|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
kurcze dziewczyny ja was podziwiam za tą determinację do ćwiczeń, ja to chętnie bym się za siebie też wzięła, ale z drugiej strony taaaak mi się nie chce, z moim charakterkiem to pewnie przycisnę na wiosnę
Na razie to mam taką fazę na słodycze, że masakra, ślinotoku dostaję na ciasta i ciasteczka, no ale muszę się powstrzymywać trochę bardziej, bo chyba przeze mnie bolał Lilę brzuszek ostatnie dwa dni, za dużo ciapałam łakoci a z innej beczki pytanko: czy zielona kupa jest zawsze zła, musi świadczyć o jakimś moim błędzie dietetycznym?jak to jest? bo mi pediatra powiedziała raz, że mogą też takie być, a tutaj parę razy już się natknęłam na lęk mamusi z powodu zielonej
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, dzieci mi dały taki luz że sobie machnęłam mega pediKura
i wyskubalam brwi ![]() szał , c'nie?A jak dajecie dzieciaczkom mm to jak je przepajacie? Wodę dajecie czy tę herbatkę koperkową roskową? Kurcze nie czytałam nigdy bo zawsze mały miał picie z piesi a teraz biedny tak się nastęka przy kupie i widać że ona taka bardziej gęsta, więc pewnie jakieś picie by się zdało... |
|
|
|
#4503 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale braliśmy ślub w innej parafii niż nasz i potrzebowałam zaświadczenia z mojej parafii i tam ksiądz mi zawołał 500 zł za świstek że mogę brać ślub.Twierdził że taki cennik jest i koniec. Chciałam zobaczyć ten cennik i powiedziałam że jak tak jest faktyczne to ok, ale się okazało że niby jest ale nie wolno go nikomu pokazywać :hahah a: Nie dochodziło do niego że nie mamy kasy na takie coś (mieliśmy małe wesele, i średnio nas było stać na 500 zł za świstek) stwierdził że skoro tak, to ślub zawsze sponsorują rodzice i niech dają a nie gadają że nie mają Po wielkiej kłótni dał za co łaska i był wielce zawiedziony chyba 20 zł. Miał tylko przybić pieczątkę i się podpisać. Od kolegi dowiedziałam się że tak sobie wołają bo nikt już tam nie chce brać ślubu ani chrzcić dzieci. Za chrzest chcą 1200 zł. Ciesze się że już nie muszę tam chodzić po nic. Mówili że jeżeli się złoży do 10.11 to kasa jest do 30.11, a jeżeli po 10.11 to kasa do 31.12
|
|
#4504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zapro
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
jest po 2 a ja jeszcze nie zmruzylam oka:/ i nie wiadomo czy to wogole dzis nastapi hehhe
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4510 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co prawda już dawno nie karmię piersią, ale to z Powodu tego, że pokarmu było coraz mniej aż zanikl całkiem Ale już wcześniej karmiłam młoda z butli i z cyca na zmianę i używałam zwykłych buteleczek z Canpolu, z resztą do dziś ich używamy Cytat:
T. Niech się schowa, jeśli dziecko nie potrzebuje to pp co je lulac? Moja jak jest na prawdę marudna to potrzebuje lulania w wózku czy na rękach, się tak to odkładam do łóżeczka, włączyłem karuzelke i głaszcze Ja po główce raz dwa zasypia. Co do częstotliwości snu to sprawdź w Internecie ile w danym miesiącu dzieci śpią, to się T. Zdziwi ![]() Jak coś to jutro mogę Ci linka poszukać bo mam w zakladkach. I Ja tez kapie z 10 minut bo jeszcze za mała na długie pluskanie jest. Poza tym szybko mi marznie chociaż woda gorąca i w pokoju tak ciepło, że ha zdycham z gorącą. A nowe ciuchy też pierwsze co robię to siup do pralki. Cytat:
Jak dla mnie to sterylizatory można o kant doopy rozbić. Jak to mawia moja siostra - doopy nie urywa :-D wole przelać wrzątkiem Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam podgrzewacz z funkcją sterylizacji z tej firmy i jestem zadowolona. Laktator też od nich mam i jest super. Cytat:
Ej co czytasz? Ja mam zamiar skończyć w końcu trylogię Greya, została mi tylko 3 część Ale chyba przeczytam wszystkie od nowa, bo mało szczegółów pamiętam i teraz czytając 3 część będę się zastanawiać o czym mowa Cytat:
Killer na pewno i turbo spalanie. Skalpel II też jest fajny i na pewno szok trening Ja póki co robię trening z gwiazdami, żeby za chwilę przejść trochę wyżej. Poza tym te 6 minutowki są też fajne, ale tam to tempo jest mega! I robi się ich chyba 3 pod rząd. A słyszałam jeszcze, że trening z Tomkiem jest fajny, że daje wycisk, ale jego to jeszcze nie widziałam. Po za tym to Ewka coś nowego też wypuściła, jak kupię płytę to wypróbuję to dam znać ![]() Cytat:
Ja daje herbatkę - mieszam rumianek z koprem mała wybija dziennie 20-40 ml w porywach do 60 ml. Cytat:
nam też ślubu udzielał mój kumpel, ale zapłaciliśmy normalnie tyle ile uznaliśmy za słuszne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-11-16 o 05:11 |
|||||||||
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Hej
My już po karmieniu, teraz TŻ zmienia pieluszkę i właśnie Szymek go osikał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Piję sobie poranną kawkę i patrzę na moje śpiące słoneczko Czytam o waszych zmaganiach z ćwiczeniami i też się chyba zmobilizuję. Od poniedziałku jak starsze dzieci będą w szkole a mąż w pracy to zapodam sobie jakąś serie ćwiczeń . Mam nadzieję że po takiej przerwie nie wyzionę ducha ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
![]() A mój jakoś przeważnie na mnie sika
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
no i mój gin nie ma pomysłu na ten ucisk
![]() jak któraś z was będzie szła z tym do gina to dajcie znać co wymyślił ![]() mój jedynie skierowanie do proktologa :/ poza tym mam zapalenie przydatków i nadżerke ![]() i uwaga... Igor zjadł o 22 zasnął i obudził się o 6 ![]() 3 razy patrzyłam która godz bo nie mogłam uwierzyć :P do tego rozkłada mnie na całego... katar na maxa, kaszel
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane.U mnie nocka spokojna bo nie musialam wstawac do Lilci.Tz zajal sie nia przez te noc.Teraz on odsypia a ja probuje ja znow ululac.Wiecie co,kupilam Lilce ciuszki na swiete z All ,tyle ze nie wiem czy przypadkiem za male nie beda..Niby to jest rozmiar 68 ale jak tak patrze na te sukienusie to ona jakby idealnie na teraz.
wogole to chcialabym tez sprawdzic ile ma wzrostu bo od porodu nie byla mierzona.Czy mierzy sie tak jak po porodzie czy sie to jakos innaczej odbywa? ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Dzis rozpoczelam 4 dzien na Dukanie a na wadze 1.5 kg mniej.Niewiem czy to nie za malo..jak tak czytam na innych forach to laski w ciagu 5 dni potrafia zrzucic nawet 4..no nic dobre i te 1.5....przede mna jeszcze 30 do uzyskania wagi odpowiedniej do mojego wzrostu..a wiec dluuuuga droga do celu. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-11-16 o 07:51 |
|
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że zrozumialss![]() Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: wódkę Ci postawię !!Cytat:
Cytat:
gratuluję spadku wagi. ![]()
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
agravko-zrozumialam
![]() misiu-dziekuje ![]() w takim badz razie sprobuje dzis zmierzyc Lilcie. |
|
|
|
#4519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrówka ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- A u nas mierzą dziecko tylko od główki do pupci.
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam jeszcze przez te 2 miesiące ani jednej nieprzespanej nocy ![]() w dzień różne rzeczy już się działy miałam wizje strasznej nocy, ale moje dziecko chyba kuma że w nocy się śpi najpóźniej o 1 zasypiał i potem 3-4h snu zjadł i znowu 3-4h snu... jak się obudził dziś o 6 to też lekko spanikowana czy wszystko ok, a już wczoraj przespał prawie 7h także jak tak zostanie to się nie obraże ![]() chociaż to nie zmienia faktu że ja spałam tylko 5 głupia jestem, zawsze chodziłam późno spać i nie potrafię się przestawić że jak on idzie spać to ja też mam iść ![]() i tak np dziś od 6 nie śpie a położyłam się o 1... o 19 będę miała mega zgon a on będzie pełny życia
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Poli u mnie właśnie mierzą zwykła miarką jak po porodzie i tą na leżąco co agravka pisała.
