Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 11:23   #2371
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Cześć Włosomaniaczki
Jak dobrze że sobota, bo w taką pogodę nie mam ochoty nigdzie wychodzić, zaraz robię kokon z kołdry, biorę książkę i gorącą herbatkę i siedzę tam przez cały dzień
Miałam takie przemyślenia wczoraj, może Wy mi pomożecie bo troche sie pogubiłam. Jak myślicie, co ma większy wpływ na "jakość" wyrastającego włosa, dieta i te wszystkie pokrzywy, drożdże, które pijemy, itp. czy może zdrowa skóra głowy?

Nie wiem co mi się stało, zaczęłam ćwiczyć! Trzaskam codziennie przysiady
Ja zaczęłam od poniedziałku 2x30, dodając codziennie po 5 do obu części motywację mam taką, że za miesiąc wraca mój Luby, a zanim wybył (to jest: 4 miesiące temu), usłyszałam,mże mam fajną upę. No cóż, pazerna jestem, chcę mieć zaebistą
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 11:41   #2372
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam od poniedziałku 2x30, dodając codziennie po 5 do obu części motywację mam taką, że za miesiąc wraca mój Luby, a zanim wybył (to jest: 4 miesiące temu), usłyszałam,mże mam fajną upę. No cóż, pazerna jestem, chcę mieć zaebistą
Ja też od poniedziałku zaczęłam! Według takiego planu robię, zaczęłam od 50 i stopniowo dokładam, dzisiaj mnie 75 czeka. Miło by było mieć w końcu ładny tyłek

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:50   #2373
Cos_
Zakorzenienie

Taaa ja wczoraj sobie zakręciłam na ramiączko i rano co baran na głowie :P Coś mi to nie wyszło,więc zostanę przy metodzie skręcania wokół własnej osi. A co kremowania,jestem zadowolona włosy tak mi pachną,że ulala :zakochany: ale lepszy efekt miałam jednak po Shea czystym
Stary 2013-11-16, 12:56   #2374
barylka666
Zadomowienie

Dzień dobry Ja właśnie narzekam na brak tyłka ehhAle TŻ i tak go zachwala, ja chciałabym mieć ciut krąglejszy

Przed myciem maska Kallos Color + oliwka BDFM + kropla gliceryny + olej łopianowy z czerwoną papryką GP (na ok.1,5h)
Mycie fioletowym szamponem Joanny z czarną porzeczką
Odżywka Isany z olejkiem arganowym + mąka ziemniaczana (na ok.30min)
Na końcówki Jedwab GP

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-11-16 o 13:13
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:00   #2375
Smerfetka22
Raczkowanie

Hej wszystkim przy sobocie.

Cytat:
Napisane przez iwonaa1993 Pokaż wiadomość
Świetne!

Ooo ciekawie wyglądają w kucyku

Cudne! Jak mierzysz włoski? od czubka głowy czy od linii na czole? Mam z tym problem i nie wiem jak sie do tego zabrać

Dziewczyny haha tak mi się przypomniało, że jak miałam wesela w rodzinie to chodziłam sie czesać do jednej fryzjerki i jak ona mi opowiadała jak ścina końce...to masakra, ona musi najpierw włosy WYPROSTOWAĆ! i potem ścina - teraz jak sobie o tym pomyśle to mnie dreszcze biorą, sama czasem podprostuję włoski ale malutko a ona pali aż sie dymi - ja dziękuje jakby mój fryzjer (teraz chodzę do innego - faceta ) tak mi podcinał końcówki. Dobrze że ani razu się u dawnej fryzjerki nie podcinałam to był okres jeszcze bez włosomaniactwa, ale ja nigdy jakoś namiętnie włosów nie prostowałam.
Niektóre fryzjerki tak robią, osobiście znam taką, która finalne obcięcie robi po dokładnym wyprostowaniu włosów. Zazwyczaj te co się dopiero uczą-jest im poprostu łatwiej A później się przyzwyczajają i robią tak cały czas

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość

o dobry pomysł, dziękuję

ja się 2h temu zaolejowałam sesą na skalp, winogronowym na długość, chciałam jeszcze dołożyć drożdżowe bingo, ale nie chce mi się. co się ze mną dzieje?
Totalne lenistwo to się nazywa-tak jak u mnie przez cały tydzień

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Zakręciłam dziś włosy na opaskę, zawinął mi się tylko przód ale to tylko i wyłącznie z moich nieudolności manualnych... Następnym razem postaram się zrobić je dokładniej i brać ciut mniejsze pasma no i trzymać minimum 2h. Efekt loków przy pasmach twarzy baardzo mi się spodobał Może następnym razem uda mi się tak z całymi włosami...
Bardzo mi się podoba taki efekt, chyba następnym razem zakrecę sam przód
Cytat:
Napisane przez Eleanorin Pokaż wiadomość
A próbowałyscie kiedyś kręcić włosy metodą na koczka?
I jak efekty, bo moje włosy średnio to łapią.
Muszę spróbować z opaską ;p
Mi średnio, wlosy zawsze miałam po nim takie sianowate. Zazdrościłam dziewczynom, którym wychodziły takie delikatne fale

Cytat:
Napisane przez Ines 90 Pokaż wiadomość
A kręcisz suche włosy czy wilgotne po umyciu. Musze się koniecznie zaopatrzyć w opaskę! Bardzo fajnie Ci wyszły

W auchanie są

W sklepach znajdziesz taki spray do włosów z efektem beach hair
zastanawiam się bo też mi się efekt podoba tylko nie wiem czy to nie przesuszy włosów? Dziewczyny jak myślicie?
Ja mam taki z Toni&Guy Sól morska czy coś takiego i jest beznadziejny. Włosy są posklejane i matowe. Jedyny plus to piękny zapach

Cytat:
Napisane przez aganela8 Pokaż wiadomość
Jaką dobrze nawilżającą,ale z silikonami odżywkę do spłukiwania/bez spłukiwania polecicie na zimę do włosów cienkich?
B/s gliss kur różowy, d/s stapiz sleek-bynajmniej ja jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
Dziewczyny o cienkch i przesuszonych wlosach, jakich uzywacie szamponow i odzywek?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja nakładam odżywkę i myje jednocześnie skórę głowy-dzięki temu nie obciążam włosów. A z masek używam np Marokańskiej z Planety Organica i jestem mega zadowolona.

Cytat:
Cześć Włosomaniaczki
Jak dobrze że sobota, bo w taką pogodę nie mam ochoty nigdzie wychodzić, zaraz robię kokon z kołdry, biorę książkę i gorącą herbatkę i siedzę tam przez cały dzień
Miałam takie przemyślenia wczoraj, może Wy mi pomożecie bo troche sie pogubiłam. Jak myślicie, co ma większy wpływ na "jakość" wyrastającego włosa, dieta i te wszystkie pokrzywy, drożdże, które pijemy, itp. czy może zdrowa skóra głowy?

Nie wiem co mi się stało, zaczęłam ćwiczyć! Trzaskam codziennie przysiady
Ja myślę , że i to i to Dobrze, że przypomniałaś mi o pokrzywie.

Cytat:
Ja też od poniedziałku zaczęłam! Według takiego planu robię, zaczęłam od 50 i stopniowo dokładam, dzisiaj mnie 75 czeka. Miło by było mieć w końcu ładny tyłek
Dziewczyny może dzięki Wam i ja się zmotywuję do tych przysiadów.

Ostatnio kupiłam w Rossmanie szampon nawilżający Tołpa Organic Gardenia Tahitańska-wersja podróżna. Użyłam dopiero raz, ale jestem bardzo mile zaskoczona.Włosy są świetne, miękkie i takie, że aż chce się je dotykać. Słyszałyscie o takim szamponie??

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:04   #2376
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

A ja polecam żółtego gliss kura do włosów rozdwajających się, uwielbiam go dziś idziemy z TŻ na dyskotekę, miałam prostować włosy ale żal mi ich było to zaplotłam włosy na noc w dwa warkocze i oczekuję fal, zaraz je rozplącze żeby miały okazję się trochę rozwalić :P
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:05   #2377
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość

Dziewczyny może dzięki Wam i ja się zmotywuję do tych przysiadów.
Rób, rób, razem raźniej!

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:06   #2378
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
A ja polecam żółtego gliss kura do włosów rozdwajających się, uwielbiam go dziś idziemy z TŻ na dyskotekę, miałam prostować włosy ale żal mi ich było to zaplotłam włosy na noc w dwa warkocze i oczekuję fal, zaraz je rozplącze żeby miały okazję się trochę rozwalić :P
Miłej zabawy

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-11-16, 13:15   #2379
barylka666
Zadomowienie

Cytat:

Jak będzie promocja w rossie na te glis kury to go kupię

Udanego wieczoru

Cytat:
Hej wszystkim przy sobocie.

Bardzo mi się podoba taki efekt, chyba następnym razem zakrecę sam przód
Witaj

Mi też się podoba, ale dość szybko mi się to rozprostowało, następnym razem użyję pianki zanim zakręcę i będę to robić dokładniej no i dłużej przytrzymam bo wczoraj trzymałam je tylko 1,5h

Stary 2013-11-16, 13:21   #2380
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Miłej zabawy
dziękuję
Cytat:
Jak będzie promocja w rossie na te glis kury to go kupię

Udanego wieczoru[COLOR=Silver]
dziękuję

tej żółty na prawdę jest fajny, zużyłam już niezliczoną liczbę opakowań

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Nie wiem jak się dzisiaj wymalować. Makijaż delikatny czy może mocny? hmm, chyba narysuję kreskę na powiece, mocno wytuszuję rzęsy i na dole mocna krecha czarna z linią wodną?
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:52   #2381
Bysanda
Zadomowienie

Cytat:

Przed myciem maska Kallos Color
Ta maske przed myciem na sucho?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:53   #2382
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
Ta maske przed myciem na sucho?
Taak

Stary 2013-11-16, 16:09   #2383
iwonaa1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Ja to zawsze wymyślam coś, żeby sobie ułatwić, bo jak ja mam niby mierzyć pasmo kontrolne, skoro ja go nie potrafię nigdy więcej znaleźć? musiałabym sobie zafarbować jedno pasemko
A mierzę tak, że zaznaczyłam sobie z boku szafy na listwie czubek głowy i długość startową, po czym co miesiąc dorysowuję nową kreskę i sobie mierzę przyrost
Aha ok dzięki, muszę sama popróbować żeby wam się pochwalić (mam nadzieje) przyrostem
Stary 2013-11-16, 19:53   #2384
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonaa1993 Pokaż wiadomość
Aha ok dzięki, muszę sama popróbować żeby wam się pochwalić (mam nadzieje) przyrostem
Ja narazie mierzę tylko odrost, a to dlatego, że nie farbuję włosów. Ostatnie farbowanie koniec lipca.Odrost 6cm.

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-11-16, 21:26   #2385
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ines 90 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaję, że to nie wina ani maski ani oliwy tylko wilgotności/ogrzewania. Skoro podczas pobytu w pracy z godziny na godzine Twoje włosy robiły się coraz bardziej napuszone to chyba im praca nie służy Jak chcesz mieć piękne włosy to zmień pracę
No to z tej rady na pewno nie skorzystam
Sama się stale zastanawiam, ale mam przeczucie, że to maska. Moje włosy szybko robią się bez życia, tak sobie smętnie wiszą. Nie wiem z czego to wynika. Niby są gładkie w dotyku, nie poniszczone, ale jakieś takie... wyglądają jakby były podsuszone, jak po prostownicy, a ja prostownicy nie używam już chyba z rok jak nie więcej.
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:54   #2386
paulina1347
Raczkowanie

Dzisiaj miałam wyjście i zaczęłam kombinować z włosami koniec końców zawinęłam 6 papilotów na jakieś 20 minut, jak wyszło możecie ocenić same szczerze to mi samej średnio spodobał się efekt ;s
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy1.jpg (25,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy2.jpg (16,7 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez paulina1347
Czas edycji: 2013-11-16 o 22:04
paulina1347 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 07:47   #2387
Ines 90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
No to z tej rady na pewno nie skorzystam
Sama się stale zastanawiam, ale mam przeczucie, że to maska. Moje włosy szybko robią się bez życia, tak sobie smętnie wiszą. Nie wiem z czego to wynika. Niby są gładkie w dotyku, nie poniszczone, ale jakieś takie... wyglądają jakby były podsuszone, jak po prostownicy, a ja prostownicy nie używam już chyba z rok jak nie więcej.
Daj no zdjęcie, zobaczymy to łatwiej będzie coś doradzić.

