|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
inna dziewczyna ( nie zacytowało mi Jej) pokazała tunike od tego samego sprzedawcy, też ślicznaMi kazał brać Omega gold, a to jeszcze jak byłam leczona i biorę do teraz ale juz co drugi dzień Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Vampirka z tą głową to chyba tak w ciąży jest ;/ Mnie ostatnio przez 3dni tak dziwnie bolała
Ab_cd jak dla mnie to łóżeczko dobre wybrałaś Bo posłuży na dłużej , ma 3poziomy regulacji, wyciągane szczebelki ![]() Gosius korzystaj ze spaniem jak możesz ![]() Kasian chyba tak , chyba za dużo w głowie myśli mam i do tego ostatnio z TŻ nie ciekawie ;/ Co za sen wręcz koszmar !! Light śliczny brzuszek ![]() Ilkas powiem tak czasem jest ciężko, rano wstaję , ubieramy się z Oskarem, jemy śniadanie patrzymy na jedną bajkę , w tym czasie dziadek wstaje zdąży zjeść śniadanie i Oskar już lata po całym dole, bawi się z dziadkiem i wtedy ja szybko do kuchni i przygotowuję wszystko na obiad , aby potem tylko włączyć na gotowanie o odpowiedniej porze. Jeśli dziadka nie ma bo idzie sobie do garażu lub gdzieś tam to wtedy musze mieć dobry pomysł na zorganizowanie zabawy Oskarowi aby coś zrobić , a więc jak gotuję obiad to on bawi się garnkami, jak obieram kartofle to on się nimi bawi przerzucając z jednego garnka do drugiego. I tego typu zajęcia A jak sprzątam to dostaje swoją szmatkę i mi „pomaga”. A jak chcę zrobić generalne porządki to wtedy jak śpi. Muszę sobie jakoś radzić , bo po pierwsze TŻ po całych dniach przeważnie nie ma, po drugie nie chcę wykorzystywać też dziadka bo niby to tylko zabawa z prawnukiem ale on swoje lata jednak ma , a po 3 nie chcę prosić i nie zamierzam o pomoc teściowej bo już mi wielokrotnie swoją „pomoc” pokazała.I kochana nie zawsze się ze wszystkim wyrabiam , bo też wolę spędzić czas z Oskarem i się z nim pobawić , ale jak już muszę zrobić obiad czy posprzątać to też przy tym organizuję mu zabawę ![]() Meniaa jeszcze w domu go pomolestuj o to i się uda na pewno go wysłać ![]() Nic mi na temat CC nie wiadomo urodziłam syna 4180g SN i liczę że drugie też SN urodze no chyba że okaże się większe niż Oskar ![]() Madziula a to TŻ nie może po Was autem przyjechać ?? Chociaż jak ma 7h drogi to pewnie na sam wieczór będzie. Młody śpi, zupa zjedzona , zapiekanka zaraz idzie do piekarnika , łazienka wysprzątana na błysk (nawet Oskar pomagał zacięcie mył podłogę szmatką szczególnie jedną kafelkę ), teraz musiałam odpocząć bo kręgosłup już odczuwam, ale zaraz biorę się dalej za sprzątanie. No i chyba pralka mi już wyprała więc trzeba powiesić.---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Pomarańcza ja zamierzam tą tunikę kupić sobie akurat mój gust
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii89 pomolestuje,pomolestuje
![]() ![]() będzie albo po dobroci albo po złości !Najgorzej boję się tej cesarki zwłaszcza,że w swoim mieście,w Ełku bym nie chciała rodzić nawet naturalnie,a zwłaszcza nie chciałabym miec cesarki bo pacjentki traktują jak śmieci dosłownie ... Jak dam radę to będę jechała do mniejszej miejscowości,prawie godzinka drogi ... mam nadzieję,że się uda. Bo bym wolała chyba pod płotem rodzić za przeproszeniem niż u nas w szpitalu ... Ojojoj kręgosłup zaczyna boleć
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Niki ty to jednak obrotna babka jesteś...
![]() Ja ogarnęłam pokoje i łazienkę, zaraz lecę pozmywać podłogi w całym domu i zabieram się za zupę - bo się głodna robie, a na 15 spagetti... Poza tym zamierzam dziś troszkę odpocząć i zająć się segregacją zdjęć... Miłego popołudnia - nie przemęczajcie się zbytnio
|
#155 |
|
BAN stały
|
Nie mam pojęcia, bo nigdy nie miała czegoś takiego więc ja nawet nie wiem za dobrze co to jęczmień
Znam tylko ze słyszenia ![]() Mi nie..i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() Kurcze, w sumie Emilce teraz nic kompletnie nie dolega. No poza wychodzącą dolną jedynką Więc chyba to nie od niej. Nikii89 no brzmi to bardzo sensownie i faktycznie chyba da radę przy dobrej organizacji. Ja się właśnie tego uczę Póki co wprowadziłam co tygodniowe wielkie zakupy jak mi radziły zakupy i już to baardzo doceniam! ![]() Justnka dzięki za linka. Ja tak dumam już nad jakimiś sukienkami/tunikami od kilku dni Ale w końcu muszę przysiąść i coś zamówić.
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jesteś pod opieką lekarza także też nie ma się czym martwić Moja mama miała cesarkę, rzeczywiście potrzeba trochę więcej czasu na dojście do siebie , ale to też zależy od organizmu każdy znosi to inaczej, no Ty jesteś młodziutka, więc na pewno ten czas będzie o wiele krótszy
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Seleniti wiem,że sie planuje i można wybrać szpital ... może jakoś to przeżyję
hehe dla dzidziusia wszystko,najwyżej później będę krzyczała z bólu
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
O mamo za jedną saszetkę proszku jaki mam wypić na tę moją infekcje poszło 24 zł
ciekawe czy to zadziała i myślałam, że ginka przepisała mi tu jedno opakowanie luteiny, a tu znowu dwa ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
a przeszła 2 ciężkie porody SN i tą cesarkę, więc będę pamiętać o tych słowach nawet jak się czyta opowiadania porodów to mnie to bardzo podtrzymuje na duchu, zobaczymy co będzie jak przyjdzie rodzić
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
Weekend a jakoś tego nie widać
znowu pełno postów hihiMnie coś brzuszek kuje dziś, z prawej strony, szczególnie jak naciskam i głębiej oddycham ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Spałam do późnej godziny, a wciąż mi się chcę spać
|
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jakiś nerwoból się wdał? Też mnie czasem zakuje i muszę leżeć skurczona w miarę możliwości, czasem pomaga
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedługo zniknę na dłuższą chwilkę,dziś mama odebrała książkę którą zamówiłam w księgarni ... także odpłynę w czytaniu ...
|
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dobrze, że już jesteś Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdziu ... znów rwa kulszowa się odzywa
Nienawidzę tego !
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna widzę że Ty tez dwa dania
![]() Meniaa to ciężko ocenić bo jedna rodzi 30min inna x godzin. A to lekarz Ci już powiedział że ze względu na kręgosłup będziesz miała CC ? Co to za książka? Ilkas znajdziesz ten złoty środek zawsze są próby i błędy aż się uda ![]() Seleniti czy to Monural (czy jakoś tak) ? Ja też to piłam , to się pije na noc ![]() KONIEC NA DZIŚ !! Chyba trochę przeholowałam z tym sprzątaniem ;/ jeszcze mi zostały podłogi i potem ogarnięcie kuchni , ale chyba nie dam rady bo już odczuwam kręgosłup i znów ledwo chodzę ;/ |
|
|
|
#167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpocznij sobie i poleż dłuższą chwilkę Cytat:
Ja się aż boję i wolę nawet na takie filmiki nie patrzeć
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Będę miała dzisiaj komputer
Trochę mi zeszła opuchlizna z oka, ale trochę boli zwłaszcza jak patrzę na boki. Może mi wpadła jakaś drobinka i drażni? Zrobiłam już płukankę wodą, ale nie pomogło. Poczekam do poniedziałku, jak nie polepszy to do lekarza, bo trochę nieciekawie wygląda to oko ![]() U mnie raczej nie, bo nic nie wyrosło na oku ![]() U mnie. Ja już jestem po jednej i nie było tak źle. Wszystko zależy od organizmu. Ze mną na sali leżała babeczka, która na drugi dzień biegała jakby nic się nie stało. Ja potzrebowałam trochę więcej czasu, ale nie wspominam jej źle. Znam babki po SN, które miesiącami nie mogły do siebie dojść Raczej nie, bo Misia zdrowa (odpukać!!!!) ![]() Cytat:
Też wolałabym SN, no ale jak trzeba to trzeba. Zdrowie Dzidziusia jest najważniejsze Ważne, żeby po CC miało się w domu kogoś do pomocy. Z nami była moja Mama przez pierwsze dwa tygodnia i jej pomoc była nieoceniona chociażby przy ugotowaniu obiadu
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana i tak bo pewnie odwaliłaś kawał niezłej roboty
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii89 ze względu na kręgosłup i serce,chociaż z sercem nie jest źle ale wada w ciązy może mi się powiększyć bo ukrwienie w ciąży jest większe i dlatego. Bo mam przeciek między przedsionkami , to znaczy jakby sama dziurka była to super,ale mi krew jeszcze przecieka i niedługo będę musiała wybrać się do kardiologa prywatnie żeby poobserwować bo państwowo to się jednak czeka kilka miesięcy dobrych ... A kardiolog też musi zdecydować czy pod względem serca mogę rodzić naturalnie czy nie.
A co do kręgosłupa to 5 lat mija w maju od operacji,bo miałam guza usuwanego i musieli mi usunąć jeden wyrostek kręgosłupowy ... a do tego rok temu dysk mi wypadł jeszcze w tym miejscu i uciska na nerwy także często miewam rwę kulszową i ostry ból kręgosłupa. Przed ciążą często byłam na tabletkach silnych,albo lądowałam na pogotowiu po zastrzyk przeciwbólowy bo z łóżka nie mogłam wstać ... Także też muszę do neurologa iść prywatnie niedługo i on też musi ocenić. Bo co do kręgosłupa to już nie jestem pod opieką ortopedy co się dziwię ... bo jeszcze do 18 roku życia byłam pod opieką ale niestety 18 wybiła i lekarz stwierdził,że jak będę miewała bóle to wtedy mam sama się udać do jakiegoś lekarza. A co do książki to "Arabska córka" . Czytałam "Arabską żoną" i bardzo mnie wciągnęła,zwłaszcza,że interesuję się takimi klimatami
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti mi pomogło
Synuś da bo od 12.15 jeszcze śpi ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Meniaa współczuję Ci , bo jesteś młoda i tyle na Ciebie spadło - kręgosłup, serce. No do kardiologa to się wybierz i to jak najszybciej nie zwlekaj z tym , bo poród nie zawsze jest o czasie. A CC nie ma się co bać najwazniejsze aby dzidzia była zdrowa i Ty SN na pewno nie będziesz miała bo jak serce a to jednak wysiłek jakiś jest.
|
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii89 nic nie poradzisz,takie jest życie
![]() Już się przyzwyczaiłam,że mnie jakieś choróbska się łapią ... dwa lata temu byłam jedną nogą na drugim świecie,tak mnie zapalenie opon mózgowych wzięło ... i to jakiś zwykły wirus z powietrza mnie tak zaatakował,że miałam dno oka już zarysowane przez 2 tygodnie nic nie widziałam,i miałam wątrobę strasznie powiększoną. Lekarze się dziwili,że to jakis cud,że nic mi po tym nie zostało,wszystko wróciło do normy i nauka mi szła bardzo dobrze jak kiedyś ... Ale to nie forum o choróbskach tylko o ciąży,przepraszam
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
MENIA tez czytalam ta serie. 2 czesci pierwsze mam za soba na reszye czrkam.
NIKI mialas sie nie przemeczac... Ja w weekend jak jestem w domu to serwuje 2 dania a co Jestem juz po sprzataniu. Teraz lece pichcic spagetti. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Vampirka ja mialam 2 tyg temu taki okres ze prawie codziennie mnie bolała głowa,teraz odpukać jest dobrze Raz wziełam pół apapu i przeszło![]() Czekam na Małża,aż Bidny z roboty wróci,zjemy makaron z serem i cebulką i jedziemy do IKEA do Katowic
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry jeden dzien mnie nie bylo a tu juz nowy watek, szukalam Was
![]()
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko Ty też się nie przemęczaj
Lolitka proszę link do tuniki http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...681947337.html ![]() mi sie podoba cappuccino Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-11-16 o 14:45 |
|
|
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No capuccino najładniejsza:P ale mi by zimno pewnie bylo w plecki tam gdzie to wiązanie,a bluzka pod spodem nie wygladałaby najlepiej
|
|
|
|
|
#179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...681947337.html Ja też jeszcze do Katowic do ikei:-D Piecze dziś te cynamonowe drożdzówki, ale część kakaowe bez cynamonu specjalnie dla męża ![]() A i byłam dziś w pepco kupiłam dwa staniki sportowe, biały i czarny, jak je ubrałam to tak wygodnie było i cycki nic nie bolały i polecam i za białe 10 zł ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- http://allegro.pl/ciepla-gruba-bluza...695464670.html Patrzcie jakie o piękne i wszystko od jednego sprzedawcy;-) obkupie się na święta
|
||
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale wy pedzicie juz nowy watek.
Dziekuje za przywitanie fajne tu u Was. Ja czuje sie dobrze zreszta tak samo jak w pierwszej ciazy zadnych nudnosci wymiotow nic. Tylko mnie waga niepokoi bo ja ciaglw jestem glodna w ciazy z Mimi przytylam 30 kg fakt ze zrzucilam szybko ale nie chcialabym tego powtórzyć. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Zaspokoiłam swoje potrzeby

! Zapisuję się pod nim
Pewnie zanim sama bym się zebrała do poszukania innego lekarza, a tak to od razu i już po nerwach 

świat oszalał, mi i mojej rodzinie udało się ukryć w jakimś centrum handlowym, ale tam też dotarli. Znalazłam jakąś bibliotekę i tam udało nam się schować, tzn moim rodzicom, mojej siostrze, która miała na rękach Hanię i mi, no i naszym sąsiadom, z czego sąsiad chodził o kulach (nie wiem czemu), szybko do tej biblioteki wparował też ten facet, który rozpoczął tą apokalipsę wraz z jego synem, który okazał się fajnym dzieciakiem i się bawił z Hanią 

ale to też zależy od organizmu każdy znosi to inaczej, no Ty jesteś młodziutka, więc na pewno ten czas będzie o wiele krótszy 

i myślałam, że ginka przepisała mi tu jedno opakowanie luteiny, a tu znowu dwa 

bo pewnie odwaliłaś kawał niezłej roboty