|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
Ostatnio stwierdziłam, że jest już za zimno na bieganie na dworze, więc włączyłam serial i przez 40 minut biegłam w miejscu przed kompemWysyłam sobie trochę cv na prace zdalne, ot tak żeby może coś dorobić. |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Konto usunięte
|
Na szczęście mam sama pokój, więc nikt mnie nie widział
|
|
|
|
#3364 | ||||
|
Zakorzeniona
|
Praca w firmie niemieckiej, kontakt mailowy z klientami niemieckojęzycznymi, czasami również anglojęzycznymi. Oprócz tego zawieranie i rozwiązywanie umów, reklamacje itp. Będę pracować na pół etatu, umowa zlecenie. To jedyna praca w miarę w zawodzie, którą mogłam pogodzić ze studiami dziennymi, bo ta firma pracuje normalnie 9-17.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą brzmi to bardzo niepewnie, coś jak: "Przepraszam, że w ogóle piszę". Napisałabym całkiem normalnego maila, w którym opisałabym, że firma odpowiada moim zainteresowaniom, że praca w niej byłaby dla mnie szansą na rozwój. Jeśli miałabym odpowiadające doświadczenie, napisałabym o nim, jeśli nie, napisałabym, że szybko się uczę, nie boję się nowych wyzwań i że praca u nich dałaby mi możliwość rozwoju.
|
||||
|
|
|
#3365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43740408]weekend czas na chillout
[/QUOTE]Ależ tak, należy Ci się Tusia po cięzkim tygodniu pracy! ![]() Baw się dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą to nie głupi pomysł ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43742771]tez tak robie! [/QUOTE]Niech tylko wrócę do formy to do Was dołączę! Teraz mój ruch i aktywność fiyczna wynosi zero! Aż boję się na wagę stanąć
|
|
#3367 |
|
Konto usunięte
|
Lepsze to niż oglądanie serialu z paczką chipsów. Przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też miałam takie plany i dlatego w moim pokoju stoi orbitrek , no właśnie stoi i zbiera kurz, ale jest dobrym wieszakiem na bluzy ![]() U mnie wszystko tak wygląda ćwiczyć regularnie potrafię tylko z karnetem na siłownie, a uczyć się języków na wykupionych zajęciach grupowych. A że teraz brak kasy to wszystko ....... |
||
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak schudłam 8 kilo. Odpalałam serial (a oglądam ich dużo) i codziennie 40 min. na orbitreku. Właśnie zamierzam do tego wrócić, bo się rozleniwiłam.
|
|
|
|
#3371 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to są max. 2 dni w tygodniu takie ![]() Cytat:
właśnie zajrzałam na niego ja na swojego dzisiaj właśnie wstawiłam notkę. Cytat:
Cytat:
a w zimie w zeszłym roku miałam pożyczony rowerek stacjonarny (ale takie same pedały - wiecie chyba o co chodzi ), ale ćwiczyłam na nim godzinę dziennie, bo się rehabilitowałam. przynajmniej na wiosnę jak wyszłam na normalny rower to mogłam spokojnie jeździć, a nie się martwić, że nawet kilometra nie przejadę
|
||||
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak robiłam kurs, za który musiałam zapłacić, to codziennie czytałam notatki, uczyłam się, starałam się jak najwięcej zapamiętać, itd. A teraz? Np. bezpłatne kursy z Akademii PARP - bardzo fajnie, że są, że jest możliwość skorzystania, tylko... jakoś brak mi motywacji. |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego na bezrobociu warto chyba sobie narzucać pewne działania, np. codziennie godzina kursu, 40 minut ćwiczeń, bo ja już mam tak, że jak wstanę rano i zalegnę przed kompem, to już na pół dnia i nic produktywnego nie zrobię. I tak dziś pomyślałam, że narzekam, że jeszcze 1,5 miesiąca do stażu, a przecież w te 1,5 miesiąca mogę schudnąć 6 kilo, przeczytać książki, na które nie miałam czasu, pouczyć się angielskiego, zdobyć certyfikat z kursu. Także koniec marudzenia, biorę się do roboty! Zainspirowałyście mnie ![]() BandytkaD nie mogę wejść na Twojego bloga od paru dni, Avast wykrywa mi jakiegoś wirusa u Ciebie
Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-16 o 16:20 |
|
|
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Avast pokazuje mi, że wirus jest w pliku z bloga: http://diyhomepin.com/files/2013/02/5542837.jpg |
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kathy8998 mogłabym się podpisać pod tym Twoim tekstem obiema rękami, te same cele jednak wątpię że u mnie zadziała narzucenie sobie czegoś dłużej niż 3 dni ![]() BandytkaD u mnie tak samo wykrywa jakieś zagrożenie We wtorek mam kolejną rozmowę... strasznie długo prowadzą rekrutacje bo już prawie zapomniałam że coś wysyłałam do tej firmy ... musiałam przeprowadzić śledztwo o co chodziło tej pani i jaka to firma |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ja też mam słomiany zapał, ale kurde, czas się wziąć w garść, bo nikt za nas nie schudnie, nie wyedukuje się i kariery nie zrobi
|
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
skanowałam, ale u mnie nie wykrywało wirusa, ale teraz usunęłam to zdjęcie i mam nadzieję, że już nie będzie utrudniało wejścia. niestety avast blokuje wszystko co możliwe :p w pracy czasem nie mogłam wejść na stronę, na której pracowałam :p dajcie znać, czy teraz już można wejść na bloga ![]() ja zawsze dopytuję przy rozmowie z jakiej firmy dzwonią udając, że coś przerwało albo niedosłyszałam, a potem wertuje skrzynkę meilową :p |
||
|
|
|
#3379 |
|
Rozeznanie
|
BandytkaD Teraz jest ok
|
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wejść można, świetny blog ![]() ja mam Kacperskiego
|
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
ja na swoim wieszalam biustonosze!! na szczescie sprzedalam ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- BandytkaD az ja weszlam na bloga i....wnetrza a co do diet, hihi, zjechalam cale pol kilo |
||
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja odkad zaczelismy towarowanie spadlam 2kg (czyli tydzien). 10 godzin pracy dziennie robi swoje a przyszly tydzien bedzie jeszcze gorszy. tak wiec jezeli ktos z was narzeka na swoja prace biurowa to....
|
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
Wywiad na czasie:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...zegolnych.html
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Cayanide, nie przesadzaj. Każda praca może dać w kość. Biurowa także. To bardzo niefajne że dajesz sobie monopol na narzekanie.
Kathy, dość życiowy artykuł. Ale dla niektórych asystentka i tak będzie szparką-sekretarką od parzenia kawusi Sama byłam asystentką prezesa, więc wiem jak jest się postrzeganym. Ale jak chciałam iść na urlop to nie było chętnych do zastępowania mnie w tej "banalnej" pracy w której się tylko odbiera telefony Zresztą mamy to na wątku jedną czynna asystentkę i też pewnie potrafiłaby dorzucić swoje 3 grosze na ten temat
|
|
#3386 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
?
|
|
#3387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43750965] BandytkaD az ja weszlam na bloga i....wnetrza a co do diet, hihi, zjechalam cale pol kilo zapraszam co tydzień na posty o wnętrzach ![]() odnośnie diet: wczoraj byliśmy u znajomego na wódeczce i gospodarz nie zdążył przygotować zakąsek więc postanowił zamówić pizze. a ja jestem na fast foodowym detoksie (bo naprawdę byłam uzależniona) i udało mi się już wytrzymać 15 dni bez zamawiania niczego (u mnie to duży sukces). no ale co ja jedna mogę decydować za grupę osób. Zamówiliśmy pizze, zjadłam 2 kawałki i potem tak się źle czułam. pizzeria sprawdzona więc wiem, że wszystko ok z nią było, ale ja się po prostu czułam spuchnięta, przejedzona. coś dla mnie nie do ogarnięcia. od razu poczułam, że wcale nie potrzebuje fast foodów do życia mam nadzieję, że teraz spokojnie wytrzymam jeszcze dłużej Cytat:
|
||
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam, że ćwiczycie. Wiem, głupia zazdrość, bo wystarczyłoby podnieść tyłek z kanapy i zacząć ćwiczyć. Ale problem w tym, że mam za ciężki tyłek
... We wtorek idę wypełnić do pracodawcy wniosek stażowy. Od 2 grudnia mogę oficjalnie rozpocząć staż. Bardzo się cieszę A dziś umieram przez @. Dziewczyny, czy 2 dni przed miesiączką są dni płodne?
|
#3389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
W każdej pracy znajdą się za i przeciw.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

Ale z drugiej strony, chciałabym odbyć ten staż, no i to ostatni dzwonek, jeszcze tylko przez rok będzie mi przysługiwało prawo do stażu. I nie wiem, czy szukać "normalnej" pracy,jako sekretarka, pomoc biurowa, sprzedawca, ale za kasę, czy czekać te 1,5 miesiąca i iść na staż. Ale też w sumie nawet z Hebe czy SuperPharm nie oddzwonili... Co byście zrobiły?