Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 12:49   #151
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór

Pizza, z kurczaczkiem wchłonięta, popita colą Zaspokoiłam swoje potrzeby

No, to wrzucam WAM zdjęcia:

1. Brzuszek robione dzisiaj

2. Maleństwo USG

3. Maleństwo USG

4. Maleństwo na USG - miesiąc temu

Rooośnie jak na drożdżach !
Super

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
carolyna - nie kochana, nic a nic oprócz tłuszczowego nalotu ja tylko czekam kiedy sie pochwale ale nic ni ma
fotki mialam wczesniej , ale mój brzuch okazał się wzdęciem i już go nie ma

heh, miałam robić dziecku fotki co miesiąc na pamiątkę ale już jestem w 4 a od 1 zdjecia nawet nie ma sensu robic nastepnych. Cóż, 4-5 fotek bedzie musialo wystarczyć
Zrobisz sobie piękna sesje ciążowa i brzuszek mieć pełno pięknych zdjęć:-D
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Nowy wątek, ekstra ! Zapisuję się pod nim Jeszcze raz dziękuję wszystkim za strasznie mocne kciuki i wsparcie, jesteście niezastąpione Pewnie zanim sama bym się zebrała do poszukania innego lekarza, a tak to od razu i już po nerwach

No właśnie zastanawiam się nad zmianą lekarza, ale szczerze to nie znam za wielu innych, muszę może przeczesać forum częstochowy albo jakieś informacje w Internecie... Ewentualnie do tego będę chodziła ciągnąć zwolnienie a na połówkowe wybiorę się znów prywatnie do tego co byłam wczoraj

Gosiu widać już brzuszek, a jakie śliczne maleństwo

To ja wrzucę też swoje zdjęcia z wczoraj Na pierwszym ta nieszczęsna przezierność, a na drugim mój okruszek
Pierwszego nie oglądam, bo nie aktualne, 2 super

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka w nowym wątku

Ale ja ją mam w moich tabletkach prenatal classic a je musze brać bo nie znam innych co mają aż 64 mg żelaza. To może zrezygnuje z dodawaniem marchewek do buraków.Przyznam się,że się wystraszyłam..ale skoro jest w tabletkach dla kobiec w ciąży to oni chyba wiedzą co robią.

Mamusie co ja tu widze:P Pare z Was napisało,że kupi sukienke tą z allegro to ja później czekam na fotki w klubie ihihi ale bedziemy wyglądać bosko w takich samych

Kiepsko dziś spałam, co chwile się budziłam..ale najlepsze to to,że tym razem w nocy zamiast płakac to się smiałam na głos Jeszcze troche i mąż pomyśli sobie,że jakaś walnięta jestem
Pisalam na starym wątku, że sukienka super i tez sobie kupie na święta inna dziewczyna ( nie zacytowało mi Jej) pokazała tunike od tego samego sprzedawcy, też śliczna
Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Mi ginekolog kazał łykać całą ciążę omega med optima ...
Mi kazał brać Omega gold, a to jeszcze jak byłam leczona i biorę do teraz ale juz co drugi dzień

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Muszę Wam w ogóle napisać co mi się dzisiaj śniło

Jeden koleś wymyślił wirus i zaczął nim zarażać ludzi, którzy pod jego wpływem zmieniali się w krwiożerce bestie, które atakowały ludzi zdrowych i tym samym dalej zarażały. Ale nie było wiadomo na pierwszy rzut oka kto jest chory a kto zdrowy, ludzi odróżniało się po tym, że ze sobą rozmawiali, bo te bestie nie mówiły więc atakowały na słuch świat oszalał, mi i mojej rodzinie udało się ukryć w jakimś centrum handlowym, ale tam też dotarli. Znalazłam jakąś bibliotekę i tam udało nam się schować, tzn moim rodzicom, mojej siostrze, która miała na rękach Hanię i mi, no i naszym sąsiadom, z czego sąsiad chodził o kulach (nie wiem czemu), szybko do tej biblioteki wparował też ten facet, który rozpoczął tą apokalipsę wraz z jego synem, który okazał się fajnym dzieciakiem i się bawił z Hanią jak zamykałam drzwi to jeszcze jeden potwór chciał do nas wejść, ale odcięłam mu rękę drzwiami jeszcze pytałam siostry gdzie są jej dzieci, mówiła, że ukryte w bezpiecznym miejscu patrzyliśmy przez okno co się działo i jak te potwory atakowały ludzi, a pomiędzy nimi klęczał ksiądz i się modlił, ale też został w końcu zaatakowany no i się obudziłam
Nakręcić film;-)
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Śliczny
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:52   #152
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Vampirka z tą głową to chyba tak w ciąży jest ;/ Mnie ostatnio przez 3dni tak dziwnie bolała