A moje dziecko nie było dzis łaskawe budził się z dokładnością do 2, 5 h i przebierałam, karmiłam i usypiłam praktycznie przez godzinę. Musiałam jeszcze sama, bo TŻ wstawał o 4 do pracy i nie miałam serca go prosić. teraz mój Dzięciołek się obudził patrzy na mnie wielkimi oczami.
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholerny capslock powiem ci tak - to ze mam konto w banku nie zobligowalo banku do dania mi kredytu wiec to ze jestes ochrzczona nijak sie ma do tego jaka jestes teraz (no chyba ze bys sie dzis ochrzcila ). owszem - niby jest to religia polegająca na wybaczaniu... ale i mocnym postanowieniu poprawy. czyli jak juz sie decydujesz na chrzest to wg mnie, skoro w tekscie gdzies tam jest ze rodzice maja wychowywac po chrzescijansku, a chrzestni im pomagać, to maja dawac tez przyklad. takze wlasnie tego chodzenia do kosciola, przyjmowania komunii, spowiedzi. ok, fajnie ze przekazesz dziecku idee boga, no ale jeszcze troche tam tego brakuje jednak. ogolnie osoby wlasnie nie do konca tylko sie zgadzajace z nauka kk maja chyba z tym chrztem najgorzej. bo zagorzali ateisci (czy jak to nazwac - ci, ktorzy wiedza ze na bank nie wierzą) to wiadomo ze nie ochrzcza dziecka nawet dla swietego spokoju. ale moze zamknijmy temat bo ja mocher jestem ![]() Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-11-16 o 09:20 |
||
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
no powiedział że wszystko jest ok, nic nie widzi... sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić
no bo cholera co mi jest przecież sobie tego nie wymyśliłama w temacie chrztu, ja chce ochrzcić tż nie... i tż powiedział że on nie pójdzie do kościoła i teraz jak pójde do księdza to sama nie wiem, czy mam gadać o tym jaki tż ma stosunek czy nie ? bo chyba pytać nie będzie ? przyjde że chce ochrzcić dziecko a że go później nie będzie na chrzcie ![]() tzn dla mnie nie jest problemem to powiedzieć, boje się że dla niego może być problemem podejście tż i mi będzie robił problemy
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zaczynalam od turbospalania... u mnie raczej turbo nie bylo dzis boli mnie chyba wszystko, ale nei miesnie a wszelkie ścięgna
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
może któraś reflektuje na bluzke w pepitke z baskinką
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1384189827 jak coś to zapraszam tutaj :P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=906
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze znalazlam jakis szok trening i 6minutowe (chyba 9) cwiczenia
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to przed ciążą miałam 62kg w ciazy dobiłam to 76 teraz waże 65... piersi mi mocno urosły więc w praktyce powinnam być grubsza jakieś 2kg, a mam kawałek brzucha i ogrooooomne uda ![]() więc ja się pytam co jest grane ![]() brzuch to rozumiem... ale jak waże 65 skoro uda mam takie jak w ciąży
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
83monia, Ty moher, ja antyklerykal, to się chyba.w temacie wiary nie dogadamy
![]() Dziecko mi znów nie chce jeść 70 ml zjadła po nocy... Ostatni posiłek 9 h temu i raz cycka o 5:30 dostała, ale ona już się z.cycka nie najada...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Na razie to mam taką fazę na słodycze, że masakra, ślinotoku dostaję na ciasta i ciasteczka, no ale muszę się powstrzymywać trochę bardziej, bo chyba przeze mnie bolał Lilę brzuszek ostatnie dwa dni, za dużo ciapałam łakoci

i wyskubalam brwi 
szał , c'nie?
my zapłaciliśmy łącznie z organista 300 zł, a za chrzciny 70 zł.

Wszystkie dokumenty złożyliśmy 31 października i dalej nie ma decyzji, ani kasy... 

Ja co prawda już dawno nie karmię piersią, ale to z Powodu
Ale już wcześniej karmiłam młoda z butli i z cyca na zmianę i używałam zwykłych buteleczek z Canpolu, z resztą do dziś ich używamy
nam też ślubu udzielał mój kumpel, ale zapłaciliśmy normalnie tyle ile uznaliśmy za słuszne 

klask i: wódkę Ci postawię !!

70 ml zjadła po nocy... Ostatni posiłek 9 h temu i raz cycka o 5:30 dostała, ale ona już się z.cycka nie najada...