Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 18:40   #1681
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

mamy poł kg reszte wymiarów ksiazkowo z 22 tyg

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość

ooo, widzę, że wstałam dziś pierwsza
Nic z tak, jak Ty pisałaś ja byłam w drodze do pracy

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Wczoraj nie dałam rady juz odp bo tż zaczął mi jojczeć, że go olewam i wizaż zażniejszy. Wyłączłąm kompa, po czym mój wspanialy mąż przytulił się i usnął i zruzum tu mężczyznę
A dziś na zakupki jedziemy, może w końcu wóżki na żywo obeirzę)
I wtedy należało włączyć wizaż jak już chrapał

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość

marzyła mi się dziewczynka, ale od początku ciąży mówiłam że mamy chłopaka i jest SYN !
Gratuluję! Syny są fajne
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
zresztą jak już ustaliłyśmy jak dziecko będzie niczego nieświadome i męża nie będzie w domu założysz mu na godzinę potajemnie jedne różówe śpiochy Żartowałam oczywiscie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

A ja dziś zaczynam 26 tydzień. Ale to leci ...
Wiesz, że ja o Tobie pamiętałam
Ja też zaczynam 26
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

Mam nadzieje, że się bedzie otwierać.
Otwiera się

A TY nie zaczynasz z nami dzisiaj przypadkiem?

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

A ja się pochwalę że zaczynam dzisiaj 20 tydzień
Połoweczka

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:02   #1682
Castia
Wtajemniczenie

mmhym no właśnie wiesz co dostałam listek po prostu od lekarza tego fenoterolu i powiedział że na tydzien mi to starczy ale mój mózg nie zajarzył czemu mi go dał a nie kazał kupić
no nic. pewnie w piątek jak będzie niedobrze to mnie połozy do szpitala
dopiero teraz doczytąłam że Fenek wycofali a nie ma zamiennika - dziwne to co mają podawać na wczesne skurcze?
mnie się wydaje że sam magnez to za mało

Rossa moja szyjka w sumie ok, lekarz stwierdził że troszeczkę skrócona ale nie za wiele.
ale to było wszystko tak an szybko - pewnie jak pójdę na wizytę w piątek to mnie dokładniej zbada i w ogóle.

odpoczywaj kochana - będzie dobrze

dziękuję za wsparcie kochane! buziol dla każdej

margo ale wzruszający opis porodu przez męża
on musi być super fajny

gratuluję kazdej zaczętych nowych tygodni - coraz bliżej świeta, coraz bliżej poród.....

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-11-16 o 19:05
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:11   #1683
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Castia nie zacytowało mi Ciebie - trzymaj się Kochana i odpoczywaj

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-16, 19:15   #1684
Rossa1988
Raczkowanie

Castia, podobno w szpitalu fenoterol jest w kroplówkach, więc w bardzo złych przypadkach pozostaje szpital;/ ja wczoraj odstawiłam tabletki i narazie jest dobrze, tzn nie mam większej ilości skurczów więc jestem dobrej myśli.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:24   #1685
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
No a wczoraj właśnie miałam takie "merytorycznie uzasadnione" ( ), bo pan doktor sprawdzał jamistość serca i ogólnie mierzył maluszka. I zaskoczyło mnie to, że jest już taki duży, bo waży ok 650g, a jestem w 24 tygodniu. Spodziewałam się, że będzie ok 0,5kg ale raczej nie więcej, a tu taki duży dzieć No i to synek będzie Cały czas mi mąż wbijał do głowy, że to na pewno będzie dziewczynka, że on ma takie przeczucie i już. No i tak się nastawiłam na tą dziewczynkę, że teraz muszę się przestawić Bo raczej nie ma co do tego wątpliwości - na zdjęciu widać tego "przecinka" już na pierwszy rzut oka Pan doktor stwierdził, że jest "okazały" - tak parsknęłam śmiechem, że aż mi głowica od USG na brzuchu skakała

Teraz za to mamy problem z imieniem... Szymon, Jakub, Piotr - może któreś z tych? Ja bym bez wahania dała Szymon, ale mężowi się nie podoba.... No i zonk Jakie imię dla chłopca polecacie?
To ogromne gratulacje Szymon i Jakub
Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Kochana, łączę się z Toba w bólu mam to samo tyle tylko, że to moja pierwsza ciąża.. Szyjka skróciła mi się już w 20tygodniu, ma teraz 3cm, więc chyba nienajgorzej... też musze leżeć, co doprowadza mnie do szału.. a słyszałaś, że fenoterol wycofali, bo niby znaleźli w nim coś szkodliwego? mi gin kazała odstawić na wszelki wypadek, bo ona jest osobą która "dmucha na zimne". Biorę dużo magnezu i duphaston.
To 3mam kciuki za szyjkę

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 20:01   #1686
ag9
Zadomowienie

Castia - odpoczywaj i mam nadzieję że szybko się unormuje. A swoją drogą to skąd wiedziałaś że to skurcze? Czuje się to jakoś? Ja to się strasznie boję że coś przegapię, bo nic nie wiem co i jak.

Przy okazji - od jakiegoś tygodnia zauważyłam zmienioną konsystencję śluzu, jest bardziej wodnisty (bez zapachu i raczej bez koloru) ale jest go dość sporo. Wizytę mam dopiero 2 grudnia... No i zastanawiam się co tu zrobić. Któraś tu pisała o sączeniu wód płodowych I nie wiem co tu zrobić....

Aaa i kupiliśmy łóżeczko i materac - jupi!!! Pierwszy poważny zakup.
Stary 2013-11-16, 20:06   #1687
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

dziękuję za troskę o mnie
mam skurcze przedwczesne. byłam na ktg i wykazały dość silne jak na ten tc
biorę fenoterol. jestem w domu bo w sumie w szpitalu też bym leżała i brala fenoterol a nie chciałam iść ze względu na córkę - w weekend mam tż w domu to wszystko ogarnia a ja leżę. od poniedziału przyjedzie do nas moja sis i będzie chociaż z małą się bawić - da jej jesc itp bo ja muszę jak najwięcej leżeć i uspokoić skurczybyki!

w piątek wizyta o 15.00 muszę do niej dotrwać i usłyszeć że jest dobrze i nie muszę się kłaść do szpitala - choć jak będę musiała to pójdę. trudno - rozłąka z małą będzie bolesna ale synek przecież równie ważny

przeleciałam was tak delikatnie ale z uczuciem

gratuluję tym którym nie gratulowałam synków i córeczek!!!!
nie ważne co ważne że zdrowe!
Trzymaj sie - musi byc dobrze

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
heh wyciagnełam kiedyś męża na spacer wieczorem - myślę sobie ciemno, nic nie widać, więc jakoś mi nie przeszkadzały kudły, które powinnam uprać dzień wcześniej, a mi się nie chciało i moje niebotyczne zmęczenie, chciałam sie dotlenić :P
a tu idzie jego koleżanka i mi następnego dnia mąż mówi, że dziewczyny u niego w pracy twierdzą, że będzie u nas dziewczynka bo... zbrzydłam :P
normalnie
teraz ta sama jest w ciąży i przykazałam meżowi, ze też ma jej przygadać :P ale to za dobry człowiek jest i pewnie tego nie zrobi :| a mi by było przez dwie sekundy fajnie, jakby mi powiedział, że się odkuł (ale się nie odkuje - nawet mnie wtedy nie 'obronił')
nie musze mówić, że wyszedł nam chłopak na usg - zobaczymy, czy się potwierdzi jeszcze na połówkowym

ja tam twierdzę, że nawet jeśli zbrzydłam, to dlatego, że będzie mega-przystojniak :P

muszę mężą "życia nauczyć", żeby potrafił odpowiedzieć odpowiednio, ale chyba jego się już nie da...
Moj tez taka ciapa jest ze by nic nie powiedzial

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą USG 3d albo 4d (tudzież innych osób, które mogą coś wiedzieć na ten temat ) No więc: czy to USG coś daje poza tym, że może stanowić pamiątkę? Tzn., czy lekarz używa tego akurat rodzaju USG do zmierzenia jakichś parametrów czy stwierdzenia czegoś innego ważnego? Bo tak sobie pomyślałam, że jeśli ono nie służy niczemu innemu poza tym, że można sobie dzidzie w ten sposób pooglądać, to mi to nie jest potrzebne. No ale jeśli ma to USG coś ważnego wykazać, to wtedy inna sprawa. Może pomyślicie, że jestem dziwna, że nie chcę ale ja ogólnie jestem za tym, żeby nie przesadzać z USG jeśli nie jest to merytorycznie uzasadnione.

No a wczoraj właśnie miałam takie "merytorycznie uzasadnione" ( ), bo pan doktor sprawdzał jamistość serca i ogólnie mierzył maluszka. I zaskoczyło mnie to, że jest już taki duży, bo waży ok 650g, a jestem w 24 tygodniu. Spodziewałam się, że będzie ok 0,5kg ale raczej nie więcej, a tu taki duży dzieć No i to synek będzie Cały czas mi mąż wbijał do głowy, że to na pewno będzie dziewczynka, że on ma takie przeczucie i już. No i tak się nastawiłam na tą dziewczynkę, że teraz muszę się przestawić Bo raczej nie ma co do tego wątpliwości - na zdjęciu widać tego "przecinka" już na pierwszy rzut oka Pan doktor stwierdził, że jest "okazały" - tak parsknęłam śmiechem, że aż mi głowica od USG na brzuchu skakała

Teraz za to mamy problem z imieniem... Szymon, Jakub, Piotr - może któreś z tych? Ja bym bez wahania dała Szymon, ale mężowi się nie podoba.... No i zonk Jakie imię dla chłopca polecacie?

Na dzisiaj się żegnam - idę robić gofry bo ostatnio kupiłam w Lidlu gofrownicę i trzeba ją w końcu przetestować

Gratulacje za wszystkie dziewczynki i chłopców, którzy się ujawnili ostatnio
Gratuluje chlopaka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 20:12   #1688
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
super jaki materac wybraliście?
Stary 2013-11-16, 20:19   #1689
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-16, 20:36   #1690
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Gratuluję syneczka i okazałego siusiaczka
Moje propozycje imion dla chłopca: Adam, Aleksander, Jan, Antoni.

usg 4d to tylko taki bajer dla rodziców właśnie, można podglądnąć dzidziusia, jego rysy, miny jakie robi, natomiast przy robieniu wszelkich pomiarów (usg genetyczne) lekarz korzysta wyłącznie z podglądu 2d czyli zwykłego.
Dziękuję za odp. odnośnie 3d - czyli się upewniłam, że jest tak jak myślałam.
A do listy przypuszczalnych imion mogę dopisać Adasia jeszcze

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja robiłam USG połówkowe 3D i zwykłe - miałam dwa. I poza tym że mam zdjęcia 3D i film, nie widzę żadnej różnicy między nimi. I tu i tu małemu zmierzyli różne części ciała, kości, komory w mózgu, policzyli palce, trwało to też mniej więcej tyle samo. Ale za 3D kazali zapłacić
dziękuję za odp.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Gratuluję synka! u nas miał być Karol no a będzie dziewczynka, dla której nie możemy ustalić imienia
Jeśli chodzi o 3D to powiem tak, byłam bo chciałam dowiedzieć się jaka płeć i zobaczyć lepiej dziecie. Płci nie poznałam wtedy, dostałam filmik i mi się podoba ale jakbym miała iść znów i płacić 300zł na pewno bym nie poszła.
To może Karolinka Ma różne fajne formy (znam z autopsji): Karola, Karolcia, Karo, Karla, Karolka, Karalalalajna

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

gartulacje wielkie za synusia
wagę wpisałam i wygląda, że nie jest aż taki smok, przynajmniej w porównaniu z innymi wątkowymi dzieciami P.S. Dokładnie niemal na 50 centylu - jakby celował

Co do imienia, to mi z wymienionych też najbardziej podoba się Szymon Może Miłosz lub Bartosz? U nas te były rozważane przed poznaniem płci
W sumie nie wpadłam na to by zajrzeć do siatki centylowej, więc dziękuję za sprawdzenie za mnie

I dziękuję za wszystkie gratulacje

Edytowane przez runaway_star
Czas edycji: 2013-11-16 o 20:44
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 20:46   #1691
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ostatnio mnie koleżanka poprosiła żebym jej zamówiła torebkę na allegro. No i przeglądałam rzeczy tego użytkownika i miał takie większe torby w dobrej cenie. No i wzięłam jedno bo stwierdziłam że sie przyda w końcu do szpitala

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-16, 20:50   #1692
ag9
Zadomowienie

Cytat:
super jaki materac wybraliście?
sprężynowo-kokosowy dwustronny - jedna strona (piankowa) dla malucha do roku, druga strona kokosowa powyżej roku.
Stary 2013-11-16, 20:53   #1693
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobietki,
piszę żebyście o mnie całkiem nie zapomniały, ale znów mam problem z nadrobieniem..

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Mój nas na pewno nie kojarzy ale udaje doskonale (za tyle kasy dziennie od pacjentek też byłoby mnie na to stać ) , patrzy w kartę i "pani *** jak miło panią widzieć", odprowadza swoje pacjentki z gabinetu położnej z kartą do siebie i spowrotem po wizycie, podaje rękę i wogóle Unia Europejska byłaby z niego dumna
Niezły
A mój mnie kojarzy Jak siedzę w poczekalni a on wyjdzie to zwraca się do mnie po imieniu No ale ja z drugą ciążą w przeciągu krótkiego czasu, to mu się wryłam w pamięć jakoś

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki

Gratulacje za wizyty

Ja też już jestem po swojej wizycie (19tc), miałam bardzo szybkie i niewyraźne usg, bo lekarzowi się spieszyło, ale jak on stwierdził skoro idę za 2tyg na usg genetyczne to szkoda czasu bo na jego usg i tak prawie nic nie widać Rozwalił mnie tym stwierdzeniem...

Doczekałam się w końcu określenia płci - i powiem Wam moje drogie dwie rzeczy:
1. Ta która okrzyknęła ten tydzień tygodniem chłopaków zasłużył u mnie na
2. Mamuśkowa intuicja nie kłamie - marzyła mi się dziewczynka, ale od początku ciąży mówiłam że mamy chłopaka i jest SYN ! Ciutkę mi smutno, bo nastawiałam się na to, że sie pomylę i będzie wymarzona Oliwia, ale powoli dochodzę do zmysłów, najważniejsze, że zdrowy i nasz
Mina męża bezcenna - nie było go na wizycie i wkręciłam go, że mam dla niego skierowanie na badanie krwi - a na kartce "it's a boy" i zdjęcie usg siusiaka Cudnie wyglądał i niby "chciał dziewczynkę" Dumny chodzi jak paw
miłego weekendu Dziewczyny!
No to podajmy sobie ręce, ale ja już zaczęłam się cieszyć na tego chłopca, także rozczarowanie mija

Ileś stron wstecz natknęłam się na temat masaży. I chciałam powiedzieć, że ja chodziłam podczas pierwszej ciąży i teraz też chodzę. Oczywiście nie leżę na brzuchu a na boku, mój gin nie miał nic przeciwko. A bardzo mi pomagają.

Żałuję, że nie mogę być z Wami na bieżąco no...
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 20:54   #1694
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Włosy rosły mi i w poprzedniej i w obecnej bardzo wolno, a mam dwóch chłopaków
..,I bądź tu człowieku mądry...

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja idę na darmową przyszpitalną pewnie trochę lichsza niż płatna, ale co tam
Z tego, co się zorientowałam to u mnie w przyszpitalnej trzeba zakupić 'cegiełkę' na szpital za jakieś 50-100zł a prywatna SR kosztuje właśnie 100 więc w sumie różnica żadna... Chociaż o tej przyszpitalnej są lepsze opinie (przynajmniej w necie). Tylko, że godziny nie bardzo mi pasują...

A ja dziś odpoczęłam po południu i lecę dalej do wyrka z książeczką....
Dobranoc
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:04   #1695
Enia_
Zadomowienie

do wątku dołącza kolejna kobietka,będzie druga córeczka
moje dziecko od początku wszystkim mówi ze będzie miala siostrzyczkę i potwierdzilo sie a ze córcia chce siostre Ole,chyba tak zostanie caly czas mówi o dzidziusiu w brzuszku ze to mala Ola i nie da sobie powiedzieć ze będzie np. Zosia
teraz tylko zastanawiam sie czy Aleksandra czy Olga ale chyba pierwsza wersja

co do usg 3d,zdecydowałam sie i cale szczęście ze to "tylko 200zl " nie wiecej bo tak jak w wielu przypadkach nie dalo nic wiecej niż zwykle oprócz zdjecia i plytki na której widać córeczkę bardziej "plastyczną",tyle ze będzie miala pamiątkę kiedyś
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2013-11-16 o 21:07
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:20   #1696
margo80
Zakorzenienie

Castia - trzymaj się i leż ile się da! fajnie, że masz pomoc bliskich, może uda się uniknąć szpitala. trzymam kciuki!

a swoją drogą, zastanawiam się, na ile u mnie poważne jest to skrócenie, skoro następną wizytę wyznaczył mi za miesiąc, nic nie kazał łykać dodatkowo, a ja sama raptem 2 razy czułam twardniejący brzuch.

gratuluję kolejnym mamusiom, które poznały płeć

mała Emilka

dziękuję za wszystkie miłe słowa po przeczytaniu naszych porodowych opisów. tak - mam fajnego męża, nie mogę narzekać.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:25   #1697
Ela87
Zakorzenienie

Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze zdrowie.

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
moje dziecko od początku wszystkim mówi ze będzie miala siostrzyczkę i potwierdzilo sie a ze córcia chce siostre Ole,chyba tak zostanie caly czas mówi o dzidziusiu w brzuszku ze to mala Ola i nie da sobie powiedzieć ze będzie np. Zosia
za wizytę.
Ale będziemy miały Olów na wątku

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:26   #1698
mona1
Zadomowienie

Cytat:
sprężynowo-kokosowy dwustronny - jedna strona (piankowa) dla malucha do roku, druga strona kokosowa powyżej roku.
a te sprężyny to między pianką a kokosem? ile daliście?

Cytat:

co do usg 3d,zdecydowałam sie i cale szczęście ze to "tylko 200zl " nie wiecej bo tak jak w wielu przypadkach nie dalo nic wiecej niż zwykle oprócz zdjecia i plytki na której widać córeczkę bardziej "plastyczną",tyle ze będzie miala pamiątkę kiedyś
gratuluję córeczki co do imienia Ola ślicznie, ale zdecydowanie Aleksandra
Stary 2013-11-16, 21:33   #1699
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

To może Karolinka Ma różne fajne formy (znam z autopsji): Karola, Karolcia, Karo, Karla, Karolka, Karalalalajna

braliśmy pod uwagę bo to bardzo ładne imię ale, że chcemy tego Karola w przyszłości też to już nam nie pasuje

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ostatnio mnie koleżanka poprosiła żebym jej zamówiła torebkę na allegro. No i przeglądałam rzeczy tego użytkownika i miał takie większe torby w dobrej cenie. No i wzięłam jedno bo stwierdziłam że sie przyda w końcu do szpitala

poka

Cytat:

a ja chyba wybrałam materac, lateksowo-kokosowy

Cytat:
gratulacje!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:37   #1700
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Za córcię
Aleksandra (Ola) fajniej

Cytat:

poka
http://allegro.pl/duza-torba-weekend...688584026.html
Nic specjalnego, była tania i tyle

robię właśnie przegląd apteki gemini, porównuję ceny z allegro, mam już w koszyku za ponad 200 zł i biorę Młodemu taki smoczek http://www.aptekagemini.pl/bibi-smoc...d-0-6-mca.html
świetny!

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-16, 21:38   #1701
ag9
Zadomowienie

Cytat:
a te sprężyny to między pianką a kokosem? ile daliście?
Tak - sprężyny są między pianką i kokosem.
Kupiliśmy używany bo akurat się trafiła okazja. Daliśmy 100 zł a nowy w sklepie 300. Wiem jednak, że używany był bardzo mało, trochę się zastanawiałam ale nie ma na nim żadnym śladów użytkowania, więc chyba nie zdążył się odkształcić.
Stary 2013-11-16, 21:41   #1702
mariolasl
Zakorzenienie

Enia, gratuluje corki
Stary 2013-11-16, 21:48   #1703
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Za córcię
Aleksandra (Ola) fajniej

robię właśnie przegląd apteki gemini, porównuję ceny z allegro, mam już w koszyku za ponad 200 zł i biorę Młodemu taki smoczek http://www.aptekagemini.pl/bibi-smoc...d-0-6-mca.html
świetny!
Fajna i smoczek też fajny gdzieś już widziałam tą firmę. Też robię zakupy w tej aptece tylko jakoś długo się czeka...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-11-16, 21:49   #1704
Enia_
Zadomowienie

Myślę że Aleksandra to lepsze rozwiązanie

Cytat:
Za córcię
Aleksandra (Ola) fajniej

świetny!
Fajna ta torba, ja musze chyba kupić podobną na rzeczy córci jak będziemy miały jakieś jednodniowe wyjazdy bo ta którą miałam dla mojej pierwszej córy jest dość mala -typowa do wózka i zawsze miałam problem aby w nią wszystko upchnąć tymbardziej ze karmiłam mm,więc wszystkie butelki mleka itd musiałam pakować
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:51   #1705
mona1
Zadomowienie

Cytat:
a ja chyba wybrałam materac, lateksowo-kokosowy
ja też myślę właśnie o takim, podobno są ok, tylko martwi mnie ewentualny zapach tego kokosu, tak przynajmniej twierdzi ten pan:
http://www.youtube.com/watch?v=wbIQk-gzr2U

wkleisz link do tego Twojego?

Cytat:
Tak - sprężyny są między pianką i kokosem.
Kupiliśmy używany bo akurat się trafiła okazja. Daliśmy 100 zł a nowy w sklepie 300. Wiem jednak, że używany był bardzo mało, trochę się zastanawiałam ale nie ma na nim żadnym śladów użytkowania, więc chyba nie zdążył się odkształcić.
cena okazyjna, ale nie zdecydowałabym się na używany materacyk, po pierwsze ze względy higieniczne, po drugie ze względu na ewentualne odkształcenie właśnie.

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-16 o 21:54
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:51   #1706
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Fajna i smoczek też fajny gdzieś już widziałam tą firmę. Też robię zakupy w tej aptece tylko jakoś długo się czeka...
Mają czas do lutego

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-16, 21:55   #1707
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
ja też myślę właśnie o takim, podobno są ok, tylko martwi mnie ewentualny zapach tego kokosu, tak przynajmniej twierdzi ten pan:

cena okazyjna, ale nie zdecydowałabym się na używany materacyk, po pierwsze ze względy higieniczne, po drugie ze względu na ewentualne odkształcenie właśnie.

http://more4kids.pl/produkt/63918-ma...70-medica.html

Czytałam jakieś rankingi i wyszło, że ten jest ok. Myślałam, że trochę taniej będzie ale cóż, mąż mówi, że na córce nie będzie oszczędzał

21.04.2012

18.03.2014 Agatka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 22:05   #1708
uparta8210
Raczkowanie

co do imion to dla dziewczynki podoba mi się Hania i Marcelinka
a dla chłopczyka jak narazie to Kacperek, może Adaś

tyle uciekam spać bo poprzednią nockę też zarwałam.
A tak wogule to jakaś się nerwowa zrobiłam i muszę coś z tym zrobić. Chyba, że to te hormony

dobranoc
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:06   #1709
mona1
Zadomowienie

Cytat:
http://more4kids.pl/produkt/63918-ma...70-medica.html

Czytałam jakieś rankingi i wyszło, że ten jest ok. Myślałam, że trochę taniej będzie ale cóż, mąż mówi, że na córce nie będzie oszczędzał
Dzięki za link Ten materac oglądałam tylko na innej str, kilkadziesiąt zł droższy tam był Noo podobno na materacu nie ma co oszczędzać, lepiej na łóżeczku
A i widzę ze Wy będzieci mieć większe łóżeczko, my 120x60 to i materacyk troszkę tańszy

I tu jeszcze wypowiedź ortopedy w sprawie materacy dla niemowlaczków, dość ciekawe:
http://www.dlarodzinki.pl/rodzice/do...a,171_931.html

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-16 o 22:15
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:15   #1710
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Zobaczymy, najwyżej kupimy inny. Z wyglądu jak nowy, bo używany w pokrowcu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości