|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Ale wiadomo, kwestia indywidualna dla każdej mamy.
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
ramona - jeśli gin zrobi przezierność i pomierzy co ttrzeba i wszystko bedzie ok to nie ma sensu robić następnych badań , bo z reszty i tak niewiele wynika. Miarodajne jest tylko to usg, które zrobi ci ginekolog. W mojej opinii
testy pappa to tylko wyliczanie prawdopodobieństwa, żaden konkret i żadna pewna informacja , więc najczęściej to zupełnie nic nie wnosi przepraszam że zapytam, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, ale co takiego zdiagnozowano u Ciebie, co jest powodem poronien a ty dowiedziałaś się o tym wcześniej?
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-16 o 17:01 |
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, święta prawda...
Filmik dobrze pokazuję jaką ciężką pracę wykonały nasze mamy... No i co nas czeka
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki.
Mam chwile spokoju, bo Igor poszedł ogladac motory (czyli skutery) i siedzi w garazu z tata. Co do testu pappa,to tez na poczatku sie zastanawialam, ale w sumie to i tak pewnosci nie daje.Moja ginka mówiła mi jeszcze o testach nifty czy jakos tak i one podobno daja 99% pewnosci,ale są bardzo drogie. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- A w ogóle pojechaliśmy w czwartek z małzem ogladac wózek, no i nie dosc ze jechalismy przez cała Warszawe, to jeszcze w godzinach szczytu,a facet nas wykiwał!! Mąż sie umowil ze jedziemy oglądać i jak bedzie wszystko ok to bierzemy,a jak dzwonimy że juz jestesmy pod blokiem to gosciu powiedzial ze wlasnie przed chwila ktos zadzwonili kupił.Facet chyba cos krecił,ale cóż kij mu w oko, widocznie nie był nam pisany. Ale za to mamy prezent dla mlodego pod choinkę, dostanie hulajnogę minimicro.
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Zytus, chamska sprawa z tym wozkiem, a ta hulajnoga przy tej historii zabrzmiala jak buchnięta gosciowi spod bloku w odwecie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-16 o 18:12 |
|
|
|
#216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, teraz zarezerwowałam w bibliotece drugą część ![]() Cytat:
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
książka się tam znalazła musisz mieć na komputerze ściągniety program calibre i zmieniasz format książki. Trwa to krótko i nie jest skąplikowane. Mąż poniekąd żałował że go kupił bo był tylko kindel, nawet nocami:-D później trzebabylo wszystko umiarować;-) |
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
No facet cos krecil,bo nawet jak mąż zadzwonil ze pare min sie spoznimy, bo korki sa,to nie ma problemu czeka,ale olac jeszcze troche czasu mamy.
A co do porodu, to ja niby sie nie boję, bo w sumie pierwszy nie był taki zły, ale z drugiej strony jakies obawy mam, ze teraz moze byc ciezej.
|
|
#219 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
może trafi mi się poród jak Nemosek miał - tytuł wątku mamuś chyba listopadowo- grudniowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w aptece można kupić lub w necie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle jeszcze się pochwalę,że chyba dziś "coś" czułam. Będąc u babci przez około 10 sekund coś mnie właśnie tak puka, tak pulsuje, po prawej stronie poniżej pępka (gdzie mam to wypuklenie). Nie skupiałam się nad tym za bardzo, bo grałyśmy w karty z rodzinką a za około 3 minut znowu poczułam to samo. Ciekawe czy "to" to już "to". Czekam, aż mnie znowu puknie
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-16 o 18:22 |
||||||
|
|
|
#220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ale cóż, może coś nie tak było z tym wózkiem
|
||
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
to mój brzusio, tzn. mieszkanie "upasionego misia" w 14 tygodniu
![]() edit: chyba zaraz wrzucę inną fotkę bo tu najbardziej mój tyłek widać edit dwa: wrzucam drugą focię
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-11-16 o 18:49 |
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
hej
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- juz super widać w tym tygodniu
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a poza tym to ty zgrabna jesteś więc foty nie musisz zmieniać. Zytuś historia wózka przemilczę - gość jakiś niepoważny. ALe za to macie hulajnogę. ![]() Pomarancza dzięki za opinię o kindle... Zmykam pod prysznic, zrobić kolację i może poogladać spiewający program na dwójce ![]() Miłego wieczorku brzuchatki P.S udało mi się siąść na rowerek stacjonarny - dostałam takiej zadyszki że szok, gdzie moja kondycja
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ach no i witam nowe mamusie
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ponownie
![]() U nas dzisiaj zamieszania co nie miara, bo mama moja obchodziła imieniny i było 21 osób, w tym 10 dzieci w różnym wieku więc szaleństwo czyste Hania miała do zabawy rówieśnika, no prawie, o 2 miesiące starszego kuzyna, ale wolała mamę Nikii ja też tak czasami mam, że różne myśli mi się kotłują w głowie, ale to najczęściej jak się przebudzę w nocy i potem już nie mogę spać, także rozumiem Cię doskonale. Oby tylko ta sytuacja z dzisiejszej nocy się nie powtórzyła, bo to nieciekawie brzmiało Meniaa współczuję problemów zdrowotnych i nie martw się, cesarka to nie jest samo zło, żony lekarzy np. mają tylko cesarki planowane, nie ma SN, więc coś musi być w tym ![]() IIkas ja też tak dumam nad sukienkami jakimiś od paru dni ale chyba poczekam do genetycznych z jakimiś zakupami większymi jednak ![]() Pallas Ril z kolei Tobie napiszę, że SN nie jest takie złe wiesz ja byłam na Sali z dziewczyną po CC i ja od razu śmigałam sama do WC, no nie mówiąc o tym, że do Hani na drugi koniec szpitala, a jak tylko wracałam do siebie, nie wiem, przebrać podkład na przykład to ta dziewczyna ciągle leżała i cierpiała. Mnie nic nie bolało, tzn krocze trochę, bo używałam podpasek always, przez które powietrze się nie dostawało, ale jak mąż przywiózł mi belle to luzik pełen ![]() Pallas Ril, ja na noc smaruję effaclar duo a rano mocno nawilżającym Pomarańcza fajna ta bluza co wrzuciłaś, ja jestem ciekawa jak z jakością tych ciuchów, więc czekam na Wasze recenzje ![]() Donuś mam te same obawy co do wagi do Ty, ja przytyłam w ciąży z Hania 25 kg, a wcale się nie objadałam, więc się trochę boję, że będzie powtórka z rozrywki. Co prawda przytyłam 25, a zrzuciłam 30, no ale samo zrzucanie jednak trochę wyrzeczeń kosztowało, nie da się ukryć ![]() Ramona witaj Justyna, bardzo fajny pomysł na prezent dla teściowej Zytus, kiepsko z tym wózkiem, facet jakiś niepoważny Carolyna, porodówka jest lajtowa przecież one tam wszystko dostają znieczulenie i wpierniczają lody brzusio super Miłego wieczoru Wam życzę kochane mamusie |
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
carolyna86 właśnie już przeczytałam kilka stron i powiem Ci,że całkiem całkiem książka się zapowiada
Tylko od początku już się robi ciut "zboczona" ... po prostu niektóre rzeczy w niej można byłoby inaczej nazwać. Ale zaraz zaczynam czytać dalej ... ![]() aaaa i brzusio śliczny
|
#228 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam już kiedyś ten filmik, wzruszający!! Cytat:
|
||
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba faktycznie macie racje odnośnie tych testów
![]() pappa czy te nifty sa drogie, chyba coś powyżej 500 zł, gdzies mi się o uszy odbiło. Jesli wszystko we wtorek będzie ok, to nie będę robić
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja spadam, odezwe się jutro rano lub po "imprezce" małolatów
![]() Dawno mnie nie muliło, i dziś zaczęło więc chyba postaram się to przespać. Jutro muszę wcześnie wstać to się wyśpię. Miłego wieczorku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie, jakiś czas mieszkałam w Egipcie (pracowałam tam) i widziałam na co dzień co sobie robią te kobiety.. No głupie baby po prostu... Mi się w głowie nie mieści jak się można nabierać na sztuczki tych... ^@&(@*(*+!... A potem zawsze wielki płacz... Znam tylko dwie dziewczyny, które do tej pory żyją w szczęśliwych związkach, ale może dlatego, że ich mężowie są tacy bardziej zeuropeizowani.. Studiowali w Europie etc... Żeby nie było. W żaden sposób nie krytykuje kultury arabskiej. Poznałam wiele kobiet, które uważają, że siedzenie w domu i noszenie chusty na głowie to super sprawa. I jak im to pasuje to mi nic do tego Wkurza mnie tylko jak blondyneczki z Polszy ruszają na wielki podryw do Egiptu i potem jest płacz, że ją mąż zamknął w domu...Cytat:
Ja też nie będę oszukiwać. Straaaasznie się boję bólu Jak idę do dentysty to jestem gorsza niż wasi faceci o których wyżej pisałyście. Wizyty przekładam miesiącami. W dzień wizyty od rana serce mi wali tak, że się wszyscy zastanawiają czy już mnie na kardiologie wieźć, a jak stoje pod gabinetem to prawie mdleje.. A teraz szok.. Nie mam ani jednej dziury, i ani razy nie miałam borowania, a popatrzcie jaki strach To nie chcę nawet myśleć co by było przy porodzie
|
||
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Pallas Ril Dlaczego stwierdziłaś,że nie dasz rady przeczytać ?
Ja z chęcią pojechałabym na Bliski Wschód ale wolę nie ryzykowac ... Zostaje tylko zainteresowanie nic więcej poza tym . Kurczę nie wiem co się dzieje ... od wczoraj jakoś jak się kładę to momentami tam mi przy miednicy dziwnie się robi z lewej strony,takie mrowienia mam delikatnie ...
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pracy wchodzę na drugie i sapie jak lokomotywa
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
light limara - to swietnie ze juz poczulas! wydaje mi sie ze to to!
ale fajnie!ramona- oj to cię doświadczył los. No ale dzielnie z dzidzią idziecie do przodu więc wszystko będzie dobrze! ![]() carolyna - pięknie rośniesz! tak zgrabniutko!
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo mam,dojdę na 3 piętro ale cała zasapana ... z czasem już tak jest że muszę odpocząć w połowie schodów
![]() Najgorzej jest jeszcze jak tż łapie za pośladki ...
|
#237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
No to coś jest podobne jak pisałaś ... jest ładnie pięknie,wywozi ją tymczasowo,jednak zostają na dłużej i później zaczyna się wszystko,on się zmienia ona płacze,ale wybacza a później w ogóle on ją sprzedaje i takie tam .. już dokładnie nie pamiętam bo czytałam pierwszą cześć jakiś czas temu,w drugiej ona chce odzyskać swoje córki ... Ale na razie jestem na tym etapie,że on ją znów znalazł i wywiozł
![]()
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do porodówki - mnie już przeraziło samo to jak dziecko wychodzi - bo nigdy wcześniej nie miałam okazji (i chęci) zobaczyć ale myślę że póki nie będę musiała siebie oglądać od frontu, to będzie dobrze ![]() hope
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
Ramona witaj
Ja będe 28 na usg i gin ma zmierzyć przezierność. Nie mam zamiaru nic wiecej robić, przyjmę dziecko jakie sie urodzi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

Ale wiadomo, kwestia indywidualna dla każdej mamy.

to tez jest niezla