Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 11:15   #4801
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
no właśnie ja to bym spagetti zrobiła ale mój ma już dosyć spagetti ... a ja kotletów mielonych nie lubię i teraz mam zgryza co zrobić ... ale pewnie skończy się na spagetti
Robie jeszcze zupe, u nas to się "kwaśny klops" nazywa. Na wywar z ziemniakami i marchewką wrzuca się łyżeczką takie małe kotleciki (tylko mięso doprawione) i zalewam na koniec białym barszczem knorra. Czasem dodaje grzybki z octu i to już wersja na bogato
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:18   #4802
senira666
Zakorzenienie

a w ogóle to przyszłą mi torebka z allegro

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Robie jeszcze zupe, u nas to się "kwaśny klops" nazywa. Na wywar z ziemniakami i marchewką wrzuca się łyżeczką takie małe kotleciki (tylko mięso doprawione) i zalewam na koniec białym barszczem knorra. Czasem dodaje grzybki z octu i to już wersja na bogato
pierwszy raz słyszę o takiej zupie ... ale coś wymyślę
Stary 2013-11-14, 11:20   #4803
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle to przyszłą mi torebka z allegro

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

pierwszy raz słyszę o takiej zupie ... ale coś wymyślę
to jeszcze zaproponuje krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami JA w ogóle jestem fanką mielonego mięsa
Albo jakaś zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym...mmmm mniam

Edytowane przez lidkaa82
Czas edycji: 2013-11-14 o 11:23
Stary 2013-11-14, 11:24   #4804
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
ja także pierwszy raz
Cytat:
to jeszcze zaproponuje krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami JA w ogóle jestem fanką mielonego mięsa
Stary 2013-11-14, 11:25   #4805
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
no właśnie ja to bym spagetti zrobiła ale mój ma już dosyć spagetti ... a ja kotletów mielonych nie lubię i teraz mam zgryza co zrobić ... ale pewnie skończy się na spagetti
chilli con carne jeszcze możesz zrobić
albo zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym, zapiekaną pod beszamelem coś na styl garnka chłopskiego
Stary 2013-11-14, 11:33   #4806
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę dostawką do lozka zrobioną przez mojego męża Oczywsicie brakuje jeszcze materacyka.

Noooo proszę!
To teraz śmiało możesz rodzić

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Same ciekawe artykuły mi dzisiaj w oko wpadają

Gdy ciało matki staje się inkubatorem: "http://www.dzieci.pl/kat,1033563,title,Gdy-cialo-matki-staje-sie-inkubatorem,wid,16168154, wiadomosc.html"
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:33   #4807
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
chilli con carne jeszcze możesz zrobić
albo zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym, zapiekaną pod beszamelem coś na styl garnka chłopskiego
krokietów nie jadam a zapiekanka była w zeszłym tygodniu a w sobote były naleśniki meksykańskie z mielonym... ze mną jest ten problem że ja mało co jem w ogóle... a zrobię to spagetti i tyle mam chęć na makaronik
Stary 2013-11-14, 11:34   #4808
magnusia
Zakorzenienie

Lusso--- boczkowy bukiet uśmiałam sie nieźle

Sadlaczyca--- co do palaczki w ciąży to owszem ma w organiźmie nikotyne ale po co dokładać jeszcze wiecej? Nie mówiąc o substancjach smolistych. Paleniu w ciąży mówie zdecydowwne NIE choć nie powiem że nie mam ochoty na e-dymka a czasem to aż mnie skręca aby zapalić.

W ogóle to załapałam małą schizę bo wczoraj na sr była mowa o tym że pęcherz płodowy może tak pęknąć że wody sączą sie jakby przez dziurkę. No i teraz mam schize czy mi tak nie peknie a jak do tego dołożę jeszcze fakt dość wzmorzonego nawilżenia w tamtych okolicach to już popadam w paranoje
Stary 2013-11-14, 11:35   #4809
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

Mój mały jak pomaga mi przy ciastach to się rozkręca. Był moment, że niemalże każdy pierniczek, ciasteczko było leciutko nadgryzione Teraz mu przeszło sprawdzanie i rzeczywiście zajmuje się tym co trzea

U nas na pewno bez degustacji sie nie obejdzie

Cytat:
To ja się pochwalę dostawką do lozka zrobioną przez mojego męża Oczywsicie brakuje jeszcze materacyka.

Swietnie wyszlo! Zdolny maz

Cytat:
Jeżeli czasowo się wyrobię to zrobię (pierwszy raz) ciasteczka owsiane bez pieczenia

To ja przepis poprosze
Stary 2013-11-14, 11:35   #4810
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
krokietów nie jadam a zapiekanka była w zeszłym tygodniu a w sobote były naleśniki meksykańskie z mielonym... ze mną jest ten problem że ja mało co jem w ogóle... a zrobię to spagetti i tyle mam chęć na makaronik
Zrób carbonare
Stary 2013-11-14, 11:41   #4811
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja się tematem interesowalam. Jeśli chodzi o obywatelstwo, to decydują wewnętrzne przepisy danego kraju, ale zawsze przepisy (rowniez w podatkach ) unijne są ważniejsze, takze w razie czego można lecieć do Strasburga się poskarzyc
W DE nie ma tzw prawa ziemi (ktore jest np w Stanach), mianowicie dziecko tu urodzone nie jest automatycznie Niemcem. Obywatelstwo otrzymuje po rodzicach. Może mieć podwójne, jeśli jedno z rodziców jest Niemcem (lub moze roscic prawa do niem obywatelstwa w świetle przepisów). Ważne jest też co mowia przepisy danego kraju o ZACHOWANIU później obu obywatelstw. Są kraje, gdzie kiedy dziecko kończy 18 lat musi się jednego zrzec, uważam, ze to bardzo niefajnie. Podwójne obywatelstwo to też swojego rodzaju tożsamość, miało tyle czasu a później musi wybierać, którego musi się zrzec. W Niemczech GENERALNIE musi, ale jest wiele odstepstw i np w mojej syt moje dziecko będzie mogło obydwa zachhowac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w Norwegii znowu jest tak, że w naszym przypadku gdy oboje jesteśmy Polakami dziecko też dostaje obywatelstwo Polskie. Możemy sie starać o norweskie razem z dzieckiem w każdej chwili no ale trzeba przejść testy jezykowe i chyba coś z historii i geografii pytają ale jest haczyk. W norwegii nie ma czegoś takiego jak podwójne obywatelstwo. Z chwila gdy dostaje się obywatelstwo norweskie dołączony jest papierek że trzeba zrzec się Polskiego obywatelstwa. Nie wszyscy jednak wiedzą że nie jest to obowiązkowy dokument do podpisania. Bo gdy go nie podpiszemy a mamy takie prawo jak najbardziej to dla norwegów i tak mamy tylko norweskie obywatelstwo, a w polsce funkcjonujemy jako ludzie z podwójnym obywatelstwem. Natomiast jesli ktoś podpisze zrzeczenie się obywatelstwa Polskiego no to już d..a zbita

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png

Edytowane przez nattalli
Czas edycji: 2013-11-14 o 11:42
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:47   #4812
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Sadlaczyca--- co do palaczki w ciąży to owszem ma w organiźmie nikotyne ale po co dokładać jeszcze wiecej? Nie mówiąc o substancjach smolistych. Paleniu w ciąży mówie zdecydowwne NIE choć nie powiem że nie mam ochoty na e-dymka a czasem to aż mnie skręca aby zapalić.
ostatnio jak szliśmy na imprezę to mojego wzięło i kupił sobie westy Ice (na codzień nie pali tylko jak jakaś większa impreza właśnie to tak do pifka) no a ja że zapalić nie mogę to ten papierek wąchałam ...
Stary 2013-11-14, 11:47   #4813
lidkaa82
Zadomowienie

Ta zupa to popisowe danie mojego męża To juz ostatnia moja propozycja http://www.wielkiezarcie.com/recipe65504.html
Stary 2013-11-14, 11:50   #4814
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Piękneee!! Brawa dla męża

[QUOTE=mengazhu;43710555]Tak, sny w ciązy to jakies zmory. Kumpeli co jakiś czas śni się, że mąż ją zdradza. Nafochana jest na niego nie za zdradę ale za prezenty jakie odbdarowuje kochankę Prezenty wioda prym w snach
Cała wyprawka u jednego sprzedawcy? Ja oglądam, oglądam.
QUOTE]

Nie, nie u jednego. Wczoraj "dobiłam" to , czego mi brakowało i już mam wszystko

A łóżeczko mam takie: http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-z...660671963.html
Stwierdziłam, że bez sensu kupować ze zdobionymi bokami, bo u mnie i tak nie będzie ich widać, bo łóżeczko będzie stało bokiem do ściany, więc po prostu szkoda kasy, bo płaci się tak naprawdę za te zdobienia.
U tego sprzedawcy kupiłam jeszcze materac kokos, pianka, prześcieradła frotte, przewijak Klupś i pare innych rzeczy. Ma naprawdę tanio.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:54   #4815
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry!!!
widze, ze wiekszosc z Was zle spala - wspolczuje i rozumiem, bo od dluzszego czasu tez fatalnie spie. Dopiero dzis naprawde sie wyspalam (moze dlatego, ze cale lozko bylo dla mnie - Tz na szkoleniu i wraca jutro w nocy). Oczywiscie budzilam sie kilka razy na siusiu, ale do tego juz sie przyzwyczailam

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja się tematem interesowalam. Jeśli chodzi o obywatelstwo, to decydują wewnętrzne przepisy danego kraju, ale zawsze przepisy (rowniez w podatkach ) unijne są ważniejsze, takze w razie czego można lecieć do Strasburga się poskarzyc
W DE nie ma tzw prawa ziemi (ktore jest np w Stanach), mianowicie dziecko tu urodzone nie jest automatycznie Niemcem. Obywatelstwo otrzymuje po rodzicach. Może mieć podwójne, jeśli jedno z rodziców jest Niemcem (lub moze roscic prawa do niem obywatelstwa w świetle przepisów). Ważne jest też co mowia przepisy danego kraju o ZACHOWANIU później obu obywatelstw. W Niemczech GENERALNIE musi, ale jest wiele odstepstw i np w mojej syt moje dziecko będzie mogło obydwa zachhowac..
wczoraj wieczorem szukalam jakis informacji w necie... Poki co wiem, ze francuskie Mala bedzie miala "z urzedu" (po tacie). bede dalej szukac czy moze miec tez polskie jednoczesnie i jak to zalatwic...

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Co do depilacji- to ja to olałam, ogarniam się w miarę, żeby było higienicznie, ale jakoś spiny większej nie widzę. Tż stwierdził, że jeszcze mi brakuje, żebym się poderznęła, więc dałam sobie spokój.
tez bym olala, ale wiem, ze potem bedzie bolalo!!! wole mimo wszystko isc co ok 3 tygodnie na wosk i miec potem spokoj. golenie w moim przypadku odpada, bo potem jak odrastaja, to chodzic nie moge!!!

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Ja też już chcę 16 grudnia, to będzie już 37 tydzień i chcę rodzić!!! Z głodu... Zresztą już jestem zmęczona tą ciążą... Jednak chyba wolę być zmęczona niemowlęciem...
cos mi sie wydaje, ze po porodzie zmienisz zdanie no chyba, ze trafi Ci sie dziecko-aniolek i bedzie duuuzo spac (czego Tobi i wszystkim innym mamusiom zycze )

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
CO do mycia włosów, to dla mnie też jest teraz koszmar, bo zawsze myłam stojąc i pochylając się nad wanną, ale teraz nie daję rady.
Mi jeszcze sie to udaje, ale pewnie niedlugo tez bede musiala zmienic technike rano tak wlasnie umylam i czulam sie zmeczona pozniej...

Cytat:
Dziewczyny masakra jakaś, od tygodnia w nocy, zawsze o 1:30 łapie mnie skurcz zawsze w ten sam miesień łydki. Mąż się śmieje ze ktoś zrobił moja laleczke woodo i napitala szpilą w moja łydke codzień o tej samej porze
dobre!! a tak powaznie, to wspolczuje, bo wiem jakie to jest wkurzajace i jak moze bolec dzis mnie tez skurcz zlapal, mimo, ze juz dawno tego nie mialam (od czasu jak biore magnez to mialam spokoj, a teraz wrocilo ) . mam nadzieje, ze to tylko 1 noc taka i ze juz sie to nie powtorzy...

