|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
|
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
z chęcią poznałabym go z jakąś fajną babka w jego wieku, naprawdę. żeby mógł zobaczyć różnicę w zachowaniach miedzy normalną babką a wiedźmą. on jest cierpliwy i dobry, ale to juz podchodzi po prostu pod bycie głupim i bycie swego rodzaju niewolnikiem... mówił mi ostatnio, że ona ma tylko jego, jest zgorzkniała bo wnuki w PL zostawiła, ma menopauzę. NO I CO Z TEGO? ja rozumiem, że może jej byc tutaj źle, ALE nie zrozumię, że ona nie potrafi mówić, a krzyczy. zeszła do kuchni, jak otworzyła gębę, to aż podskoczyłam, mały aż zaczął kopać. a wszystko poszło o technikę smażenia ziemniaków, co musiała ostro, chamsko skomentować. normalnie odezwałabym się, ale nie mam sił na awantury. z resztą, ojciec niech ingeruje. jak dostanę swój dom, będę bardzo ale to bardzo zawiedziona, jak tata nie odejdzie ze mną. ja tego nie rozumiem. walka o internet w domu jest. my przejeliśmy gniazdko i jest podzielone na równo do płacenia między nas. czyli po 15 funtów oni i 15 my. ona stwierdziła że nie będzie placić całej kwoty, "bo nie" i dała nam dychę. powiedziałam ojcu, że jak się nie podoba to won, bo ona i tak cały przesył zasysa ściąganiem jakiś badziewi i praktycznie nic na necie nie idzie przez nią zrobić. teraz czekam aż zapłaci, bo niby "zmieniła zdanie" ale kasy dalej nie ma. (zapewne chomikuje jak cholera każdego marnego funta jak jakaś dziadówa, bo do PL jedzie na święta). do poniedziałku daje jej czas, póxniej zmieniam klucz. tata mówi żebym odpuściła i poczekała, ale na samą myśl że mam na ręke iść takiej gnuśnej zchamiałej babie, która mi mowi że moje życie i dziecko JEST GÓWNIANE to nóż w kieszeni mi się otwiera ![]() coś się szykuje, bo każdy ma już nerwy w strzepach. tż coś czuje, w dodatku rozumie te wyzwiska a jak mu nerwy puszczą, to nawet ojciec nie załagodzi tego konfliktu. nie wiem co to będzie jak mały się urodzi. zazdrość ją zeżre i chyba całkiem jej oczy zasłoni.
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
No nic
dobrze chociaz ze haslo znasz ![]() Ciekawe czy moje dziecko naje moim mlekiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podkreślonego... za☠☠☠ałabym ją za takie teksty
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
ojciec że tak powiem nieźle wsiadł na nią.
masakra była po tych słowach. chyba z tydzień taki kwas był, że szok. ja to nie wiem co mam robić, jak sadziła mi takie teksty, bo normalnie uderzyłabym ją w pysk za to od razu, ale już widzę jak policja szybko do domu by przyjechała, a ja miałabym criminal record "za napaść", zakaz zbliżania się do niej, równoznaczny w wyprowadzką, bo pod 1 dachem mieszkamy, sądem i grzywną do zapłaty + godziny społeczne do odrobienia.
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Lilithw takim razie kciuki zacisniete ;-)
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
niektóre z was pisaly o ciaglym noszeniu dzieci na rekach, po dzisiejszym dniu doskonale Was rozumiem i lacze sie z Wami w bolu ... masakra jakas, rece juz do kostek mam
|
|
|
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, spałam dziś 12 godzin
Masakra, teraz mi dzień przez palce ucieka, zaraz będzie ciemno ![]() nemosek ![]() I super, że karmienie bezbolesne prawie już Anoulaświetny filmik z różowym krasnoludkiem I krowy tańczące Dobrze, że córeczka pozostała córeczką i że Ci skurcze trochę odpuściły NEWTREND za korzystne warunki dziś ![]() rybka za wizytę o neurologa!Ale słodko z Kacperkiem, stęsknił się za cycusiem ![]() Fajne ciuszki, a Kacperek Madzik 89, gratulacje dla Ciebie i Alexa Ale kumulacja wczoraj, 4 dzieciaczki malinka oj Mój gin zawsze daje dla nas oboje leki, mówi, że facet często przechodzi bezobjawowo ale lepiej dmuchać na zimne I zmień gina na tą babeczkę, później też będziesz od czasu zaglądać do niej (bardziej ona do Ciebie )adoosienka, gratulacje dla Ciebie i Kubusia!! Ale duży chłopczyk, jak on Ci się w brzuszku zmieścił?? ![]() ola_k11, Mya, anka za tydzień i za rozkręcenie akcji!ktosiula pilniczek ![]() U mnie też nic z cyców nie kapie, na razie mnie to cieszy, ale mam nadzieję, że potem się rozbuja ![]() acelinka Lenulka żeby malutka chciała też butelkę
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak tutaj będzie. podejrzewam, że jak jej beneficik zabiorą, to i zycie w uk się skończy. jest zdolna do pracy, ale wiecznie narzeka na ból ręki i z tego tytułu "jest niepełnosprawna". szok. ma mieć komisje lekarską już niedługo, jak co roku z resztą. 2 lub 3 razy ledwo co udało jej się wydłużyć wypłacanie tego zasiłku, ale widząc reformy jakie się szykują z jej rodzajem benefitu, to wątpie że się zakwalifikuje. bezczelna złodziejka, wstyd taki przynosi swoim zachowaniem tutaj, że masakra. potrafi wejść do instytucji a'la urząd pracy, w samych szortach, owłosionych nogach, top to piżama, bez stanika i od progu krzyczy FAKEN BRITISH, aj nid maj mani, przerywając polską łaciną i jakimiś fakami. wszystkich zwyzywała po polsku, z łamanym i mega niepoprawnym angielskim. wszędzie, dosłownie wszędzie ją znają. w całym Canterbury. raz ochrona ją wyrzuciła, chociaż prosiłam ją przed wejściem, że ja jej załatwie jakąś tam pomoc, juz nawet nie pamiętam co. nie chciała czekać, aż skończe palić papierosa, weszła sama do job centre i po chwili ochrona ją wyprosiła.
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no ta baba tescia to az taka nie jest ale po jednej z awantur miedzy nimi tesc pare dni spal w samochodzie bo tamta go wywalila z domu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma chyba goszej baby niż ten wiedźmin ![]() mi sie wydaje że jej po prostu nieźle odbiło przez sam fakt bycia tutaj, z daleka od rodziny i jeszcze hormony jej siadły. nie wiem. mam już dość. jako człowiek dużo jestem w stanie zrozumieć, ale to co ona robi przekracza granice zdrowego rozsądku. całe szczęście ona tu max 3 dni w tygodniu przebywa, bo pracuje na czarno i pomieszkuje u takiego dziadka którym się opiekuje. ciekawe jak będzie, jak się mały wykluje. podejrzewam że z zazdrości pęknie. nie wiem jak zniosę awantury, a przede wszystkim fakt, że ona sobie popala papierosy w pokoju i śmierdzi w całym domu. jak będę miała małego kapać w zadymionej łazience to szału dostane. będę musiała ingerować do landlorda. a z nim mamy problem, bo od 2 miesięcy się nie pokazał i nikt nie wie gdzie on jest. boje się, że dziadzio kopnął w kalendarz i co dalej z nami i domem to nie wiem
|
|
#824 | ||
|
Rozeznanie
|
Lilith ale lista zachowania mamy przy kolejnych dzieciach, uśmiałam się strasznie
Ty już pewnie na IP/porodówce mocne żeby Danielek wyskoczył szybko Mya poryczałam się przez Ciebie i poszłam do sklepu z oczami czerwonymi jak królik ![]() Filmik super Tak się zastanawiałam, jak się takie dwa łobuziaki przez 9 miesięcy niemal w brzuszku tulą, to po porodzie musi im być ciężko, nie dość, że inny świat, to współlokatora nie ma blisko cały czas, jakbym miała swoje to chyba bym je w 1 rożek zawinęła, żeby im smutno nie było ![]() Cytat:
kyte co za lekarz żeby śpioszek ładnie spał w łóżeczku i dał mamie trochę wytchnienia!Domi dobrze, że się Jasiowy brzuszek unormował Dla teściowej na opamiętanie! Cytat:
![]() maomami anka_85 co za kobita Jak tak tęskni za wnukami w Pl to niech wraca, razem ze swoją menopauzą, w ogóle się dziwię, że po takich akcjach w urzędach to jeszcze jej coś dają ![]() No tak, póki mieszkacie u niej to nie ma opcji, trzeba się powstrzymywać, zwłaszcza od "rękoczynów", patrząc na jej zachowanie to by Wam problemów momentalnie narobiła ![]() A kiedy macie szanse na wyprowadzkę???
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj sobie podczytywałam je i wlaśnie wynotowałam
Sorento, super ten filmik, przynajmniej wiadomo jak dzieciaczki w brzuszku się zachowywały |
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co Nela widzi pewnie nie wiele albo nic ale wpatruje sie w TV od dluzszego czasu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-15 o 16:14 |
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
włącza mi się wicie gniazdka, chyba pójdę na poszukiwanie płynu
bo ostatnio majster używał i nie mogę znaleźć... Kurde, wkurza mnie, ze ta łazienka nie zrobiona...
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem kiedy dostanę swój kąt dla nas, podejrzewam że w ciągu 24 miesięcy... czekam wciąż na papiery dotyczące kolejki i czekania, bo warunki zmieniły się na + dla nas, i ani widu ani słychu. a jak mały się urodzi, to będe musiała zanieść do councilu papiery znówu (coś takiego jak urząd miasta) że mamy dzieciaczka, jego akt urodzenia i to też przedłuży papierkowe procedury. ale dzięki temu, będziemy jeszcze mniej czekać na 4 kąty niestety, tutaj nikt sie z niczym nie śpieszy ![]() niestety muszę czekać, bo to nie jest kupowanie domu za gotówkę, a dom od państwa. a Państwo daje takim jak ona, takich ludzi co tak "doją" jest o wiele, wiele więcej, więc akurat te reformy Camerona nie są aż takie głupie jak co niektórym tutaj się wydaje. Zaostrzanie tego benefitu co ona ma, ma jak najbardziej sens.
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz w kazdej wolnej chwili sprzatam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na liście jestem już od dłuższego czasu... Ale musi być ciekawe, odkrywanie całego świata przez takie maleństwo
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno mam ten syndrom, tylko tutaj to bez celu, bo co posprzątam to kurz. No i połowa rzeczy jest u Uli w pokoju także nadal nie mamy go zrobionego, ale dzisiaj tz jak się obudzi to definytywnie sprzata a jutro będzie malował z kumplem, bo czas robić to...
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie skad maja kase? Z roznych zasilkow od panstwa ![]() 24 miesiace to juz w sumie nie duzo, jakos bedziecie musieli wytrzymac z ta baba jaga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-15 o 16:23 |
|
|
|
|
#833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby Gabryś przyspieszył procedury i żebyście mogli sobie spokojnie mieszkać
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Info od Lilith:
"Jestem w szpitalu. Mam 4cm rozwarcia. Mam skurcze a ktg ich nie chce pokazac. Dziadostwo jedno" Ja po wizycie. Rozwarcie na 1 cm, szyjka sie wyprostowala,ale jeszcze nie rodze. Duzo ruchu i seksu i powinnam w przeciagu tygodnia urodzic zdaniem gina Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam teraz na chwilkę zdać relację z wizyty w szpitalu u mojego dr. Tak więc ktg ładne, rozwarcie bez zmian, szyjka już skrócona i zgładzona, także aby czekać na skurcze i dalsze rozwieranie się. Poza tym mało wód się zrobiło, jak przy najbliższej wizycie będzie poniżej normy to kładziemy się do szpitala (mam nadzieję że do wizyty urodzę:P), długo doktor przepływy w mózgu sprawdzał w kierunku niedotlenienia, ale wszystko w normie. Mały nie daje spokoju, cały dzień wierci się jak opętany, aż wszystko boli:/ Jak cały tydzień był spokojny tak dziś w nocy szalał i tak samo jest w ciągu dnia.
Oj coś ta pogoda dobija, głowa pęka i słabo mi. Idę odpoczywać, bo plecki bolą. Wieczorkiem postaram się ponadrabiać co dziś naskrobałyście
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mnie spanie łapie Nasza Sorento, na samym końcu listy jak ja Ci zazdroszczę serio.Kiedy przenosimy się na odchowalnie? dzisiaj tak pomyślałam, że to już niedługo...ja myślę, że miło byłoby dla wszystkich, jakbysmy wskoczyły tam wszystkie razem, jak wszystko się powykluwa co myslicie?
|
|
#838 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się piątkowo. Byłam u dentysty i jedyne co mnie boli to głowa. Raczej nikła oznaka porodu. Domi współczuję relacji z teściową Anka Tobie też, bo nie wiem jak bym wytrzymała z taką babą, toż to patologia.
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie zlapac neta. Skurcze mam nadal bola jak jasna cholera, laze zeby mniej bolalo. Odlazl mi czop z krwia. Podczytuje Was dla relaksu.
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też takich ludzi znam. Dziwie sie im. ja bez pracy aktualnie. no i bije mi do głowy, jak ja lubie mieć rutynę, mieć kontakt z ludźmi, po prostu coś robić. a te zasiłki to moim zdaniem są małe. weźmy taki standart, państwo opłaca dom/pokój. ale rachunki już samemu trzeba płacić, chyba że "są wliczone w koszta wynajmu" jak szukasz pracy to standart 6 dych na tydzień zapomogi. jak we dwójke z partnerem - stówa do podziału. wiedźma ma 7 dych na tydzień. no i to jest ta "bajka"? wg mnie to glodowe stawki, nie warte zachodu. lepiej sie rozwijać, zmieniać kwalifikacje, doskonalić się i PRACOWAĆ. zauważyłam też, że ludzie mają tendencje do kolorowania rzeczywistości tutaj. wcale nie jest tak kolorowo, jak niektórzy mówią o tych zasiłkach. mi brakuje pracy. szkoda, że w ciąży nie dałam rady z początku pracować. dorwałam robote i po 2 tygodniach zostawiłam. tż też miał w tym swój udział, bo mówił, żebym poczekała i mnie przekonał, że "nie ma sensu się męczyć". nie dawałam rady z tym wymiotowaniem i grypą. szkoda było zostawić, ale mam drzwi otwarte do tej pracy. szefo fajny i młody, powiedział, że jak się ogarnę po porodzie, mogę wpaść znów, to coś się dla mnie znajdzie. fajnie by było.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Na szczęście znam hasło do jego konta, weszłam i szybko to usunęłam 

super