|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
I nawet jeśli rodzice będą uczyć czego nie wolno to dziecko setny raz spróbuje czy jednak nie zmienili rodzice zdania i nie będzie to kwestia złego wychowania dziecka. I ja nie dziwię się zachowaniu tego dziecka serio, on nie ma skąd brać przykładu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Pora na mnie bo już późno. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Matka opowiadała, że mały czasem za karę dostanie klapsa w pampersa i uważa, że to super zabawa i pokazuje żeby go dalej klepać ![]() No właśnie moim zdaniem czasem jak obcy zwróci uwagę, to dziecku zrobi się tym bardziej wstyd. Zależy od sytuacji i tonu. Ale może i się mylę.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-11-16 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie mam za dobrej pamięci i średnio kojarzę jak zachował się mój syn w tym wieku, ale wydaje mi się, że to jeszcze taki wiek że człowiek nie ogranicza za bardzo dziecka, które dopiero stawia jakieś pewniejsze kroki i poznaje świat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motyl to ty szukalas kuchenki dla malej ? my mamy z fisher price'a o taka http://allegro.pl/fisher-price-kuchn...692911384.html i jest super ![]() ![]() a najwiekszym hitem byla kierownica http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...685567415.html garnuszek na klocuszek na mlodej nie robil wrazenia, lubila nim rzucac czego z kolei ja nie lubilam obawiajac sie o zywot paneli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
czyli Endżi
|
Wielokrotnie były u nas małe dzieci i nie widzę powodów żeby nie zapraszać ich ze względu na to, że jedno z nich jest rozbestwione. Można być odkrywcą, sami zachęcamy żeby oglądać u nas motylki na ścianie, głaskać koty itd itd. Nie jesteśmy jakimiś ludźmi z kosmosu, którzy nie chwytają o co chodzi z małymi dziećmi
![]() Chodziło mi o jeden konkretny przypadek. Chyba nie do końca się zrozumiałyśmy a szkoda, bo nieprzyjemnie mi teraz wychodzić na pańcię, która trzęsie się nad swoim jasnym dywanem i mająca ambicję żeby zahukać w przyszłości własne dziecko ![]() Dobrej nocki ![]()
#4656 |
Zakorzenienie
|
Miki mi dziś już 3 raz fontanną ulał. Nie wiem czy to przez mleko może być (Enfamil), czy co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
My się znów meczymy... Mała leży u mnie na klacie, przysypia, ale męczą ja baki, a co nie puści, to budzi się i płacze
![]() Byliśmy w kinie z tz, potem zrobiliśmy sobie foty w automacie, kupiliśmy grę do domu, byliśmy w kawiarni i na koniec kupiliśmy sobie buty ![]() ![]()
![]() |
#4658 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
może faktycznie to przez mleko ![]() Cytat:
Biedna Elenka, biedna Ty, tak się dziewczyny męczycie ![]() ![]() ![]() U nas dziś regularne pobudki co 2godziny. Godzina karmienia i usypiania, 2 godz snu i tak w kółko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- Cytat:
![]() I gratulacje za udany zakup tv ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:50 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ---------- Cytat:
![]() A co do dziecka to chyba rozumiem o co ci chodzi - nie samo dziecko jest złe tylko zachowanie rodziców beznadziejne. No ale cóż - każdy ma swoją szkole wychowania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Ja wit D mam w kropelkach - jedna porcja do dokładnie jedna kropla. Daje sobie na palec i do buzki do pociumkania przed karmieniem. Albo na sutek ale to trudniejsze bo spływa przez grawitację
![]() Kropelki na brzuszek daje strzykawka Na dwie raty ale to malutko - 0.3 ml i ładnie połyka. A gripe water jest duża dawka - 2.5ml wiec dziś wymieszałam z 10 ml mojego mleka i dałam przez smocZek bo jak dałam bezpośrednio do buzki to poleciał duży zyg 3 sek pózniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ---------- DIewczyny czy wam tez tak lecą włosy z głowy? Cała ciąże ani jeden chyba mi nie wypadł a teraz wszędzie moje włosy w mieszkaniu i szczotka po czesaniu tez pełna włosów. Koszmar jakiś.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-11-17 o 05:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam tez takie przypadki. Tak samo jak znam przypadki dzieci w tym samym wieku zupelnie inne. Ale nic nie poradzisz ze ma popapranych rodzicow. Nie rozumiem czemu wszystko teraz tlumaczy sie buntami. Moi rodzice ze mna i moimi bracmi mogli isc wszedzie. Niczego nigdy nie trzeba bylo zdejmowac czy brac z zasiegu naszych rak. Wszystko zostawalo na swoim miejscu. A juz u kogos to bylo dla nas nie do pomyslenia :p Pamietam jaka masakra przechodzila przez nasz dom jak przyjezdzaly kuzynki ![]() Ale mysle ze nic nie poradzicie i nawet nie powinniscie sie wtracac. Bo niestety takie osoby tego nie zrozumieja. Cotka, Bajka ale tu chodzi o sytuacje gdzie dziecko robi komus demolke w domu a rodzice zaciesz. No sorry... to ja nie wiem kto ma 15 miesiecy. Dziecko czy oni... Your Angel ja bym po prostu zwracala uwage im a nie dziecku ![]() Ost mielismy pdobna wizyte. Po ktorej stwierdzilam ze jak bede miec takiego malego potwora to sie zaszczele :p Ale tu juz byl starszy wiek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
moj synalek wlasnie obudzil sie nie pierwsze nocne karmienie
kosmos jakis Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4664 |
Zakorzenienie
|
Dziś jest pierwszy dzień końca mojego związku
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#4665 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego sluvhanie rodzicow - nie zawxze dziecko slucha- a co innego brak reakcji na ewidentnie zle zachowanie. Ale nie wymagajmy ze 15mies dziecku zrobi sie glupio bo ktos obcy zwroci uwage. Bo nie zrobi to na nim wrazenia innego poza zdziwieniem. Moze po 100razie zakuma wiec ogolnie warto, ale na bank to potrwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Zaczął po popudniowym karmieniu, po 16h jak zwykle i do tej pory płacze, w nocy z przerwami. Niby dziś mąż miał się nim zająć w nocy, ale przecież nie da się żebym do nich nie poszła jak słyszę takie przeraźliwie piski i krzyki. Samej już mi się wyć chce z tej bezsilności ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-17 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko dodam - moj syn jest zdiagnozowany jaki nadruchliwy. Nie oznacza to ze pozwalam mu wszedzie biegac jak opetany bo to przeciez u mie ale moim zadaniem jest pokazanie i nauczenie go vycia spokojnym. Jak moje dzieci cos broja to albo zwracam uwage albo jeszcze dodatkowo sama przenosze np. pudlo z chusteczkami wyzej by corka wszystkich komus nie wyciagnela bo mwienie malo dawalo a straty byly. Ja o tym wiem ze ona to robi. Ktos do kogo przybywam niekoniecznie wiec moim zadaniem jest zapobieganie stratom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Nie no wiadomo ze w sytuacji jaka ma angel winni sa rodzice. Ja tez zawsze Blanke strofowalam jesli zaczynala robic cos co moglo by sie komus niespodobac, ale pamietam ze jak miala te 15 miesiecy to musiala wszystkiego dotknac i wzzedzie wejsc bo taka ciekawska byla. Na szczescie sie mnie sluchala, a teraz słucha sie mnie wszedzie tylko nie w domu
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() czy ktos moglby powiedziec mojemu synowi ze 3 razy wstawac w nocy na jedzenie to przegiecie? :P dzis konczymy 8 tyg a jest gorzej niz bylo ![]() Angel my mamy takich znajomych ktorych dziecko ma juz 5 lat a zachowuje sie tak jak to co bylo u was....jak jest z rodzicami na miescie to kopie rowery zaparkowane po drodze, kopie w drzwi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tez ostatnio wypatrzylam to body na chrzciny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||||
Zakorzenienie
|
hej,przemówię bo się wkurzyłam
![]() ![]() ![]() i od razu piszę, że nie chodzi mi o bicie czy darcie japy bo zaraz mi to w usta włożycie ![]() no i w domu już wiem, że nie będę miała pięknych ozdób w zasięgu Mikusia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-17 o 07:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | ||||
Wtajemniczenie
|
Nie są tez z najdroższych
Cytat:
hehe, nawet nie pomyślałam, żeby to tak skojarzyc ![]() Cytat:
Ja zdawałam prosto do buźki my raz pomylilismy buteleczki (jak Ada była niemowlakiem) cebion z oilbasem, a że zawsze się krzywila, t o my w śmiech, że takie kwaśne, a ona w płacz,myśleliśmy że zaczęła płakać, bo się śmiejemy, ale jak zaczęła wrzeszczeć jak opętani, zczailismy się, że coś nie tak, na szczęście nic się nie stalo Cytat:
Cytat:
a rodzice?powinni przynajmniej udawać, że nie są obojetni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Wtajemniczenie
|
poranna zabawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
czyli Endżi
|
No, fajnie, że jednak ktoś mnie zrozumiał
![]() Samba, a z czym byś połączyła tego bodziaka? Ja właśnie jestem na etapie szukania na All jakichś butków. Wymyśliłam, że albo pójdę w sznurowane czarne, klasyczne albo zabawne kolorowe trampki. No i wpadłam na genialny pomysł, że ojcu też założymy muszkę - chłopaki będą wyglądali podobnie ![]() Kaśka, ja mam chyba wszystkie bluzy z kapturem i na to też leci kombinezon z kapturem ![]() ![]() ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-11-17 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wierzyłam i śmiałam się ze skoków rozwojowych ( którymi tłumaczyło się nieznośność dziecka) i z buntów, które towarzyszą przez całe życie aż do 18 do póki mnie problem nie dosięgnął. To też jest taki "skok". Ty piszesz o tym tak, jakbyś pamiętała te czasy, więc może byłaś starsza. Może już nawet nie pamiętasz. Mój Filip ma ledwo dwa lata a ja już nie pamiętam wiele zdarzeń z jego życia bo te gorsze się zapomina ![]() W każdym razie moje dziecko np. z dnia na dzień zaczęło rzucać się na podłogę, wymuszać płaczem, wszystko na nie, wszystko natychmiast. Przecież my nigdy jak nam coś nie wyjdzie nie rzucamy się na podłogę. On też tego raczej nigdzie nie widział. A dodatkowo wiem, że z poprzedniego wątku 3/4 maluchów robi to samo. Zbieg okoliczności? Masowa epidemia ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Apropo właśnie moje dziecko rzuciło się na podłogę bo tż mu nie pozwolił wrzucić klocków to zmywarki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Cotka prawda co piszesz. Blanka raz mi akcje odwalila przed sklepem jak nie pozwolilam jej wziac czegos z samochodu. Ryk niesamowity, pisk, rzut na ziemie. Tlumaczylam a ze nie dzialalo to poprostu czekalam az sie histeria sama skonczy. Jakaś babka przechodzila i zapytala czy bunt dwulatka i pogratulowala cierpliwosci a ja wtedy mialam ochote moje dziecko doslownie rozszarpac. Niestety nie zawsze dzieci zachowuja sie tak jak bysmy chcieli i tak jak staramy sie je wychowac. No ale cierpliwosc i konsekwencja nagradzaja w przyszlisci
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
czyli Endżi
|
Kurde, wkurzyłam się. Doczytałam, że muchę nosi się tylko do koszuli z plisą, która zakrywa guziki a tż właśnie wczoraj kupiliśmy klasyczną z widocznymi guzikami
![]() Nici z podwójnej muszki u moich mężczyzn ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-11-17 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.