Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 21:30   #331
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dopiero teraz doczytuje reszte...

Lewek mam ten sam patent z poduszka, uzywalismy nawet duzej ale teraz korzystamy z cienkiej z ikei dla dzieci, tez da sie przelozyc bez obudzenia. Jest natomiast coraz ciezej i chyba czeka nas nauka zasypiania w lozeczku koniec z latwizna.

Anusia zazdroszcze ci chwil spokoju

Uch i koniec rumakowania, ide spac
Ja też obiecuję sobie od kilku dni, że zabierzemy się za to, ale póki co na obietnicach się kończy. Ale za to Antek od 2 dni zasypia sam na naszym łóżku, a nie na rękach. Aż boję się, że chwalę się publicznie, bo zazwyczaj jak chwalimy to wiecie...
Stary 2013-11-14, 21:31   #332
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Ja właśnie tak jak Lourose miałam pytać gdzie kupujecie buty? Ja ostatnio przeleciałam ccc, dajszana ( za cholerę nie wiem jak to się pisze, więc piszę jak się chyba mówi ) i ciężko o buty zimowe w tak małych rozmiarach. Większość zaczyna się od rozmiaru 26. W weekend jedziemy do Poznania na poszukiwania butów dla Antka, ale proszę podpowiedzcie do jakich sklepów mam się kierować.
Dearlie, ja kupiłam Ali bardzo fajne śniegowce w TESCO,z F&F, różowe z polarem w środku, wersja chłopięca jest czarna, rozmiarówka chyba od 19 się zaczyna

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-11-14 o 21:32
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:38   #333
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki rozmiar butów noszą Wasze maluchy?
Na razie chodzi w sportowych Nike to ma 21,5, a na zimę ma 22,5.

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość

Aha, muszę się pochwalić Franko się puszcza tzn. jak gdzieś stoi, czy go prowadzę to puszcza mnie i...... po prostu idzie
Ciesz się że to chłopak, znaczy że maczo

Cytat:

Ja właśnie tak jak Lourose miałam pytać gdzie kupujecie buty? Ja ostatnio przeleciałam ccc, dajszana ( za cholerę nie wiem jak to się pisze, więc piszę jak się chyba mówi ) i ciężko o buty zimowe w tak małych rozmiarach. Większość zaczyna się od rozmiaru 26. W weekend jedziemy do Poznania na poszukiwania butów dla Antka, ale proszę podpowiedzcie do jakich sklepów mam się kierować.
My mamy kozaki Nike, ale dla dziecka z wysokim podbiciem nie będą się nadawały. Ale ogólnie w tych firmowych sklepach jest dużo bucików na zimę w ciekawej rozmiarówce. W Smyku też zobacz i w Pati i Maksie.
Stary 2013-11-14, 21:44   #334
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dearlie, ja kupiłam Ali bardzo fajne śniegowce w TESCO,z F&F, różowe z polarem w środku, wersja chłopięca jest czarna, rozmiarówka chyba od 19 się zaczyna
A widzisz! Zupełnie nie pomyślałam, a mam praktycznie Tesco pod nosem. Nawet chyba tam jutro będę, bo od dzisiaj chusteczki Pampers są w promocji, a nam się właśnie kończą. Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

My mamy kozaki Nike, ale dla dziecka z wysokim podbiciem nie będą się nadawały. Ale ogólnie w tych firmowych sklepach jest dużo bucików na zimę w ciekawej rozmiarówce. W Smyku też zobacz i w Pati i Maksie.
Jak pisałyście o tym podbiciu, to najpierw nie wiedziałam o co chodzi, bo u nas mówi się wysoki przegub. Antek niestety ma, dlatego nawet niektóre paputki nie pasują na niego. Dziękuję za podpowiedź. Wejdę do tych sklepów na pewno, jeżeli w tym Tesco nie kupię.
Stary 2013-11-14, 21:49   #335
Konczita
Zakorzenienie

hej mamusie .. witam sie z wieczora ...

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Aj oby już nie bolało

Ja wypatrzyłam taką skrzynię z klockami 9 w 1 Carousel za 55zł ale oblukam w sklepie
Poza tym jeszcze poczekam bo pamiętam że w tamtym roku były jeszcze w tesco katalog z zabawkami i w Biedrze też było więcej.

Co tu tak cicho?

Mam nadzieje, ze jeszcze jakiś katalog wypuszczą ...

Cytat:

Czy któraś z Was podaje herbaty owocowe?

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

tak, ja podaję Dusi herbatki owocowe, pije aż miło

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mi teść kazał dawać witaminę D plus mamy w multiwitaminie, którą Heniowi daję. Powiedział, że w zimie może być nawet większa dawka wit D3 wskazana.

u nas dokładnie tak samo, w okresie jesienno zimowym zwiększył dawkę o kropelkę

my mamy podobny odkurzacz .. wkurza mnie jego tekścik - kto tu tak nabałaganił? oo chyba połknąłem kurz :P

Cytat:
Możecie powiedzieć, że okropna ze mnie matka, ale jestem zrozpaczona, bo Antek mi jeszcze dzisiaj nie spał od 8 Normalnie ma drzemkę12-13, a dzisiaj postanowił nie spać A ja tak się źle czuję, że czekam na tą drzemkę z upragnieniem. Okropna jestem, prawda?

Nie jesteś okropna, jesteś przemęczona

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze czy wychodzicie codziennie z dziećmi na spacer ( lub osoby które się nimi zajmują) ? Oczywiscie nie pytam o dni gdy leje non stop, ale np. O takie jak dziś, gdy szaro i ponuro.

Ja w ogóle nie mogę sama wychodzić z domu, ze względu na to, jak się czuję

Dusia jest codziennie na spacerze chyba że widzę że np pokasłuje to wówczas nie idziemy ..ja jestem anty spacer kiedy coś ją rozkłada
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:54   #336
Dearlie
Zakorzenienie

Doczytałam, że to podbicie to chyba coś innego niż przegub, więc wyszłam na głupka. :brzyda l:

Tak marudzę na to moje dziecko i zdrowie , a zobaczcie jaką jestem dzisiaj aktywną wizażanką.
Stary 2013-11-14, 21:56   #337
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Kochani Ci Twoi chłopcy. Antek jakiś czas temu też wyrwał tż-towi shifta Co oni tak się uparli akurat na ten klawisz?

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

w dajszanie mają w malych rozmiarach np takie
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:59   #338
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Możecie powiedzieć, że okropna ze mnie matka, ale jestem zrozpaczona, bo Antek mi jeszcze dzisiaj nie spał od 8 Normalnie ma drzemkę12-13, a dzisiaj postanowił nie spać A ja tak się źle czuję, że czekam na tą drzemkę z upragnieniem. Okropna jestem, prawda?

a skąd, ją też marzę o drzemce Mikusia
po jakich 3 godzinach szaleństw;-)

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze czy wychodzicie codziennie z dziećmi na spacer ( lub osoby które się nimi zajmują) ? Oczywiscie nie pytam o dni gdy leje non stop, ale np. O takie jak dziś, gdy szaro i ponuro.

nie zawsze, jak mocno wieje czy pada to siedzimy w domu.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz,bo cholera wylogowało mnie,a wcześniej jakieś aktualizacje przerwały

Hej.My dziś byliśmy na planowanym szczepieniu,do którego nie doszło,bo odłożona dla nas szczpionka się przeterminowałai teraz nie ma.
Najwyżej poczekamy do wiosny...

Mam pytanie,gdybym miała zaszczepić dziecko szczepionką,której termin kończy się np.za tydzień,mogłoby być wtedy więcej skutków ubocznych?czy jest tak samo skuteczna jak z dłuższym terminem przydatności?

U nas pani pielęgniarka nie widziała rzadnych powiązań MMR z autyzmem i go polecała.Jednak się nie zdecydowaliśmy.

U nas jest M-M-RvaxPro ,czy to jest ta sama szczepionka co samo MMR?jakimi szczepiłyście?

ja też nie podaję

właśnie i może to mieć wpływ na nerki,a na nie my musimy uważać

u nas zimno i ponuro.Kupiłaś foremki?Ja chcę kupić takie blaszane,chyba w lidlu mają być na 12szt.mufinek za 20zł

aha...dzięki

a czemu musisz usunąć niewyrośnięte?

Weź przestań!Przecież każda z nas na to czeka,prawda dziewczyny?

a widzisz...

wychodzimy a jak pada to usypiam go w wózku przed domem pod daszkiem

Ula fajne zabawki,podoba mi się ten chomik

a można na tak długo odłożyć szczepienie? niech skądś wezmą ta szczepionkę

Cytat:
Antek u babci od godziny, a ja delektuję się ciszą i spokojem przy kawie

To jak mam już dzisiaj dzień pytań, to lecę dalej.

Widzę, że Kinga ma dużą stópkę. Antek nosi aktualnie paputki w rozmiarze 21, są ciut za duże, a 20 były już za ciasne... i bądź tu mądry.

20, 21. kupiliśmy Mikiemu dziś zimowe w rozmiarze 22. co najlepsze, dwa różne podobne, ale jednak różne. tz jutro wymieni;-)

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciłam. I jutro znowu muszę jechać do dentysty. Dzisiaj mi nie wyrwała zęba tylko pooglądałą i coś założyła, a jutro mam przyjśc na usunięcie. I niestety górna 8 też do wyrwania

Jasiu jest codziennie na zewnątrz bo opiekunka mieszka w domu z ogrodem, a w weekend wychodzimy z nim.
Nosi rozmiar 21 .

współczuję tego rwania...

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ferbik nosi 20-21 to zależy

Chłopcy śpią od 19 .
Jeju pokochałam te wieczory po całym dniu z Nimi mogę usiąść i zaglądać jak śpią w ciszy
Mąż w pracy od 14 do 22 i mimo,że codziennie siedze z Nimi sama całe popołudnia to uwielbiam to
patrze jak się razem bawią,jak Fabian naśladuje Dandusia,wczoraj biegali po domu z miskami na głowie bo Danduś zaczął taką zabawe .
Gdy nikogo nie ma,moge się w całości poświęcić im .
Fabiś od wczoraj zaczyna coraz więcej słów powtarzać,tak się słodko stara. Pytam go:chcesz mleczko? A on kręci główką,robi skrzywioną minką i mówi takie mięciutkie :njeee
a wypija całe
Skarby Moje.

No to się nachwaliłam już

kurcze ciężko mi się pisze bo mi Fabik amputować przycisk "shift" z klawiatury i nie da się go już przyczepić

Kraven bidulko

Mikuś nic nie mówi konkretnegoB-) ale dziś robił kilometry po domu

Cytat:
Hej dziewczyny

Zosia ma rozmiar 21, 22 ale tak wysokie podbicie ze ciężko jej cokolwiek na stope wcisnac dostalismy kupe butow, ale tylko jedna para sie nadaje, jak tak dalej pojdzie do w zimie bedzie w klapkach latac...
Katee, Lilka z jakiej firmy kupilyscie buty? Help

Spacerujemy codziennie, musi padac zeby Zosia nie wyszla z domu.
I tez odliczam minuty kiedy jest czas na spanie, zwlaszcza pod sam koniec bo jest wtedy bardzo marudna, ale nie moge jej polozyc za wczesnie bo usypianie trwa wtedy wieki. Wczoraj i dzis diabel w nia wstapil przy usypianiu, za nic nie chciala sie polozyc, a w nocy urzadzila sobie party miedzy 2 a 3
Miki to samo., też nie wszystkie buty pasują.

Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-14, 22:01   #339
Dearlie
Zakorzenienie

Ooo i jakie ładne. To ja nie wiem, albo źle szukałam, albo w tym co byłam mieli braki w towarze. W weekend wejdę do nich także. Dziękuję.
Stary 2013-11-14, 22:03   #340
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Ooo i jakie ładne. To ja nie wiem, albo źle szukałam, albo w tym co byłam mieli braki w towarze. W weekend wejdę do nich także. Dziękuję.
te pierwsze by wam do tej kurtki z hm pasowały

Stary 2013-11-14, 22:06   #341
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero teraz doczytuje reszte...

Lewek mam ten sam patent z poduszka, uzywalismy nawet duzej ale teraz korzystamy z cienkiej z ikei dla dzieci, tez da sie przelozyc bez obudzenia. Jest natomiast coraz ciezej i chyba czeka nas nauka zasypiania w lozeczku koniec z latwizna.

Anusia zazdroszcze ci chwil spokoju

Uch i koniec rumakowania, ide spac
No on już się tak do niej przywiązał, że nie idzie bez niej. W ogóle to u nas łóżeczko powoli idzie w odstawkę, nawet w dzień się obudzi z drzemki i wstaje, a jak przeniosę do naszego wyra to jeszcze zasypia i śpi daje. Już mi się go nie chce więcej nosić. W ogóle i tak przecież będzie się musiał z niego przeprowadzić jak Jaśko się pojawi Więc planujemy zakupić jakieś doroślejsze łoże

Mało dziś się udzielam, bo jakoś nie mam nastroju. W ogóle coś mi wlazło w bok i boli.. Pewnie od noszenia tego drania małego wymuszalskiego, muszę przestać, bo jeszcze sobie zaszkodzę..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 22:20   #342
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość

20, 21. kupiliśmy Mikiemu dziś zimowe w rozmiarze 22. co najlepsze, dwa różne podobne, ale jednak różne. tz jutro wymieni;-)

Jej czyli nie tylko ja jestem taka roztrzepana! Chyba Wam nie opowiadałam jak kupiłam sobie jesienne buty, oczywiście 2 różne. Z tym, że model ten sam, a rozmiar inny. Jedne były 37, a drugie 38. Ja normalnie mam 35-36. Wzięłam te 37, bo były z cicikiem w środku, więc bałam się, że na skarpetę będą za małe te 36. Chodziłam w nich z tydzień zanim się zorientowałam, że któryś mi podejrzanie zsuwa się. Najlepsze jest, że w tych 37 jednak potrzebowałam wkładki, więc w te 38 wkładam taką cienką, rajstopową skarpetę w palce, żeby nie spadał. Oczywiście po tym tygodniu już nie miałam ani paragonu, ani kartonu. Kupiłam je na szczęście tylko za 19zł, ale dzielnie w nich chodzę mimo wady.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
te pierwsze by wam do tej kurtki z hm pasowały
Rzeczywiście! Byle tylko były, bo te butki takie już przebrane jak chodziłam po sklepach.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No on już się tak do niej przywiązał, że nie idzie bez niej. W ogóle to u nas łóżeczko powoli idzie w odstawkę, nawet w dzień się obudzi z drzemki i wstaje, a jak przeniosę do naszego wyra to jeszcze zasypia i śpi daje. Już mi się go nie chce więcej nosić. W ogóle i tak przecież będzie się musiał z niego przeprowadzić jak Jaśko się pojawi Więc planujemy zakupić jakieś doroślejsze łoże

Mało dziś się udzielam, bo jakoś nie mam nastroju. W ogóle coś mi wlazło w bok i boli.. Pewnie od noszenia tego drania małego wymuszalskiego, muszę przestać, bo jeszcze sobie zaszkodzę..
Babo jedna nie przemęczaj się! Dbaj o siebie i o Jaśka!

A Misiek nie podnosi się jak się budzi? Pytam, bo Antek od razu na raczki, a na raczkach to już przed siebie do półki, która jest przy łóżku. Ostatnio oglądałam łóżko takie z niską barierką ( znajoma sprzedaje używane, więc okazja) i zastanawiałam się nad kupnem, ale boję się, że on mi będzie z niego wylatywał na oślep, bo on to szaleniec jednak, więc chyba za wcześnie u nas.
Stary 2013-11-14, 22:50   #343
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
To takie granulowane dajesz, tak?

tak

Cytat:
U nas jest M-M-RvaxPro ,czy to jest ta sama szczepionka co samo MMR?jakimi szczepiłyście?
MMR VaxPro był u nas pod nazwą MMR2.
W ksiażeczce było wpisane mmr2, a opakowanie ma VaxPro

A ja dzisiaj pospacerowałam sama całą godzinę
W tym po sklepach
Wszyscy w domu spią to i ja ide w poduchę
Papule

napisane paluchem na szybce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 05:40   #344
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

oj tam orkopna ja też i pewnie każda z nas ma takie momenty

Cytat:

jak wieje czy pada to nie, jak szaro i ponuro ale bez wiatru to tak - ale oczywiście jak małą całkiem zdrowa, a, że teraz co chwilę coś jej jest to siedzi w domu ostatnio była na spacerze w niedzielę, od tego czasu jest chora

Cytat:
Jeszcze raz,bo cholera wylogowało mnie,a wcześniej jakieś aktualizacje przerwały

Hej.My dziś byliśmy na planowanym szczepieniu,do którego nie doszło,bo odłożona dla nas szczpionka się przeterminowałai teraz nie ma.
Najwyżej poczekamy do wiosny...

Mam pytanie,gdybym miała zaszczepić dziecko szczepionką,której termin kończy się np.za tydzień,mogłoby być wtedy więcej skutków ubocznych?czy jest tak samo skuteczna jak z dłuższym terminem przydatności?

U nas pani pielęgniarka nie widziała rzadnych powiązań MMR z autyzmem i go polecała.Jednak się nie zdecydowaliśmy.

ja też nie podaję

właśnie i może to mieć wpływ na nerki,a na nie my musimy uważać

u nas zimno i ponuro.Kupiłaś foremki?Ja chcę kupić takie blaszane,chyba w lidlu mają być na 12szt.mufinek za 20zł

aha...dzięki

a czemu musisz usunąć niewyrośnięte?

Weź przestań!Przecież każda z nas na to czeka,prawda dziewczyny?

a widzisz...

wychodzimy a jak pada to usypiam go w wózku przed domem pod daszkiem

Ula fajne zabawki,podoba mi się ten chomik
nie mam pojęcia co do terminu i czy coś się wtedy dzieje z taką szczepionkąale zdecydowanie wybrałabym z jak najdłuższym terminemnie godziłabym się na taką co to zaraz jej przydatność się kończy

Cytat:
Antek u babci od godziny, a ja delektuję się ciszą i spokojem przy kawie

To jak mam już dzisiaj dzień pytań, to lecę dalej.

Widzę, że Kinga ma dużą stópkę. Antek nosi aktualnie paputki w rozmiarze 21, są ciut za duże, a 20 były już za ciasne... i bądź tu mądry.
Isia ma 21, a na zimę 22 kupiłam

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciłam. I jutro znowu muszę jechać do dentysty. Dzisiaj mi nie wyrwała zęba tylko pooglądałą i coś założyła, a jutro mam przyjśc na usunięcie. I niestety górna 8 też do wyrwania

Jasiu jest codziennie na zewnątrz bo opiekunka mieszka w domu z ogrodem, a w weekend wychodzimy z nim.
Nosi rozmiar 21 .
przynajmniej będziesz meić z głowy....ja mam do wyrwania 4 ósemki - żadna nie wyszła w calości, do tego górne 7mki i dolne 6tki...pod aparat póki co omijam dentyste szerokim łukiem bo ile razy o tym pomyślę to czuję jak schodzę...

Dzięki dziewczyny za wsparcie odnośnie tż póki co nic się nie zmienia, tzn. na razie jest cisza, on się stara, a ja hmmm mam co innego na głowie w tym momencie (dzieci i ich choroby i strasznie dużo pracy wczoraj jak wyszłam o 7ej rano tak wróciłam ze szkoły o 21ej)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 06:54   #345
gda
Zakorzenienie

Ja kupiłam Heniowi zimowe buty w rozmiarze 23.

Kupiłam w końcu śniegowce Rubber Duck - mamy teraz takie same buty na zimę

Ja nawet nie będę się podejmować nauki spania w łóżeczku, nie mam na to siły. I nie chcę męczyć dziecka. Teraz wymusiłam na mężu likwidację łóżka (mamy bardzo wysokie, ok. 60 cm) i będziemy na materacu spać. Dosuniemy drugi materac 90 cm do niego, gdzie postaram się spychać Henia.
Wychodzę z założenia, że za jakiś czas, on sam dorośnie do samodzielnego spania.

Za to drugie dziecko będzie musiało iść do łóżeczka, sorry
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:37   #346
lilka00
Wtajemniczenie

My już od dawna śpimy na materace i oczywiście z Kinga... Jak będę miała kiedyś drugie dziecko to podobnie jak Gda od razu do lozeczka.

Lourose my mamy kozaki emel, a wcześniej mieliśmy adidaski na rzepy stups z zalando i też się fajnie sprawdzały. Wszystkie z sieciowek odpadają u nas, bo są za wąskie.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:31   #347
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Chłopcy śpią od 19 .
Jeju pokochałam te wieczory po całym dniu z Nimi mogę usiąść i zaglądać jak śpią w ciszy
Mąż w pracy od 14 do 22 i mimo,że codziennie siedze z Nimi sama całe popołudnia to uwielbiam to
patrze jak się razem bawią,jak Fabian naśladuje Dandusia,wczoraj biegali po domu z miskami na głowie bo Danduś zaczął taką zabawe .
Gdy nikogo nie ma,moge się w całości poświęcić im .
Fabiś od wczoraj zaczyna coraz więcej słów powtarzać,tak się słodko stara. Pytam go:chcesz mleczko? A on kręci główką,robi skrzywioną minką i mówi takie mięciutkie :njeee
a wypija całe
Skarby Moje.

No to się nachwaliłam już
też uwielbiam wieczory

Cytat:
a ta wit.D w kropelkach to może devikap?i chyba na receptę prawda?
Wszystkie D w kropelkach są na receptę Devikap,Vigantol,Juvit D.

Cytat:
Witam się na szybkiego
mam ogromne zaległości, ale ostatnio nie byłam w stanie.... opowiem Wam później - nie jest to ciekawa historia, za to długa

Aha, muszę się pochwalić Franko się puszcza tzn. jak gdzieś stoi, czy go prowadzę to puszcza mnie i...... po prostu idzie
A gdzie Ty się podziewasz?

O to chyba muszę iść do Dajszana

Cytat:
Jej czyli nie tylko ja jestem taka roztrzepana! Chyba Wam nie opowiadałam jak kupiłam sobie jesienne buty, oczywiście 2 różne. Z tym, że model ten sam, a rozmiar inny. Jedne były 37, a drugie 38. Ja normalnie mam 35-36. Wzięłam te 37, bo były z cicikiem w środku, więc bałam się, że na skarpetę będą za małe te 36. Chodziłam w nich z tydzień zanim się zorientowałam, że któryś mi podejrzanie zsuwa się. Najlepsze jest, że w tych 37 jednak potrzebowałam wkładki, więc w te 38 wkładam taką cienką, rajstopową skarpetę w palce, żeby nie spadał. Oczywiście po tym tygodniu już nie miałam ani paragonu, ani kartonu. Kupiłam je na szczęście tylko za 19zł, ale dzielnie w nich chodzę mimo wady.

Cytat:
Ja nawet nie będę się podejmować nauki spania w łóżeczku, nie mam na to siły. I nie chcę męczyć dziecka. Teraz wymusiłam na mężu likwidację łóżka (mamy bardzo wysokie, ok. 60 cm) i będziemy na materacu spać. Dosuniemy drugi materac 90 cm do niego, gdzie postaram się spychać Henia.
O to widzę tak jak u nas,mebli się pozbywacie

Dzień dobry!Ide karmić kuraki i króliki.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:32   #348
monarika
Wtajemniczenie

Hej

My zaraz uderzamy na spacerek, bo piękna pogoda słońce świeci ale pewnie zimno jak czort

Dearlie ja też codziennie wyczekuję drzemki Otylki,żeby w spokoju napić się kawy
Oti nosi rozmiar buta 19/20 No i oczywiście dostałam 2 pary butów dla Małej jedne 20 (więc pewnie będą już za małe na zimę) a drugie 23 (więc będą za duże)

Cytat:
Wychodzę z założenia, że za jakiś czas, on sam dorośnie do samodzielnego spania.

Za to drugie dziecko będzie musiało iść do łóżeczka, sorry
Mojego tżta chrześniak ma prawie 6 lat i cały czas musi z kimś spać
A co do drugiego dziecka to zgadzam się w 100%

No i dla puszczalskiego Frania

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-11-15 o 09:33
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:47   #349
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
a można na tak długo odłożyć szczepienie? niech skądś wezmą ta szczepionkę
Można odłożyć. A szczepionek nie ma skąd wziąć bo nie ma w hurtowniach.

Cytat:
Mistrz

Cytat:
Nie znam takiego przypadku, a mam mnóstwo dzieciowych koleżanek. Im dziecko dłużej z rodzicami śpi tym ciężej je nauczyć samotnego spania. Moja jedna koleżanka, swego czasu samotna mama, spała z dzieckiem ciągle, teraz to dziecko ma 9 lat, jest też młodszy brat lat 3,5. Śpią w czwórkę, bo żadne samo spać nie umie. Druga koleżanka, synek w wieku Pauli, do tej pory żadnej nocy nie przespal w całości, co noc wędruje do matki. Paula wędrowała 3 lata. Teraz już nie, choć jak ma potrzebę spania z nami, to pozwalam, zasypia przy nas, później Krop ją zanosi do jej pokoju. Matinek ciągle do nas przychodzi, kilka nocy było lepiej, ale znów krzyk jest straszny w nocy jak sie go nie weźmie, także bierzemy go.
Stary 2013-11-15, 09:49   #350
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej

My zaraz uderzamy na spacerek, bo piękna pogoda słońce świeci ale pewnie zimno jak czort
daj troszkę słońca

w lidlu też już jest gazetka z zabawkami:
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-EEB59...rta.htm?id=121

kilka rzeczy mi się podoba

Co do butków z Deichmanna, my oglądaliśmy te najtańsze i jak dla mnie są bardzo fajne. Antek ma 20 rozmiar stopki, chociaż powoli wyrasta

Mało mnie tu ostatnio, ale dobiły mnie rozmowy o pracę. Niby chcą bez doświadczenia, a potem zdziwieni, że go nie ma. W jednym miejscu, na wstępie zrobili mi test, o czym nie uprzedzili. No i raczej mi słabo poszedł i facet zaproponował mi 2 miesiące bezpłatnego stażu i skąd niby miałabym wziąć kasę na Antka żłobek i dojeżdżałam tam 2 godz w jedną stronę. Cóż, będę jeszcze próbować...
Stary 2013-11-15, 09:55   #351
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Mojego tżta chrześniak ma prawie 6 lat i cały czas musi z kimś spać
A co do drugiego dziecka to zgadzam się w 100%
Moje siostry spały przez pierwsze 2-3 lata TYLKO w swoich łóżkach, a potem jedna do 12 roku życia spała z rodzicami, druga 10 lat, nadal śpi.
Ja wierzę, że im więcej teraz dam bliskości i zaspokoję potrzeby, tym potem bardziej samodzielne będzie dziecko

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:

Nie znam takiego przypadku, a mam mnóstwo dzieciowych koleżanek. Im dziecko dłużej z rodzicami śpi tym ciężej je nauczyć samotnego spania. Moja jedna koleżanka, swego czasu samotna mama, spała z dzieckiem ciągle, teraz to dziecko ma 9 lat, jest też młodszy brat lat 3,5. Śpią w czwórkę, bo żadne samo spać nie umie. Druga koleżanka, synek w wieku Pauli, do tej pory żadnej nocy nie przespal w całości, co noc wędruje do matki. Paula wędrowała 3 lata. Teraz już nie, choć jak ma potrzebę spania z nami, to pozwalam, zasypia przy nas, później Krop ją zanosi do jej pokoju. Matinek ciągle do nas przychodzi, kilka nocy było lepiej, ale znów krzyk jest straszny w nocy jak sie go nie weźmie, także bierzemy go.
Ja mam 3 koleżanki, których dzieci ok. 3 roku życia, same chciały iść do swojego pokoju i spać w "dorosłym" łóżku.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:58   #352
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wierzę, że im więcej teraz dam bliskości i zaspokoję potrzeby, tym potem bardziej samodzielne będzie dziecko
A mi sie wydaje że na odwrót to zadziała. Po prostu dziecko będzie uważało to za normalne i nie daj Bóg jak się nie okaże tego, nie poprze jakiejś decyzji, może się poczuć odrzucone. Bo przecież zawsze było inaczej, a teraz mama nie chce ze mną spać, nie chce zrobić tego co jej każę. Dlaczego? Co jej sie stało? Co zrobiłem źle?
Wychodzę z założenia że wszystko z umiarem, wiadomo że dziecko potrzebuje miłości, bliskości, poczucia bezpieczeństwa. Naturalna sprawa, ze to dajemy każdego dnia, ale też musi wiedzieć że są pewne ograniczenia, że obowiązują zasady. Tak aby później nie było rozczarowania.
Stary 2013-11-15, 10:09   #353
lilka00
Wtajemniczenie

Mi też się wydaje, że czym dłużej dziecko śpi z rodzicami tym gorzej tego oduczyć i trzeba chyba czekać do wieku nastoletniego, żeby samo z siebie opuściło łóżko rodziców . Moja kuzynka ma 8 lat i śpi z mama i tata, ja bym nie chciała gościć Kingi w naszym łóżku przez tyle lat

Pamiętam do dziś jak się cieszyłam, gdy w wieku 7 lat dostałam swój pokój i mogłam sobie tam sama spać, więc trochę tego nie ogarniam.

W sumie pomysł z położeniem obok naszego materaca drugiego dla Kingi niezły, chyba go wykorzystam jako pierwszy krok w nauce spania samemu. Najgorsze, że malutka się jeszcze dużo wybudza w nocy, gdyby chodziło tylko o uśpienie w łóżeczku na noc... Niestety nie mam siły wstawać 5 razy i się siłować z odkładaniem. Ostatnio Kinga fatalnie śpi .

Jeszcze miałam napisać z czego robię pulpety, proszę o zmielenie w sklepie mięsa z piersi indyka.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
A mi sie wydaje że na odwrót to zadziała. Po prostu dziecko będzie uważało to za normalne i nie daj Bóg jak się nie okaże tego, nie poprze jakiejś decyzji, może się poczuć odrzucone. Bo przecież zawsze było inaczej, a teraz mama nie chce ze mną spać, nie chce zrobić tego co jej każę. Dlaczego? Co jej sie stało? Co zrobiłem źle?
Wychodzę z założenia że wszystko z umiarem, wiadomo że dziecko potrzebuje miłości, bliskości, poczucia bezpieczeństwa. Naturalna sprawa, ze to dajemy każdego dnia, ale też musi wiedzieć że są pewne ograniczenia, że obowiązują zasady. Tak aby później nie było rozczarowania.
Zgadzam się, tylko czasami trudno znaleźć ten "złoty środek". Teraz nasze dzieci wchodzą w taki wiek, że właściwie nie można już we wszystkim ulegać i być na każde zawołanie.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:17   #354
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 3 koleżanki, których dzieci ok. 3 roku życia, same chciały iść do swojego pokoju i spać w "dorosłym" łóżku.
Ale spały ciągle z rodzicami? Paula właśnie sama zachciała spać w dorosłym łóżku, ale wcześniej spała niby sama, ale w nocy i tak przychodziła. Poza tym od małego miała swój pokój i tam spała. Ewentualnie w nocy do nas szła.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, tylko czasami trudno znaleźć ten "złoty środek". Teraz nasze dzieci wchodzą w taki wiek, że właściwie nie można już we wszystkim ulegać i być na każde zawołanie.
Pewnie że trudno, ale tutaj trzeba trochę polegać na intuicji i nie oszukujmy się patrzeć nie tylko przez pryzmat dziecka, ale zwracać uwagę na siebie i swoje potrzeby. Dziecko małe, ale cwane jest strasznie i szybko zobaczy że rodzic pozwala na wszystko i będzie z tego korzystać do woli. Naturalne. Każdy z nas jakby miał taką możliwość by z tego korzystał. Gorzej jak później przychodzi te bum bo mama na coś nie pozwoliła, nie dała itp. Po co dziecku fundować takie atrakcje? Lepiej od razu wyznaczać zasady, granice, wówczas wilk syty i owca cała.
Stary 2013-11-15, 10:17   #355
_bagheera_
Wtajemniczenie

Franki śpi a ja wpadłam na szybko do was tż pojechał do skarbówki po zaświadczenie o zarobkach, bo potrzebne mi do urlopu wychowawczego, tzn. do tego zasiłku czy jak to się tam nazywa... Później muszę odwiedzić rossmanna bo skończył mi się podkład.

Dearlie jeżeli będziesz w Poznaniu, to zajrzyj do Panoramy: na przeciwko ccc jest taki mały sklepik i my tam kupiliśmy buty Frankiemu! Poszukam później zdjęcie i Ci wkleję, duży mająwybór dla takich szkrabów mamy rozmiar 21 na zimę

jeżeli chodzi o ósemki i ich wyrywanie, bo widzę że pisałyście to ja też miałam usuwane chirurgicznie dwie dolne: one mi też nawet nie wyrosły, ale miałam usunięte żeby mi się zęby nie pokrzywiły, a do góry miałam usuwane chyba 4, albo 5 do aparatu, więc 8 już mi nie ruszali fakt, że po każdej usuniętej 8 chodziłam przez tydzień ze spuchniętym policzkiem i siniakiem na nim, ale obsługiwał mnie fachowiec, pomimo swego wieku, bo był bardzo młody! znieczulenie było naprawdę solidne, bo chyba pięć razy mnie kłuł do jednego zęba, ale potem nie czułam nic, a szwy mi zakładał i wszystko

my musimy się umówić jeszcze na szczepienie, bo wtedy przekładaliśmy, bo młody miał katar...

Cytat:
Ciesz się że to chłopak, znaczy że maczo
dokładnie, mały podrywacz z niego - jak stoimyw kolejce do kasy w sklepie to zaczepia wszystkie babki i na końcu kasjerce też nie przepuści

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A gdzie Ty się podziewasz?
ajj, miałam ostatnio problemy z mężem.... dłuższa historia, opowiem wam po weekendzie jak sobie pojedzie, bo nie chcę żeby mi tu teraz przez ramię zaglądał

Cytat:
No i dla puszczalskiego Frania
dziękujemy

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:27   #356
kasiam187
Wtajemniczenie

ula ta kuchnie co kupilas to z myslą o Hubercie i Oliwce czy O Kamilu? bo tez sie zastanawiałam ale nie wiem czy to nie za wczesnie.

dziewczyny boże jak ja sie ciesze, że Giulia spi od zawsze w łóżeczku nie wyobrażam sobie tego spania z dzieckiem, teraz jak zęby jej wychodziły pierwsze to nad ranem wybudzała sie i chciała iść na ta godzinkę dospać z nami..masakra obroty o 360stopni .

Stary 2013-11-15, 10:29   #357
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Franki śpi a ja wpadłam na szybko do was tż pojechał do skarbówki po zaświadczenie o zarobkach, bo potrzebne mi do urlopu wychowawczego, tzn. do tego zasiłku czy jak to się tam nazywa... Później muszę odwiedzić rossmanna bo skończył mi się podkład.

Nie rozpędzaj się za bardzo z zakupami bo pod koniec listopada promocja -40% na kolorówkę w rossmannie
Stary 2013-11-15, 10:39   #358
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Nie rozpędzaj się za bardzo z zakupami bo pod koniec listopada promocja -40% na kolorówkę w rossmannie
serio?? to nieźle, dzięki za info to dzisiaj tylko podkład, bo to muszę już bo nie mam już nic! chyba idę sobie zrobić jakąś rozgrzewającą herbatkę, bo coś mi zimno

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 11:52   #359
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się

Cytat:
Pewnie że trudno, ale tutaj trzeba trochę polegać na intuicji i nie oszukujmy się patrzeć nie tylko przez pryzmat dziecka, ale zwracać uwagę na siebie i swoje potrzeby. Dziecko małe, ale cwane jest strasznie i szybko zobaczy że rodzic pozwala na wszystko i będzie z tego korzystać do woli. Naturalne. Każdy z nas jakby miał taką możliwość by z tego korzystał. Gorzej jak później przychodzi te bum bo mama na coś nie pozwoliła, nie dała itp. Po co dziecku fundować takie atrakcje? Lepiej od razu wyznaczać zasady, granice, wówczas wilk syty i owca cała.
Zgadzam sie znowu

Ja musiałam mojego M nauczyć wychowywania dziecka bo ja np. czegoś zabronie małemu a on pozwala - np. trzaskać pilotem po ścianach
No cholera mnie brała bo sie czułam jak ten gorszy rodzic bo ja zabraniam, a tata pozwala- więc gdzie najlepiej? U taty. Więc trza było duże stare dziecko uczyć - zresztą nadal ucze bo mój chłop do wychowywania nie nadaje sie wcale niestety. Może dlatego że pochodzi z rodziny z jakiej pochodzi...
No nic po prostu mam dwoje dzieci

Dzisiaj u nas noc straszna
Od 23:50 do 4 rana mały płakał, wrzeszczał, rzucał smoczkami, butlą z piciem
Nie wiem co w niego wstąpiło i już dawno tego nie było. Jak sie uspokoił to po dwóch minutach to samo i tak 4 godziny
Jestem wykończona.
Przysunełam jego łózeczko do mojego i tak poleżeliśmy a co sie ruszyłam to mały patrzył czy jestem. Potem spał do 8:30, wstał szczęśliwy, zjadł, 2 godziny pobuszował i teraz drzemka a ja odpoczywam bo zasnąć nie zasne bo mi sie myśli po głowie szwendają

napisane paluchem na szybce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:38   #360
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Jestem i żyje, chociaż skończyło się na chirurgu szczekowym. Póki co mam zdrętwiale pół twarzy i jestem głodna a jeśc nie można Ale najważniejsze, że już po. Jak dla mnie sam zabieg ok, tylko coś czuje, że teraz dostanę w kość z bólu.

My mamy buciki z H&M zimowe, ale obawiam się, że będą za małe.

Jasiek usypia w naszym łóżku leżac przy którymś z nas. Jak usnie to go przekładamy i niestety cześto jest ryk i musimy go około 5 wziąc do siebie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-11-15 o 12:47
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości