|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Nie poddam się, nastawiłam się że zrobię wszystko żeby pokarm wrócił Cytat:
![]() A jaka sliczna ta Wasza Zuzinka |
||
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
stres robi swoje....i pamietam jak moja mama mówiła sis żeby nie płakała bo straci pokarm także koniec beczenia ![]() a ja dalej czekam z różnymi bólami (nie porodowymi )w domu.....
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
ktosiula akurat na Wielkanoc planujemy chrzciny to już będę miała ubranko, reniferek nie będzie przeszkadzał
![]() Ja nie wiem, gdzie trzeba mieć głowę i jakim nieogarniętym trzeba być, żeby dziecku które w święta będzie mieć miesiąc kupować takie rzeczy na 68. I jeszcze kupiła taki fajny sweterek polarowy i spodenki. Też z reniferkiem. Nie założę przecież tego dziecku na Wielkanoc bo za głupią mnie jakąś wezmą. Najwyżej będzie dla kogoś innego bądź dla drugiego jak się kiedyż zdarzy
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona ma coś z głową nie tak, odbiło jej na starość.
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny czy jak lekarka wypisała mi recepte na szcepionkę to może mi wypisać jeszcze jedną?? Bo niby chcieliśmy tą 6w1 ale tak czytam teraz i niby opinii jest dużo i pozytywnych i negatywnych i nie wiem, sporo osób pisze o skutkach ubocznych. tylko nie wiem czy może mi wypisać na tą 5w1?? Kurde już się boje tego szczepienia
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Mam natchnienie to napisze opis porodu
![]() Jak pamiętacie w środę byłam na ktg i w sumie był tam jeden skurcz ale slabiutki i nic nie zapowiadalo porodu.przyjechałam do domu to jeszcze sprzątanie mnie wzięło-czyli syndrom wicia gniazda udowodniony Mały był strasznie ruchliwy jak nigdy i jeszcze zażartowałam ze szuka wyjścia. Strasznie zmęczona byłam i jak sue kladlam to powiedziałam do brzuszka żeby tylko nie w nocy żeby mama się wyspala dokładnie o 5.55 obudziłam się siku (standardowo narudzac pod nosem ze tak wcześniej)jak wróciłam z toalety to złapał mnie skurcz i to dość bolesny.aż się rozbudzilam od razu tz się obudził i pyta co mi jest a ja mówię że coś mnie bierze chyba ale idę wejść do wody bo to pewnie sciema jakas.weszlam do wanny i nie było źle.polezalam ok 15 min i tz mnie wyciągnął a tu znowu skurcz-no to sobie liczę ze to dopiero drugi w ciągu pół godz i ze nie ma co panikować...zaczynam się wycierac a tu kolejny...no to pobladlam patrzę na tz i mówię że to chyba już. Jak wyszłam z łazienki to znów kolejny i nie musiałam patrzeć na zegarek żeby wiedzieć ze są co mniej niż 5 min.w panice ubralam się w koszulkę tz i dres i mówię że jedziemy do szpitala po drugiej stronie ulicy bo tam gdzie mieliśmy jechać to na pewno nie zdążymy bo to już okolice 7 i korki będą.jeszcze musielismy czekać na moja siostrę żeby z piotrkiem została i to było długie 15 min w którym już klelam ze nie chce rodzić itp. Najlepsze było to ze czekałam drugi raz na windę bo sąsiad z góry jechał a ja się balam ze będę krzyczeć w windzie 10 min później byłam już na ip gdzie polozna jak mnie zobaczyla to od razu mnie zgarnela bo stwierdziła ze po oczach widać ze rodze. Podpieli mnie pod ktg trochę chyba nie wierząc mi ze mam tak często skurcze skoro godz temu się zaczęły.coś tam marudzili ze miejsc nie ma i ze tłum jest.ale już za chwilę okazało się ze bie kłamie i skurcze są co 3 min ze to 3 poród i ze rozwarcie jest na 8 cm. Biegusiem byłam na porodowce a tam już czułam parte bóle i przestało mi być do śmiechu.w międzyczasie przyszedł ordynator który okazało się ze odbieral moje 2 poprzednie porody i nie bbyły to miłe wspomnienia.po godz kazał mnie podpiac pod oksy bo stwierdził ze skurcze są za słabe- pomyślałam wtedy żeby sam się podpial bo mnie już wystarczająco boli. Przez cały czas była ze mną położna i oddzialowa i powiem ze trafiłam cudownie i będę im bardzo wdzięczna nawet za głupie przetarcie czoła i wodę do picia.po pół godz parcia wpadł lekarz ponownie bada mnie i mówi ze główka odbija-ze przy parciu idzie do przodu a za chwilę sue chowa i ze za długo już to trwa i ze trzeba nnie brać na cesarke i to jak najszybciej bo nie dam rady. Wtedy położne powiedziały ze chcą poczekać jeszcze jeden skurcz. Jedna poparła mi nogi a druga przytulila mnie do piersi swojej i zaczęła szeptac mi do ucha ze jestem dzielna i ze damy radę i urodzimy teraz....no i przyszedł skurcz i za chwilę o 11:15 Patryk był już po drugiej stronie brzuszka ordynator na to ze to cud i takie tam.ja nagle sjapnelam sue ze wokół mojego łóżka jest chyba z 10 osób ale było ni to już obojętne![]() Położyli mi Małego na piersi a lekarka mnie sszywala.leżałam sobie tak z Małym te 2 godz i dopiero wzięli go do wrażenia. Wtedy okazało się że mam krwawienie wewnątrz i ze macica jest napełniona krwią.chyba trochę spanikowali ale podali mu czopki i jeszcze oksy na skurczenie macicy-masakra powiem bo już myślałam ze ból jest a mną.. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze dopiero o 16 trafiłam na sale bo miejsca nie było.Ogólnie przeżyłam i cieszę się ze udało się bez cc. Choć 3 razy usłyszałam tekst: to ta Pani od traumatycznego porodu... |
|
|
|
#877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wrzucam, brzucho. Dziewczyny opadł coś???
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula jak na moje oko to opadł
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
najpiękniejszy widok na świecie
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:32 |
|
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
Domii-ale to normalne ze po paru tygodniach piersi sa miekkie i nie ma juz nawalu-laktacja dostosowuje sie do potrzeb dziecka.I jezeli dziecko sie najada to jest ok.Nawet piersi moga zrobic sie mniejsze itp.Ale to nie znaczy, ze nie ma sie pokarmu.
|
|
|
|
#882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Zagladalas tam?Domi masakra z teściową,Sorento mam pytanko bo ty tak jak ja grudniowa kiedy pierzesz ciuszki?bo ją chyba zaczynam od przyszłego tyg ![]() Anka współczuję przejść z kobieta taty, Adosienka gratulacje! Kubuś duży chłopak! Lenka i Zuzinka Tyle pamiętam ![]() Byłam dziś w smykolandzie spodobała mi sie pościel za 139zl (poszewka na podusie,na kolderke i ochraniacz) do tego wypełnienie 69zł myślicie że to drogo?bo jakoś się nie orientuje. Cieszę się bo jutro rodzice jadą do kuzynki po rzeczy które mi chce podarować (wózek, laktator, rożek może i lozeczko, i sporo innych duperelkow)
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
jaki maleńki!
moim zdaniem delikatnie poszedł w dół
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Ktosiula moim zdaniem opadł
|
|
|
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
j tak mialam Antibia- brawo a polozne cudne ![]() ciekawe co z tego cycolenia mojego wyjdzie dzisiaj... ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() W ogole jak zimno bylo dzisiaj... zanim sie dokulalam do lekara z mlodym to zmarzlam jak cholera a potem jeszcze do UM i wracalam po 16tej i masakraaaa. teraz -1 na termometrze. ZIMA IDZIE taja jak ruscy zapowiadają...
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Co do brzucha... on musi opaść tak, żeby rękę dało rade włożyć?
tata mi mówi że widać, że jeszcze dzieciaczek posiedzi, właśnie po tej ręce. jest na to jakaś reguła?
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kociak - no to do dzieła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula myślę, że opadł
A ja mam pytanieeee jaki ser dajecie do sernika? taki zmielony sie da?bo chcę zrobić, alee nie mam maszynki do mielenia:/
|
|
|
|
#889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie wydaje mi sie że u mnie w mieście to drogo są takie rzeczy, w zwykłym nikomu nie znanym sklepiku zwykle lozeczko bez wyjmowanych szczebelek takie proste kosztuje 200zl ta pościel też mi sie wydaje dość droga ale jaka piękna
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu dzieciu się nudzi, bo pływa po całym brzuchu od ponad godziny i raz z jednej strony wypycha pupę, raz z drugiej, a ja tylko klepię
|
|
|
|
#891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szybka akcja była u Ciebie, dobrze, że miałaś szpital blisko. Ale Antibia 3 porody? Ja myślałam, że mialaś tylko Piotrusia ![]() Słodko Jasiek jaki maleńki! Ile teraz waży?Cytat:
Ja płaciłam 230 i mialam w zestawie wypełnienie + pościel +ochraniacz + falbanka + prześcieradło + rożek + przybornik na łóżeczko (takie kieszonki) Dzięki za opinie, ja w sumie też nie wiem jak ten "opadnięty brzuch" ma wyglądać i dlatego pytam bo wydaje mi się, że jakby trochę zmienił kształt i jest niżej, ale dłoni nie wsadzę.
|
|
#892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mama mi wtedy powiedziała ze on jest po prostu rzadszy niż normalnie ser zrobiony ale było smaczneCytat:
Też sie zastanawiałam nad tym 3 porodem......
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nikt mi nie mówił że opadł... wprost przeciwnie. ale żeby nie było. mi sie nie śpieszy
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktosiula szczerze to nie wiem bo ostatnio był ważony 25.10 i wtedy ważył 3010g więc pewnie teraz ma coś delikatnie ponad 3500
|
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobię pewnie na biszkopcie, ale tartym takim, przepis od siostry wezmę i ona właśnie w biedronie kupje te mielone jesli sie nie myle---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- a zarzućcie jakimś przepisem na sernik? jutro sobie zrobię, a siostra mi nie odpisuje
|
||
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie nie opadl do samego porodu
|
#897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Nasza chrzestna ![]() Cytat:
To ja tez dzis posmaruje. Ale mi sie wydaje ze Majka ma uczulenie na nasz proszek I ta wysypke ma z naszej poscieli. Cytat:
Do porodu miałam na nowo burdel Cytat:
Ordynator fest fachowiec ze go polozne przegadaly I to jeszcze slusznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie poczekalnie?
Zapoczątkowałam tworzenia po 2 wątki naraz tylko styczniowki sie wybiły ![]() Młody zjadł ponad godzine temu i spać nie chce, mnie boli brzuch i mam moją ukochaną biegaczkę, która nawet po porodzie mnie nie oszczędza :/ i w ogóle nie mam sił. w pudle nic nie ma, tu też sie nic nie dzieje
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem co się podziało Zuzce, zasypia przy butli mocno, do odbicia ją biorę nic jej nie rusza nawet mi chrapie do ucha, jak tylko odłoże do łóżeczka to jest płacz i marudzenie
nie mam już siły. Jej ewidentnie chodzi o ręce i o to żeby być u kogoś. Ja jej nie biore, staram się dać smoczka i niech zaśnie sama, udaje się ale w nocy to jest naprawde meczące ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Powiem Ci że nie, ale posmaruj taką cieniutką warstwę naprawdę delikatnie, aha i taka rada nie smaruj czoła. Ja posmarowałam i dwa dni nie mogliśmy domyć, musiałam aż szorować wacikami.
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Mya- na kruchym spodzie np. na to ser np. z rodzynkami jak ktos lubi, ja dodaje np. olejek waniliowy do sera ale oczywiscie zw rozsądnej ilości. jak sie upiecze to robie lukier i daje kandyzowaną skórkę pomarańczy i czekam aż zastydnie i jem
![]() jak mam to robie na biszkoptach tak jak wczesnije pisałam. Ogóllnie to robie taki zwykły sernik ale na święta czasem tą górę od sernika przykrywam masą np. kajmakową jest słodszy wiec staram sie zeby ciasto nie było jakieś słodkie bo potem aż mdli. Raczej spód mam niesłodki, ser ten juz zmielony on raczej już jest lekko słodkawy a na górę masa - pycha!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

)w domu.....

:ziewa:
nadal zaciśnięte. 

W ogóle to mi powiedziała że tak brzydko byłam zszyta, że to co się rozeszło, już się nie zejdzie...

ogólnie wydaje mi sie że u mnie w mieście to drogo są takie rzeczy, w zwykłym nikomu nie znanym sklepiku zwykle lozeczko bez wyjmowanych szczebelek takie proste kosztuje 200zl 
jest słodszy wiec staram sie zeby ciasto nie było jakieś słodkie bo potem aż mdli. Raczej spód mam niesłodki, ser ten juz zmielony on raczej już jest lekko słodkawy a na górę masa - pycha!