|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX
Cytat:
Olac!
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie, masz ledwie 30 lat!
|
|
#2223 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Powiem Wam, że czasem jak widzę rodziny z dziećmi, to zbieram się w sobie i myślę, że w sumie fajnie by było ( bo ja bardzo lubię dzieci ). Ale jak przyjdzie co do czego ( wiecie o co kaman
) to zaczyna mnie tak ściskać w dołku i mam odruch ucieczki |
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aktualnie jestem po 40 -stce i nic w tym temacie mi się nie zmieniło Wychodzę z założenia, że widocznie nie każda kobieta ma na tyle silny instynkt macierzyński żeby posiadać potomstwo. Brat też już 8 lat po ślubie i też z bratową nie chcą mieć dzieci ...
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Okrutna, podła i zła
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729200]Ja w wieku 15 lat stwierdziłam, że nie chcę mieć dzieci. Koleżanki w moim wieku marzyły o ślubie i dzieciach ... a ja miałam wręcz przeciwnie.
Aktualnie jestem po 40 -stce i nic w tym temacie mi się nie zmieniło Wychodzę z założenia, że widocznie nie każda kobieta ma na tyle silny instynkt macierzyński żeby posiadać potomstwo. Brat też już 8 lat po ślubie i też z bratową nie chcą mieć dzieci ... [/QUOTE]Wiesz co, a co na to rodzice? Mnie jest w sumie tylko ich żal. W sumie mój problem nie jest na temat, ale właśnie wczoraj w pracy usłyszałam- byś se dziecko zrobiła a nie po Zarach latała. Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2013-11-15 o 13:01 |
|
|
|
#2227 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To stereotyp że kobieta musi mieć zawsze dzieci, że zawsze musi je chcieć i że musi szybko rodzić, najlepiej do 30. |
|
|
|
|
#2230 |
|
Okrutna, podła i zła
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729281]Niektórzy starają się (poprzez wspomnianą terapię) z różnymi skutkami
E tam , przyjdzie czas ....znajdzie się odpowiedni kandydat, moment i zapragniesz [/QUOTE]Kandydat jest Od niespełna 4 lat mój mąż Wiem, że byłby cudownym ojcem, tylko obawiam się, że więcej by się dzieckiem zajmował on niz ja |
|
|
|
#2231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na głupie docinki w pracy nie ma co reagować, bo to Ty o tym zadecydujesz kiedy i z kim.
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spójrz na Izkę choćby Panią Prezes wątkową, która urodziła dwójkę ![]() Ja od młodej matki, wcześniej niby dobrej koleżanki (tak sobie szczęśliwej, bo mąż to drugie dziecko do niańczenia...) usłyszałam, że tak, tak, nie urodzę, bo by mi się skończyły prady, zary, wydawanie setek złotych w sephorach i wycieczki po całym świecie, że byłby koniec z imprezowaniem, beztroską i robieniem na co mam ochotę... I wiesz co? Nie było w tym wykładzie nic poza złością i chęcią, abym, skoro ona nie może, to ja też nie mogła. Ograniczyłam kontakty i już nie wysłuchuję.
|
|
#2233 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729338]Rodzice pogodzili się z tym faktem już dawno. Stwierdzili, że to moje życie i pokieruję nim tak jak będę chciała. Nie wtrącają się. Do brata życia też się nie wtrącają.
Na głupie docinki w pracy nie ma co reagować, bo to Ty o tym zadecydujesz kiedy i z kim. [/QUOTE]U mnie w pracy 80% kobiet ma dzieci i wiek to 38-55 i to jest ten problem. Reszta to dziewuchy 21-22 więc te to jeszcze o niczym takim nie myślą. No i ja. Ofiara losu Atrakcyjna, wysoka blondynka, która wydaje krocie w Zarze i nie chce mieć dzieci. Trzeba ją zniszczyć. Taka jest wizja u mnie w pracy Oczywiście nie wszystkie tak myślą, ale kilka osób robi mi koło pióra---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Takie teksty to ja mam na porządku dziennym. Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2013-11-15 o 13:11 |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam koleżankę która jakoś nie specjalnie lubiła dzieci, nie chciała mieć ..... przyszedł moment, że zapragnęła, urodziła, bardzo pokochała swoje dziecko, i jej podejście bardzo się zmieniło o 180 stopni, jej myślenie o dzieciach i w ogóle |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta, chocbys stawala na glowie, ludziom sie nie dogodzi ![]() I Brzechwa zarzuce: Młynarz na ośle swym jechał, a wnuk Ledwo nadążyć za osłem tym mógł. "Patrzcie - wołanie rozległo się wnet - Dziadek pozwala, by wnuk jego szedł. Czy to widziano gdzie, czy to słyszano gdzie? Dziadek pozwala, by wnuk jego szedł!" Dziadek zlazł z osła, a dosiadł go wnuk, Dziadek za wnukiem z daleka się wlókł. "Spójrzcie - wołanie rozległo się wnet - Chłopiec pozwala, by dziad jego szedł. Czy to widziano gdzie, czy to słyszano gdzie? Chłopiec pozwala, by dziad jego szedł!" Dziadek czym prędzej na osła więc wsiadł, Jadą już razem i wnuczek i dziad. "Hańba - wołanie rozległo się wnet - Dwóch wsiadło razem osłowi na grzbiet. Czy to widziano gdzie, czy to słyszano gdzie? Dwóch wsiadło razem osłowi na grzbiet!" Osła na plecy wziął dziadek i tak Wlecze się z wnukiem, choć sił mu już brak. "Hejże, popatrzcie - wołano im w ślad - Osioł na ośle wybiera się w świat. Czy to widziano gdzie, czy to słyszano gdzie? Osioł na ośle wybiera się w świat!" [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729200]Ja w wieku 15 lat stwierdziłam, że nie chcę mieć dzieci. Koleżanki w moim wieku marzyły o ślubie i dzieciach ... a ja miałam wręcz przeciwnie. [/QUOTE] Ja marzylam o koniku
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczyło subtelnie zasugerować, że nie każdemu tak łatwo się dzieci rodzi jak dyskutowano o tych próżnych egoistkach, co to nie mają dzieci. Wszyscy myślą, że jestem bezpłodna i siedzą cicho, żeby mi przykrości nie zrobić, a jak wydaję kasę, to niech sobie wydaję, bo biedna jestem taka, poszkodowana przez los, to sobie rekompensuję... Mało to uczciwe, ale przynajmniej jest spokoj.
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
unikalna ja Ciebie w 1000% rozumiem, mnie bardziej "jarają" zwierzęta niż dzieci.. pewnie skończę jak Violetta Villas
![]() ja jestem młodsza od Ciebie i ponad rok po ślubie a już zaczynają się gadki kiedy... zresztą przeraża mnie poród i wszystko z tym związane ( mam mega bolesne okresy )
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
No to Ci mówię, że to czysta zazdrość i złość.
Żadna szczęśliwa matka (bo mam koleżanki, które mają dzieci, a i owszem, co więcej, ja dzieci naet lubię, dzieci mnie uwielbiają i do mnie lgną, tylko swoich nie chcę) nigdy mi czegoś takiego nie powiedziała. Cytat:
Co ja Ci na PW napisałam? To Twoje życie i masz je dla siebie przeżyć
|
|
#2240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio byłam chyba rok albo dwa lata temu w Berlinie, na wyprzedażach własnie ![]() A teraz jedziemy stricte na jarmarki świąteczne Choć jedziemy na początku grudnia, więc zimy pewnie jeszcze jako takiej nie uświadczymy, ale może to i lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mojemu też bym musiała, bo strasznie nie lubi zakupów Jak już ma ze mną gdzieś iść, to ma taką minę cierpiętną, że robi mi się go żal i od razu chcę wychodzić ze sklepu, żeby się nie męczył Inaczej sytuacja wygląda, jak on czegoś szuka. Wtedy wstępuje w niego zakupowy szatan
|
|
#2241 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz w życiu ![]() A Strasburg jest piękny Cytat:
![]() Powiem szczerze, ze nie wyobrażam sobie mieć z małżonem wspólnego konta Nie jest sknerą, ale jak mówi stare przysłowie: czego oczy nie widzą..." ![]() [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43728915]Ja jestem po porządkach w szafie - trzy duże reklamówy poszły precz Ja zaczęłam 11-go porządkowanie szaf, ale niestety przez chorobę odłożyłam dalsze sprzątanie w czasie. Ale też sporo ciuchów już poszło out A to dopiero pierwsza szafa Cytat:
A rodzić, żeby komuś zrobić dobrze nie zamierzam, w końcu nie jestem dobrą wróżką, żeby spełniać marzenia rodziny na temat dziecka ![]() W ogóle uważam, że żyjemy w zacofanym społeczeństwie, bo u nas, nie wiedzieć czemu, jeśli ktoś bierze ślub, to tylko dlatego, że przytrafiła się ciąża, a jak nie bierze z tego powodu, to tylko dlatego, żeby mieć zielone światło do prokreacji
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podzielam zdanie dziewczyn, nie pozwól nikomu wchodzić z buciorami w Twoje życie.
Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2013-11-15 o 13:19 |
|
|
|
|
#2245 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
Ale coraz częściej mam ochotę to skwitować... A może nie mogę mieć i co? Myślę, że nie jednej by się głupio zrobiło no ale...OK WRACAJĄC DO TEMATU Kupiłam tą sukienkę z TRF rozmiar M http://www.zara.com/pl/pl/trf/sukien...0p1582514.html Kurde ale ona wielka. Nie wiem jak takie drobinki jak Wy ( które mają po 160 i noszą rozmiar XS ) wyglądają w S ale chyba tak samo jak ja w tej M. Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2013-11-15 o 13:20 |
|
|
|
|
#2246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak czasami w pracy (lub innym towarzystwie) są rozmowy na ten temat, że dlaczego jestem bez dzieci to stwierdzam, że niestety nie wszyscy mogą mieć tak dobrze i wygodnie jak ja Wtedy zawsze dyskusje się w tym temacie kończą |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak będą to krótkie, że "naprawdę wolę o tym nie rozmawiać, to zbyt delikatny temat dla mnie" zamyka dyskusje ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#2249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupując spodnie wchodzi do big stara i mówi "Dylan 34/34 poproszę" płaci i wychodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Olac!

i wolałabym nie poczuć nigdy takiego głosu. 

Od niespełna 4 lat mój mąż 

zresztą przeraża mnie poród i wszystko z tym związane ( mam mega bolesne okresy
)