Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 22:23   #3841
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
halo
nie ma tugezy?
To ja mogę oprawę muzyczną załatwić

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale zapitala! Jak ja kocham jego oczka

Silver, po Castoramie się młody woził
Idę spać, znów się ciężka nocka zapowiada, młody już 4 -5 razy się budził. Nie piszcie za dużo!
Ja też

Współczuję, dobrej nocy

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No mnie by się przydały, ale Tobie nie będą potrzebne -laseczko

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:24   #3842
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A jeszcze jeden poscik pykne

Przypomniałaś mi... Wczoraj właśnie o to się z mężem pokłóciłam-chociaż w sumie to on kłócił się sam ze sobą a ja spałam jednym okiem
Wiecie co mi powiedział? Że mam iść do zakonu
Oczywiście wiadomo dlaczego

Jeszcze to... Muszę wyrzucić z siebie. Jak mnie denerwują nasi lokatorzy
Zawsze ! O tej godzinie córka mojego brata (2 lata) rozpoczyna życie. Tupie,drze się! Puka drewkiem o podłogę-a moja bratowa na wszystko pozwala Zaczynam myśleć że to celowo
Dodam jeszcze że mieszkam pod nimi więc mój sufit trzęsie się od ich "zabaw nocnych". Nosz ku.wa ile można. Żeby tak codziennie. Chyba muszę wziąć to w swoje ręce...

Dobra. Idę. Pa
ja bym nie zdzierżyła i juz dawno opieprzyła na funty ale ja z tych nerwowych jestem
Cytat:

Cytat:
Ale zapitala! Jak ja kocham jego oczka

Silver, po Castoramie się młody woził
Idę spać, znów się ciężka nocka zapowiada, młody już 4 -5 razy się budził. Nie piszcie za dużo!
oby noc była dobra
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:34   #3843
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
najlepiej czuje sie w takich kieckach
http://allegro.pl/1809-wyszczuplajac...716084939.html
kupie se tylko aktualnie (od kilku dni ) dumam nad kolorem
Jaki moooooher ciuściuś (w ogole - znacie to? moj ex z Pomorza nie znal )

Ja zdecydowanie jestem fanka kroju insolitowej kiecki (ładna!)

Piekne te Wasze dzieci - insolito, laurko, pstryk

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:38   #3844
sylwietta1988
Zakorzenienie

o cholerka, ale mi sie przypomniało w tugezowym temacie- w naszej lokalnej tancbudzie (1 km ode mnie) dzis zespól Weekend i ona tanczy dla mnie, jeeeeeeee
Stary 2013-11-16, 22:38   #3845
jakajakaja5
Raczkowanie

I ja też ja też proszę o polanie !!! party time

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Mam chwilowy dostęp do komputera i internetu...

Nadal jesteśmy w szpitalu... Prawdopodobnie w poniedziałek wyjdziemy, ale to też pewne nie jest... Ale od początku...

W sobotę do popołudnia nic nie wskazywało, że mała chora... Bawiła się ładnie, wesoła była, więc sprzątałam, bo mieli goście przyjechać, nawet ciasteczka upiekłyśmy.... Wieczorem zaczęła szybko i płytko oddychać, no to szybko na pogotowie i oczywiście szpital... Noc pod tlenem... i tak leżymy już 8 dobę. We wtorek miała usg płuc, pytałam jak wyszło to mi powiedzieli, że wyszło ok, że widać na nim zmiany ale jest dobrze. Miałyśmy wczoraj wyjść ze szpitala a tu nagle dr przychodzi na obchód i oznajmia, że usg źle wyszło i musimy zostać... Trzeba zrobić kontrolne usg płuc za 2 tyg i powinnyśmy do tego czasu zostać w szpitalu, ale jak wszystko będzie dobrze to w poniedziałek może nas puści... Do tego dostała biegunki po antybiotykach...
Psychicznie już nie daję rady.. codziennie zmieniają jej welflon, bo się psuje... Każde kolejne założenie to 3-4 kucia, bo żyły pękają. Cała już pokuta i w siniakach.. Mała się wyrywa i drze w niebogłosy a mi serce pęka... Ciężko też ją na łóżku utrzymać... Masakra normalnie... Dobrze, że jesteśmy same na sali i Paulina ma łóżko jak dla dorosłych, więc w nocy śpimy razem, tylko mam problem z wyjściem do wc No i oczy wokoło głowy w ciągu dnia...

