|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to przyszłą mi torebka z allegro
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
ale coś wymyślę
|
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA w ogóle jestem fanką mielonego mięsa ![]() Albo jakaś zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym...mmmm mniam Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2013-11-14 o 11:23 |
|
|
|
|
#4804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym, zapiekaną pod beszamelem coś na styl garnka chłopskiego
|
|
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To teraz śmiało możesz rodzić ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Same ciekawe artykuły mi dzisiaj w oko wpadają ![]() Gdy ciało matki staje się inkubatorem: "http://www.dzieci.pl/kat,1033563,title,Gdy-cialo-matki-staje-sie-inkubatorem,wid,16168154, wiadomosc.html"
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam chęć na makaronik
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Lusso--- boczkowy bukiet
Sadlaczyca--- co do palaczki w ciąży to owszem ma w organiźmie nikotyne ale po co dokładać jeszcze wiecej? Nie mówiąc o substancjach smolistych. Paleniu w ciąży mówie zdecydowwne NIE choć nie powiem że nie mam ochoty na e-dymka a czasem to aż mnie skręca aby zapalić. W ogóle to załapałam małą schizę bo wczoraj na sr była mowa o tym że pęcherz płodowy może tak pęknąć że wody sączą sie jakby przez dziurkę. No i teraz mam schize czy mi tak nie peknie a jak do tego dołożę jeszcze fakt dość wzmorzonego nawilżenia w tamtych okolicach to już popadam w paranoje
|
|
#4809 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas na pewno bez degustacji sie nie obejdzie ![]() Cytat:
Swietnie wyszlo! Zdolny maz ![]() Cytat:
To ja przepis poprosze
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
28.02.2011:ksiadz :http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2013-11-14 o 11:42 |
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Ta zupa to popisowe danie mojego męża
To juz ostatnia moja propozycja http://www.wielkiezarcie.com/recipe65504.html
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=mengazhu;43710555]Tak, sny w ciązy to jakies zmory. Kumpeli co jakiś czas śni się, że mąż ją zdradza. Nafochana jest na niego nie za zdradę ale za prezenty jakie odbdarowuje kochankę Prezenty wioda prym w snach Cała wyprawka u jednego sprzedawcy? Ja oglądam, oglądam. QUOTE] Nie, nie u jednego. Wczoraj "dobiłam" to , czego mi brakowało i już mam wszystko ![]() ![]() ![]() A łóżeczko mam takie: http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-z...660671963.html Stwierdziłam, że bez sensu kupować ze zdobionymi bokami, bo u mnie i tak nie będzie ich widać, bo łóżeczko będzie stało bokiem do ściany, więc po prostu szkoda kasy, bo płaci się tak naprawdę za te zdobienia. U tego sprzedawcy kupiłam jeszcze materac kokos, pianka, prześcieradła frotte, przewijak Klupś i pare innych rzeczy. Ma naprawdę tanio. |
|
|
|
|
#4815 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!!
widze, ze wiekszosc z Was zle spala - wspolczuje i rozumiem, bo od dluzszego czasu tez fatalnie spie. Dopiero dzis naprawde sie wyspalam (moze dlatego, ze cale lozko bylo dla mnie - Tz na szkoleniu i wraca jutro w nocy). Oczywiscie budzilam sie kilka razy na siusiu, ale do tego juz sie przyzwyczailam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no chyba, ze trafi Ci sie dziecko-aniolek i bedzie duuuzo spac (czego Tobi i wszystkim innym mamusiom zycze )Cytat:
rano tak wlasnie umylam i czulam sie zmeczona pozniej...Cytat:
dzis mnie tez skurcz zlapal, mimo, ze juz dawno tego nie mialam (od czasu jak biore magnez to mialam spokoj, a teraz wrocilo ) . mam nadzieje, ze to tylko 1 noc taka i ze juz sie to nie powtorzy...Cytat:
gratuluje!!! ja zdalam sobie sprawe, ze jeszcze kilku rzeczy mi brakuje, ale na spokojnie juz je sobie dokupie... teraz szukam otulacza. Drogie to cholerstwo, a na tak krotko sie przydaje... ale juz wymyslilam: tesc z zona chcieli nam kupic chuste i na pozniej nosidelko dla Malej, a ze tesciowa ich ubiegla i juz wszystko mamy, to powiem im, ze otulacz bardziej nam sie przyda (zreszta ta chuste to tak tylko zaproponowali i powiedzieli, ze jak cos innego wolimy, to nie ma sprawy )zaraz Was opuszcze - ide na wloski milego dnia dziewczyny
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniła do mnie koleżanka, jej szwagierka ma do oddania łóżeczko, kołyskę, przewijak za symboliczne 50 zł, i praktycznie w cale nie używane, bo ich syn spał razem z nimi.
Moje marzenia o białym łóżeczku z szufladą, trochę się oddaliły
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja ostatnio ma fazę na kotlety mielone, ale z parowaru. Mówię Wam dziewczyny - rewelacja!!! Może nie wyglądają po zrobieniu jakoś super, bo są blade, ale w smaku suuuper
|
|
|
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś spałam jak susel i wstałam tylko raz rano do toalety i pózniej spałam do 11
