę - dla tych z Was, które nie mają "fejsbuczka". ![]() Bokeh, ja myślę, że nie masz się czym martwić, w końcu dzieci mają różne charaktery. Jedne są bardziej otwarte, drugie mniej. Także nie martw się.
|
|
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśn ie tego też bym się obawiała. Cytat:
Ścieram jak juzniemogę zdzierżyć. Cytat:
, widziałam zdjecie na fb
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Oliwki
|
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dzieki
![]() Niee. Dzis jedziemy kolejne 3 ogladac. Cytat:
Cytat:
Kobiecie kupisz kosmetyk, bizuterie, szal jakis i jest git. A faceci, ehhhhh..... |
||
|
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
hejka laski ...
mloda pospala do 9 prawie ... przeraza mnie to bo pewnie znow spanie przestawi ... 1 drzemke miala kolo 10 zawsze ale to bylo jak wstawala o 7 ... mloda juz zaczela proby chodzenia ... musialam schowac pchacza bo kurde on nie ma hamulca zadnego i mloda to biegnie przy nim praktycznie ... boje sie ze wyrznie glowa w podloge ... ale zimnica dzis 0 stopni ... 2 raz wlaczylam konwektor z rana ...
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mała mi przed chwilą zwymiotowała - ale tak konkretnie. :/ Niczego jeszcze nie jadła, tylko mleko w nocy, bawiła się i nagle rzyg. :/ Martwić się? Mogła sobie wsadzić palucha za głęboko, bo ona często tak robi, tylko jeszcze nigdy nie skończyło się to wymiotkiem... Trochę się przestraszyła, jest cała mokra, właśnie się przebieramy, ale żadnych innych, niepokojących objawów nie widzę, nie ma gorączki, nie jest blada ani nic takiego.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-14 o 09:22 |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawid sobie z pudełka wybiera coc chce, ale głównie to pchacze zajęty i sorterem żółwiem |
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

Na dodatek poprzedzony usypianiem pełnym płaczu
A kaszki podajesz mleczne? To nie musisz podawać mm. Kaszkę na noc podajesz łyżeczką czy z butelki? 

Hani chyba kupimy te zabawki drewniane w Ikeii i tego łosia na biegunach.
:roll eyes:
22.05.2008
14.08.2011
za bardzo chyba nie mamy miejsca, zeby sobie tym pojezdzil.....
klask i:
- Oliwka stanęła!