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A tak w ogole sie chcialam pochwalic, ze wczoraj spedzilam na allegro prawie 3 godz.i juz mam skompletowana CALA wyprawke, juuuupiiiii.
Dzisiaj ide zamowic wozek do hurtowni i tyle aa, no i jeszcze pampersy i dada do kupienia
super gratuluje!!!
ja zdalam sobie sprawe, ze jeszcze kilku rzeczy mi brakuje, ale na spokojnie juz je sobie dokupie... teraz szukam otulacza. Drogie to cholerstwo, a na tak krotko sie przydaje... ale juz wymyslilam: tesc z zona chcieli nam kupic chuste i na pozniej nosidelko dla Malej, a ze tesciowa ich ubiegla i juz wszystko mamy, to powiem im, ze otulacz bardziej nam sie przyda (zreszta ta chuste to tak tylko zaproponowali i powiedzieli, ze jak cos innego wolimy, to nie ma sprawy )

zaraz Was opuszcze - ide na wloski
milego dnia dziewczyny
Stary 2013-11-14, 11:54   #4816
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Dzwoniła do mnie koleżanka, jej szwagierka ma do oddania łóżeczko, kołyskę, przewijak za symboliczne 50 zł, i praktycznie w cale nie używane, bo ich syn spał razem z nimi.

Moje marzenia o białym łóżeczku z szufladą, trochę się oddaliły

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:54   #4817
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Ta zupa to popisowe danie mojego męża To juz ostatnia moja propozycja http://www.wielkiezarcie.com/recipe65504.html
Robiłam ją pare razy, pyyycha, polecam
A ja ostatnio ma fazę na kotlety mielone, ale z parowaru. Mówię Wam dziewczyny - rewelacja!!! Może nie wyglądają po zrobieniu jakoś super, bo są blade, ale w smaku suuuper
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:55   #4818
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja dziś spałam jak susel i wstałam tylko raz rano do toalety i pózniej spałam do 11 nareszcie udało mi sie odesłać ostatnie noce.

Ja dziś mam to trzecie ważne usg wiec poproszę o kciuki

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:56   #4819
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
INFO OD KUKURYDZIANEJ:
dostała leki rozkurczowe działające na naczynia krwionośne, po których zmiękczyło macicę i ma wyraźnie lepsze KTG i jest po nich mocno senna, ale za to ma fajne sny, same przyjemności i gorące romanse
Pozdrawia wszystkie dziewczyny
Dobrze ,że już z nią trochę lepiej. I sny też super lepsze takie niż koszmary. Pozdrów ja od nas

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej
Za niedługo o mnie zapomnicie bo strasznie mnie mało. Ja nadal w dwu paku i nie zamierzam sie narazie rozdzielać. Ciąża daje mi sie już mocno we znaki i często przykuwa mnie do łóżka także coraz mniej biegania.
Pasuje kompletowac do końca wyprawkę, zamawiać łóżeczko i wózek
Nie martw się, nikt cię nie zapomni. Aż takiej sklerozy nie posiadamy hehe.

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, dziś zmniejszają mi fenoterol do 6x na dobę, mniej też,hydroksyzyny. Mam nawet się nie nastawić ze wyjdę przed niedziela. Powiedzieli, ze trzeba,będzie dociagnac fenoterol do 34 tyg a potem odstawic( u mnie aktualnie 32tc). A potem pewnie nospa i ewentualnie jakiś ośrodek referencyjny bo tu nie mają oddziału/osprzetu dla wczesniakow. Najbliższy (chyba II stopień) jest 30km od mojej miejscowości, III stopień mam sto km dalej.
Gosia, obczailam ktg- skurcze były na 50% z tym ze regularnie co trzy-cztery minuty. U mnie te skurcze jak są to właśnie regularnie.
Fotorelacji z jedzenia szpitalnego niestety nie będzie, wiecie, zbyt pyszne jest żeby tracić czas na robienie zdjęć
Co do przyttulanek to ja,mam zakaz of kors, ale wcześniej też nie wiodło nam się w tym temacie bo jak tylko zaczynaliśmy coś teges to mały zaczynał kopać ;/
Mój malz powiedział ze golic mnie nie będzie bo się boi ze mnie pokaleczy i muszę sama się męczyć ;/
Powiem wam, ze moje aktualne towarzystwo na sali jest straszne, babór jeden siedzi i pieprzy takie bajki ze aż żal słuchać. Drugi babór pali w ciąży. Dwie pozostałe są ok.

Oj biedna , należysz się. Szkoda jeszcze ,że masz takie przygłupawe współlokatorki, ehh no cóż.Trzymaj się i nie daj się

Cytat:
Dzien dobry,

Kurcze nie moglam sie dzisiaj obudzic i podniesc, masakra, zwloklam sie dopiero o 9.30 a poza tym znowu mnie przewialo przy tym remoncie pokoju i kark mnie napitala
Dodatkowo takie glupoty mi sie dzisiaj snily Mialm sen, ze moj maz mnie zostawil dla jakiejs laski i jak sie spotkalismy, to mi opowiadal , jak mu super jest z nia....
Az sie obrazona obudzilam na niego, dopiero mi foch przeszedl.
Mnie się za to śnią, albo głupoty ,typu bójka z własna mama , albo sex z TŻ i tak w kółko.,

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
moje sny stają się coraz dziwniejsze :P
Dzisiaj śniło mi sie ze zamówiłam bukiet w kwiaciarni i dostałam tulipany z boczkiem i zawinięte bułką i że moje dziecko było wielkie i niszczyło miasto

Dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad? bo siedzę i myślę i sama nie wiem :P
Boczkowy bukiet, no nieźle, szkoda ,że nie wiedziałam, bo bym na ślub może taki zamówiła haha

Cytat:
Śliczna dostawka i widać mąż zdolny

Cytat:
dostawka śliczna szkoda że ja nie mam łóżka

Idę zaraz do krawcowej odebrać moją sukienkę na ślub a wczoraj odebraliśmy obrączki już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Zrób carbonare
ohh u mnie będzie jutro

Witam się i ja. Pisałam wczoraj ,że młody słabo się ruszał, ale nic mylnego, późnym popołudniem się rozchulał i było jak zawsze , czyli jednak dobrze jest nie panikować od razu, przynajmniej w moim wypadku. Dzisiaj kręci się już jak zawsze od rana.
Miałam dziś wizytę u gina.Wreszcie z chorobowego wrócił i przeniosłam się do niego z powrotem
Ogólnie wszystko dobrze, miałam usg. Płeć zostaje choć jak zawsze zacisnął nogi, ale gin stwierdził ,że pomiędzy coś tam dynda
Jestem w 27 tyg. i młody waży całe 960 g
Jest śliczny, okrąglutki, widziałam jak połykał wody i ruszał usteczkami, ojjj cudny widok. Szyjka zamknięta.
A ja przytyłam 3 kg w miesiąc. Położna powiedziała ,że tak 2 było by ok, 3 to troszeczkę za dużo, żebym potem nie miała roblemów ze zgubieniem. Nie wyzywała ani nie ubliżała, ale porozmawiałam z nią na spokojnie, i trochę zmienię żywienie, i postaram się codziennie włożyć od 30-60 min spaceru. No zobaczymy jak to wyjdzie
Może na porodówkę dojdę normalnie, a nie doturlam się okrągła jak pączek.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:00   #4820
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

A ja własnie próbuje męża namówić abyśmy pojechali nad polskie morze pochodzić po plaży. I coś mi marnie idzie. 300 km w jedną stronę :/
Stary 2013-11-14, 12:01   #4821
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Jak dobrze pamiętam to ta herbatla ka w składzie lukrecje. Ona podnosi ciśnienie i w ciąży też nie powinno sie jej spożywać.
W artykule, który podałaś ,jest info, że spożywanie 100g lukrecji na tydzień negatywnie wpływa na dzieci. A jeśli chodzi o ciśnienie, to "cierpiący na nadciśnienie powinni unikać jej NADMIERNEGO spożycia". Pomijając fakt, że ja mam ciśnienie bardzo niskie i nie wiem czy ta herbata w ogóle zawiera lukrecję - i ile (nie mam jej teraz w domu), nie popadajmy w paranoję

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
OK , bo zaciekawiło mnie dlaczego nie można wystawiać brzucha na bardziej intensywne światło
A może chodzi po prostu o to, że mocne światło razi dziecko? Mam w domu książeczkę o rozwoju zmysłów dzieci w fazie prenatalnej i było tam właśnie napisane, że nawet przez skórę brzucha mocne światło może razić - a to przecież nic fajnego jak ktoś nam świeci w oczy

Cytat:
Kurczę, napisałaś o mięsie mielonym i przypomniałam sobie, że i ja coś miałam zrobić z mojego zamrożonego... Choć już nie dzisiaj. Miałam jakiś fajny pomysł, ale co to miało być? Za chiny ludowe sobie teraz nie przypomnę.

Ale Lidka Twoja zupa brzmi fajnie, pewnie wykorzystam

perfuzja świetna dostawka, zdolny mąż

Ale mi smaka narobiłyście tymi piernikami, ciasteczkami owsianymi.... Aż pójdę zjeść kanapkę z jajkiem
Stary 2013-11-14, 12:08   #4822
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
ja zdalam sobie sprawe, ze jeszcze kilku rzeczy mi brakuje, ale na spokojnie juz je sobie dokupie... teraz szukam otulacza. Drogie to cholerstwo, a na tak krotko sie przydaje... ale juz wymyslilam: tesc z zona chcieli nam kupic chuste i na pozniej nosidelko dla Malej, a ze tesciowa ich ubiegla i juz wszystko mamy, to powiem im, ze otulacz bardziej nam sie przyda (zreszta ta chuste to tak tylko zaproponowali i powiedzieli, ze jak cos innego wolimy, to nie ma sprawy )
Motherhood ma fajne i niedrogie otulacze Sprawdź, może gdzieś u siebie znajdziesz ich produkty, bo z tego co wiem podbijają zachodni rynek.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:09   #4823
nattalli
Rozeznanie

dziewczyny a ja mam pytanko zupełnie nie ciążowe. Pierwszy raz w wigilie i święta będziemy z mężem tylko w dwójkę (małej nie liczę;p) i strasznie chciałabym żeby te święta były dla nas magiczne, ciepłe, żebym wspominała je po latach. I tu pytanie co zaserwowałybyście na wigilię, jakie placki albo ciasteczka. Chcę żeby moje mieszkanie pachniało świętami Macie jakieś propozycje? Na pewno zrobię barszcz z uszkami i planuję krokiety na kolację wigilijną. Ale oprócz jakichś dwóch potraw chciałabym coś tak typowo świątecznego obojetnie czy to danie czy placek. Jakieś aromatyczne i pyszne pomysły chodzą Wam po głowie?

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:09   #4824
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
A ja własnie próbuje męża namówić abyśmy pojechali nad polskie morze pochodzić po plaży. I coś mi marnie idzie. 300 km w jedną stronę :/
ojjjjj marzy mi się.....

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-14, 12:09   #4825
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Dzwoniła do mnie koleżanka, jej szwagierka ma do oddania łóżeczko, kołyskę, przewijak za symboliczne 50 zł, i praktycznie w cale nie używane, bo ich syn spał razem z nimi.
za takie pieniądze to bym się nie zastanawiała nawet. a łóżeczko możesz przemalować przecież ...

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja dziś mam to trzecie ważne usg wiec poproszę o kciuki
trzymamy

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Pisałam wczoraj ,że młody słabo się ruszał, ale nic mylnego, późnym popołudniem się rozchulał i było jak zawsze , czyli jednak dobrze jest nie panikować od razu, przynajmniej w moim wypadku. Dzisiaj kręci się już jak zawsze od rana.
Miałam dziś wizytę u gina.Wreszcie z chorobowego wrócił i przeniosłam się do niego z powrotem
Ogólnie wszystko dobrze, miałam usg. Płeć zostaje choć jak zawsze zacisnął nogi, ale gin stwierdził ,że pomiędzy coś tam dynda
Jestem w 27 tyg. i młody waży całe 960 g
Jest śliczny, okrąglutki, widziałam jak połykał wody i ruszał usteczkami, ojjj cudny widok. Szyjka zamknięta.
A ja przytyłam 3 kg w miesiąc. Położna powiedziała ,że tak 2 było by ok, 3 to troszeczkę za dużo, żebym potem nie miała roblemów ze zgubieniem. Nie wyzywała ani nie ubliżała, ale porozmawiałam z nią na spokojnie, i trochę zmienię żywienie, i postaram się codziennie włożyć od 30-60 min spaceru. No zobaczymy jak to wyjdzie
Może na porodówkę dojdę normalnie, a nie doturlam się okrągła jak pączek.
ze wszystko dobrze
też chciałam na spacerki chodzić ale mi nie wolno ...

Cytat:
jakoś nie dziwię się że nie chce mu się jechać bo 300 km to nie jest mało ...
Stary 2013-11-14, 12:10   #4826
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

To ja przepis poprosze
Będę robić z tych proporcji, ale normalnie - na gazie, a nie w termo.miksie.
http://www.przepisownia.pl/przepisy/...pieczenia.html
Stary 2013-11-14, 12:11   #4827
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanko zupełnie nie ciążowe. Pierwszy raz w wigilie i święta będziemy z mężem tylko w dwójkę (małej nie liczę;p) i strasznie chciałabym żeby te święta były dla nas magiczne, ciepłe, żebym wspominała je po latach. I tu pytanie co zaserwowałybyście na wigilię, jakie placki albo ciasteczka. Chcę żeby moje mieszkanie pachniało świętami Macie jakieś propozycje? Na pewno zrobię barszcz z uszkami i planuję krokiety na kolację wigilijną. Ale oprócz jakichś dwóch potraw chciałabym coś tak typowo świątecznego obojetnie czy to danie czy placek. Jakieś aromatyczne i pyszne pomysły chodzą Wam po głowie?
Może nie danie, ale... zapach
Pomarańcze nabite goździkami dla mnie cudowny, zawsze kojarzy się ze świętami

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-14, 12:11   #4828
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Maja z allesa piękne też chce kupić ale z nim zaczekam bo on się nie dopasuje a na darmo 80 zł nie uśmiecha mi się wydawać.
Dziewczyny dziś polozna mówiła że bezsensu jest teraz kupować laktator , lepiej zaczekać ewentualnie popytać koleżanki którą ma żeby później odkupić. Podobno tescowy daje radę super.
Dlatego ja się waham czy kupować te miękkie, których nie lubię, bo piersi niezbyt w nim się prezentują (przynajmniej moje ), czy lepiej poczekać, aby określić lepiej rozmiar i kupić te usztywniane

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
A "wadżajny" to już nie widzę przez brzuch - gdy chcę się tam wydepilować to jadę maszynką na wyczucie/chybił trafił m a s a k r a
No, teraz depilacja to jakaś masakra

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43706987]Ja też już nie widzę i jadę na czuja. W żadne paski sraski się nie bawię tylko po całości brazylijsko bo jest najszybciej. Jakość za to pozostawia do życzenia. [/QUOTE]

A jak odrastają Ci włoski nie masz podrażnień, bo ja właśnie z tym nie mogę sobie poradzić. Nie dość, że trzeba się nawyginać, jechać na czuja, to jeszcze te podrażnienia. Ja nie wiem co to będzie w szpitalu, załóżmy wydepiluję się przed porodem, a zaraz będę cała w czerwonych, swędzących kropkach Z nogami nie mam tego problemu, ale bikini i okolice ...masakra Macie może na to jakiś sposób?

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja robię wg. tego przepisu tylko dodaje jeszcze 2 łyżki kakao i mieszam razem z mąką, jest wtedy ciemniejszy
http://bakeholic.blogspot.com/2012/1...rzewajacy.html
Mój mąż uwielbia pierniki, może bym zrobiła? Zawsze przed świętami byłam zawalona robotą, a po nocach szykowałam jedzenie, to może teraz uda się bardziej zaangażować
Wyczytałam, że ciasto powinno dojrzewać w niższej temperaturze, ktoś sugerował garaż, a jak się go nie ma? Do piwnicy blokowej to chyba się nie odważę (może jakieś myszy się przypałętają, czy co?) Balkon? ...pewnie nie, bo zaraz za oknem będzie minusowa temperatura? Pewnie nici z piernika...

Cytat:
Dzień dobry ja już dziś po śniadaniu, wróciłam z miasta. Kupiliśmy wózek w komisie.
Super, że zakup udany

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, dziś zmniejszają mi fenoterol do 6x na dobę, mniej też,hydroksyzyny. Mam nawet się nie nastawić ze wyjdę przed niedziela.
Oby wszystko się ustabilizowało i żebyś mogła już wrócić do domku

Cytat:
Dodatkowo takie glupoty mi sie dzisiaj snily Mialm sen, ze moj maz mnie zostawil dla jakiejs laski i jak sie spotkalismy, to mi opowiadal , jak mu super jest z nia....
Az sie obrazona obudzilam na niego, dopiero mi foch przeszedl. (...)

A tak w ogole sie chcialam pochwalic, ze wczoraj spedzilam na allegro prawie 3 godz.i juz mam skompletowana CALA wyprawke, juuuupiiiii (...)
Mojemu małżowi jak czasami się przyśniło, że go zdradzam, to później miała na mnie focha przez jakiś czas

Cytat:
moje sny stają się coraz dziwniejsze :P
Dzisiaj śniło mi sie ze zamówiłam bukiet w kwiaciarni i dostałam tulipany z boczkiem i zawinięte bułką i że moje dziecko było wielkie i niszczyło miasto
Odlot A ja zawsze miałam przed ciążą dziwne sny, a teraz mało kiedy pamiętam, żeby coś mi się śniło. Może przez to, że nie ma kiedy mi się przyśnić, bo albo łażę co chwilę do łazienki, albo nie mogę w ogóle zasnąć

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Co do wózka to wyaptrzylam Bebeb beni 4runner i spodobał mi sie bardzo ale jak byłam oglądac z tata wózki to tacie spodobał sie Jedo fyn 4ds i ciezko nam teraz wybrać. A bo u mnie to mój tata kupuje małemu wózek. Czytałam opinie o wózkach obie mniej wiecej podobne. Różnica w cernie to jakies 300zł za 3w1 i jestem troszke w kropce.
A czy któraś z was kupuje łóżeczko z allegro?
My też nadal w kropce z wózkiem. Wczoraj byliśmy w sklepach (aż całych dwóch, bo więcej nie ma ) i oczywiście wszystkie ciężkie jak diabli. Poza tym budżet ograniczony. W sumie moja mama zbiera na wózek, więc tym bardziej nie chcę narażać jej na duże koszty.

Zamówiłam takie łóżeczko, tylko w innym kolorze: http://allegro.pl/lozeczko-safari-4-...673910046.html
Jeszcze nie dotarło, bo niestety przesyłka bardzo długa(15 dni roboczych), no ale liczyłam się z tym, bo jest to umieszczone w aukcji. W razie czego wybrałam opcję "za pobraniem".

Cytat:
Super , ale zdolny mąż
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:15   #4829
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Jakieś aromatyczne i pyszne pomysły chodzą Wam po głowie?
Nie wiem czy romantyczne ale zawsze mam orzechowca. I można zrobić go kilka dni wcześniej
Cytat:
jakoś nie dziwię się że nie chce mu się jechać bo 300 km to nie jest mało ...
Nie to, że mu się nie chce. On chce i to bardzo. Ale sami, bez starszaka.
Stary 2013-11-14, 12:25   #4830
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
ja lubię regionalne dania na słodko, dlatego w tym roku będzie i kutia i śląskie makówki i hit ostatnich Świąt - moczka - śląska zupo-breja piernikowa :ślina: już się nakręciłam i już ją bym zjadła

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Mój mąż uwielbia pierniki, może bym zrobiła? Zawsze przed świętami byłam zawalona robotą, a po nocach szykowałam jedzenie, to może teraz uda się bardziej zaangażować
Wyczytałam, że ciasto powinno dojrzewać w niższej temperaturze, ktoś sugerował garaż, a jak się go nie ma? Do piwnicy blokowej to chyba się nie odważę (może jakieś myszy się przypałętają, czy co?) Balkon? ...pewnie nie, bo zaraz za oknem będzie minusowa temperatura? Pewnie nici z piernika..
my robimy zawsze kilka rodzai ciastek : pierniczki dekorowane, piernik krojony - moczony w polewie kakaowej, ciastka przez maszynkę, Luizy, francuskie, z kleiku ryżowego, bezowe i co roku coś nowego Wszystkie ciastka po upieczeniu i ostygnięciu przekładamy do woreczków, zakręcamy i w pudełko kartonowe. Gdy mieszkaliśmy w bloku to dawaliśmy na balkon - i mimo mrozów nic im się nie działo. Po przyniesieniu do mieszkania - po 15-20 min były już idealne do jedzenia
Jeszcze pod koniec stycznia czasem coś zostało i nic kompletnie im sie nie działo.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości