|
|
#1711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Cytat:
![]() Runaway star moja siostra ma Szymka, to nagrzeczniejszy chłopak pod słońcem. A jako maluch był po prostu przesłodki. Więc jakbyś wolała grzecznego niż zwierconego to wiesz jak nazwać ![]() Enia Ola ładne imię. Tylko ciekawe czy można nazwac po prostu Ola a nie Aleksandra, tak jak można nazwać Magda a nie tylko Magdalena. Moja popołudniowa drzemka przeciągnęła się do 19.30, więc teraz mam ful energii i latam na szmacie
|
||
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spać, bo się zasiedziałam
kolorowych
|
#1715 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
sobota a tu tyle nadrabiania trisdom Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moglaby sobie darowac takie komentarze Cytat:
![]() gratuluje synka kawal chlopaimiona: z tych co podalas, najbardziej Szymon, a mi osobiscie straszie podoba sie Bartus i Patryk ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- grtauluje wszystkim rozpoczetych tygodni a lozeczko jakie ??co do sluzu to nie pomoge, ja mam caly czas taki sam, a tez mi sie dziwny wydaje ![]() Cytat:
ciekawe czy i u mnie sie sprawdzi, bo corcia dookola opowiada, ze bedzie siostrzyczka jeszcze 2 tygodnie czekania ![]() elunka fajna torba i smoczek ![]() tez uciekam spac Mialam dzisiaj fatalny dzien, wiec ciesze sie, ze sie wreszcie skonczyl Dobranoc
|
|
|
#1716 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór
![]() Castia trzymam kciuki by skurcze przeszły Margo genialne te wasze opisy i to że twój tż tak sam z siebie napisał. Mój by w życiu na to nie wpadł ![]() Gratulacje za wszystkie poznane płci i udane wizyty Dzisiaj miałam zalatany dzień 4 krotnie byłam w Leroy Merlin w związku z remontem ![]() Cytat:
bo takie lenistwo u maluszka to niezły stres ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dobra z czystym sumieniem mogę iść spać bo już nie mam siły oczy mi się kleją. Dobranoc babeczki |
|||
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
magduś w tym sklepie co wkleiłaś link mają naprawdę super ceny, niższe niż na str producenta
jutro zbadam dokładnie temat, ale raczej zdecyduję się na któryś materacyk z tej firmy Hevea właśnieJa też spadam bo dzidzia mi daje znać że na nas już czas Dobranoc!
|
|
|
|
#1718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytaj co ci sie nasunie a najbardziej o to ile ma dziec w jakim jest połozeniu czy wszystko ok wiesz to co dla ciebie wydaje sie byc najwazniejsze co do wygladu mi sie nic nie sprawdziło niby chłopak daje urode a dziewczynka zabiera w 1 wszyscy mi mówili bedzi syn bo wyładniałas i brzzuch na to wskazuje i co urodziłam dziewczynke ale w jednym mieli racje , bo to chłopczyca , tzn wszedzie jej pełno skacze po płotach itp nie boi sie robali bawi sie kolejką ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) wcale nie masz duzego tylko w sam raz zobacz masz 650 gram miłosci to ani kg cukru nie ma :d gratuacje na synka---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
i tez nie dociera do niej ze mała nie bedzie julią jak sobie obmysliła
|
|
#1719 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także polecam a i imieniny raz chociaż w święta ale nie ma problemu z ewentualnym wyborem ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też się zastanawiam co mam ze sobą zrobić bo strasznie szybko się denerwuje i na wszystkich krzyczę a niektórym dostaje się bez powodu i troche mi głupio z tego powodu Cytat:
Mój synek mówi że bedzie miał brata i już ale będzie miał na imię Madzia więc bardzo ciekawie sobie to obmyślił ale jestem w szoku jak on jest do drugiego dziecka nastawiony to jest jego dzidzuś i codziennie rano wstaje daje całusa w brzuch i mówi kocham Cię dzidziusiu już naszykował zabawki jak mi mama opowidałą to ja byłam bardzo zazdrosna o brata i byłam na wszystkich orażona jak młody się urodził. Miłego dnia Mamuśki
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuj łóżeczko
![]() Gratulacje, jak zawsze potwierdzam Aleksandra to piękne imię Nigdy w życiu sama bym sobie go nie zamieniła na inne Moja siostra ma na imię Alicja i byłyśmy takie Ala i Ola z elementarza tylko do dziś rodzice mimo 17 lat różnicy mają problem i wołają nas jak im ślina na język przyniesie Cytat:
Bo ja się chyba złamię i kupię coś ładnego dla mnie a nie tylko dla dzidzi ale to na prawdę najbardziej beznadziejnie ulokowane pieniądze :/ Co do smoczusia fajny. My dostaliśmy od cioci Piotrusia pani famaceutki smoczusia co świeci w ciemnościach. Jest super. Jak w nocy się zgubi teoretycznie można go namierzyć szybko, choć planuję specjalnie mu nie wciskać smoczka, chyba że trzeba będzie go jakoś wyciszyć ![]() Pochwalę się. Wygrałam wczoraj aukcję na allegro Kosz mojżesza za jedyne 30 zł Za taką cenę może nam to starczyć na dwa, trzy miesiące i nie będę mieć wyrzutów ![]() Tu nasz kosz: http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...oj%BFesza.jpeg |
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc na początku nastawialam się na taki połowe tańszy![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie nieźle Ci się udało Cytat:
|
|
#1723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Cytat:
A Twój synuś jakie fajne ma nastawienie do maluszka .Cytat:
Cytat:
Zjadłam pożywne śniadanko - 2 kanapki i owsiankę (zupę). A ważę się to już tylko rano, przed śniadaniem, w samej koszuli, żeby uniknąć szoku .A ja wczoraj dostałam od brata trochę rzeczy dla maluszka - nosidełko, kocyki, pościel,podkłady na materac pod prześcieradło itp. Już je poprałam, dziś pewnie będę prasować i następne pranie nastawię. Powiem Wam w tajemnicy, że już nie mogę się doczekać swojego maluszka... Miłego dnia,
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Castia wypoczywaj sobie ile się da. Napewno będzie wszystko dobrze :thumbup: Czy któraś z Was slyszała jakieś opinie na temat wózków bebetto bądź baby desing? Wczoraj miałam okazje je obejrzeć i wydawały się całkiem, całkiem. Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Widzę dzisiaj łóżeczka na tapecie Ja dostanę razem z materacem łóżeczko od koleżanki więc nie udzielę się w tym temacie ![]() Kurczę Majka od jakiegoś tygodnia odwróciła się tyłem do brzucha i jakoś słabiej ją czuć. Częściej się rozpycha niż kopie brak mi tych kopniaków i od razu mam wrażenie że coś jest nie tak bo tak to kopała jak szalona
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jak tak piszecie to faktycznie do wózka się przyda, czy nawet gdzieś iść z dzieckiem i zabrać cały zestaw ze sobą ![]() Gratuluję zakupu ![]() świetna cena
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/hit-2013-uniwersal...705820652.html szara mi sie podoba ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...
|
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pranie... w styczniu raczej jak już będe na zwolnieniu.
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
Życzę Wam wszystkim fajnej niedzieli, nie piszcie zbyt dużo żebym nie musiała za dużo nadrabiać
|
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
My łóżeczko już mamy po Amelce ale materacyk chcemy nowy kupić. No i zdecydowaliśmy, że kupimy dla dziewczyn łóżko piętrowe. Amelka będzie tam już spała, a malutka jak będzie mieć dwa latka. Dolne łóżko ma barierę zabezpieczającą. Pod tym łozkiem jest jeszcze coś w rodzaju wyciąganej szuflady. A tymczasem jest to tapczan. Bedą miały gdzie umiejscowić koleżankę na imprezę pidżamową
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o materac to my kupiliśmy taki zestaw: http://babynet.pl/materacyk-fiki-mik...cm-p-5760.html
a łożeczko będziemy zamawiać u stolarza, bo wymyśliłam, że chcę z płaskimi szerokimi szczebelkami a na necie mało co mi sie podoba;p
|
#1733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo fajna torba! ja zacznę to wszystko prać pod koniec stycznia, myślę, że wcześniej też nie ma co będę już miała mebelki więc będę mogła je ładnie poukładać po prasowaniu, część powiesić a do prania używa się płynu/proszku dla dzieci i do płukania też są jakieś dla dzieci??? ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
moja gin mi mówiła, że od około 30 tyg to już nie ma co liczyć na kopniaczki bo dziecko nie ma miejsca, będzie się tylko lekko przekręcać
|
|
#1734 |
|
Moderator
|
Dzien dobry
|
|
|
|
#1735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Super ![]() Myślałam, że tylko nam tak odwaliło, że mamy już łóżeczko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dzisiaj jakoś nie mam humoru Miłej niedzieli |
||||
|
|
|
#1736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można wołać na wszystkie sposoby ! Natusia,Natunia,Natalcia, Natusza, Natka,Natula ![]() Pracuje w Przedszkolu i Natalki to zawsze takie bystre mądre dziewczynki i tak też jest z moją W lutym skonczy 3 latka a naprawde tyle wiadomości ma że czasami człowiek się zastanawia SKĄD!? ale chodzi 3 miesiąc do przedszkola ze starszymi dziećmi więc to też ma swoje plusy i dużo stamtąd wynosi ![]() Także śmiało możesz dać Natalia ![]() Ja też się nie waże zbyt często................jak weszłam na wage miesiąc temu załamałam się i przystopowałam Cytat:
także problem z głowy ![]() Cytat:
z racji że starsza córka też urodzona w lutym prawie wszystko będe miała jak znalazł zobaczę tylko co bardziej zniszczone ,czego brakuje i wyprawka gotowa ![]() Cytat:
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie niedzielnie Mamusie!!!
No i gdzie te dziewczynki? Chyba tak chłopięcego wątku to na WIZAŻU jeszcze nie było Gratulacje dla wszystkich Mam poznania płci!!![]() Ależ ten czas leci, za chwilę wszystkie na wątku będziemy za połową ciąży - szaleństwo A teraz Święta i tez czas szybciej pobiegnie, bo przygotowania itp. Potem Nowy Rok i juz trzeba będzie sie pakować - aaaaa, zaczyna mnie to przerażać![]() Fajne jesteście, wiecie? Ogromnie dużo tu wsparcia i pocieszenia, z wielką przyjemnością czyta się ten wątek. Nikt nie zostanie bez pomocy, choćby ciepłym słowem!!!U mnie dalej skurcze i twardnienia, więc oszczedzam sie jak mogę, ale wiadomo że z trzylatką w domu to trochę ciężkie ![]() Dziewczyny mam pytanie - badacie piersi w ciazy?? Zawsze w listopadzie szłam na usg i teraz nie wiem czy iść. Po porodzie, to pewnie dopiero jak skończę karmić (czyli po roku, bo tyle zamierzam). Jak to jest u Was?? W środę mam usg połowkowe - zaczynają się nerwy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom fajny filmik
Castia ![]() virginia mój gin też nic od siebie nie powie a ja mam straszne problemy ze skórą a mam chłopca, więc będzie przystojniak z niego jak nic bebe97 dzięki za linki mmhym ja nie mam filcu w takich kolorach chyba zostaną mi tylko materiały ale co tam dzięki runaway_star gratuluję ag9 też mi się wydaje że mam bardziej wodnisty ale obserwuje czy coś się złego dzieje czy nie. Jak na razie dzidzia kopie i gratuluję zakupu Enia_ gratuluję side85 super Ci się ta aukcja udała! Cytat:
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
magduś2......................ja po 30tygodniu a raczej po 35 chyba jakoś to nie czułam kopniaków co całe dziecko przemieszczające się z jednej strony brzucha na drugą
![]() Miałam tak zniekształcony brzuch czasami że aż dziwnie to wyglądało ![]() Córcia wypychała mi najczęściej główkę bo była położoną pośladkowo głową do góry do samego porodu a nieraz poczułam jak wypycha rączkę czy nóżkę
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:d
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

[COLOR=Silver]
a ze córcia chce siostre Ole,chyba tak zostanie 

Jakie imię dla chłopca polecacie?
kawal chlopa

4 krotnie byłam w Leroy Merlin w związku z remontem
bo takie lenistwo u maluszka to niezły stres