Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 16:56   #841
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Udalo mi sie zlapac neta. Skurcze mam nadal bola jak jasna cholera, laze zeby mniej bolalo. Odlazl mi czop z krwia. Podczytuje Was dla relaksu.
powodzenia ciekawe kiedy u mnie sie zacznie...
Stary 2013-11-15, 16:59   #842
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Dzieciaczki na zdjęciach superowe

Jak wstaję z łóżka to piczka mnie boli.
Stary 2013-11-15, 17:10   #843
anka_85
Zakorzenienie

No nie wierzę, jak lista na 1 stronie sie skraca
zaraz ja tam bedę na 1-szym miejscu

a psychicznie czuje się tak, jakbym za dwa miesiące miała rodzić

Lilith

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Lilith masz ten sam termin co ja

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:11   #844
sorento
Rozeznanie

Lilith a pal je licho, mogą się nie pokazywać, byle robotę robiły 4 cm to już ładnie, wędruj dalej i wywwędrujesz do 9 cm i będziesz tulić synusia dziś

Kociak to uciekaj do męża

Zuzziak żeby akcja się przyspieszyła, dobrze, że z maluszkiem ok
odpoczywaj sobie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Nasza Sorento, na samym końcu listy jak ja Ci zazdroszczę serio.

Kiedy przenosimy się na odchowalnie? dzisiaj tak pomyślałam, że to już niedługo...ja myślę, że miło byłoby dla wszystkich, jakbysmy wskoczyły tam wszystkie razem, jak wszystko się powykluwa co myslicie?
Ano na końcu.... Poczekacie na mnie? Nie z rodzeniem bynajmniej
Czemu mi zazdrościsz? Pochodziłabyś sobie w ciąży jeszcze ponad miesiąc?? Czy dłużej? Bo wiesz, zawsze możesz z tż pogadać
Fajnego masz szefa, zawsze dobrze wiedzieć, że Cię przyjmą z chęcią z powrotem
A tak mnie się przypomniało, że jeszcze sanrioo jest po mnie, z terminem na 31.12, ale nie ma jej na liście i coś się dawno nie odzywała Sanrioo gdzie jesteś????

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:16   #845
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Lilith a pal je licho, mogą się nie pokazywać, byle robotę robiły 4 cm to już ładnie, wędruj dalej i wywwędrujesz do 9 cm i będziesz tulić synusia dziś

Kociak to uciekaj do męża

Zuzziak żeby akcja się przyspieszyła, dobrze, że z maluszkiem ok
odpoczywaj sobie

Ano na końcu.... Poczekacie na mnie? Nie z rodzeniem bynajmniej
Czemu mi zazdrościsz? Pochodziłabyś sobie w ciąży jeszcze ponad miesiąc?? Czy dłużej? Bo wiesz, zawsze możesz z tż pogadać
Fajnego masz szefa, zawsze dobrze wiedzieć, że Cię przyjmą z chęcią z powrotem
A tak mnie się przypomniało, że jeszcze sanrioo jest po mnie, z terminem na 31.12, ale nie ma jej na liście i coś się dawno nie odzywała Sanrioo gdzie jesteś????
mogłabym pochodzić jeszcze, ale drugiej ciąży nie planuję.
to jest straszne, ale nawet jakbym chciała 2 brzdąca, to ja nie wiem, jak ja dam rade przejść przez I i być może, II trymestr... boje się, że będzie jeszcze gorzej niż za pierwszym razem.
oj nie, dziękuje

Sarino chyba gdzieś wsiąkła.

Szefo jest OK, ale klientela jest przekichana. Stressss okropny tam jest i miedzy innymi dlatego też sie z tamtąd zwolniłam.

Ani

Stary 2013-11-15, 17:23   #846
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Szefo jest OK, ale klientela jest przekichana. Stressss okropny tam jest i miedzy innymi dlatego też sie z tamtąd zwolniłam.
a gdzie pracowałaś bo nie pamiętam

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

lubieolowki Co u Was?? Napisaj coś

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Jezzka Ty też napisaj

nasz synek
Stary 2013-11-15, 17:24   #847
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie pracowałaś bo nie pamiętam
ta ostatnia praca to w pizzerii była
siedziałam sobie na telefonie i jednocześnie na kasie, jak połączeń nie było, to klientów musiałam obsługiwać. w sieciówce Dominos Pizza.
a pierwsza praca, to w kuchni i coś a'la restauracja w Marks Spencer- robiłam bagietki takie co się każdego dnia piecze i sprzedaje świeże z nadzieniami, albo kelnerowałam, albo kawy robiłam. A bylo czasem i tak, że robiłam wszystko na raz, taki ruch był.
1 prace wspominam najlepiej i właśnie tam poznałam teraźniejszego tż

Ani

Stary 2013-11-15, 17:26   #848
malinka123108
Wtajemniczenie

dziewczyny swiruje juz...prosze napiszcie mi jaka macie wydzieline z pochwy w ciazy bo ja po tych infekcjach boje ze znow powroci ten rzesistkowiec czy jakos tak...po tym jak wrocilam ze szpitala jasne ze wspolzylam z mezem a przeciez oni nie powiedzieli mi zeby sie we dwoje leczyc..i wogole ze mam ta bakterie ale juz mniejsza o to,moja wydzielina jest w sumie ok problem w tym ze ma kolor zoltawy....juz panikuje ze to nawrot albo co zapachu nie ma nieprzyjemnego i wgl tylko jak pisze ten kolor....czy wy macie biala wydzieline?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

nie ma swiadu ani pieczenia,nie ma zaczerwienienia..

Edytowane przez malinka123108
Czas edycji: 2013-11-15 o 17:25
malinka123108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 17:29   #849
sorento
Rozeznanie

Cytat:
ta ostatnia praca to w pizzerii była
siedziałam sobie na telefonie i jednocześnie na kasie, jak połączeń nie było, to klientów musiałam obsługiwać. w sieciówce Dominos Pizza.
a pierwsza praca, to w kuchni i coś a'la restauracja w Marks Spencer- robiłam bagietki takie co się każdego dnia piecze i sprzedaje świeże z nadzieniami, albo kelnerowałam, albo kawy robiłam. A bylo czasem i tak, że robiłam wszystko na raz, taki ruch był.
1 prace wspominam najlepiej i właśnie tam poznałam teraźniejszego tż
I to zjadacze pizzy takie nerwusy, no ładnie
A co do 1 pracy to sentyment Ci na zawsze zostanie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny swiruje juz...prosze napiszcie mi jaka macie wydzieline z pochwy w ciazy bo ja po tych infekcjach boje ze znow powroci ten rzesistkowiec czy jakos tak...po tym jak wrocilam ze szpitala jasne ze wspolzylam z mezem a przeciez oni nie powiedzieli mi zeby sie we dwoje leczyc..i wogole ze mam ta bakterie ale juz mniejsza o to,moja wydzielina jest w sumie ok problem w tym ze ma kolor zoltawy....juz panikuje ze to nawrot albo co zapachu nie ma nieprzyjemnego i wgl tylko jak pisze ten kolor....czy wy macie biala wydzieline?[COLOR=Silver]
ja taką kremową/ jasnożółtą mam i było ok.

nasz synek
Stary 2013-11-15, 17:32   #850
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
I to zjadacze pizzy takie nerwusy, no ładnie
A co do 1 pracy to sentyment Ci na zawsze zostanie

ja taką kremową/ jasnożółtą mam i było ok.
haha, oni to nawet darmowe pizze chcieli.
bo były w promocji, o ile dobrze pamiętam w czwartki i oni sobie wymyslali że mają dostać za darmo, skoro kupon mają.
a niestety, taka promocja była do zamówienia. trzeba coś kupić na ta oferte żeby się załapać
no i głodni jak czekali, to też się wkurzali.
Canterbury to studenckie miasto, w weekendy jak do pieczenia w kolejce ponad 30 róznych pizz (hm, dobrze ja to pisze?) to wiesz

a moja wydzielina kremowo-biała strasznie dużo tego jest.

Ani

Stary 2013-11-15, 17:34   #851
malinka123108
Wtajemniczenie

dzieki sorento ..poobserwuje jeszcze ten sluz...

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

anka wiec idealna masz...
Stary 2013-11-15, 17:40   #852
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki sorento ..poobserwuje jeszcze ten sluz...

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

anka wiec idealna masz...
mnie z kolei ilość przeraża, bo nawet 3x dziennie czasami zdarza mi sie zmieniać wkładkę. do tego strasznie dużo wodnistej wydzieliny czasem mam. taki miks.
wydaje mi sie że jak Cię nie swędzi i wydzielina nie ma przykrego zapachu, to wszystko jest w porządku.

Ani

Stary 2013-11-15, 18:06   #853
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Info od Lilith:

"Jestem w szpitalu. Mam 4cm rozwarcia. Mam skurcze a ktg ich nie chce pokazac. Dziadostwo jedno"

Ja po wizycie. Rozwarcie na 1 cm, szyjka sie wyprostowala,ale jeszcze nie rodze. Duzo ruchu i seksu i powinnam w przeciagu tygodnia urodzic zdaniem gina

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no to do dzieła Kociak!

mi skurczy też KTG nie pokazywało a bolały jak cholera
Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Wpadam teraz na chwilkę zdać relację z wizyty w szpitalu u mojego dr. Tak więc ktg ładne, rozwarcie bez zmian, szyjka już skrócona i zgładzona, także aby czekać na skurcze i dalsze rozwieranie się. Poza tym mało wód się zrobiło, jak przy najbliższej wizycie będzie poniżej normy to kładziemy się do szpitala (mam nadzieję że do wizyty urodzę:P), długo doktor przepływy w mózgu sprawdzał w kierunku niedotlenienia, ale wszystko w normie. Mały nie daje spokoju, cały dzień wierci się jak opętany, aż wszystko boli:/ Jak cały tydzień był spokojny tak dziś w nocy szalał i tak samo jest w ciągu dnia.
Oj coś ta pogoda dobija, głowa pęka i słabo mi. Idę odpoczywać, bo plecki bolą. Wieczorkiem postaram się ponadrabiać co dziś naskrobałyście
no to czekamy na rozwój!
Cytat:
Kiedy przenosimy się na odchowalnie? dzisiaj tak pomyślałam, że to już niedługo...ja myślę, że miło byłoby dla wszystkich, jakbysmy wskoczyły tam wszystkie razem, jak wszystko się powykluwa co myslicie?
jak już wszytskie porodzą to się przeniesiemy
Cytat:
Udalo mi sie zlapac neta. Skurcze mam nadal bola jak jasna cholera, laze zeby mniej bolalo. Odlazl mi czop z krwia. Podczytuje Was dla relaksu.
relacja live z porodówki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 18:31   #854
malinka123108
Wtajemniczenie

anka to normalne ze jest tego duzo..iloscia sie nie martw norma 3 razy wkladke ja tez zmieniam i z lena tez tak bylo...
Stary 2013-11-15, 18:43   #855
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
GRATULACJE !!!!!!

Jakoś te ceny niezagraniczne. A mi tesiowa kupiła ubranko świąteczne w rozmiarze 68 i na które święta mam mu to założyć. A szkoda bo fajne.

GRATULACJE !!!!!!

Trzyma kciuki za szybkie rozwiązanie

Witam się piątkowo.

Byłam u dentysty i jedyne co mnie boli to głowa. Raczej nikła oznaka porodu.

Domi współczuję relacji z teściową

Anka Tobie też, bo nie wiem jak bym wytrzymała z taką babą, toż to patologia.
rodzina za granivca ale prezenty kupione w pl
Stary 2013-11-15, 18:50   #856
Asist22
Rozeznanie

Dziewczyny boli mnie brzuch po bokach, ale to nie jest okresowy tylko tak jakby jakieś kłucia. Czy któraś z Was miała coś takiego?

A mi dziś rano taki gęsty, żółtawy śluz został na papierze. Ale teraz już takiego nie mam.
Stary 2013-11-15, 19:03   #857
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Rodzice tż dalej razem czy rozstali się?

ciekawe jak tutaj będzie.

podejrzewam, że jak jej beneficik zabiorą, to i zycie w uk się skończy.
jest zdolna do pracy, ale wiecznie narzeka na ból ręki i z tego tytułu "jest niepełnosprawna". szok.
ma mieć komisje lekarską już niedługo, jak co roku z resztą. 2 lub 3 razy ledwo co udało jej się wydłużyć wypłacanie tego zasiłku, ale widząc reformy jakie się szykują z jej rodzajem benefitu, to wątpie że się zakwalifikuje. bezczelna złodziejka, wstyd taki przynosi swoim zachowaniem tutaj, że masakra.
potrafi wejść do instytucji a'la urząd pracy, w samych szortach, owłosionych nogach, top to piżama, bez stanika i od progu krzyczy FAKEN BRITISH, aj nid maj mani, przerywając polską łaciną i jakimiś fakami. wszystkich zwyzywała po polsku, z łamanym i mega niepoprawnym angielskim. wszędzie, dosłownie wszędzie ją znają. w całym Canterbury. raz ochrona ją wyrzuciła, chociaż prosiłam ją przed wejściem, że ja jej załatwie jakąś tam pomoc, juz nawet nie pamiętam co. nie chciała czekać, aż skończe palić papierosa, weszła sama do job centre i po chwili ochrona ją wyprosiła.

Cytat:
Lilith ale lista zachowania mamy przy kolejnych dzieciach, uśmiałam się strasznie
Ty już pewnie na IP/porodówce mocne żeby Danielek wyskoczył szybko

Mya poryczałam się przez Ciebie i poszłam do sklepu z oczami czerwonymi jak królik
Filmik super
Tak się zastanawiałam, jak się takie dwa łobuziaki przez 9 miesięcy niemal w brzuszku tulą, to po porodzie musi im być ciężko, nie dość, że inny świat, to współlokatora nie ma blisko cały czas, jakbym miała swoje to chyba bym je w 1 rożek zawinęła, żeby im smutno nie było

Acelinka, dajesz po garach

kyte co za lekarz Teraz już nie boli?
żeby śpioszek ładnie spał w łóżeczku i dał mamie trochę wytchnienia!

hahaha pośmiałam się z tych tekstów
Teraz też boli ale już nie tak bardzo jak wcześniej. Mam tylko nadzieje że te szwy co zostały to jakoś się rozpuszczą.. W ogóle to mi powiedziała że tak brzydko byłam zszyta, że to co się rozeszło, już się nie zejdzie...
Cytat:
Info od Lilith:

"Jestem w szpitalu. Mam 4cm rozwarcia. Mam skurcze a ktg ich nie chce pokazac. Dziadostwo jedno"

Ja po wizycie. Rozwarcie na 1 cm, szyjka sie wyprostowala,ale jeszcze nie rodze. Duzo ruchu i seksu i powinnam w przeciagu tygodnia urodzic zdaniem gina

Łoj 4 cm to już tuż tuż Zaraz się skurcze zaczną pisać, nie ma zmiłuj
A ty Kociak szybciutko goń do męża na bunga bunga
Cytat:
dziewczyny swiruje juz...prosze napiszcie mi jaka macie wydzieline z pochwy w ciazy bo ja po tych infekcjach boje ze znow powroci ten rzesistkowiec czy jakos tak...po tym jak wrocilam ze szpitala jasne ze wspolzylam z mezem a przeciez oni nie powiedzieli mi zeby sie we dwoje leczyc..i wogole ze mam ta bakterie ale juz mniejsza o to,moja wydzielina jest w sumie ok problem w tym ze ma kolor zoltawy....juz panikuje ze to nawrot albo co zapachu nie ma nieprzyjemnego i wgl tylko jak pisze ten kolor....czy wy macie biala wydzieline?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Jak byłam w ciąży również miałam taki śluz
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:05   #858
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A nie pochwaliłam Wam się że to dziadostwo z buźki Zuzi już prawie zniknęło naprawdę przez 2 dni wyglądało okropnie, że aż mi się chciało płakać, a teraz spowrotem mała zaczyna mieć pięknego buziaka gładziutkiego
Świetne wieści!

Cytat:
Info od Lilith:

No to wiesz co robić?

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Wpadam teraz na chwilkę zdać relację z wizyty w szpitalu u mojego dr. Tak więc ktg ładne, rozwarcie bez zmian, szyjka już skrócona i zgładzona, także aby czekać na skurcze i dalsze rozwieranie się. Poza tym mało wód się zrobiło, jak przy najbliższej wizycie będzie poniżej normy to kładziemy się do szpitala (mam nadzieję że do wizyty urodzę:P), długo doktor przepływy w mózgu sprawdzał w kierunku niedotlenienia, ale wszystko w normie. Mały nie daje spokoju, cały dzień wierci się jak opętany, aż wszystko boli:/ Jak cały tydzień był spokojny tak dziś w nocy szalał i tak samo jest w ciągu dnia.
Oj coś ta pogoda dobija, głowa pęka i słabo mi. Idę odpoczywać, bo plecki bolą. Wieczorkiem postaram się ponadrabiać co dziś naskrobałyście
Oj życzę Ci, żeby się zaczęło bo Ty taka biedna jesteś Kiedy następna wizytę masz?

Cytat:
Jakoś te ceny niezagraniczne. A mi tesiowa kupiła ubranko świąteczne w rozmiarze 68 i na które święta mam mu to założyć. A szkoda bo fajne.
Na wielkanoc?

Cytat:
Oby szybko poszła kochana!

Cytat:

U mnie też jest lekko żółty, to chyba normalne. Po co ten stres i nerwy, weź się zrelaksuj i nie zadręczaj.

Cytat:
Dziewczyny boli mnie brzuch po bokach, ale to nie jest okresowy tylko tak jakby jakieś kłucia. Czy któraś z Was miała coś takiego?

A mi dziś rano taki gęsty, żółtawy śluz został na papierze. Ale teraz już takiego nie mam.
Nie pomogę

Ale się nasprzątałam, zaraz mi kręgosłup odpadnie. Idę leżeć i kwiczeć

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:08   #859
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
No tak trzeba robic bo Ula moze wyjsc juz nie dlugo

No wiem, już posprzątane w pokoju, jutro będzie malowanie
Cytat:

ja miałam ostatnio takie kłucia. Nie mam pojęcia co to było, po 4 dniach mi przeszlo

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:09   #860
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
ale jestem głupia
Napisałam na fejsie do koleżanki o mojej teściowej, oczywiście nie przebierałam w słowach i coś mi się zrobiło że zamiast się wysłać do koleżanki to wysłało się do TŻta Na szczęście znam hasło do jego konta, weszłam i szybko to usunęłam

Cytat:
A nie pochwaliłam Wam się że to dziadostwo z buźki Zuzi już prawie zniknęło naprawdę przez 2 dni wyglądało okropnie, że aż mi się chciało płakać, a teraz spowrotem mała zaczyna mieć pięknego buziaka gładziutkiego
To super! Smarowalas czyms w koncu?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:11   #861
kyte
Wtajemniczenie

Wiecie co?Łapię się na tym że dalej trzymam się za brzuch i wyszukuję ruchów małej...
Stary 2013-11-15, 19:21   #862
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Teraz też boli ale już nie tak bardzo jak wcześniej. Mam tylko nadzieje że te szwy co zostały to jakoś się rozpuszczą.. W ogóle to mi powiedziała że tak brzydko byłam zszyta, że to co się rozeszło, już się nie zejdzie...
o kurde to jak ten lekarz Cię zszywał mam nadzieje że ja tam wyglądam normalnie
Cytat:
Wiecie co?Łapię się na tym że dalej trzymam się za brzuch i wyszukuję ruchów małej...
o a ja nie mam takiego odruchu i brzucha też mi nie brakuje ;D
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:21   #863
domii29
Zakorzenienie

prawdopodobnie trace pokarm
Wczesniej mialam twarde piersi i non stop mialam mokry stanik, teraz moje piersi sa jakies takie sflaczale i niby cos tam leci ale malo
Mimo wszystko Jasia dostawiam do piersi regularnie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:28   #864
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie trace pokarm
Wczesniej mialam twarde piersi i non stop mialam mokry stanik, teraz moje piersi sa jakies takie sflaczale i niby cos tam leci ale malo
Mimo wszystko Jasia dostawiam do piersi regularnie
Dostawiaj dalej nie poddawaj się, nie myśl o tym że tracisz pokarm, nie dopuszczaj do siebie negatywnych myśli. Na pewno stres przełożył się na pokarm, ale teraz już stres zostaw w tyle i myśl pozytywnie
Stary 2013-11-15, 19:28   #865
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

hahaha pośmiałam się z tych tekstów

Łoj 4 cm to już tuż tuż Zaraz się skurcze zaczną pisać, nie ma zmiłuj
A ty Kociak szybciutko goń do męża na bunga bunga

Jak byłam w ciąży również miałam taki śluz
ojej, to jak to oni tak spaprali

Cytat:
będzie dziwnie bez brzuszka. gdzie ja talerz położę jak będę jeść na leżąco w łóżku?
chociaż mały mi już dwa razy wykopał tackę, bo poczuł że jakaś chłodniejsza niż moje ciało. raz talerz poszedł z kanapkami
mój mały psotnik

Ani

Stary 2013-11-15, 19:30   #866
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Liwka też tak lubi

paulina przypomnij mi, a w sumie poinformuj czemu miałaś dokładnie tego dnia cc? bom w szpitalu leżała i nie wiem....
Maja to mała przylepa, uwielbia sięcwtulić we mnie lub w tatusia ale odłożyłam ją jeszcze do łóżeczka i ładnie 2h przespała

W poniedziałek 30.09 miałam usg na którym się okazało, że mała prawie nic nie urosła i lekarka podjęła decyzję że tniemy 2 lub 3.10. We wtorek mi powiedzieli, że jestem wpisana na 3.10

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaa! zgadnijcie co maM!!!!!!!!!!!!!!

ADOSIENKA URODIŁA!

już zrzucam fotke na kompa!
Cytat:
4200 g, 58 cm!
a
Gratulacje ale klocuszek
Takie 3 Majki

Cytat:

Lenulka
śliczności

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
zeby nie było wkleiłam nawet ceny 2 ubranek

a na dodatek macie Kacperka
Kacperek słodziak

Cytat:
melduję że skurcze co 6 min przez ostatnie 45min idę się dopakować
zaciśnięte oby szybko poszło

Cytat:
super

Dziewczyny a jak karmię mm raz - dwa razy na dobę to dawać małej wodę?? Czy tylko jak się wyłacznie mm karmi

Byłyśmy znowu na spacerku i to 10 min dłużej Wiatrzycho było ale zakładam jej folię na gondolkę to za dużo jej tam nie wieje.
Już mnie zaczyna teściowa wkurzać a jest dopiero tydzień...drażni mnie to że jest ze mną w domu non stop A wogóle przywiozła małej ciuszki od siebie i siostry męża i najmniejszy rozmiar jest na 68 a znajdą się też na 12 - 18 miesięcy masakra!! a dokładnie wiedzieli, że Majunia malutka.

Odciągnęłam mleczko tym razem ponad 100ml....jest coraz mniej
Stary 2013-11-15, 19:30   #867
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

To super! Smarowalas czyms w koncu?

Kilka razy sudocremem a tak to tylko przemywałam wodą i nic więcej z tym nie robiłam. A buziak wygląda dzisiaj tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0251i.jpg (37,1 KB, 41 załadowań)

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 19:33   #868
malinka123108
Wtajemniczenie

co ja bym bez was zrobila dzis mialam ciezki dzien...sprzatalam ,okna mylam ,firanki,pralam a wy ile przed porodem generalnie sprzatacie sprzatalyscie?slyszalam ze jak sie tak sprzata to juz znak ze blisko..
Stary 2013-11-15, 19:33   #869
ryba91
Zakorzenienie

Jeeeej, jaka jestem zmęczona :ziewa:
nie mam na nic sił, piję kawę i mam nadzieje ze jakoś mi sie poprawi

Anka- jestem w szoku co ta baba wyprawia
Llili- nadal zaciśnięte.

Rodzić dziołszki rodzić bo nas noworoczne wyprzedzą
Stary 2013-11-15, 19:35   #870
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak miałam na początku
A czasami czułam jakieś dziwne ruchy w brzuchu, pewnie narządy wracały na swoje miejsce i odczuwałam to jak przesuwanie Majeczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości