|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
Widzę, że nie tylko ja martwię się jak to będzie razem wyglądało. ![]() Faktycznie na zdjęciach ładnie to razem wygląda. Jakby chciał to by wytrzymał Kwestia nastawienia
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Erudycja
|
nosicie pierscionek na tym palcu co obrączkę? Hmm ja nosze na srodkowym palcu a obrączkę bede na serdecznym... Źle robię?
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() która z Was jest w trakcie/ po poradni? i musi zrobić kalendarzyk? |
|
|
|
#2494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lemon_Drop fascinata mam takie samo zdanie jak Wy na temat targów. My byliśmy na tych w Krakowie i naprawdę szału nie było ;/
Raz: cena! 15zł, a byliśmy w kilka osób także totalne zdzierstwo ;/ Dwa: Milion ludzi, wąskie przejścia, nigdzie się nie można dopchać, do głupich obrączek ustawiały się kolejki po 15% zniżki, to ja już pierdzielę wolę na spokojnie u jubilera usiąść i się zdecydować. Tym bardziej, że wśród setek ulotek jakie nam wepchnęli znalazły się inne zniżki. Trzy: Większość wystawców to sale, foto i kamera - wszystko już mamy, a tego co mnie interesowało czyli floryści itp. albo jakiekolwiek inspiracje na wystrój, zaproszenia było baaaardzo mało ;/ Nawet gdybym nie miała foto i kam to wątpię żebyśmy w takich warunkach dali radę kogoś wybrać na spokojnie ... Cytat:
Cytat:
Uważam, że mogę jeszcze sto razy zmienić zdanie więc nie ma sensu się spieszyć, a kupować wszystko 10 miesięcy wcześniej i składować żeby zbierało kurz jakoś mi się nie chce ![]() Cytat:
![]() Ja na początku myślałam żeby nosić razem, ale że spodobały mi się obrączki z diamencikami będę chyba musiała rozdzielić Chociaż zaręczynowy też jest z diamentem.A u nas dzisiaj mija pół roku od zaręczyn, a tym samym 4,5 roku bycia razem ![]()
|
|
#2495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwyczajowo nosi się na serdecznym prawej ręki, a potem przenosi się na lewą rękę żeby na prawą móc założyć obrączkę. Tak jest w książce "Wesele polskie" napisane. Ale widziałam trochę osób, które noszą tak jak Ty chcesz. |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie.
Cytat:
z tego co wiem, to tak to w Polsce wygląda 'z teorii', że nosi się na palcu serdecznym prawej dłoni, a po ślubie przekłada na lewą by zrobić miejsce obrączce. uważam, jednak, że jak to oczywiście kwestia gustu i tego jak komu wygodniej. ja jeśli 'technicznie' się uda zamierzam pierścionka nie przekładać i nosić razem z obrączką.
|
|
|
#2497 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż oglądałam wiele zdjęć na necie i na niektórych oczach one b. sztucznie wyglądają, a ja mam średnio-małe oczy więc, też się tego obawiam... poza tym moja makijażystka o nich pisała na blogu i mówiła, że na początku jej było z nimi bardzo niewygodnie ![]() Cytat:
Mierzyłam dziś obrączki i żadna nie wygląda dobrze noszona na jednym palcu z pierścionkiem, w dodatku pani jubiler ostrzegła, że będą się niszczyć jedno od drugiego. Ja i tak chciałam nosić osobno, ale jednak chciałabym, żeby obrączka choć trochę korespondowała z pierścionkiem, więc chciałabym odrobinę tego białego złota mieć...Cytat:
Ja "toleruję" pierścionki tylko na serdecznym palcu, na innych mi się nie podoba. Dlatego teraz noszę zaręczynowy na serdecznym prawej ręki, a po ślubie on idzie na serdeczny lewej ręki, a jego miejsce zastępuje obrączka ![]() mojakaren, mam identycznie zdanie na temat targów... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-11-17 o 18:22 |
|||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
na serdecznym nosi sie obrączki, ja teraz pierścionek nosze na nim
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2013-11-17 o 18:27 |
|
|
|
#2499 |
|
Erudycja
|
Aha
u mnie nie zdałoby to egzaminu, zeby pozniej przelozyc, bo srodkowy mam o rozmiar wiekszy niz serdeczny, a razem nosic nie chce bo mi nie wygodnie bylo pprzy przymierzaniu. Ewentualnie przeloze na srodkowy lewej reki, on tez jest szczuplejszy niz ten na prawej ale tylko troche. Jakas taka niewymiarowa jestem poszukam aparatu i zrobie zdjecie swojej cizu slubnej i postaram sie wkleic
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
uff nadrobiłam Was, piszecie jak szalone ![]() U mnie weekend był zalatany, teraz dopiero mam chwilkę ![]() ze spraw ślubnych dokupiliśmy jeszcze trochę wina, byłam u dziadków sprawdzić jak idzie ich produkcja bo robią nam swojskie wino na stół wiejski ![]() W Białymstoku są 8 grudnia targi ślubne, namawiam Tż żeby iść! Dzięki za info w sprawie białostockich salonów ![]() Pamiętacie miałam Wam wstawić dietę. Schudłam w 2 miesiące 7 kg. Ta dieta jest napisana na 14 dni, ja ją stosowałam przez 28 dni, plus potem następny miesiąc już jej się nie trzymałam ale jadłam bardzo podobnie, plus troszkę ćwiczyłam. Tam jest dużo drobiu w niej bo była pisana pode mnie, ale wieprzowina i wołowina mile widziana ![]() Mam ją w wordzie ale nie chce mi się tutaj wstawić, nie wiem dlaczego..
|
#2501 |
|
Erudycja
|
http://fotowrzut.pl/X32MX9BKJ1
moja biżu. Martwi mnie jedynie łańcuszek ;/
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak btw. to nie jest metoda kalendarzyka, kalendarzyk był 100 lat temu i widać zakorzenił się mocno to jest metoda 3 wskaźnikowa (kalendarzyk wyznaczał dni płodne na podstawie jednej danej )ja też planuję nosić obrączkę razem z zaręczynowym, czasami będę zmieniała i zaręczynowy będzie na lewej dłoni a czasami na palcu środkowym prawej dłoni, ale docelowo będą razem, tak mi się podoba dziś mija 7 lat i 5 miesięcy razem z TŻ
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-11-17 o 19:08 |
|
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Załącznik 5483125
Załącznik 5483126 Wstawiam w pdf dietka
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przekładam zaręczynowy na lewą rękę, bo mój zaręczynowy z obrączka nie będzie współgrał raczej
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
![]() my bylismy dzis na targach w sosnowcu - ale nic ciekawego nie bylo. ciast troche pojedlismy ;pd Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pierwszy raz miałam okazję skosztować fontanny z czekolady ;D
ale robi bałagan :P
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszem i wobec ogłaszam, że w ramach postępów ślubnych ZAMÓWIŁAM BUTY!
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie nie wiem co z tymi linkami, nie chcą się wstawiać te załączniki ehhh
|
#2510 | |||
|
Raczkowanie
|
Właśnie wypiliśmy z moim K. winko z biedry, białe wytrawne, jakaś promocja jest teraz na nie, kosztuje chyba 16zł (muszę na paragon spojżeć jeszcze), jest PRZE-PYSZ-NE!! wcale nie czuć że wytrawne, bardziej jakby półwytrawne, normalnie chyba po jutrze jak będe miała wolne to skoczymy po 10 butelek, póki jest
szczerze polecam, nazywa się BARBEITOS, ładna butelka, elegancka etykieta. Cytat:
to norma raczej ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję butów Edytowane przez Aśkun19 Czas edycji: 2013-11-17 o 19:26 |
|||
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Swiat_Katarzyny sliczne kolczyki! Koniecznie sie pochwal jak dota
![]() Say_hello gratulacje obrączek, bardzo ładnie się prezentują i Twoja i TŻta, a banan też niczego sobie ![]() Ijaa to chwal się butami ![]() Ja zaręczynowy noszę na serdecznym lewej ręki i obrączke też będę miała na serdecznym lewej ręki wraz z pierścionkiem, bo w UK taka tradycja ![]() Co do targow ja bylam na jednych u siebie i u nas fajnie bylo duzo tortow testowalismy i widzialam prace mojej florystki i duzo probek kosmetykow i perfum dostalam coc nie bardzo wiem z jakiej racji na targach slubnych ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Nie było mnie od czwartku, ale tylko dlatego, że zaczął się mój maraton po salonach i mierzenie sukien ślubnych. Jestem załamana.
1 - typ księżniczki - od razu mi się spodobała, moim siostrom i mamie też. Było wow nawet. gorset ma śliczny. Mam jego zdjęcie z bliska. Ma minut - gorset z tyłu jest za krótki tzn. jest prawie 20 cm (wg mojej sis) do sznurowania, wygląda jakby był za mały (a był wręcz za duży). 2 - to jest chyba mój typ - ma w sobie coś z księżniczki, tak jak chciałam. Usunęłabym tylko łączenie w biuście i kształt gorsetu na górze były w serce. Kolor sukienki byłby biały. 3 - podobają mi się księżniczki z opuszczonym stanem tzw. przedłużony gorset. Ta w tym zakresie spełnia moje oczekiwania, ale sis twierdzi, że mnie poszerza :P 4 - nie jest moim faworytem, ale ma coś w sobie.... 5 - i to jest typ mich sióstr i mamy, oczywiście kolor byłby biały i bez szarfy pod biustem. Jest bardzo zdobna na gorsecie. Ja boję się, że w kolorze białym i bez szarfy straci urok. Przeszkadzają mi tez te wycięcia takie asymetryczne (albo jestem przewrażliwiona). Sis twierdzi, że w białym kolorze te "ząbki" wycięte nie będą się tak rzucać w oczy, a one mi chyba przeszkadzają. We wszystkich sukienkach czuję się bardzo dobrze, są lekkie i naprawdę piękne, ale proszę Was o opinie jako niezależne grono
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
robiłaś sama czy ściągałaś z neta?
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() według mnie noc poślubna powinna być cudowna, niezapomniana, a pierwszy raz zwykle nie jest aż tak przyjemny, czasem towarzyszy ból, penis ma ciężko pierwszy raz wejść bo jest ciasno itp, no i nie chciałabym zalać się krwią we własną noc poślubną
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2013-11-17 o 19:41 |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://psnnpr.com/images/stories/MET...przykl_typ.pdf no__doubt Nie jestem zwolenniczką księżniczek, ale jeśli miałabym już wybrać to chyba postawiłabym na sukienkę nr 4. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-11-17 o 19:47 |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale patrząc z bliska, w każdej wyglądasz bardzo dobrze !! Najmniej podoba mi się chyba 1 (te v na końcu gorsetu) i 3, gdzie też ten tiul zaczyna się dość nisko. Bardzo ładnie wyglądasz też w 4 ! Co do 5, mam też obawy, że bez szarfy będzie wyglądać trochę "łyso". Na zasadzie, że czegoś tam brakuje. I jeśli miałabym radzić, to wybierać między 2 lub 4 ![]() Chyba mamy podobne sylwetki i wiem, jak trudno znaleźć coś fajnego. Bo właściwie we wszystkim wygląda się dobrze. No ale dobrze to za mało ![]() PS: Ile masz wzrostu?
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2013-11-17 o 19:43 |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Buty to nic specjalnego bo zdecydowałam, że kupuję taneczne. Daleko im więc to perełek z wysokiej półki.
![]() Wklejam w załączniku. Wzięłam z dłuższym paskiem i zdecyduję czy zostawić taki na skos, czy obciąć i zrobić krótszy. ![]() Aaaa i moje będą w kolorze fioletowym. ![]() Cytat:
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
no_doubt
wg mnie najlepiej wyglądasz w 2 i 3. w ogóle to najbardziej mi się one też podobają
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do obrączki, ja mam taki problem, że palce mam bardzo szczupłe ale kostki za to bardzo grube. Takie konary
to pierścionek zaręczynowy pasuje mi tylko na serdeczny prawej ręki... i chyba będę nosiła i obrączkę i pierścionek na jednym. Boje się tylko, że jedno od drugiego będzie się niszczyło...Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#2520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() magdalenka_w_86
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-11-17 o 19:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Widzę, że nie tylko ja martwię się jak to będzie razem wyglądało. 
mój TŻ by nie wytrzymał 

to jest metoda 3 wskaźnikowa
)