|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1981 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 212
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
Cytat:
To jest R, a nie U.
![]() |
#1983 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
Przepraszam za t± euforiê,ale muszê. Zjadlam do teraz juz 2800kcal! Czeka mnie tort u babci u porzadna kolacja skladajaca sie z 3 kanapek,calej makreli,serka wiejskiego zmieszanego z 250g twarogu tlustego swojskiego i wiecie co? Mam za 2 miesiace studniowke i musze lepiej wygladac. Musze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
U/P
I(9.00): manna (25g), 3 du¿e ¶liwki II(11.30): dwie kromki ciemnego chleba z pomidorem, 150g broku³ III(15.00): ry¿ (45g) z gruszk± (150g) i 1/2jab³ka (150g) (trochê dziwny zestaw, ale próbowa³am zrobiæ omleta, co skoñczy³o siê ma³± kuchenn± katastrof± i chcia³am zrobiæ cos innego na szybko z rzeczy, które mia³am w kuchni) IV(17.00): jogurt naturalny 175g z ³y¿k± kakao V(19.00): jogurt owocowy 0% 450g z ³y¿eczk± kakao, herbata ze s³odzikiem spêdzi³am w kuchni chyba wiêcej czasu ni¿ przez ca³y tydzieñ ![]() Edytowane przez SybilVane Czas edycji: 2013-11-17 o 14:51 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Dzisiejsze P (Wsta³am o 11 -dawno tak pó¼no nie wstawa³am )
Sniadanie - pó³ talerza obiadowego sa³atki jarzynowej z majonezem (ledwo zmie¶ci³am ,ale jest megaa!!! ) - kromki ¿ytniego z ziarnami ser lazur b³êkitny 4 plastry 2 plastry fileta pieczonego / pomidor/ szczypiorek twaróg z mas³em i ¶mietan± na to ³y¿ka miodu i potem 2 lub 3 ³y¿eczki miodu ze s³oika oczywi¶cie xd 2 sniadanie -3 kawa³ki kulebiaka mniammm -jab³ko - 3 delicje - 3 kostki ritter rumowa - ciastko kokosowe Obiad - barszcz ukraiñski gotowany na 4 udkach zabielny ¶mietan± no to miske 0,5 l zjad³am <333 -udko z zupki - 3 kostki ritter Podwieczorek ( bedzie) - makaron z twarogiem pe³not³ustym , cukrem i mas³em (200 g suchego +300 g twarogu <3,mase³ko i cukier sypie z pojemnika ,wiec nie wiem ile , tyle zeby bylo s³odkie ![]() i pownie znów co¶ z czekolad Kolacja (potem napisze bo nie wiem ) ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
O tak,tak. Wygladac kobieco. O tym marze. Stwierdzilam,ze jak dobije do 48kg wtedy zaczne wlaczac aktywnosc fizyczna,bo oczywisci nie chodzi o to,zeby sie spasc. Wiem,ze od zdrowego jedzenia tyje sie tak samo jak od niezdrowego i oszukiwac sie nie ma co. Z drugiej strony nie wiem czy nie przeginam,bo chodze wrecz obzarta 3500kcal robi swoje. W jednym posilku jem 6 kanapek,250g twarogu i do tego np makrele. Moze to zle wplynac? Ostatnio dietetyczka mi powiedziala,ze czestotliwosc posilkow nie ma znaczenia,licza sie dostarczone kalorie. Czy to 2000 tys w 2 posilkach czy w 6.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ty w tej kuchni robi³a¶ tyle czasu, skoro nie zjad³a¶ nic warto¶ciowego? Manna na mleku? A gdzie wêdlina do tego chleba? Posmaruj go jakim¶ mas³em, po³ó¿ dobr± wêdlin±, sa³atê, warzywa. Ciemny chleb z pomidorem, no bez przesady. ![]() I uwa¿asz, ¿e to jest dobre od¿ywanie siê? Po co w ogóle tak dok³adnie wa¿ysz to, co jesz? Ja jestem na redukcji i na oko biorê produkty. Ogarnij siê.
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-17 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
dzisiejsza eRka:
¶niadanie 10:30: owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych) na mleku 2% (pó³ szklanki) z malinami i orzechami w³oskimi (gar¶æ) 12:30 zumba II ¶niadanie 13:40: 3 kawa³ki (ok.55g) chleba z szynk±, ogórkiem i mas³em (cienko) Obiad 16:00: po³owa cukinii faszerowana miêsem mielonym, cebulk±, ¶rodkiem cukinii i fet±, ca³y farsz siê nie zmie¶ci³ wiêc ugotowa³am 30g makaronu,wymiesza³am i zjad³am do cukinii Podwieczorek: planujê serek wiejski z miodem Kolacja: planujê jajecznicê z 2 jaj z pomidorem i jak? ![]()
#1990 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 336
|
Ej a je¶li zamienni³abym sobie podwieczorek z kolacj±???
Wole wieczorem do serialu sobie zje¶æ budyñ Mam tak± wielk± ochotê na budyñ ale dalej mam opory... JESTEM BEZNADZIEJNA BOJE SIÊ BUDYNIU!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
U
¦ I 4 nale¶niki na m±ce orkiszowej pe³noziarnistej (sma¿one bez t³uszczu, bo z oliw± z oliwek w ¶rodku): 2 z domowym d¿emem porzeczkowym, 1 z po³ow± banana i ³y¿k± wiórków kokosowych, 1 z ok 10-15 dag twarogu pó³t³ustego z jogurtem, cynamonem i cukrem wanilinowym + Inka = ¶niadanie mistrzów ![]() ¦ II kanapka z chleba ¿ytniego z mas³em z wiejskim jajem na twardo, 150g kupnej surówki z bia³ej kapusty O micha ogórkowej zabielanej jogurtem z grzankami tymiankowymi z chleba ¿ytniego sma¿onymi na ma¶le, udziec z kurczaka z zupy bez skóry P pewnie bêdzie co¶ lekkiego, bo dzisiaj jaka¶ najedzona ju¿ chodzê - jogurt naturalny, pó³ banana, pestki s³onecznika K sa³atka z 1/3 makreli, twarogu granulowanego 150-200g, 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em, pomidor ca³y dzieñ w jednej pozycji, na ty³ku, przy biurku - nauka ![]()
jesiennie szczê¶liwa Edytowane przez buty_na_plaskim Czas edycji: 2013-11-17 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]() |
#1993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
![]() ![]() Kocham po³±czenie capri z pesto ![]() No to dzisiejsze U: I 2 du¿e muffiny marchewkowo-orzechowe posmarowane ricott± z syropem klonowym i cynamonem II muffina jw, banan ![]() III pe³noziarnisty makaron z sosem pomidorowym, zio³ami i to³pyg± zapiekany pod mozzarell±, sa³ata lodowa z winegretem i szczypiorkiem kakao naturalne na mleku IV kanapki z chleba orkiszowego z pesto bazyliowym, serem capri, ogórkiem i papryk± / pesto, wêdonymi szprotami, ogórkiem, rukol± i orzeszkami pinii do picia ponadto: woda, czarna kawa x2, pokrzywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mleka i mas³a nie jem ze wzglêdu na zapach (ewentualnie mo¿e byæ mleko w kawie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co takiego okropnego jest w zapachu mleka i mas³a, ale ok. Czyli ta manna by³a na wodzie? Rzeczywi¶cie pe³nowarto¶ciowe ¶niadanie: manna na wodzie i ¶liwka. Masz do kogo¶ pretensje, ¿e nie potrafisz zrobiæ omleta? Proponujê wiêc siê nauczyæ, podobno trening czyni mistrza. ![]() ![]()
![]() |
#1997 | |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
Dieta wegetariañska nie opiera siê na 2 owocach dziennie i jogurtach. Gdzie ¶wie¿e warzywa? Gdzie orzechy i nasiona? Nie lubisz mleka - czemu nie u¿ywasz ro¶linnego? Gdzie jakie¶ ro¶linne ¼ród³a bia³ka??! Fasoli lub ciecierzycy z puszki te¿ nie umiesz zje¶æ?? I skoro tolerujesz nabia³ to czemu nie jesz sera, albo wiêcej jajek? Zobacz jak jedz± inne dziewczyny jest tu kilka wege, np jad³ospisy Ervishy. To nie to ¿e Ty nie umiesz gotowaæ, czy brak Ci czasu i pomys³ów, Ty po prostu nie chcesz je¶æ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 186
|
moje dzisiejsze R
![]() I:owsianka z 5 ³y¿ek p³atków, 1 ³y¿ki otr±b pszennych na wodzie, z gruszk±, 2 ³y¿kami soku malinowego, ³y¿eczk± kandyzowanych owoców (bez siarki), ³y¿eczk± d¿emu brzoskwiniowego (nie wiem za bardzo czym podbijaæ warto¶æ owsianki, bo nabia³u nie jem, jaja rzadko i jak ju¿ to wolê je wple¶æ w inne, osobne posi³ki, tutaj mi ³adnie wysz³o kcal, ale z drugiej strony sam cukier prawie) II:pieczone dwa go³±bki (kasza gryczana, jêczmienna, ry¿ br±zowy, indyk) z ketchupem ~ gar¶æ orzechów w³oskich, gruszka III:stek wo³owy, kasza gryczana, æwik³a ~ 40 minut æwiczeñ z Cassey (pilates) IV:domowa bu³ka pe³noziarnista (ze s³onecznikiem); jedna po³owa z pieczonym pasztetem indyczym, pomidorem, a druga z mas³em i pomidorem. bêdzie kolacja: V:kwa¶ny barszcz czerwony z jajkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 741
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 212
|
Cytat:
![]() ![]() A co do jajka: ja ostatnio pokocha³am owsiankê z nim. Szczególnie ubite bia³ko nadaje takiej konsystencji... jakbym jad³a puch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 741
|
Cytat:
![]() Gdzie tam... Odwracanie to jej specjalno¶æ. Omlet wychodzi w setce czêsci i dumna z siebie zawsze mówi, ze zrobi³a "cesarski" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego orzechy, pestki dyni, s³onecznika... twarogi, sery ale nie te odt³uszczne... jest du¿o ¼róde³ bia³ka wystarczy tylko poczytaæ.. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Moje U I owsianka (na napoju orzechowym) z pomarañcz±, gorzk± czekolad±, pra¿onymi orzechami w³oskimi i przypraw± do piernika II Szakszuka, 2 kromki domowego pieczywa, kilka mandarynek III Kofa z sera paneer (zrobi³am ser ![]() IV z obiadu zosta³y broku³y, wkroi³am do nich fetê, pola³am jogurtem naturalnym z przyprawami i posypa³am pra¿onym sezamem V Bêd± kanapki z Bieluchem, pomidorem (mam jeszcze swoje nie pryskane ![]()
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywi¶cie bardzo ciekawe, urozmaicone, pachn±ce i pyszne menu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Tym razem da³am te¿ szczypior bo wybuja³ mi w doniczce ;D I dziêkujê za zerkniêcie ![]()
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Zapach mas³a te¿ Ci nie pasuje???
![]() |
#2009 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Dzisiejsze P (Wsta³am o 11 -dawno tak pó¼no nie wstawa³am )
Sniadanie - pó³ talerza obiadowego sa³atki jarzynowej z majonezem (ledwo zmie¶ci³am ,ale jest megaa!!! ) - kromki ¿ytniego z ziarnami ser lazur b³êkitny 4 plastry 2 plastry fileta pieczonego / pomidor/ szczypiorek twaróg z mas³em i ¶mietan± na to ³y¿ka miodu i potem 2 lub 3 ³y¿eczki miodu ze s³oika oczywi¶cie xd 2 sniadanie -3 kawa³ki kulebiaka mniammm -jab³ko - 3 delicje - 3 kostki ritter rumowa - ciastko kokosowe Obiad - barszcz ukraiñski gotowany na 4 udkach zabielny ¶mietan± no to miske 0,5 l zjad³am <333 -udko z zupki - 3 kostki ritter Podwieczorek ( bedzie) - makaron z twarogiem pe³not³ustym , cukrem i mas³em (200 g suchego +300 g twarogu <3,mase³ko i 4 ³y¿ki cukru ) po :4 kostki ritter Kolacja jajecznica z 2 jaj xl z cebulk± i plastrem cammemberta 2 kromki ¿ytniego -ser lazur -2 plastry pieczonego kurczaka + pomidor jab³ko kefir 400 g I przed chwil± przyjecha³a ciocia xd o 21 i przwioz³a uwaga uwaga SERNIK KOKOSOWY mniam i choc by³am najedzona w 4 dupy no nie mog³am siê powstrzymac choc od jednego kawa³ka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.