|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
My dopiero w sobotę zamawiamy, więc odbiór dopiero za jakiś miesiąc. Już nie mogę się doczekać! ![]() Cytat:
ale taki 'odchudzony' żebym i ja mogła zjeść i tż nie marudził Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim choinka poszedł do hodowli choinek i chodził i szukał znalazł taką śliczną jak z bajki ledwo mieściła się w pokoju kupiłam pełno bombek kolorowa światełek tysiące ustroiłam całe mieszkanie ![]() A dań mieliśmy sporo ale małe porcje łososia w sosie śmietanowym, bigosik, barszczyk z uszkami, pierogi z meskiem, już nawet nie pamiętam ale dużo pomysłów wzięłam z książki kucharskiej biedronki ![]() Już mi w domu zapowiedzieli że będę im i tak musiała pomagać w gotowaniu nawet teściowa uważa że gotuje lepiej niż ona
|
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro po nie jedziemy ![]() Zastanawiam się co do zakupów, pościel itd. 2 grudnia będzie dzień darmowej dostawy, i myślę.. czy w tedy by zakupów większych nie poczynić.. zamówić wszystko co potrzebne, z aptek itp. Tylko zastanawia się czy to nie będzie już za późno... Siostra zakupiła w Selgrosie pieluszki pampers newborn za 18 zł
|
|
#4834 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() um jakiego sprzedawcy kupowałaś?? co do dziwnych snów, od początku ciąży ciągle mam sny z moją pierwszą miłością i są mocno nieprzyzwoite![]() Cytat:
!Cytat:
![]() nooo coraz bliżej do bycia żoną ![]() Cytat:
![]() : oklaski: zazdroszczę![]() Cytat:
bo światło razi a słońce już nie przecież jest mocniejsze.Poza tym dziecko się rusza i ma różne ułożenie , zamyka oczy itp |
|||||
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
Własnie, świeta
![]() Zarzekam się, że nigdzie w tym roku, że w domu a kto chce to nas odwiedzić może -> w sensie rodzice. Ale tyle wolnego będzie, że pewnikiem wymiękniemy
|
|
#4836 |
|
Raczkowanie
|
pilotka86 mam kanape ale Tż jej nie lubi i śpimy na samym materacu do łóżka sypialnianego
w lutym się wyprowadzamy to nie ma sensu kupować nowego , zresztą bardzo mi na nim wygodnie, chowam materac i mam dużo miejsca :P Ale w nowym mieszkaniu będzie już wszystko jak trzeba może uda nam się wyprowadzić jeszcze przed porodem ![]() Mam jakiś dobry humor dzisiaj leżę sobie jem ciastka brzuch mi faluje skacze i nie wiadomo co moja mała tam robi nagrałabym ale od miesiąca telefon w naprawię i nie mam czym :/
|
|
|
|
#4837 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj inaczej zastosowałam rogala i spałam jak nigdy!! Prawie do 11 i tylko z jednym wybudzeniem na toaletę! Jestem w szoku, dopiero zjadłam śniadanie a już pomidorówkę robię bo pół dnia minęło ![]() Tak, tak robię. Siedzę i sobie czytam (ebooki) albo przeglądam fora, bo inaczej to nudno Normalnie nie cierpię kąpieli w wannie, bo nie ma co robić - dlatego zawsze do wanny wchodzę z mężem i telefonem ![]() Przydałby się taki trzymak to smartfona ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Towarzystwo nienajlepsze ale nic na to nie poradzisz ![]() Cytat:
Chyba jutro się przejdę bo i tak muszę podciąć włosy, to przy okazji pomasują mhmmmm... Cytat:
![]() dla męża. Zdolniacha Pokaż fotkę!! ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4838 |
|
Raczkowanie
|
właśnie się dowiedziałam że play ma 30 dni maksymalnie na naprawę telefonu ja już czekam ponad i chyba pora napisać jakąś reklamacje może nie będę musiała płacić kolejnego rachunku
|
|
|
|
#4839 | ||
|
Gang Iren
|
![]() ![]() Cytat:
Najwazniejsze,ze wszystko dobrze ![]() Ladnie maluszek juz wazy ![]() A co twojej wagi,te 3 kg to wcale nie tak zle. A moze cos wiecej zjadlas przed wazeniem,albo mialas ciezsze ubranie... Cytat:
Dzieki
|
|
#4840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() piernikowe tematy mocno podrażniają moje zmysły, a że nie mam piernika pod ręką to wyłożyłam na talerz kilka ciasteczek korzennych i powideł śliwkowych i maczam sobie ciacha w powidłach i udaje, że jest fanie i że mam pycha piernika ZAMÓWIŁAM WÓZEK. W promocji był, 3w1 z 1279 na 1215 :P zawsze coś i dostawa gratis. Taki: http://www.sklep-smile.pl/bexa-b4x-roxy-fotelik.html ale w kolorze 204 - czarno - śliwkowym, to wszystko przez te pierniki
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli chodzi o depilację to mi swędzenia i podrażnienia minęły jak kupiłam lepsza maszynkę do golenia.
