Usuwanie ósemek, szpary i inne problemy z zębami/ze szczęką - zbiorczy! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 20:09   #3511
agnszp
Rozeznanie

Dot.: USUWANIE ÓSEMEK, SZPARY I INNE PROBLEMY Z ZĘBAMI/ ZE SZCZĘKĄ - zbiorczy!

Miała dzisiaj wyrywaną górną zatrzymaną ósemkę, która szła w miarę prosto, więc zabieg trwał jakieś 2 minuty więcej było mojego strachu niż to było warte
Pani chirurg była niesamowicie miła, wszystko mi wytłumaczyła i pytała cały czas czy nie boli i jest ok, była bardzo sprawna bardzo polecam w Warszawie Dental med. na hożej, nie spytałam jak się chirurg nazywała, ale chyba tam tylko jedna wyrywa
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-10, 21:12   #3512
saragl
Przyczajenie

Dot.: Chirurgiczne usuwanie osemek

A kto moze napisać gdzie dokladnie znajde tego "dobrego"chirurga na złotej jesieni w Krakowie. Mam skierowanie na usuniecie zeba, ale nie wiem czy dokladnie chodzi o zlotej jesieni 15c czy moze 1? pomozcie
saragl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 13:45   #3513
justyna_kurylo
Przyczajenie

Dot.: leczenie ortodontyczne-moja historia

Cytat:
Napisane przez marita_g Pokaż wiadomość
Leczyłam się aparatami Clear Fusion i Clear Aligner.
sama nad nią się zastanawiam, mniej więcej tyle samo wydam na aparat stały który bym nosiła dłużej.,
Chciałabym zapytać czy jesteś zadowolona z rezultatów i z jaką wadą zaczynałaś?
justyna_kurylo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 07:49   #3514
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_kurylo Pokaż wiadomość
sama nad nią się zastanawiam, mniej więcej tyle samo wydam na aparat stały który bym nosiła dłużej.,
Chciałabym zapytać czy jesteś zadowolona z rezultatów i z jaką wadą zaczynałaś?
Z efektów jestem bardzo zadowolona. Miałam tylozgryz i poprzekrzywiane zęby. Jeśli masz ochotę zapoznać się z tematem to zapraszam na wątek o CA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475035&page=16
Są tam moje zdjęcia i z leczenia i podałam też jak to u mnie wyglądało kosztowo. Mnie to wyszło dużo mniej niż aparat stały.
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 12:32   #3515
patricepepe
Przyczajenie

Co najpierw - wybielanie czy licówki ?

Cześć Dziewczyny !
Planuje założyć sobie licówki komozytowe na 4 przednie górne zęby, a pozostałe chce wybielić.
W jakiej kolejności to zrobić ? Przyznam, że najlepszym dla mnie rozwiązaniem byłoby założenie licówek w pierwszej kolejności, czy zabieg wybielania wykonany 1-2 dni po zabiegu może jakoś negatywnie wpłynąć na licówki ?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez patricepepe
Czas edycji: 2013-11-14 o 12:33
patricepepe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 13:42   #3516
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Co najpierw - wybielanie czy licówki ?

Najpierw wybielanie, a później licówki. Nie chodzi o to że wybielanie może zaszkodzić licówkom, ale o to że nie wiadomo do jakiego koloru zęby Ci wybielą. Gdybyś najpierw założyła licówki to mogłyby one nie zgadzać się z efektem wybielenia i wyglądałoby to dziwnie bo inny kolor byłby licówek i inny pozostałych zębów.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 10:30   #3517
bolinska123
BAN stały

Dot.: Koronka czy licówki?

Ja zakładałam licówki i jestem bardzo zadowolona. Moje zęby wyglądają bardzo ładnie, a przede wszystkim nie widać wypełnień i ubytków. Moim zdaniem to świetna sprawa, niestety dość kosztowna. xxxx <reklama>

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-11-20 o 13:19 Powód: reklama
bolinska123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 17:26   #3518
Ayshaa
Rozeznanie

Licówki bez szlifowania??

Hej dziewczyny czy któraś z Was zakładała może licówkę na swój ząb ale bez żadnego szlifowania zęba? gdzieś kiedyś czytałam, że dobry lekarz jest w stanie założyć licówkę w ten sposób. I czy jeśli jest to możliwe to jeśli na przykład ta licówka za X lat się zepsuje, a nie będę chciała w danym momencie zakładać nowej to jest możliwość wyczyszczenia mojego zęba i chodzenia bez licówki? Dodam, że w moim przypadku nie jest konieczne korygowanie zgryzu, bo nie mam wystających/ krzywych zębów (nosiłam aparat). Dzięki z góry
Stary 2013-11-15, 17:45   #3519
gazelaa
Zadomowienie

Dot.: Licówki bez szlifowania??

Cytat:
Napisane przez Ayshaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy któraś z Was zakładała może licówkę na swój ząb ale bez żadnego szlifowania zęba? gdzieś kiedyś czytałam, że dobry lekarz jest w stanie założyć licówkę w ten sposób. I czy jeśli jest to możliwe to jeśli na przykład ta licówka za X lat się zepsuje, a nie będę chciała w danym momencie zakładać nowej to jest możliwość wyczyszczenia mojego zęba i chodzenia bez licówki? Dodam, że w moim przypadku nie jest konieczne korygowanie zgryzu, bo nie mam wystających/ krzywych zębów (nosiłam aparat). Dzięki z góry
Może nie doczytałaś. Trzeba trochę zebra opracować, a lekarz robią też licówki z kompozytu tak zwanej plomby, ale wtedy zęba trzeba wytrawic i on robi się jaśniejszy i wytrawiacz powoduje mikro "dziurki" aby kompozyt lepiej się przyczepił. A jeżeli chodzi o same licówki to wcale nie są trwałe lubią spadać, trwałą masz koronę która posłuży ci nawet 20 lat. Zawsze trzeba trochę zęba opracować.
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-15, 17:53   #3520
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gazelaa Pokaż wiadomość
Może nie doczytałaś. Trzeba trochę zebra opracować, a lekarz robią też licówki z kompozytu tak zwanej plomby, ale wtedy zęba trzeba wytrawic i on robi się jaśniejszy i wytrawiacz powoduje mikro "dziurki" aby kompozyt lepiej się przyczepił. A jeżeli chodzi o same licówki to wcale nie są trwałe lubią spadać, trwałą masz koronę która posłuży ci nawet 20 lat. Zawsze trzeba trochę zęba opracować.
czyli jeśli taka licówka odpadnie, to koniecznie trzeba założyć nową, bo ząb nie nadaje się do chodzenia bez licówki, nawet jakby był tylko lekko oszlifowany?
Stary 2013-11-15, 17:58   #3521
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
czyli jeśli taka licówka odpadnie, to koniecznie trzeba założyć nową, bo ząb nie nadaje się do chodzenia bez licówki, nawet jakby był tylko lekko oszlifowany?
nie da się raz przejechać wiertłem i już. po prostu licówka polega na tym ze masz tylko z przodu go szlifowanego a tył zostaje w przeciwieństwie do korony, a więc jak odpadnie licówka to widać to. Znajoma tak miała. Licówka kosztuje od 300 w górę zależy od miasta i jak spada to na nowo trzeba kleić a nie daj boże spadnie czy ja połkniesz bo różnie się zdarza, więc lepszym rozwiązaniem jest korona.
A Jaki masz problem z zębami że chcesz licówkę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 18:04   #3522
Ayshaa
Rozeznanie