Ab_cd jak dla mnie to łóżeczko dobre wybrałaś Bo posłuży na dłużej , ma 3poziomy regulacji, wyciągane szczebelki

Gosius korzystaj ze spaniem jak możesz

Kasian chyba tak , chyba za dużo w głowie myśli mam i do tego ostatnio z TŻ nie ciekawie ;/
Co za sen wręcz koszmar !!

Light śliczny brzuszek

Ilkas powiem tak czasem jest ciężko, rano wstaję , ubieramy się z Oskarem, jemy śniadanie patrzymy na jedną bajkę , w tym czasie dziadek wstaje zdąży zjeść śniadanie i Oskar już lata po całym dole, bawi się z dziadkiem i wtedy ja szybko do kuchni i przygotowuję wszystko na obiad , aby potem tylko włączyć na gotowanie o odpowiedniej porze. Jeśli dziadka nie ma bo idzie sobie do garażu lub gdzieś tam to wtedy musze mieć dobry pomysł na zorganizowanie zabawy Oskarowi aby coś zrobić , a więc jak gotuję obiad to on bawi się garnkami, jak obieram kartofle to on się nimi bawi przerzucając z jednego garnka do drugiego. I tego typu zajęcia A jak sprzątam to dostaje swoją szmatkę i mi „pomaga”. A jak chcę zrobić generalne porządki to wtedy jak śpi. Muszę sobie jakoś radzić , bo po pierwsze TŻ po całych dniach przeważnie nie ma, po drugie nie chcę wykorzystywać też dziadka bo niby to tylko zabawa z prawnukiem ale on swoje lata jednak ma , a po 3 nie chcę prosić i nie zamierzam o pomoc teściowej bo już mi wielokrotnie swoją „pomoc” pokazała.
I kochana nie zawsze się ze wszystkim wyrabiam , bo też wolę spędzić czas z Oskarem i się z nim pobawić , ale jak już muszę zrobić obiad czy posprzątać to też przy tym organizuję mu zabawę

Meniaa jeszcze w domu go pomolestuj o to i się uda na pewno go wysłać
Nic mi na temat CC nie wiadomo urodziłam syna 4180g SN i liczę że drugie też SN urodze no chyba że okaże się większe niż Oskar

Madziula a to TŻ nie może po Was autem przyjechać ?? Chociaż jak ma 7h drogi to pewnie na sam wieczór będzie.

Młody śpi, zupa zjedzona , zapiekanka zaraz idzie do piekarnika , łazienka wysprzątana na błysk (nawet Oskar pomagał zacięcie mył podłogę szmatką szczególnie jedną kafelkę ), teraz musiałam odpocząć bo kręgosłup już odczuwam, ale zaraz biorę się dalej za sprzątanie. No i chyba pralka mi już wyprała więc trzeba powiesić.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Pomarańcza ja zamierzam tą tunikę kupić sobie akurat mój gust
Stary 2013-11-16, 12:58   #153
meniaa94
Wtajemniczenie

Nikii89 pomolestuje,pomolestuje będzie albo po dobroci albo po złości !

