|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
Trochę źle to wygląda - na początku miało być tak pięknie, fundacja miała o wszystko zadbać, a teraz nawet nie wiadomo czy będą pieniądze na dostosowanie lokalu. Bez sensu. Gdyby ktoś miał wystarczająco dużo pieniędzy na start takiego biznesu (wynajęcie/zakup lokalu, wyposażenie) to nie korzystałby z pomocy fundacji... Żeby nie skończyło się tak, że ktoś przekona Was do zainwestowania swoich pieniędzy, a potem zostaniecie z długami, bo nie będzie popytu na te usługi ![]() Powiem szczerze, że trochę obawiałabym się tej fundacji - czy to jest w ogóle coś sprawdzonego? Działa w innych miastach? Inni ludzie rzeczywiscie na tym zarabiają? gwiazdeczko, moim zdaniem powinnaś wziąć tę pracę Bezrobocie sprawia, że jesteś smutna i przygnębiona. Może ta praca trochę by to zmieniła, dodała Ci energii, może lepsze to niż siedzenie w domu?
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Konto usunięte
|
ja ide spac.
dzis bylam godzine wczesnej, jutro tez. padam na dzioba :/ jeszcze zaczynamy remont w domu i mam istny burdel :| |
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa od 25 listopada na tydzień idę znowu do tego sklepu z odzieżą motocyklową
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ja też padam na pysk, byłam u tych niepełnosprawnych i przez 8h piekłam rogaliki marcinkowe masakra i oparzyłam sobie ramię, będzie niezła pamiątka |
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
to zlecenie to potem mozesz odejsc do tej drugiej pracy
|
||
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43705276]
Jakiś grosz wpadnie a ja tam będę praktycznie siedzieć i oglądać filmy, muszę sobie jakąś kolekcję zabrać ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- No muszę to przemyśleć i zobaczymy... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- INTERMAX Sp. z o. o. Spółka INTERMAX odnosi sukcesy na rynku obuwniczym od 10-ciu lat, głównie zajmuje się importem i eksportem obuwia damskiego i męskiego. www.intermax.home.pl Asystent w Dziale Importu Region: Chiny Opis stanowiska: wyjazdy do Chin i Europy, uczestniczenie w tworzeniu kolekcji obuwia, nadzór nad produkcją obuwia, współpraca z kontrahentami z Chin i Europy. Wymagania: Warunki konieczne: doświadczenie w branży obuwniczej doświadczenie w imporcie bardzo dobra znajomość języka angielskiego dyspozycyjność i mobilność gotowość na wyjazdy do Chin. Mile widziane: rozmiar stopy 37 Oferujemy: Oferujemy zatrudnienie na umowę o pracę, telefon i komputer służbowy. Wynagrodzenie do negocjacji uzależnione od posiadanego doświadczenia. Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji klikając w przycisk aplikowania. Proszę o przesyłanie C.V. i listu motywacyjnego Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesów rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych tj. Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, ze zm.), prowadzonych przez INTERMAX Sp. z o.o. z siedzibą w Grudziądzu." Edytowane przez gwiazdeczka172 Czas edycji: 2013-11-13 o 22:04 |
|
|
|
#3246 |
|
Konto usunięte
|
![]() |
|
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Wiem jak to brzmi, pocieszeniem, że musiałam pożyczyć. A, i byłam, kupiłam całe dwie rzeczy, wydałam 7 dych, bo było dziś - 30 %, obecnie taka kwota dla mnie majątek. Ale traktuję to jako inwestycję i tak się spisałam przy projekcie, że przysługuje mi z rzędu premia w tym miesiącu.
|
#3248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Pochodzę do tego tak samo
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak zostaniemy na lodzie z umową najmu, będziemy płacić przez 3 miesiące za mieszkanie z którego nie będziemy korzystać? Kaucje zapłacić, odpowiadać za kogoś mienie, a jak się coś zepsuje różnie to bywa, to ja za to odpowiadam, tak samo jak za zniszczenie mebli i asortymentu który daje fundacja. Przerażają mnie wymagania 15 metrów na 4 dzieci, w Warszawie może to i się sprawdzi, ale nie na takim zadupiu jak moje miasto. Miasto fundacje ma gdzieś, nie ma lokali a jak są to rudery, które trzeba wyremontować za własne pieniądze. Wkładaj swoje pieniądze, jak nie wiadomo czy to się sprawdzi. Jest siedmioro dzieci, ale dla tych osób, które mają lokale, bo one mają pierwszeństwo ze względu na posiadany lokal. A my z koleżanką nic nie mamy ani lokalu, ani dzieci. Oferowali nam dom do wynajęcia za 300 zł miesięcznie, co z tego jak co dwa miesiące trzeba dopłacać 1200 zł za ogrzewanie gazem (na 4 osoby wychodzi ok 400 zł). Dom nie jest pewny, nie wiadomo czy te standardy będą spełnione. Dlatego więcej jest minusów niż plusów. Dzisiaj mamy zrezygnować z koleżanką, mój narzeczony odradza mi bawienie się w taką pracą, szczególnie że mają kłopoty finansowe i nie będą niczego dofinansowywać. W piątek będę mieć rozmowę o pracę do "placu zabaw". Będę prowadziła zajęcia plastyczne z przedszkolakami. Praca na dwa tygodnie, ale nie masz stresu i obaw, praca bardzo blisko mnie, więc na piechotę mogę codziennie chodzić. Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-11-14 o 10:36 |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
gosia ja też bym zrezygnowała. Zbyt duże ryzyko! W zasadzie wszystko masz załatwic sama, za swoją kasę, a gwarancji nie masz żadnej że chociaż ci sie zwróci.
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z rozmowy w sprawie stażu. Bez komentarza
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
jednak odmówiłam temu panu, zadzwoniłam i podziękowałam. Pan bardzo fajny, podziękował mi za uprzejmość, że dałam znać bo zazwyczaj spotyka się z tym, że ludzie milczą. Powiedział, że z chęcią zostawi sobie moje CV, to poprosiłam go o maila, bo chciałam wysłac mu bardziej aktualne CV niż to w Biurze Karier. Byłam też w PUP, dostałam skierowanie do tej szkoły na stanowisko nauczyciela wspomagającego, byłam u pani dyrektor, ale nie mogła mi nic na miejscu powiedzieć, bo ma sporo CV do przejrzenia i mam jutro po 12 zadzwonić co i jak. Nie wiem co będzie, ale nie mam zbyt dobrych przeczuć. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Dlaczego, co się stało? |
|
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
Przystępuję do mojego ulubionego zajęcia czyli przeglądania ogłoszeń.
|
#3256 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Sami do mnie zadzwonili ze szkoły że wybrali kogoś innego
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć na początku chciałam podziękować za Wasze zdanie w sprawie mojego miesięcznego szkolenia przed dostaniem ewentualnej pracy w galerii handlowej. Niestety wyszło tak że nie miałam okazji nawet brać w Nim udziału bo znaleźli jakąś genialną dziewczynę do pracy i mi podziękowali
Dowiedziałam się tylko że uczę się bardzo szybko ale jestem za spokojna Cytat:
Aż tak źle ? |
|
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
Tajemniczym pracodawcą był Urząd Pracy. Rozmowa kwalifikacyjna przy 3-osobowej komisji plus innych kandydatkach. Jak w szkole. Wytykanie błędów, jakieś dziwne teksty. Staż dostała laska po administracji. Suprajs. Ogólnie to było raczej spotkanie aktywizujące bezrobotne tegoroczne absolwentki, taki sprawdzian z rozmów kwalifikacyjnych i zachwalanie jaką wielką szansą jest dla nas pójście na staż.
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
To było po prostu dziwne... Nastawiłam się na normalną rozmowę z potencjalnym pracodawcą, a przyszłam do sali, w której siedziało 10 dziewczyn i każda miała odpowiadać na pytania i bić się o staż, a nawet nie wiedziałyśmy gdzie on będzie. Kurcze, mam nadzieję, że władze mojego UP teraz tego nie czytają ;p
edit: ale przynajmniej dostałam wniosek o skierowanie na staż. I mam iść do domu kultury zapytać, czy mnie wezmą, bo w grudniu rusza "rekrutacja" w UP. Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-14 o 13:56 |
|
|
|
#3263 | |||
|
Rozeznanie
|
szkoda
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby to w grudniu wypaliło
|
|||
|
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MOgrama Spoko, ja w jednej pracy byłam zbyt miła ![]() gwiazdeczka172 to skierowanie do szkoły to na staż czy do pracy? |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
do pracy na zastępstwo...
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Konto usunięte
|
![]() Wczoraj Wam pisałam, że znalazłam ofertę pracy dot. sekretarki w szkole językowej. Wczoraj dodana, myślę dziś poprawię CV, bo mam czas i wyślę. Zapisałam stronę,włączam, patrzę, a tu "ta oferta jest nieaktualna od: dziś"... |
|
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
glupio to zabrzmi ale sa rzeczy wazniejsze niz praca i sa nia zdrowie i milosc ![]() -no i git :-D[/QUOTE] Dziękuję Wam za miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------
Edytowane przez kluska234 Czas edycji: 2013-11-14 o 15:43 |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Szkoda
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Bezrobocie sprawia, że jesteś smutna i przygnębiona. Może ta praca trochę by to zmieniła, dodała Ci energii, może lepsze to niż siedzenie w domu?

i oparzyłam sobie ramię, będzie niezła pamiątka 

Dowiedziałam się tylko że uczę się bardzo szybko ale jestem za spokojna
oby to w grudniu wypaliło
. Chyba mogli szukać kogoś bardziej żywiołowego?