|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
motywację mam taką, że za miesiąc wraca mój Luby, a zanim wybył (to jest: 4 miesiące temu), usłyszałam,mże mam fajną upę. No cóż, pazerna jestem, chcę mieć zaebistą |
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa ja wczoraj sobie zakręciłam na ramiączko i rano co baran na głowie :P Coś mi to nie wyszło,więc zostanę przy metodzie skręcania wokół własnej osi. A co kremowania,jestem zadowolona włosy tak mi pachną,że ulala :zakochany: ale lepszy efekt miałam jednak po Shea czystym
|
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale TŻ i tak go zachwala, ja chciałabym mieć ciut krąglejszy![]() Przed myciem maska Kallos Color + oliwka BDFM + kropla gliceryny + olej łopianowy z czerwoną papryką GP (na ok.1,5h) Mycie fioletowym szamponem Joanny z czarną porzeczką Odżywka Isany z olejkiem arganowym + mąka ziemniaczana (na ok.30min) Na końcówki Jedwab GP
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-11-16 o 13:13 |
|
|
|
#2375 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim przy sobocie.
Cytat:
A później się przyzwyczajają i robią tak cały czas![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że przypomniałaś mi o pokrzywie.Cytat:
Ostatnio kupiłam w Rossmanie szampon nawilżający Tołpa Organic Gardenia Tahitańska-wersja podróżna. Użyłam dopiero raz, ale jestem bardzo mile zaskoczona.Włosy są świetne, miękkie i takie, że aż chce się je dotykać. Słyszałyscie o takim szamponie?? |
|||||||||
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polecam żółtego gliss kura do włosów rozdwajających się, uwielbiam go
|
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Rób, rób, razem raźniej!
|
|
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będzie promocja w rossie na te glis kury to go kupię Udanego wieczoru Cytat:
Mi też się podoba, ale dość szybko mi się to rozprostowało, następnym razem użyję pianki zanim zakręcę i będę to robić dokładniej no i dłużej przytrzymam bo wczoraj trzymałam je tylko 1,5h
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
tej żółty na prawdę jest fajny, zużyłam już niezliczoną liczbę opakowań ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Nie wiem jak się dzisiaj wymalować. Makijaż delikatny czy może mocny? hmm, chyba narysuję kreskę na powiece, mocno wytuszuję rzęsy i na dole mocna krecha czarna z linią wodną? |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
|
#2383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie mierzę tylko odrost, a to dlatego, że nie farbuję włosów. Ostatnie farbowanie koniec lipca.Odrost 6cm.
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama się stale zastanawiam, ale mam przeczucie, że to maska. Moje włosy szybko robią się bez życia, tak sobie smętnie wiszą. Nie wiem z czego to wynika. Niby są gładkie w dotyku, nie poniszczone, ale jakieś takie... wyglądają jakby były podsuszone, jak po prostownicy, a ja prostownicy nie używam już chyba z rok jak nie więcej. |
|
|
|
|
#2386 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj miałam wyjście i zaczęłam kombinować z włosami
koniec końców zawinęłam 6 papilotów na jakieś 20 minut, jak wyszło możecie ocenić same szczerze to mi samej średnio spodobał się efekt ;s
bez prostownicy od 21.08.2013r. Edytowane przez paulina1347 Czas edycji: 2013-11-16 o 22:04 |
|
|
|
#2387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie włosomianiaczki
![]() To forum mnie zadziwia, bo odkrywa codziennie przede mną nowe ciekawe tematy Zaczęłam historię z włosami, szukam złotego środka, ale nie będzie łatwo. Całe życie mama ciągała mnie po dermatologach, na głowie chyba miałam cały arsenał leków, kremów, żelów, że można by z tego zmontować chemiczną bombę. Od zeszłego roku zaczęłam dietę i stan moich włosów po pół roku się poprawił. Bawiłam się płukankami, odżywkami, w końcu doszłam do tego, że wystarczy zwykły szampon + dieta. W wakacje myłam włosy, co 4-5 dni ) i jest mi z tego powodu okropnie. Nie potrafię znów zdrowo jeść.Myślałam o tym, żeby odzwyczaić włosy, czytałam o OMO, albo o tym, że szampony zawierają SLS. Ja mam włosy przetłuszczające się. Jak uważacie? Co doradzacie? Może kupić Białego Jelenia? |
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Właśnie siedzę z olejem kokosowym na włosach ![]() Kupiłam świetny balsam do ciała z Isany z olejkiem agranowym i kusi mnie żeby nim nabalsamować włosy -używałyście jej na włosy?
|
#2390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałam z Isaną kakaową i efekty były dość fajne Ale ten balsam ma więcej olejków i mnie kusi
|
|
#2392 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślicie, żeby zamienić szampon na taki bez SLS? |
|
|
|
|
#2393 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, niedawno zrobiłam duże zakupy i postanowiłam się pochwalić moim całym asortymentem, bo wśród znajomych nikt nie podziela mojego włosomaniactwa
(dziwaki).Większości olejów jeszcze nie stosowałam, bo to nowe i nie miałam kiedy ale zacznę już niebawem wszystko po kolei. Na all fajna promocja była na Sesę i Amlę w zestawie i ten kokosowy i palmowy też w zestawie. Do tego Khadi i za całość z przesyłką 103złote więc chyba nieźle. Chciałabym aby to działało i żeby włosy roooosły i były przy tym zdrowe i piękne.Co do kremowania Isaną to u mnie też się sprawdziło, na noc dawałam na włosy i rano normalnie myłam. Kremowałam też takim zwykłym kremem do rąk za 2złote, glicerynowo-cytrynowy, nakładałam obficie na końce na noc i też włosy były po tym świetne (a mam problem z końcówkami, nie obcinane od roku, boję się fryzjera ale odkąd stosuję na nie zmasowany atak to poprawiły się MEGA). Swoją drogą zastanawiam się nad kupnem jakichś specjalnych nożyczek i ciachać sobie włosy w domu. |
|
|
|
#2394 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście żartuję-co d szamponu to musisz sama zdecydować-ja używam takich i takich, zwłaszcza, że Revitax nie jest takim lekkim produktem.Cytat:
Właśnie ja mam zamiar kupić sobie nożyczki i podcinać samodzielnie włosy. Oglądałam filmiki na YT i jakoś bardzo trudno to nie wygląda. |
|||
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto, żeby w składzie miały jakieś olejki. Możesz spróbować bo każdy włos jest inny i może akurat Ci podpasuje.
|
|
#2396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No, ja jestem taka zachłanna i chcę wszystko o czym tylko przeczytam od razu, mimo że mam już jakiś zapas ![]() Trudne pewnie nie jest, jeśli chodzi tylko o końcówki, zawsze ktoś zaufany może podcinać. Ja ubrałabym w to mojego chłopaka, bo on lubi długie włosy więc problem z za długim ścięciem odpada. A te nożyczki pewnie też muszą być jakieś specjalne, fryzjerskie. Nie orientujesz się ile to kosztuje? Coś mi mówi, że sporo, bo w końcu muszą być bardzo ostre, żeby nie rwać tylko ciąć. |
|
|
|
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj w Rossmannie. Suchy szampon Isany na promocji. Zastanawiałam się nad kupnem, ale dochodzę do wniosku, że mi jest niepotrzebny. Włosy wytrzymują dobę spokojnie, drugiego dnia jest ból i rozpacz. Nie miałabym go kiedy używać.
![]() Siedzę z naolejowanymi włosami. Przysięgam sobie, że zacznę regularnie (jasne). |
|
|
|
#2398 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie też się obkupiłam w weekend, ale głównie rzeczy dla mojej bratanicy - dziecko ma tak wysuszone włosy, że szok, matka jej myje tylko rypaczem i zero odżywek
|
|
#2399 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Fajna ciocia, że tak dba o włosy bratanicy
|
||
|
|
|
#2400 |
|
Uzależnienie
|
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Ale TŻ i tak go zachwala, ja chciałabym mieć ciut krąglejszy

) i jest mi z tego powodu okropnie. Nie potrafię znów zdrowo jeść.