|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Natchnęłaś mnie, muszę sobie sprawić termofor!
A na razie muszę sobie radzić inaczej: zaraz sobie naleję gorącej wody do butelki i będę mieć termofor domowej roboty ![]() A mnie przed chwilą naszło na ziemniaki z kefirem i teraz je wcinam - w sam raz przed snem
|
#3842 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Cytat:
Może zamówię taki elektroniczny i będę prowadzić dwa wykresy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślałam, że tak będzie, ale tak nie jest ...Może biorę za małą dawkę, bo tylko jedną dziennie.
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się żegnam bo coś od kilku h boli mnie podbrzusze jak na @ oby to dziś nie owulacja, bo zero serduch wczoraj i dziś, następny cykl będzie nasz
|
#3844 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry w sobotni poranek
. Powoli zbieram się do pracy, a tak mi wczoraj dobrze było na wolnym .Cytat:
. Ale ja niestety stosunki z teściami mam średnie. I od kiedy jesteśmy razem zawsze Wigilię spędzamy u mojej rodziny u dziadków. Te święta za to chcemy spędzić już u siebie ). Bo mamy oboje dość podróży i robienia 600-700 km w 3 dni, bo wracamy bardziej zmęczeni niż pojechaliśmy. Cytat:
. Nie ma co na siłę schizować i po owulacji zachowywać się już jak ciężarna ![]() dobre miejsce Cytat:
. Opowiedz nam coś o sobie, o Was
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, dziewczyny. miłej soboty, wyszedł mi w końcu test owu pozytywny, ale serduszka wczoraj nie było, dziś rano było, ale bez żołnierzy :-( więc nie nanoszę tego na wykres.
a kotka?? zrobiłaś ten test??? debra zaraz wejdę na uvu i zobaczę wasze wykresy. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- debra no super, może jednak Twoje przeczucie ma coś na rzeczy, z całego serca tego życzę, zrób jutro test będzie 14dpo, tzn ja bym zrobiła. Ale byłoby fajnie
|
#3847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba poproszę na gwiazdkę![]() Ja właśnie w drodze do pracy. Niby dziś krócej, bo to odrabianie jest i to jedna wielka ściema a nie praca, ale wstać trzeba było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Wejdę na ovuf jak dojadę do pracy ale domyślam się, że jest dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3848 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na ciążowymCytat:
ja np kupiłam wczoraj syrop na kaszel i jak przeczytałam ulotkę to piszę ze w pierwszych 3mcach w ciąży nie pić. no i wczoraj nie wzięłam, ale dziś zarzyję, bo przecież, po pierwsze dopiero owu mam mieć, czy też mam. to chyba nic się nie stanie, a jak się nabawię zapalenia płuc to dopiero będzie jazda, sama do tego doszłam to chyba mucosolvan czy coś takiegoCytat:
![]() Cytat:
ja też nie wiem co zrobił szwagier, żę go unika? Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- spokojnej pracy, ja nie dobijając Ciebie powiem,że się zdrzemnę z pół godzinki.
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z małymi zakwasami po wczorajszych ćwiczeniach i ogromnym bólem jajnika
Chyba się przeciążyłam... nie mogę ćwiczyć intensywnie bo zaraz po tym boli mnie jajnik i tak jest od jakiegoś czasu Jeszcze tż ma dziś urodziny a ja wstałam z podłym humorem, bo niewyspana (córa wstała dziś dziwnie szybko bo 7.30) a ja obolała ![]() Nie mam żadnego prezentu... nie wiem co zrobić. Tydzień temu miał wyprawiane, a dziś ma na serio i o Także 2 nospy na śniadanie były i idę leżeć.... o ile córa pozwoli ![]() A co się dzieje z Marszalka????????? Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-11-16 o 08:53 |
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam ja bym jutro w 14dpo testowała. Trzymam kciuki ![]() Ale pospaliśmy znów mnie kaszel dusi, ale dziś chociaż nockę przespałam. Masakra. Mam jeszcze 2 dni na wykurowanie się A mam zapalenie oskrzeli
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj musi przyjść @---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Ale mnie denerwuje moja suka ... nauczyła się otwierać drzwi od naszej sypialni i chodzi sobie tam spać, oczywiście na łóżko ... wypierdek mały
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to możesz jeść o tej porze, wskazane zebyś przytyła, a jaaa....ograniczam się z jedzeniem, minąl m-c a moja waga spadła tylko o 1-1,5kg ![]() Cytat:
mówisz ponad 600km w 3 dni, to rzeczywiscie baaardzo daleko, co innego jakbyscie mieli dłuzszy urlop i mogli zostac dłuzej. Więc oby kuchnia była gotowa na swiąteczne gotowanie ![]() Właśnie oglądam ale widzę że test negatywny ![]() Cytat:
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Powodzenia !Cytat:
I jeszcze jedno ODPUSZCZAM TEN CYKL ![]() Jeszcze wczoraj owuf wyznaczył mi owu na 11dc, dziś anulował... Teraz poważnie będę obserwować czy czasem faktycznie nie mam owu 15dc, we wrześniowym tez miałam spadek w 15 dc. Trochę dziwne bo powinna być wcześniej przy 26 dniowych cyklach, dlatego tego dnia nigdy nie brałam pod uwagę w serduszkach ![]() Od początku ten cykl był pokręcony.... Choruję, biorę paracetamol-co zbija mi temp, biorę biseptol, budzę się do synka bo on kaszle, teraz ja kaszle a do tego 2 serduszka nam nie udało się zrealizować akurat w najważniejszych momentach, stwierdziłam, że nic na siłę. Szkoda mi tylko bo w listopadzie zaszłam z synkiem i na Wigilię był prezent w kopercie usg dla rodziców, szkoda, że to zmarnowaliśmy i ta choroba, trudno. I ten cykl był też fajny bo @ zaczęła się 1 listopada i dni kalendarzowe zgadzały się z dniami cyklu ![]() Następny cykl się postaramy przyłożyć, witaminy dla M, ja pójdę na USG w okolicach spodziewanej owu, niech mi powie kiedy będzie/ jest/była
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-11-16 o 09:40 |
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałam na ovuf ze niektóre z Was biorą wit. B albo magnez. To zalecenie lekarza czy same zaczęłyście brać?
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam dziś moje poprzednie wykresy i TŻ też zerkał mi przez ramię - stwierdził, że kiepsko przez te pierwsze miesiące się staraliśmy i czas zabrać się do roboty na poważnie
I nie ma zmiłuj, jak któreś będzie zmęczone, to to drugie ma je zachęcić na małe figo-fago
|
|
|
|
#3857 | |
|
<3 <3 <3
|
hej
Co do mojego szwagra "lubimy" się bardzo od pierwszego dnia Mały człowieczek, wręcz karakan wie wszystko najlepiej, najpierw powie a później nawet nie pomyśli, ze mógł komus sprawić przykrość i już nie wpomne o tym jak traktuje swoją mame Przykład: Kupiłam kiedyś TŻ na święta wypasioną maszynkę do golenia (wszyscy u niego używają jednorazowych ) a szwagier z tekstem do mnie "fajny prezent, ale chyba nietrafiony, bo ostrza, do takich maszynek są drogie" Normalnie mnie zamurowało i tym sobie u mnie przegiął, a ja pamiętliwa bestia jestem ![]() Cytat:
kiedy masz planowaną @ ???
|
|
#3858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co jeszcze, ogólnie na stres działa dobrze. Cytat:
|
|
#3859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda... Cytat:
nie martw się ![]() Cytat:
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo ile lat ma Twój szwagier?
Cytat:
Dzięki Kamel
|
|
#3861 |
|
<3 <3 <3
|
całe 31
dodam, że nigdy nie miał dziewczyny
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Już chciałam mu powiedzieć, że może sobie trzepnąć
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dl pociszenia dodam, że w kazdej rodzinie są takie kwiatki ![]() TŻ miał kilka dni temu urodziny i jeden z jego braci i bratowa nie zadzwonili (bratowa dobrze widziała na fejsie, że ma urodziny, zawsze pamiętała i poza tym w dniu urodzin TŻ rozmawiała ze mną to mówiłam, że świętujemy)...A ja ich dobrze znam (kiedyś się skarżyła) i nie zadzwonili, bo my nie zadzwoniliśmy złożyć życzeń ich 2 letniemu dziecku, które tak na prawdę nic nie jarzy W zeszłym roku walnęła fochem, bo na roczek nikt nie zadzwonił |
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd tacy ludzie się biorą oni chyba żyją z tego, żeby zrobić z byle g. problem
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Manieczka dzięki, chociaż Ty jedna zauważyłaś
![]() Cytat:
Mnie by było bardzo miło gdyby ktoś zadzwonił i życzył chociażby 'zdrowia' dla mojego dziecka. Ta świadomość, że ktoś pamięta robi swoje. To co, że nie kuma? To przez pierwsze lata nie trzeba składać życzeń czy kupić drobiazgu? Raz w roku? To są jednak urodziny i dla mnie najważniejsze święto mojego dziecka... ![]() Wiesz, dziecko 2letnie bardzo dużo słów rozumie, ale samo nie potrafi jeszcze z siebie wydukać czegoś sensownego. Ale dzięki rozmowie czyt. tłumaczenie, że będą święta, urodziny, cokolwiek- uczysz dziecko rozumieć świat.... Będziesz matką i spotkasz się kiedyś z tym oko w oko to może wtedy Cię to zaboli. Ja nie lubię jak ktoś tak pisze. To może zaraz matki które mówią do brzucha nienarodzonego dziecka są głupie? No bo jak to? Przecież ono nie rozumie? ![]() Mojej córce to na fb pisali życzenia 'znajomi' niż własna rodzina, to jest dopiero przykre, że pamiętają inni a z rodziny- tylko nieliczni. |
|
|
|
|
#3868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No krwawe rozlewisko chyba tylko Trzymam kciuki za Twój nowy cykl, ale i za ten też chętnie potrzymam ![]() Cytat:
Cytat:
Niech tylko dorwę swoją lekarkę
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-11-16 o 10:57 |
|||
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde zacytowałam i mi wcielo te posty i jnz ich nie mogę znaleźć
Debra ale moze 13dpo to za wczesnie ?!! Niektorym wychodza kilka dni po terminie także wiesz A robilas z pierwszego porannego moczu? U nas ze święta mi nie ma problemu tesciow nie mam to i kłótni brak. Wigilię spedzamy u nas (przychodzą moi rodzice babcia i chrzestny zTZ) a kolejne dni już u moich rodziców Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie w sumie to się trochę cieszę, że możemy starać się tylko w weekendy, bo jakoś to tak traktuję, że 'będzie co ma być', bo i tak nie mam na to wpływu i nic sobie nie zaplanuję, a jakby mężulek był ciągle na miejscu to bym go chyba zarżnęła na amen Szkoda tylko, że tak rzadko się widzimy Teraz zobaczymy się dopiero na początku grudnia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

A na razie muszę sobie radzić inaczej: zaraz sobie naleję gorącej wody do butelki i będę mieć termofor domowej roboty 

a elektroniczny to 30 sek i gotowe, moim zdaniem rewelka

23.06.2011
01.06.2013

tak mi jakoś przyszło do głowy 

Dzisiaj musi przyjść @

kiedy masz planowaną @ ???