|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Ja v też je kupuje, sa.też i nestle i humany-to bardziej jak budyń jest. A naturalny zamierzam podac jutro. Hje znam ten zwyczaj strzepywania (trzepania... ) za siebie...no i masz szczęście....ze tylko przy tym pare kropelek zlatuje -trunków się nie marnuje ! ![]() Dobra lecę, mały się przebudził..i on już usnął a ja nie mogę, paaa P.s. Cala Ty zboczuszku
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Jestem z Wami na biezaco, ale juz odnosnie weekendowych rozmow nie bede dodawac swoich trzech groszy. My spedzilismy cudowne sobote i niedziele a dzis z samego rana odwiozlam bracika na lotnisko. Podsumowujac: z Yae przepadaja za soba, bawili sie, smiali, na spacery chodzili, nauczyl ja tez machac raczka i Yae pozegnala go kiwajac (pierwszy raz widzialam mojego brata wzruszonego). Cos u nas ruszylo z jedzeniem: w ciagu dnia Yae zjada dwa stale posilki - sniadanie i obiad i dzieki temu mamy przerwe z kp ok. 10h. Niech jeszcze kilka dni tak bedzie i wprowadzam trzeci posilek. Natomiast w nocy juz nie je, ale uu traktuje jak smoczek i w zwiazku z tym mamy kilka pobudek. Od wczoraj Yae stoi bez podparcia, chwiejnie bo chwiejnie, ale przez kilkanascie sekund sie utrzymuje w pozycji pionowej. Chyba o niczym nie zapomnialam... A teraz juz bedzie nas wiecej i czesciej
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie...
Menq...fajnie że się polubili..i gratki za stanie Yae!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
żeście naszkrobały tyle, że o losie na telefonie mi pokazuje ponad 30stron będę nadrabiać na drzemce bąbla.Weekend mega intensywny (jak zawsze ) jestem przed @, więc urządziłam M. na basenie awanturę masakra myślałam, że mnie ukatrupi na miejscu. Bąblowi daliśmy na noc butlę z mm, wydoił 120ml i nie dał sobie jej trzymać, sam złapał i sam sobie trzymał jesiooooo jakie to było słodkie!!! Najcudowniejszy widok od jakiegoś czasu zeszłam do dwóch karmień uu w nocy jest postęp ![]() Bąbel świadomie mówi "tata", "mama" woła jak płacze (i tylko wtedy), pokazuje lampę ( ) lampę, lampę i lampę okno, zegar, kotka, guzik mama i tata dalej są lampą, tak samo babcia i dziadek. Wczoraj i przedwczoraj jak był głodny to na jedzenie wołał "daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa"!!!!!! nigdy tyle nie zjadł!!! Co też czuć w tej chwili na całe mieszkanie więc idę zmienić pielucha ![]() dzisiaj miałam takie mega koszmary, że masakra i tak realistyczne, że płakałam przez sen, Michał mnie budziłpochwaliłam, jak młody pójdzie na drzemersa to ponadrabiam.
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do braku kariery - mam to samo.. też sobie niedawno uświadomiłam że mam juz tak długą przerwę w pracy że ciężko będzi znaleść coś co by się hcicłąo :/ rzuciłam pracę którą b. lubiłam w 2006 r jak jechałam do Szwecji, a jak wróciłam ( już w ciążyz Tuśkiem) to podjełam pracę w sklepie, potem macierzyński, wychowawczy, znów macierzyński i niestety dalej musze na wychowawczy iść - dopóki Ewa do przedszkola nie pójdzie Oj ciężko będzie ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana "*
przeleciałam Was szybko i pamiętam tylko sylwia na co tytuły, awanse, pieniądze jak się nie ma nikogo bliskiego, z kim można się tym wszystkim dzielić...poza tym masz AŻ Bartusia, cudownego synka, ściskam Was mocno ![]() hje dla Polcimeneq dla YaeBlack współczuję problemów z dietą Małej, u nas też coraz gorzej, mam wrażenie, że po jednym kroczku w przód, mamy dwa kroczki do tyłu :/ Debrah super, że Amelcia zaczyna jeść zrobiłam chałwowca a |
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Dziewczyny wspolczuje jedeniowych problemow, ale wierze w to, ze Wasze dzieciaczki zaczna jesc, podobnie jak moj zacznie spac Lady jak tam wasze spanie? meneq z postu wnioskuje, ze pobyt brata bardzo pozytywny? A wy kiedy sie do Polski wybieracie? Laurko wspominalas ostatnio o tranie dla Michasia, jaki podajesz i w jakiej ilosci? Marsi mam nadzieje, ze humor lepszy dzisiaj |
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze chciałam pochwalić się, że Kuba pięknie podnosi się do pozycji do raczkowania i takie malutkie ruchy dżejkoba mamy
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie: o której dajecie dzieciom pierwszy posiłek stały?
U nas dużooo pobudek, z popłakiwaniem przez sen, natychmiast zasypiała na nowo przy uu. |
|
|
|
#4000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!!
i znow poniedzialek.... ![]() dobrze pamietam ze dzis Leos ma "urodzinki"? Wsztystkiego najlepszego Skarbeńku!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do oczek, ojjj już daaaaawnoooo ma taki kolor, hmmm... gdzies od 4 msc sie jej zaczely robic brazowe. Na poczatku miała granatowe, następnie zielone a teraz ma takie brązowe ![]() Cytat:
Cytat:
ja zaraz spadam miasta, musze kupić pampy i mleko. Ja pitole jakie drogie to mm, dobrze ze ja kp jednak, bo to strasznie duże pieniadze sa... ;oooooooooo chociaz nie wiem czy sie bardziej nie oplaca kupowac mm niż później zbierać na operacje UU Debrah, u mnie nie ma stalej poruy posilkow;p ale obiadek je o 14 czesto
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-11-18 o 09:04 |
|||
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem,czy wiecie ale w sobotę mój tż kupił w biedrze mega opakowanie Dad (niecałe 50 zł) edycja limitowana na święta, fajne są z reniferkiem z przodu
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas od dawien dawna jest taki rytm okolo 8 - kaszka 10.30 - jakis deserek (inwencja tworcza babci )12-obiadek miesny luz bezmiesny 14-owocki 16-obiadek, part II ![]() 18-uu 20-kaszka ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
a co to znaczy mega? |
||
|
|
|
#4004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4005 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety tak się zdarza, słysza lam od kilku osób że widziały swoje ubrania oddane do pck na ciuchach. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- prawdziwa gwiazda ![]() znowu muszę czekać na tż do piątku, buuuuuuuuuuuu ale w sobotę chyba zaczynamy przeprowadzkę będziemy razem
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Ja w drodze na zajęcia Ola coraz później wstaje-koło 8,czasem nawet po,szok,jakbym się wcześniej kładła spać, to bym była mega wyspana. A jaka to wygoda, wstać o 7,ogarnąć się i dopiero dziecko wstaje. ![]() Co to ja jeszcze chciałam... nie pamiętam. głodna jestem okrutnie,brzuch mnie rano bolał, nic nie zjadłam. Wiecie, miałam rano takie uczucie jakbym rodzic zaczynała, takie klucie i mega skurcz,masakejro. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- koniec nadrabiania, mam gości, do wieczora
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej. Nocka 21-9 z dwiema pobudkami, jestem super wyspana, choc polozylam sie o 1.00.
![]() Nancy, to u nas jest podobnie... jak mamy jakis progres, to w pewnym momencie nastepuje regres i tak w kolko... Oliwa tez mi zaczyna raczkowac. Jak zwykle, wszystko na odwrot. Najpierw na nogi, a pozniej dopiero raczkowanie, heh... Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Aaa, mam pytanie w szczególności do Black-chciałabym kupić szminkę w kolorze takim... jarzębinowym. Polecasz coś?
I druga sprawa-jaki to był róż do policzków,który znalazłaś kiedyś dla Marsi? Taki świecący, złoty, hm?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o kciuki za licytację, cały czas nic się nie działo a na 20 minut przed końcem ktoś zaczął licytować
, a akurat Mała ma drzemkę i zamierzałam się z nią położyć.. yh.
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrze na necie..sa, ale nie ma od kiedy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-18 o 09:38 |
|
|
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za raczkowanie ![]() były w sobotę
|
||
|
|
|
#4015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
możebyśmy to opiły jutro kawą :< Cytat:
a tak serio to zawsze możesz się wygadać Cytat:
|
||
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A róż to Sleek Rose Gold - http://cocolita.pl/sleek_Makeup_Blus...Rose_Gold.html Jeden z moich ulubionych, bardzo często używam, jest przeeepiękny.
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Ustawiłam, wygrałam.
Oby tylko nie był zniszczony, babeczka napisała, że zdjęcia real, na zdjęciach wygląda okej. Czy któreś dziecię podejmuje próby wkładania klocków do sortera już? |
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie zimno sie zrobilo... Dzis dobrowolnie wlacze ogrzewanie na noc...
W dodatku musze Wam powiedziec, ze ciezko jest mi sie ze wszystkim wyrobic. Od listopada zawoze i odwoze tz do pracy - w sumie 2h w plecy... |
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego taki tani?
http://allegro.pl/fisher-price-szcze...707047442.html Wczoraj widzieliśmy w sklepie za... 350 (!!) zł.... dziewczyny które mają, fajne to? |
|
|
|
#4020 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noo taki czerwony wpadający w pomarańczowy? Taki jarzębinowy a roz świetny, kupię chyba,bo te, które mam już mi się znudziłyCytat:
pokaz! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-11-18 o 10:09 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

) za siebie...no i masz szczęście....ze tylko przy tym pare kropelek zlatuje 
na telefonie mi pokazuje ponad 30stron
) jestem przed @, więc urządziłam M. na basenie awanturę
masakra myślałam, że mnie ukatrupi na miejscu.
jest postęp
nigdy tyle nie zjadł!!! Co też czuć w tej chwili na całe mieszkanie więc idę zmienić pielucha
i tak realistyczne, że płakałam przez sen, Michał mnie budził
z tych kontenerów co to niby na PCK szło wszystko trafiało na lumpy, moja kolezanka wrzuciła swój płaszcz i co? dwa tyg pózniej znalazła go w lumpie