Kły mam ciemniejsze od reszty zębów i brzydko to wygląda, a nie mogę ich dobielić. Idę jeszcze na ściąganie kamienia w przyszłym tygodniu, może tu jest pies pogrzebany
Stary 2013-11-15, 18:12   #3523
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Kły mam ciemniejsze od reszty zębów i brzydko to wygląda, a nie mogę ich dobielić. Idę jeszcze na ściąganie kamienia w przyszłym tygodniu, może tu jest pies pogrzebany
Jeżeli ci te kły przeszkadzają bo są małe to rób korony, a jeżeli tylko kolor to słyszałam że stomatolodzy wybielają same kły i koszt jest 300 w górę ale nie wiem czy za 1 czy oba, ale mało dentystów to robi, a ściąganie kamienia nie ma tu nic do tego, kamień zazwyczaj osadza się na dolnych zębach a na górnych to jeżeli ktoś na prawdę nie dba o nie.
Stary 2013-11-15, 18:23   #3524
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli ci te kły przeszkadzają bo są małe to rób korony, a jeżeli tylko kolor to słyszałam że stomatolodzy wybielają same kły i koszt jest 300 w górę ale nie wiem czy za 1 czy oba, ale mało dentystów to robi, a ściąganie kamienia nie ma tu nic do tego, kamień zazwyczaj osadza się na dolnych zębach a na górnych to jeżeli ktoś na prawdę nie dba o nie.

Dbam, mam szczoteczkę elektryczną, płyny, pasty, cuda ale i tak np lewy górny kieł jest żółty u góry, co bym z nim nie robiła. Kształt jest ok, więc pomyślę o wybielaniu w gabinecie, mam tylko nadzieję, że przyniesie efekt.

Btw, poszperałam w necie i owszem są licówki bez szlifowania (nowość), jedna ma grubość ok 0,2 mm więc nie trzeba szlifować zęba, ale cena... znalazłam 2800 zł za JEDNĄ licówkę więc chyba się wstrzymam :P
Stary 2013-11-15, 18:29   #3525
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Dbam, mam szczoteczkę elektryczną, płyny, pasty, cuda ale i tak np lewy górny kieł jest żółty u góry, co bym z nim nie robiła. Kształt jest ok, więc pomyślę o wybielaniu w gabinecie, mam tylko nadzieję, że przyniesie efekt.

Btw, poszperałam w necie i owszem są licówki bez szlifowania (nowość), jedna ma grubość ok 0,2 mm więc nie trzeba szlifować zęba, ale cena... znalazłam 2800 zł za JEDNĄ licówkę więc chyba się wstrzymam :P
Każdy ma kła bardziej żółtego ponieważ to są najmocniejsze zęby i im bardziej żółta kość tym mocniejsze zęby. A co do licówki to faktycznie możliwe że to nowość, ale jak mówiłam licówki mają to do siebie że lubią spadać i pękać a prawie 3 koła za jedna to nie są groszowe sprawy. Koronka porcelanowa na cyrkonie kosztuje od 1000-1800 to zależy od gabinetu i tu masz pewność ze ci nie spadnie. Najlepiej jakby ci lekarz doradził może przesadzasz że masz dużo za małe te kły może lepiej będzie wyglądać jak je wybielisz.
Stary 2013-11-15, 18:30   #3526
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Każdy ma kła bardziej żółtego ponieważ to są najmocniejsze zęby i im bardziej żółta kość tym mocniejsze zęby. A co do licówki to faktycznie możliwe że to nowość, ale jak mówiłam licówki mają to do siebie że lubią spadać i pękać a prawie 3 koła za jedna to nie są groszowe sprawy. Koronka porcelanowa na cyrkonie kosztuje od 1000-1800 to zależy od gabinetu i tu masz pewność ze ci nie spadnie. Najlepiej jakby ci lekarz doradził może przesadzasz że masz dużo za małe te kły może lepiej będzie wyglądać jak je wybielisz.
ale ja nie mam za małe, tylko za żółte no zapytam stomatologa w przyszłym tygodniu
Stary 2013-11-15, 18:33   #3527
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
ale ja nie mam za małe, tylko za żółte no zapytam stomatologa w przyszłym tygodniu
To spróbuj wybielania, mi byłoby szkoda zębów na licówki tylko dlatego że jest trochę bardziej żółte, to jest anatomiczne że kły są bardziej żółte.
Stary 2013-11-16, 09:51   #3528
kasiapyra
Raczkowanie

Ja mam licówki kompozytowe na jedynkach i dwójkach górnych od 4 lat. Zęby były trochę spiłowane, na pewno już nigdy nie będę mogła zdjąć licówek i nie założyć nowych ale nie żałuję ani chwili bo te zęby miałam szare! i koszmarne. Po tych 4 latach widać, że trochę pożółkły ( uroki taniego kompozytu) i za mniej więcej rok planuję wymianę na nowe. Ja płaciłam 100 zł 1 ząb, jak masz więcej kasy to rób śmiało licówki porcelanowe, one nie żółkną a potrafią odmienić uśmiech
kasiapyra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 16:43   #3529
rozrabiara
Zadomowienie

Wypadła mi plomba, jestem zagranicą. Co robić?

Cześć!

Około 3 tygodnie temu leczyłam górną szóstkę. Wszystko było ok, ząb nie bolał ani wcześniej, ani po leczeniu. Niestety, kilka dni temu wypadła mi cała plomba i ząb był odkryty, przez co bolał okropnie, gdy tylko coś jadłam lub piłam. Problem polega na tym, że w tym momencie jestem zagranicą (Hiszpania) i wracam do Polski dopiero 20 grudnia.
Przez przypadek poznałam osobę, która była w Hiszpanii na wakacjach i poratowała mnie fleczerem, który miała przy sobie. Założyłam go wczoraj, mając nadzieję, że w ten sposób wytrzymam do 20 grudnia, ale niestety połowa fleczera już się wykruszyła. Ząb mnie wprawdzie nie boli, ale martwię się, że przez te 5 tygodni zupełnie się zepsuje, zważywszy na to, że jest częściowo odkryty, i wówczas będzie nadawał się już tylko do usunięcia.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, co zrobić w takiej sytuacji? Próbować dalej z tym fleczerem? Jak powinnam go założyć, aby wszystko trzymało się dłużej niż jeden dzień?

Pomocy! Nie chcę stracić zęba

Edytowane przez rozrabiara
Czas edycji: 2013-11-17 o 16:52
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 21:31   #3530
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wypadła mi plomba, jestem zagranicą. Co robić?

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość
Cześć!

Około 3 tygodnie temu leczyłam górną szóstkę. Wszystko było ok, ząb nie bolał ani wcześniej, ani po leczeniu. Niestety, kilka dni temu wypadła mi cała plomba i ząb był odkryty, przez co bolał okropnie, gdy tylko coś jadłam lub piłam. Problem polega na tym, że w tym momencie jestem zagranicą (Hiszpania) i wracam do Polski dopiero 20 grudnia.
Przez przypadek poznałam osobę, która była w Hiszpanii na wakacjach i poratowała mnie fleczerem, który miała przy sobie. Założyłam go wczoraj, mając nadzieję, że w ten sposób wytrzymam do 20 grudnia, ale niestety połowa fleczera już się wykruszyła. Ząb mnie wprawdzie nie boli, ale martwię się, że przez te 5 tygodni zupełnie się zepsuje, zważywszy na to, że jest częściowo odkryty, i wówczas będzie nadawał się już tylko do usunięcia.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, co zrobić w takiej sytuacji? Próbować dalej z tym fleczerem? Jak powinnam go założyć, aby wszystko trzymało się dłużej niż jeden dzień?

Pomocy! Nie chcę stracić zęba
Sama wiesz, że najlepiej byłoby pójść do dentysty tam i załatwić sprawę od razu. Od razu Cię uspokoję że zęba nie stracisz, co najwyżej będzie do leczenia kanałowego. Dlatego rozważ czy bardziej ci się opłaca pójść tam do dentysty i załatwić plombę póki ząb jest jeszcze w miarę zdrowy czy czekać i ryzykować leczenie kanałowe, które może kosztować sporo nawet w PL zważywszy na to, że jest to szóstka więc do opracowania są 3-4 kanały.
Fleczer nie załatwia sprawy, jedynie zapobiega wnikaniu tam jedzenia codziennie. Ale zakładasz go bez jakiejkolwiek sterylności, więc i tak pod nim namnażają się bakterie. Powinno się ząb oczyścić i osuszyć.
Stary 2013-11-17, 21:49   #3531
rozrabiara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Sama wiesz, że najlepiej byłoby pójść do dentysty tam i załatwić sprawę od razu. Od razu Cię uspokoję że zęba nie stracisz, co najwyżej będzie do leczenia kanałowego. Dlatego rozważ czy bardziej ci się opłaca pójść tam do dentysty i załatwić plombę póki ząb jest jeszcze w miarę zdrowy czy czekać i ryzykować leczenie kanałowe, które może kosztować sporo nawet w PL zważywszy na to, że jest to szóstka więc do opracowania są 3-4 kanały.
Fleczer nie załatwia sprawy, jedynie zapobiega wnikaniu tam jedzenia codziennie. Ale zakładasz go bez jakiejkolwiek sterylności, więc i tak pod nim namnażają się bakterie. Powinno się ząb oczyścić i osuszyć.
dziękuję za odpowiedź, faktycznie wcześniej nie osuszyłam zęba, więc możliwe, że to dlatego nic się nie trzymało
jeśli chodzi o fleczer, to tak doradziła mi dentystka, która robiła mi tego zęba; powiedziała, żebym go założyła a w grudniu zgłosiła się do niej, żeby założyć plombę; myślicie, że do tego czasu ząb może bardzo się zepsuć pomimo fleczera? przed założeniem przepłukałam jeszcze usta płynem z dodatkiem alkoholu, żeby cokolwiek odkazić
nie wiem sama, co robić, bo faktycznie wolałabym uniknąć kanałowego leczenia, które też robiłam zaraz przed wyjazdem (ale już na innym zębie)
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 10:56   #3532
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź, faktycznie wcześniej nie osuszyłam zęba, więc możliwe, że to dlatego nic się nie trzymało
jeśli chodzi o fleczer, to tak doradziła mi dentystka, która robiła mi tego zęba; powiedziała, żebym go założyła a w grudniu zgłosiła się do niej, żeby założyć plombę; myślicie, że do tego czasu ząb może bardzo się zepsuć pomimo fleczera? przed założeniem przepłukałam jeszcze usta płynem z dodatkiem alkoholu, żeby cokolwiek odkazić
nie wiem sama, co robić, bo faktycznie wolałabym uniknąć kanałowego leczenia, które też robiłam zaraz przed wyjazdem (ale już na innym zębie)
Na to pytanie ci nikt nie odpowie, bo nie da się sprawdzić co tam ci bakteryjki złego w zębie zrobią. Jeśli ząb zacznie boleć, to znaczy że po herbacie, zaczęła się infekcja miazgi zęba i trzeba będzie robić kanałowe.
Stary 2013-11-18, 14:59   #3533
justyna_kurylo
Przyczajenie

w przeciwieństwie do Ciebie mam gorszą wadę u Ciebie nawet jej nie widać na odlewie
justyna_kurylo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 16:59   #3534
Agrh
Rozeznanie

Kanałowe, ile to trwa?

Dziś byłam u dentysty , i robi mi szóstkę chciałam usunąć czarną plombę... i okazało się że będzie kanałowe w trakcie mnie pytał czy mnie bolał ten ząb... w sumie ze 4 tygodnie temu bolały mnie wszystkie i oko spuchnęło... i też okazało się że idą ósemki... nieważne kanałowe mam 3 kanały zrobił mi coś... jakimiś igłami wiercił i zapłaciłam 300zeta jest to chyba dość drogi gabinet , ale nie wiedziałam , że będę miała kanałówkę...więc igłami coś robił coś tam dał... i jakby bolało czy jak wyleci mam przyjść... i coś mi powiedział, że od kanału 100zł... i że są jeszcze 2 wizyty... i że je będzie trzeba jeszcze poszerzyć... to ja się was pytam czy on mnie , że tak się wyrażę robi w "bambuko". Nie mam stałego dentysty... a on jest dość młody dopiero w 2010 skończył studia... i na koniec dał mi do podpisania jakiś papier odnosinie leczenia kanałowego??? że chyba jak nie wyjdzie to coś tam???? co radzicie? czy przesadzam? i kolejną wizytę mam dopiero 5 grudnia
skoro dał mi do podpisania ten papierek ,że informuje mnie o wszystkich skutkach jakie niesie leczenie kanałowe to po co się brał za to? czy może powinnam wyrwać tego zęba? a nie tracić kasę niepotrzebnie? co radzicie?

Edytowane przez Agrh
Czas edycji: 2013-11-19 o 17:03
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 18:16   #3535
agnszp
Rozeznanie

Dot.: Kanałowe, ile to trwa?

Też podpisywałam taki świstek, całe leczenie kanałowe kosztowało mnie ok 1000 zł, wizyt miałam 4, kanały trzy
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 19:42   #3536
owieczkaa
Zakorzenienie

To nigdy nie wiadomo - kanały trzeba oczyścić, opracować (czyli poszerzyć, zlikwidować "zagięcia"), OSUSZYĆ, i wypełnić.

Czasami daje radę zrobić to na dwóch-trzech wizytach, a czasami się ciągnie i ciągnie (jeśli z kanału wciąż się coś sączy to stomatolog nie może ci go wypełnić, bo leczenie nie będzie trwałe). Jak masz 3-4 kanałowe zęby to tyle to niestety kosztuje. Nie uważam że opisana przez ciebie sytuacja nosi znamiona naciągania.
Stary 2013-11-19, 20:06   #3537
Agrh
Rozeznanie

aha ok...jestem niedoinformowana jej pół roku nie żartujcie... mam jeszcze do usunięcia... ósemki oby poszło to sprawnie... słabo się czuję
Stary 2013-11-20, 02:19   #3538
pyh
Raczkowanie

Dot.: Co najpierw - wybielanie czy licówki ?

radzę również odczekać między wybielaniem a załozeniem licówek kilkanaście dni, po to, aby kolor wybielonych zębów sie ustabilizował, ale i głównie dlatego, że świeżo wybielone szkliwo ma osłabioną adhezję (możliwość połączenia) do kompozytu
pyh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 08:10   #3539
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
aha ok...jestem niedoinformowana jej pół roku nie żartujcie... mam jeszcze do usunięcia... ósemki oby poszło to sprawnie... słabo się czuję
Niekoniecznie pół roku - ale raczej w miesiącach się to liczy, bo jak z kanału się sączy to wkłada się w kanał leki i one potrzebują kilka tygodni żeby zadziałaś. Nastaw się na jakieś 2-4 miesiące.

A ósemki jak ustawione? Zdrowe?
Stary 2013-11-20, 17:56   #3540
Agrh
Rozeznanie

2-4 miesiące chyba żartujesz? ósemki źle ustawione...w ogóle ten ząb nic mnie nie boli , w ogóle nie wiem czy on już go zatruł coś tam robił igłami... i płukal... i mówił że trzeba będzie poszerzyć kanały na raz następny i że jeszcze 2 wizyty

w ogóle nie sądzicie , że 1000zł za leczenie kanałowe to lekka przesada? nie, że mnie nie stać, ale nie ma niby gwarancji, że to się powiedzie... a od znajomych słyszę , że oni płacili max 500-600zł

Edytowane przez Agrh
Czas edycji: 2013-11-20 o 18:21
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości