Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-11-17, 11:25   #1981
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 212
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez antenn087 Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajsze P. Postanowi³am siê prze³amaæ ale dalej my¶le tylko jedno jem po to ¿eby przytyæ ...Chce je¶æ lu¼no jak jetem g³odna a nie schematami takimi jak 8.00 ¶niadanie 11.00 II ¶niadanie , 14.00 obiad , 16.30 podwieczorek i 19.00 kolacja -.-. Czy wy te¿ tak macie ?? i jeszcze jedno pytanie pomimo ,¿e tyle zjad³am dalej wieczorem by³am g³odna ... Czy jak zjem na ¶niadanie np. ma³± bu³eczkê z pomidorem i serkiem ze szczypiorkiem + ma³e jabko i siê nie najem to powinnam co¶ jeszcze zje¶æ ??
¦niadanie: miska p³atków zbo¿owych z czekolad± ,jab³ko ,mandarynka
II ¶niadanie:ciastko z wi¶ni± <z lidla> , gruszka
obiad:takie miêso <te¿ z lidla >z serem i szynk± , surówka z pora, gruszka
podwieczorek: 180 g jogurtu z musli<musline z biedronki>
kolacja: ma³a bu³eczkê fitnnes z pomidorem i serkiem ze szczypiorkiem
Serio to jest P? Dla mnie to jest R...

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-17, 14:17   #1982
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518

Cytat:
Napisane przez Divino Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wczorajsze U. Bardzo proszê o ocenê .

I - jajecznica z jednego jajka, plaster szynki z indyka, kromka chleba ze s³onecznikiem, warzywa (pomidor, rzodkiewka, papryka, szczypiorek)

II - owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka, kilka orzechów laskowych, pó³ jab³ka, ³y¿ka otrêbów pszennych, cynamon)

III - makaron pe³noziarnisty z duszonymi polêdwiczkami wieprzowymi, kalafior, broku³y

IV - jab³ko (bardzo du¿e )

V - omlet z jednego jajka ze szczypiorkiem, pó³ serka wiejskiego lekkiego, warzywa (pomidor, rzodkiewka, papryka)

do picia: 2x kawa z mlekiem, czerwona herbata, woda

To jest R, a nie U.
Stary 2013-11-17, 14:29   #1983
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

Przepraszam za t± euforiê,ale muszê. Zjadlam do teraz juz 2800kcal! Czeka mnie tort u babci u porzadna kolacja skladajaca sie z 3 kanapek,calej makreli,serka wiejskiego zmieszanego z 250g twarogu tlustego swojskiego i wiecie co? Mam za 2 miesiace studniowke i musze lepiej wygladac. Musze!
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 14:45   #1984
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

U/P

I(9.00): manna (25g), 3 du¿e ¶liwki
II(11.30): dwie kromki ciemnego chleba z pomidorem, 150g broku³
III(15.00): ry¿ (45g) z gruszk± (150g) i 1/2jab³ka (150g) (trochê dziwny zestaw, ale próbowa³am zrobiæ omleta, co skoñczy³o siê ma³± kuchenn± katastrof± i chcia³am zrobiæ cos innego na szybko z rzeczy, które mia³am w kuchni)
IV(17.00): jogurt naturalny 175g z ³y¿k± kakao
V(19.00): jogurt owocowy 0% 450g z ³y¿eczk± kakao, herbata ze s³odzikiem

spêdzi³am w kuchni chyba wiêcej czasu ni¿ przez ca³y tydzieñ chyba jest du¿o ³atwiej siê dobrze od¿ywiaæ, jak siê siedzi w domu...

Edytowane przez SybilVane
Czas edycji: 2013-11-17 o 14:51 Powód: literówki
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:01   #1985
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam za t± euforiê,ale muszê. Zjadlam do teraz juz 2800kcal! Czeka mnie tort u babci u porzadna kolacja skladajaca sie z 3 kanapek,calej makreli,serka wiejskiego zmieszanego z 250g twarogu tlustego swojskiego i wiecie co? Mam za 2 miesiace studniowke i musze lepiej wygladac. Musze!
Dobrze wygl±daæ w wymarzonej kiecce na studniówce - to siê nazywa motywacja Trzymam kciuki, ¿eby¶ w tym wytrwa³a. I super studniówki ¿yczê (w stosownym czasie pewnie ¿yczenia ponowiê ).

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ
U/P

III(15.00): ry¿ (45g) z gruszk± (150g) i 1/2jab³ka (150g) (trochê dziwny zestaw, ale próbowa³am zrobiæ omleta, co skoñczy³o siê ma³± kuchenn± katastrof± i chcia³am zrobiæ cos innego na szybko z rzeczy, które mia³am w kuchni)

spêdzi³am w kuchni chyba wiêcej czasu ni¿ przez ca³y tydzieñ chyba jest du¿o ³atwiej siê dobrze od¿ywiaæ, jak siê siedzi w domu...
Je¶li tak definiujesz dobre od¿ywianie... Ty w ogóle czytasz co siê do Ciebie pisze czy wiesz lepiej?
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:06   #1986
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Dzisiejsze P (Wsta³am o 11 -dawno tak pó¼no nie wstawa³am )

Sniadanie

- pó³ talerza obiadowego sa³atki jarzynowej z majonezem (ledwo zmie¶ci³am ,ale jest megaa!!! )

- kromki ¿ytniego z ziarnami
ser lazur b³êkitny 4 plastry
2 plastry fileta pieczonego / pomidor/ szczypiorek
twaróg z mas³em i ¶mietan± na to ³y¿ka miodu

i potem 2 lub 3 ³y¿eczki miodu ze s³oika oczywi¶cie xd

2 sniadanie

-3 kawa³ki kulebiaka mniammm
-jab³ko
- 3 delicje
- 3 kostki ritter rumowa
- ciastko kokosowe

Obiad
- barszcz ukraiñski gotowany na 4 udkach zabielny ¶mietan± no to miske 0,5 l zjad³am <333
-udko z zupki
- 3 kostki ritter

Podwieczorek ( bedzie)
- makaron z twarogiem pe³not³ustym , cukrem i mas³em (200 g suchego +300 g twarogu <3,mase³ko i cukier sypie z pojemnika ,wiec nie wiem ile , tyle zeby bylo s³odkie )

i pownie znów co¶ z czekolad

Kolacja (potem napisze bo nie wiem )

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Powodzenia Ale nie licz kcal
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:07   #1987
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

O tak,tak. Wygladac kobieco. O tym marze. Stwierdzilam,ze jak dobije do 48kg wtedy zaczne wlaczac aktywnosc fizyczna,bo oczywisci nie chodzi o to,zeby sie spasc. Wiem,ze od zdrowego jedzenia tyje sie tak samo jak od niezdrowego i oszukiwac sie nie ma co. Z drugiej strony nie wiem czy nie przeginam,bo chodze wrecz obzarta 3500kcal robi swoje. W jednym posilku jem 6 kanapek,250g twarogu i do tego np makrele. Moze to zle wplynac? Ostatnio dietetyczka mi powiedziala,ze czestotliwosc posilkow nie ma znaczenia,licza sie dostarczone kalorie. Czy to 2000 tys w 2 posilkach czy w 6.
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:31   #1988
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
U/P

A co Ty w tej kuchni robi³a¶ tyle czasu, skoro nie zjad³a¶ nic warto¶ciowego? Manna na mleku? A gdzie wêdlina do tego chleba? Posmaruj go jakim¶ mas³em, po³ó¿ dobr± wêdlin±, sa³atê, warzywa. Ciemny chleb z pomidorem, no bez przesady. Zjedz porz±dne ¶niadanie. Obiad, który zjad³a¶ to nie obiad. Gdzie jest miêso? Gdzie warzywa? Ry¿ z owocami to jak dla mnie jaki¶ podwieczorek co najwy¿ej. Tak ciê¿ko wzi±æ chocia¿by pier¶ z kurczaka i usma¿yæ j± z jakimi¶ warzywami, czy sosem, dodaæ do tego surówkê i to zje¶æ z ry¿em? Przynajmniej by to jak obiad wygl±da³o. Nie trzeba mieæ niewiadomo jakich zdolno¶ci kulinarnych. Zreszt± ju¿ sam pomys³ omleta na obiad moim zdaniem g³upi, bo to mo¿e byæ raczej drugie ¶niadanie albo kolacja, a i to z porz±dnymi dodatkami. Te jogurty to jak dla mnie w ogóle tragedia. Jogurtami siê nie najesz. Gdzie jest jaka¶ porz±dna kolacja z bia³kiem?
I uwa¿asz, ¿e to jest dobre od¿ywanie siê?
Po co w ogóle tak dok³adnie wa¿ysz to, co jesz? Ja jestem na redukcji i na oko biorê produkty.
Ogarnij siê.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2013-11-17 o 15:40
syklamen jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:40   #1989
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

dzisiejsza eRka:

¶niadanie 10:30: owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych) na mleku 2% (pó³ szklanki) z malinami i orzechami w³oskimi (gar¶æ)
12:30 zumba
II ¶niadanie 13:40: 3 kawa³ki (ok.55g) chleba z szynk±, ogórkiem i mas³em (cienko)
Obiad 16:00: po³owa cukinii faszerowana miêsem mielonym, cebulk±, ¶rodkiem cukinii i fet±, ca³y farsz siê nie zmie¶ci³ wiêc ugotowa³am 30g makaronu,wymiesza³am i zjad³am do cukinii
Podwieczorek: planujê serek wiejski z miodem
Kolacja: planujê jajecznicê z 2 jaj z pomidorem

i jak?

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:41   #1990
antenn087
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 336

Ej a je¶li zamienni³abym sobie podwieczorek z kolacj±???
Wole wieczorem do serialu sobie zje¶æ budyñ
Mam tak± wielk± ochotê na budyñ ale dalej mam opory...
JESTEM BEZNADZIEJNA BOJE SIÊ BUDYNIU!!!
antenn087 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 15:52   #1991
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

U

¦ I 4 nale¶niki na m±ce orkiszowej pe³noziarnistej (sma¿one bez t³uszczu, bo z oliw± z oliwek w ¶rodku): 2 z domowym d¿emem porzeczkowym, 1 z po³ow± banana i ³y¿k± wiórków kokosowych, 1 z ok 10-15 dag twarogu pó³t³ustego z jogurtem, cynamonem i cukrem wanilinowym + Inka = ¶niadanie mistrzów )

¦ II kanapka z chleba ¿ytniego z mas³em z wiejskim jajem na twardo, 150g kupnej surówki z bia³ej kapusty

O micha ogórkowej zabielanej jogurtem z grzankami tymiankowymi z chleba ¿ytniego sma¿onymi na ma¶le, udziec z kurczaka z zupy bez skóry

P pewnie bêdzie co¶ lekkiego, bo dzisiaj jaka¶ najedzona ju¿ chodzê - jogurt naturalny, pó³ banana, pestki s³onecznika

K sa³atka z 1/3 makreli, twarogu granulowanego 150-200g, 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em, pomidor

ca³y dzieñ w jednej pozycji, na ty³ku, przy biurku - nauka

Edytowane przez buty_na_plaskim
Czas edycji: 2013-11-17 o 15:53
buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 16:02   #1992
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Pomyli³a¶ w±tki....

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 16:06   #1993
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
U/P

Nie w±tpiê ¿e na robieniu herbaty. No chyba ¿e masz w kuchni krowê i doisz j± na te jogurty...
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 16:23   #1994
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez cpp Poka¿ wiadomo¶æ
Dobrze kojarzê, ¿e chcia³a¶ dostaæ siê na medycynê? Uda³o siê?

Twoje ¶niadanie
Ja? Nie, musia³a¶ z kim¶ pomyliæ Ja jestem umys³ ¶cis³y - uczelnia techniczna

Kocham po³±czenie capri z pesto

No to dzisiejsze U:

I 2 du¿e muffiny marchewkowo-orzechowe posmarowane ricott± z syropem klonowym i cynamonem

II muffina jw, banan

III pe³noziarnisty makaron z sosem pomidorowym, zio³ami i to³pyg± zapiekany pod mozzarell±, sa³ata lodowa z winegretem i szczypiorkiem

kakao naturalne na mleku

IV kanapki z chleba orkiszowego z pesto bazyliowym, serem capri, ogórkiem i papryk± / pesto, wêdonymi szprotami, ogórkiem, rukol± i orzeszkami pinii

do picia ponadto: woda, czarna kawa x2, pokrzywa
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 16:52   #1995
SybilVane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
A co Ty w tej kuchni robi³a¶ tyle czasu, skoro nie zjad³a¶ nic warto¶ciowego? Manna na mleku? A gdzie wêdlina do tego chleba? Posmaruj go jakim¶ mas³em, po³ó¿ dobr± wêdlin±, sa³atê, warzywa. Ciemny chleb z pomidorem, no bez przesady. Zjedz porz±dne ¶niadanie. Obiad, który zjad³a¶ to nie obiad. Gdzie jest miêso? Gdzie warzywa? Ry¿ z owocami to jak dla mnie jaki¶ podwieczorek co najwy¿ej. Tak ciê¿ko wzi±æ chocia¿by pier¶ z kurczaka i usma¿yæ j± z jakimi¶ warzywami, czy sosem, dodaæ do tego surówkê i to zje¶æ z ry¿em? Przynajmniej by to jak obiad wygl±da³o. Nie trzeba mieæ niewiadomo jakich zdolno¶ci kulinarnych. Zreszt± ju¿ sam pomys³ omleta na obiad moim zdaniem g³upi, bo to mo¿e byæ raczej drugie ¶niadanie albo kolacja, a i to z porz±dnymi dodatkami. Te jogurty to jak dla mnie w ogóle tragedia. Jogurtami siê nie najesz. Gdzie jest jaka¶ porz±dna kolacja z bia³kiem?
I uwa¿asz, ¿e to jest dobre od¿ywanie siê?
Po co w ogóle tak dok³adnie wa¿ysz to, co jesz? Ja jestem na redukcji i na oko biorê produkty.
Ogarnij siê.
Ze 40min zesz³o mi na przygotowywanie omleta, który i tak skoñczy³ w ¶mietniku (a patelniê ledwo domy³am) wiêc to co piszesz o sma¿eniu kurczaka to dla mnie zupe³nie niemo¿liwe, zw³aszcza, ¿e jestem wege (na sojowe wynalazki po prostu szkoda mi kasy, dlatego staram siê je¶æ tego omleta z 2 jaj raz w tygodniu, ¿eby by³o bia³ko)

Mleka i mas³a nie jem ze wzglêdu na zapach (ewentualnie mo¿e byæ mleko w kawie)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 17:12   #1996
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Ze 40min zesz³o mi na przygotowywanie omleta, który i tak skoñczy³ w ¶mietniku (a patelniê ledwo domy³am) wiêc to co piszesz o sma¿eniu kurczaka to dla mnie zupe³nie niemo¿liwe, zw³aszcza, ¿e jestem wege (na sojowe wynalazki po prostu szkoda mi kasy, dlatego staram siê je¶æ tego omleta z 2 jaj raz w tygodniu, ¿eby by³o bia³ko)

To Twój wybór chyba, ¿eby byæ wege wiêc chyba wiesz, ¿e wi±¿e siê z tym fakt, ¿e trzeba odpowiednio zastêpowaæ miêso innymi produktami. A skoro szkoda Ci kasy na produkty sojowe to lepiej faktycznie siê g³odziæ i dostarczaæ pustych kalorii jogurtami owocowymi 0%. Zastêpowanie nimi kolacji jest zupe³nie pozbawione sensu.
Nie wiem, co takiego okropnego jest w zapachu mleka i mas³a, ale ok. Czyli ta manna by³a na wodzie? Rzeczywi¶cie pe³nowarto¶ciowe ¶niadanie: manna na wodzie i ¶liwka.
Masz do kogo¶ pretensje, ¿e nie potrafisz zrobiæ omleta? Proponujê wiêc siê nauczyæ, podobno trening czyni mistrza. Bo w ¿yciu nie da siê jechaæ ci±gle tylko na kromkach chleba z pomidorem i jogurtach. Kiedy¶ bêdziesz musia³a co¶ ugotowaæ.
Stary 2013-11-17, 17:16   #1997
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

[/COLOR]
Cytat:

We¼ dziewczyno skoñcz bo chyba nie wiesz co mówisz. Ty nie jeste¶ wege tylko co najwy¿ej pro-ana.
Dieta wegetariañska nie opiera siê na 2 owocach dziennie i jogurtach. Gdzie ¶wie¿e warzywa? Gdzie orzechy i nasiona? Nie lubisz mleka - czemu nie u¿ywasz ro¶linnego? Gdzie jakie¶ ro¶linne ¼ród³a bia³ka??! Fasoli lub ciecierzycy z puszki te¿ nie umiesz zje¶æ?? I skoro tolerujesz nabia³ to czemu nie jesz sera, albo wiêcej jajek? Zobacz jak jedz± inne dziewczyny jest tu kilka wege, np jad³ospisy Ervishy.
To nie to ¿e Ty nie umiesz gotowaæ, czy brak Ci czasu i pomys³ów, Ty po prostu nie chcesz je¶æ!
Stary 2013-11-17, 17:24   #1998
Reavela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 186

moje dzisiejsze R jestem zadowolona, wysz³o jakie¶ 1800 kcal.

I:owsianka z 5 ³y¿ek p³atków, 1 ³y¿ki otr±b pszennych na wodzie, z gruszk±, 2 ³y¿kami soku malinowego, ³y¿eczk± kandyzowanych owoców (bez siarki), ³y¿eczk± d¿emu brzoskwiniowego
(nie wiem za bardzo czym podbijaæ warto¶æ owsianki, bo nabia³u nie jem, jaja rzadko i jak ju¿ to wolê je wple¶æ w inne, osobne posi³ki, tutaj mi ³adnie wysz³o kcal, ale z drugiej strony sam cukier prawie)
II:pieczone dwa go³±bki (kasza gryczana, jêczmienna, ry¿ br±zowy, indyk) z ketchupem
~ gar¶æ orzechów w³oskich, gruszka
III:stek wo³owy, kasza gryczana, æwik³a
~ 40 minut æwiczeñ z Cassey (pilates)
IV:domowa bu³ka pe³noziarnista (ze s³onecznikiem); jedna po³owa z pieczonym pasztetem indyczym, pomidorem, a druga z mas³em i pomidorem.

bêdzie kolacja:
V:kwa¶ny barszcz czerwony z jajkiem
Reavela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 17:26   #1999
Iwoka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 741

Cytat:

Raczej nie potrzeba sojowych wynalazków, ¿eby uzupe³niæ bia³ko. Groch czy fasola (choæby z puszki) cenowo wyjd± Ciê tak samo jak jogurty. Albo nawet taniej, bo jak kupisz wielkie opakowanie to nie zjesz na jeden posi³ek tylko bêdziesz mia³a na kilka... I nie wiem te¿ jak robi³a¶ tego omleta przez 40 minut. Nawet moja 9-letnia siostra przy niewielkiej pomocy jest w stanie go zrobiæ...

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 17:29   #2000
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
Napisane przez Reavela Poka¿ wiadomo¶æ

I:owsianka z 5 ³y¿ek p³atków, 1 ³y¿ki otr±b pszennych na wodzie, z gruszk±, 2 ³y¿kami soku malinowego, ³y¿eczk± kandyzowanych owoców (bez siarki), ³y¿eczk± d¿emu brzoskwiniowego
(nie wiem za bardzo czym podbijaæ warto¶æ owsianki, bo nabia³u nie jem, jaja rzadko i jak ju¿ to wolê je wple¶æ w inne, osobne posi³ki, tutaj mi ³adnie wysz³o kcal, ale z drugiej strony sam cukier prawie)
II:pieczone dwa go³±bki (kasza gryczana, jêczmienna, ry¿ br±zowy, indyk) z ketchupem
~ gar¶æ orzechów w³oskich, gruszka
III:stek wo³owy, kasza gryczana, æwik³a
~ 40 minut æwiczeñ z Cassey (pilates)
IV:domowa bu³ka pe³noziarnista (ze s³onecznikiem); jedna po³owa z pieczonym pasztetem indyczym, pomidorem, a druga z mas³em i pomidorem.

bêdzie kolacja:
V:kwa¶ny barszcz czerwony z jajkiem
Ja bêdê nudna - do owsianki orzechy, wiórki kokosowe, kakao... no i lepsze by by³y owoce ni¿ d¿em (chyba ¿e domowy?), chocia¿ czasem oczywi¶cie mo¿e byæ.

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 17:38   #2001
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Iwoka Poka¿ wiadomo¶æ
I nie wiem te¿ jak robi³a¶ tego omleta przez 40 minut. Nawet moja 9-letnia siostra przy niewielkiej pomocy jest w stanie go zrobiæ...
A to mo¿e ma kury i liczy³a ³±cznie z czasem zniesienia...
Zapewne ca³a pomoc to odwrócenie
Stary 2013-11-17, 17:48   #2002
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 212

Cytat:
Napisane przez Reavela Poka¿ wiadomo¶æ

Wiadomo - orzechy, wiórki, tak jak napisa³a dziewczyna przede mn± albo pestki dyni, teraz przyda siê solidna dawka magnezu. Jeszcze mo¿na kupiæ lepsze mas³o orzechowe lub gorzk± czekoladê, najlepiej tak± m.in. 70%. Takie rzeczy nawet na redukcji w rozs±dnej ilo¶ci s± mile widziane Kandyzowane owoce zast±pi³abym rodzynkami/suszonymi ¶liwkami/daktylami.
A co do jajka: ja ostatnio pokocha³am owsiankê z nim. Szczególnie ubite bia³ko nadaje takiej konsystencji... jakbym jad³a puch
Seducer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 18:00   #2003
Iwoka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 741

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
A to mo¿e ma kury i liczy³a ³±cznie z czasem zniesienia...
Zapewne ca³a pomoc to odwrócenie
To chyba jakie¶ niedo¿ywione te kurki

Gdzie tam... Odwracanie to jej specjalno¶æ. Omlet wychodzi w setce czêsci i dumna z siebie zawsze mówi, ze zrobi³a "cesarski" Pomoc g³ównie polega po prostu na pilnowaniu, ¿eby siê tam gdzie¶ nie poparzy³a itd. Zreszt± ona od ma³ego przebywa ze mn± w kuchni, wiêc jakie¶ tam "drobniejsze" potrawy jej nie straszne A ju¿ placki w formie kwiatka to jej "hicior nad hiciorami"

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-17, 18:31   #2004
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Jajka to Ty powinna¶ je¶æ prawie codziennie a nie tylko raz w tygodniu i to w postaci omletu... Mozesz jesæ pasty jajeczne, sa³atki, gotowane jajka... Poza tym nie tylko jajka s± ¼ród³em bia³ka... ro¶liny str±czkowe - fasolê (czarna, bia³a, czerwona, zielona, kolorowa, mung), cieciorkê, sojê, groch, soczewica (br±zowa, zielona, czerwona) i bób w po³±czeniu z z produktami pe³noziarnistymi dostrczaj± komplet niebêdnych aminokwasów.

do tego orzechy, pestki dyni, s³onecznika... twarogi, sery ale nie te odt³uszczne... jest du¿o ¼róde³ bia³ka wystarczy tylko poczytaæ..

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
[/COLOR]

We¼ dziewczyno skoñcz bo chyba nie wiesz co mówisz. Ty nie jeste¶ wege tylko co najwy¿ej pro-ana.
Dieta wegetariañska nie opiera siê na 2 owocach dziennie i jogurtach. Gdzie ¶wie¿e warzywa? Gdzie orzechy i nasiona? Nie lubisz mleka - czemu nie u¿ywasz ro¶linnego? Gdzie jakie¶ ro¶linne ¼ród³a bia³ka??! Fasoli lub ciecierzycy z puszki te¿ nie umiesz zje¶æ?? I skoro tolerujesz nabia³ to czemu nie jesz sera, albo wiêcej jajek? Zobacz jak jedz± inne dziewczyny jest tu kilka wege, np jad³ospisy Ervishy.
To nie to ¿e Ty nie umiesz gotowaæ, czy brak Ci czasu i pomys³ów, Ty po prostu nie chcesz je¶æ!
Dziêkujê za mi³e s³owa

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoka Poka¿ wiadomo¶æ
Raczej nie potrzeba sojowych wynalazków, ¿eby uzupe³niæ bia³ko. Groch czy fasola (choæby z puszki) cenowo wyjd± Ciê tak samo jak jogurty. Albo nawet taniej, bo jak kupisz wielkie opakowanie to nie zjesz na jeden posi³ek tylko bêdziesz mia³a na kilka... I nie wiem te¿ jak robi³a¶ tego omleta przez 40 minut. Nawet moja 9-letnia siostra przy niewielkiej pomocy jest w stanie go zrobiæ...
No w³a¶nie A orzechy lub te fistaszki (kosztuj± niewiele a starczaj± na d³ugo)

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Moje U

I owsianka (na napoju orzechowym) z pomarañcz±, gorzk± czekolad±, pra¿onymi orzechami w³oskimi i przypraw± do piernika

II Szakszuka, 2 kromki domowego pieczywa, kilka mandarynek

III Kofa z sera paneer (zrobi³am ser ) kasza gryczana, surówka, broku³y na parze z mas³em

IV z obiadu zosta³y broku³y, wkroi³am do nich fetê, pola³am jogurtem naturalnym z przyprawami i posypa³am pra¿onym sezamem

V Bêd± kanapki z Bieluchem, pomidorem (mam jeszcze swoje nie pryskane ), kie³kami rze¿uchy i gotowanymi jajkami

Stary 2013-11-17, 18:37   #2005
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Moje U

I owsianka (na napoju orzechowym) z pomarañcz±, gorzk± czekolad±, pra¿onymi orzechami w³oskimi i przypraw± do piernika

II Szakszuka, 2 kromki domowego pieczywa, kilka mandarynek

III Kofa z sera paneer (zrobi³am ser ) kasza gryczana, surówka, broku³y na parze z mas³em

IV z obiadu zosta³y broku³y, wkroi³am do nich fetê, pola³am jogurtem naturalnym z przyprawami i posypa³am pra¿onym sezamem

V Bêd± kanapki z Bieluchem, pomidorem (mam jeszcze swoje nie pryskane ), kie³kami rze¿uchy i gotowanymi jajkami
A to ciekawe, czym zastêpujesz kie³baski z jagniêciny i suszone miêso??

Oczywi¶cie bardzo ciekawe, urozmaicone, pachn±ce i pyszne menu
Stary 2013-11-17, 18:51   #2006
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
A to ciekawe, czym zastêpujesz kie³baski z jagniêciny i suszone miêso??

Oczywi¶cie bardzo ciekawe, urozmaicone, pachn±ce i pyszne menu
Pomijam w ogóle Pomidorki, papryka, przyprawy i jajca ;D

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Tym razem da³am te¿ szczypior bo wybuja³ mi w doniczce ;D

I dziêkujê za zerkniêcie

Stary 2013-11-17, 18:54   #2007
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Pomijam w ogóle Pomidorki, papryka, przyprawy i jajca ;D

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Tym razem da³am te¿ szczypior bo wybuja³ mi w doniczce ;D

I dziêkujê za zerkniêcie
My¶la³em ¿e mo¿e jakie¶ sojowe kie³baski, albo suszone pomidory i np. p³atki dro¿d¿owe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 19:00   #2008
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
My¶la³em ¿e mo¿e jakie¶ sojowe kie³baski, albo suszone pomidory i np. p³atki dro¿d¿owe
A pomy¶lê o tych pomidorach bo ani kie³bas sojowych ani p³atków dro¿d¿owych u mnie nie ma Dziêkujê za podsuniêcie pomys³u

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

Zapach mas³a te¿ Ci nie pasuje???

Stary 2013-11-17, 19:14   #2009
SybilVane
Raczkowanie

Cytat:
Zapach mas³a te¿ Ci nie pasuje???
jest straszny, najgorszy jak siê sma¿y na ma¶le - od razu mam odruch wymiotny (od zawsze tak by³o, mo¿e dlatego, ¿e w domu mnie zmuszali do jedzenia chleba z mas³em...)
Stary 2013-11-17, 20:17   #2010
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Dzisiejsze P (Wsta³am o 11 -dawno tak pó¼no nie wstawa³am )

Sniadanie

- pó³ talerza obiadowego sa³atki jarzynowej z majonezem (ledwo zmie¶ci³am ,ale jest megaa!!! )

- kromki ¿ytniego z ziarnami
ser lazur b³êkitny 4 plastry
2 plastry fileta pieczonego / pomidor/ szczypiorek
twaróg z mas³em i ¶mietan± na to ³y¿ka miodu

i potem 2 lub 3 ³y¿eczki miodu ze s³oika oczywi¶cie xd

2 sniadanie

-3 kawa³ki kulebiaka mniammm
-jab³ko
- 3 delicje
- 3 kostki ritter rumowa
- ciastko kokosowe

Obiad
- barszcz ukraiñski gotowany na 4 udkach zabielny ¶mietan± no to miske 0,5 l zjad³am <333
-udko z zupki
- 3 kostki ritter

Podwieczorek ( bedzie)
- makaron z twarogiem pe³not³ustym , cukrem i mas³em (200 g suchego +300 g twarogu <3,mase³ko i 4 ³y¿ki cukru )

po :4 kostki ritter

Kolacja
jajecznica z 2 jaj xl z cebulk± i plastrem cammemberta
2 kromki ¿ytniego
-ser lazur
-2 plastry pieczonego kurczaka + pomidor
jab³ko
kefir 400 g

I przed chwil± przyjecha³a ciocia xd o 21 i przwioz³a uwaga uwaga SERNIK KOKOSOWY mniam i choc by³am najedzona w 4 dupy no nie mog³am siê powstrzymac choc od jednego kawa³ka
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.