|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
#662 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
a te kładki i odjazdy to masakra, na wózki z prl'u ja się cieszę żemam dużepommpowane koła i moge jak coś wciągac wózek po schodach.Cytat:
e tam, nie ważne ile spadło tylko jak się czujesz teraz a mówiłas chyba że jestes zadowolona bo brzusio ładnie spadł ![]() na D3 potrzebna, samą witamine D w kapsułakch można dostać bez recepty ![]() Cytat:
mój też taki świąteczny że hej, ale w tamtym roku byliśmy na wigilii u mojej mamy więc w tym chyba padnie na teściową, bo samej mi się nie chce robić tego wszystkiego w tym roku.Cytat:
![]() Cytat:
jak jest chłodniej to i o 24 można ![]() JAśku nasz najstarszy jestes przeboski!
|
|||||
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak tam u Domi po wczorajszej naradzie. Coś się dzisiaj nie odzywa, wczoraj tez nie dała znać
|
#664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro mówisz, że to nic strasznego to mnie trochę uspokoiło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witam się po przespanej nocy. Nasze dziecko postanowiło zrobić nas w balona i skurcze sobie gdzieś na razie poszły
|
|||
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja nadal w dwupaczku
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!!
Na wstępie GRATULACJE dla: Margot156 dizi Xxxmikixxx Basiaaaaaaaaa Antibia86 Madzik 89 - 68cm??? wow Nie odzywałam się od tygodnia (za dużo spraw do załatwienia miałam) i wybaczcie ale nie nadrobię, bo żeście za dużo naskrobały Od wczoraj mam bóle krzyżowe. Niezbyt mocne ale są... Wczoraj też miałam nieregularne skurcze dlatego myślę, że coś sie zaczyna dziać. Pierwszego syna urodziłam 5 dni przed tp i teraz też zakładałam, ze może być podobnie, więc nastawiłam się na przyszły weekend. Ze względu na te dolegliwości sądzę, że po prostu coś się powoli zaczyna... ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- acha i witam w 39tc
|
|
|
|
#667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do karmienia. ja mam witaminę K w swoich witaminach. więc pierś też powinna mieć. a nie chce przesadzać z tym podawaniem do dzioba. nie wiem, zła jestem że na zajęciach w szkole rodzenia napomknęli o tym niewiele, praktycznie nic. a karmić na początku chcę cycem. mleko (te gotowe) mam nadzieje że nie użyję, chociaż mam w trobie spakowane. mam to samo ![]() ja już nie chce oglądać one born every minute. do kitu, od sierpnia chyba ani jednego odcinku nie widziałam. co ostatnio oglądałam? "orgazmiczny poród" tam nie było żadnych przykrych scen. dużo tulenia się z patnerem w miłej i przyjaznej scenerii (domek+ogórdek) i tam była pokazana bliskość absolutna, przez wszystkie fazy porodu. niektóre panie doświadczały orgazmu, ale to takie, wg. mnie ciężkie do uwierzenia. ogólnie rodziły bardzo spokojne, skupione, pojękiwały - wiadomo - ale ... moim zdaniem porody rewelacja. widzę księżyc codziennie wieczorem, ale dochodzą mnie myśli o przeterminowaniu się ![]() dzień dobry tak poza tym
|
|
#669 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
nie oglądaj Cytat:
Lence często się ulewa, le nie aż tak dużo. W ogole u nas karmienia wyglądają tak - jemy cycka, odbijamy, mamy czkawke więc jeszcze raz staram sie dac jej cyca żeby czkawka minęła, ale nie raz jak znowu odbijemy to znowu jest czkawka Cytat:
![]() jak nie traci na wadze to nic tylko się cieszyć ![]() Faceci Ja kupiłam czajnik który podgrzewa wode do określonej temperatury więc już nie mamy z tym problemu no chyba że juz przegotowanej wody do podgrzania niema to troche klops bo trzeba gotować ![]() Cytat:
: Cytat:
te leżaczi niby od 3 miesiąca są, ale mnie to się wydaje że są zdrowsze dla kręgosłupka niż foteliki samochodowe ![]() Cytat:
możesz smarować, są tez ćwiczenia na ujędrnienie na pewno coś się jeszcze da zrobić żeby wyglądały lepiej ![]() może nie będzie tak źle ja nigdy nie miałam super jędrnych piersi ze wgzledu a wielkośc, po poprzednim karmieniu wydwały mi się tez takie sflaczałe chociaz chyba wcale nie były gorsze niż przed karmieniem. A teraz to aż boje się bać co to z nimi będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chrześniaczka tż ma teraz jazde na angry birds więc cokolwiek kupię z tym ptakami będzie szał ![]() zależy co mały już ma w domu i czym lubi się bawić, ja jak nie wiem co kupić to stawiam na jakąś fajną książke to jest fajne: http://www.olesiejuk.pl/zobacz/singl...iona-watt.html albo może uwielbia Lego to jakiś kolejny zestaw, tego nigdy za dużo ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
boli mnie brzuch jak na okres i to tak że się zaraz z bólu chyba rozpłacze
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
ktosiula wlasnie o to chodzi ze ja dostalam juz metro. w szpitalu 2 razy dziennie a edy maz dostal wtedy jeszcze jak mialam infekcje ale raz pozniej wspolzylismy jak juz niby zdrowa bylam bo nie mialam juz objawow a pozniej po tym badaniu wyszlo wlasnie ze mam.wiec ciekawe czyon przez ten jeden raz moglby sie zarazic....
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- beatka tez tak sadze...nawet zastanawiam sie czemu lekarze maja to w dupie,moje kolezanki jak maja infekcje tez nic nie dostaja dla faceta,czemu tak malo sie o tym mowi;/
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik 89 gratulacje
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie nic, coraz mnieij mnie boli wszystko, żadnych bóli okresowych, krzyżowych... jedynie mleko leci
|
|
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle musze zacząć szukać nowego gina
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może się coś zaczyna? |
||
|
|
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje za olśnienie
|
|
#678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż też dostawał maść do smarowania gdy miałam infekcje
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ginekolog w PL powiedział, że mój partner sam musi iść do lekarza i sam się tym zająć, dodatkowo gin dodał, że to nie jego biznes i w sumie nic nie poradzi.
Masakra. A na każdej stronie w necie piszą, że lekarz powinien wypisac też leki dla partnera.
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby Wam przyszło do głowy wyparzyć pilnieczek do paznokci to... nie róbcie tego
![]() Cytat:
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa a w ogóle nie pochwaliłam sie
wyszłam rano z wanny bez stanika i tak sobie leżałam z młodym w smej koszulce na ramiączka, mały lezał obok i szukał cyca, ewidentnie szukał cyca mimo ze najedzony był, zaczął 'ssać" mi cycka, wiec mu dałam żeby se pociumkał. Iwiecie ze zaczął sobie tak ciumkać i sie uśmiechał . Boze jakie cudne uczucie!!! Mam nadzieje ze jezeli cos tam poleciało to ze nic mu nie bedzie bo ja wczoraj i pomarańczkę zjadłam i brzoskwinie i żurek ![]() a teraz steka i kupsztala próbuje wypchać.
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chcecie coś droższego to może poszewka na pościel do jego łóżka? albo jasiek mały na pewno byłby przeszczęśliwy gdyby mógł zasypiać z bolkiem i lolkiem ooo, http://allegro.pl/bolek-i-lolek-kowb...634284362.html
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebuje przepis na te mase cukroa co tort robiłaś.. asz gdzies zapisane i moglabys sie podzielić
|
|
#685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
octeniseptem psikam nożyczki przed obcinaniem ![]() aaaa! to samo dzieje się z wszelkimi gryzaczkami koleżanka raz wyczytała że trzeba wygotować no i wygotowała tak ze prawie zniknęły w garnku Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby nic mu nie było ja wczoraj wieczorem pomarańcze zjadłam i jest okej
|
||||
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziękuje za słodycze. Wczoraj 5 pączków i pucharek z sosem owocowym, biszkoptem,budyniem i bitą śmietaną zjadłam. Tego miało nie być .... Piekną mam diete :P
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
mi jak wstrzykiwali to to od razu brzuszek zaczął twardnieć i pojawiły się skurczyki ale nie jakieś bolesne tylko takie bardziej stawianie i twardnienie brzuszka, żeby mieć ostrzejsze bole to trzeba dużo więcej oxy niż na teście a to już przy wywoływaniu porodu oxy. Jak mi na drugi dzień podłączyli oxy od 10 rano to zaczęło konkretnie boleć o 14 jak lekarz mi pęcherz przepił, wcześniej te wody jakby amortyzowały te bóle i tak sobie spokojnie na piłce hopsałam. Później od 14 już nie było mi tak wesoło ale dało się wytrzymać, pod koniec jak błagałam o coś przeciwbólowego to położna dała mi zastrzyk z buscopanu po którym momentalnie miałam pełne rozwarcie. 15min partych i o 17.05 Damianek był na świecie. Lekarz stwierdził że to był książkowy idealny poród z oxy. Przy pierwszym wywoływaniu nie miałam tak wesoło ale to dlatego że główka się nie wstawiała a ja już miałam pełne rozwarcie i nie umiałam parcia pohamować.
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo ze lubie słodycze to nei wciągnęłabym tyle ![]() ja musze zjeść moje MERCI bo idę na diete, ptasie, alpejskie i magnackie mleczka oddałam mężowi
|
|
#690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

a mówiłas chyba że jestes zadowolona bo brzusio ładnie spadł 
tacy u niego świąteczni ludzie w rodzinie... bosz, dobrze, że na Wigilię jedziemy do mojego brata, bo znów bym płakała w Wigilię, że muszę tutaj siedzieć z tymi sztywniakami
mój też taki świąteczny że hej, ale w tamtym roku byliśmy na wigilii u mojej mamy więc w tym chyba padnie na teściową, bo samej mi się nie chce robić tego wszystkiego w tym roku.

ae to dobrze bo bym chodzila isie stresowala. 

mimo ze lubie słodycze to nei wciągnęłabym tyle