nareszcie udało mi sie odesłać ostatnie noce.Ja dziś mam to trzecie ważne usg wiec poproszę o kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4819 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, albo sex z TŻ i tak w kółko. , Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ohh u mnie będzie jutro ![]() Witam się i ja. Pisałam wczoraj ,że młody słabo się ruszał, ale nic mylnego, późnym popołudniem się rozchulał i było jak zawsze , czyli jednak dobrze jest nie panikować od razu, przynajmniej w moim wypadku. Dzisiaj kręci się już jak zawsze od rana.Miałam dziś wizytę u gina.Wreszcie z chorobowego wrócił i przeniosłam się do niego z powrotem ![]() Ogólnie wszystko dobrze, miałam usg. Płeć zostaje choć jak zawsze zacisnął nogi, ale gin stwierdził ,że pomiędzy coś tam dynda Jestem w 27 tyg. i młody waży całe 960 g Jest śliczny, okrąglutki, widziałam jak połykał wody i ruszał usteczkami, ojjj cudny widok. Szyjka zamknięta. A ja przytyłam 3 kg w miesiąc. Położna powiedziała ,że tak 2 było by ok, 3 to troszeczkę za dużo, żebym potem nie miała roblemów ze zgubieniem. Nie wyzywała ani nie ubliżała, ale porozmawiałam z nią na spokojnie, i trochę zmienię żywienie, i postaram się codziennie włożyć od 30-60 min spaceru. No zobaczymy jak to wyjdzie ![]() Może na porodówkę dojdę normalnie, a nie doturlam się okrągła jak pączek. |
|||||||
|
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
A ja własnie próbuje męża namówić abyśmy pojechali nad polskie morze pochodzić
|
|
#4821 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Lidka Twoja zupa brzmi fajnie, pewnie wykorzystam ![]() perfuzja świetna dostawka, zdolny mąż ![]() Ale mi smaka narobiłyście tymi piernikami, ciasteczkami owsianymi.... Aż pójdę zjeść kanapkę z jajkiem
|
|
#4822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a ja mam pytanko zupełnie nie ciążowe. Pierwszy raz w wigilie i święta będziemy z mężem tylko w dwójkę (małej nie liczę;p) i strasznie chciałabym żeby te święta były dla nas magiczne, ciepłe, żebym wspominała je po latach. I tu pytanie co zaserwowałybyście na wigilię, jakie placki albo ciasteczka. Chcę żeby moje mieszkanie pachniało świętami
Macie jakieś propozycje? Na pewno zrobię barszcz z uszkami i planuję krokiety na kolację wigilijną. Ale oprócz jakichś dwóch potraw chciałabym coś tak typowo świątecznego obojetnie czy to danie czy placek. Jakieś aromatyczne i pyszne pomysły chodzą Wam po głowie?
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy ![]() Cytat:
ze wszystko dobrze też chciałam na spacerki chodzić ale mi nie wolno ... jakoś nie dziwię się że nie chce mu się jechać bo 300 km to nie jest mało ...
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Będę robić z tych proporcji, ale normalnie - na gazie, a nie w termo.miksie.
http://www.przepisownia.pl/przepisy/...pieczenia.html
|
|
#4827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomarańcze nabite goździkami
|
|
#4828 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), czy lepiej poczekać, aby określić lepiej rozmiar i kupić te usztywniane Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43706987]Ja też już nie widzę i jadę na czuja. W żadne paski sraski się nie bawię tylko po całości brazylijsko bo jest najszybciej. Jakość za to pozostawia do życzenia. [/QUOTE] A jak odrastają Ci włoski nie masz podrażnień, bo ja właśnie z tym nie mogę sobie poradzić. Nie dość, że trzeba się nawyginać, jechać na czuja, to jeszcze te podrażnienia. Ja nie wiem co to będzie w szpitalu, załóżmy wydepiluję się przed porodem, a zaraz będę cała w czerwonych, swędzących kropkach Z nogami nie mam tego problemu, ale bikini i okolice ...masakra Macie może na to jakiś sposób?Cytat:
Wyczytałam, że ciasto powinno dojrzewać w niższej temperaturze, ktoś sugerował garaż, a jak się go nie ma? Do piwnicy blokowej to chyba się nie odważę (może jakieś myszy się przypałętają, czy co?) Balkon? ...pewnie nie, bo zaraz za oknem będzie minusowa temperatura? Pewnie nici z piernika...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) i oczywiście wszystkie ciężkie jak diabli. Poza tym budżet ograniczony. W sumie moja mama zbiera na wózek, więc tym bardziej nie chcę narażać jej na duże koszty. Zamówiłam takie łóżeczko, tylko w innym kolorze: http://allegro.pl/lozeczko-safari-4-...673910046.html Jeszcze nie dotarło, bo niestety przesyłka bardzo długa(15 dni roboczych), no ale liczyłam się z tym, bo jest to umieszczone w aukcji. W razie czego wybrałam opcję "za pobraniem". Cytat:
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy romantyczne ale zawsze mam orzechowca. I można zrobić go kilka dni wcześniej
![]() Nie to, że mu się nie chce. On chce i to bardzo. Ale sami, bez starszaka.
|
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie ciastka po upieczeniu i ostygnięciu przekładamy do woreczków, zakręcamy i w pudełko kartonowe. Gdy mieszkaliśmy w bloku to dawaliśmy na balkon - i mimo mrozów nic im się nie działo. Po przyniesieniu do mieszkania - po 15-20 min były już idealne do jedzenia ![]() Jeszcze pod koniec stycznia czasem coś zostało i nic kompletnie im sie nie działo.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

ale coś wymyślę
sent from iphone

16.06.2012

Z głodu...
rano tak wlasnie umylam i czulam sie zmeczona pozniej...
trzymamy 
Macie może na to jakiś sposób?