Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 09:39   #4771
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej.
Wstawałam dziś 7 razy na siku, ech męczy mnie to nocne latanie do kibelka.

CO do mycia włosów, to dla mnie też jest teraz koszmar, bo zawsze myłam stojąc i pochylając się nad wanną, ale teraz nie daję rady. Siedząc w wannie próbowałam, ale nie mogę jak kłaki kleją mi się do ciała, nie umiem tak. Więc teraz klękam na dywaniku przy wannie i pochylam lekko głowę, co prawda pół łazienki jest wtedy zalane, ale inaczej nie potrafię.
Mam dokładnie to samo. Próbowałam klękać nad brodzikiem od prysznica bo wanne mam za wysoką ale plecy i kolana to mnie tak bolały przy tym, że też nie ogarnęłam. Tak źle i tak nie dobrze, ech. Już mi przeszła szalona myśl przez głowę, żeby chodzić na mycie głowy do fryzjera Oni tam mają to takie łózko/zmywak specjalny - ale to trzeba by było często tam chodzić i myć ten łep i poza tym chyba takich usług nie świadczą no ale moja fantazja jest czasami bezgraniczna
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:43   #4772
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej, dziś zmniejszają mi fenoterol do 6x na dobę, mniej też,hydroksyzyny. Mam nawet się nie nastawić ze wyjdę przed niedziela. Powiedzieli, ze trzeba,będzie dociagnac fenoterol do 34 tyg a potem odstawic( u mnie aktualnie 32tc). A potem pewnie nospa i ewentualnie jakiś ośrodek referencyjny bo tu nie mają oddziału/osprzetu dla wczesniakow. Najbliższy (chyba II stopień) jest 30km od mojej miejscowości, III stopień mam sto km dalej.
Gosia, obczailam ktg- skurcze były na 50% z tym ze regularnie co trzy-cztery minuty. U mnie te skurcze jak są to właśnie regularnie.
Fotorelacji z jedzenia szpitalnego niestety nie będzie, wiecie, zbyt pyszne jest żeby tracić czas na robienie zdjęć
Co do przyttulanek to ja,mam zakaz of kors, ale wcześniej też nie wiodło nam się w tym temacie bo jak tylko zaczynaliśmy coś teges to mały zaczynał kopać ;/
Mój malz powiedział ze golic mnie nie będzie bo się boi ze mnie pokaleczy i muszę sama się męczyć ;/
Powiem wam, ze moje aktualne towarzystwo na sali jest straszne, babór jeden siedzi i pieprzy takie bajki ze aż żal słuchać. Drugi babór pali w ciąży. Dwie pozostałe są ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-14, 09:47   #4773
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja już dziś po śniadaniu, wróciłam z miasta. Kupiliśmy wózek w komisie. Przespaliśmy się z tą myślą, poczytałam opinie i stwierdziłam, że to jest to czego szukałam. Wózek był używany tylko 2 miesiące, bo rodzice wraz z dzieckiem musieli jechać do Anglii i nie opłacało im się brać ze sobą wózka. Oprócz 2 rysek na stelażu nie ma żadnych śladów używania Jakaś taka spokojniejsza teraz jestem. Prześladowała mnie ciągle myśl, że jakbym wcześniej urodziła, to nie mamy nawet czym przewieźć do domu malucha. Teraz już mi lepiej

Wczoraj na wieczór męczyłam się z bólem brzucha. Ból taki typowo okresowy, zaczęłam się nakręcać, że coś mi się dzieje niedobrego i z tego jeszcze gorzej mnie wzięło. Dziś mam wizytę u ginekolożki o 17. Muszę jej powiedzieć o tych bólach w dole brzucha, niech mnie uspokoi i powie, że "dobrze to już było "
Gratuluje zakupu Na jaki model się zdecydiwaliscie?
Stary 2013-11-14, 09:53   #4774
gosia261282
Gang Iren

Hej.

Przypomnialyscie mi,ze trzeba zabrac sie za pierniczki swiateczne.
Troche trzeba bedzie napiec,zeby zostalo cos na Swieta.
I Eryczek pierwszy raz bedzie pomagal: lukrowal i ozdabial
Stary 2013-11-14, 10:02   #4775
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gratuluje zakupu Na jaki model się zdecydiwaliscie?
Espiro, enzo evo. Biłam się z myślami jeszcze nad Tako Mohican, ale on był już normalnie używany, było widać ślady użytkowania i hamulec chodził tragicznie. Jestem zadowolona i wiecie co? Jeżdżę nim po domu "na sucho" wczuwam się i robię wózkiem zakręty i testuję zwrotność bolida
Stary 2013-11-14, 10:03   #4776
pilotka86
Rozeznanie

cześć
współczuję wszystkim nieprzespanej nocy
moja była ok
kotek mamrotek jaki wózek kupiłaś?
sadlaczyca współczuję towarzystwa w pokoju

zaraz mnie coś trafi nie mogę się zalogować na pocztę od godziny
czy któraś z Was ma konto na yahoo i problemy z wejściem???
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:09   #4777
gosia261282
Gang Iren

A u mnie w nocy pozytywne zdziwienie,bo biodra jakos nie bolaly...
Za to zle sie lezalo na lewym boku,bo dostalam wczoraj szczepionke na krztusiec w lewa reke i dosc mocno mnie boli.
Stary 2013-11-14, 10:11   #4778
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Ja spałam dziś jak nigdy, a byłoby jeszcze lepiej jak by mnie moja psina parę razy w nocy nie budziła, robiła to dosyć intensywnie bo chciała żeby ją pod kołdrę wpuścić
Lenka była spokojna w nocy, za to nad ranem nadrobiła, chyba o śniadanie się dopominała
Dziś mam w planach akcję prasowanie( nie lubię ) muszę się rozejrzeć za jakimiś może naklejkami na ścianę do małej pokoju, może literki już zamówię aaaaaa i jeszcze muszę wyrobić ciasto na piernik dojrzewający na święta, przed świętami go przekładam powidłami i zalewam polewą czekoladową, uwielbiam go
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja robię wg. tego przepisu tylko dodaje jeszcze 2 łyżki kakao i mieszam razem z mąką, jest wtedy ciemniejszy
http://bakeholic.blogspot.com/2012/1...rzewajacy.html
Jest bardzo dużo tych przepisów ale one zawsze są podobne, jak już skończy leżakować to przed pieczeniem możesz dodac jakieś orzechy jak lubisz, ja piekę go zawsze w jednej keksówce bo mam taką długą i przekładam go na 3 razy powidłami, jakieś 2 dni przed wigilią po czym całego oblewam czekoladą i posypuję orzechami
Jest pyszny i nawet do sylwestra wytrzymuje a nawet jeszcze dłużej, czym starszy tym lepszy
Już mi ślinka cieknie, może się zmobilizuję i też upiekę

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

A jak sie ma niskie?

Ja dzis po kawie mialam 110/65
Ja mam u lekarki zawsze 90/60 i kawy staram się nie pić - jak już to 'Anatola' albo bezkofeinową. A przed chwilą znalazłam jeszcze coś takiego na temat lukrecji w ciąży:
http://www.naukawpolsce.pap.pl/aktua...e-w-ciazy.html

Dziewczyny współczuje nieprzespanych nocy, jak od czasu jak zaczęłam 3 trymestr to mogłam spać i spać. Dzisiaj prawie do 10, i wstbyałąm tylko dla tego, że sikać mi się zachciało. W nocy też oczywiście raz albo 2 wstanę i rano mężowi kanapki do pracy uszykuję, ale jak tylko drzwi sie za nim zamykają to spowrotem do wyra.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:16   #4779
lidkaa82
Zadomowienie

czesc dziewczyny
Co do zbierania siusków to nie wiem jak się to robi u dziewczynek bo u chłopca to nie ma problemu, myje się siusiolka, wkłada do woreczka, woreczek przykleja się do podbrzusza i luzik

Dziewczyny masakra jakaś, od tygodnia w nocy, zawsze o 1:30 łapie mnie skurcz zawsze w ten sam miesień łydki. Mąż się śmieje ze ktoś zrobił moja laleczke woodo i napitala szpilą w moja łydke codzień o tej samej porze

Poza tym nie jestem w stanie juz normalnie podnieść się z łóżka. Jak próbuje wstać z leżenia na plecach lub na boku, lub obrócić się z boku na bok to łapie mnie taki skurcz w plecach nad pośladkiem i czasem dodatkowo w pośladku ze wyje z bólu. I tak przy każdej próbie zostaje boleśnie uruchomiona, więc żeby zmienić pozycje lub wstać z każdej pozycji musze najpierw przekręcić sie na czworaka. Wyglada to komicznie i pokracznie i strasznie mi z tym źle. Moja kobiecość cierpi
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:19   #4780
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny współczuje nieprzespanych nocy, jak od czasu jak zaczęłam 3 trymestr to mogłam spać i spać. Dzisiaj prawie do 10, i wstbyałąm tylko dla tego, że sikać mi się zachciało. W nocy też oczywiście raz albo 2 wstanę i rano mężowi kanapki do pracy uszykuję, ale jak tylko drzwi sie za nim zamykają to spowrotem do wyra.
Mam tak samo, mogłabym spać non stop. W nocy nawet nie budzę się na siku.
Stary 2013-11-14, 10:25   #4781
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Mi się arcy głupoty śniły
Pracowałam kiedyś w M1. I w nocy robiłam dotowarowanie strefy damskiej w RE Obudziłam się tak zmęczona..... tym przenoszeniem, układaniem, dokładaniem itp.
to mi się dzisiaj śniły aukcje na allegro bo rozglądałam się wczoraj za iphonem i mi się to potem w nocy śniło

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej.
CO do mycia włosów, to dla mnie też jest teraz koszmar, bo zawsze myłam stojąc i pochylając się nad wanną, ale teraz nie daję rady. Siedząc w wannie próbowałam, ale nie mogę jak kłaki kleją mi się do ciała, nie umiem tak. Więc teraz klękam na dywaniku przy wannie i pochylam lekko głowę, co prawda pół łazienki jest wtedy zalane, ale inaczej nie potrafię.
a ja jakoś większych problemów nie mam. schylam się nad wanną i myję bez większych problemów... potem tylko przez chwile mnie plecy bolą ale to akurat bez ciąży też bolało

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, dziś zmniejszają mi fenoterol do 6x na dobę, mniej też,hydroksyzyny. Mam nawet się nie nastawić ze wyjdę przed niedziela. Powiedzieli, ze trzeba,będzie dociagnac fenoterol do 34 tyg a potem odstawic( u mnie aktualnie 32tc). A potem pewnie nospa i ewentualnie jakiś ośrodek referencyjny bo tu nie mają oddziału/osprzetu dla wczesniakow. Najbliższy (chyba II stopień) jest 30km od mojej miejscowości, III stopień mam sto km dalej.
Gosia, obczailam ktg- skurcze były na 50% z tym ze regularnie co trzy-cztery minuty. U mnie te skurcze jak są to właśnie regularnie.
Fotorelacji z jedzenia szpitalnego niestety nie będzie, wiecie, zbyt pyszne jest żeby tracić czas na robienie zdjęć
Co do przyttulanek to ja,mam zakaz of kors, ale wcześniej też nie wiodło nam się w tym temacie bo jak tylko zaczynaliśmy coś teges to mały zaczynał kopać ;/
Mój malz powiedział ze golic mnie nie będzie bo się boi ze mnie pokaleczy i muszę sama się męczyć ;/
Powiem wam, ze moje aktualne towarzystwo na sali jest straszne, babór jeden siedzi i pieprzy takie bajki ze aż żal słuchać. Drugi babór pali w ciąży. Dwie pozostałe są ok..
dobrze że jesteś pod opieką ale szkoda że musisz leżeć w szpitalu, wiadomo że w domu się lepiej leży ...
a co do palących w ciąży to niestety mam koleżanki które w ciąży paliły i jeszcze obużone były jak się im uwagę zwracało... ja jak tylko dwie kreski na teście zobaczyłam to koniec palenia. ( niestety nie skończyło się to pozytywnie i zaraz po wyjściu ze szpitala po poronieniu zapaliłam papierocha żeby się trochę uspokoić...)
Stary 2013-11-14, 10:28   #4782
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Już mi przeszła szalona myśl przez głowę, żeby chodzić na mycie głowy do fryzjera
U mnie świadczą takie usługi I chyba nie jest to głupi pomysł. Przy okazji pomasują Ci łepetynę
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Powiem wam, ze moje aktualne towarzystwo na sali jest straszne, babór jeden siedzi i pieprzy takie bajki ze aż żal słuchać. Drugi babór pali w ciąży. Dwie pozostałe są ok.
Niestety, takie osoby też się trafiają
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
I Eryczek pierwszy raz bedzie pomagal: lukrowal i ozdabial
Mój mały jak pomaga mi przy ciastach to się rozkręca. Był moment, że niemalże każdy pierniczek, ciasteczko było leciutko nadgryzione Teraz mu przeszło sprawdzanie i rzeczywiście zajmuje się tym co trzea
Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
nagle wchodząc do wanny mam o wiele wyżej wodę niż wcześniej
dobrze zrozumiałam siedzisz z telefonem w wannie ???
Ciekawe dlaczego woda wyżej
Też siedziałam z telefonem w wannie. DOpóki mi nie wpadł do niej
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jeszcze muszę zatankować bo się żydek zapalił a mąż się wyślizgał od tankowania....Spać mi się chce i jakiegoś gila złapałam jeszcze
U mnie to samo: i zydek, i gilek
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Odpalam "Dzień Dorby TVN"
Też odpaliłam. I wyłam po rozmowie z mama Iwony Wieczorek

Swoją drogą śniło mi się, albo i nie, że od godziny 2 mam parcie na kupę Wpierwszej ciąży tak właśnie zaczął mi się poród. Wydawało mi się, że chcę ale nie mogłam zrobić. Teraz zdecydowanie za wcześnie na naturalny. Ale z tego, co się wydarzyło ostatnio, te nasze dzieciaczki szybkie, to już nic mnie nie zadziwi. Teraz już mi się nie chce, więc zgłupiałam całkiem. 30 tc to szybko...
Stary 2013-11-14, 10:40   #4783
sadlaczyca
Raczkowanie

Teraz była dyskusja jak to w ciąży nie można rzucać palenia i ze któraś oglądała program w kktórym lekarze mówili ze rzucanie w ciąży papierosów nic nie da bo palaczki i tak mają w sobie nikotyne. <facepalm>

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-14, 10:42   #4784
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry,

Kurcze nie moglam sie dzisiaj obudzic i podniesc, masakra, zwloklam sie dopiero o 9.30 a poza tym znowu mnie przewialo przy tym remoncie pokoju i kark mnie napitala
Dodatkowo takie glupoty mi sie dzisiaj snily Mialm sen, ze moj maz mnie zostawil dla jakiejs laski i jak sie spotkalismy, to mi opowiadal , jak mu super jest z nia....
Az sie obrazona obudzilam na niego, dopiero mi foch przeszedl.

sadlaczyca wspolczuje towarzystwa, no ale niestety w szpitalu towarzystwa na sali sie nie wybiera.... moze dlugo nie beda lezaly

A tak w ogole sie chcialam pochwalic, ze wczoraj spedzilam na allegro prawie 3 godz.i juz mam skompletowana CALA wyprawke, juuuupiiiii.
Dzisiaj ide zamowic wozek do hurtowni i tyle aa, no i jeszcze pampersy i dada do kupienia
Nie myslalam, ze tak sprawie to pojdzie..
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:45   #4785
Lusso
Raczkowanie

moje sny stają się coraz dziwniejsze :P
Dzisiaj śniło mi sie ze zamówiłam bukiet w kwiaciarni i dostałam tulipany z boczkiem i zawinięte bułką i że moje dziecko było wielkie i niszczyło miasto

Dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad? bo siedzę i myślę i sama nie wiem :P
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:46   #4786
Le La
Zadomowienie

Aaaa i wiecie co, ja to chyba jakis półmózg w tej ciąży sie zrobilam. Ogladalam ostatnio ciuszki na all i kliknelam na aukcje z mega paka dla chlopaka, sama nie wiem po co a teraz siedze i sprawdzam poczte co chwile, czy aby ktos nie przebil mojej oferty , bo wlasciwie nie wiem, po co mi ta paka ciuszkow
Stary 2013-11-14, 10:49   #4787
kefii
Wtajemniczenie

u mnie z nocami też juz cięzko. Raz prześpie całą i jestem wyspana a czasem nie spie i jestem potem cały dzień zmęczona.
Co do wózka to wyaptrzylam Bebeb beni 4runner i spodobał mi sie bardzo ale jak byłam oglądac z tata wózki to tacie spodobał sie Jedo fyn 4ds i ciezko nam teraz wybrać. A bo u mnie to mój tata kupuje małemu wózek. Czytałam opinie o wózkach obie mniej wiecej podobne. Różnica w cernie to jakies 300zł za 3w1 i jestem troszke w kropce.
A czy któraś z was kupuje łóżeczko z allegro?

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:50   #4788
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
ja chcę rozmrozić lodówkę więc staram się ją opróżnić więc dzisiaj coś z mielonego ale nie wiem co ...
Stary 2013-11-14, 10:52   #4789
Lusso
Raczkowanie

kefii ja będę zamawiać z all łóżeczko z całym wyposażeniem od razu ale jeszcze nie wiem dokładnie jakie
Stary 2013-11-14, 10:54   #4790
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja chcę rozmrozić lodówkę więc staram się ją opróżnić więc dzisiaj coś z mielonego ale nie wiem co ...
U mnie dziś sphagetti

Mam remont klatki, panowie malują, szlifuja, wygładzają, a mój pies leży mi pod nogami i warczy już z godzine, pierwsze 40 minut jakoś mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczyna mi się agresor uruchamiać
Stary 2013-11-14, 10:55   #4791
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja kupilam, sosnowe z szuflada, juz skrecone i jestem bardzo zadowolona
Stary 2013-11-14, 10:56   #4792
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Mój ukochany jest bardzo hmm wymagający , nie zadowoli się kotletem hehe :P Sama go tak rozpuściłam bo codziennie gotowałam coś innego i teraz już nie mam pomysłów
Ale czuje że skończy się na pizzy bo nie mam dzisiaj siły jeszcze leże w łóżku
Stary 2013-11-14, 11:01   #4793
perfuzja
Zakorzenienie

To ja się pochwalę dostawką do lozka zrobioną przez mojego męża Oczywsicie brakuje jeszcze materacyka.

Stary 2013-11-14, 11:03   #4794
Lusso
Raczkowanie

dostawka śliczna szkoda że ja nie mam łóżka

Idę zaraz do krawcowej odebrać moją sukienkę na ślub a wczoraj odebraliśmy obrączki już coraz bliżej

Edytowane przez Lusso
Czas edycji: 2013-11-14 o 11:05 Powód: błąd
Stary 2013-11-14, 11:05   #4795
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Dzisiaj śniło mi sie ze zamówiłam bukiet w kwiaciarni i dostałam tulipany z boczkiem i zawinięte bułką i że moje dziecko było wielkie i niszczyło miasto

mi się śniło, że mój brzuch przybrał bardzo dziwny kształt, jak zaczęłam dotykać tego kształtu pod skórą to wywnioskowałam, że to jest butelka od piwa wyraźnie pod palcami czułam wklęsłe denko tej butelki i takie karby dookoła tego denka ale mała też tam była, bo się ruszała.

a na obiad robię dziś łazanki na kiszonej kapuście z kiełbaską i pieczarkami.
Jeżeli czasowo się wyrobię to zrobię (pierwszy raz) ciasteczka owsiane bez pieczenia
Stary 2013-11-14, 11:06   #4796
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dodatkowo takie glupoty mi sie dzisiaj snily Mialm sen, ze moj maz mnie zostawil dla jakiejs laski i jak sie spotkalismy, to mi opowiadal , jak mu super jest z nia....
Az sie obrazona obudzilam na niego, dopiero mi foch przeszedl.
A tak w ogole sie chcialam pochwalic, ze wczoraj spedzilam na allegro prawie 3 godz.i juz mam skompletowana CALA wyprawke, juuuupiiiii.
Tak, sny w ciązy to jakies zmory. Kumpeli co jakiś czas śni się, że mąż ją zdradza. Nafochana jest na niego nie za zdradę ale za prezenty jakie odbdarowuje kochankę Prezenty wioda prym w snach
Cała wyprawka u jednego sprzedawcy? Ja oglądam, oglądam.
Cytat:
Głodna byłaś Krokiety z kapustą i grzybami.
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Aaaa i wiecie co, ja to chyba jakis półmózg w tej ciąży sie zrobilam. Ogladalam ostatnio ciuszki na all i kliknelam na aukcje z mega paka dla chlopaka, sama nie wiem po co a teraz siedze i sprawdzam poczte co chwile, czy aby ktos nie przebil mojej oferty , bo wlasciwie nie wiem, po co mi ta paka ciuszkow
Niemalże jak hazard
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja. ale mam problem. Bo nie wiem jakie
http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...690472606.html myślałam o tym. Nawet zdecydowana byłam. Mój starszak powiedział jednak, że to babskie łóżeczko on będzie miał braciszka a nie siostrzyczkę
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...705245366.html tego typu miałam ze starszakiem. Rozleciało się jednak W sumie po 2,5 roku notorycznego użytkowania. Starszak spał w nim od początku (bo ja wyrodna matka od razu dziecię do swojego przyzwyczaiłam ).
Poza tym zastanawiam się też nad zwyczajnym, bez bajerów. I tak wywalę później, i tak. Więc nie widzę potrzeby wywalania kasy.
Na bank łóżeczko musi mieć szufladę, pojemnik pod spodem. CHoćby po to, by przechowywać tam cokolwiek. Dwójka dzieci w jednym pokoju, wiec same rozumiecie
Cytat:
Może pieczeń rzymska? Tradycyjne kotlety mielone też są ok, ale mam po nich zgagę niesamowitą
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
a mój pies leży mi pod nogami i warczy już z godzine, pierwsze 40 minut jakoś mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczyna mi się agresor uruchamiać
Pies mojej sis warczał, szczekał, skomlił jak przyniosła niemowlę do domu ze szpitala. I nie pomogły wcześniejsze przygotowania na to. Po jakimś pól roku oddali psa na wieś, do teściów...
Stary 2013-11-14, 11:10   #4797
selena85
Wtajemniczenie

"...stres podczas ciąży wpływa na ilość bakterii kwasu mlekowego lactobacillus zarówno u matki, jak i u dziecka. Naruszona zawartość tego typu bakterii zmienia ekspresję genów, które odgrywają dużą rolę w funkcjonowaniu i rozwoju mózgu malucha.(...)Twierdzi się, że stres pojawiający się u matki podczas ciąży wpływa na rozwój neuronalny dziecka i koreluje z większym ryzykiem zachorowania malucha na zaburzenia ze spektrum autyzmu lub schizofrenię. Teraz wiadomo, jakie mechanizmy mogą być za to odpowiedzialne. " :

http://dzieci.pl/kat,1033565,title,S...uticaid=611a9c
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-11-14 o 11:11
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:12   #4798
senira666
Zakorzenienie

no właśnie ja to bym spagetti zrobiła ale mój ma już dosyć spagetti ... a ja kotletów mielonych nie lubię i teraz mam zgryza co zrobić ... ale pewnie skończy się na spagetti
Stary 2013-11-14, 11:12   #4799
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

Pies mojej sis warczał, szczekał, skomlił jak przyniosła niemowlę do domu ze szpitala. I nie pomogły wcześniejsze przygotowania na to. Po jakimś pól roku oddali psa na wieś, do teściów...
No to mój dostaje kręćka jak tylko rozbieramy synka do spania czy kapieli albo jak młody idzie na nocnik. Biega, piszczy, skomli, szczeka, trzęsie się, próbuje go lizać i wąchać co doprowadza Alka do szału, zresztą nas też. I tak już 2 lata i 7 miesięcy
Stary 2013-11-14, 11:14   #4800
Lusso
Raczkowanie

łazanki robiłam wczoraj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości