Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 14:17   #601
Goraleczka84
Raczkowanie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Czyli jednak angina, biedny się umęczy teraz wsadź go w izolatkę i ani myśl się zbliżać!
Wiesz, chyba mnie uratuje ta moja praca w tym tygodniu, bo cały dzien mnie nie ma , a na noc juz sie eksmitowałam do innego pokoju i mam taka cicha nadzieje ze jeśli miał mnie zarazić to juz by to zrobił
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:17   #602
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Ojej... Ale grunt, że jest diagnoza, to teraz można już konkretnie leczyć! Mam nadzieję, że chociaż z lekami lekarz trafi ...

Dlatego najlepiej robić rano, ewentualne po jakimś śniadanku, to nie wychodzi zakłamanie Kurde, no po brzuchu to raczej nikt się nie domyśli, że w ciąży jesteś Tak sobie patrzę, że mamy podobną budowę ciała chyba
a jaki masz wzrost i wagę? ja mam 173 i 55 kilo. no nie widać po mnie i pewnie długo nie będzie. Albo z dnia na dzień mnie wysadzi tak jak w tamtej ciąży no ja się spodziewam brzuszka tak w 18/20 tygodniu

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
tydzień czekałam

I weź tu licz na lekarzy...biedne maleństwo tyle się już męczy dobrze, że się tym zajęłaś i już wiesz co mu dolega. Teraz trzymam kciuki abyście szybko pozbyli się tego dziadostwa
jeszcze przeczytałam na necie że laboratoria się często mylą co do tych glisd kicham, niech coś dadzą na odrobaczenie, bo w sumie takie coś się przyda wiadomo dziecko wszystko do buzi pcha, i ręce wszędzie tam gdzie nie trzeba, to co się potem dziwić, że takie świństwa chwyta.
Mam nadzieję, że mnie nie zaraził.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:51   #603
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Hejo u mnie już brzuszek się uwidocznił ale dla tych co mnie nie znali to nie zauważą. Bo ja miałam swój wcześniej jestem grubsza więc lipa. Od początku ciąży schudłam 6-7kg. I ten mój brzuch się zmniejszył. A od kilku dni wygląda tak jak bym ciągle wzdęcia miała więc chyba coś zaczyna się dziać.

ja mialam tak samo a chodzę na nfz. Na zwykłej kontroli dawał mi fotki mojej maciczki. Jak to mówił na pamiątkę :P

A ja dzisiaj lecę do banku a potem zaliczę Leclerca chyba zerknąć czy już choinki wstawili. Bo chcę zerknąć ceny. Bo jak będzie duża różnica w cenach to zamawiam z neta. Bo nawet przyzwoite ceny są.
O matko! Aleś Ty schudła! A wymiotowałaś czy czemu taki spadek wagi? Ja mam 2 kg na plusie a zaczynam dopiero 9 tydzień...

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej na razie będę Was tylko podczytywać, żeby nie zapeszyć
, podczytuj, podczytuj i szybko utwierdź się w tym jedynym słusznym przekonaniu

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Cześć Wszytskim....ale ja mam śpiocha dzisiaj
Bleee....a tu nic tylko trzeba sie ogarnąć i popracować

Zazdroszczę tylu kilogramów w dół, u mnie tez by to nie zaszkodziło a poecialo jak na razie tylko 1,5
Ale nie przejmuje sie tym bo najważniejsze teraz jest maleństwo a po porodzie Chodakowska w ruch i będę ,,sexi mama" TAKI MAM PLAN !

A mój brzusio wyglada jak przed ... Tyle ze nie moge go wciągnąć wiec dla tych co mnie znają to nie widać różnicy, jedynie cycki mnie zdradzają

Podglądaj ....Podglądaj i szybko dołączaj

A mój TŻ niestety dalej walczy z gorączka. Dla bezpieczeństwa przeniosłam sie na noc do innego pokoju a rano wysłałam do lekarza ....mam nadzieje ze to nic poważnego .... I skończy sie na zwykłej 3 dniówce
Też mam taki plan po ciąży

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
jestem HIV nie zrobiłam bo głupia nie pomyślałam, że z dzieckiem nie wejdę do zakaźnego a jeszcze zapłaciłam w parkomacie za godzinę cóż, muszę zostawić do czwartku, mąż musi coś pozałatwiać, więc wcisnę mu synka

mi też bym wystarczył ten co mam mam takie duże B a że jestem chuda to wygląda na większy, więc starczy chociaż??? tym malutkim C też bym się nie pogniewała znając życie wróce do moich mini mini

zjadłam właśnie śniadanie, więc troszku mnie mogło wzdąć, synkowi zrobię kakao i walnę foto

ja tak miałam w pierwszej. też schudłam 6kilo na początku, a po karmieniu to kolejne 5...także życzę Ci tego samego

pewnie czytaj i do zobaczyska nie długo wrócisz pewnie jak potwierdzisz betą ?

ile czekałaś na wyniki?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

aha...i odebrałam dziecku wyniki na pasożyty...ma tą glistę przed 17 mam pediatrę mam nadzieję, że się to długo nie leczy

eh, że też wcześniej nie szukałam tych objawów w necie tylko słuchałam się lekarzy
Mi też podobają się takie cycki jak mam teraz, też takie większe b, a przed ciążą to takie b malutkie było

Cytat:
oto mój "brzuchobrak" wczoraj robiłam do albumu to był większy, ale to wiadomo, pełne jelita po całym dniu też swoje robią
Faktycznie jesteś szczuplutka, ale brzuszek już się uwypukla troszkę
Stary 2013-11-12, 15:34   #604
Carmenaa_88
Zakorzenienie

znalazłam ostatnie zdjęcie brzucha z tamtej ciąży. robione 2tyg przed terminem (3tyg. przed porodem). także jak widać ja nie miałam dużego brzucha mimo, że młody miał 3,5 kilo, także troszku ciasno mu tam było pewnie w tej będę mieć podobny lub minimalnie większy

aż mi się przypomniało jak ciężko było w tych ostatnich tygodniach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie004.jpg (136,8 KB, 31 załadowań)

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-11-12 o 15:44
Stary 2013-11-12, 16:59   #605
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
To tego właśnie Ci życzę Grunt, to dobrze czuć się we własnej skórze
nie dziękuje ale chciała bym
Cytat:
Cześć Wszytskim....ale ja mam śpiocha dzisiaj
Bleee....a tu nic tylko trzeba sie ogarnąć i popracować

Zazdroszczę tylu kilogramów w dół, u mnie tez by to nie zaszkodziło a poecialo jak na razie tylko 1,5
Ale nie przejmuje sie tym bo najważniejsze teraz jest maleństwo a po porodzie Chodakowska w ruch i będę ,,sexi mama" TAKI MAM PLAN !
dokładnie tym bardziej że tp 4.05 a ja 30.08 mam wesele szwagierki
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
O cholera a ja mam do odebrania już HIV i HCV oraz grupe krwi ale chyba jutro skoczę bo dzisiaj mi się nie chce
Wow zazdroszczę. Ja też mam między normą a nadwagą nie wiedziałam, że aż tak mi przybyło przez wakacje kg :/
kochana luz luz luz będziemy się wspierać po porodzie
Cytat:
ja tak miałam w pierwszej. też schudłam 6kilo na początku, a po karmieniu to kolejne 5...także życzę Ci tego samego
mam nadzieję
Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
O matko! Aleś Ty schudła! A wymiotowałaś czy czemu taki spadek wagi? Ja mam 2 kg na plusie a zaczynam dopiero 9 tydzień...
wymiotowałam tylko raz. Miałam jadłowstręt zapachy mnie dobijały. Ale starałam się jeść normalnie. W sumie to tak jakoś samo leciało. Teraz waga stoi w miejscu.
Cytat:
znalazłam ostatnie zdjęcie brzucha z tamtej ciąży. robione 2tyg przed terminem (3tyg. przed porodem). także jak widać ja nie miałam dużego brzucha mimo, że młody miał 3,5 kilo, także troszku ciasno mu tam było pewnie w tej będę mieć podobny lub minimalnie większy

ale fajny i naprawdę malutki moja siostra miała podobny

a dziewczyny pisałam że mnie kuje miednica. Dzisiaj trochę pochodziłam za dużo i mnie łączenie uda z miednicą bolało hoho. Siostra mówi że mi się już miednica rozrasta i że może będę miała nisko położoną ciążę tak jak ona. Bo ją też w I trymestrze kręgosłup bolał i na początku II miednica właśnie. Kazała mi się oszczędzać i na kolejnej wizycie powiedzieć o tym lekarzowi. Zobaczymy co on na to.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:10   #606
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, chyba mnie uratuje ta moja praca w tym tygodniu, bo cały dzien mnie nie ma , a na noc juz sie eksmitowałam do innego pokoju i mam taka cicha nadzieje ze jeśli miał mnie zarazić to juz by to zrobił
Ale i tak na siebie uważaj!

Cytat:
a jaki masz wzrost i wagę? ja mam 173 i 55 kilo. no nie widać po mnie i pewnie długo nie będzie. Albo z dnia na dzień mnie wysadzi tak jak w tamtej ciąży no ja się spodziewam brzuszka tak w 18/20 tygodniu
Wow, to tylko mi się wydawało ja mam 161 i ważę 50 kg, przy Tobie to jestem krasnal Mnie w poprzedniej ciąży już zaczęło wyrzucać w 16 tc, ale żeby tak widocznie dla innych to ok.20 dopiero...

Cytat:

Jaki miałaś malutki zgrabny brzuszek, wow nie wiem gdzie tam taki kloczuszek zmieściłaś, szok Nie dziwię się wcale, że od razu po porodzie miałaś płaski brzuszek...

Cytat:
a dziewczyny pisałam że mnie kuje miednica. Dzisiaj trochę pochodziłam za dużo i mnie łączenie uda z miednicą bolało hoho. Siostra mówi że mi się już miednica rozrasta i że może będę miała nisko położoną ciążę tak jak ona. Bo ją też w I trymestrze kręgosłup bolał i na początku II miednica właśnie. Kazała mi się oszczędzać i na kolejnej wizycie powiedzieć o tym lekarzowi. Zobaczymy co on na to.
Odpoczywaj, odpoczywaj, odpoczywaj oszczędzaj Was ile można... Oszczędzaj sobie bólu

To ja wrzucę swój na 2 dni przed porodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 38,6.jpg (22,4 KB, 25 załadowań)

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:50   #607
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tym bardziej że tp 4.05 a ja 30.08 mam wesele szwagierki

ale fajny i naprawdę malutki moja siostra miała podobny

ja mam nadzieję, że mnie ominą wesela w następnym roku, w sensie, że żadnego nie będzie, bo z brzuchem to nie dzięki, a z małym dzieciątkiem ani pojechać ani zostawić.

Co do bólu to nie chcę Cię straszyć, ale ja taki miałam na łączeniu między miednicą a udem (powiedzmy w pachwinie) od 4miesiąca do porodu. Potworność im dłużej tym było gorzej. U mnie wykluczyli problemy miednicowe, a bardziej zbadać nie mogli, bo nie można było prześwietlenia. Teraz też się boję, że znowu będę mieć to samo oby nie
Życzę żeby Ci to przeszło

Cytat:
Wow, to tylko mi się wydawało ja mam 161 i ważę 50 kg, przy Tobie to jestem krasnal Mnie w poprzedniej ciąży już zaczęło wyrzucać w 16 tc, ale żeby tak widocznie dla innych to ok.20 dopiero...

Jaki miałaś malutki zgrabny brzuszek, wow nie wiem gdzie tam taki kloczuszek zmieściłaś, szok Nie dziwię się wcale, że od razu po porodzie miałaś płaski brzuszek...

No to miałyśmy brzucholek taki sam raczej bo mój pewnie urósł do porodu do takich rozmariów jak Twój, oby dwie miałyśmy małe, zgrabne ty miałaś fajny okrąglutki mój to raczej taki kanciasty był

lekarz przepisał i tu uwaga 2 tabletki. jedna teraz jedna za 2 tygodnie, i dopiero za miesiąc ponowne badania kału. Także miesiąc niepewności. I jak najmniej słodyczy, dużo kwaśnego. Nie wiem jak miesiąc synkowi będę odmawiać słodkości i wciskać ogórki dzisiaj jednego już zjadł, kapusty kiszonej nie lubi za bardzo, kapuśniaku też nie specjalnie. A co najlepsze, lekarz kazał mi jest kwaśne w razie w tak jak i on, dopóki lekarz mi nie przepisze również badań na glistę zero słodkości i kwaśne przez przynajmniej tydzień i to w ciąży?

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-12, 18:55   #608
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

No to miałyśmy brzucholek taki sam raczej bo mój pewnie urósł do porodu do takich rozmariów jak Twój, oby dwie miałyśmy małe, zgrabne ty miałaś fajny okrąglutki mój to raczej taki kanciasty był

lekarz przepisał i tu uwaga 2 tabletki. jedna teraz jedna za 2 tygodnie, i dopiero za miesiąc ponowne badania kału. Także miesiąc niepewności. I jak najmniej słodyczy, dużo kwaśnego. Nie wiem jak miesiąc synkowi będę odmawiać słodkości i wciskać ogórki dzisiaj jednego już zjadł, kapusty kiszonej nie lubi za bardzo, kapuśniaku też nie specjalnie. A co najlepsze, lekarz kazał mi jest kwaśne w razie w tak jak i on, dopóki lekarz mi nie przepisze również badań na glistę zero słodkości i kwaśne przez przynajmniej tydzień i to w ciąży?
Ja wyglądałam jakbym piłkę plażową połknęła Ciekawe jakie teraz będziemy miały

Wow, to chyba jakiś silniejszy specyfik? Mam nadzieję, że trafiony. Współczuję Wam z tą dietą, jeszcze dorosły jakoś zrozumie i przecierpi, ale dziecku ile można wciskać konkretne rzeczy Dacie radę!

Stary 2013-11-12, 19:04   #609
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyglądałam jakbym piłkę plażową połknęła Ciekawe jakie teraz będziemy miały

Wow, to chyba jakiś silniejszy specyfik? Mam nadzieję, że trafiony. Współczuję Wam z tą dietą, jeszcze dorosły jakoś zrozumie i przecierpi, ale dziecku ile można wciskać konkretne rzeczy Dacie radę!
no extra miałaś, fajny taki ja pamiętam jak widziałam kobitkę która normalnie wyglądała jakby połknęła ogromny arbuz który stanął poziomo no przekomicznie to wyglądało

brzuchy się ma z reguły takie same chyba o ile i waga podobnie wzrastała bo np. koleżanka przy jednym to miała maluteńki a przy drugim wyglądała jak mała ciężarówka, ale to też przytyła o wiele więcej niż w pierwszej

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-12, 19:07   #610
agaaga89
Zakorzenienie

Ej, a co się dzieje z Dotką? Marszalka? Isabelle?

Stary 2013-11-12, 19:38   #611
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, a co się dzieje z Dotką? Marszalka? Isabelle?
Bo ja wiem Marszalka coś narzekała na ogrom pracy, ale ostatnio napisała, że już lepiej i będzie częściej- jakoś ją wsiąknęło
Dotka nie ma czasu widocznie.
A Isabelle chyba zapomniała o tym wątku w każdym razie w tamtym się pożegnała oficjalnie, bo nie daje rady nadążać i jest z boku z dyskusjami

Szczerze myślałam, że będzie tu większy ruch

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-12, 20:08   #612
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja wiem Marszalka coś narzekała na ogrom pracy, ale ostatnio napisała, że już lepiej i będzie częściej- jakoś ją wsiąknęło
Dotka nie ma czasu widocznie.
A Isabelle chyba zapomniała o tym wątku w każdym razie w tamtym się pożegnała oficjalnie, bo nie daje rady nadążać i jest z boku z dyskusjami

Szczerze myślałam, że będzie tu większy ruch
Ja mam nadzieję, że może jakieś gaduły ze staraczkowego tu zrobią niedługo porządek

Stary 2013-11-12, 20:11   #613
skubana
Zakorzenienie

hej ze 4 dni mnie nie bylo.
Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak czytam te Wasze wpisy to jestem w szoku. Mi gin właściwie nic nie powiedział poza tym, że jest wszystko w normie jak na 7tc. Nie mam zdjęcia ani nie wiem ile mierzy fasolka. Nie wiem też czy bije serduszko bo powiedział że nie usłyszymy bo to za słaby sprzęt
zmieniłabym lekarza.moja lekarka bierze sporo za to usg przy kazdej izycie i tlumaczy gdie co jest,co dziecko robi itd ,odpoiada na pytania i drukuje karte z wszelkimi wymiarami.

Cytat:
ja też mam brzuchobrak wrzucę swój jutro no to razem będziemy czekać
czytałam, że przy długim tułowiu często brzuch późno wychodzi
heh a ja mam dosc krotki tulow wiec i brzuchol mam niestety:/

Cytat:
Farciara Ja dopiero tak po 4 miesiącach czułam się dobrze we własnym ciele, szkoda tylko, że biust zmalał razem z brzuchem
ja bym sie zalamala gdyby zostal mi taki jak teraz. urosl mi juz 3 rozmiary!!!!:m ur:

agaaga89,carmena fajne brzuchole; ale z Was chudzinki

dziewczyny czuje już ruchy
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 20:16   #614
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
ja bym sie zalamala gdyby zostal mi taki jak teraz. urosl mi juz 3 rozmiary!!!!:m ur:
Wow Mąż pewnie zachwycony?

Stary 2013-11-13, 08:57   #615
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

to jaki masz teraz? ja miałam D pod koniec ciąży i w trakcie karmienia i fajny był ale w staniku , a tak to był uciążliwy trochę przyznam, więc większego sobie nawet nie wyobrażam

o jaaa i jak? maleństwo woli w ciągu dnia czy w ciągu nocy buszować?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

dzisiaj prenatalne niestety dopiero o 19, także zanim wrócę, bo muszę Igorka odebrać, zanim dojadę do domu to będzie 21 jak nie 22, więc nie wiem czy będzie mi się chciało wchodzić na neta by Was informować

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-13, 09:57   #616
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj prenatalne niestety dopiero o 19, także zanim wrócę, bo muszę Igorka odebrać, zanim dojadę do domu to będzie 21 jak nie 22, więc nie wiem czy będzie mi się chciało wchodzić na neta by Was informować
Ale Wam fajnie, zobaczysz swojego groszka Ściskamy kciuki, a jutro koniecznie zdaj nam szczegółową relację

Stary 2013-11-13, 10:20   #617
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wam fajnie, zobaczysz swojego groszka Ściskamy kciuki, a jutro koniecznie zdaj nam szczegółową relację
no nie dzięki mam nadzieję, że groszek nie będzie tam nic miał między nogami bo jak ma być chłopak to wolę się dowiedzieć w 20tym tygodniu na prenatalnych co by mieć pewność
Chociaż wiadomo jak będzie Kacperek to i tak będzie dobrze, byle był zdrowy

a ty jutro wizyta widze?

a prenatalne robisz?

Igorek ur.4.09.2010

Czas edycji: 2013-11-13 o 10:21
Stary 2013-11-13, 10:25   #618
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
no nie dzięki mam nadzieję, że groszek nie będzie tam nic miał między nogami bo jak ma być chłopak to wolę się dowiedzieć w 20tym tygodniu na prenatalnych co by mieć pewność

a ty jutro wizyta widze?

a prenatalne robisz?
Marzy Ci się po cichu dziewczynka do pary? I widzę imię też już wybrane
Jutro mam wizytę na nfz, tylko wyniki badań i założenie karty ciąży, bo na prenatalne umawiam się prywatnie jakoś w ciągu najbliższego tygodnia

Stary 2013-11-13, 10:38   #619
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Marzy Ci się po cichu dziewczynka do pary? I widzę imię też już wybrane
Jutro mam wizytę na nfz, tylko wyniki badań i założenie karty ciąży, bo na prenatalne umawiam się prywatnie jakoś w ciągu najbliższego tygodnia
bardzo mi się marzy parka, Maję bym chciała marzą mi się te wszystkie sukieneczki, fioletowe/różowe sweterki, kucyki, warkoczyki no i już mam jednego głośnego rozbójnika w domu chciałabym zobaczyć jak to jest mieć dziewczynkę, bo wszystkie jakie znam są słodkie i grzeczne
Ale wiadomo jak będzie Kacperek to też będę kochać w końcu to nie koncert życzeń

No imiona jak widać wybrane Iguś już miał być Kacperkiem, ale po porodzie mi się odwidziało nie wiem czemu

Igorek ur.4.09.2010

Czas edycji: 2013-11-13 o 10:41
Stary 2013-11-13, 10:44   #620
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi się marzy parka, Maję bym chciała marzą mi się te wszystkie sukieneczki, fioletowe/różowe sweterki, kucyki, warkoczyki no i już mam jednego głośnego rozbójnika w domu chciałabym zobaczyć jak to jest mieć dziewczynkę, bo wszystkie jakie znam są słodkie i grzeczne
Ale wiadomo jak będzie Kacperek to też będę kochać

No imiona jak widać wybrane Iguś już miał być Kacperkiem, ale po porodzie mi się odwidziało nie wiem czemu
Znam to... u mnie też do samego końca miał być Franek, a jak się urodził to został Filipem, też nie wiem co mi się zmieniło tym bardziej, że nigdy nie podobało mi się imię Filip

To życzę Ci tej upragnionej córeczki, a w razie czego... No cóż, musicie pomyśleć o trzeciej latorośli Grunt, że nie masz nastawienia, że MUSI BYĆ DZIEWCZYNKA, jak czasem się czyta/słyszy o matkach, które chcą koniecznie dziecko danej płci i są załamane, bo jednak nie wychodzi to chce mi się płakać

Stary 2013-11-13, 10:52   #621
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Ale i tak na siebie uważaj!

Odpoczywaj, odpoczywaj, odpoczywaj oszczędzaj Was ile można... Oszczędzaj sobie bólu

No to ja mam teraz 16 tydz. i tez powoli wypycha ale jest to widoczne tylko dla mnie i dla męża.
Ale fajny brzucho mam takie same spodnie jak ty :P
Cytat:
ja mam nadzieję, że mnie ominą wesela w następnym roku, w sensie, że żadnego nie będzie, bo z brzuchem to nie dzięki, a z małym dzieciątkiem ani pojechać ani zostawić.

Co do bólu to nie chcę Cię straszyć, ale ja taki miałam na łączeniu między miednicą a udem (powiedzmy w pachwinie) od 4miesiąca do porodu. Potworność im dłużej tym było gorzej. U mnie wykluczyli problemy miednicowe, a bardziej zbadać nie mogli, bo nie można było prześwietlenia. Teraz też się boję, że znowu będę mieć to samo oby nie
Życzę żeby Ci to przeszło

no moja dzidzia powinna mieć wtedy 4 miesiące. Mamy plan wynająć pokój na górze dla mojej siostry i ona będzie z dzieckiem a ja będę chodzić i karmić także plan mam a jak to wyjdzie to zobaczymy :P

dał tylko 2 tabletki ale widocznie są mocne na te robale. Miejmy nadzieję ze po nich przejdzie.
Cytat:
hej ze 4 dni mnie nie bylo.
aaaaaaaa no to super a u ciebie który to już tydzień??
Lili & Gabryś

Stary 2013-11-13, 10:57   #622
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

wróciłam tęskniłyście ? nie było mnie kika dni i pewnie mam trochę do nadrobienia. Ostatnio nie czułam się za dobrze i nawet nie miałam siły laptopa odpalić ale już siły mi zaczynają wracać, energia jest więc biorę się za czytanie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 10:57   #623
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to... u mnie też do samego końca miał być Franek, a jak się urodził to został Filipem, też nie wiem co mi się zmieniło tym bardziej, że nigdy nie podobało mi się imię Filip

To życzę Ci tej upragnionej córeczki, a w razie czego... No cóż, musicie pomyśleć o trzeciej latorośli Grunt, że nie masz nastawienia, że MUSI BYĆ DZIEWCZYNKA, jak czasem się czyta/słyszy o matkach, które chcą koniecznie dziecko danej płci i są załamane, bo jednak nie wychodzi to chce mi się płakać
A teraz jest Ci to obojętne co będziesz mieć? Masz już wstępne imona ?
Wiesz ja wiem, że to będzie moje ostatnie dziecko bo nie chcę więcej, dlatego też chciałabym parkę, a boję się, że za parę lat mi odbije jak będzie chłopak i zachce mi się znowu dziewczynki po prostu jak by była dziewczynka to bym miała pewność, że na pewno więcej dzieci mieć nie będę, bo mam już upragnioną parkę
No prawda są takie kobiety, no ale przecież widzą potem swoje dzieciątko i jest im wszystko jedno U teściowej np. zauważyłam miłość do chłopaków i ma trzech. Przyznam, że też mi "smutno" było jak się dowiedziałam, że Iguś będzie chłopakiem, ale to była chwila, potem poszło w niepamięć i cieszyłam się z chłopaka. Teraz byłoby pewnie tak samo, marzy mi się córcia, też pewnie zrobi mi się trochę "smutno" jeśli zobaczę siusiaka, ale jak ochłonę to zaraz zacznę się cieszyć

Poza tym jak będzie chłopak to mam pełno ciuchów na niego, Iguś będzie miał się z kim bawić-bo chłopak, mam pełno zabawek dla chłopaka i wiem już jak chłopaka wychowywać Także nie będę miała być czym rozczarowana, jedynie będzie mi żal tych sukieneczek i różowych rajstopków, i cichej Majeczki bawiącej się w kącie po cichu laleczką A tak to będę miała hałaaaaas non stop a jak by był jeszcze taki jak Iguś to już w ogóle sąsiedzi kazali by mi się wyprowadzić

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-13, 11:10   #624
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja mam teraz 16 tydz. i tez powoli wypycha ale jest to widoczne tylko dla mnie i dla męża.
Ale fajny brzucho mam takie same spodnie jak ty :P
Bo tylko fajne dziewczyny mają takie spodnie !!

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
wróciłam tęskniłyście ? nie było mnie kika dni i pewnie mam trochę do nadrobienia. Ostatnio nie czułam się za dobrze i nawet nie miałam siły laptopa odpalić ale już siły mi zaczynają wracać, energia jest więc biorę się za czytanie
Fajnie, że gaduła wróciła! Wracaj powoli do sił i..do nas

Cytat:
A teraz jest Ci to obojętne co będziesz mieć? Masz już wstępne imona ?
Wiesz ja wiem, że to będzie moje ostatnie dziecko bo nie chcę więcej, dlatego też chciałabym parkę, a boję się, że za parę lat mi odbije jak będzie chłopak i zachce mi się znowu dziewczynki po prostu jak by była dziewczynka to bym miała pewność, że na pewno więcej dzieci mieć nie będę, bo mam już upragnioną parkę
No prawda są takie kobiety, no ale przecież widzą potem swoje dzieciątko i jest im wszystko jedno U teściowej np. zauważyłam miłość do chłopaków i ma trzech. Przyznam, że też mi "smutno" było jak się dowiedziałam, że Iguś będzie chłopakiem, ale to była chwila, potem poszło w niepamięć i cieszyłam się z chłopaka. Teraz byłoby pewnie tak samo, marzy mi się córcia, też pewnie zrobi mi się trochę "smutno" jeśli zobaczę siusiaka, ale jak ochłonę to zaraz zacznę się cieszyć

Poza tym jak będzie chłopak to mam pełno ciuchów na niego, Iguś będzie miał się z kim bawić-bo chłopak, mam pełno zabawek dla chłopaka i wiem już jak chłopaka wychowywać Także nie będę miała być czym rozczarowana, jedynie będzie mi żal tych sukieneczek i różowych rajstopków, i cichej Majeczki bawiącej się w kącie po cichu laleczką A tak to będę miała hałaaaaas non stop a jak by był jeszcze taki jak Iguś to już w ogóle sąsiedzi kazali by mi się wyprowadzić
Sama się sobie dziwię, ale jest mi taaaak szczerze obojętne co teraz będzie serio. Pierwszego po cichu marzyłam sobie chłopca i udało się. A teraz i tak i tak będzie dobrze chociaż ciekawość powoli zaczyna mnie zżerać, a gdzie tam jeszcze zanim się dowiem
Jasne, fajnie mieć parkę, z córeczką zawsze inaczej niż z chłopakami, zawsze zachwycałam się w sklepach sukieneczkami, uwielbiam też czesać ale dwójka takich łobuzów też będzie wesoła, może bliżej będą siebie, więcej wspólnych tematów, zabaw, no i czysto ekonomicznie, tak jak napisałaś wszystkie ubranka, zabawki już po pierwszym

To Twój Igor taki rozrabiaka??

Stary 2013-11-13, 11:15   #625
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

To Twój Igor taki rozrabiaka??
rozrabiaka to mało powiedziane ale za to jest takim mamicyckiem, że hej mój małż zazdrosny o to, dlatego też liczy po cichu na córkę (mimo że niby mu obojętne) bo niby córeczki tatusia

A więc jak u Ciebie z imionami?

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-13, 11:31   #626
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
rozrabiaka to mało powiedziane ale za to jest takim mamicyckiem, że hej mój małż zazdrosny o to, dlatego też liczy po cichu na córkę (mimo że niby mu obojętne) bo niby córeczki tatusia

A więc jak u Ciebie z imionami?
A mój chyba marzy o drugim synku, czasem mu się wymsknie i mówi per "on" Ja myślę, że co nie będzie to i tak będą ich kochane maluchy

No właśnie, zapomniałam o imionach Dla chłopca mi się dużo podoba, ale faworyci to Antoni albo Julian, chociaż Tż już postanowił, że jak chłopiec tobędzie Antek i koniec. Dla dziewczynki też mi się parę podoba, ale chyba wahałabym się między Natalką a Klementynką... Ale wiem, że w tej ciąży napewno nie zdradzimy rodzinie imienia do samego porodu

Stary 2013-11-13, 11:47   #627
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Beta- czy możesz powiedzieć, w jakim zawodzie pracujesz?
na produkcji, miałam montaż i kontrolę ale przyjęli w kwietniu mi nowa dziewczynę to ja stałam tylko na kontroli a ona na montażu. Pasowało nam to. Na montażu większy zajazd bo jest trochę biegania a na kontroli brałam część i ją sprawdzałam. Dobra to do spakowania a nie to do wywalenia.

Cytat:
Hejo u mnie już brzuszek się uwidocznił ale dla tych co mnie nie znali to nie zauważą. Bo ja miałam swój wcześniej jestem grubsza więc lipa. Od początku ciąży schudłam 6-7kg. I ten mój brzuch się zmniejszył. A od kilku dni wygląda tak jak bym ciągle wzdęcia miała więc chyba coś zaczyna się dziać.
Ooo ludu a ja już zaczęłam przybierać. Jak sobie pomyślę że to dopiero początek to mnie czarna rozpacz bierze Ostatnio szwagierka mi mowiła że jej bratowa to 25 kg przytyła w ciąży. Jak ja pomyślę o 10 nto mi od razu słabo

Cytat:
Chodakowska, bieganie, orbitrek u rodziców - później co tylko się da aby zrzucić nadmiar kg. Na wakacjach tak mi się fajnie z wagi zleciało, aż się lepiej czułam ale brałam wtedy też bio cla i sporo ruchu starałam się mieć

Cytat:

a ty jutro wizyta widze?

a prenatalne robisz?
OO widzę że w razie gdyby jednak był chłopak już imię jest wybrane. My się z mężem też ostatnio nad tym zastanawialiśmy. I nie możemy nic dla chłopaka wymyślić. W razie dziewczynki wstępnie będzie Patrycja ale to pewnie się jeszcze ze 3o razy zmieniać będzie

Cytat:
Fajnie, że gaduła wróciła! Wracaj powoli do sił i..do nas
najwyższy czas na powrót. Ileż można być nieobecnym

Widziałam że mowa o badaniach prenatalnych była. Ja na kolejnej wizycie muszę zapytać mojej gin o badania ale przesiewowe a przynajmniej tak mi się wydaje że przesiewowe

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2013-11-13 o 12:01
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 11:57   #628
Goraleczka84
Raczkowanie

Witam Mamuśki czy u was tez tak ciemno i szaro że swiata nie widać ?

Miałam dzisiaj dentystę , niestety tak jak przypuszczałam będę musiała trochę pochodzić, a teraz puściło znieczulenie i strasznie boli

Jutro biegne na badania krwi i zaczynam odliczanie do wizyty w przyszły czwartek. Z jednej strony nie moge sie doczekać ....a z drugiej boje sie jak cholera czy wszytsko będzie ok u maluszka ....ehhhh!!!:

Naszczescie z TŻ juz lepiej, łyka antybiotyk, gorączka spadła i wraca do sił uffff

Widzę ze wywołałyscie temat imion. Przyznam sie ze u Nas tez juz wstępnie wybrane ...Kubuś i Oliwka

Strasznie chcielibyśmy synusia pierwszego .....ale tak naprawdę nie ma to znaczenia. Najważniejszej żeby było zdrowe

Niechętnie....ale wracam do pracy

Edytowane przez Goraleczka84
Czas edycji: 2013-11-13 o 11:58
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 12:02   #629
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A mój chyba marzy o drugim synku, czasem mu się wymsknie i mówi per "on" Ja myślę, że co nie będzie to i tak będą ich kochane maluchy

No właśnie, zapomniałam o imionach Dla chłopca mi się dużo podoba, ale faworyci to Antoni albo Julian, chociaż Tż już postanowił, że jak chłopiec tobędzie Antek i koniec. Dla dziewczynki też mi się parę podoba, ale chyba wahałabym się między Natalką a Klementynką... Ale wiem, że w tej ciąży napewno nie zdradzimy rodzinie imienia do samego porodu
ja w sumie ciągle mówię per "on" a potem się poprawiam w pierwszej ciąży też się na tym łapałam
Natalia bardzo ładne-Natalka, Natalcia, NAti Antek nie specjalnie mi się podoba, bo nie lubię starodawnych imion mimo, że wiem, że moda na nie straszna Ale wiadomo kwestia gustu Mi się podobał Igor, a już mi się nie podoba np

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

OO widzę że w razie gdyby jednak był chłopak już imię jest wybrane. My się z mężem też ostatnio nad tym zastanawialiśmy. I nie możemy nic dla chłopaka wymyślić. W razie dziewczynki wstępnie będzie Patrycja ale to pewnie się jeszcze ze 3o razy zmieniać będzie
pewnie, najczęściej się zmienia imię po porodzie jak się widzi dzieciątko, czasem po prostu wydaje się, że imię do dziecka nie pasuje mi nie pasował Kacper tylko Igor jak na niego spojrzałam po porodzie no i tak zostało I tak jak mówisz 500 razy może się zmienić w samej ciąży

Na razie nie ma żadnej zwolenniczki nie-polskich imion mi się ostatnio spodobało Xavier, ale już się nie będę wygłupiać, zresztą małż w życiu by się nie zgodził, więc ani mu nie gadam

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-13, 12:08   #630
jagodzia133
Zakorzenienie

U nas dziewczynka pewna że Liliana ale z chłopcem jest problem będzie Filip albo Gabriel. Mi się podoba Szymek ale tż mówi nie. Eh....
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości