|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Rozeznanie
|
Dot.: USUWANIE ÓSEMEK, SZPARY I INNE PROBLEMY Z ZĘBAMI/ ZE SZCZĘKĄ - zbiorczy!
Miała dzisiaj wyrywaną górną zatrzymaną ósemkę, która szła w miarę prosto, więc zabieg trwał jakieś 2 minuty
![]() ![]() Pani chirurg była niesamowicie miła, wszystko mi wytłumaczyła i pytała cały czas czy nie boli i jest ok, była bardzo sprawna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3512 |
Przyczajenie
|
Dot.: Chirurgiczne usuwanie osemek
A kto moze napisać gdzie dokladnie znajde tego "dobrego"chirurga na złotej jesieni w Krakowie. Mam skierowanie na usuniecie zeba, ale nie wiem czy dokladnie chodzi o zlotej jesieni 15c czy moze 1? pomozcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3513 |
Przyczajenie
|
Dot.: leczenie ortodontyczne-moja historia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=475035&page=16 Są tam moje zdjęcia i z leczenia i podałam też jak to u mnie wyglądało kosztowo. Mnie to wyszło dużo mniej niż aparat stały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3515 |
Przyczajenie
|
Co najpierw - wybielanie czy licówki ?
Cześć Dziewczyny !
Planuje założyć sobie licówki komozytowe na 4 przednie górne zęby, a pozostałe chce wybielić. W jakiej kolejności to zrobić ? Przyznam, że najlepszym dla mnie rozwiązaniem byłoby założenie licówek w pierwszej kolejności, czy zabieg wybielania wykonany 1-2 dni po zabiegu może jakoś negatywnie wpłynąć na licówki ? Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane przez patricepepe Czas edycji: 2013-11-14 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3516 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co najpierw - wybielanie czy licówki ?
Najpierw wybielanie, a później licówki. Nie chodzi o to że wybielanie może zaszkodzić licówkom, ale o to że nie wiadomo do jakiego koloru zęby Ci wybielą. Gdybyś najpierw założyła licówki to mogłyby one nie zgadzać się z efektem wybielenia i wyglądałoby to dziwnie bo inny kolor byłby licówek i inny pozostałych zębów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3517 |
BAN stały
|
Dot.: Koronka czy licówki?
Ja zakładałam licówki i jestem bardzo zadowolona. Moje zęby wyglądają bardzo ładnie, a przede wszystkim nie widać wypełnień i ubytków. Moim zdaniem to świetna sprawa, niestety dość kosztowna. xxxx <reklama>
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-11-20 o 13:19 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3518 |
Rozeznanie
|
Licówki bez szlifowania??
Hej dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#3519 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Licówki bez szlifowania??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Jaki masz problem z zębami że chcesz licówkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3522 |
Rozeznanie
|
Kły mam ciemniejsze od reszty zębów i brzydko to wygląda, a nie mogę ich dobielić. Idę jeszcze na ściąganie kamienia w przyszłym tygodniu, może tu jest pies pogrzebany
![]()
![]() |
#3523 |
Zadomowienie
|
Jeżeli ci te kły przeszkadzają bo są małe to rób korony, a jeżeli tylko kolor to słyszałam że stomatolodzy wybielają same kły i koszt jest 300 w górę ale nie wiem czy za 1 czy oba, ale mało dentystów to robi, a ściąganie kamienia nie ma tu nic do tego, kamień zazwyczaj osadza się na dolnych zębach a na górnych to jeżeli ktoś na prawdę nie dba o nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dbam, mam szczoteczkę elektryczną, płyny, pasty, cuda ale i tak np lewy górny kieł jest żółty u góry, co bym z nim nie robiła. Kształt jest ok, więc pomyślę o wybielaniu w gabinecie, mam tylko nadzieję, że przyniesie efekt. Btw, poszperałam w necie i owszem są licówki bez szlifowania (nowość), jedna ma grubość ok 0,2 mm więc nie trzeba szlifować zęba, ale cena... znalazłam 2800 zł za JEDNĄ licówkę ![]()
![]() |
![]() |
#3525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3527 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 |
Raczkowanie
|
Ja mam licówki kompozytowe na jedynkach i dwójkach górnych od 4 lat. Zęby były trochę spiłowane, na pewno już nigdy nie będę mogła zdjąć licówek i nie założyć nowych ale nie żałuję ani chwili bo te zęby miałam szare! i koszmarne. Po tych 4 latach widać, że trochę pożółkły ( uroki taniego kompozytu) i za mniej więcej rok planuję wymianę na nowe. Ja płaciłam 100 zł 1 ząb, jak masz więcej kasy to rób śmiało licówki porcelanowe, one nie żółkną a potrafią odmienić uśmiech
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3529 |
Zadomowienie
|
Wypadła mi plomba, jestem zagranicą. Co robić?
Cześć!
Około 3 tygodnie temu leczyłam górną szóstkę. Wszystko było ok, ząb nie bolał ani wcześniej, ani po leczeniu. Niestety, kilka dni temu wypadła mi cała plomba i ząb był odkryty, przez co bolał okropnie, gdy tylko coś jadłam lub piłam. Problem polega na tym, że w tym momencie jestem zagranicą (Hiszpania) i wracam do Polski dopiero 20 grudnia. Przez przypadek poznałam osobę, która była w Hiszpanii na wakacjach i poratowała mnie fleczerem, który miała przy sobie. Założyłam go wczoraj, mając nadzieję, że w ten sposób wytrzymam do 20 grudnia, ale niestety połowa fleczera już się wykruszyła. Ząb mnie wprawdzie nie boli, ale martwię się, że przez te 5 tygodni zupełnie się zepsuje, zważywszy na to, że jest częściowo odkryty, i wówczas będzie nadawał się już tylko do usunięcia. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, co zrobić w takiej sytuacji? Próbować dalej z tym fleczerem? Jak powinnam go założyć, aby wszystko trzymało się dłużej niż jeden dzień? Pomocy! Nie chcę stracić zęba Edytowane przez rozrabiara Czas edycji: 2013-11-17 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadła mi plomba, jestem zagranicą. Co robić?
Cytat:
Fleczer nie załatwia sprawy, jedynie zapobiega wnikaniu tam jedzenia codziennie. Ale zakładasz go bez jakiejkolwiek sterylności, więc i tak pod nim namnażają się bakterie. Powinno się ząb oczyścić i osuszyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o fleczer, to tak doradziła mi dentystka, która robiła mi tego zęba; powiedziała, żebym go założyła a w grudniu zgłosiła się do niej, żeby założyć plombę; myślicie, że do tego czasu ząb może bardzo się zepsuć pomimo fleczera? przed założeniem przepłukałam jeszcze usta płynem z dodatkiem alkoholu, żeby cokolwiek odkazić nie wiem sama, co robić, bo faktycznie wolałabym uniknąć kanałowego leczenia, które też robiłam zaraz przed wyjazdem (ale już na innym zębie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3533 |
Przyczajenie
|
w przeciwieństwie do Ciebie mam gorszą wadę u Ciebie nawet jej nie widać na odlewie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 |
Rozeznanie
|
Kanałowe, ile to trwa?
Dziś byłam u dentysty , i robi mi szóstkę chciałam usunąć czarną plombę... i okazało się że będzie kanałowe w trakcie mnie pytał czy mnie bolał ten ząb... w sumie ze 4 tygodnie temu bolały mnie wszystkie i oko spuchnęło... i też okazało się że idą ósemki... nieważne kanałowe
![]() ![]() skoro dał mi do podpisania ten papierek ,że informuje mnie o wszystkich skutkach jakie niesie leczenie kanałowe to po co się brał za to? czy może powinnam wyrwać tego zęba? a nie tracić kasę niepotrzebnie? co radzicie? Edytowane przez Agrh Czas edycji: 2013-11-19 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kanałowe, ile to trwa?
Też podpisywałam taki świstek, całe leczenie kanałowe kosztowało mnie ok 1000 zł, wizyt miałam 4, kanały trzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
To nigdy nie wiadomo - kanały trzeba oczyścić, opracować (czyli poszerzyć, zlikwidować "zagięcia"), OSUSZYĆ, i wypełnić.
Czasami daje radę zrobić to na dwóch-trzech wizytach, a czasami się ciągnie i ciągnie (jeśli z kanału wciąż się coś sączy to stomatolog nie może ci go wypełnić, bo leczenie nie będzie trwałe). Jak masz 3-4 kanałowe zęby to tyle to niestety kosztuje. Nie uważam że opisana przez ciebie sytuacja nosi znamiona naciągania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3537 |
Rozeznanie
|
aha ok...jestem niedoinformowana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3538 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co najpierw - wybielanie czy licówki ?
radzę również odczekać między wybielaniem a załozeniem licówek kilkanaście dni, po to, aby kolor wybielonych zębów sie ustabilizował, ale i głównie dlatego, że świeżo wybielone szkliwo ma osłabioną adhezję (możliwość połączenia) do kompozytu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ósemki jak ustawione? Zdrowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3540 |
Rozeznanie
|
2-4 miesiące chyba żartujesz? ósemki źle ustawione...w ogóle ten ząb nic mnie nie boli , w ogóle nie wiem czy on już go zatruł coś tam robił igłami... i płukal... i mówił że trzeba będzie poszerzyć kanały na raz następny i że jeszcze 2 wizyty
w ogóle nie sądzicie , że 1000zł za leczenie kanałowe to lekka przesada? nie, że mnie nie stać, ale nie ma niby gwarancji, że to się powiedzie... a od znajomych słyszę , że oni płacili max 500-600zł Edytowane przez Agrh Czas edycji: 2013-11-20 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.