Najgorzej boję się tej cesarki zwłaszcza,że w swoim mieście,w Ełku bym nie chciała rodzić nawet naturalnie,a zwłaszcza nie chciałabym miec cesarki bo pacjentki traktują jak śmieci dosłownie ...
Jak dam radę to będę jechała do mniejszej miejscowości,prawie godzinka drogi ... mam nadzieję,że się uda. Bo bym wolała chyba pod płotem rodzić za przeproszeniem niż u nas w szpitalu ...

Ojojoj kręgosłup zaczyna boleć
Stary 2013-11-16, 12:59   #154
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Niki ty to jednak obrotna babka jesteś...
Ja ogarnęłam pokoje i łazienkę, zaraz lecę pozmywać podłogi w całym domu i zabieram się za zupę - bo się głodna robie, a na 15 spagetti...

Poza tym zamierzam dziś troszkę odpocząć i zająć się segregacją zdjęć...

Miłego popołudnia - nie przemęczajcie się zbytnio

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:10   #155
ilkas
BAN stały

Cytat:
Kaorlak, IIlkas może to jęczmień jakiś?
Nie mam pojęcia, bo nigdy nie miała czegoś takiego więc ja nawet nie wiem za dobrze co to jęczmień Znam tylko ze słyszenia

Cytat:
Dziewczyny ... a czy u którejś z Was zapowiada się już cesarka ?
Mi nie..i mam nadzieję, że tak zostanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Karola Ilkas a od dzieci się czymś nie zaraziłyście?
Kurcze, w sumie Emilce teraz nic kompletnie nie dolega. No poza wychodzącą dolną jedynką Więc chyba to nie od niej.

Nikii89 no brzmi to bardzo sensownie i faktycznie chyba da radę przy dobrej organizacji. Ja się właśnie tego uczę Póki co wprowadziłam co tygodniowe wielkie zakupy jak mi radziły zakupy i już to baardzo doceniam!

Justnka dzięki za linka. Ja tak dumam już nad jakimiś sukienkami/tunikami od kilku dni Ale w końcu muszę przysiąść i coś zamówić.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:10   #156
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Nikii89 pomolestuje,pomolestuje będzie albo po dobroci albo po złości !

Najgorzej boję się tej cesarki zwłaszcza,że w swoim mieście,w Ełku bym nie chciała rodzić nawet naturalnie,a zwłaszcza nie chciałabym miec cesarki bo pacjentki traktują jak śmieci dosłownie ...
Jak dam radę to będę jechała do mniejszej miejscowości,prawie godzinka drogi ... mam nadzieję,że się uda. Bo bym wolała chyba pod płotem rodzić za przeproszeniem niż u nas w szpitalu ...

Ojojoj kręgosłup zaczyna boleć
Cesarkę się planuje, tak jak operacje, także nie ma co się obawiać także jest ten plusik, że bez problemu możesz wybrać szpital jaki Ci pasuje a jesteś pod opieką lekarza także też nie ma się czym martwić

Moja mama miała cesarkę, rzeczywiście potrzeba trochę więcej czasu na dojście do siebie , ale to też zależy od organizmu każdy znosi to inaczej, no Ty jesteś młodziutka, więc na pewno ten czas będzie o wiele krótszy

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:18   #157
meniaa94
Wtajemniczenie

Seleniti wiem,że sie planuje i można wybrać szpital ... może jakoś to przeżyję
hehe dla dzidziusia wszystko,najwyżej później będę krzyczała z bólu
Stary 2013-11-16, 13:25   #158
Seleniti
Zadomowienie

O mamo za jedną saszetkę proszku jaki mam wypić na tę moją infekcje poszło 24 zł ciekawe czy to zadziała i myślałam, że ginka przepisała mi tu jedno opakowanie luteiny, a tu znowu dwa

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Seleniti wiem,że sie planuje i można wybrać szpital ... może jakoś to przeżyję
hehe dla dzidziusia wszystko,najwyżej później będę krzyczała z bólu
Nie jest tak źle mama mi po wszystkim powiedziała, że widok maleństwa wynagradza wszystko
a przeszła 2 ciężkie porody SN i tą cesarkę, więc będę pamiętać o tych słowach nawet jak się czyta opowiadania porodów to mnie to bardzo podtrzymuje na duchu, zobaczymy co będzie jak przyjdzie rodzić

Stary 2013-11-16, 13:26   #159
paulka0212
Wtajemniczenie

Weekend a jakoś tego nie widać znowu pełno postów hihi

Mnie coś brzuszek kuje dziś, z prawej strony, szczególnie jak naciskam i głębiej oddycham

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:29   #160
gosius91
Zakorzenienie

Spałam do późnej godziny, a wciąż mi się chcę spać

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:30   #161
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Mnie coś brzuszek kuje dziś, z prawej strony, szczególnie jak naciskam i głębiej oddycham

Może jakiś nerwoból się wdał? Też mnie czasem zakuje i muszę leżeć skurczona w miarę możliwości, czasem pomaga

Stary 2013-11-16, 13:32   #162
meniaa94
Wtajemniczenie

Cytat:

Biedactwo .. to nie naciskaj żeby gorzej nie było ... zobacz jak do wieczora będziesz się czuła ! Leż i odpoczywaj ...

Niedługo zniknę na dłuższą chwilkę,dziś mama odebrała książkę którą zamówiłam w księgarni ... także odpłynę w czytaniu ...
Stary 2013-11-16, 13:34   #163
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Może jakiś nerwoból się wdał? Też mnie czasem zakuje i muszę leżeć skurczona w miarę możliwości, czasem pomaga
Zaraz tak zrobię

A tak w ogóle to dobrze, że już jesteś

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:34   #164
meniaa94
Wtajemniczenie

Ja pierdziu ... znów rwa kulszowa się odzywa
Nienawidzę tego !
Stary 2013-11-16, 13:38   #165
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
O mamo za jedną saszetkę proszku jaki mam wypić na tę moją infekcje poszło 24 zł ciekawe czy to zadziała i myślałam, że ginka przepisała mi tu jedno opakowanie luteiny, a tu znowu dwa

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Nie jest tak źle mama mi po wszystkim powiedziała, że widok maleństwa wynagradza wszystko
a przeszła 2 ciężkie porody SN i tą cesarkę, więc będę pamiętać o tych słowach nawet jak się czyta opowiadania porodów to mnie to bardzo podtrzymuje na duchu, zobaczymy co będzie jak przyjdzie rodzić
A propos tych opisów porodów na innych wątkach to powiem wam, ze jak je czytam to poród nie wydaje się byc taki tragiczny.... Ale na moje nieszczęścię ogladnelam sobie parę porodów na youtubie (co trzeba mieć w glowie, zeby takie filmy wrzucać na YT??) i powiem wam, ze po moim trupie będę rodzic SN! Nie wyobrażam sobie tego po prostu.....
Stary 2013-11-16, 13:42   #166
Nikii89
Zakorzenienie

Justyna widzę że Ty tez dwa dania

Meniaa to ciężko ocenić bo jedna rodzi 30min inna x godzin.
A to lekarz Ci już powiedział że ze względu na kręgosłup będziesz miała CC ?
Co to za książka?

Ilkas znajdziesz ten złoty środek zawsze są próby i błędy aż się uda

Seleniti czy to Monural (czy jakoś tak) ? Ja też to piłam , to się pije na noc

KONIEC NA DZIŚ !! Chyba trochę przeholowałam z tym sprzątaniem ;/ jeszcze mi zostały podłogi i potem ogarnięcie kuchni , ale chyba nie dam rady bo już odczuwam kręgosłup i znów ledwo chodzę ;/
Stary 2013-11-16, 13:43   #167
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Zaraz tak zrobię

A tak w ogóle to dobrze, że już jesteś

odpocznij sobie i poleż dłuższą chwilkę

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A propos tych opisów porodów na innych wątkach to powiem wam, ze jak je czytam to poród nie wydaje się byc taki tragiczny.... Ale na moje nieszczęścię ogladnelam sobie parę porodów na youtubie (co trzeba mieć w glowie, zeby takie filmy wrzucać na YT??) i powiem wam, ze po moim trupie będę rodzic SN! Nie wyobrażam sobie tego po prostu.....
A może nie będzie tak źle?
Ja się aż boję i wolę nawet na takie filmiki nie patrzeć

Stary 2013-11-16, 13:45   #168
kaorlak
Zadomowienie

Będę miała dzisiaj komputer Mężul pojechał z Misią do serwisu i dzwonił, że będzie dobrze

Trochę mi zeszła opuchlizna z oka, ale trochę boli zwłaszcza jak patrzę na boki. Może mi wpadła jakaś drobinka i drażni? Zrobiłam już płukankę wodą, ale nie pomogło.
Poczekam do poniedziałku, jak nie polepszy to do lekarza, bo trochę nieciekawie wygląda to oko

Cytat:
Kaorlak, IIlkas może to jęczmień jakiś?
U mnie raczej nie, bo nic nie wyrosło na oku

Cytat:
Dziewczyny ... a czy u którejś z Was zapowiada się już cesarka ?
U mnie. Ja już jestem po jednej i nie było tak źle. Wszystko zależy od organizmu. Ze mną na sali leżała babeczka, która na drugi dzień biegała jakby nic się nie stało. Ja potzrebowałam trochę więcej czasu, ale nie wspominam jej źle. Znam babki po SN, które miesiącami nie mogły do siebie dojść Także wszystko zależy

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Karola Ilkas a od dzieci się czymś nie zaraziłyście?
Raczej nie, bo Misia zdrowa (odpukać!!!!)

Cytat:
A no tak bo Ty bliźniaków się spodziewasz
No ja muszę się przejść do neurologa i kardiologa ... ale ginekolog powiedział,że będę miała w 90 % cesarkę,tylko tamci specjaliści muszą to zatwierdzić. Też wolałabym naturalnie .. szybciej się do siebie dochodzi ...
To też tak nie do końca, że się szybciej dochodzi do siebie. To zależy Też wolałabym SN, no ale jak trzeba to trzeba. Zdrowie Dzidziusia jest najważniejsze Ważne, żeby po CC miało się w domu kogoś do pomocy. Z nami była moja Mama przez pierwsze dwa tygodnia i jej pomoc była nieoceniona chociażby przy ugotowaniu obiadu
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:45   #169
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Seleniti czy to Monural (czy jakoś tak) ? Ja też to piłam , to się pije na noc

KONIEC NA DZIŚ !! Chyba trochę przeholowałam z tym sprzątaniem ;/ jeszcze mi zostały podłogi i potem ogarnięcie kuchni , ale chyba nie dam rady bo już odczuwam kręgosłup i znów ledwo chodzę ;/
Tak właśnie to a powiedz mi pomogło Ci?
Kochana i tak bo pewnie odwaliłaś kawał niezłej roboty o ile synuś da to odsapnij sobie

Stary 2013-11-16, 13:50   #170
meniaa94
Wtajemniczenie

Nikii89 ze względu na kręgosłup i serce,chociaż z sercem nie jest źle ale wada w ciązy może mi się powiększyć bo ukrwienie w ciąży jest większe i dlatego. Bo mam przeciek między przedsionkami , to znaczy jakby sama dziurka była to super,ale mi krew jeszcze przecieka i niedługo będę musiała wybrać się do kardiologa prywatnie żeby poobserwować bo państwowo to się jednak czeka kilka miesięcy dobrych ... A kardiolog też musi zdecydować czy pod względem serca mogę rodzić naturalnie czy nie.
A co do kręgosłupa to 5 lat mija w maju od operacji,bo miałam guza usuwanego i musieli mi usunąć jeden wyrostek kręgosłupowy ... a do tego rok temu dysk mi wypadł jeszcze w tym miejscu i uciska na nerwy także często miewam rwę kulszową i ostry ból kręgosłupa. Przed ciążą często byłam na tabletkach silnych,albo lądowałam na pogotowiu po zastrzyk przeciwbólowy bo z łóżka nie mogłam wstać ... Także też muszę do neurologa iść prywatnie niedługo i on też musi ocenić.
Bo co do kręgosłupa to już nie jestem pod opieką ortopedy co się dziwię ... bo jeszcze do 18 roku życia byłam pod opieką ale niestety 18 wybiła i lekarz stwierdził,że jak będę miewała bóle to wtedy mam sama się udać do jakiegoś lekarza.

A co do książki to "Arabska córka" . Czytałam "Arabską żoną" i bardzo mnie wciągnęła,zwłaszcza,że interesuję się takimi klimatami
Stary 2013-11-16, 13:53   #171
Nikii89
Zakorzenienie

Seleniti mi pomogło
Synuś da bo od 12.15 jeszcze śpi

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Meniaa współczuję Ci , bo jesteś młoda i tyle na Ciebie spadło - kręgosłup, serce. No do kardiologa to się wybierz i to jak najszybciej nie zwlekaj z tym , bo poród nie zawsze jest o czasie. A CC nie ma się co bać najwazniejsze aby dzidzia była zdrowa i Ty SN na pewno nie będziesz miała bo jak serce a to jednak wysiłek jakiś jest.
Stary 2013-11-16, 13:57   #172
meniaa94
Wtajemniczenie

Nikii89 nic nie poradzisz,takie jest życie
Już się przyzwyczaiłam,że mnie jakieś choróbska się łapią ... dwa lata temu byłam jedną nogą na drugim świecie,tak mnie zapalenie opon mózgowych wzięło ... i to jakiś zwykły wirus z powietrza mnie tak zaatakował,że miałam dno oka już zarysowane przez 2 tygodnie nic nie widziałam,i miałam wątrobę strasznie powiększoną. Lekarze się dziwili,że to jakis cud,że nic mi po tym nie zostało,wszystko wróciło do normy i nauka mi szła bardzo dobrze jak kiedyś ...
Ale to nie forum o choróbskach tylko o ciąży,przepraszam
Stary 2013-11-16, 14:01   #173
Nikii89
Zakorzenienie

Dałam wiadomość na główny w klubie
Stary 2013-11-16, 14:09   #174
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MENIA tez czytalam ta serie. 2 czesci pierwsze mam za soba na reszye czrkam.
NIKI mialas sie nie przemeczac...
Ja w weekend jak jestem w domu to serwuje 2 dania a co
Jestem juz po sprzataniu. Teraz lece pichcic spagetti.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:17   #175
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Pisalam na starym wątku, że sukienka super i tez sobie kupie na święta inna dziewczyna ( nie zacytowało mi Jej) pokazała tunike od tego samego sprzedawcy, też śliczna
Kurdik to nie przeczytałam tego i nie wiem jaka tunika,buu..może ktoś linkiem zapoda?

Vampirka
ja mialam 2 tyg temu taki okres ze prawie codziennie mnie bolała głowa,teraz odpukać jest dobrze Raz wziełam pół apapu i przeszło

Czekam na Małża,aż Bidny z roboty wróci,zjemy makaron z serem i cebulką i jedziemy do IKEA do Katowic
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:38   #176
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry jeden dzien mnie nie bylo a tu juz nowy watek, szukalam Was
Stary 2013-11-16, 14:39   #177
Nikii89
Zakorzenienie

Justynko Ty też się nie przemęczaj

Lolitka proszę link do tuniki http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...681947337.html

mi sie podoba cappuccino

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-11-16 o 14:45
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:48   #178
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Lolitka proszę link do tuniki http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...681947337.html

mi sie podoba cappuccino
DziękujeNo capuccino najładniejsza:P ale mi by zimno pewnie bylo w plecki tam gdzie to wiązanie,a bluzka pod spodem nie wygladałaby najlepiej
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:14   #179
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Nikii89 ze względu na kręgosłup i serce,chociaż z sercem nie jest źle ale wada w ciązy może mi się powiększyć bo ukrwienie w ciąży jest większe i dlatego. Bo mam przeciek między przedsionkami , to znaczy jakby sama dziurka była to super,ale mi krew jeszcze przecieka i niedługo będę musiała wybrać się do kardiologa prywatnie żeby poobserwować bo państwowo to się jednak czeka kilka miesięcy dobrych ... A kardiolog też musi zdecydować czy pod względem serca mogę rodzić naturalnie czy nie.
A co do kręgosłupa to 5 lat mija w maju od operacji,bo miałam guza usuwanego i musieli mi usunąć jeden wyrostek kręgosłupowy ... a do tego rok temu dysk mi wypadł jeszcze w tym miejscu i uciska na nerwy także często miewam rwę kulszową i ostry ból kręgosłupa. Przed ciążą często byłam na tabletkach silnych,albo lądowałam na pogotowiu po zastrzyk przeciwbólowy bo z łóżka nie mogłam wstać ... Także też muszę do neurologa iść prywatnie niedługo i on też musi ocenić.
Bo co do kręgosłupa to już nie jestem pod opieką ortopedy co się dziwię ... bo jeszcze do 18 roku życia byłam pod opieką ale niestety 18 wybiła i lekarz stwierdził,że jak będę miewała bóle to wtedy mam sama się udać do jakiegoś lekarza.

A co do książki to "Arabska córka" . Czytałam "Arabską żoną" i bardzo mnie wciągnęła,zwłaszcza,że interesuję się takimi klimatami
Oj współczuje pleców, dobrze się teraz zdecydowaliście, bo z czasem może być gorzej

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Kurdik to nie przeczytałam tego i nie wiem jaka tunika,buu..może ktoś linkiem zapoda?

Vampirka
ja mialam 2 tyg temu taki okres ze prawie codziennie mnie bolała głowa,teraz odpukać jest dobrze Raz wziełam pół apapu i przeszło

Czekam na Małża,aż Bidny z roboty wróci,zjemy makaron z serem i cebulką i jedziemy do IKEA do Katowic
Proszę
http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...681947337.html

Ja też jeszcze do Katowic do ikei:-D

Piecze dziś te cynamonowe drożdzówki, ale część kakaowe bez cynamonu specjalnie dla męża
A i byłam dziś w pepco kupiłam dwa staniki sportowe, biały i czarny, jak je ubrałam to tak wygodnie było i cycki nic nie bolały i polecam i
za białe 10 zł

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

http://allegro.pl/ciepla-gruba-bluza...695464670.html
Patrzcie jakie o piękne i wszystko od jednego sprzedawcy;-) obkupie się na święta
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:21   #180
Donuś
Zadomowienie

Dziewczyny ale wy pedzicie juz nowy watek.

Dziekuje za przywitanie fajne tu u Was.
Ja czuje sie dobrze zreszta tak samo jak w pierwszej ciazy zadnych nudnosci wymiotow nic.

Tylko mnie waga niepokoi bo ja ciaglw jestem glodna w ciazy z Mimi przytylam 30 kg fakt ze zrzucilam szybko ale nie chcialabym tego powtórzyć.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Proszę
http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...681947337.html

Ja też jeszcze do Katowic do ikei:-D

Piecze dziś te cynamonowe drożdzówki, ale część kakaowe bez cynamonu specjalnie dla męża
A i byłam dziś w pepco kupiłam dwa staniki sportowe, biały i czarny, jak je ubrałam to tak wygodnie było i cycki nic nie bolały i polecam i
za białe 10 zł

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

http://allegro.pl/ciepla-gruba-bluza...695464670.html
Patrzcie jakie o piękne i wszystko od jednego sprzedawcy;-) obkupie się na święta
Bardzo fajne te bluzy i tunika tez. Ciekawe jak wypada ten rozm. uniwersalny.

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości