Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 15:02   #811
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dobra jestes

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no co ?
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:05   #812
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
ale jestem głupia
Napisałam na fejsie do koleżanki o mojej teściowej, oczywiście nie przebierałam w słowach i coś mi się zrobiło że zamiast się wysłać do koleżanki to wysłało się do TŻta Na szczęście znam hasło do jego konta, weszłam i szybko to usunęłam
dobrze że na tablicy tego nie opublikowałaś

Cytat:
Że tak zapytam... gdzie Twój tata ma oczy że nie widzi jaka ona jest ?
mój tato jest juz na granicy wytrzymałości. widzi wszystko.
z chęcią poznałabym go z jakąś fajną babka w jego wieku, naprawdę.
żeby mógł zobaczyć różnicę w zachowaniach miedzy normalną babką a wiedźmą.
on jest cierpliwy i dobry, ale to juz podchodzi po prostu pod bycie głupim i bycie swego rodzaju niewolnikiem...
mówił mi ostatnio, że ona ma tylko jego, jest zgorzkniała bo wnuki w PL zostawiła, ma menopauzę. NO I CO Z TEGO?
ja rozumiem, że może jej byc tutaj źle, ALE nie zrozumię, że ona nie potrafi mówić, a krzyczy. zeszła do kuchni, jak otworzyła gębę, to aż podskoczyłam, mały aż zaczął kopać. a wszystko poszło o technikę smażenia ziemniaków, co musiała ostro, chamsko skomentować. normalnie odezwałabym się, ale nie mam sił na awantury.
z resztą, ojciec niech ingeruje.
jak dostanę swój dom, będę bardzo ale to bardzo zawiedziona, jak tata nie odejdzie ze mną.

ja tego nie rozumiem.

walka o internet w domu jest.
my przejeliśmy gniazdko i jest podzielone na równo do płacenia między nas. czyli po 15 funtów oni i 15 my.
ona stwierdziła że nie będzie placić całej kwoty, "bo nie" i dała nam dychę.
powiedziałam ojcu, że jak się nie podoba to won, bo ona i tak cały przesył zasysa ściąganiem jakiś badziewi i praktycznie nic na necie nie idzie przez nią zrobić. teraz czekam aż zapłaci, bo niby "zmieniła zdanie" ale kasy dalej nie ma. (zapewne chomikuje jak cholera każdego marnego funta jak jakaś dziadówa, bo do PL jedzie na święta).
do poniedziałku daje jej czas, póxniej zmieniam klucz. tata mówi żebym odpuściła i poczekała, ale na samą myśl że mam na ręke iść takiej gnuśnej zchamiałej babie, która mi mowi że moje życie i dziecko JEST GÓWNIANE to nóż w kieszeni mi się otwiera

coś się szykuje, bo każdy ma już nerwy w strzepach. tż coś czuje, w dodatku rozumie te wyzwiska a jak mu nerwy puszczą, to nawet ojciec nie załagodzi tego konfliktu.
nie wiem co to będzie jak mały się urodzi. zazdrość ją zeżre i chyba całkiem jej oczy zasłoni.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:06   #813
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A nie pochwaliłam Wam się że to dziadostwo z buźki Zuzi już prawie zniknęło naprawdę przez 2 dni wyglądało okropnie, że aż mi się chciało płakać, a teraz spowrotem mała zaczyna mieć pięknego buziaka gładziutkiego
super
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:08   #814
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
no co ?
No nic dobrze chociaz ze haslo znasz

Ciekawe czy moje dziecko naje moim mlekiem

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:11   #815
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

on jest cierpliwy i dobry, ale to juz podchodzi po prostu pod bycie głupim i bycie swego rodzaju niewolnikiem...
mówił mi ostatnio, że ona ma tylko jego, jest zgorzkniała bo wnuki w PL zostawiła, ma menopauzę. NO I CO Z TEGO?
ja rozumiem, że może jej byc tutaj źle, ALE nie zrozumię, że ona nie potrafi mówić, a krzyczy. zeszła do kuchni, jak otworzyła gębę, to aż podskoczyłam, mały aż zaczął kopać. a wszystko poszło o technikę smażenia ziemniaków, co musiała ostro, chamsko skomentować. normalnie odezwałabym się, ale nie mam sił na awantury.
jak dostanę swój dom, będę bardzo ale to bardzo zawiedziona, jak tata nie odejdzie ze mną.

ja tego nie rozumiem.

my przejeliśmy gniazdko i jest podzielone na równo do płacenia między nas. czyli po 15 funtów oni i 15 my.
powiedziałam ojcu, że jak się nie podoba to won, bo ona i tak cały przesył zasysa ściąganiem jakiś badziewi i praktycznie nic na necie nie idzie przez nią zrobić. teraz czekam aż zapłaci, bo niby "zmieniła zdanie" ale kasy dalej nie ma. (zapewne chomikuje jak cholera każdego marnego funta jak jakaś dziadówa, bo do PL jedzie na święta).
do poniedziałku daje jej czas, póxniej zmieniam klucz. tata mówi żebym odpuściła i poczekała, ale na samą myśl że mam na ręke iść takiej gnuśnej zchamiałej babie, która mi mowi że moje życie i dziecko JEST GÓWNIANE to nóż w kieszeni mi się otwiera

coś się szykuje, bo każdy ma już nerwy w strzepach. tż coś czuje, w dodatku rozumie te wyzwiska a jak mu nerwy puszczą, to nawet ojciec nie załagodzi tego konfliktu.
nie wiem co to będzie jak mały się urodzi. zazdrość ją zeżre i chyba całkiem jej oczy zasłoni.

Co do podkreślonego... za☠☠☠ałabym ją za takie teksty
Stary 2013-11-15, 15:15   #816
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Co do podkreślonego... za☠☠☠ałabym ją za takie teksty
ojciec że tak powiem nieźle wsiadł na nią.
masakra była po tych słowach. chyba z tydzień taki kwas był, że szok.
ja to nie wiem co mam robić, jak sadziła mi takie teksty, bo normalnie uderzyłabym ją w pysk za to od razu, ale już widzę jak policja szybko do domu by przyjechała, a ja miałabym criminal record "za napaść", zakaz zbliżania się do niej, równoznaczny w wyprowadzką, bo pod 1 dachem mieszkamy, sądem i grzywną do zapłaty + godziny społeczne do odrobienia.

Ani

Stary 2013-11-15, 15:17   #817
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

ja tego nie rozumiem.

Znam identyczna sytuacje. Rodzice mojego TZ sa po rozwodzie i tesc tez ma taka jedze za babe jakie akcje tam odchodzily to szok

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-15, 15:21   #818
ola_k11
Zadomowienie

Lilithw takim razie kciuki zacisniete ;-)
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:42   #819
domii29
Zakorzenienie

niektóre z was pisaly o ciaglym noszeniu dzieci na rekach, po dzisiejszym dniu doskonale Was rozumiem i lacze sie z Wami w bolu ... masakra jakas, rece juz do kostek mam
Stary 2013-11-15, 15:43   #820
sorento
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, spałam dziś 12 godzin Masakra, teraz mi dzień przez palce ucieka, zaraz będzie ciemno Podczytywałam Was do śniadanka(pędzicie jak szalone) a teraz poodpisuję

nemosek fajny dzionek, oby Tymek był taki grzeczniutki cały czas
I super, że karmienie bezbolesne prawie już

Anoulaświetny filmik z różowym krasnoludkiem
I krowy tańczące
Dobrze, że córeczka pozostała córeczką i że Ci skurcze trochę odpuściły

NEWTREND za korzystne warunki dziś

rybka za wizytę o neurologa!
Ale słodko z Kacperkiem, stęsknił się za cycusiem
Fajne ciuszki, a Kacperek

Madzik 89, gratulacje dla Ciebie i Alexa Odpoczywaj
Ale kumulacja wczoraj, 4 dzieciaczki

malinka oj Poproś tego ordynatora o leki dla męża, jakby jednak mu coś się przyczepiło to lepiej wytępić teraz, żebyście potem mogli już się sobą cieszyć, a nie znów przerwa bo infekcja
Mój gin zawsze daje dla nas oboje leki, mówi, że facet często przechodzi bezobjawowo ale lepiej dmuchać na zimne
I zmień gina na tą babeczkę, później też będziesz od czasu zaglądać do niej (bardziej ona do Ciebie )

adoosienka, gratulacje dla Ciebie i Kubusia!! Ale duży chłopczyk, jak on Ci się w brzuszku zmieścił??

ola_k11, Mya, anka za tydzień i za rozkręcenie akcji!

ktosiula pilniczek -sorry
U mnie też nic z cyców nie kapie, na razie mnie to cieszy, ale mam nadzieję, że potem się rozbuja

acelinka Lenulka
żeby malutka chciała też butelkę

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:54   #821
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Znam identyczna sytuacje. Rodzice mojego TZ sa po rozwodzie i tesc tez ma taka jedze za babe jakie akcje tam odchodzily to szok

Rodzice tż dalej razem czy rozstali się?

ciekawe jak tutaj będzie.

podejrzewam, że jak jej beneficik zabiorą, to i zycie w uk się skończy.
jest zdolna do pracy, ale wiecznie narzeka na ból ręki i z tego tytułu "jest niepełnosprawna". szok.
ma mieć komisje lekarską już niedługo, jak co roku z resztą. 2 lub 3 razy ledwo co udało jej się wydłużyć wypłacanie tego zasiłku, ale widząc reformy jakie się szykują z jej rodzajem benefitu, to wątpie że się zakwalifikuje. bezczelna złodziejka, wstyd taki przynosi swoim zachowaniem tutaj, że masakra.
potrafi wejść do instytucji a'la urząd pracy, w samych szortach, owłosionych nogach, top to piżama, bez stanika i od progu krzyczy FAKEN BRITISH, aj nid maj mani, przerywając polską łaciną i jakimiś fakami. wszystkich zwyzywała po polsku, z łamanym i mega niepoprawnym angielskim. wszędzie, dosłownie wszędzie ją znają. w całym Canterbury. raz ochrona ją wyrzuciła, chociaż prosiłam ją przed wejściem, że ja jej załatwie jakąś tam pomoc, juz nawet nie pamiętam co. nie chciała czekać, aż skończe palić papierosa, weszła sama do job centre i po chwili ochrona ją wyprosiła.

Ani

Stary 2013-11-15, 16:01   #822
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzice tż dalej razem czy rozstali się?

ciekawe jak tutaj będzie.

podejrzewam, że jak jej beneficik zabiorą, to i zycie w uk się skończy.
jest zdolna do pracy, ale wiecznie narzeka na ból ręki i z tego tytułu "jest niepełnosprawna". szok.
ma mieć komisje lekarską już niedługo, jak co roku z resztą. 2 lub 3 razy ledwo co udało jej się wydłużyć wypłacanie tego zasiłku, ale widząc reformy jakie się szykują z jej rodzajem benefitu, to wątpie że się zakwalifikuje. bezczelna złodziejka, wstyd taki przynosi swoim zachowaniem tutaj, że masakra.
potrafi wejść do instytucji a'la urząd pracy, w samych szortach, owłosionych nogach, top to piżama, bez stanika i od progu krzyczy FAKEN BRITISH, aj nid maj mani, przerywając polską łaciną i jakimiś fakami. wszystkich zwyzywała po polsku, z łamanym i mega niepoprawnym angielskim. wszędzie, dosłownie wszędzie ją znają. w całym Canterbury. raz ochrona ją wyrzuciła, chociaż prosiłam ją przed wejściem, że ja jej załatwie jakąś tam pomoc, juz nawet nie pamiętam co. nie chciała czekać, aż skończe palić papierosa, weszła sama do job centre i po chwili ochrona ją wyprosiła.
Rozstali sie, tesciowa przez ten rozwod miala ciezka depresje ale teraz juz jest dobrze

Nie no ta baba tescia to az taka nie jest ale po jednej z awantur miedzy nimi tesc pare dni spal w samochodzie bo tamta go wywalila z domu

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-15, 16:08   #823
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Rozstali sie, tesciowa przez ten rozwod miala ciezka depresje ale teraz juz jest dobrze

Nie no ta baba tescia to az taka nie jest ale po jednej z awantur miedzy nimi tesc pare dni spal w samochodzie bo tamta go wywalila z domu

a ile razy bezpodstawnie mojego tate przenocowała na zewnątrz, bo pokłócili się... ech.

nie ma chyba goszej baby niż ten wiedźmin
mi sie wydaje że jej po prostu nieźle odbiło przez sam fakt bycia tutaj, z daleka od rodziny i jeszcze hormony jej siadły.
nie wiem. mam już dość. jako człowiek dużo jestem w stanie zrozumieć, ale to co ona robi przekracza granice zdrowego rozsądku.

całe szczęście ona tu max 3 dni w tygodniu przebywa, bo pracuje na czarno i pomieszkuje u takiego dziadka którym się opiekuje.

ciekawe jak będzie, jak się mały wykluje.
podejrzewam że z zazdrości pęknie.
nie wiem jak zniosę awantury, a przede wszystkim fakt, że ona sobie popala papierosy w pokoju i śmierdzi w całym domu.
jak będę miała małego kapać w zadymionej łazience to szału dostane. będę musiała ingerować do landlorda.
a z nim mamy problem, bo od 2 miesięcy się nie pokazał i nikt nie wie gdzie on jest.
boje się, że dziadzio kopnął w kalendarz i co dalej z nami i domem to nie wiem

Ani

Stary 2013-11-15, 16:08   #824
sorento
Rozeznanie

Lilith ale lista zachowania mamy przy kolejnych dzieciach, uśmiałam się strasznie
Ty już pewnie na IP/porodówce mocne żeby Danielek wyskoczył szybko

Mya poryczałam się przez Ciebie i poszłam do sklepu z oczami czerwonymi jak królik
Filmik super
Tak się zastanawiałam, jak się takie dwa łobuziaki przez 9 miesięcy niemal w brzuszku tulą, to po porodzie musi im być ciężko, nie dość, że inny świat, to współlokatora nie ma blisko cały czas, jakbym miała swoje to chyba bym je w 1 rożek zawinęła, żeby im smutno nie było

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
co do rozmowy to serio ręce i cycki opadają, trzymajmy te cycki bo szkoda
Cytat:
dzwoń do szpitala spytac gdzie jest Twoje drugie dziecko
Acelinka, dajesz po garach

kyte co za lekarz Teraz już nie boli?
żeby śpioszek ładnie spał w łóżeczku i dał mamie trochę wytchnienia!

Domi dobrze, że się Jasiowy brzuszek unormował
Dla teściowej na opamiętanie!

Cytat:
Wy spacerujecie z dziećmi a ja całymi dniami siedziałabym pod kołdrą, jest mi tak zimno że przeraża mnie to że miałabym wyjść z Jaśkiem na pole. Wiem że powinnam ale okropny zmarźluch jestem
wyslij teściową na spacer, może jej mózg przemrozi i zmądrzeje

maomami że wysypka poszła precz!

anka_85 co za kobita Współczuję tacie i Wam wszystkim
Jak tak tęskni za wnukami w Pl to niech wraca, razem ze swoją menopauzą, w ogóle się dziwię, że po takich akcjach w urzędach to jeszcze jej coś dają
No tak, póki mieszkacie u niej to nie ma opcji, trzeba się powstrzymywać, zwłaszcza od "rękoczynów", patrząc na jej zachowanie to by Wam problemów momentalnie narobiła
A kiedy macie szanse na wyprowadzkę???

nasz synek
Stary 2013-11-15, 16:12   #825
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny widziałyście że u mamuś noworocznych są już 3 maluszki ?
ja dzisiaj sobie podczytywałam je i wlaśnie wynotowałam

Sorento, super ten filmik, przynajmniej wiadomo jak dzieciaczki w brzuszku się zachowywały

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 16:13   #826
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a ile razy bezpodstawnie mojego tate przenocowała na zewnątrz, bo pokłócili się... ech.

nie ma chyba goszej baby niż ten wiedźmin
mi sie wydaje że jej po prostu nieźle odbiło przez sam fakt bycia tutaj, z daleka od rodziny i jeszcze hormony jej siadły.
nie wiem. mam już dość. jako człowiek dużo jestem w stanie zrozumieć, ale to co ona robi przekracza granice zdrowego rozsądku.

całe szczęście ona tu max 3 dni w tygodniu przebywa, bo pracuje na czarno i pomieszkuje u takiego dziadka którym się opiekuje.

ciekawe jak będzie, jak się mały wykluje.
podejrzewam że z zazdrości pęknie.
nie wiem jak zniosę awantury, a przede wszystkim fakt, że ona sobie popala papierosy w pokoju i śmierdzi w całym domu.
jak będę miała małego kapać w zadymionej łazience to szału dostane. będę musiała ingerować do landlorda.
a z nim mamy problem, bo od 2 miesięcy się nie pokazał i nikt nie wie gdzie on jest.
boje się, że dziadzio kopnął w kalendarz i co dalej z nami i domem to nie wiem
A jaka i kiedy jest jakas szansa na to zebyscie sie wyprowadzili i zamieszkali oddzielnie? Moze jak byscie sie wyprowadzili to ojciec jakims cudem by zobaczyl co ta wiedzma z nim robi

Nie wiem co Nela widzi pewnie nie wiele albo nic ale wpatruje sie w TV od dluzszego czasu

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-15 o 16:14
Stary 2013-11-15, 16:14   #827
Mya1989
Zakorzenienie

włącza mi się wicie gniazdka, chyba pójdę na poszukiwanie płynu bo ostatnio majster używał i nie mogę znaleźć... Kurde, wkurza mnie, ze ta łazienka nie zrobiona...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-15, 16:15   #828
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
anka_85 co za kobita Współczuję tacie i Wam wszystkim
Jak tak tęskni za wnukami w Pl to niech wraca, razem ze swoją menopauzą, w ogóle się dziwię, że po takich akcjach w urzędach to jeszcze jej coś dają
No tak, póki mieszkacie u niej to nie ma opcji, trzeba się powstrzymywać, zwłaszcza od "rękoczynów", patrząc na jej zachowanie to by Wam problemów momentalnie narobiła
A kiedy macie szanse na wyprowadzkę???
Ten dom na szczescie nie jest jej, bo szybko by nas z tąd wyrzuciła
nie wiem kiedy dostanę swój kąt dla nas, podejrzewam że w ciągu 24 miesięcy... czekam wciąż na papiery dotyczące kolejki i czekania, bo warunki zmieniły się na + dla nas, i ani widu ani słychu. a jak mały się urodzi, to będe musiała zanieść do councilu papiery znówu (coś takiego jak urząd miasta) że mamy dzieciaczka, jego akt urodzenia i to też przedłuży papierkowe procedury. ale dzięki temu, będziemy jeszcze mniej czekać na 4 kąty niestety, tutaj nikt sie z niczym nie śpieszy
niestety muszę czekać, bo to nie jest kupowanie domu za gotówkę, a dom od państwa.
a Państwo daje takim jak ona, takich ludzi co tak "doją" jest o wiele, wiele więcej, więc akurat te reformy Camerona nie są aż takie głupie jak co niektórym tutaj się wydaje. Zaostrzanie tego benefitu co ona ma, ma jak najbardziej sens.

Ani

Stary 2013-11-15, 16:16   #829
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
włącza mi się wicie gniazdka, chyba pójdę na poszukiwanie płynu bo ostatnio majster używał i nie mogę znaleźć... Kurde, wkurza mnie, ze ta łazienka nie zrobiona...
Mi sie wlaczylo za pozno wicie gniazda ale teraz w kazdej wolnej chwili sprzatam

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-15, 16:18   #830
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka i kiedy jest jakas szansa na to zebyscie sie wyprowadzili i zamieszkali oddzielnie? Moze jak byscie sie wyprowadzili to ojciec jakims cudem by zobaczyl co ta wiedzma z nim robi

Nie wiem co Nela widzi pewnie nie wiele albo nic ale wpatruje sie w TV od dluzszego czasu
szacuje do 24 mscy. taki niby mamy mieć czas czekania.
a na liście jestem już od dłuższego czasu...
Ale musi być ciekawe, odkrywanie całego świata przez takie maleństwo

Ani

Stary 2013-11-15, 16:21   #831
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie wlaczylo za pozno wicie gniazda ale teraz w kazdej wolnej chwili sprzatam

Ja już dawno mam ten syndrom, tylko tutaj to bez celu, bo co posprzątam to kurz. No i połowa rzeczy jest u Uli w pokoju także nadal nie mamy go zrobionego, ale dzisiaj tz jak się obudzi to definytywnie sprzata a jutro będzie malował z kumplem, bo czas robić to...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-15, 16:22   #832
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem kiedy dostanę swój kąt dla nas, podejrzewam że w ciągu 24 miesięcy... czekam wciąż na papiery dotyczące kolejki i czekania, bo warunki zmieniły się na + dla nas, i ani widu ani słychu. a jak mały się urodzi, to będe musiała zanieść do councilu papiery znówu (coś takiego jak urząd miasta) że mamy dzieciaczka, jego akt urodzenia i to też przedłuży papierkowe procedury. ale dzięki temu, będziemy jeszcze mniej czekać na 4 kąty niestety, tutaj nikt sie z niczym nie śpieszy
niestety muszę czekać, bo to nie jest kupowanie domu za gotówkę, a dom od państwa.
a Państwo daje takim jak ona, takich ludzi co tak "doją" jest o wiele, wiele więcej, więc akurat te reformy Camerona nie są aż takie głupie jak co niektórym tutaj się wydaje. Zaostrzanie tego benefitu co ona ma, ma jak najbardziej sens.
Znam takich co siedza juz X lat w UK nie pracuja a zyja na wysokim poziomie i to rodzina taka 6 osobowa i nikt nie pracuje oczywiscie skad maja kase? Z roznych zasilkow od panstwa

24 miesiace to juz w sumie nie duzo, jakos bedziecie musieli wytrzymac z ta baba jaga

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-15 o 16:23
Stary 2013-11-15, 16:23   #833
sorento
Rozeznanie

Cytat:
No tak podejrzewałam, że jakiś państwowy
żeby Gabryś przyspieszył procedury i żebyście mogli sobie spokojnie mieszkać

nasz synek
Stary 2013-11-15, 16:24   #834
Kociak85
Zadomowienie

Info od Lilith:

"Jestem w szpitalu. Mam 4cm rozwarcia. Mam skurcze a ktg ich nie chce pokazac. Dziadostwo jedno"

Ja po wizycie. Rozwarcie na 1 cm, szyjka sie wyprostowala,ale jeszcze nie rodze. Duzo ruchu i seksu i powinnam w przeciagu tygodnia urodzic zdaniem gina

Stary 2013-11-15, 16:25   #835
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja już dawno mam ten syndrom, tylko tutaj to bez celu, bo co posprzątam to kurz. No i połowa rzeczy jest u Uli w pokoju także nadal nie mamy go zrobionego, ale dzisiaj tz jak się obudzi to definytywnie sprzata a jutro będzie malował z kumplem, bo czas robić to...
No tak trzeba robic bo Ula moze wyjsc juz nie dlugo

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-15, 16:37   #836
Zuzziak
Rozeznanie

Wpadam teraz na chwilkę zdać relację z wizyty w szpitalu u mojego dr. Tak więc ktg ładne, rozwarcie bez zmian, szyjka już skrócona i zgładzona, także aby czekać na skurcze i dalsze rozwieranie się. Poza tym mało wód się zrobiło, jak przy najbliższej wizycie będzie poniżej normy to kładziemy się do szpitala (mam nadzieję że do wizyty urodzę:P), długo doktor przepływy w mózgu sprawdzał w kierunku niedotlenienia, ale wszystko w normie. Mały nie daje spokoju, cały dzień wierci się jak opętany, aż wszystko boli:/ Jak cały tydzień był spokojny tak dziś w nocy szalał i tak samo jest w ciągu dnia.
Oj coś ta pogoda dobija, głowa pęka i słabo mi. Idę odpoczywać, bo plecki bolą. Wieczorkiem postaram się ponadrabiać co dziś naskrobałyście

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 16:43   #837
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
No tak podejrzewałam, że jakiś państwowy
żeby Gabryś przyspieszył procedury i żebyście mogli sobie spokojnie mieszkać
dziękuje kochana

coś mnie spanie łapie

Nasza Sorento, na samym końcu listy jak ja Ci zazdroszczę serio.

Kiedy przenosimy się na odchowalnie? dzisiaj tak pomyślałam, że to już niedługo...ja myślę, że miło byłoby dla wszystkich, jakbysmy wskoczyły tam wszystkie razem, jak wszystko się powykluwa co myslicie?

Ani

Stary 2013-11-15, 16:49   #838
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość

Witam Mamusie i dzidziusie oraz dwupaczki
Informuję, że wczoraj 14 listopada o 10:37 powitałam na świecie mojego skarba Alexa
Jestem w nim zakochana po uszy ma długie czarne włoski
Synek waży 3310 i mierzy 68 cm, 10/10 pkt.
Mimo godziny parcia i pełnego rozwarcia nie udało się sn bo mały wstawił się potylicznie i za nic nie chciał wyjść - miałam cesarkę, a traz powoli wracam do żywych bo wczoraj to było niezbyt fajnie
Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy

GRATULACJE !!!!!!
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jakby Wam przyszło do głowy wyparzyć pilnieczek do paznokci to... nie róbcie tego
Jak miał pecha to mógł.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hahaha, dobra. Siadam i pije kawcie, bez mleka bo inteligentny mąż nie wsadził do lodówki wczoraj
W ogóle, otwarłam prezenty które dostaliśmy od rodziny męża- wczesniej jakoś nie miałam ochoty, prezenty od dalszej rodziny, z zagranicy. i wiecie co? z cenami
Jakoś te ceny niezagraniczne. A mi tesiowa kupiła ubranko świąteczne w rozmiarze 68 i na które święta mam mu to założyć. A szkoda bo fajne.

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaa! zgadnijcie co maM!!!!!!!!!!!!!!

ADOSIENKA URODIŁA!

już zrzucam fotke na kompa!
GRATULACJE !!!!!!

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
melduję że skurcze co 6 min przez ostatnie 45min idę się dopakować
Trzyma kciuki za szybkie rozwiązanie

Witam się piątkowo.

Byłam u dentysty i jedyne co mnie boli to głowa. Raczej nikła oznaka porodu.

Domi współczuję relacji z teściową

Anka Tobie też, bo nie wiem jak bym wytrzymała z taką babą, toż to patologia.
Stary 2013-11-15, 16:50   #839
Lilith890502
Zakorzenienie

Udalo mi sie zlapac neta. Skurcze mam nadal bola jak jasna cholera, laze zeby mniej bolalo. Odlazl mi czop z krwia. Podczytuje Was dla relaksu.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 16:53   #840
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Znam takich co siedza juz X lat w UK nie pracuja a zyja na wysokim poziomie i to rodzina taka 6 osobowa i nikt nie pracuje oczywiscie skad maja kase? Z roznych zasilkow od panstwa

24 miesiace to juz w sumie nie duzo, jakos bedziecie musieli wytrzymac z ta baba jaga
dam radę, niech mi tylko nie kopci i nie krzyczy przy dziecku, to będę szczęśliwa

też takich ludzi znam.
Dziwie sie im. ja bez pracy aktualnie. no i bije mi do głowy, jak ja lubie mieć rutynę, mieć kontakt z ludźmi, po prostu coś robić.

a te zasiłki to moim zdaniem są małe.
weźmy taki standart, państwo opłaca dom/pokój.
ale rachunki już samemu trzeba płacić, chyba że "są wliczone w koszta wynajmu"
jak szukasz pracy to standart 6 dych na tydzień zapomogi. jak we dwójke z partnerem - stówa do podziału.
wiedźma ma 7 dych na tydzień.
no i to jest ta "bajka"?
wg mnie to glodowe stawki, nie warte zachodu.
lepiej sie rozwijać, zmieniać kwalifikacje, doskonalić się i PRACOWAĆ.
zauważyłam też, że ludzie mają tendencje do kolorowania rzeczywistości tutaj. wcale nie jest tak kolorowo, jak niektórzy mówią o tych zasiłkach.

mi brakuje pracy.
szkoda, że w ciąży nie dałam rady z początku pracować. dorwałam robote i po 2 tygodniach zostawiłam. tż też miał w tym swój udział, bo mówił, żebym poczekała i mnie przekonał, że "nie ma sensu się męczyć". nie dawałam rady z tym wymiotowaniem i grypą. szkoda było zostawić, ale mam drzwi otwarte do tej pracy. szefo fajny i młody, powiedział, że jak się ogarnę po porodzie, mogę wpaść znów, to coś się dla mnie znajdzie. fajnie by było.

Ani

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości