|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Babku, rusalka ogromne kciuki! Teraz będę koczowac i z ktosiuli ktosia wypedzac myślami
.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
|
|
#1293 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rusałka za Ciebie też mocne kciuki ![]() Cytat:
Ja chyba też muszę wyprać naszą mate i może Zuzula się też zaintersuje Cytat:
Cytat:
Dzień dobry, u nas nocka po wieczornej kolce spokojna, Zuzula wstała o 00:30 na karmienie, tatuś nakarmił, potem po 3 i przed 7, oczywiście na mamusi zmianie były kupsztale ale ładnie poszła spać, na szczęście nie rozbudziła się za bardzo przy przebieraniu, teraz też śpi, powierciła się troche w łóżeczku i padła. A ja chyba skorzystam z tej chwili i pójdę zjeść śniadanie
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/osiol-do-skakania-...488419438.html takie cosik
![]() Tydz temu mala byla tym zafascynowana juz sie nie mozemy doczekać az to dostanieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie mąż nadal wkurza:/
U mnie tych pampków jeszcze nie ma..
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Mam juz dwa miesiące. Lub korygowane 2 tygodnie-jak kto woli. Ale pucusie tylko na buzi
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-03-18 o 15:04 |
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Na moja core pełnią nie zadzialala
także przestaje wierzyć ze samo się zacznie i czekam juz tylko na wywołanie w wartej bo ten uparciuch inaczej nie wyjdzie.....
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Domii- ślicznie Jasiek wygląda
Niunia- fajna sprawa maomami, beatka- ile mm zjadaja Wasze córcie...? ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
#1299 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
za dziś---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisiek urodziła! Wczoraj o 20.25 przez CC na świat przyszedł Michaś. Waży 4090g i jest podobny do taty. Weronisiek pisze jeszcze, że całą noc był z nią przy cycu. Podawali jej kroplówki znieczulające a o 8 mieli pionizować. GRATULUJEMY!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-18 o 08:53 |
|
|
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuza zjada 120 ml, czasami jej się zdarzy np 80 ale to bardzo rzadko Zrobiłam jej dzisiaj ten koperek i posmakowało jej więc mam nadzieję że i na brzuszek ładnie podziała---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Dobrze że skończyło się CC tylko po cą ją tak męczyli, zamiast od razu robić CC
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2mies. Jeste super facet *Cytat:
Tyle sie bidulka meczyla a tak ja ciachneli! Co za pajace! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski u nas tez cisza
myslalam ze sie w nocy rozkreci,ale niestety![]() weronisiek gratuluje!
|
#1306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze CC jej zrobili duzy chlopak ![]() Cytat:
łeb mi dzisiaj rozsadzi
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiek gratulacje.
Dzidzia, Domii najlepszego dla chłopaków za 2 miesiące Rybka nirmalnie sie skacze, moja cora nie potrafi jeszcze tak skakać bysie przemieszczać, ale z czasem sie nauczy i bedzie śmigać po całym mieszkaniu... Postaram sie filmik wrzucic... Zdjęć oczywiście z tel nie widze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
domi Jaś cudny!!! dzidzia Wituś ma śliczną buźkę!!! |
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Moje skaczące dziecko https://www.youtube.com/watch?v=ZdhC...e_gdata_player
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuziak ja to albo w terminie urodze albo się przeterminuje na bank. . Cytat:
dobrze ze cc jej zrobili,dupki! Ile pamperdow 2 mi bedzue potrzeba? Mam dwie paki po 156 plys jedna zwykła pake ale jak jest promocja to kupie moze jeszcze jedna taka i jedna 3, najwyzej przehandluje bratowej.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś wiję gniazdko, bo zaplanowałam mycie szafek kuchennych... zobaczymy jak mi to pójdzie...
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
plus ryzyko tych 14 dni po :/ pierwszego syna urodzilam 5 dni przed TP i teraz też tak bym w okolicy chciała... Jeśli chodzi o pampki, to kojarzę że 1 tylko przez 2 tygodnie nosiliśmy bo zaczął przesikiwać, 2 kolo 3 msc a potem juz na 3 przeszliśmy. I potem długi czas 3+ używaliśmy (o ile dobrze pamiętam pampers ma takie oznaczenie dla pieluchomajtek), bo Robert jak już był większy to nie chciał się kłaść do założenia tylko na siedząco mu się nasuwało jak majtki i nie było problemu. |
|
|
|
|
#1312 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
No to teraz się witam
Ta pełnia to jakiś pic na wodę, fotomontaż :P Nie działa ![]() Mężul do mnie rano: " I co? Nie zaczęłaś rodzić? To chyba już nie masz nadziei :P" Ja już więcej dat nie planuję, z resztą czego ja się spodziewałam jak u mnie żadnych objawów porodu nie ma. Czop na miejscu, szyjka pozamykana, skurczów brak, gniazda nie wiję. Do terminu 10 dni, także spokojnie mały ma czas i postanowiłam się ztym pogodzić (ciekawe na jak długo hyhyhy )Ładny! Nie będzie dużo do zrzucania ![]() Cytat:
![]() Trzymam od samego rana! Cytat:
Cytat:
Muszę tżtowi streścić ogólny zarys a może go namówię, żeby pierwsze 3 rozdziały przeczytał. Fajnie Trele, że napisałaś o tej książce, bo miałam ją już dawno ale nie chciało mi się jej czytać :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byle przed terminem się zdecydował obejrzeć świat z innej perspektywy Cytat:
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co staram się ją dopajać, nie każdego dnia mi się uda. Ale ogólnie codziennie staram się żeby wypiła chociaż 20 ml, tylko że mam ten problem że picie daje jej jakoś 1,5-2 godziny po jedzeniu a ona wtedy często zasypia albo już śpi i budzi się dopiero na jedzenie. jak mi się udaje to staram się jej dać trochę przed spaniem. Teraz jest już lepiej i raczej codziennie coś pije, ale z początku ciężko mi było tak zorganizować czas żeby się napiła.
A u Was jak z piciem??
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może światło księżyca by podziałało... ![]() nie no, ja żartuję, ale pomimo 3 dni, jakie zostały, boje się że się przeterminuje i będą mi wywoływać poród Cytat:
![]() tż chce mi kupić curry i ananasa.... ![]() taki zniecierpliwiony, że mnie chyba zwiąże i na chama będzie mnie tym karmił
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mya- my zuzyliśmy dużo dwójek i nadal z nich korzystam. teraz kupiłam pake i kolejną- tą w prmo też kupię. Myśle ze 3 beda jeszcze za duze dla nas. Dla mnie dwie paki mega i jedna normalna byłoby mało zawsze mozesz potem przehandlować/wymienic tak mnie łeb boli, serce i żołądek że nie umiem ani oddychać ani chodzić, siedziec
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
dzidziadziumdzia, domii29,z wariowane-serduszko, Trele_Morele, Dzastin08, xxxMikixxx słodziutkie dzieciaczki
![]() Dzastina najlepszego dla synka ![]() Cytat:
fajny brzuszek ![]() Lusesita gratki za tydz, ja też już jestem w 38tyg ![]() nasze córki są już donoszone
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
My dopiero zaczęliśmy 1 premium care ale jakieś takie luzne sa bo zdarza się ze siku przeleci. Powinny starczyc na 2 tygodnie. To będzie nieco ponad 3 kilo wagi Witka. Potem sprobujemy 2.
2 premium mam 72 i 4xdada czyli około 300 sztuk. W sumie niecale 400 dwojek. Dokupie chyba jeszcze jedne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ja jestem tak tej Twojej Uli ciekawa .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie dawałam mu 3 razy dziennie ok ( jak wstał, w południe i przed kąpielą ) 10 ml wody/koperku (w zależności jak kupki). Od ok 1,5-2 tygodni młody pije własnie 120 ml. Ale ostatnio włąsnie zacząl pić 30/50/40/80 .. i czasem budził sie po godzinie a czasem nie (zwłaszcza w nocy) wiec zastanawiałam sie czemu, a jak wypił mniej i budził sie głodny to ja nie zdążyłam do kuchni dojść, taki był wrzask :P No a ja mu teraz wiecej picia podaje bo on często mi tak języczek wyciaga, jak daje mleko to sie krzywi a jak wode lub koperek to nawet 50 potrafił wypić:P wiec ogranicze mu wodę w ciągu dnia o moze zacznie spowrotem jesc raz a porządnie ( ogólnie nie przeszkadza mi ze tak je, ale na spacer mi cięzko wyjść, bo albo na chwileczkę, albo wcale a ja lubie długo z nim spacerować)wiec zrobie tak jak Ty, że maaks 20 ml i reszta to mleko.. moze podziała :P a jak nie to bede czekać aż sam sie przestawi, póki nie traci na wadze to luz:P
|
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Jednak bardziej skupiłam się na Majce. Uwielbiam ją po prostu
Cisza dzisiaj ze skurczami. Fifi ruchliwy bardzo, aktualnie ma czkawkę. No ale nic, jeszcze trochę nadziei mam, więc jak najbardziej kciuki się przydadzą