Okazuje się, ze ma to bardzo duże znaczenie. Wcześniej mi się wydawało, ze maszynka to maszynka i nie ma znaczenia. Teraz używam venus i rzeczywiście nie swędzi mnie skóra. Wcześniej testowałam wilkinsony i bic dla kobiet. Venusy sa droższe ale naprawdę nie podrazniaja. Drugi sposób o którym czytałam to posmarowane się męskim balsamem po goleniu. Też pomaga (oj jak darlam skórę z nóg na 2 dzień jak włosy odrastaly).Ale jednak największa zmiana po lepszej maszynce była Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4842 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ladny!
|
|
#4843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a spanie na samym materacu na pewno wygodniejsze [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43712355] Dzisiaj inaczej zastosowałam rogala i spałam jak nigdy!! Prawie do 11 i tylko z jednym wybudzeniem na toaletę! Jestem w szoku, dopiero zjadłam śniadanie a już pomidorówkę robię bo pół dnia minęło ![]() Tak, tak robię. Siedzę i sobie czytam (ebooki) albo przeglądam fora, bo inaczej to nudno Normalnie nie cierpię kąpieli w wannie, bo nie ma co robić - dlatego zawsze do wanny wchodzę z mężem i telefonem ![]() Przydałby się taki trzymak to smartfona ![]() [/QUOTE] no niezła jesteś ale zaraz....mąż w wannie i nie ma co robić ![]() jak inaczej zastosowałaś rogala???? |
|
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejuuuu marzy mi się zasiąść z jakimś kalorycznym ciachem (takim tiramisu np.) i dobrą kawą ![]() Słodyczki żegnajcie!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-14 o 13:13 |
|
|
|
|
#4845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie właśnie dotarł wieeeeeelki karton z wyprawką zamówioną na mamabebe.pl.
Rany, nie wiem od której strony zacząć do wypakowywać tyle tych pierdółek i wszystkiego ![]() Ale przyznam, że miło było przyjąć taką przesyłkę, mimo, że 700zł poszłoooooo.... ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Byleby nie była sugerująca humor maluszka po przejażdżce
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43712355] Pokaż fotkę!! [/QUOTE]http://allegro.pl/srednia-torba-wore...625865526.html o taka ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- a wy tak już o świętach a ja tak średnio lubię święta... lubie ten cały klimat z choinkami ozdobami itp... ale u mnie to nigdy jakoś rodzinnie nie było i może dlatego jakoś tak mi są one obojętne... teraz to z mężem na kolacje wigilijną jeździmy do jego rodziców i w sumie tyle jeżeli chodzi o świętowanie, bo ja można powiedzieć że rodziny nie mam (mam brata ale on ma swoje życie i rzadko się widujemy. a mama w DPSie więc widuje ją jeszcze rzadziej) i zostaje mi tylko rodzina męża... tylko że my oboje jesteśmy nie wierzący więc dla nas boże narodzenie to bardziej tradycyjna wspólna kolacja niż jakieś duchowe przeżycie...
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziele, namydliłam sobie wszystkie gary, a trochę ich było, chciałam spłukać, puszczam wodę, a tu bagno leci z kranu
Słyszę, że coś tam tłuką się po rurach, ale kurde nie mogli poczekać tych 20 min ?Dobrze, że włosy zdążyłam umyć ![]() Słodkie mamy nie polecam chleba żytnio-razowego z piekarni 'rybka'. Cukier skacze po nim w kosmos ;/
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-14 o 13:21 |
|
|
|
#4848 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Się dzisiaj obudziłam skoro świt, leżałam w łóżku i rozkoszowałam się byciem kopaną To się chyba staje moim ulubionym elementem dnia. Budzę się rano, czołgam się do toalety, wracam do łóżka, otulam się i czuję jak kopie, i tak mi błogo... Dzisiaj leżąc w takim błogostanie przysnęłam na moment, i śniło mi się że tak leżę z Mikołajem, i przebudziwszy się byłam zdziwiona że go nie ma. Normalnie łzy stanęły mi w oczach. Coraz realniejszy się dla mnie staje ten mój synuś.Cytat:
) a teraz nie dam rady się schylać, a nienawidzę jak mi się do pleców kleją Cytat:
Już bym wolała chyba się budzić kilka razy.Ile? Ja dzisiaj w spodniach od dresu i t-shircie wywieszałam pranie na podwórku, tak ciepło było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ na przykłąd nie wyobraża sobie święt bez odsmażanych pierogów z kapustą i grzybami, jego babcia zawsze tak robiła, i dla niego to jest podstawowy element świąt. Może spróbuj wyczaić swojego TŻa ulubione żarcie świąteczne?
|
|
#4849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytęmy łóżeczko prawdopodobnie kupujemy takie: http://allegro.pl/klups-lozeczko-rad...666767375.html (przykładowa aukcja- bardziej chodziło mi o model) Tż jest przekonany, ja trochę mniej (ale ja mam tak ze wszytskim, że się 500 razy zastanowię nim kupie, a jeśli chodzi o wybór dla Małej to już w ogóle) |
|
|
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do chleba żytnio-razowego - POTWIERDZAM. A dzisiaj po grahamce na śniadanie miałam 122... ech a tylko połóweczkę tej bułki z wędliną i pomidorem zjadłam.
|
|
#4851 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystko robisz tak jak na kotlety mielone i wkładasz surowe do parowaru na ok 40 min. i gotowe
Cytat:
|
|
|
|
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że większość z nas ma problemy z myciem włosów nie mogąc się schylić/pochylić.
Zaraz dojdzie problem z nakładaniem butów - bo nogi ani to podnieść ani nic... Przy tym problem z umyciem łydek (ja już go mam, podczas depilowania nóg również) itd itp
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny ja spadam po wyniki iiiiiiiii zamówić wózek, juuupii
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nawet jak sklep jest czynny 7 dni w tygodniu, to serwis i tak jest tylko pn-pt, i wtedy liczą się dni pracy serwisu. Walczyłam z nimi dwa lata temu, i tak mi właśnie odpowiedzieli, że za usterki sprzętu odpowiada producent który udziela gwarancji a nie operator telefoniczny, i że to producent ma tę swoją konkretną ilość dni. I w to nie wlicza się czas przesyłki do serwisu/z serwisu, bo serwisu to już nie obchodzi, oni mają swoją ilość dni na naprawę od dnia otrzymania sprzętu. Nieziemsko mnie wtedy wku***li, do tej pory jak se przypomnę to para mi z uszu idzie Cytat:
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
Akkma!: : ja Ci dam kotlety mielone
![]()
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jeny laski jak ja wam wspolczuje! Tyle wyrzeczen!
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie podobnie rano ostroznie z pieczywem.... uwaga teraz zjadłam naleśniki z pieczrkami w naszej wersji słodkie mamy dam znać
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Będę lepić wcześniej uszka i pierogi z kapustą i grzybami, po czym je zamrożę, no dużo barszczu obowiązkowo bo pijemy całe swieta , ryby w różnych zalewach, karp, jakies sałatki, koniecznie bigos z grzybami albo kapusta z grzybami, śledź hmm dużo tego, na pewno coś wymyślisz ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43712355]Dzień dobry Lolitka dzięki za ten przepis!! Takiego mi smaku narobiłaś że muszę to zrobić. Proszę powiedz tylko, czy to jest łatwe? Nigdy nie robiłam piernika. Wiem że trzeba to zacząć wcześnie robić - kiedy jest najlepszy moment? [/QUOTE] To jest bardzo łatwy przepis Ja dziś zarobię ciasto i odstawie a upiekę i przełożę powidłami 3 dni przed wigilią Dopiero odeszłam od żelazka, a jeszcze nie skończyłam i już mam dosyć ![]() U mnie gulaszowa od wczoraj na obiadek, zaraz sobie odgrzeję ale dziś będę uważać żeby się nie poparzyć jak wczoraj
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
kurde dziewczyny narobiłam sobie smaka na urlop... sprawdzałam stronkę z norweskiego biura podróży z którego zawsze korzystamy i aż żal d...ę moją ściska. 15 grudnia jest wycieczka na Lanzarote w Hiszpanii za równowartość 500zł za osobę w cenie hotel, przelot, śniadanka i dojazdy z lotniska do hotelu. Boże jak ja bym pojechała a mąż pewnie będzie miał wolne wtedy akurat, problem w tym że to będzie ok 35 tygodnia ciąży więc nie ma szans nawet najmniejszych na wylot, glupia nie jestem żeby na końcówce na wyspy kanaryjskie uciekać... zachciało mi się sprawdzania last minute... pocieszam się tym że jak mała będzie miała już z pół roku to planujemy gdzieś z nią jechać może Madera albo Malta tak we wrześniu żeby upały już nie dokuczały no i na końcówkę sezonu jakoś zawsze lepiej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

ale taki 'odchudzony' żebym i ja mogła zjeść i tż nie marudził
Oczywsicie brakuje jeszcze materacyka. 

!
przecież jest mocniejsze.
Towarzystwo nienajlepsze ale nic na to nie poradzisz 
Macie może na to jakiś sposób?

28.02.2011:ksiadz :