Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 09:36   #361
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Martusia superowe fotki Dzidziusia

Ramona Witaj

Zytus Ja to chyba jakoś inaczej licze, bo termin porodu mam dzień przed Toba,a według obliczeń jutro mam 19t1d czyli 20 tydz heh,ale to nieważne Witam Cię w POŁOWIE CIĄZY

Ale naskrobałyście przez weekendVampirka dobrze zauważyła,że jak tak dalej pójdzie to kolejny wątek będzie i w tym nie zdążą wszystkie ruchów poczuć

Ja używam Perfecta Mama, piękny zapach i fajna w dotyku skóra po nim.cena ok 26 zł w rossmanie.

Śle buziaki
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:41   #362
Seksta
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Ile mam do nadrobienia....masakra! Witam się po weselu, po poprawinach, było super i dziś mam wolne- wypoczywam. Tańczyliśmy cala noc, czuje we,ystkie mięśnie poza tym od wczorajszej nocy do wczorajszego wieczora miałam mega opuchnięte stopy, teraz jest troszkę lepiej. Życzę miłego dnia! A tym, które siedzą w pracy- zeby szybko minął im czas

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:49   #363
meniaa94
Wtajemniczenie

Witam w tym dzisiejszym samotnym dniu ...
Dziś po 5:00 musiałam się zerwać i narzeczonego żeby się zbierał i jechał,teraz zobaczę go 29-30 listopada,akurat 30 listopada ma urodziny. Ale nic mu nie kupuje,bo chciał dostać prezent 2 miesiące wcześniej,golarkę elektryczną więc może zamówię mu mały tort jako niespodziankę
Ot ... już widzę jak on się ucieszy bo słodycze kocha !

gosius91 ja uwielbiam się oliwką smarować ale jak wyjdę spod prysznica ... i na mokre ciało smaruję poczekam chwilkę i wycieram się normalnie ręcznikiem,tak samo jest skóra ładnie nawilżona
w rossmanie jest taka śliczna z aloesem oliwka,zawsze do masażu jej używam i do smarowania ciała ... cudowna po prostu.
A jeżeli chodzi o powiadomienie rodziców i znajomych o ciązy to była jedna wielka masakra ...
Zrobiłam test w domu i wyszedł pozytywny,ale to było spontanicznie bo okres mi się spóźniał tylko 3 dni i nie wierzyłam jeszcze,że jestem w ciąży ...
I jak wyszłam z łazienki to po mojej minie tż zaczął krzyczeć z radości i od razu zadzwonił do swoich rodziców i do babć że będą mieli prawnuka bądź prawnuczkę. Ja się zdenerwowałam bo kazałam mu czekać,żeby ginekolog potwierdził ( zwłaszcza,że na pierwszej wizycie nie było jeszcze widać pęcherzyka nawet bo było za wcześnie ) ... Nosiło mnie.
I wiecie co wykombinował?
Mieliśmy iść do moich rodziców,to wziął pudełko od apapu,przeciął z jednej strony i owinał całe papierem ozdobnym w róże i wsadził wcześniej test.
I dał mojej mamie " prezent " :brzyda l:
Ten człowiek to ma czasem takie pomysły ... I już zaraz dosłownie wiedzieli wszyscy ...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Nikii89 tak jest żołnierzem ... niestety i stety. Są plusy i minusy. Już raz był na misji ( na szczeście jeszcze przed poznaniem się ) ale może w każdej chwili znowu jechac bo inaczej z pracy wywalą ...

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Seksta ja tak samo ostatnio po weselu brata miałam tak mega opuchnięte stopy,że nie wsadziłam je w buty ale to chyba normalne,że w ciązy szybciej stopy puchną ...
Ale pomogła mi miska z wodą i z solą ... wymoczyłam nogi i uwierz,że przyniosło mi to ulgę
Stary 2013-11-18, 09:51   #364
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
U nas już i rodzice i teście wiedzą o ciąży, więc teraz szybko się nowina rozniesie a ja ciągle się boję, że coś pójdzie nie tak i będę musiała później się tłumaczyć
widzę że trzeba cię ustawić do pionu: Aldrin - wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Idę przygotować "szanowną" na przegląd i nogi ogolić
bardzo ładnie to ujęłaś
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja jestem po sobotniej edukacji Okazało się, że cztery dziewczyny są w ciąży u mnie na roku I wszystkie jesteśmy z terminem na maja Także wesoło Tylko męczą mnie wykłady i te siedzenie tam
może na tym samym krześle na zajęciach siedziałyście, bo to ponoć zaraźliwe
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a tak w ogole to dzien dobry w sobote zaczelam 18tc a za 2 tygodnie zobacze naszego robaczka!!
hello santom gratuluję kolejnego tygodnia
Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Spojrzalam sobie dzis w kalendarz i dzis chyba zaczynam 20 tydz!! tzn 19t1d
wow, już 2 z przodu

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:53   #365
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a tak w ogole to dzien dobry w sobote zaczelam 18tc a za 2 tygodnie zobacze naszego robaczka!!
Gratulacje
Dla mnie czas sie zatrzymał 17tc 2 dni ja marzę o 20tc

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Spojrzalam sobie dzis w kalendarz i dzis chyba zaczynam 20 tydz!! tzn 19t1d
Wow super

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Madziula za wizytę Ja też chodze na NFZ z Oskarem też tak chodziłam a jak chcieliśmy zobaczyć dzidzię bo długo jej nie widzieliśmy to jechaliśmy prywatnie na USG
A wtedy na usg do tego samego co z nfz?
Kurczę sama nie wiem, wiem że z Olafem wiedziałam za dużo i to był stres, teraz wiem mało ale stres nadal. Nie chodzi mi tu o kasę na szczęście możemy sobie na priv teraz pozwolić, tylko sama nie wiem czy się nei będę badziej stresować Napewno bym pytała na każdej wizycie o pępowinę jak paranoik

No ja mam zajęcia na kilka dni Tż przywiózł prezenty świąteczne dla klientów, mam ze 100 pudełek do złożenia, potem popakować, wypisać kartki zaczynamy świąteczny szał Ciekawe jak pójdzie z Olafino

Zaraz się zbieram, idę 40 min pieszo, przewietrzę się, pomyśle po drodze Więc musiałam usiąść do kompa i odpocząć

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:57   #366
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

kasiab- przykro mi, mam ndzieje ze silnie nie przezywasz tego.

mycha - kazdy jak widzi bełty to pierwsze co mysli o żulu więc spokojnie
i jak juz to dokarmianie psów nie straszenie bleeeah :P

santom co ty gadasz... ja bylam przekonana ze w 16 lozysko przejmuje. muszesie zaraz dokształcić...
jam w 16 tc, wlasciwie 17 i ginka mi zwiekszyla w srode spowrotem 3x1 po ostatnim krwawieniu;/
niebawem i tak bede musiala sie z nim rozstac tylko sobie zrobie poziom progesteronu sama, bo strach sie bac co tam sie pomotało.

meania naprawde fajnie twoj tz zareagowal! super ze tak sie cieszy!

lolitko, zytus kochane gratulacje!

pijemy połowinki lolitkowe i zytusowe !

seksta- super ze weselicho obtańcowane! zapamiętasz

niki- to udanego handlu jak cos to rozglosze cie na wizazu i sie rozejdzie
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:58   #367
coodmalina
Raczkowanie

Hejka Dziewczyny...

ja z chusteczkami, zaatakowało mi zatoki, jak co roku o tej porze już mam tego troszkę dość, bo tydzień wyjęty z życia, próbowałam już wszystkiego, miałam dwa razy punkcję... masakra, nie życzę Nikomu.

Weekend leniwca mieliśmy, ja trochę odpoczęłam, Ziut się maksymalnie wyszalał, do tego stopnia że wczoraj padła nam o 18 i jak dziś wychodziłam do pracy o 6,30 to jeszcze spał W czwartek mamy pasowanie na przedszkolaka, no i wreszcie napisaliśmy list do Mikołaja

troszkę Was nadrobiłam... no i muszę się ustosunkować, przestrzec i takie tam mądrości moje wyrzucić

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Przepraszam Madziuuula ale muszę jeszcze odpisać

Ja nie mam syna, ale muszę się wypowiedzieć, bo mnie denerwuje takie coś na pewno nie wszyscy chłopcy mają kolki, ja znam chłopców, którzy nie mieli i niezmiernie denerwuje mnie jak ktoś mówi takie rzeczy: "wszyscy chłopcy mają kolki" albo "wszystkie dzieci lubią herbatki hipp" albo "wszystkie dzieci robią kupę o 17" no faktycznie wszystkie
A już w temacie kolki najlepsza była moja teściowa ukochana i babcia TŻta, które widząc Hanię raz na 2 miesiące po jej jednym zapłakaniu stwierdziły jednogłośnie "Kasia - ona na pewno ma kolkę" no myślałam, że oszaleję... na pewno ma, bo WSZYSTKIE DZIECI W RODZINIE MIAŁY! No ale Hania prawie nie z rodziny, więc nie ma to się rozpisałam

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Chciałam tylko dowiedzieć się, czy Wasi chłopcy mieli kolki, bo właśnie wczoraj coś takiego usłyszałam i się bardzo zdziwiłam :/ Ja niestety nie miałam okazji widzieć maluszka z kolkami, więc niestety jestem w tym temacie zielona, a wydaje mi się, że niezależnie od płci dziecka każde może przechodzić przez to, tylko zdziwiłam się, że niby wszyscy chłopcy mają
mnie to nie denerwuje, ale jak byłam w 5 miesiącu ciąży z Ziutem to sąsiadka mnie uświadomiła że coś takiego istnieje, czym to pachnie, ile trwa i że jest wtedy ciężko. Przez dwie noce nie mogłam spać, bo tak się przestraszyłam tej KOLKI. Na dodatek Ziut miał czkawkę, będąc u mnie w brzuchu, i już wtedy jedna z koleżanek matek uswiadomiła mi że na bank bedzie miał kolkę. Ziut urodził się duży, zdrowy i głodny, od samego początku był dokarmiany, nawet w szpitalu, jechaliśmy na BEBIKO. Ja nie byłam w stanie go wykarmić, rozwalił mi brodawki wiec przez 3 dni miałam całkowicie wyłączone mleczarnie. KOLKI nie miał, chociaż większość otoczenia nas straszyła i wróżyła wszystko co najgorsze. Z dzieci znajomych, sąsiadów i rodzinki to znam tylko 1 dziewczynkę na około 30 dzieci, która miała kolkę. Na to nie ma reguły. Dziecko z kolką wygląda tak samo jak to bez kolki, tyle tylko że troszkę bardziej się meczy z niektórymi rzeczami i dlatego częściej płacze.

Co do herbatek HIPP... polecam przeczytać skład i porządnie się zastanowić czy jest sens wydawać pieniądze, jak wodę z cukrem to można zrobić wszędzie No i cóż mogę poradzić, dziewczyny, szczególnie te które nie mają dzieci, porozmawiajcie ze swoimi Mamami i babciami, to na serio kopalnia wiedzy, one nie miały tylu rzeczy co my teraz, żyją, żyjecie i Wy i macie się dobrze. Nie wszystko co nowe jest wspaniałe, czasami proste, tanie stare sposoby są najlepsze

Miłego dnia...
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:59   #368
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

Zytus Ja to chyba jakoś inaczej licze, bo termin porodu mam dzień przed Toba,a według obliczeń jutro mam 19t1d czyli 20 tydz heh,ale to nieważne Witam Cię w POŁOWIE CIĄZY

Nie będę się spierała, bo ja sobie zaczełam zaznaczać poczatki tygodnia po pierwszej wizycie, tylko nie pamietam czy zaznaczam wg OM ,czy wg terminu który wyszedł na pierwszym USG a miałam różnice cos ok 3 dni.
10.04.2014

Edytowane przez Zytus
Czas edycji: 2013-11-18 o 10:07
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 09:59   #369
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Fakt zaraźliwe, u mnie w pracy od razu we dwie zaszłyśmy

Ktoś tu był zainteresowany http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_322&a=1661

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:04   #370
asiulka_22
Zakorzenienie

witam
p.s dla tych które są w domciu : na dwójce w pytaniu na śniadanie jets o tym jak wrócić do formy po porodzie
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:08   #371
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
lolitko, zytus kochane gratulacje!

pijemy połowinki lolitkowe i zytusowe !
Hope Kochanie Ty jesteś miodek na serce

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-18 o 10:09
Stary 2013-11-18, 10:12   #372
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
widzę że trzeba cię ustawić do pionu: Aldrin - wszystko będzie dobrze
Cytat:
Aldrin za złe myśli . Kobieto wszystko będzie dobrze !!

Wiem dziewczyny, że musi być dobrze, czasem tylko jakieś złe myśli mnie nachodzą

coodmalina to zdrówka, niestety zatoki to porażka

Gratuluje dziewczynom 2 z przodu
Stary 2013-11-18, 10:14   #373
Seksta
Rozeznanie

Gratuluje wkroczenia w 20 tydz
Zaraz sobie zrobię wodę z sola i wymocze stopy. Ostatnio mówiłam o tym ze brzuch plaski i chyba zaczyna się coś dziać, jak leze to mam juz bardziej wypukły i ogólnie jakiś taki inny juz

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:19   #374
Light Limara
Zadomowienie

Kuzwa 3 raz to pisze. Najpierw w jakims raporcie na wizazu i wyslalam, potem w odpowiedzi i mi sie stracilo. Wrrr nie nawidze pisac z komorki.

skrot:
mlode dycha. Tylko to sprawdzil na usg.
mam l4 na tydzien.
skierowanie na polowkowe. Wiec zaoszczedze 300 zl.
dumphaston wieczorem.
Stary 2013-11-18, 10:21   #375
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o działanie i nawilżenie to jest fajny, ale zapach jest zbyt mocny i sztuczny jak dla mnie. I przez to nie używam go regularnie, tylko jak mi się przypomni i zachce.
Mi też przeszkadza zapach. Nie używam go wcale. Kupiłam zwykłą oliwkę z Johnsona i dobrze nawilża, rozstępów na razie nie mam, ale nie wiem czy to dzięki oliwce czy tak po prostu
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:23   #376
meniaa94
Wtajemniczenie

Ojej jak ja nie mogę się doczekać 20 tygodnia,dziś licząc u mnie jest 15 tydzień i 6 dzień
Stary 2013-11-18, 10:26   #377
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
hahaha to ci sie udało
kasiab potwierdza, madziula też i ja też

Aldrin, kochana, no co Ty, przecież najmnej bezpieczny okres mamy już za sobą... nie bój się, uwierz w swoje maleńtwo, zobacz nic się nie dzieje, Ty dbasz o siebie - więc dzidziol jest silny! Nie odbieraj sobie radości, to nic nie daje. Zaacznij wierzyć w siebie, swoje bejbi małe wszystko JEST ok i BĘDZIE git!

madziulko - ja osobiscie stresuje sie jak nie mam usg jak juz mam isc i zobacze bejbola to ulga na najblizszy czas murowana
także jesli na co dzien się nie martwisz a mialabys sie stresowac tylko przed wizytą to tez nie wiem czy to lepsze dla Ciebie

teraz masz robotę widzę z paczkowaniem jesteś jak śnieżynka mikołajowa

coodmalinko- kochana strasznie wspolczuje ci tych zatok
a co do mam i babć - zgadzam się warto sluchac doswiadczonych wtereanek

asiulka - o kutfa gdzie jest pilot ?

seksta- nooo ja tak samo pierwsze brzuszkowe cm widze ciesze sie jak glupek z tego
ale bede z brzuchem chodzic dumnie jak pawica

light limara- to "mlode dycha" to nieladnie zabrzmialo - ciesz że sie matko, z życiem
faaajnie ze Ci dał skierowanko na badanko - daj znać na kiedy się umówisz
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:33   #378
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula tak do tego samego szłam to pewnie przez te przygody z pępowiną przy Olafie masz stresy

Hope a co chcesz rozgłosić? :p Bo nie zakumałam do końca (wiem że o orzechy ale tylko tyle :p )

Coodmalina zdrówka

Light super że wszystko OK. czyli dawka zmniejszona , a o odstawieniu z czasem coś mówił?
Stary 2013-11-18, 10:38   #379
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Ojej jak ja nie mogę się doczekać 20 tygodnia,dziś licząc u mnie jest 15 tydzień i 6 dzień
4 tyg i będzie 20 Ja teraz nie moge się doczekać tylko 6 grudnia bo ide na usg połówkowe 3d/4d i strasznie liczę,że wkońcu poznam płeć Dzidziusia.Póki co żyje tylko tym
Stary 2013-11-18, 10:42   #380
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry poweekendowo
nadrabiam na raty, ale ciężko idzie mi to w pracy
weekend szybko minął, w sobotę poszaleliśmy z zakupami, cała rodzinka obkupiona w buty i mąż w kurtkę
a wczoraj byliśmy u kuzynki cały dzień, więc zleciało

a ja juz odliczam dni do wolnego. Jeszcze 2 tygodnie i L-4

gratuluje wszystkich wizyt i piękne brzuszki widziałam
no i dziękuje za komplementy co do mojej dzidzi
Cytat:

Martusiaaa21 ale fajnie sobie leży, chyba tak mu wygodnie; taki oparty :d już ma 12 cm z tego co tam widzę? Który to tydzień?
a to drugie usg to nóżki, a raczej tak między nóżkami?
dzidziuś ma 9 cm, a ja byłam w 17 t3 d, czyli skończony 16t a zaczęty 17ty. Ginka się zdziwiła, że tak ładnie i dokładnie widać, akurat się fajnie obróciła pupcią do fotki i tak to jest pupcia i nóżki i nic miedzy nóżkami
Cytat:
Martusia śliczne zdjęcia

Dzisiaj jedziemy na urodziny do mojego dziadka i czeka Nas poważna rozmowa o tym co pisałam w klubie Trzymajcie kciuki
czekamy na wieści
Cytat:
w sumie kiedy najlepiej je piec ? z jakiego przepisu robisz ?
ja mam przepis, z którego nie trzeba jakoś specjalnie wcześniej robić, od razu pierniczki są miękkie i nie trzeba czekać jakiegoś czasu żeby jesć

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:43   #381
meniaa94
Wtajemniczenie

No ja dziś zadzwonię i się umówię na wizytę normalną ... od teraz za każdym razem na fotelu sprawdzanie ph itp + długość szyjki macicy ... i pewnie też umówi mnie jakoś na usg połówkowe.
Mi już na prenetalnym w 13 tygodniu i 2 dniu powiedział płeć,tylko wcześniej uprzedził,że na tym usg nie mówi płci ... nie szuka jej,po prostu jak się dziecko ustawi i będzie widoczna to powie. Ale nie nastawiam się jeszcze 100 % ... chociaż kilka sukienek dla Gabrysi jest już zakupione bo nie mogłam wytrzymać
Ale nic nie mówił jak dla mojej bratowej,że prawdopodobnie będzie ... tylko,że dziewczynka bo rośnie hm 'łechtaczka'. Jeszcze mam na plytce nagrane na usg jak pokazuje właśnie takie 2 kreseczki malutkie. Nie wiem jak oni mogą to rozpoznać
Stary 2013-11-18, 10:43   #382
kasiab91
Zakorzenienie

hope- kochana wczoraj przeżywałam, w sumie mam go jeszcze przed oczami, ale jakoś muszę to wytrzymac Ten chłopak miał tylko 29 lat, także kupę życia przed sobą. Jego tata też miał tyle lat co on. Z tego co wiem jego mama w totalnej rozsypce, ona pracuje z moją mamą. Znamy jego całą rodzinę, także martwimy się wszyscy o nich... Życie to jedna wielka niesprawiedliwosc!!

Ja właśnie z zakupów wróciłam. Będę robic ogórkową dziś. A na drugie nie wiem. Dziś meble nam przychodzą w końcu i mąż stwierdził że czasu nie będzie miał na jedzenie...
Zjadłam dwie kanapki z serem i szynką i ciągle głodna chodzę
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:54   #383
meniaa94
Wtajemniczenie

kasiab91 przykro mi bardzo ... i wiem,życie jest bardzo niesprawiedliwe ... cholernie,czasem nie mogę się z tym pogodzić.
Ale nic na to nie poradzimy,jedni żyją krótką inni dłużej ...
Ja we wrześniu pochowałam swojego dziadka,wiem żył długo 79 lat i miał tyle życia za sobą ... ale na starość zaatakowało go takie cholerstwo,że w ciągu miesiąca zmarł ... jak wspominam to aż smutno mi się robi. Miał w drodze dwóch prawnuczków,których nie doczekał ... Rak płuc,przez chemię zniszczone nerki-dializy,anemia bardzo silna,szpik zaczął siadać-przeżuty ... I najgorsze jest to,że w szpitalu powinni trzymać z taką chorobą minimum 6 tygodniu a trzymali dziadka raptem 2,5 tygodnia,bo nie mieli funduszy i niestety musiał się męczyć w domu ...
Ja np.nigdy nie mogłam się pogodzić z tym,że w 5 klasie podstawówki wykryto u mnie wadę serca i muszę obserwować serce bo grozi mi operacja jak dziurka się powiększy ...
Wiem,że porównuję błahostki ale z każdej strony życie daje po dupie niestety ...
Stary 2013-11-18, 10:57   #384
asia27100
Zakorzenienie

witam witam...

traktor za oknem od paru godzin jeździ...a nie! to mój tż chrapie po nocce!

light limara i gdzie idzesz na połówkowe?

wow! już 20 tygodnie ciąży! gratulacje! ale ten czas leci, cały czas mi sie wydaje że ledwo co zaszłyśmy

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:58   #385
Nikii89
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy zamierzacie rodzić z partnerami ??
Ze mną TŻ był przy pierwszym porodzie i okazał się nieocenioną podporą Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .
Stary 2013-11-18, 10:58   #386
martuszka0
Rozeznanie

coodmalina kurcze ja właśnie mam problem z zatokami od jakiegoś czasu... Codziennie rano mam nos zawalony, wszystko mi spływa do gardła, głowa boli, tragedia jutro idę do laryngologa własnie, ale najpewniej prześwietlenia mi nie zrobi, bo w ciązy chyba nie można no nie? Strasznie uciążliwe to dziękuję za odpowiedź z kolkami

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
ja byłam dzięki za pamięć, dziś są te w biedronce, to tam też zobaczę
Cytat:
Kuzwa 3 raz to pisze. Najpierw w jakims raporcie na wizazu i wyslalam, potem w odpowiedzi i mi sie stracilo. Wrrr nie nawidze pisac z komorki.

skrot:
mlode dycha. Tylko to sprawdzil na usg.
mam l4 na tydzien.
skierowanie na polowkowe. Wiec zaoszczedze 300 zl.
dumphaston wieczorem.
To odpocznij sobie na tym L4 i fajnie, że z dzidzią ok

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
hope- kochana wczoraj przeżywałam, w sumie mam go jeszcze przed oczami, ale jakoś muszę to wytrzymac Ten chłopak miał tylko 29 lat, także kupę życia przed sobą. Jego tata też miał tyle lat co on. Z tego co wiem jego mama w totalnej rozsypce, ona pracuje z moją mamą. Znamy jego całą rodzinę, także martwimy się wszyscy o nich... Życie to jedna wielka niesprawiedliwosc!!
To smutne

Czy któraś z Was ma kredyt hipoteczny? ile czasu zajmuje załatwienie takiego kredytu?

Nikii ja chcę rodzić z mężem, on też chce być przy porodzie, mam nadzieję, że będzie dla mnie ogromnym wsparciem w tej chwili. A Oskara nie możecie zostawić u teściów?

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-18 o 11:01
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:03   #387
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie dziewczyny, przede wszystkim gratuluję skończonych tygodni, a przede wszystkim 2 z przodu

Nikii to daj znaka jak podejmiecie decyzję no i na kiedy planowane są zmiany i cieszę się, że sprzedaż orzechów idzie
Co do rodzenia ja nie wyobrażam sobie rodzić sama. Niestety w tych bólach człowiek do końca nie jest świadomy co się dzieje, więc przydaje się osoba, na której można polegać, mi to dawało poczucie bezpieczeństwa, że jakby co to szybko poleci i zacznie robić aferę teraz też będzie musiał być ze mną, nie ma innej opcji

Madziuuula to ja jestem mądra bo ja to zinterpretowałam, że Ty 3 razy DZIENNIE po 10 minut jeździsz

Pomarańcza, trzymam kciuki za rozmowy dzisiejsze

KasiaB strasznie mi przykro z powodu kolegi, jednak się nie udało

Coodmalina, ale ja nie daję herbatek Hipp to było ironicznie napisane, bo takie informacje słyszałam, że „wszystkie dzieci lubią herbatki hipp” a to na tej samej zasadzie co „wszystkie dzieci robią kupę o 17”

Light Limara najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku

Miłego dnia
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:04   #388
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Ze mną TŻ był przy pierwszym porodzie i okazał się nieocenioną podporą Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .
bardzo bym chciała z dwóch względów, aby tż był ze mną przynajmniej do ostatniej fazy porodu (nie wiem czy wytrzymałby parcie, krew itd...)
po pierwsze, słyszałam że kobiety są lepiej, inaczej traktowane przez położne, gdy mają ze sobą partnera. nie są tak zbywane. może to któraś mama potwierdzić? w razie czego też partner może np wyjść kogoś zawołać, podać coś do picia itd..
po drugie strasznie się boję wielogodzinnych skurczy w samotności...tylko ja, sala szpitalna i zegar.... dla mnie to byłby koszmar, tym bardziej że leżałam już kiedyś w szpitalu sama na sali, z bólem, no nic ciekawego, zero wsparci...tylko sufit oglądasz i cierpisz.....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:06   #389
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę rodziła z moją chrzestną położną. Męża przy mnie nie będzie Niestety i stety... Mój P nie wytrzymałby tego stresu związanego z moim bólem, nie wiedziałby jak mi pomóc. Jestem nastawiona na SN. Więc stwierdziliśmy, że będzie czekał gdzieś w pobliżu, a ja sama nie będę, bo będzie ciocia od początku do końca
Kiedyś chciałam bardzo żeby był ze mną, ale ja wiem jak on się stresuje wszystkim i wolę żeby sobie posiedział z siostrą czy kimś
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:07   #390
meniaa94
Wtajemniczenie

Nikii jak będę mogła rodzić naturalnie w co wątpię to jasne,że bym chciała aby mój tż był przy porodzie z tego co wiem on też by chciał bym mogła wtedy się krzyczeć na niego

martuszkao mój tż ma na siebie kredyt hipoteczny i jak pamiętam to troszkę miał załatwiania ... z miesiąc mu to zajęło zanim wszystko posprawdzali itp,trochę załatwiania było i później czekał z 2 tygodnie na pieniądze. Chyba to też zależy od banku ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości