|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Martusia superowe fotki Dzidziusia
Ramona Witaj Zytus Ja to chyba jakoś inaczej licze, bo termin porodu mam dzień przed Toba,a według obliczeń jutro mam 19t1d czyli 20 tydz heh,ale to nieważne Witam Cię w POŁOWIE CIĄZYAle naskrobałyście przez weekend Vampirka dobrze zauważyła,że jak tak dalej pójdzie to kolejny wątek będzie i w tym nie zdążą wszystkie ruchów poczuć![]() Ja używam Perfecta Mama, piękny zapach i fajna w dotyku skóra po nim.cena ok 26 zł w rossmanie. Śle buziaki |
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Ile mam do nadrobienia....masakra! Witam się po weselu, po poprawinach, było super i dziś mam wolne- wypoczywam. Tańczyliśmy cala noc, czuje we,ystkie mięśnie
poza tym od wczorajszej nocy do wczorajszego wieczora miałam mega opuchnięte stopy, teraz jest troszkę lepiej. Życzę miłego dnia! A tym, które siedzą w pracy- zeby szybko minął im czas
|
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w tym dzisiejszym samotnym dniu ...
Dziś po 5:00 musiałam się zerwać i narzeczonego żeby się zbierał i jechał,teraz zobaczę go 29-30 listopada,akurat 30 listopada ma urodziny. Ale nic mu nie kupuje,bo chciał dostać prezent 2 miesiące wcześniej,golarkę elektryczną więc może zamówię mu mały tort jako niespodziankę ![]() Ot ... już widzę jak on się ucieszy bo słodycze kocha ! ![]() ![]() gosius91 ja uwielbiam się oliwką smarować ale jak wyjdę spod prysznica ... i na mokre ciało smaruję poczekam chwilkę i wycieram się normalnie ręcznikiem,tak samo jest skóra ładnie nawilżona w rossmanie jest taka śliczna z aloesem oliwka,zawsze do masażu jej używam i do smarowania ciała ... cudowna po prostu. A jeżeli chodzi o powiadomienie rodziców i znajomych o ciązy to była jedna wielka masakra ... ![]() Zrobiłam test w domu i wyszedł pozytywny,ale to było spontanicznie bo okres mi się spóźniał tylko 3 dni i nie wierzyłam jeszcze,że jestem w ciąży ... I jak wyszłam z łazienki to po mojej minie tż zaczął krzyczeć z radości i od razu zadzwonił do swoich rodziców i do babć że będą mieli prawnuka bądź prawnuczkę. Ja się zdenerwowałam bo kazałam mu czekać,żeby ginekolog potwierdził ( zwłaszcza,że na pierwszej wizycie nie było jeszcze widać pęcherzyka nawet bo było za wcześnie ) ... Nosiło mnie. I wiecie co wykombinował? Mieliśmy iść do moich rodziców,to wziął pudełko od apapu,przeciął z jednej strony i owinał całe papierem ozdobnym w róże i wsadził wcześniej test. I dał mojej mamie " prezent " ![]() :brzyda l:Ten człowiek to ma czasem takie pomysły ... I już zaraz dosłownie wiedzieli wszyscy ... ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Nikii89 tak jest żołnierzem ... niestety i stety. Są plusy i minusy. Już raz był na misji ( na szczeście jeszcze przed poznaniem się ) ale może w każdej chwili znowu jechac bo inaczej z pracy wywalą ... ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Seksta ja tak samo ostatnio po weselu brata miałam tak mega opuchnięte stopy,że nie wsadziłam je w buty ale to chyba normalne,że w ciązy szybciej stopy puchną ... Ale pomogła mi miska z wodą i z solą ... wymoczyłam nogi i uwierz,że przyniosło mi to ulgę
|
#364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładnie to ujęłaś Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie czas sie zatrzymał 17tc 2 dni ja marzę o 20tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę sama nie wiem, wiem że z Olafem wiedziałam za dużo i to był stres, teraz wiem mało ale stres nadal. Nie chodzi mi tu o kasę na szczęście możemy sobie na priv teraz pozwolić, tylko sama nie wiem czy się nei będę badziej stresować Napewno bym pytała na każdej wizycie o pępowinę jak paranoik ![]() No ja mam zajęcia na kilka dni Tż przywiózł prezenty świąteczne dla klientów, mam ze 100 pudełek do złożenia, potem popakować, wypisać kartki zaczynamy świąteczny szał Ciekawe jak pójdzie z Olafino ![]() Zaraz się zbieram, idę 40 min pieszo, przewietrzę się, pomyśle po drodze Więc musiałam usiąść do kompa i odpocząć
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiab- przykro mi, mam ndzieje ze silnie nie przezywasz tego.
![]() mycha - kazdy jak widzi bełty to pierwsze co mysli o żulu więc spokojnie ![]() i jak juz to dokarmianie psów nie straszenie bleeeah :Psantom co ty gadasz... ja bylam przekonana ze w 16 lozysko przejmuje. muszesie zaraz dokształcić... jam w 16 tc, wlasciwie 17 i ginka mi zwiekszyla w srode spowrotem 3x1 po ostatnim krwawieniu;/ niebawem i tak bede musiala sie z nim rozstac tylko sobie zrobie poziom progesteronu sama, bo strach sie bac co tam sie pomotało. meania naprawde fajnie twoj tz zareagowal! super ze tak sie cieszy!lolitko, zytus ![]() ![]() pijemy połowinki lolitkowe i zytusowe ! seksta- super ze weselicho obtańcowane! zapamiętasz![]() niki- to udanego handlu jak cos to rozglosze cie na wizazu i sie rozejdzie
|
|
|
|
#367 | ||
|
Raczkowanie
|
Hejka Dziewczyny...
ja z chusteczkami, zaatakowało mi zatoki, jak co roku o tej porze już mam tego troszkę dość, bo tydzień wyjęty z życia, próbowałam już wszystkiego, miałam dwa razy punkcję... masakra, nie życzę Nikomu. Weekend leniwca mieliśmy, ja trochę odpoczęłam, Ziut się maksymalnie wyszalał, do tego stopnia że wczoraj padła nam o 18 i jak dziś wychodziłam do pracy o 6,30 to jeszcze spał ![]() troszkę Was nadrobiłam... no i muszę się ustosunkować, przestrzec i takie tam mądrości moje wyrzucić ![]() Cytat:
Cytat:
Co do herbatek HIPP... polecam przeczytać skład i porządnie się zastanowić czy jest sens wydawać pieniądze, jak wodę z cukrem to można zrobić wszędzie No i cóż mogę poradzić, dziewczyny, szczególnie te które nie mają dzieci, porozmawiajcie ze swoimi Mamami i babciami, to na serio kopalnia wiedzy, one nie miały tylu rzeczy co my teraz, żyją, żyjecie i Wy i macie się dobrze. Nie wszystko co nowe jest wspaniałe, czasami proste, tanie stare sposoby są najlepsze ![]() Miłego dnia... |
||
|
|
|
#368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a miałam różnice cos ok 3 dni.
Alicja 10.04.2014 Edytowane przez Zytus Czas edycji: 2013-11-18 o 10:07 |
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś tu był zainteresowany http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_322&a=1661
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() p.s dla tych które są w domciu : na dwójce w pytaniu na śniadanie jets o tym jak wrócić do formy po porodzie |
|
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-18 o 10:09 |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem dziewczyny, że musi być dobrze, czasem tylko jakieś złe myśli mnie nachodzą ![]() coodmalina to zdrówka, niestety zatoki to porażka Gratuluje dziewczynom 2 z przodu |
|
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wkroczenia w 20 tydz
Zaraz sobie zrobię wodę z sola i wymocze stopy. Ostatnio mówiłam o tym ze brzuch plaski i chyba zaczyna się coś dziać, jak leze to mam juz bardziej wypukły i ogólnie jakiś taki inny juz
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Kuzwa 3 raz to pisze. Najpierw w jakims raporcie na wizazu i wyslalam, potem w odpowiedzi i mi sie stracilo. Wrrr nie nawidze pisac z komorki.
skrot: mlode dycha. Tylko to sprawdzil na usg. mam l4 na tydzien. skierowanie na polowkowe. Wiec zaoszczedze 300 zl. dumphaston wieczorem.
|
|
#375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej jak ja nie mogę się doczekać 20 tygodnia,dziś licząc u mnie jest 15 tydzień i 6 dzień
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kasiab potwierdza, madziula też i ja też ![]() Aldrin, kochana, no co Ty, przecież najmnej bezpieczny okres mamy już za sobą... nie bój się, uwierz w swoje maleńtwo, zobacz nic się nie dzieje, Ty dbasz o siebie - więc dzidziol jest silny! Nie odbieraj sobie radości, to nic nie daje. Zaacznij wierzyć w siebie, swoje bejbi małe wszystko JEST ok i BĘDZIE git! madziulko - ja osobiscie stresuje sie jak nie mam usg jak juz mam isc i zobacze bejbola to ulga na najblizszy czas murowana także jesli na co dzien się nie martwisz a mialabys sie stresowac tylko przed wizytą to tez nie wiem czy to lepsze dla Ciebie ![]() teraz masz robotę widzę z paczkowaniem jesteś jak śnieżynka mikołajowa ![]() coodmalinko- kochana strasznie wspolczuje ci tych zatok a co do mam i babć - zgadzam się warto sluchac doswiadczonych wtereanek ![]() asiulka - o kutfa gdzie jest pilot ? seksta- nooo ja tak samo pierwsze brzuszkowe cm widze ciesze sie jak glupek z tego ![]() ale bede z brzuchem chodzic dumnie jak pawica ![]() light limara- to "mlode dycha" to nieladnie zabrzmialo - ciesz że sie matko, z życiem ![]() faaajnie ze Ci dał skierowanko na badanko - daj znać na kiedy się umówisz
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula tak do tego samego szłam
to pewnie przez te przygody z pępowiną przy Olafie masz stresy Hope a co chcesz rozgłosić? :p Bo nie zakumałam do końca (wiem że o orzechy ale tylko tyle :p )Coodmalina zdrówka Light super że wszystko OK. czyli dawka zmniejszona , a o odstawieniu z czasem coś mówił?
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry poweekendowo
![]() nadrabiam na raty, ale ciężko idzie mi to w pracy weekend szybko minął, w sobotę poszaleliśmy z zakupami, cała rodzinka obkupiona w buty i mąż w kurtkę ![]() a wczoraj byliśmy u kuzynki cały dzień, więc zleciało ![]() a ja juz odliczam dni do wolnego. Jeszcze 2 tygodnie i L-4 gratuluje wszystkich wizyt i piękne brzuszki widziałam no i dziękuje za komplementy co do mojej dzidzi ![]() Cytat:
i tak to jest pupcia i nóżki i nic miedzy nóżkami![]() Cytat:
![]() ja mam przepis, z którego nie trzeba jakoś specjalnie wcześniej robić, od razu pierniczki są miękkie i nie trzeba czekać jakiegoś czasu żeby jesć
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja dziś zadzwonię i się umówię na wizytę normalną ... od teraz za każdym razem na fotelu sprawdzanie ph itp + długość szyjki macicy ... i pewnie też umówi mnie jakoś na usg połówkowe.
Mi już na prenetalnym w 13 tygodniu i 2 dniu powiedział płeć,tylko wcześniej uprzedził,że na tym usg nie mówi płci ... nie szuka jej,po prostu jak się dziecko ustawi i będzie widoczna to powie. Ale nie nastawiam się jeszcze 100 % ... chociaż kilka sukienek dla Gabrysi jest już zakupione bo nie mogłam wytrzymać Ale nic nie mówił jak dla mojej bratowej,że prawdopodobnie będzie ... tylko,że dziewczynka bo rośnie hm 'łechtaczka'. Jeszcze mam na plytce nagrane na usg jak pokazuje właśnie takie 2 kreseczki malutkie. Nie wiem jak oni mogą to rozpoznać
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
hope- kochana wczoraj przeżywałam, w sumie mam go jeszcze przed oczami, ale jakoś muszę to wytrzymac
Ten chłopak miał tylko 29 lat, także kupę życia przed sobą. Jego tata też miał tyle lat co on. Z tego co wiem jego mama w totalnej rozsypce, ona pracuje z moją mamą. Znamy jego całą rodzinę, także martwimy się wszyscy o nich... Życie to jedna wielka niesprawiedliwosc!!Ja właśnie z zakupów wróciłam. Będę robic ogórkową dziś. A na drugie nie wiem. Dziś meble nam przychodzą w końcu i mąż stwierdził że czasu nie będzie miał na jedzenie... Zjadłam dwie kanapki z serem i szynką i ciągle głodna chodzę
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiab91 przykro mi bardzo ... i wiem,życie jest bardzo niesprawiedliwe ... cholernie,czasem nie mogę się z tym pogodzić.
Ale nic na to nie poradzimy,jedni żyją krótką inni dłużej ... Ja we wrześniu pochowałam swojego dziadka,wiem żył długo 79 lat i miał tyle życia za sobą ... ale na starość zaatakowało go takie cholerstwo,że w ciągu miesiąca zmarł ... jak wspominam to aż smutno mi się robi. Miał w drodze dwóch prawnuczków,których nie doczekał ... Rak płuc,przez chemię zniszczone nerki-dializy,anemia bardzo silna,szpik zaczął siadać-przeżuty ... I najgorsze jest to,że w szpitalu powinni trzymać z taką chorobą minimum 6 tygodniu a trzymali dziadka raptem 2,5 tygodnia,bo nie mieli funduszy i niestety musiał się męczyć w domu ... Ja np.nigdy nie mogłam się pogodzić z tym,że w 5 klasie podstawówki wykryto u mnie wadę serca i muszę obserwować serce bo grozi mi operacja jak dziurka się powiększy ... Wiem,że porównuję błahostki ale z każdej strony życie daje po dupie niestety ...
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam...
traktor za oknem od paru godzin jeździ...a nie! to mój tż chrapie po nocce! ![]() light limara i gdzie idzesz na połówkowe? wow! już 20 tygodnie ciąży! gratulacje! ale ten czas leci, cały czas mi sie wydaje że ledwo co zaszłyśmy
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy zamierzacie rodzić z partnerami ??
![]() Ze mną TŻ był przy pierwszym porodzie i okazał się nieocenioną podporą Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .
|
|
|
|
#386 | |||
|
Rozeznanie
|
coodmalina kurcze ja właśnie mam problem z zatokami od jakiegoś czasu... Codziennie rano mam nos zawalony, wszystko mi spływa do gardła, głowa boli, tragedia
jutro idę do laryngologa własnie, ale najpewniej prześwietlenia mi nie zrobi, bo w ciązy chyba nie można no nie? Strasznie uciążliwe to ![]() Cytat:
dzięki za pamięć, dziś są te w biedronce, to tam też zobaczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy któraś z Was ma kredyt hipoteczny? ile czasu zajmuje załatwienie takiego kredytu? Nikii ja chcę rodzić z mężem, on też chce być przy porodzie, mam nadzieję, że będzie dla mnie ogromnym wsparciem w tej chwili. A Oskara nie możecie zostawić u teściów? Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-11-18 o 11:01 |
|||
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, przede wszystkim gratuluję skończonych tygodni, a przede wszystkim 2 z przodu
Nikii to daj znaka jak podejmiecie decyzję no i na kiedy planowane są zmiany i cieszę się, że sprzedaż orzechów idzie Co do rodzenia ja nie wyobrażam sobie rodzić sama. Niestety w tych bólach człowiek do końca nie jest świadomy co się dzieje, więc przydaje się osoba, na której można polegać, mi to dawało poczucie bezpieczeństwa, że jakby co to szybko poleci i zacznie robić aferę teraz też będzie musiał być ze mną, nie ma innej opcji ![]() Madziuuula to ja jestem mądra bo ja to zinterpretowałam, że Ty 3 razy DZIENNIE po 10 minut jeździsz Pomarańcza, trzymam kciuki za rozmowy dzisiejsze ![]() KasiaB strasznie mi przykro z powodu kolegi, jednak się nie udało ![]() Coodmalina, ale ja nie daję herbatek Hipp to było ironicznie napisane, bo takie informacje słyszałam, że „wszystkie dzieci lubią herbatki hipp” a to na tej samej zasadzie co „wszystkie dzieci robią kupę o 17” Light Limara najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku Miłego dnia |
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze, słyszałam że kobiety są lepiej, inaczej traktowane przez położne, gdy mają ze sobą partnera. nie są tak zbywane. może to któraś mama potwierdzić? w razie czego też partner może np wyjść kogoś zawołać, podać coś do picia itd.. po drugie strasznie się boję wielogodzinnych skurczy w samotności...tylko ja, sala szpitalna i zegar.... dla mnie to byłby koszmar, tym bardziej że leżałam już kiedyś w szpitalu sama na sali, z bólem, no nic ciekawego, zero wsparci...tylko sufit oglądasz i cierpisz.....
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś chciałam bardzo żeby był ze mną, ale ja wiem jak on się stresuje wszystkim i wolę żeby sobie posiedział z siostrą czy kimś
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii jak będę mogła rodzić naturalnie w co wątpię to jasne,że bym chciała aby mój tż był przy porodzie z tego co wiem on też by chciał
bym mogła wtedy się krzyczeć na niego martuszkao mój tż ma na siebie kredyt hipoteczny i jak pamiętam to troszkę miał załatwiania ... z miesiąc mu to zajęło zanim wszystko posprawdzali itp,trochę załatwiania było i później czekał z 2 tygodnie na pieniądze. Chyba to też zależy od banku ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

heh,ale to nieważne
Vampirka dobrze zauważyła,że jak tak dalej pójdzie to kolejny wątek będzie i w tym nie zdążą wszystkie ruchów poczuć
poza tym od wczorajszej nocy do wczorajszego wieczora miałam mega opuchnięte stopy, teraz jest troszkę lepiej. Życzę miłego dnia! A tym, które siedzą w pracy- zeby szybko minął im czas

za wizytę
Napewno bym pytała na każdej wizycie o pępowinę jak paranoik 

to się rozpisałam 

I przez to nie używam go regularnie, tylko jak mi się przypomni i zachce.