|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Co sadzicie o masazu miejsc intymnych? Planuje ktoras? Ja juz zakupilam olejek i z racji tego ze dzisiaj zaczynam 34 tydz tz bedzie masowal
Mam ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-porodu.html
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jeśli pojawi się pokarm, bo podobno bywa różnie.
|
|
|
#364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak naprawdę z tymi porodami to jest tak: każdy boli ale przy cc najpierw jest szczęście potem bol a przy sn najpierw jest bol potem szczęście. Mi nóg nie bandazowali dostawałam poprostu raz na dobę clexane na rozrzedzenia krwi. Bedzie gucio Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, właśnie wrócił szczęśliwy mąż- dostał od swojej siostry grę na konsolę. mało mi się ten prezent podoba, tym bardziej, że w poprzednią wersję gry gra niemal non stop (z przerwami na siedzenie w internecie i oglądanie jakiś durnych seriali komediowych i kabaretów). więc teraz wcale nie będzie lepiej.
najgorsze, że mam wrażenie, że prezent dobrany tak specjalnie- ostatnio nawet w jakiejś rozmowie wspomniałam, że nie mam już męża, bo prawie każdą wolną chwilę spędza na graniu. a tu bach- taka zabawka na święta, miesiąc przed nimi na dodatek. nie cierpię kiedy gra, bo nawet jak chce mu coś pokazać to olewa totalnie ![]() i jak tu go chwalić jak co chwilę mi czymś podpada ![]() dobra pochwalę- właśnie dostałam całą siatę mandarynek ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-11-15 o 20:04 |
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się, że ciąża oprócz burzy hormonów i pozostałych "przyjemności" daje też jednak twarde i rzeczowe spojrzenie na pewne sprawy. kiedyś już słyszałam, że bycie mamą zmienia człowieka, więc widocznie wystarczy już dziecko w łonie.
Cytat:
a co do leżenia, to jak nie możesz, to usiądź sobie wygodnie albo zrób cokolwiek, żeby odpocząć. albo spróbuj znaleźć pozycję, która ujdzie... mi czasem pomaga półsiedząca i z nogami do góry, czasem na jednym krześle, czasem na sofie... tu nie ma kompromisów, bo to chodzi o Twoją macicę!
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A on, zobaczysz , jeszcze bedzie zalowal, tego jak teraz postepuje.
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko kurcze z dwu i pół latkami to ciężko,ja się kładę odpoczywam jak śpią,bo takto chcą ze mną leżeć- boję się żeby na mnie nie skończyły,a prędkie są. A niestety moje trzeba mieć na oku cały czas raz by czegoś nie zmalowały a dwa,żeby się nie biły. Także też jak Gosia głównie na siedząco.
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pokarm pojawia sie w kolejnej dobie. Jak mózg zakuma ze juz po ciazy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#371 | ||
|
Gang Iren
|
Odpoczywaj Lidka! No niestety troche ograniczone teraz jestesmy. Mnie tez to strasznie zlosci i frustruje,na szczescie ciaza nie trwa wiecznie... Cytat:
Bo ja (liczac od pierwszych skurczow) z Wiki 7 godzin,z Erykiem 5,5 godziny. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Eryk jak widzi,ze sie klade to chce skakac mi po brzuchu i drze sie,ze "ahaha" czyli mama ma byc koniem i koniec. Wiec juz nawet nie probuje.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-11-15 o 20:06 |
||
|
|
|
#372 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
iwantyou99 gratuluje świetnych Dominikowych wyników no i podziwiam Twoje podejście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ejani najważniejsze, że masz ten dzień za sobą, teraz już trzeba się oswoić z ta myślą. Demonyianioly bardzo Ci współczuje sytuacji z ojcem dziecka, ale wierzę, że poradzisz sobie sama doskonale i będziecie z Mikusiem bardzo szczęśliwi. Ja tak masakrycznie zaczynam się bać nie tyle co samej cc, ale tego co będzie parę dni po. No nic, będzie trzeba przeżyć... |
|||||
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka musisz zwolnić koniecznie. Oby przeszły te skurcze
ejani ja tez słyszałam od położnych, ze witaminy mocno utrudniają przyjście dziecka na swiat (bo rodzi sie duzo większe niz powinno albo np. ma zbyt mało elastyczne kości czaszki). Ja biorę tylko zelazo (plus oczywiscie kwas foliowy na poczatku).
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#375 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie raz byłam u znajomej, która w pierwszej dobie tak oparta już była i karmiła bobo ![]() Cytat:
Sam się ukarał, dowie się o tym kiedyś. Takie doświadczenie, jak bardzo można nie znać kogoś z kim się jest, żyje i kogo się kocha.
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do morfiny to nam powiedzieli, że jak tylko poczujemy, że ból się zbliża to wołać - dostaniemy tyle kroplówek ile będzie trzeba. Tylko nie czekać do momentu aż ból się zrobi silny. No i morfina tylko na początku rzeczywiście potem ketonal, ibuprofen czy co tam innego.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-11-15 o 20:19 |
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na usta polecam nakładanie zwykłego miodu na kilka minut (nie zlizywać od razu) to niby działa jak piling. A mi ciągle mój tata wypomina, że muszę się położyć w ciągu dnia i że pewnie od tego że leżę czasem to mi tak tętno skacze. Mówi, że moja mama jak była w ciążach swoich to ani na chwile się nie położyła (poza pierwszą ciążą gdzie miała rozwarcie i połowę ciąży musiała leżeć) a tak to cały dzień zajmowała się dziećmi sprzątała i obiady robiła i w ogóle nigdy nie odpoczywała a ja jestem leń. |
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj wieczorem na oddziale była super atmosfera - ciocie położne śpiewały a dzieciaki były mega spokojne. Nawet Domik po jednym baczku odpuścił sobie robienie kupki chyba stwierdził ze za fajna imprezka go ominie. Dziękuje Wam dziewczyny za miłe słowa. Jestem taka bo jakby wszystko juz jest dla mnie bardziej realne. Zdaje sobie sprawę ze dla Was to abstrakcja i niech tak zostanie, ale każda z Was zachowałaby sie tak samo. Czasem chce mi sie płakać ale wtedy wychodzę bo wiem ze Domik to wyczuwa a on potrzebuje uśmiechniętej i spokojnej mamy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od dziewczyn z któregoś poprzedniego wątku podkradłam taki link: http://www.netmama.pl/magazyn/porod/...ymi-sposobami/ i na tej stronie są różne metody, można sobie poczytac. jednak nawet nasiadowka bardziej do mnie przemawia niż grzebanie tam, a jako zadanie dla meża wydaje mi się mało romantyczne. może i jestem dzikus, ale nic na to nie poradzę Cytat:
z tym porodem to dobrze napisane Cytat:
![]() a mąż sprytny z tymi mandarynkami ![]() Cytat:
ale podobno ja też się rodziłam tylko jakieś 4 godziny, więc może nie będzie najgorzej? jakoś powiem Wam, wracając do wcześniejszej dyskusji,że nie boję się przesadnie porodu (zobaczymy czy będę tak mówiła po odrobieniu tych zajęć na SR )... jakoś to będzie, najważniejsze, żeby choć na początku był ze mną mąż. trochę przeraża mnie wywoływanie, ale położna mówila, że skurcze wywołuje też podrażnianie sutków, a w to mam zamiar zaangażować męża (myśle że nie będzie miał nic przeciw ) a podobno wystarczy je podszczypywać albo "przekręcać" a to można i samemu, i wtedy pojawia się naturalna oksotycoza (czy jak to zwał), ale znów czemu pozbawiac mężczyznę zabawy?
|
|
#380 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przez tyle czasu się nie odzywa, nie interesuje co z Tobą, a niby zależy mu na dziecku? Masz kogoś kto będzie mógł Ci pomóc przy Małym i mieszka blisko Ciebie? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy reaguje inaczej. Ja po morfinę miałam odlot tzn na 5-7 minut nie było ze mną kontaktu ( maz mi mówił) a potem było bez zmian tzn bolało wiec nie brałam wiecej bo bezsensu. Tak jak pisałam dla mnie te czopki to była bajka ( zawsze ibuprofen był dla mnie najlepszy) coś czuje ze jakbym wzięła ze dwa to nawet bym potanczyla Aaa i ponieważ miałam drgawki po zzo to dostałam jakiegoś niby uspokajacza. Tyle po tym gadalam ze co chwile zapomniałam ze mam głowy niepodnosic. Na szczęście było ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie wyobraziłam jak spacerujesz z tą kroplówką po nocy po szpitalu, jak jakaś scena z horroru ![]() To też jest kwestia organizmu co na kogo działa jaki środek przeciwbólowy, na mnie np. nie działa tramal a przecież to silny lek, za to ketonal działa świetnie. Wygląda na to że ten Twój ex nie potrafił zaakceptować ciąży skoro chodziło mu o to że jesteś nieznośna właśnie podczas. Wcale się nie zdziwię jeśli jak już urodzisz, hormony wrócą do normy nagle poczuje że jesteś taka wspaniała jak kiedyś |
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, Lidka - tak sobie o Was pomyślałam na widok tego zdjęcia
)https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
|
#385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bedzie gucio= bedzie dobrze, bedzie ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Statystyki umieralności w latach 50-60 są przerażające (strona 10) http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/...cznej_2011.pdf
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-11-15 o 20:53 |
|
|
|
|
#387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam możliwość zamieszkania chwilowego z babcią, ma duży wolny pokój i jest chętna na prawnuka i mnie W innym wypadku pod koniec grudnia będę musiała wynająć mieszkanie i zostanę sama. Teraz mieszkam z rodzicami. Mieliśmy wynająć coś z narzeczonym, no ale nie wyszło.Cytat:
jak sobie to przypominam, jak taka otępiała i z zakrwawionymi ustami kursowałam po oddziale to rzeczywiście scena grozy. Oby na mnie wszystkie przeciw-bóle podziałały z piorunującą siłą!On bardzo cieszył się ciążą i dzieckiem, w ciągu miesiąca zaczęło mu coś odbijać. Po tym mnie zostawił. Jego uczucia już nie są i nie będą wtedy moją sprawą. Sam sobie bata ukręcił na siebie. Kłótnie się zdarzają, zwłaszcza jak żyje się na odległość tak jak my żyliśmy teraz. Nie tłumaczy to jednak takie delikwenta z jego szokującego zachowania...
|
|
#388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne.. a kiedyś to kobiety w polu rodziły, snopkiem dupę podcierały i dalej szły kosić Nie przejmuj się takim gadaniem bo to nerwów szkoda. Powiedz tacie, że tylko pogratulować mu tak twardej żony ale Ty jesteś z tych miękkich i trudno i że ma szczęście, że nie musiał pomagać i nic robić bo to przecież takie ciężkie....
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

nie mniej jednak czuję się cały czas ok, niepokój i niewiadoma minęły. 
Może trochę bólu tej rany... Skoro morfinę tylko dobę podają. Bobo się karmi na leżąco?