|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
bratowa też zaraz się "obudzi" i będzie marzec
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
zeby nie było wkleiłam nawet ceny 2 ubranek
a na dodatek macie Kacperka
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:57 |
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kurde, głodze ![]() Cytat:
a jak im se zalega to oczywiście koniec świata! Cytat:
![]() a ostatnia fotka the best! włączyłam szum suszarki na you tubie i Lenka słuchała jak zaczarowana a teraz sobie błogo zasnęła polecam jak coś ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
Acelinka Lenka jest słodka, suszarkową metodę też dla swojej lenki stosowała moja bratowa i pięknie u nich działała.
|
|
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prezenty nie drogie najdrozszy 19,99 ale ja akurat na to nie zwracak uwagi;p spodnie i bluza misie bardzo podoba ale to rozmiar 80... wiec kiiiiiidy my to u bieremy.. a buty rozmiar 25... nic mniejszego w rozmiarze niestety nie ma ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- KTOSIULA- Tort bede robić
|
|
#758 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dzieć Ci zrobi niespodziankę i urodzisz szybko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ojej, wydaje się że jest dużo większa niż widac po wymiarach Cytat:
![]() słodziuchna! Cytat:
![]() spaliśmy wszyscy do 12
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko i super się wyspaliście
przy natalce tez tak mogliśmy spac na początku potem zrobił się z niej ranny ptaszek i pobudki o 5 były standartem, do teraz szybko wstaje ![]() kurcze martwie sie o Domi ciekawe jak Jaśkowe kupki, czy pojechali na pogotowie czy jak? I co z ta rozmową mam nadzieję że wszystko dobrze
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a we mnie ten strach przed nieznanym powoduje że aż puls mi przyśpiesza. dostaje jakis ataków paniki, najczęściej wieczorami. a tż mnie nie bardzo rozumie. jak bardzo różni jesteśmy teraz - on czeka z taką niecierpliwością, skacze dosłownie z radości, a ja siedze zamyślona, zmartwiona i jakaś zdołowana. nie rozumie mnie chłop. oj nie. poruszamy się w zupełnie innych światach teraz. Rybka, Kacperek śliczny jest Lenka też, jakie ładne buźki! chciałabym zobaczyć buzie swojego... a jednocześnie ten strach. pokręcone to wszystko
|
|
#761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ponad 30h, więc ona jest przerażona... Tylko wtedy też była. Ja troszkę myślę, że przejście przez caly poród też zależy od podejścia Acelinka przeoczyłam zdjecie Lenki, jaka ona podobna do Natalki! ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
ale z mleka się cieszę bardzo, tym bardziej jak widze jakie dziewczyny mają problemy...---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- a najbardziej nie znoszę tekstów: "Naciesz się póki możesz", "wyśpij się póki możesz." i najczęściej dają te rady osoby co dzieci nie mają, a mnie to ta wpienia!!!!!! że szok! ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Jaki cudowne ![]() http://www.wykop.pl/link/1733898/bli...o-narodzinach/ |
|||
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za głupie gadanie, idzie się nacieszyć "na zapas" przecież wiadomo że dziecko zmieni wszystko i decydując się na nie, wiedziałam, że zmieni się wszystko diametralnie. a co do bratowej, oby jej poród lekkim był, życzę jej, jak i każdej, żeby było jak najłatwiej. może z drugim dzieciem pójdzie jej sprawnie. ja to chciałabym wiedzieć, kiedy i jak mnie chwyci. pucuje się jak szalona, wczoraj miałam włosów nie myć, ale umyłam, bo chce chociaż spać spokojnie, w razie jak wizyta w toalecie nocą zakończy się odejściem wód. zawsze jak się czegoś tak panicznie bałam w życiu, to końcem końców, jak już było po wszystkim myślałam sobie "po co ja się tak bałam, nie było czego"... oby teraz też tak było
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Filmik boski, jak oni są blisko i jak się tulą
muszę tż pokazać ![]() Mam ochotę iść na spacer a nie ma za bardzo gdzie, bo wszędzie daleko ![]() Chyba pościel wypiorę jeszcze, żeby w razie co później nie mieć roboty. Rybka, własnie zauważyłam że masz taką samą wykładzinę w domu jak ja
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poryczałam się
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakas popularna ide szykować młodego do lekarza i sie zbeiramy
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi przypomniała mój domek w Polsce ![]() Powodzenia :d pytanie techniczne. jak wyprać kocyk dla dziecka? kurde, boje się, bo on robiony ręcznie był, z takim wkładem jak kurtka, oby się nie rozleciał. prasowałyście takie kocyki? coś mam pietra to prać w pralce, a ręcznie przez brak dużej miski i wanny nie mam jak
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
melduję że skurcze co 6 min przez ostatnie 45min idę się dopakować
|
|
|
|
#770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba obyście załatwili wszystko u tego lekarza
Ciuszki fajne, ale to ostatnie faktycznie takie babskie. Kacperek słodki!Śliczna! My tak piszemy buła, buła a to przecież chłopiec jest - bułek ![]() Cytat:
Obawy to mam jak to będzie już z Mikołajem, jak sobie będziemy radzili. Ale to też nie jest żaden paraliżujący strach. A ja nie mam mleczka ani kropelki do tej pory, mam nadzieję, że jak hormony zaczną buzować w czasie porodu to się poleje jednak
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na wieści
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mały mi się tak rozpycha strasznie, że całą skórę na brzuchu mam meeega napięta i to czuje już tak od pleców jak ciągnie ta skóra. Jak nie będę miała rozstępów to naprawdę będzie cud jakiś.
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to kciuki
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny jesteście kochane Pierwszy raz w życiu mam dość .Co do rozmowy z teściową, mój tata się złościł, mama próbowała załagodzić sprawę, ja siedziałam i wyłam, Damian mnie pocieszał a jednocześnie siedział przerażony całą sytuacją a Damiana mama nic nie zrozumiała, wczoraj bez przerwy powtarzała że ona nic nie rozumie, ona nic nie zrobiła, ona jest niewinna i takie tam... Normalnie ręce, nogi i cycki opadają :/ |
|
|
|
#775 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam takie coś
Lilith wczoraj pisała, że jej się dzieć tak bardzo napina i wierzga w brzuchu,a teraz się zaczęła akcja ![]() Antibia przedwczoraj po KTG pisała, że Patryk też baaaardzo ruchliwy się nagle zrobił, a na drugi dzień rano była na porodówce. Trele też mówiła, że 2 dni przed już Majka wariowała... ale mój Miki to ostatnio codziennie daje popalić i pewnie nic z tego nie będzie ;P
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lilith
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla Was dziewczyny
![]() |
||
|
|
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślałam ![]() Cytat:
rybko, papućki-butki będą jak znalazł za jakieś 2 lata ![]() odciągnęłam troche mleka i będziemy dziś sprawdzać czy Lenulka lubi butle ja się dziś zdziwiłam, byłam pewna że zjazd w szkole mam za tydzień bo w ubiegłym weekend tez był, a tu niespodzianka - jest jutro i pojutrze. Musiałabym już pójśc chociaż na chwile jutro nie wiem jak tż z pracy będzie, ale w niedziele to bankowo muszę iść.
|
||
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle przyznaje się bez bicia że przeleciałam forum po łebkach, obiecuję że nadrobię jak tylko Jaśko zaśnie, o ile to w ogóle nastąpi
|
|
|
|
#779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spróbuj włączyć suszarke, albo z you tuba dźwięk suszarki, coś szumiącego może to go troszke uspokoi co do rozmowy to serio ręce i cycki opadają, trzymajmy te cyckibo szkoda ![]() a jak dziś atmosfera w domu? Kurde chyba będzie trzeba jej wałkowac temat razy 100 skoro baba taka nie kumata ![]() Cytat:
po postu chłopak ma dużo energii i może dużo wywijac i jeszcze mu sił na wyjście z brzuszka starczy ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

oni to sa chyba tylko i wyłącznie od wkurzania ludzi, w szczególności kobiet ciężarnych 

wiec kiiiiiidy my to u bieremy.. a buty rozmiar 25... nic mniejszego w rozmiarze niestety nie ma 

ciekawe jak Jaśkowe kupki, czy pojechali na pogotowie czy jak? I co z ta rozmową

Ciuszki fajne, ale to ostatnie faktycznie takie babskie. Kacperek słodki!