|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
#4742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4743 |
|
Gang Iren
|
Spokojnej nocy dziewczyny!
|
#4744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Dobranoc
|
|
#4745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Zielona (sencha i gunpowder), rumianek, mięta, czarna (ale rzadko, bo kofeina), a ostatnio słabe kakao naturalne - broń boże instant, bo wapń ![]() 3. Ciążowy budyń z mózgu ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43702103]Dziewczyny! Jestem w szoku, dzisiejsze menu szpitalne jest całkiem nieokropne na obiad dali buraczkowa, która miała smak i nie był to smak pomyjów(pomyji?), do tego kasza jeczmienna, kotlet i surówka z czerwonej kapusty-dobra. Ale najwiekszy szok był na,kolację, cały oddział w szoku: krokiet ze szpinakiem, dwie kromki chleba(w tym jedna ciemną), masło, plaster sera i dwie(!) surówki! Normalnie dają chleb, masło, ser i jakiś plaster padliny. Teraz boimy się czym nas "uracza" jutro..Dziękuję za wszystkie miłe słowa i kciuki Witam nowe mamusie ![]() Pozdrawiam[/QUOTE] Normalnie restauracja pięciogwiazdkowa ![]() Cytat:
Ja wogóle nie kleję czym się różni werandowanie od spaceru. Przecież jeśli noworodka na spacer zabierzesz w gondoli, w śpiworku, i w takiej samej zbroi wystawiasz go na werandę/balkon, to gdzie tkwi ta zasadnicza różnica? Cytat:
![]() Też już swojej nie widzę. Zastanawiałam się nawet czy TŻowi nie zrobić test drive z golenia bożenki, w końcu ktoś przed porodem będzie musiał mnie ogolić, czemu nie sprawca zamieszania ![]() Kolorowych
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-14 o 00:01 |
|||
|
|
|
#4746 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale miałam też niefajną gdzie kot zaatakował ruszający się brzuch!!! tzn próbował, bo w ostatniej chwili go powstrzymałam ręką od tego czasu trochę się boję i zawsze zakrywam brzuch kołdrą lub kocem (przy kocie) leżąc na wznak czy półsiedząco ![]() ja też właśnie ![]() bo serio nie dam rady Cytat:
![]() Cytat:
mam taki mały rytuał : puszczam wodę i powoli ogarniam się przygotowując kąpiel tzn wyciągam kosmetyki i akcesoria, korzystam z wc, rozbieram się itp mniej więcej zajmuje mi to tyle samo czasu od zawsze, ALE teraz , nagle wchodząc do wanny mam o wiele wyżej wodę niż wcześniej![]() OK Cytat:
to jeszcze przed ciążą. a było to bardzo wygodne! co do widoku wadżajny he to jeszcze bokiem coś tam zobaczę, ale w końcu dowiedziałam się co czują faceci z brzuszkiem nie widząc siebie TAM [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43706987] Właśnie siedzę sobie w wannie z mężem i powiedział to co magnusia, że coraz mniej wody potrzebujemy ![]() [/QUOTE] Justien dobrze zrozumiałam siedzisz z telefonem w wannie ???idę w kimę dobranoc wszystkim |
||||
|
|
|
#4747 |
|
Rozeznanie
|
oznajmiam, że pierwszy ciążowy niewyspany środek nocy mam za sobą. Wstałam dziś o 4.30 do ubikacji gdy wróciłam do łóżka dostałam takiego bólu pęcherza, że myślałam że zejdę, do tego doszła jeszcze czkawka małej. Później standardowe wiercenie nas obu, okropny głód i mogłabym wymieniać i wymieniać. W efekcie poszłam pod prysznic a konkretniej zrobiłam sobie nasiadówkę na pęcherz i przy okazji umyłam włosy. Poszłam do kuchni zrobiłam sobie i mężowi, który jeszcze chrapał śniadanko no i tak czekałam przed komputerem aż wstanie. Zjedliśmy oboje, mała się uspokoiła, mąż pojechał a mi zaczynają się powoli zamykać oczyska, chyba padnę, a miałam w planach zrobić krokiety na obiad, nie wiem czy po takiej rannej pobudce będzie mi się chciało bo jak się teraz położę to wstanę chyba o 11;p a i musze Wam powiedzieć, że mała zrobiła wczoraj wieczorem taki popis sprawności ruchowej że byłam w szoku, jednocześnie byłam zachwycona i przerażona że ma tyle siły, dosłownie czułam się przekręca i rozpycha, DO tej pory dostawałam tylko mocne kopniaki albo wyciskała się na siłę w prawa lub lewa część brzucha no ale tak mocnych odczuć nie miałam jeszcze jak wczorajszego wieczoru
|
#4748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ona to tam zlapala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
to wszystko zalezy od kraju w którym rodzisz, niektóre przynajmniej kiedyś dawały z urzędu obywatelstwo jeśli się tylko urodziło w ich kraju, ale wiem że wiele państw się też z tego wycofało. W Norwegii np dziecko dostaje tylko polskie obywatelstwo (przynajmniej jeśli oboje rodzice to Polacy) musisz się dopytac jak u Ciebie jest dokładnie
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
witam
u mnie 2 stopnie na plusie- jak mi się nie chce iśc do pracy!!!!!!!!!!!!! jeszcze muszę zatankować bo się żydek zapalił a mąż się wyślizgał od tankowania.... Spać mi się chce i jakiegoś gila złapałam jeszcze ![]() Miłego dnia laski
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Pokaze pokaze, ale ja uda mi sie zrobic sweet focie z rąsi na ktorej nieb wygladam jak alien ![]() Cytat:
boli gardzielo. Najchetniej napilabym sie herbatki z cytryna, miodem i sokiem z malin mmmmm zjadla pol bialej czekolady i poszla gnić dalej...Milego dnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana, spałam aż do 5!
![]() ![]() Miłego dnia
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po kiepskiej nocy. Krecilam sie, snily mi sie głupoty jakieś i co chwilę się budzilam...w efekcie nie śpię od 4 rano...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy karmieniu ważna jest wygodna pozycja do karmienia, że ma to być przyjemna chwila nie meczanrnia . Mimo że na masciach na podraznione brodawki jest napisane nie zmywac , warto zmyc bo dziecko bierze coś tlustego i może się zrazić. Ale generalnie nie myjemy piersi przed każdym karmienie, bo ona sobie kanalikami wytwarza coś co chroni i nawilza sutki. I jak mamy temp można karmić, byle przy katarze nakładać maseczke bo droga kropelkowa zarazimy malenstwo. Tyle z wczorajszych info że szkoły R. ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja spałam dziś jak nigdy, a byłoby jeszcze lepiej jak by mnie moja psina parę razy w nocy nie budziła, robiła to dosyć intensywnie bo chciała żeby ją pod kołdrę wpuścić ![]() Lenka była spokojna w nocy, za to nad ranem nadrobiła, chyba o śniadanie się dopominała ![]() Dziś mam w planach akcję prasowanie( nie lubię
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry
Lilitka, daj przepis.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
Myslalam, ze bede tu pierwsza a tu kilka rannych ptaszkow widze jest
![]() U mnie przyszla pora na wstanie tzn zwleczecznie sie z łóżka bo malarze zaraz przychodzą i będa malować pokoik dla małej. Na jedną ze ścian wybralismy do położenia fototapete. Ciekawe jak im to wyjdzie. W każdym razie siedzę i oczy mam na zapałki ... Pogoda za oknem też nie zachęca do wielkich pokładów energii dzisiejszego dnia. Odpalam "Dzień Dorby TVN"
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) unijne są ważniejsze, takze w razie czego można lecieć do Strasburga się poskarzyc W DE nie ma tzw prawa ziemi (ktore jest np w Stanach), mianowicie dziecko tu urodzone nie jest automatycznie Niemcem. Obywatelstwo otrzymuje po rodzicach. Może mieć podwójne, jeśli jedno z rodziców jest Niemcem (lub moze roscic prawa do niem obywatelstwa w świetle przepisów). Ważne jest też co mowia przepisy danego kraju o ZACHOWANIU później obu obywatelstw. Są kraje, gdzie kiedy dziecko kończy 18 lat musi się jednego zrzec, uważam, ze to bardzo niefajnie. Podwójne obywatelstwo to też swojego rodzaju tożsamość, miało tyle czasu a później musi wybierać, którego musi się zrzec. W Niemczech GENERALNIE musi, ale jest wiele odstepstw i np w mojej syt moje dziecko będzie mogło obydwa zachhowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
witam się z rana!
spałam elegancko, tyle, że taki głód mnie obudził, że musiałam szybko wstawać, bo Mała by mi dziurę wywierciła. ja sama też nie ogarniam, ale od niemowlaka nienawidzę jak mi ktoś obcina paznokcie, więc chyba czeka mnie gimnastyka. A co do wiązania butów- ja sobie kupiłam wkładane i wciskam nogę i szybko jestem gotowa. Co do depilacji- to ja to olałam, ogarniam się w miarę, żeby było higienicznie, ale jakoś spiny większej nie widzę. Tż stwierdził, że jeszcze mi brakuje, żebym się poderznęła, więc dałam sobie spokój. My musieliśmy zrezygnować z SR (brak czasu Tż, długie dojazdy no i mój kiepski stan) i właśnie dziś rozkminiam czy się nie zapisać do szkoły on line. |
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://bakeholic.blogspot.com/2012/1...rzewajacy.html Jest bardzo dużo tych przepisów ale one zawsze są podobne, jak już skończy leżakować to przed pieczeniem możesz dodac jakieś orzechy jak lubisz, ja piekę go zawsze w jednej keksówce bo mam taką długą i przekładam go na 3 razy powidłami, jakieś 2 dni przed wigilią po czym całego oblewam czekoladą i posypuję orzechami ![]() Jest pyszny i nawet do sylwestra wytrzymuje a nawet jeszcze dłużej, czym starszy tym lepszy
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda do doopy, szaro i mokro i ponuro więc idę pod prysznic, może poprawi mi to nastrój
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4763 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja po kiepskiej nocy, kurczę, albo siku, albo pić, albo coś boli...
![]() Cytat:
Cytat:
Z głodu... A co do tej kapusty-nie wierzę, przecież ona była konserwowa, z olejem, octem i cukrem!!! Ale już się kilka razy przekonałam, że mogę ją wpieprzać jak małpa kit i jest ok. ![]() Wk....wia mnie ta cukrzyca, bo nigdy nie wiem czego się spodziewać... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pracowałam kiedyś w M1. I w nocy robiłam dotowarowanie strefy damskiej w RE Obudziłam się tak zmęczona..... tym przenoszeniem, układaniem, dokładaniem itp. ![]() ![]()
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też go uwielbiam, mogłabym go ciągle jeść
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Przez Was musiałam zadzwonić do mamy, żeby mi jakiekolwiek pierniki kupiła
![]() ![]()
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Wstawałam dziś 7 razy na siku, ech męczy mnie to nocne latanie do kibelka. CO do mycia włosów, to dla mnie też jest teraz koszmar, bo zawsze myłam stojąc i pochylając się nad wanną, ale teraz nie daję rady. Siedząc w wannie próbowałam, ale nie mogę jak kłaki kleją mi się do ciała, nie umiem tak. Więc teraz klękam na dywaniku przy wannie i pochylam lekko głowę, co prawda pół łazienki jest wtedy zalane, ale inaczej nie potrafię.
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj postanowiłam iść do pracy dopiero koło południa, wiec mam leniwy poranek ![]() Jak tylko się obudziłam, to Maly zaczął mnie kopać tak, ze brzuch mi falowal. Zdecydowanie wole tak niz kiedy muszę liczyć ruchy A wieczorem mamy ostatnie zajęcia na szkole rodzenia
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja już dziś po śniadaniu, wróciłam z miasta. Kupiliśmy wózek w komisie. Przespaliśmy się z tą myślą, poczytałam opinie i stwierdziłam, że to jest to czego szukałam. Wózek był używany tylko 2 miesiące, bo rodzice wraz z dzieckiem musieli jechać do Anglii i nie opłacało im się brać ze sobą wózka. Oprócz 2 rysek na stelażu nie ma żadnych śladów używania Jakaś taka spokojniejsza teraz jestem. Prześladowała mnie ciągle myśl, że jakbym wcześniej urodziła, to nie mamy nawet czym przewieźć do domu malucha. Teraz już mi lepiej![]() Wczoraj na wieczór męczyłam się z bólem brzucha. Ból taki typowo okresowy, zaczęłam się nakręcać, że coś mi się dzieje niedobrego i z tego jeszcze gorzej mnie wzięło. Dziś mam wizytę u ginekolożki o 17. Muszę jej powiedzieć o tych bólach w dole brzucha, niech mnie uspokoi i powie, że "dobrze to już było
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Ciacham się na krótko i musi starczyć 

hmmmmm..... co to miało być <drapie się po głowie>

28.02.2011:ksiadz :

bede chyba musiala do konsulatu zadzwonic. wiecie moze czy mozna miec podwojne obywatelstwo? 

Dlatego zaraz po wejściu pierwsze słowa po 'dzień dobry' to są 'poproszę końską dawkę znieczulenia'