|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Chyba znalazłam tę wolontariuszkę na fb
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Prędzej moje będą pracować na zasiłki dla nich
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli miałabym zrobić paczkę to też osobie starszej. Po pierwsze boję się, że są mało medialne. Po drugie takie paczki w ich przypadkach się sprawdzają, nie trzeba stosować innych form pomocy np. w znalezieniu pracy jaka powinna być stosowana w większości tych rodzin. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-11-17 o 14:41 |
|
|
|
|
#2495 |
|
Konto usunięte
|
Jak widzę taką rodzinę wielodzietną co pracą rąk nie skalała to mi aż ciśnienie skacze. Znam rodzinę która ma 2 małych dzieci i kredyt na dom, rodzice całe życie uczciwie pracowali, ale niestety 4 miesiące temu zginął ojciec a mama została bez pracy. Myślicie że ktoś się nimi zainteresował? Kobieta nawet poszła do burmistrza błagać o pracę (nie o zasiłek!!!) ale oczywiście nie mogli jej pomóc
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednorazowa wpadka - zdarza się, ale nie wierzę, że można wpaść x10 i więcej (przy odpowiedniej antykoncepcji, to chyba słowo klucz w tego typu przypadkach).
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-11-17 o 14:47 |
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie do tego wszytskiego przeraża ilość zasiłków które te wszystkie rodziny dostaja.
W sensie nie biedne, ale dziecioroby. Mają po 3000 zasiłków od państwa, czyli kazdy z nas się na nich zrzuca, na ich dzieci i choroby alkoholowe, i strasznie mnie to wkurza. Nie dość, że dostają miesiecznie wiecej niz przecientny czlowiek ZARABIA tyrajac caly miesiac, to jeszcze łapska wyciagają po paczki na swieta bo im sie nalezy. Ja mam lewicowe poglądy i to dość mocne, ale uważam, ze nie powinni dostać złamanego grosza. Zeby zwykli obywatele zrzucali się na nierobów...
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 11 dzieci ![]() Cytat:
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2013-11-17 o 15:26 |
|||
|
|
|
#2502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dają komuś ofertę pracy, ten jej nie bierze, grozi mu np. proces o zaniedbywanie dzieci. Obecnie w Polsce jest inaczej, ale myślę, że to załatwiłoby sprawę w wielu przypadkach.
I tak odnosząc się do moje wyższej wypowiedzi, jednak za uporczywe unikanie pracy przez rodzina dzieci się także powinno odbierać. |
|
|
|
#2506 |
|
Konto usunięte
|
To nie wina edukacji ani Kościoła. Znam bardzo wiele wierzących osób które mają 2 dzieci, bo tylko na tyle je stać. W UK jest edukacja seksualna, ale chyba właśnie tam jest najwięcej nastoletnich matek. Po co iść do pracy jak można się zabawić, zrobić dzidzie i państwo na wszystko da!
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takich rodzinach często jest bieda i dziecioróbstwo, ale jeśli nie ma alkoholu, to dom dziecka jest gorszym wyjściem. Najtańsze pigułki antykoncepcyjne to koszt bodaj 5 zł. Ale społeczeństwa nie zmienimy organizując takie radosne paczuszki. Pamiętam, jak w podstawówce koleżanka z wielodzietnej rodziny zapytała mnie, co przyniósł mi Mikołaj. Moi starzy pracowali, ale kasy było niewiele, więc przyniósł mi paczkę z pracy ojca - jakiś sok, czekoladę, pomarańcze itp. Ta dziewczyna zaczęła mi wymieniać paczki, któe dostała - od mopsu, caritasu, srasu, zrzutka ze szkoły itp. Wyszło chyba z 5 paczek na każde dziecko. Czekolady, ciastka, kredki, bajery. Do dzisiaj pamiętam, jak dziwnie się poczułam.
|
|
#2508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez CATUS Czas edycji: 2013-11-17 o 15:18 |
|
|
|
|
#2510 |
|
BAN stały
|
skrót opisu :"Pani Urszula 42l. samotnie wychowuje syna Krzysztofa 17l.
Mieszkają u ojca p.Uli -Jana 72l. p. Ula jest po amputacji prawej nogi, choruje na cukrzycę. Jej ojciec Jan po operacji krtani nie mówi. Syn Krzysztof ma łuszczycę i bielactwo. Dochody rodziny-renta rodzinna po zmarłym ojcu dla Krzysztofa 650zł, emerytura Jana 1100zł, zasiłki 260zł. Na osobę pozostaje po opłaceniu rachunków 247 zł. Rodzina ma zaległości w opłatach za czynsz a także do zapłacenia fakturę za leczenie szpitalne w wysokości 4800zł." |
|
|
|
#2511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I poza tym myślę, że jeśli rodzić po raz kolejny odrzuca pracę, choć wie, że mogą mu odebrać dzieci, za nic nie zasługuje na bycie rodzicem, jest takim sam jak Ci alkoholicy i przemocowcy. Jak już mówiłam te paczki nic nie dają, ale także nie szkodą, nikt nie postanowi, że będzie biedny bo dwa razy w roku dostanie paczki. To bardzo głęboki problem i takie akcje nie mają na niego wpływu. Tym bardziej, że zazwyczaj w tych paczkach cudów nie ma, pakowałam paczki dla Caritasu w gimnazjum i liceum, tam (przynajmniej w mojej parafii) były całkiem podstawowe produkty. Cytat:
I tu jest coś co jest złe w SP. Wolontariusze powinni być lepiej przeszkoleni i szukać tym osobom innych rozwiązań ich problemów, niż tylko paczka. Tu np. o tym laryngofonie, taka pomoc będzie na pewno bardziej wartościowa, niż paczka raz w roku. Choć oczywiście taka paczka osobie w takiej sytuacji też choć doraźnie by pomogła. |
||
|
|
|
#2513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ten Jan ma wiek emerytalny /72 l./ więc przysługuje mu emerytura. i nie wiadomo w jakim wieku miał tę operację, jaką pracę wykonywał, mógł też pracować całe życie. |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kolejne w drodze. latwo miec dzieci, ciezej je utrzymac ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2515 |
|
Konto usunięte
|
Spirala to śmierć beubuebuebuebubeu i niewygodnie się w tym uprawia seks i wyrywa macice a dzieci rodzą się ze spiralą w głowie, każdy może mieć tyle dzieci ile chce a to jego prywatna sprawa bueeuw$@#($!(@_!#
|
|
|
|
#2516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie o to chodzi. chodzi o to, że często informacja o tym co można zrobić, mimo przeszkód, może dać więcej, niż czekoladki, ryż, czy plejstejszyn. |
|
|
|
|
#2517 |
|
Konto usunięte
|
Boże ja nie mam plejstejszyn ani maty do tańczenia
na mojej twarzy nie zagości uśmiech. A tak się starałam!
|
|
|
|
#2518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko uwaga: przekonaj mnie że ci sie nalezy
Edytowane przez CATUS Czas edycji: 2013-11-17 o 15:47 |
|
|
|
|
#2519 | |
|
damn good coffee
|
20zł na życie:
Cytat:
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Konto usunięte
|
Catus, należy mi się. Moja mama ma dyskopatię a tata jest po zawale, ja sama cierpię na rożne schorzenia, 6 lat temu wycięli mi wyrostek robaczkowy a w przyszłym roku umówiona jestem na kolejną operacje. Jestem śmiertelnie chora, lekarze prognozują że umrę w wieku 90 lat ze starości. No po prostu musisz mi dać jeśli chcesz by moje serduszko się uradowało a na anielskiej buźce zagościł uśmiech przy wigilijnym stole.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

:rol leyes:
jednorazowa wpadka - zdarza się, ale nie wierzę, że można wpaść x10 i więcej (przy odpowiedniej antykoncepcji, to chyba słowo klucz w tego typu przypadkach).