No i teraz lekarze się zastanawiają co wywołuje u niej tak częste zapalenie płuc.. 29 września trafiyśmy do szpitala, między tamtym pobytem w szpitalu a tym nie wiele brakowało do kolejnego zapalenia płuc, ale na szczęście w dobrym momencie trafiłyśmy do lekarza i antybiotyk wystarczył.. Na szczęście w tym szpitalu jednym z lekarzy jest mama mojej przyjaciółki do tego jest pediatrą i ma specjalizacje z chorób płuc... Mówiła, że jeśli w ciągu pół roku dziecko zachoruje 3 razy a zapalenie płuc to jest już podejrzenie astmy... u nas 3 razy były w przeciągu 1.5 miesiąca...może to też alergia wywoływać... Szkoda, że u takich małych dzieci testów nie ma co robić....Mamy poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie do Rabki, tam jest Instytut chorób płuc i astmy czy jakoś tak... Zrobią nam tam wszystkie badania... Mam nadzieję, że wykluczą astmę...

Jeszcze na oddziale leży porzucony chłopczyk mniej więcej w wieku naszych maluchów... Leży tak biedny sam, czasem pielęgniarka do niego podejdzie....Aż serce się kraja...

Do tego mój tż dostał pracę na zimę (pracuje w branży budowlanej, więc zimą przestój) przy odśnieżaniu... Cieszymy się bardzo tylko szkoda, że będzie odśnieżał gdzieś w Polsce.. Mówił o Łukowie (Bojkora) albo Wawie.. No i zimę spędzamy same...

No to się rozpisałam... Odezwę się mam nadzieję, że w poniedziałek i z domu... Choć komputer mam do wieczora, więc jak mała pójdzie kolejny raz spać to pewnie wejdę na forum, o ile nie pójdę z nią spać

Black dzięki za przekazanie informacji.. No i za miłe słowa także dziękuję, aż się wzruszyłam jak przeglądałam....
Ogólnie to serce się kraja .... Ja trzęsę portkami żeby małemu nic nie było a co dopieero jak wy w przeciągu 1,5 miesiąca tyle przeżyć. Tulę mocno. A co do tego chłopczyka to bardzo długo jest w szpitalu. razem ze mną na patologii leżała więźniarka z aresztu domowego i ona właśnie oddała swoje dziecko ( bardzo bylo mi jej żal tak po ludzku - trzymała się jakoś ale widać było że przeżywała bo miała bardzo kiepskie warunki mieszkaniowo- życiowe) i dziecko nie pamiętam płci bardzo szybko zabrali do placówki, bo jak ja urodziłam i chciałam te dziecko odwiedzić i coś tam dać to już go nie było...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Gojka kciuki za zdrówko!!

A Eryk miał wyjść wczoraj ale zostaje do wtorku, ma antybiotyk. Na pytanie rodziców dlaczego, to powiedzieli że to normalne!!! Normalnie takie patafiany w tym NS!! Nie powiedzą matce czemu jej syn dostaje antybiotyk i dłuższy pobyt, bo "to normalne"
Spychologia jak nic !!!! palanty

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

tylko nie bijcie mnie prosze jakoś tak samo wyszło że mnie nie było, zresztą tłumaczyć sie nie mam co, nie było mnie i już . Lady mnie do porządku na innym wątku przywołała :P więc postanowiłam coś skrobnąć

u nas ok. Ewcia już chodzi Jej max to 14 kroczków wygląda jak mały pijaczek jak truchta , dużo już mówi ( po swojemu oczywiście), i ogólnie jest przesłodka i strasznie szkudna Oczy muszę mieć przy niej wkoło głowy

w ramach rehabilitacji załączam oto i filmik
Ale urocza istotka

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Widziałam już ale idzie się wzruszyć - kochane maleństwa

Cytat:
Ja ćwiczę chodakowską niecały miesiąc i zaczynam widzieć efekty w brzuchu i boczkach do tego codziennie robię ABS.
Turbo nie robiłam, robię killera i czasem skalpel
Silver a napisz proszę czy stosujesz dietę? ile ćwiczysz ? i jakie konkretnie widzisz efekty - bo zabieram się do mojej tuszy jak pies do jeża i ugryźć teatu nijak nie potrafię

A teraz trochę prywaty : Małemu chyba kolejny ząb się przebija - górna prawa jedynka ale ich tam w kolejce jest mnóstwo i coś mi się zdaje że za kilka dni będą kolejne zębole.
Szukam przepisu na pierniczki ale takie co od razu będą miekkie - zna któraś z Was ? plissssssss
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:43   #3846
hje
Zakorzenienie

Ja mam w realu. Jak nic żeby jakieś idą.

...........dobrze to wie, że porwę ją
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:51   #3847
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o cholerka, ale mi sie przypomniało w tugezowym temacie- w naszej lokalnej tancbudzie (1 km ode mnie) dzis zespól Weekend i ona tanczy dla mnie, jeeeeeeee
I Ciebie tam nie ma?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jaki moooooher ciuściuś (w ogole - znacie to? moj ex z Pomorza nie znal )

Ja zdecydowanie jestem fanka kroju insolitowej kiecki (ładna!)

Piekne te Wasze dzieci - insolito, laurko, pstryk
Ja nie znam

Dziękuję

nasze watkowe dzieci najpiękniejsze
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja mam w realu. Jak nic żeby jakieś idą.

...........dobrze to wie, że porwę ją

Stary 2013-11-16, 22:55   #3848
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
I Ciebie tam nie ma?

nasze watkowe dzieci najpiękniejsze

ano, nie ma mnie tam bo wole z wami tugezowac

a z pogrubiony zgadzam sie w pełnej rozciagłosci, polac tej pani
Stary 2013-11-16, 23:02   #3849
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ano, nie ma mnie tam bo wole z wami tugezowac

a z pogrubiony zgadzam sie w pełnej rozciagłosci, polac tej pani

Stary 2013-11-16, 23:25   #3850
blogerka
Wtajemniczenie

zwariowałyście z tymi emotami haha, ja miałam tugeze z tostami a teraz ide spac, bo milion pobudek przede mna przez Boryskowe ząbki
Stary 2013-11-17, 05:37   #3851
BlackSanctum
Zakorzenienie

Co ja tu robię o tej godzinie?

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 07:10   #3852
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik-widzę że też tugezujesz Radler...
Ja właśnie obaliłam redds'a (nawet nie poczułam ) jako że mąż chory więc i nie pijący to ja sobie pozwoliłam.
Zawsze kiedy on pije i pyta czy chce to odmawiam bo zaraz mam wizje że co kiedy będzie trzeba jechać nagle na ip? Oboje rodzice pod wpływem? (także jedno musi mieć głowę na karku).
dobre podejscie
Cytat:
A tak puszczam bączka!

Cytat:

o Skubaniec!!!! jaki szybki.....
kurde, u nas wyszystkie kanapy jakies takie wysokie ze nauczymy sie wspinac chyba na I komunie dopiero
moja tez;p

Cytat:
zawiało od bączka

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

:d

Cytat:
mowisz o moim Mikrusiku malutkim?

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

jejku, i ja musze kupic mlodemu buciki na zime...
fajna ta bluzka, podoba mi sie
a sukienki to musze miec do kolan a najlepiej nawet ciut za bo jakbym zalozyla taka jak ta twoja to czulabym sie goło w niej...
bosze, na starosc powiewa ode mnie zakonnicowatoscia
etam
Cytat:
no! i to mi się podoba!!

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------
ahaha ja pitole, fajna

moj tzt znowu pojechal do pracy kolejny, samotny dzień ........

w ogóle, zdałam sobie sprawę, ze zostałam bez zimowej kurtki.........

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 07:37   #3853
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ćwiczę chodakowską niecały miesiąc i zaczynam widzieć efekty w brzuchu i boczkach do tego codziennie robię ABS.
Turbo nie robiłam, robię killera i czasem skalpel

!
gratuluje efektów. ja niestety nie mam tkiego samozaparcia do ćwiczen :/ Ćwiczyłam z Ewką ale krótko bo nie spasowały mi te jej ćwiczenia :/ato ABS ćwiczysz też z nią???

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Teraz do rzeczy;
Blogerka-pytałaś jak radzę sobie jak Oskar się dusi. Nigdy nie stosowałam metody wpuszczania powietrza. Zawsze przekładam go przez kolana tak żeby głowa mu zwisała i oklepuje plecy. Przeważnie wypluwa tylko śline,trochę flegmy ale odnoszę wrażenie że tak łatwiej mu złapać oddech.
Dzisiaj zadławił nam się obiadkiem a był zapięty pasami ( przeważnie ich nie używam ) i przyznam że dziś byłam z mężem i wpadłam w panikę. Nie mogłam go wypiąć a widziałam że już jest źle (siny,nie mógł złapać oddechu) i mąż wypiął tacke,potem odpiełam pasy i jak już go wzięłam na ręce to złapał oddech.
A zadławił się dlatego bo szarpał się z jedzeniem w buzi. Chciał koniecznie wstać. Zrobiło mi się słabo i gorąco jednocześnie. Okropny widok
o jej , ja to bym chyba spanikowała :/

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Gocha-witaj córko marnotrawna widziałam że baty już dostałaś więc ja Ci daruje

dzięki :P

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kobitki wiecie że H. będzie miała synka Kacperka? Pewnie wiecie...bo ja przecież zacofana z wizażem jestem
yyyyyyy no ja jestem jeszcze bardziej do tyłu

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A Piotrek lepiej je jak jestem w domu

Super jedzie, jaki dorosły w tym samochodzie

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

A tu mój spryciarz mały

http://www.youtube.com/watch?v=FdCIQItZmVk
aktycznie spryciarz moja tej umiejętności na szczęście jeszcze nie odkryła :P

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
A gdzie tam dorośle, moje maleństwo
Macie jeszcze zimny łokieć
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:47   #3854
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hej. Z tej strony coraz bardziej wkurzona i cierpiąca na brak czasu szajka. Odmeldowuję się...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:53   #3855
gochaa_p
Zakorzenienie

10 min brzukó z Mel B za mną ( no powiedzmy że większość wykonana prawidłowo ) :P a nie jest to łatwe przy buszującej wszędzie Ewci i zasłanającym ekran Wojtku :/
Stary 2013-11-17, 09:03   #3856
nafiyqa
Zakorzenienie

szaja
Podjelas jakas decyzje...?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:18   #3857
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43752574]Hej. Z tej strony coraz bardziej wkurzona i cierpiąca na brak czasu szajka. Odmeldowuję się...[/QUOTE]

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:45   #3858
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry
odkryłam czemu Hania sie przebudzała w nocy z takim płaczem. Równocześnie szły 3 zęby na górze, a głupia matka dopiero teraz to zauważyła

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Mam chwilowy dostęp do komputera i internetu...

Nadal jesteśmy w szpitalu... Prawdopodobnie w poniedziałek wyjdziemy, ale to też pewne nie jest... Ale od początku...

W sobotę do popołudnia nic nie wskazywało, że mała chora... Bawiła się ładnie, wesoła była, więc sprzątałam, bo mieli goście przyjechać, nawet ciasteczka upiekłyśmy.... Wieczorem zaczęła szybko i płytko oddychać, no to szybko na pogotowie i oczywiście szpital... Noc pod tlenem... i tak leżymy już 8 dobę. We wtorek miała usg płuc, pytałam jak wyszło to mi powiedzieli, że wyszło ok, że widać na nim zmiany ale jest dobrze. Miałyśmy wczoraj wyjść ze szpitala a tu nagle dr przychodzi na obchód i oznajmia, że usg źle wyszło i musimy zostać... Trzeba zrobić kontrolne usg płuc za 2 tyg i powinnyśmy do tego czasu zostać w szpitalu, ale jak wszystko będzie dobrze to w poniedziałek może nas puści... Do tego dostała biegunki po antybiotykach...
Psychicznie już nie daję rady.. codziennie zmieniają jej welflon, bo się psuje... Każde kolejne założenie to 3-4 kucia, bo żyły pękają. Cała już pokuta i w siniakach.. Mała się wyrywa i drze w niebogłosy a mi serce pęka... Ciężko też ją na łóżku utrzymać... Masakra normalnie... Dobrze, że jesteśmy same na sali i Paulina ma łóżko jak dla dorosłych, więc w nocy śpimy razem, tylko mam problem z wyjściem do wc No i oczy wokoło głowy w ciągu dnia...

No i teraz lekarze się zastanawiają co wywołuje u niej tak częste zapalenie płuc.. 29 września trafiyśmy do szpitala, między tamtym pobytem w szpitalu a tym nie wiele brakowało do kolejnego zapalenia płuc, ale na szczęście w dobrym momencie trafiłyśmy do lekarza i antybiotyk wystarczył.. Na szczęście w tym szpitalu jednym z lekarzy jest mama mojej przyjaciółki do tego jest pediatrą i ma specjalizacje z chorób płuc... Mówiła, że jeśli w ciągu pół roku dziecko zachoruje 3 razy a zapalenie płuc to jest już podejrzenie astmy... u nas 3 razy były w przeciągu 1.5 miesiąca...może to też alergia wywoływać... Szkoda, że u takich małych dzieci testów nie ma co robić....Mamy poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie do Rabki, tam jest Instytut chorób płuc i astmy czy jakoś tak... Zrobią nam tam wszystkie badania... Mam nadzieję, że wykluczą astmę...

Jeszcze na oddziale leży porzucony chłopczyk mniej więcej w wieku naszych maluchów... Leży tak biedny sam, czasem pielęgniarka do niego podejdzie....Aż serce się kraja...

Do tego mój tż dostał pracę na zimę (pracuje w branży budowlanej, więc zimą przestój) przy odśnieżaniu... Cieszymy się bardzo tylko szkoda, że będzie odśnieżał gdzieś w Polsce.. Mówił o Łukowie (Bojkora) albo Wawie.. No i zimę spędzamy same...

No to się rozpisałam... Odezwę się mam nadzieję, że w poniedziałek i z domu... Choć komputer mam do wieczora, więc jak mała pójdzie kolejny raz spać to pewnie wejdę na forum, o ile nie pójdę z nią spać

Black dzięki za przekazanie informacji.. No i za miłe słowa także dziękuję, aż się wzruszyłam jak przeglądałam....
biedne jesteście zdrówka życzę i szybkiego powrotu do domu

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Gojka kciuki za zdrówko!!

A Eryk miał wyjść wczoraj ale zostaje do wtorku, ma antybiotyk. Na pytanie rodziców dlaczego, to powiedzieli że to normalne!!! Normalnie takie patafiany w tym NS!! Nie powiedzą matce czemu jej syn dostaje antybiotyk i dłuższy pobyt, bo "to normalne"

Cytat:
hej dziewczyny

tylko nie bijcie mnie prosze jakoś tak samo wyszło że mnie nie było, zresztą tłumaczyć sie nie mam co, nie było mnie i już . Lady mnie do porządku na innym wątku przywołała :P więc postanowiłam coś skrobnąć

u nas ok. Ewcia już chodzi Jej max to 14 kroczków wygląda jak mały pijaczek jak truchta , dużo już mówi ( po swojemu oczywiście), i ogólnie jest przesłodka i strasznie szkudna Oczy muszę mieć przy niej wkoło głowy

w ramach rehabilitacji załączam oto i filmik
śliczna

Cytat:
wklejałam to 2 dni temu

Cytat:
Nadrobiłam w końcu

Dzisiaj mnie nie było bo musiałam odreagować wczorajsze starcie z tż'em i zrobiłam porządki we wszystkich szafkach i kosmetykach. Przy okazji zrobię dobry uczynek bo w poniedziałek będą zbierać ubrania dla potrzebujących. Ściągnęłam swoje ogłoszenia z tablicy (cóż,nie zarobie na tym już) i oddaje wszystkie ciuchy dla innych którzy naprawdę tego potrzebują. Cieszę się że mogę pomóc jakoś A jest tego bardzo bardzo dużo

Kosmetyki które mi nie służyły powędrowały do siostrzenicy.
I może to głupie ale jak "mi ubywa" to ja się z tego cieszę
Wydaje rzeczy z których tak naprawdę jeszcze bym się mogła długo pocieszyć ale sprawia mi to taką radoche że muszę
Mówiłam wam że mam nie równo pod sufitem

Teraz do rzeczy;
Blogerka-pytałaś jak radzę sobie jak Oskar się dusi. Nigdy nie stosowałam metody wpuszczania powietrza. Zawsze przekładam go przez kolana tak żeby głowa mu zwisała i oklepuje plecy. Przeważnie wypluwa tylko śline,trochę flegmy ale odnoszę wrażenie że tak łatwiej mu złapać oddech.
Dzisiaj zadławił nam się obiadkiem a był zapięty pasami ( przeważnie ich nie używam ) i przyznam że dziś byłam z mężem i wpadłam w panikę. Nie mogłam go wypiąć a widziałam że już jest źle (siny,nie mógł złapać oddechu) i mąż wypiął tacke,potem odpiełam pasy i jak już go wzięłam na ręce to złapał oddech.
A zadławił się dlatego bo szarpał się z jedzeniem w buzi. Chciał koniecznie wstać. Zrobiło mi się słabo i gorąco jednocześnie. Okropny widok
też właśnie myślalam żeby oddać swoje ciuchy i niektóre Hani. a gdzie to oddajesz?

Cytat:
.

Aaaa to jeszcze trochę wam popisze
Oskar zrobił się taka przylepa. Ciągle przy mnie. Przy mojej nogawce. Ciągle tylko mammm-mmaaa. I wiecie... Dziś zauważyliśmy z mężem że on tak na mnie reaguje jak czerwona płachta na byka. Nie ma mnie w pokoju jest tylko z tatą-ok. Bawi się sam (w łożeczku! ),tłumaczy... Potrafi tak przeszło pół godziny. Do pokoju wchodzę ja,płacz,stoi przy końcu łożeczka i nawołuje że mam podejść.
Wyczuł chyba na co może sobie pozwolić przy jednym a na co przy drugim rodzicu. Ja go przez cały dzień mam w łożeczku może do 10 minut... Jak zaczyna marudzić płakać zaraz go biorę,bawie się z nim i nie ma opcji żeby płakał. Mężowi celowo to nie przeszkadza i Oskar odpuszcza.
Zepsułam dziecko że ciągnie do mnie jak magnez??
u mnie jest to samo. jest chwilowa fascynacja Tatusiem jak wraca z pracy a porem tylko ja sie liczę. ale jak bawią się sami w pokoju, mnie nie ma przez chwile dłuższą to jest ok. dopiero jak mnie Hania usłyszy czy zobaczy to skomle;p
idę uśpić i zaraz nadrabiam dalej;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:51   #3859
YellowSheep
Rozeznanie

Hej

Lecę nadrabiać bom do tyłu. Dziec drugi dzień z rzędu zaspał na śniadanie i obudzil się o 9 :P wczoraj cały plan dnia się przestawil bo mlody zrobił sobie drzemkę o 11 i spał do 14 a potem zasnął jeszcze o 16 na godzinę. Na szczęście w nocy było ok, tylko raz się obudził i usiadł na koniku włączając go w ogóle wasze dzieciaczki zasypiają jeszcze z konikami z fp?

Idę czytać, bo później idziemy do koleżanki która ma synka 6 miesięcznego ciekawe czy się polubią.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:52   #3860
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No powiedzmy.
Powiedziałam wprost, że niech robi, co uważa, ale uprzedzam, że ja zwyczajnie nie dam rady fizycznie i czasowo się nią zająć jeśli coś jeszcze się stanie i będzie musiała szukać opiekunki. Nie ze znieczulicy, ale po prostu, takie życie. Gorzej, że muszę za nią kupę papierów wyprostować, nie mogę tego zostawić bo będzie coraz trudniej potem. Już jej powiedziałam, że ma zmienic sposób rozliczania się z US, na ryczałt ma przejść i jej zdanie w temacie mnie nie obchodzi, bo skoro nie potrafi prawidłowo prowadzić księgowości to ma być minimum formalności i tyle. Ale odkręcanie sprawy z porąbanym centrum energetycznym mnie czeka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:56   #3861
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana. Dziś pospaliśmy do 8.00

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Silver a napisz proszę czy stosujesz dietę? ile ćwiczysz ? i jakie konkretnie widzisz efekty - bo zabieram się do mojej tuszy jak pies do jeża i ugryźć teatu nijak nie potrafię
Czy stosuję dietę? Po prostu nie jem smażonego, chipsów (), staram się zdrowo jeść ale jakiejś diety specjalnej nie stosuję.
Widzę efekty w brzuchu, w boczkach, bardziej jędrne uda i ładniejsze łydki tż mówi że pupa też się zrobiła bardziej sexi ale tego akurat nie widzę.
Ćwiczę prawie miesiąc ,5 dni w tygodniu.
Chodakowska killer, skalpel , ABS i czasem to dla odmiany
http://www.youtube.com/watch?feature...37TxBE_s#t=329
Dokładnych wymiarów Ci nie podam bo nie mierzyłam się. Ale widzę efekty w brzuchu jak założę obcisłą bluzkę a co do wagi to ważyłam 59 a ważę 57kg
Cytat:
moj tzt znowu pojechal do pracy kolejny, samotny dzień ........

Cytat:
gratuluje efektów. ja niestety nie mam tkiego samozaparcia do ćwiczen :/ Ćwiczyłam z Ewką ale krótko bo nie spasowały mi te jej ćwiczenia :/ato ABS ćwiczysz też z nią???
ABS ćwiczę z Mel B
Z Chodakowską killer i czasem skalpel inne mi nie spasowały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43752574]Hej. Z tej strony coraz bardziej wkurzona i cierpiąca na brak czasu szajka. Odmeldowuję się...[/QUOTE]

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-17 o 10:02
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:03   #3862
blogerka
Wtajemniczenie

Trzymaj się

___

Nocka srednia, ale Borysa obudzilam o 9!! bo spalby jeszcze.
Kurde, nie wiem o co chodzi, ze pomiedzy 3 - 6 jest niespokojny, a pozniej od 6 juz ladnie spi ..
I teraz zbliza sie czas drzenki i nie wiem czyt go usypiac czy nie, bo przeciez spal dazisiaj dluzej ...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

silver - ja podobnie ciwczylam, probowalam tez Zuzke light, ale najbardziej mi przypasowal killer, plus skalpel, czasem robie tez turbo albo trening z gwiazdami, no i bardzo lubie Mel B.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-11-17 o 10:02
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:04   #3863
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

silver - ja podobnie ciwczylam, probowalam tez Zuzke light, ale najbardziej mi przypasowal killer, plus skalpel, czasem robie tez turbo albo trening z gwiazdami, no i bardzo lubie Mel B.
ja tez lubie Mel B i musze killera polubic;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:07   #3864
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej

Lecę nadrabiać bom do tyłu. Dziec drugi dzień z rzędu zaspał na śniadanie i obudzil się o 9 :P wczoraj cały plan dnia się przestawil bo mlody zrobił sobie drzemkę o 11 i spał do 14 a potem zasnął jeszcze o 16 na godzinę. Na szczęście w nocy było ok, tylko raz się obudził i usiadł na koniku włączając go w ogóle wasze dzieciaczki zasypiają jeszcze z konikami z fp?

Yellow
Cytat:
ja tez lubie Mel B i musze killera polubic;p
Naprawdę da się go polubić
Stary 2013-11-17, 10:24   #3865
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
O! i to jest ajne.
ale wytrzymałam tylko 10 min
jutro może uda sie dłużej
Stary 2013-11-17, 10:39   #3866
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ale koleżanki, Tugezują, a mnie nie zawołały

Cześć!

zdrówka dla Wszystkich chorowitków tych w szpitalu i tych w domku!! Zdrowiejcie nasze maluszki!

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-11-17 o 10:43
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:48   #3867
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Debiutuję z telefonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0027~2.jpg (96,5 KB, 29 załadowań)

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:56   #3868
mala_19kw
Zakorzenienie

Hop hop

Misia-akurat jutro będą jeździć specjalnie oznakowane samochody które będą zbierać rzeczy dla samotnych matek z dziećmi, schronisk i dla rodzin wielodzietnych.
Ale jest też siedziba PCK gdzie można oddać rzeczy i stoją specjalne kosze gdzie można zrobić to anonimowo
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:58   #3869
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

witam sie! Co do zasypiania maluchów u naa ostatnio wszytsko poprzesuwane i Antonio za późno ma druga drzemkę bo potem buszuje do późna.ale od wczoraj przyzwyczajam go do drzemki w łóżku i wcześniej.dziś wsadzilam go do łóżeczka po 10..wariowal..szalal..mar udzil i płakał.w koncu sie tym zmęczył i jak podeszlam po raz trzeci, położyłam go..pieluszka przy buzi..siiiiiiii i w 2 minuty usnął..także niestety musi się pomęczyć troszke placzem, ale to jedyne rozwiazanie zebym nie musiala klasc sie z nim na naszym lozku zeby go uspac..o prosze tak juz spie od 30minut:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1384682305485.jpg (76,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1384682327293.jpg (76,1 KB, 4 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:00   #3870
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Debiutuję z telefonu
Gratki

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ale koleżanki, Tugezują, a mnie nie zawołały

Cześć!

zdrówka dla Wszystkich chorowitków tych w szpitalu i tych w domku!! Zdrowiejcie nasze maluszki!
Cala...nie grzesz!ja Cie wczoraj nawolywalam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości