|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
P.S. Będziecie werandować swoje maluchy przed wyjściem na pierwszy spacer? -> https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4251.html
#722 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie ![]() Już chyba wrzucałaś ten artykuł. Zaskoczyło mnie,że ci " znawcy" radzą prawie miesiąc kisić dzieciaka w domu ...
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-11-17 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Norma godzinę po posiłku jest 120 ![]() Cytat:
![]() ![]() Słodkie mamy zdaję relację z moich dzisiejszych cukrowych posiłków ![]() Byliśmy dzisiaj na dłuugich zakupach, a ja durna nie wzięłam sobie jedzenia! Pora obiadowa padła w ikei - wiadomo co tam można zjeść, same hot dogi. No trudno, wciągnęłam 2! Wynik 134! Także tego - nie polecam. Na podwieczorek wypiłam pół litra soku pomarańczowego 100% (tylko to miałam pod ręką ![]() ![]() ![]() Na kolację - już w domu ugotowałam sobie jedną kiełbasę. Zjadłam ją z ćwikłą i łyżką zakazanych buraków ze słoika - wynik 106 ![]() Tak więc mięsko jak najbardziej mogę jeść ![]() ![]() Za to po raz kolejny nacięłam się na węglowodanach ![]() Jutro na obiad gotuję leczo ![]() ![]() Dzisiaj w ikei kupiliśmy Blance prezenty ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-17 o 21:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Pilotka dokładnie wiem co przechodzisz, bo mi rozejścia spojenia stwierdzono 2 miesiące temu a gdzieś od połowy 5 miesiąca chodzę o kulach. Ból jest masakryczny. Powiedzieli Ci jak duże masz to rozejscie?
Któras z Was pytała czemu bandazuja nogi. Żeby nie pojawiły się zatory. U mnie intensywny weekend. W piątek przyjechali moi rodzice. Wczoraj szylysmy z mamą firanki a mąż z tatą przykrecali karnisze. Niestety nie wyrobilysmy się że wszystkimi i mam zabrała resztę do domu. Ma mi przeszyć i we wtorek odeśle. Oczywiście poryczalysmy się jak odjezdzali a ją uświadomiłam sobie, że już tak mało czasu zostało. Ogarnia mnie panika :-( Zaliczylismy jeszcze imprezę zmienioną teścia. Dobrze, że już jesteśmy w domu.
#726 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad pieluszkami....
czy macie jakieś doświadczenia z tymi http://www.pampers.pl/new-baby lub z tymi http://www.pampers.pl/premium-care ? Oczywiście oba typy w rozmiarze 1 . Czy faktycznie te białe są tak chłonne i cienkie? Które lepsze ![]()
#727 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Sama używałam tych z pierwszego linka i jak dla nas były OK.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kapusta z grochem, już mi slinka cienkie. Raz w roku to jem i tylko wtedy mi smakuje ![]() Cytat:
O kurcze ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś dzień upłynął mi pod znakiem bólów brzucha. Rano Adaś tak mi się chwilami wciskał w lewy bok (jajnik ![]() Z pozytywów, w małej sypialni właśnie stoi złożona nowa bryka Adaśka. ![]() Jutro czeka mnie akcja pt.: prasowanie ciuszków. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
Też miewam w ciągu dnia te pobolewania podbrzusza, cos jakby na miesiączkę. Trwają kilka-kilkanaście minut i mijają.
Moja mała też mnie okłada kopniakami coraz konkretniej i niestety najczęściej mnie to boli - szczególnie jak wali mnie w krocze. Teraz na wieczór raptem zrobiło mi się jakoś niedobrze, Czuję sie jakby mi leżało coś na żołądku, jakoś ciepło mi się zrobiło (gorączki nie mam o dziwo)...a do tego czuję znowu `smyranie podwozia` więc na noc znowu powtórka z rozrywki i NYSTATYNO utul mnie do snu... ![]() Ja pierdziele co chwilę coś... jak nie urok to sr....ka :/
#731 | |
Zadomowienie
|
Witam wieczornie,
hosenka super, ze u Ciebie juz lepiej i ze prawdopodobnie bedziesz za niedlugo juz w domu ![]() PawMaj moze jednak wstap na IP jutro, jak bedziesz w okolicy, lepiej niech oni spojrza na ta Twoja opuchlizne , bedziesz spokojniejsza. Mnie troszke wieczorem palce u rak puchna i stopy, ale tylko wtedy jak w domu mam za cieplo. A tak w ogole to wszystkiego naj dla naszych wczesniaczkow, zeby jak najszybciej juz byly w swoich domkach ![]() ![]() ![]() Ogladalam dzisiaj z mezem swietny film "Labirynt" z 2013r., naprawde polecam., http://www.filmweb.pl/film/Labirynt-2013-507169 ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-11-17 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam kiedyś na wizażu taką historię, dziewczyna pisała że jej bratanica ma pokój wypełniony zabawkami, a za każdym razem jak dostaje coś nowego, pierwsze pytanie jakie pada to "a co to robi". Rozwaliło mnie to i zamierzam z całych sił tego unikać.
![]() |
#733 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dla młodszych dzieci to pewnie szczęśliwe zakończenie jest lepsze (baśnie Braci Grimm), ale dla starszych już nie koniecznie - baśnie Andersena np. Cytat:
A to nie są te skurcze Braxtona-Hicksa? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
cześć wszytskim
![]() ale miałam lipny dzień ![]() w sumie to nic ciekawego , zmarnowany. Musiałam jechać wysłać kilka paczek na pocztę w galerii i był tak sklep dla dzieci. Tzn myślałam, że jest ogólnie dla dzieci a okazał się prawie cały z zabawkami ![]() mogłam się domyśleć, bo w nazwie miał toy ![]() no ale przeżyłam tak szok i opad szczęki ![]() nie miałam pojęcia, że istnieje TAK DUŻO zabawek dla dzieci! TAKI wybór ![]() i co najlepsze.,.. to większość tych zabawek wydała mi się strasznie głupkowata tzn świecąca, grająca, żywe kolory ![]() ![]() widziałam jakieś całe wyposażenia kuchni i do lalek dosłownie wszystko. Jak sobie przypomnę moje zabawy z młodszym bratem w taki niby dom w piwnicy he i gotowanie zup z trawy ![]() W ogóle to moimi ulubionymi zabawkami były różne klocki, budowanie i przede wszystkim zabawy na zewnątrz czy to zima czy lato. Jedna z moich ulubionych (w lecie) to było łapanie różnych owadów i wkładanie ich do jednego słoika ![]() Prowadziłam wtedy różne obserwacje i dochodziłam do ciekawych wniosków np że mnówki od razu brały się do roboty (najczęściej uśmiercały dżdżownicę) Nie lubiłam lalek, bobasów a miałam ich sporo (interesowały mnie w nich tylko szczegóły anatomiczne ![]() ehh to były czasy.. a teraz może nadrobię ![]() apropo sklepów zapomniałam Wam napisać ![]() zapiszcie się do "stałych klientów smyka" http://smykgroup.com/pl/dla-klientow...tem/zapisz-sie na wstępie dostajemy 10% zniżki zapisałam się chyba w piątek a wczoraj dostałam na telefon kod na 25% zniżki na ubrania z jesienno zimowej kolekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
też słyszałam dużo dobrego o tej zabawce i się na nia napaliłam, ale jak zobaczyłam cenę trochę mi przeszło. podobnie mialam z pozytywką (karuzelką, teraz poluje na używkę) i kilkoma innymi rzeczami... czy tylko ja jestem taka dziwna, że mnie te ceny wszystkiego przerażają? wiadomo, że kupię co trzeba, ale to jakiś koszmar gratulacje, nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę! Cytat:
![]() wtedy mi polecali wapno (w ciąży jest bezpieczne, więc nie zaszkodzi jak weźmiesz na noc), bo wysusza, chłodne okłady i wbrew pozorom dużo pić wody i na pewno warto się przejść do lekarza, ale może do internisty? nawet jeśli się nie powtórzy to i tak warto taką rzecz zgłosić i poszukać przyczyn niezłe (podobnie pisali w "W oczekiwaniu na dziecko" nawet myślałam na początku że to stamtąd przepisałaś), ale chyba nie ma też co demonizować i przesadzać w drugą stronę? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosia (gdzieś zniknął mi cytat), ja nie kupuję nic brzuszkowi pod choinkę, za to jak mnie się będą pytać o listę prezentow, to sobie zażyczę coś dla dziecka Cytat:
![]() a jeszcze wymyśliłam, że zrobię wreszcię pizzę, na którą od tygodnia były składniki i spędziłam prawie 3 godziny w kuchni, ledwo dając radę:/ ![]()
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
werandowanie to spanie dziecka (ubranego w kombinezony itp) przy otwartym oknie/balkonie a spacer to już wyjście z nim na zewnątrz ![]() z zabawkami to też nie mam zamiaru przesadzać- na pierwsze miesiące mam grzechotkę z fisher price i może dokupię tą karuzelę (jak upoluję) a potem zależnie od etapu rozwoju... na pewno klocki, książeczki i jakieś te edukacyjne, ale na pewno nie od razu no i są w supermarketach takie kolorowe i miękkie klocki/piłki pluszowe (z dzwonkiem w środku), kupowałam to wszystkim znajomym dzieciom to i swojemu kupię iwantyou- trzymam kciuki, żeby się rozkręciło, a za cukrzycowe mamusie, żeby się te poziomy trzymały ![]() kończę i idę spać- spokojnych nocy, dziewczyny!
![]() |
#738 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje!!! ![]() to teraz czas na parapetówke ![]() ja nie czekam ![]() Apropo świąt, niedługo na wizażu będą świąteczne emotki ![]() Cytat:
![]() chociaż jak jest tak mocne to faktycznie lepiej na ip jechać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przypuszczam, że już na poprzedniej wizycie miałam to rozejście, ale nie skarżyłam się na ból, zapomniałam ![]() A boli mnie masakrycznie ![]() ![]() Wyobrażam sobie jak Tobie jest ciężko przy bliźniakach ![]() ![]() ![]() Cytat:
tak ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet jeśli to zwykle zatrzymanie wody ( bo pewnie tak jest) to trzeba coś z tym zrobic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj w planach odebrać wyniki badań TZta, szybkie zakupy w tesco/lidlu/czy czymś po drodze, i domowe sprzątanie. A u Was jakie plany na poniedziałek? ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#741 |
Rozeznanie
|
Selena czytanie takich faktów o ciąży mnie zabija, takie "rewelacje" z rana... Mam zamiar się smarować i stosować jakieś wcierki dla ludzi łysiejących, może nie będzie tragedii?
![]()
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamierzam werandowac tylko jesli będę w takim stanie, ze nie będę miała siły wychodzic z domu przez dłuższy czas. Jesli nie, to o ile tylko nie bedzie -20 to bedziemy wychodzic normalnie.
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Woow na który się zdecydowaliście? My zamówimy w grudniu
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
też jakoś nie mogę znaleźć sensu w takim werandowaniu jeżeli temp. nie jest jakaś powalająca ...tylko że w styczniu/lutym to może być zimno więc może też przez parę dni spróbuje takiego wystawiania na balkon ... sama nie wiem. Chyba jednak wiele zależeć będzie od pogody o temp.
#745 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Co do pieluch to dzieki za opinie- kupię te białe ![]() Miłego dnia
#746 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Przespałam dziś całą noc i to bardzo intensywnie, pewnie jak by mnie mąż przed wyjściem do pracy nie obudził to jeszcze bym spała ![]() Dziś mam w planach poprzewieszanie ubrań w garderobie bo mąż się nie postarał aż tak bardzo ![]() Czeka na mnie sterta rzeczy Lenki, kocyki ,pościele, ubranka....wszystko muszę rozpakować, pozrywać metki, wyprać, wyprasować i poukładać ![]() Mam pracowity dzień ale jaka szczęśliwa że w końcu mam gdzie to robić ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopijam herbatkę i spadam. im wcześniej pojadę tym szybciej wróce ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pieluszek, ja zamierzam zakupić te białe, nawet dziś skoczę do Rossmanna, bo widziałam tam jakieś promocje.
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Mnóstwo jest zabawek,to fakt. Z jednej strony fajnie,że jest wybór,z drugiej ciężka decyzja co kupić. Najgorsze dla mnie,że z każdej bajki są jakieś zabawki,a to u dziecka też się może zmieniać co chwila. Raz na topie Strażak Sam,a za chwilę Świnka Peppa. Też obiecywałam sobie,że nie będę kupować tylu świecąco-grających,a jednak trochę mamy. Ale mamy też inne zabawki i faktycznie te proste sprawdzają się najlepiej. Teraz jestem na etapie myślenia nad prezentami dla moich dzieciaków i tyle rzeczy bym chciała im kupić,a tak ciężko mi się zdecydować co wybrać... Cytat:
Ja za Sofie zapłaciłam 10f,gdybym miałam zapłacić w Polsce 60 zł przy zarobkach jakie miałam,czyli tysiąc z groszem to nie bardzo... U mnie Wiki ostatnio mówi: Ale Kacperek chyba dostanie coś od Mikołaja? (tzn ona już w Mikołaja nie wierzy,ale tak mówi ) No to jak by mógł nie dostać...
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj pisałyście o wózkach, my zastanawiamy się nad Navingtonem http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2094 albo Adamexem http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=6292. Może któraś z Was ma jakieś zdanie na ich temat. ![]() Jeżeli chodzi o werandowanie to mam je w planach, małego w kombinezon i na balkon. Czytają słodkie mamy podziwiam Was dziewczyny bardzo, to całe mierzenie, pilnowanie się na każdym kroku. Dla pocieszenia już niedługo to się skończy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.