|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dla chłopca Patryk.Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-11-13 o 12:20 |
||||
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Ostatnio się wygłupia i mówi że jak będzie chłopak to już ma imię tylko teraz za nic nie mogę sobie przypomnieć jak to szło EDIT: Już pamiętam, Mąż sobie wymyślił Krzesimir chyba go wyobraźnia ponosi że ja się zgodzę na takie imię, NEVER
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-13 o 12:49 |
|
|
|
|
#633 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój przy Twoim to był ogrom , ale moja kruszynka też za malutka nie była - 3900 ważyła ![]() Też malutki ![]() Wow, ale super Mi ostatnio się śniło, że miałam strasznie ruchliwe dziecko w brzuchu, ciągle mi się gdzieś wypychało, co chwilę z innej strony, aż cały brzuch mnie bolał w tym śnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jak sobie tak myślę to mogłabym mieć drugą kobietkę, są fajne, słodkie, mamy dużo wspólnych spraw z córcią , do tego wszystko wiem o dziewczynkach, ubranka i zabawki są... A z chłopakiem to byłaby czarna magia na początku Bez instrukcji obsługi ani rusz . Ale jak będzie chłopak to będzie parka,więc też fajnie... Bez różnicy, ważne, żeby zdrowe było!Cytat:
. Mi wszystko opowiada, ze mną chce się bawić, ja muszę coś tam zrobić dla niej, męczące trochę, ale mam z nią naprawdę świetny kontakt i oby tak pozostało.Dla chłopaka mamy albo Adaś albo Filip, dla dziewczynki to jeszcze tak do końca nie wiem... Zawsze podobała mi się Wiktoria - no to mam , a dla drugiej... może Lena może Emilka... sama nie wiem, żadne imię nie podoba mi się tak bardzo bardzo
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ruchy czuje dopiero 2 dni wiec dokładnie jeszcze nie obczailam ale w nocy mam spokoj ![]() skoncony 19. za tydzien polowinki ![]() Cytat:
nie mozesz myslec inaczej i dobrze ze u TZ juz lepiej![]() Cytat:
![]() u nas dla dziewczynki wybrane- bedzie Laura a dla chlopca dyskusja trwa -maz chce Arek a mi tak średnio sie podoba, jeszcze chce Jan lub Kazik po dziadkach
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-11-13 o 15:28 |
|||
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam mojego Krasnalka
![]() a więc przezierność wyszła 1,52mm więc w normie na szczęście. Prawdopodobieństwa też wysokie, takie teoretycznie nie powinniśmy się obawiać. Dzieciątko spokojne i chętne do współpracy przy zdjęciach podobno bardzo rzadko na tym etapie dziecko takie spokojne i tak ładnie ustawia się do badań...aż się ucieszyłam bo starczy mi jedne szalone dziecko drugie ma być spokojne ![]() Ogólnie z wizyty nie jestem zadowolona i nie polecam. Także dziewczyny ze Śląska Szpital Angelius na Ochojcu/Ligocie poprosiłam by posłuchać serduszka to puścić mi 2 uderzenia i wyłączył te badania też tak na szybkiego, trwało to bardzo krótko. Zupełnie inaczej miałam przy Igusiu. Wtedy nawet oglądaliśmy jak się zachowuje, słuchaliśmy serduszka, lekarz komentował różne rzeczy. A teraz "widzi pani ten motylek?" "widzę" "to jedziemy dalej, to był mózg" i tak to wyglądało. Ściągnęłam chorą mamę, targałam taki hektar, czekaliśmy tyle w tym szpitalu by nie słyszała co lekarz gada (bo gadał dosłownie szeptem) i szybko przelatywał na usg, a ona też nie bardzo wiedziała na co ma patrzeć. Także smutno mi się zrobiło, bo myślałam, że ucieszy ją ta wizyta :cry A i na 3d dostrzegłam kulkę między nogami...czy tylko ja twierdzę, że to będzie chłopak? bo lekarz nie potwierdził, stwierdził, że za wcześnie. Tyle, że ta kulka to raczej nie piczka moim zdaniem cóż no poczekamy zobaczymy
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetnie, że wszystko w porządku, możesz teraz spokojnie zająć się ciążą.A z tej kulki to na tym etapie pipka jeszcze może się wykształtować, więc myślę, że sprawa płci jeszcze otwarta - tym bardziej, że sam lekarz twierdzi, że za wcześnie jeszcze No i przykro mi, że niespodzianka dla mamy nie wyszła tak jakbyś chciała
|
|
#637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty szkoda tylko ze lekarz taki małomówny....Ja dzisiaj byłam na badaniach. Upuścili mi 4 fiołki krwi, wyniki jutro a wizyta za równiutki tydzień, No nic czekam !
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Carmenna, maleństwo przecudne
Szkoda tylko że ten lekarz był jaki był ![]() A ja zaraz do miasta wyruszam. Mam trochę spraw do załatwienia i pewnie dopiero wieczorkiem albo późnym popołudniem będę w domku. A na dworze pewnie taak zimno brrrrr |
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do lekarza to buc jakis, zwlaszcza ze z mamą przyjechalas. byle wiecej kasy zarobic masz racje juz wiecej tam nie idz.
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, wróciłam niedawno z wizyty i... chce mi się ryczeć... Glukoza wyszła mi kosmiczna, ale nie to jest najważniejsze... Lekarz zauważył poszerzony fałd karkowy... W samej górnej granicy normy, ale niepokojący. Kazał mi się umówić na badania prenatalne do kliniki, a tam termin mam dopiero na 27.11, dwa tygodnie długiego czekania, nie wiem jak wytrzymam, czuję się bezradna
Nie chce mi się narazie nawet wchodzić na wizaż, wybaczcie...
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wygadanie się tu Ci z pewnością pomoże!!! a tak będziesz siedziała w domu i myślała i się zamartwiała A nie możesz się umówić na wcześniejszy termin? na który tydzień ta wizyta wychodzi?
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Ochłonęłam trochę...
Carmena strasznie przepraszam, dopiero teraz doczytałam, że u Ciebie tak ładnie było na wizycie, gratulacje, a zdjęcia maluszka cudowne ![]() Wyglądało to tak, że chciał zrobić usg tak "na szybko" bo po badaniu miałam się umówić prywatnie do niego. Robi, robi, trwało to długo, widziałam, że mierzył parę razy... Z tego co widziałam to wyskakiwało ciągle 2,4 -2,5 mm. Jak się później zorientowałam, chodziło o ten fałd... Zaniepokoił się i od razu, że da mi skierowanie do specjalistki od takich badań do kliniki, bo wyszedł poszerzony fałd karkowy. To ja oczywiście w panikę co to znaczy, a on nic konkretnego mi nie powiedział, tylko tyle, że wartość zatrzymuje się na górnej granicy normy i trzeba to zbadać. Spytałam się o resztę, to mówił, że z resztą wszystko okej... Więc na spokojnie, staram się mieć w sobie nadzieję. Na Internecie (linczujcie mnie!!!) Wyczytałam, że właśnie norma fałdu powinna mieścić się do 2,5 mm. Więc może nie jest źle? Co do tych badań, to sam mi powiedział, że lepiej jak zrobię je za ok.2 tygodnie, zobaczyć czy coś się zmienia, to będzie 12t6d... Z tego powodu nie idę też od razu prywatnie, nic tym nie zmienię
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czytałam kiedyś że norma jest do 3mm najważniejsze, że jest w normie!!! a w razie w zrobicie test PAPPA
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się prywatnie na jutro na prenatalne na 12:30
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
no i dobrze, będziesz spokojniejsza
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się jakoś rozluźnić, brrr... Myślę pozytywnie, staram się nie tracić nadziei
Idę jakoś przetrwać resztę tego dnia..
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane mamusie, wieki mnie nie było
Cytat:
Cieszę się, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() A ja się pochwalę Będzie syn na 100% Nie wiem tak do końca czy udało jej się zmierzyć te przeziorności, które wy miałyście, bo chyba na wizytę poszłam jednak za późno, ale nie mówiła, żeby było coś niepokojącego, tylko że wszystko ok, więc się nie będę na zapas zamartwiać |
||
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vioris na staraczkowym wątku wysłąła mi fajne zdjęcia dzieci w 13tygodniu ich narządów płciowych, są strasznie podobne aż sama byłam w szoku Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku i bywaj częściej
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
no i dobrze. nie bedziesz tak dlugo czekac i sie zastanawiac. Musisz byc dobrej mysli. Trzymam kciuki
Cytat:
imie jest? ciesze sie ze wszystko ok.ciekawe jak tam u Juliette. miala wizyte wczoraj ![]() ja byłam na wizycie w srode. i tez jak fantastka bedzie syn jej przypuszczenia z 13 tygodnia sie sprawdziły wszystko jest w porzadku, wszystkie wyniki mieszcza sie w normie. maz byl ze mną i lekarka mu wszystko objasniała i specjalnie dla niego robila wydruki usg
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to gratuluje synka poka zdjęcia!!!!!!!!!!
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
meduzka to tez sie wieki nie udzielała:/ dzieki. sprobuje jeszcze dzis wrzucic foty ![]() Zubi poprosze o dopisanie: 4 grudnia szpital - anatomia dziecka 23 grudnia godz.16.00 kontrolna wizyta |
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z trzech różnych stron oglądaliśmy ptaszka ![]() Staram się bywać jak mogę, ale sama nie wiem, gdzie ten czas ucieka Jak babki spędzacie święta? Ja się wprosiłam z mężem na wigilię do moich rodziców, pomogę mamie w kuchni A na pasterkę pewnie pojedziemy do jego rodziców, zostaniemy na noc (30 km od nas) albo i wrócimy do domu ![]() Cytat:
Normalnie oblężenie chłopaków A wy macie już jakieś imię na celowniku? U nas najbardziej każde się zgadza na Aleksandra, biedne dziecko, będzie miało bardzo długie imię i jeszcze dłuższe nazwisko O, ja też mam termin kolejnej wizyty! |
||
|
|
|
#656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby wszystko było dobrze. Żeby dzidzia była zdrowa i silna. ![]() Cytat:
synio no i super jak ja bym już chciała wiedzieć ![]() Cytat:
no no no. Kolejny synio super Dziewczyny a kiedy ta płeć jest już pewniejsza skoro w 13 tyg. te narządy są bardzo podobne??
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później np. dziewuszka żeby starszy brat pilnował siostry, ale czas pokaże jak to będzie. Najważniejsze aby dzieciątko zdrowe byłoCo do świąt to zapewne jak co roku. Najpierw szybka wigilia u teściów jako że na razie tu mieszkamy a później do moich rodziców i tam już zawsze siedzimy ile się da Na pasterkę później pewnie też, chyba że bym się jakoś źle czuła to odpuścimy wtedyU nas już 9 tydzień
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
U nas święta sa rodzinne tzn. w męża rodzinie. zawsze do babci zjeżdżają się wszyscy. A że babcia miała 3 dzieci i oni mają swoje rodziny to wychodzi jakieś 18 osób. Teraz jestem w ciąży u babci nie ma łazienki piec działa tylko w kuchni więc nie chce zachorować. Święta są planowane u teściów i tam mają się wszyscy zjechać. Więc wigilia na 1-2h do moich rodziców. Potem do teściów. Część osób będzie nocować u nas. I pozostałe 2 dni spędzimy u teściów. a do rodziców wpadniemy na chwilkę. (Tyle dobrego że my mieszkamy bardzo blisko 10min. piechotką. A rodzice od teściów mieszkają klatkę dalej
więc problemów nie mamy z dojazdami )
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleksander proponował mi mój tata, moja mama chce Tymon, Tymoteusz a 4 letnia siostrzenica Franciszek![]() Cytat:
mysle ze to zalezy od doswiadczenia lekarza, ulozenia dziecka i na pewno jakosci sprzetu. moja lekarka jest na 100%pewna a w 13 tyg. podejrzewała chłopca z kolei u kuzynki w 14 tyg. juz byla pewna dziewczynka Ty tez na pewno niedlugo sie dowiesz który to tc?ps. przesylam foto
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-11-15 o 12:00 |
||
|
|
|
#660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też podoba się Mikołaj, ale mąż jest na nie Na szczęście czasu jest dość, żeby wypracować kompromis
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

zmieniłabym lekarza.moja lekarka bierze sporo za to usg przy kazdej izycie i tlumaczy gdie co jest,co dziecko robi itd ,odpoiada na pytania i drukuje karte z wszelkimi wymiarami.
:m ur:

bo jak ma być chłopak to wolę się dowiedzieć w 20tym tygodniu na prenatalnych co by mieć pewność 

no i już mam jednego głośnego rozbójnika w domu
chciałabym zobaczyć jak to jest mieć dziewczynkę, bo wszystkie jakie znam są słodkie i grzeczne
a dla chłopca Patryk.

poprosiłam by posłuchać serduszka to puścić mi 2 uderzenia i wyłączył
cóż no poczekamy zobaczymy 
szkoda tylko ze lekarz taki małomówny....

18.08.2010 - zaręczyny

Jak babki spędzacie święta? Ja się wprosiłam z mężem na wigilię do moich rodziców, pomogę mamie w kuchni 
no no no. Kolejny synio