http://inesworld90.blogspot.com/
Ines 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:33   #2388
201701191353
Konto usunięte

Witajcie włosomianiaczki

To forum mnie zadziwia, bo odkrywa codziennie przede mną nowe ciekawe tematy

Zaczęłam historię z włosami, szukam złotego środka, ale nie będzie łatwo. Całe życie mama ciągała mnie po dermatologach, na głowie chyba miałam cały arsenał leków, kremów, żelów, że można by z tego zmontować chemiczną bombę.
Od zeszłego roku zaczęłam dietę i stan moich włosów po pół roku się poprawił. Bawiłam się płukankami, odżywkami, w końcu doszłam do tego, że wystarczy zwykły szampon + dieta. W wakacje myłam włosy, co 4-5 dni , obecnie znów wróciłam do dawnej formy (co 2 dni ) i jest mi z tego powodu okropnie. Nie potrafię znów zdrowo jeść.

Myślałam o tym, żeby odzwyczaić włosy, czytałam o OMO, albo o tym, że szampony zawierają SLS. Ja mam włosy przetłuszczające się. Jak uważacie? Co doradzacie? Może kupić Białego Jelenia?
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 14:32   #2389
Honey_Girl
Zakorzenienie

Dzień dobry

Właśnie siedzę z olejem kokosowym na włosach
Kupiłam świetny balsam do ciała z Isany z olejkiem agranowym i kusi mnie żeby nim nabalsamować włosy -używałyście jej na włosy?

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 14:38   #2390
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Witajcie włosomianiaczki

To forum mnie zadziwia, bo odkrywa codziennie przede mną nowe ciekawe tematy

Zaczęłam historię z włosami, szukam złotego środka, ale nie będzie łatwo. Całe życie mama ciągała mnie po dermatologach, na głowie chyba miałam cały arsenał leków, kremów, żelów, że można by z tego zmontować chemiczną bombę.
Od zeszłego roku zaczęłam dietę i stan moich włosów po pół roku się poprawił. Bawiłam się płukankami, odżywkami, w końcu doszłam do tego, że wystarczy zwykły szampon + dieta. W wakacje myłam włosy, co 4-5 dni , obecnie znów wróciłam do dawnej formy (co 2 dni ) i jest mi z tego powodu okropnie. Nie potrafię znów zdrowo jeść.

Myślałam o tym, żeby odzwyczaić włosy, czytałam o OMO, albo o tym, że szampony zawierają SLS. Ja mam włosy przetłuszczające się. Jak uważacie? Co doradzacie? Może kupić Białego Jelenia?
Ja myję co dwa dni i jakoś z tego powodu nie płaczę. Też mam włosy przetłuszczające się i jak tylko je przetrzymam 3-4 dni to mnóstwo, mnóstwo wypada. Przy regularnym myciu co dwa dni jest ok.

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie siedzę z olejem kokosowym na włosach
Kupiłam świetny balsam do ciała z Isany z olejkiem agranowym i kusi mnie żeby nim nabalsamować włosy -używałyście jej na włosy?
Raz zrobiłam podejście do kremowania ale jakoś mi nie wyszło. Napisz jak się sprawdził Twój balsam, może spróbuję jeszcze raz

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-11-17, 14:42   #2391
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Raz zrobiłam podejście do kremowania ale jakoś mi nie wyszło. Napisz jak się sprawdził Twój balsam, może spróbuję jeszcze raz
Dzisiaj raczej nie będę robiła eksperymentów, bo już naolejowałam włosy
Próbowałam z Isaną kakaową i efekty były dość fajne Ale ten balsam ma więcej olejków i mnie kusi

Stary 2013-11-17, 14:51   #2392
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Ja myję co dwa dni i jakoś z tego powodu nie płaczę. Też mam włosy przetłuszczające się i jak tylko je przetrzymam 3-4 dni to mnóstwo, mnóstwo wypada. Przy regularnym myciu co dwa dni jest ok.

A ja płaczę. Jestem z tych osób, które nienawidzą myć włosów, dla których ta czynność jest męcząca (tak jak inni nie lubią prasować/zmywać/sprzątać, tak ja nie lubię myć włosów)

Myślicie, żeby zamienić szampon na taki bez SLS?
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 14:59   #2393
201712111032
Konto usunięte

Cześć dziewczyny, niedawno zrobiłam duże zakupy i postanowiłam się pochwalić moim całym asortymentem, bo wśród znajomych nikt nie podziela mojego włosomaniactwa (dziwaki).

Większości olejów jeszcze nie stosowałam, bo to nowe i nie miałam kiedy ale zacznę już niebawem wszystko po kolei.
Na all fajna promocja była na Sesę i Amlę w zestawie i ten kokosowy i palmowy też w zestawie. Do tego Khadi i za całość z przesyłką 103złote więc chyba nieźle. Chciałabym aby to działało i żeby włosy roooosły i były przy tym zdrowe i piękne.

Co do kremowania Isaną to u mnie też się sprawdziło, na noc dawałam na włosy i rano normalnie myłam. Kremowałam też takim zwykłym kremem do rąk za 2złote, glicerynowo-cytrynowy, nakładałam obficie na końce na noc i też włosy były po tym świetne (a mam problem z końcówkami, nie obcinane od roku, boję się fryzjera ale odkąd stosuję na nie zmasowany atak to poprawiły się MEGA). Swoją drogą zastanawiam się nad kupnem jakichś specjalnych nożyczek i ciachać sobie włosy w domu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00518.jpg (123,3 KB, 51 załadowań)
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:57   #2394
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Dzisiaj raczej nie będę robiła eksperymentów, bo już naolejowałam włosy
Próbowałam z Isaną kakaową i efekty były dość fajne Ale ten balsam ma więcej olejków i mnie kusi
Próbuj próbuj i pisz o efektach-może i ja spróbuję. A ja mam taki balsam Isany z mocznikiem myślisz, że się nada?

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
A ja płaczę. Jestem z tych osób, które nienawidzą myć włosów, dla których ta czynność jest męcząca (tak jak inni nie lubią prasować/zmywać/sprzątać, tak ja nie lubię myć włosów)

Myślicie, żeby zamienić szampon na taki bez SLS?
He he, to jako prawdziwa włosomaniaczka musisz myć co dwa Oczywiście żartuję-co d szamponu to musisz sama zdecydować-ja używam takich i takich, zwłaszcza, że Revitax nie jest takim lekkim produktem.

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, niedawno zrobiłam duże zakupy i postanowiłam się pochwalić moim całym asortymentem, bo wśród znajomych nikt nie podziela mojego włosomaniactwa (dziwaki).

Większości olejów jeszcze nie stosowałam, bo to nowe i nie miałam kiedy ale zacznę już niebawem wszystko po kolei.
Na all fajna promocja była na Sesę i Amlę w zestawie i ten kokosowy i palmowy też w zestawie. Do tego Khadi i za całość z przesyłką 103złote więc chyba nieźle. Chciałabym aby to działało i żeby włosy roooosły i były przy tym zdrowe i piękne.

Co do kremowania Isaną to u mnie też się sprawdziło, na noc dawałam na włosy i rano normalnie myłam. Kremowałam też takim zwykłym kremem do rąk za 2złote, glicerynowo-cytrynowy, nakładałam obficie na końce na noc i też włosy były po tym świetne (a mam problem z końcówkami, nie obcinane od roku, boję się fryzjera ale odkąd stosuję na nie zmasowany atak to poprawiły się MEGA). Swoją drogą zastanawiam się nad kupnem jakichś specjalnych nożyczek i ciachać sobie włosy w domu.
Ale masz towaru. Ostatnio jak byłam w Rosso to trzymałam ten olejek BDFM, ale odstawiłam na półkę-szkoda mi było wydać 12 zł, skoro mam jeszcze czym olejować.
Właśnie ja mam zamiar kupić sobie nożyczki i podcinać samodzielnie włosy. Oglądałam filmiki na YT i jakoś bardzo trudno to nie wygląda.

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-11-17, 16:20   #2395
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Próbuj próbuj i pisz o efektach-może i ja spróbuję. A ja mam taki balsam Isany z mocznikiem myślisz, że się nada?
Z tego co wiem to dziewczyny balsamują włosy przeróżnymi kremami Warto, żeby w składzie miały jakieś olejki. Możesz spróbować bo każdy włos jest inny i może akurat Ci podpasuje.

Stary 2013-11-17, 16:23   #2396
201712111032
Konto usunięte

Cytat:

He he, to jako prawdziwa włosomaniaczka musisz myć co dwa Oczywiście żartuję-co d szamponu to musisz sama zdecydować-ja używam takich i takich, zwłaszcza, że Revitax nie jest takim lekkim produktem.

Ale masz towaru. Ostatnio jak byłam w Rosso to trzymałam ten olejek BDFM, ale odstawiłam na półkę-szkoda mi było wydać 12 zł, skoro mam jeszcze czym olejować.
Właśnie ja mam zamiar kupić sobie nożyczki i podcinać samodzielnie włosy. Oglądałam filmiki na YT i jakoś bardzo trudno to nie wygląda.

No, ja jestem taka zachłanna i chcę wszystko o czym tylko przeczytam od razu, mimo że mam już jakiś zapas
Trudne pewnie nie jest, jeśli chodzi tylko o końcówki, zawsze ktoś zaufany może podcinać. Ja ubrałabym w to mojego chłopaka, bo on lubi długie włosy więc problem z za długim ścięciem odpada. A te nożyczki pewnie też muszą być jakieś specjalne, fryzjerskie. Nie orientujesz się ile to kosztuje? Coś mi mówi, że sporo, bo w końcu muszą być bardzo ostre, żeby nie rwać tylko ciąć.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 16:26   #2397
Visomya
Raczkowanie

Byłam wczoraj w Rossmannie. Suchy szampon Isany na promocji. Zastanawiałam się nad kupnem, ale dochodzę do wniosku, że mi jest niepotrzebny. Włosy wytrzymują dobę spokojnie, drugiego dnia jest ból i rozpacz. Nie miałabym go kiedy używać.

Siedzę z naolejowanymi włosami. Przysięgam sobie, że zacznę regularnie (jasne).
Visomya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 18:07   #2398
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Visomya Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w Rossmannie. Suchy szampon Isany na promocji. Zastanawiałam się nad kupnem, ale dochodzę do wniosku, że mi jest niepotrzebny. Włosy wytrzymują dobę spokojnie, drugiego dnia jest ból i rozpacz. Nie miałabym go kiedy używać.

Siedzę z naolejowanymi włosami. Przysięgam sobie, że zacznę regularnie (jasne).
Ja olejuje regularnie odkąd zrobiłam psikacza - jest to tak łatwe i szybkie w użyciu, że nakładam zawsze przed myciem, nawet jak zapomnę na noc to psik psik zaraz przed wskoczeniem pod prysznic

Ja ogólnie też się obkupiłam w weekend, ale głównie rzeczy dla mojej bratanicy - dziecko ma tak wysuszone włosy, że szok, matka jej myje tylko rypaczem i zero odżywek

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 18:17   #2399
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
No, ja jestem taka zachłanna i chcę wszystko o czym tylko przeczytam od razu, mimo że mam już jakiś zapas
Trudne pewnie nie jest, jeśli chodzi tylko o końcówki, zawsze ktoś zaufany może podcinać. Ja ubrałabym w to mojego chłopaka, bo on lubi długie włosy więc problem z za długim ścięciem odpada. A te nożyczki pewnie też muszą być jakieś specjalne, fryzjerskie. Nie orientujesz się ile to kosztuje? Coś mi mówi, że sporo, bo w końcu muszą być bardzo ostre, żeby nie rwać tylko ciąć.
Widziałam ostatnio w Rosso były na promocji za ok 14zł, myślę, że do takiego podcinania wystarczy.

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja olejuje regularnie odkąd zrobiłam psikacza - jest to tak łatwe i szybkie w użyciu, że nakładam zawsze przed myciem, nawet jak zapomnę na noc to psik psik zaraz przed wskoczeniem pod prysznic

Ja ogólnie też się obkupiłam w weekend, ale głównie rzeczy dla mojej bratanicy - dziecko ma tak wysuszone włosy, że szok, matka jej myje tylko rypaczem i zero odżywek
mi narazie się udaje, a jak nie nałożę oleju przed myciem to jakoś mi tak głupio.
Fajna ciocia, że tak dba o włosy bratanicy

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-11-17, 18:23   #2400
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Fajna ciocia, że tak dba o włosy bratanicy
Staram się jak mogę

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości