|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Zmykam spać. Synuś już czeka na mnie w łóżku. Nie ma męża, więc mamy dużo miejsca.
![]()
|
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Fajny, chyba i ja coś poszukam, czas najwyższy. Pasowałby mi w zielone groszki
![]() U mnie stos książek czeka a ja nie mam czasu a tyyyle chciałabym przeczytać, jak już mam chwilkę wolną to siadam na wizaż Mela- oby sytuacja sie wyjaśniła ![]() Kejt - jak wypadło w testach twój mop z wiatrem Ja zerkam na meczyk a Tż ogląda jakiś film, Szymus już chrapie w łóżeczku oby jak najdłużej |
|
|
|
#2224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kuponami lipa jak cholera... mają hippy tak drogie (zresztą HIPP wogóle jest drogi), że nawet z kuponem jest najdroższy - kupony wywaliłam, a kupiłam słoiczki (na zapas będą) z promocji Gerbera - 3+1 gratis czyli 4 słoiczki za 7,50 [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43726932]Moje dziecko po zyrtecu jakies takie troche otepione chyba jest...[/QUOTE] teso - mój Norbert skazowy, też na początku dostał Zyrtec, ale mądra dermatolog, która go leczyła (moja koleżanka) powiedziała, że to niedopuszczalne - taki maluch tylko Fenistil, bo Zyrtec nawet w małej dawce może powodować dużo skutków ubocznych, więc 2 lata dostawał Fenistil, potem już Zyrtec Cytat:
Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-11-15 o 21:10 |
|||
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego mopowania ![]() Cytat:
Polskaaaa biało-czerwonii ![]() Cytat:
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie i Maluszki!
Nadrabiam Was systematycznie, ale jakoś daleko mi do pisania . U nas sporo się dzieje. 2 tygodnie temu mieliśmy chrzciny- wszystko fajnie się udało . Organizowaliśmy je w mieście rodzinnym, a po powrocie do domku wzięliśmy się za mieszkanie. Jesteśmy w trakcie ciągłego uzupełniania braków meblowych . Często gościmy w IKEI Malutka rośnie- waga sprzed tygodnia- 6kg. Ma katarek, ale na szczęście nic więcej się nie pojawia, więc walczymy tylko z nim. Dziś zakupiłam kaszę- w przyszłym tygodniu rozpoczynamy ekspozycję na gluten , a za kilka tygodni rozszerzamy dietę.Mam zrobionych dużo swoich słoiczków i pomrożonych warzyw- jestem zabezpieczona Z nadrabiania: Amelka też ma ostatnio duże problemy ze snem Budzi się milion razy (a miała już okres spania po 7-8godz ciągiem bez pobudki).Ktoś pytał o DEBRIDAD - większe problemy pojawiły się chyba właśnie po jego odstawieniu, więc wróciliśmy do niego i trochę się poprawiło (uczulam jednak od razu, że żeby lek zaczął działać trzeba go podawać nawet 2 tyg, efektów nie widać po kilku dawkach). Też dostałam list od HIPPa- paczkę z rossa już odebrałam- w środku był słoiczek- pierwsza marchewka i soczek- jabłuszko (ale ponoć można też trafić na słoiczek z obiadkiem, a nie tylko marchewką). Zaraz jeszcze poczytam i na pewno sobie przypomnę co jeszcze miałam napisać ...
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem poswiecenie, ale mimo tego, ze jestem matka to tez czlowiekiem i chce zyc. Nie rozumiem tylko tego, ze skoro to skaza bialkowa to mieso tez przeciez zawiera bialko wiec jakie bialko szkodzi? Tylko te z mleka ![]() Sproboj moze hydrocortisone. Ja posmarowalam malemu buzie i zeszlo. Policzki dalej suche, ale juz nie czerwone i szyjka tez duzo lepiej. Walcz o testy bo na moje to ciezko stwierdzic czy to skaza czy moze ma uczulenie na cos innego. Wzrokiem ciezko takie rzeczy zbadac. Ja w nocy musialam isc do drugiego pokoju bo maly o 5 juz stekal. Tz z nim siedzial. Ofc synek zasnal przy tatusiu bo dla mamy to by wyl, ale tacie bedzie grzeczny Z rana dostalam milion usmiechow i jestem juz ugotowana. Smarkacz wie jak matke zmiekczyc zeby w rozowym nie latac ![]() No i zeby nie bylo zbyt milo to moj tata lezy w szpitalu ![]() Wybaczcie ze nie nadrabiam. Nie mam jak. Moj salon wyglada jak pralnia, a ja znow spalam w opakowaniu :/ Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
I już przegrywamy
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Neni, dzięki tym spacerom będziesz fit
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co się stało tacie? Katarzynkajg ja wzięłam ten z zielonym
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
2:0 :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi ludzie to mają tupet
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sam -a co tacie dolega? |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co sie tacie stało? zeby szybko odzyskał zdrówko
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Powiadasz
![]() I byłoby 3 do 0 |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym trenera wywaliła
|
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde chyba potrzebuje instrukcje obslugi wlasnego dziecka....
przez caly dzien gagatek jadl 60-90ml na jedno karmienie....ale teraz chyba chcial nadrobic i wlasnie wtrabil 240ml i chcial wiecej ale ja juz sie balam mu dac jeszcze mleczka i dalam sama wode - to wtrabil jeszcze 60ml wody W SUMIE 300ML plynow!!! na taki maly brzuszeczek...kurcze zeby go nie bolal w nocy Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Jestem z Wami na bieżąco .. ale z tel wiec nie odpisuje za czesto tez bo jakbym chciala cytować to pol dnia roboty ale jestem z Wami i czytam po pierwsze przyszlam pochwalić sie.. ze moja corka konczy dzis 4 msc .. kiedy to zleciało ...dopiero te ostatnie miesiace ciazy sie tak dluzyly a teraz moj mały skarb lezy kolo mnie i sni o owieczkach ... nigdy nie sadziłam ze milosc do dziecka jest tak silna .. z kazdym dniem i kazdym usmiechem niuni ja nadal mam łzy szczescia w oczach bo usmiech dziecka jest najszczery i najpiekniejszy.. jest najwspanialsza na swiecie kocham ja strasznie mocno i oddalam bym za nia zycie ... ale to napewno tak jak kazda z Was za swoje pociechy przy tym tez chce napisac ze podziwiam za wytrwałość mamy chorych dzieciaczkow .... i Cynamonkowa mame .. kobietko schylam sie do stop za wytrwalosc .. podejrzewam ( bo wiedziec tego nie moge -na szczescie) ze w takich chwilach poklady sily dla swojego dziecka sa nieograniczone.. mowie o tym bo ostatnio mialysmy " blachy" niby problem .. Zu ma zapalenie ropne spojowki uwierzcie ze jak miala oczko tak zaropiale ze nie mogla go otworzyć .. siedzialam i łzy mi ciekly bo chcialam przejac jej bol i jej odczucia w tamtej chwili .. dalabym wszystko zeby moje dziecko nie cierpiało.. piekne chwile gdy dziecko wstaje rano zaczepia Cie bo chce wiedziec ze jestes obok - jesteś ukochana mamusia... Gdy dziecko trzyma Cie za palec podczas karmienia i patrzy sie na Ciebie pieknymi oczkami jakbys przygotowala najlepszy obiad na swiecie dla niego a to tylko mleczko z kaszka bananowa... Gdy placze a ukojenie znajduje Tylko w Twoich ramionach ... Gdy Mamusia sie juz znudzi i chce sie przytulic do meskiego silnego ramienia tatusia .... ok koniec romantyzmow na szczescie u Zuzi pomogla masc na oczko dzis o niebo lepiej niz wczoraj.. ciesze sie ze mam kuzynke optyczne uff dzieki kobieto za super krople do oczka! oczywiscie nie bede opisywac moich przezyc z lekarka -ja to mam pecha zawsze coś ... ![]() :brz ydal: moze ja jestem zabardzo wymagajaca co do tych nieraz "tumanow" ...? no to z ostatniego szybkiego nadrobienia .. wzruszylam sie ogladajac filmik o blizniakach podziwiam dziewczyny co maja 2 małych dzieci .. ale daja rade super zdjecia Oliath i Bebe super sliczne mamy dzieciaczki wątkowe ![]() Trzymam kciuki za wszystkie nieprzespane noce ... za rozszerzenie diet.. Moja dzis dostala dynie z ziemniaczkiem i jeszcze jej nie widzialam w takiej eufori tak przezuwala razem z wielkim zacieszem na twarzy ze prawie jej wszystko wylatywało tak jej smakowało ![]() oswieccie mnie jak niunia skonczyla 4 msc to juz powinnam zaczac podawac gluten czy za miesiac? |
|
|
|
#2240 | |||
|
Zadomowienie
|
Słoiczek, soczek i książeczki o jakości itp.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Tomeczka ![]() Dzięki wszystjim za kciuki za szczepienie. Była masakra,bo akurat małej się jeść zachciało i była zmęczona,od 8 nie spała, a szczepienie było o 11 (opóźnienia były, miało być przed 10). Płacz był straszny, ale na szczęście pani pielęgniarka zabawiła ją samochodzikiem ze światełkami i się uspokoiła-my z tż nie daliśmy rady uspokoić mimo że wzięliśmy jej ulubione zabaki ze sobą. Gabi waży 6,900 i ma 63cm wzrostu Robimy miesięczną przerwę z Omegamed baby, dostaliśmy receptę na czopki homoepatyczne pomocne przy uspokajaniu podobno, kupiliśmy je oraz żel na ząbkowanie. Nie jest jeszcze potrzebny,ale doktor stwierdziła że na dole dziąsełka już rozpulchnione i na dole będą pierwsze zęby szły. W poniedziałek idziemy prywatnie na usg przezciemiączkowe, koszt 100zł,no ale najważniejsze że na miejscu, bardzo blisko domu i nie trzeba jeździć i szukać.
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myslalas ze bd inaczej? widzialyscie? http://facepaparazzi.net/video/672-g...ichiershi.html chcialam tez pochwalic szwagierki synka.. zaczoł chodzic jestem dumna ![]() |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka najlepszego dla Zuzi
![]() Baloniku ładne wymiary
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Chlebek mi pachnie w domku
![]() Małgosia coś nie chce spać u siebie więc pozwoliłam jej położyć się na macie przykryć kocem i zasypiać. Później ją przełożę. I chyba psy moje dostały pchełki. Bo Małgosia jest na brzuchu pogryziona!!!! Jak się ich pozbyć z domu prócz odpchlania psów? Choć tak naprawdę profilaktycznie robię to dość regularnie i nawet 2 dni temu kropelki im na łopatki zapodałam. Jutro czeka mnie generalne sprzątanie domu.
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pieknie to opisałaś odzywaj sie czesciej ![]() dla Zuzinki Dzięki wszystjim za kciuki za szczepienie. Była masakra,bo akurat małej się jeść zachciało i była zmęczona,od 8 nie spała, a szczepienie było o 11 (opóźnienia były, miało być przed 10). Płacz był straszny, ale na szczęście pani pielęgniarka zabawiła ją samochodzikiem ze światełkami i się uspokoiła-my z tż nie daliśmy rady uspokoić mimo że wzięliśmy jej ulubione zabaki ze sobą. Gabi waży 6,900 i ma 63cm wzrostu Robimy miesięczną przerwę z Omegamed baby, dostaliśmy receptę na czopki homoepatyczne pomocne przy uspokajaniu podobno, kupiliśmy je oraz żel na ząbkowanie. Nie jest jeszcze potrzebny,ale doktor stwierdziła że na dole dziąsełka już rozpulchnione i na dole będą pierwsze zęby szły. W poniedziałek idziemy prywatnie na usg przezciemiączkowe, koszt 100zł,no ale najważniejsze że na miejscu, bardzo blisko domu i nie trzeba jeździć i szukać.[/QUOTE] za wizytei trzymam kciuki za bezbolesne i spokojne ząbkowanie
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Widzę, że dostajecie z hippa prezenty, ja jestem zarejestrowana a nic nie dostałam. Mam paczkę z Pampersa, z Bobovity i Bebilonu, ale z Hippa nie. Co trzeba zrobić żeby ją dostać? Trochę Was poczytałam, ale nie dam rady cytować, głowa mi pęka i zraz chyba oszaleję. Młody nadal chwyta i dziś zaczął robić takie coś. Łapie rękami spodenki, ciągnie, jak już nogi są mocno odgiete to uderza nimi o zawieszoną grzechotkę A wieczorem to już nogi tak zadziera bez pomocy rąk i ogląda je sobie. Tak się bałam, że jest ,,w tyle", a teraz ledwo go przewijam, bo mi po łóżku się turla, zostawiam go tylko na podłodze, bo wcześniej na łóżku obłożony poduszkami leżał nie raz, a teraz mógłby zlecieć. |
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domciątko-świetnie się czyta Twojego bloga, masz rewelacyjne poczucie humoru A zdjęcie z sesji wraz z poprzedzającym je opisem rozśmieszyło mnie do łez Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-15 o 22:08 |
|
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Ja też
![]() Nie Baloniku - ładna waga Dotka- dla Zuzinki i małego niunia za samodzielne chodzenieUciekam pod prysznic |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

) I że jest jeszcze jedna przesyłka do odebrana w rossmanie 
, więc lecę testować
, a za kilka tygodni rozszerzamy dietę.