|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
i mam taka cicha nadzieje ze jeśli miał mnie zarazić to juz by to zrobił
|
|
|
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
no ja się spodziewam brzuszka tak w 18/20 tygodniu Cytat:
wiadomo dziecko wszystko do buzi pcha, i ręce wszędzie tam gdzie nie trzeba, to co się potem dziwić, że takie świństwa chwyta.Mam nadzieję, że mnie nie zaraził.
|
|
#603 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i szybko utwierdź się w tym jedynym słusznym przekonaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam ostatnie zdjęcie brzucha z tamtej ciąży. robione 2tyg przed terminem (3tyg. przed porodem). także jak widać ja nie miałam dużego brzucha mimo, że młody miał 3,5 kilo, także troszku ciasno mu tam było
pewnie w tej będę mieć podobny lub minimalnie większy ![]() aż mi się przypomniało jak ciężko było w tych ostatnich tygodniach
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-12 o 15:44 |
|
|
|
#605 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie dziękuje ale chciała bym
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będziemy się wspierać po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dziewczyny pisałam że mnie kuje miednica. Dzisiaj trochę pochodziłam za dużo i mnie łączenie uda z miednicą bolało hoho. Siostra mówi że mi się już miednica rozrasta i że może będę miała nisko położoną ciążę tak jak ona. Bo ją też w I trymestrze kręgosłup bolał i na początku II miednica właśnie. Kazała mi się oszczędzać i na kolejnej wizycie powiedzieć o tym lekarzowi. Zobaczymy co on na to.
|
|
#606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam 161 i ważę 50 kg, przy Tobie to jestem krasnal Mnie w poprzedniej ciąży już zaczęło wyrzucać w 16 tc, ale żeby tak widocznie dla innych to ok.20 dopiero... Cytat:
Nie dziwię się wcale, że od razu po porodzie miałaś płaski brzuszek... Cytat:
To ja wrzucę swój na 2 dni przed porodem
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bólu to nie chcę Cię straszyć, ale ja taki miałam na łączeniu między miednicą a udem (powiedzmy w pachwinie) od 4miesiąca do porodu. Potworność im dłużej tym było gorzej. U mnie wykluczyli problemy miednicowe, a bardziej zbadać nie mogli, bo nie można było prześwietlenia. Teraz też się boję, że znowu będę mieć to samo oby nie ![]() Życzę żeby Ci to przeszło ![]() Cytat:
bo mój pewnie urósł do porodu do takich rozmariów jak Twój, oby dwie miałyśmy małe, zgrabne lekarz przepisał i tu uwaga 2 tabletki. jedna teraz jedna za 2 tygodnie, i dopiero za miesiąc ponowne badania kału. Także miesiąc niepewności. I jak najmniej słodyczy, dużo kwaśnego. Nie wiem jak miesiąc synkowi będę odmawiać słodkości i wciskać ogórki zero słodkości i kwaśne przez przynajmniej tydzień i to w ciąży?
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jakie teraz będziemy miały ![]() ![]() ![]() Wow, to chyba jakiś silniejszy specyfik? Mam nadzieję, że trafiony. Współczuję Wam z tą dietą, jeszcze dorosły jakoś zrozumie i przecierpi, ale dziecku ile można wciskać konkretne rzeczy Dacie radę!
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamiętam jak widziałam kobitkę która normalnie wyglądała jakby połknęła ogromny arbuz który stanął poziomo brzuchy się ma z reguły takie same chyba o ile i waga podobnie wzrastała bo np. koleżanka przy jednym to miała maluteńki a przy drugim wyglądała jak mała ciężarówka, ale to też przytyła o wiele więcej niż w pierwszej
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, a co się dzieje z Dotką? Marszalka? Isabelle?
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja wiem
Marszalka coś narzekała na ogrom pracy, ale ostatnio napisała, że już lepiej i będzie częściej- jakoś ją wsiąknęło ![]() Dotka nie ma czasu widocznie. A Isabelle chyba zapomniała o tym wątku ![]() Szczerze myślałam, że będzie tu większy ruch ![]() ![]()
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#613 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej ze 4 dni mnie nie bylo.
Cytat:
zmieniłabym lekarza.moja lekarka bierze sporo za to usg przy kazdej izycie i tlumaczy gdie co jest,co dziecko robi itd ,odpoiada na pytania i drukuje karte z wszelkimi wymiarami.Cytat:
Cytat:
![]() :m ur:agaaga89,carmena fajne brzuchole; ale z Was chudzinki ![]() dziewczyny czuje już ruchy
|
|||
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a tak to był uciążliwy trochę przyznam, więc większego sobie nawet nie wyobrażam o jaaa ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- dzisiaj prenatalne
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak ma być chłopak to wolę się dowiedzieć w 20tym tygodniu na prenatalnych co by mieć pewność Chociaż wiadomo jak będzie Kacperek to i tak będzie dobrze, byle był zdrowy ![]() a ty jutro wizyta widze? ![]() a prenatalne robisz?
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-13 o 10:21 |
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzę imię też już wybrane ![]() Jutro mam wizytę na nfz, tylko wyniki badań i założenie karty ciąży, bo na prenatalne umawiam się prywatnie jakoś w ciągu najbliższego tygodnia
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i już mam jednego głośnego rozbójnika w domu chciałabym zobaczyć jak to jest mieć dziewczynkę, bo wszystkie jakie znam są słodkie i grzeczne Ale wiadomo jak będzie Kacperek to też będę kochać ![]() No imiona jak widać wybrane Iguś już miał być Kacperkiem, ale po porodzie mi się odwidziało nie wiem czemu
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-13 o 10:41 |
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że nigdy nie podobało mi się imię Filip ![]() To życzę Ci tej upragnionej córeczki, a w razie czego... No cóż, musicie pomyśleć o trzeciej latorośli Grunt, że nie masz nastawienia, że MUSI BYĆ DZIEWCZYNKA, jak czasem się czyta/słyszy o matkach, które chcą koniecznie dziecko danej płci i są załamane, bo jednak nie wychodzi to chce mi się płakać ![]()
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajny brzucho mam takie same spodnie jak ty :PCytat:
także plan mam a jak to wyjdzie to zobaczymy :Pdał tylko 2 tabletki ale widocznie są mocne na te robale. Miejmy nadzieję ze po nich przejdzie. aaaaaaaa no to super a u ciebie który to już tydzień??
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
nie było mnie kika dni i pewnie mam trochę do nadrobienia. Ostatnio nie czułam się za dobrze i nawet nie miałam siły laptopa odpalić ale już siły mi zaczynają wracać, energia jest więc biorę się za czytanie |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja wiem, że to będzie moje ostatnie dziecko bo nie chcę więcej, dlatego też chciałabym parkę, a boję się, że za parę lat mi odbije jak będzie chłopak i zachce mi się znowu dziewczynki po prostu jak by była dziewczynka to bym miała pewność, że na pewno więcej dzieci mieć nie będę, bo mam już upragnioną parkę ![]() No prawda są takie kobiety, no ale przecież widzą potem swoje dzieciątko i jest im wszystko jedno Poza tym jak będzie chłopak to mam pełno ciuchów na niego, Iguś będzie miał się z kim bawić-bo chłopak, mam pełno zabawek dla chłopaka i wiem już jak chłopaka wychowywać Także nie będę miała być czym rozczarowana, jedynie będzie mi żal tych sukieneczek i różowych rajstopków, i cichej Majeczki bawiącej się w kącie po cichu laleczką ![]() A tak to będę miała hałaaaaas non stop a jak by był jeszcze taki jak Iguś to już w ogóle sąsiedzi kazali by mi się wyprowadzić
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wracaj powoli do sił i..do nas Cytat:
serio. Pierwszego po cichu marzyłam sobie chłopca i udało się. A teraz i tak i tak będzie dobrze chociaż ciekawość powoli zaczyna mnie zżerać, a gdzie tam jeszcze zanim się dowiem ![]() Jasne, fajnie mieć parkę, z córeczką zawsze inaczej niż z chłopakami, zawsze zachwycałam się w sklepach sukieneczkami, uwielbiam też czesać ![]() To Twój Igor taki rozrabiaka??
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
rozrabiaka to mało powiedziane
ale za to jest takim mamicyckiem, że hej mój małż zazdrosny o to, dlatego też liczy po cichu na córkę (mimo że niby mu obojętne) bo niby córeczki tatusia A więc jak u Ciebie z imionami?
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że co nie będzie to i tak będą ich kochane maluchy No właśnie, zapomniałam o imionach Dla chłopca mi się dużo podoba, ale faworyci to Antoni albo Julian, chociaż Tż już postanowił, że jak chłopiec tobędzie Antek i koniec. Dla dziewczynki też mi się parę podoba, ale chyba wahałabym się między Natalką a Klementynką... Ale wiem, że w tej ciąży napewno nie zdradzimy rodzinie imienia do samego porodu
|
|
#627 | |||
|
Zakorzenienie
|
na produkcji, miałam montaż i kontrolę ale przyjęli w kwietniu mi nowa dziewczynę to ja stałam tylko na kontroli a ona na montażu. Pasowało nam to. Na montażu większy zajazd bo jest trochę biegania a na kontroli brałam część i ją sprawdzałam. Dobra to do spakowania a nie to do wywalenia.
Cytat:
Ostatnio szwagierka mi mowiła że jej bratowa to 25 kg przytyła w ciąży. Jak ja pomyślę o 10 nto mi od razu słabo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam że mowa o badaniach prenatalnych była. Ja na kolejnej wizycie muszę zapytać mojej gin o badania ale przesiewowe Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-13 o 12:01 |
|||
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki
czy u was tez tak ciemno i szaro że swiata nie widać ?Miałam dzisiaj dentystę , niestety tak jak przypuszczałam będę musiała trochę pochodzić, a teraz puściło znieczulenie i strasznie boli ![]() ![]() Jutro biegne na badania krwi i zaczynam odliczanie do wizyty w przyszły czwartek. Z jednej strony nie moge sie doczekać ....a z drugiej boje sie jak cholera czy wszytsko będzie ok u maluszka ....ehhhh!!! ![]() :Naszczescie z TŻ juz lepiej, łyka antybiotyk, gorączka spadła i wraca do sił uffff ![]() Widzę ze wywołałyscie temat imion. Przyznam sie ze u Nas tez juz wstępnie wybrane ...Kubuś i Oliwka Strasznie chcielibyśmy synusia pierwszego .....ale tak naprawdę nie ma to znaczenia. Najważniejszej żeby było zdrowe Niechętnie....ale wracam do pracy
Edytowane przez Goraleczka84 Czas edycji: 2013-11-13 o 11:58 |
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży też się na tym łapałam ![]() Natalia bardzo ładne-Natalka, Natalcia, NAti Cytat:
mi nie pasował Kacper tylko Igor jak na niego spojrzałam po porodzie no i tak zostało I tak jak mówisz 500 razy może się zmienić w samej ciąży Na razie nie ma żadnej zwolenniczki nie-polskich imion mi się ostatnio spodobało Xavier, ale już się nie będę wygłupiać, zresztą małż w życiu by się nie zgodził, więc ani mu nie gadam
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziewczynka pewna że Liliana ale z chłopcem jest problem będzie Filip albo Gabriel. Mi się podoba Szymek ale tż mówi nie. Eh....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

teraz wsadź go w izolatkę i ani myśl się zbliżać! 
i mam taka cicha nadzieje ze jeśli miał mnie zarazić to juz by to zrobił

...
no ja się spodziewam brzuszka tak w 18/20 tygodniu
dobrze, że się tym zajęłaś i już wiesz co mu dolega. Teraz trzymam kciuki abyście szybko pozbyli się tego dziadostwa 
wiadomo dziecko wszystko do buzi pcha, i ręce wszędzie tam gdzie nie trzeba, to co się potem dziwić, że takie świństwa chwyta.
Od początku ciąży schudłam 6-7kg. I ten mój brzuch się zmniejszył. A od kilku dni wygląda tak jak bym ciągle wzdęcia miała więc chyba coś zaczyna się dziać.
mam takie duże B
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
miesiąc niepewności. I jak najmniej słodyczy, dużo kwaśnego. Nie wiem jak miesiąc synkowi będę odmawiać słodkości i wciskać ogórki 

o ile i waga podobnie wzrastała