Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 12:08   #2671
Krychulec89
Zadomowienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Krychulec, ja wiem doskonale o tym że w adwencie mozna sie bawić, ale bałabym sie, że wiekszość rodziny zareaguje na adwent tak jak na post i po protu mi odmówi, nie boisz sie tego?

My na 140 osób kupiliśmy 165 butelek 0,5 (w tym już na bramy i konkursy)
Mamy barmana też

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

nasturcja - bardzo dużo wódki kupiliście
Nasze rodziny nie mają nic przeciwko i nikt nie mówił że będzie jakiś problem. Nawet ksiądz powiedział ,że przecież jest to radosny czas oczekiwania
Wymarzyłam sobie tą datę bo to będzie nasza 11 ROCZNICA i na torcie bedzie 11 no i akurat w sobotę

To dużo kupujecie tej wódki... a wino i szampan?
Stary 2013-11-18, 12:08   #2672
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dwójka z przodu teraz już z górki
Śluby w wątku PM2013 zakończyły się następne będą już u Nas Fajnie, ale z drugiej strony stres mnie dosięga, że czegoś nie zdążę przygotować, dopracować
Dokładnie, choć jak myślę o tym, że jeszcze tyyyle do 1 z przodu to trochę żal choć pewnie zleci raz dwa

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
ładna data !

Aż sobie policzyłam i okazało się że do mojego zostało równo

160 dni

a ja w takiej czarnej
Dziękuję Cieszę się z niej baaardzo Ogarniesz wszystko, spokojnie, 160/159 dni to dużo czasu

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Witam Was

Nam zostało już tylko...
12 miesięcy i 18 dni
383 dni
Byliśmy u Księdza i jednak w Adwencie można brać śluby i robić wesela... niektórzy nas straszyli Sala też już zaklepana teraz tylko zbierać, zbierać i zbierać bo sala droga strasznie ale cóż zrobić.
Mamy 150 osób i próbowaliśmy z TŻ policzyć ilość butelek musimy kupić.

Wyszło nam że:
100 wódki 3/4
20 wódki 0,5 (na gry i zabawy)
40 butelek wina
20 butelek szampana

Ile wy kupujecie alko?

Co do obrączki to leci na prawą rękę a zaręczynowy mam na lewej. Jak jest przyjęte? Bo u nas to wyszło jakoś samo
Fajna data na ślub! Mnie też zawsze kusił zimowy ślub, ale obawiam się, że gdyby "zima zaskoczyła kierowców", mnóstwo gości by odpuściło...
My mamy wesele na ok. 60-70 osób i kupujemy ok. 55-60 butelek wódki Ale będzie też wino i piwo.

Ja dzisiaj przełożyłam pierścionek na lewą rękę, ale jest duża różnica w rozmiarze i wtedy na pewno musiałby iśc do zmniejszania A boję się, że to osłabi kamienie, bo mam 6 kamyczków w obrączce... No albo przestawię się i będę nosić na środkowym, choć nie lubię tak.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:09   #2673
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepiekny wynik! utrzymujesz go?
wstyd sie przyznać, ale od miesiąca znów jadam normalnie, wiele rzeczy mnie zgubiło i juz mam 3 kg na plusie
niestety pora wrócić na właściwe tory i na zawsze pożegnać lody, ciasta, pieczywo i makarony :beczy:
czy mogłabyś przesłać mi tę dietkę jakoś inaczej? nie wiem dlaczego ale nie moge pobrać z tej strony

piekna sala ciesze sie, że tyle u ciebie ruszyło do przodu

Mam dość wszechobecnych wygibasów i wygłupów na pierwszy taniec co sie ludziom w tym podoba? ani to śmieszne ani fajne.
Nie wyobrażam sobie oglądania włąsnego wesela za 10/15 lat z taką atrakcją. Chyba spaliłabym się ze wstydu! moda modą, ale trzeba zwrócić uwagę na pewne elementy, które powinny zostać klasyczne, aby za X lat nie żalować pewnych rzeczy

kurcze troche nie rozumiem twojego toku myślenia - 40 zł to nie są pieniądze? ja za to jem przez 4 dni na studiach! Dzięki temu, że kupiliśmy alkohol teraz zaoszczedziliśmy prawie 800 zł licząc że na butelce wzrośnie cena o 2 zł po nowym roku. To mało? I co z tego że teraz - za pół roku lepsza wódkę wyprodukują? Nowe wzory obrączek wymyślą?
Naprawdę z całego serca radzę - warto kupić teraz niektóre rzeczy, a za zaoszczędzone pieniądze kupić sobie coś fajnego na podróż poslubną na przykład

podpisuje się rękoma i nogami!!!
Poza tym żaden ksiądz mi nie wmówi, że mój grzech jest większy (mieszkam z Tż, kochamy się max 2 razy w tygodniu, ale nie dlatego że nie chcemy, po prostu ze względów religijnych staram sie to ograniczać) niż koleżanki, która oficjalnie mieszka na studiach u ciotki, a tak naprawde 4 noce w tygodniu nocuje u swojego faceta i kochają sie chyba z 10 razy w tygodniu!!!! Ale w oczach kościoła to ja jestem grzesznicą, której nie nalezy sie rozgrzeszenie, a ona to zbłąkana owieczka, która oczyści swoje sumienie przy każdej spowiedzi? PARANOJA!

mi sie bardzo podobają, ale mój Tż nie cierpi gdy maluje jeden paznokieć innym kolorem, dlatego z tego zrezygnuje....
o wzrostach cen na alko i zloto slyszy sie od lat, wiec nie napalalabym sie na wielkie oszczednosci uwierz mi ze jesli jest jakas znaczaca oszczednosc to to wykorzystuje,jak np salonowa suknia gdzie oszczedzam 1700zl. zobaczysz ze za wodke zaplace podobnie jak ty
co do oszczednosci 40zl- raczej nie przeliczalabym tego na studia bo to zupelnie inna ranga wydatkow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:09   #2674
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

nasturcja1308

Twojego TŻa pomysł nie jest zły moim zdaniem, mnie się podoba no... ale to... uparł się! Z teściową za głowę się złapałyśmy jak nam pokazał...
Próbuję go namówić na granatowy bądź grafitowy garnitur... żeby koszula kobaltowa/błękitna pasowała. Ten jednak uparty...
Stary 2013-11-18, 12:11   #2675
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Ale skoro już przy garniturze jesteśmy...Dziewczyny TŻ wymyślił, że chce biały/ivory garnitur taki jak w filmie Scarface... i co ja mam zrobić? W dodatku w takiej stylizacji chce być (rozpięta koszula itd, jedynie chce czerwony zmienić na fiolet bądź kobalt). No jakoś mi to nie pasuje...
choćby miał mnie znienawidzić przez to, ale ja swojemu bym kategorycznie zabroniła i ta rozpieta koszula?!
Nie wiem kochana co ci doradzić...
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:13   #2676
no_doubt
Wtajemniczenie

namisek1990 brak słów... współczuję... Może on nie mówi tego poważnie? Ja bym chyba jakiegoś kolegę na niego napuściła zaufanego, by mu do rozumu przemówił, pokazać jak faceci elegancko wyglądają w klasycznych garniturach, no nie wiem...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:14   #2677
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Mam:
-zaklepaną datę w kościele+nauki zrobione
-wstępnie umówioną dekoratorkę (do kościoła)
-zespół w kościele zamiast organisty
-salę
-alkohol
-zaklepanego fotografa
-dj'a
-materiał na suknię (szyję) + welon + buty moje i Tżta
-upatrzoną bieliznę (do zamówienia)
-kupione zaproszenia (czekają na rozdanie)
-zaklepaną fryzjerkę + kosmetyczkę (chyba, że nie będzie mogła to szukam innej)

Do załatwienia:
-garnitur+ bielizna Młodego
-obrączki (wzór wybrany)
-tort (smaki już mam wybrane)
-podziękowania dla rodziców (wczoraj wymyśliłam storczyki i alko - ktoś wrzucał ostatnio takie podziękowania )
-jakiś namiot na porterament/butelki (pewnie od strażaków)

biżuterię i spinki do mankietów chcemy od rodziców na BN w prezencie
Zazdroszczę stopnia ogarnięcia

Cytat:
ysia
Nie zastrzelisz się i tak masz spore postępy! Ja jeszcze welonu nie mam, bielizny... a co tu mówić o garniturze... także głowa do góry .
W sumie to ogarneliśmy to wszystko w miesiąc, więc może faktycznie jeszcze się wstrzymam z tym strzelaniem

Cytat:
u mnie 2 miesiące i 6 dni i ja to dopiero jestem w czarnej
Organizuje wyścigi to pierwszy w czarnej ! Do startu , gotowi, hop!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:15   #2678
enzunio
BAN stały

Cytat:
Witam Was

Nam zostało już tylko...
12 miesięcy i 18 dni
383 dni
Byliśmy u Księdza i jednak w Adwencie można brać śluby i robić wesela... niektórzy nas straszyli Sala też już zaklepana teraz tylko zbierać, zbierać i zbierać bo sala droga strasznie ale cóż zrobić.
Mamy 150 osób i próbowaliśmy z TŻ policzyć ilość butelek musimy kupić.

Wyszło nam że:
100 wódki 3/4
20 wódki 0,5 (na gry i zabawy)
40 butelek wina
20 butelek szampana

Ile wy kupujecie alko?

Co do obrączki to leci na prawą rękę a zaręczynowy mam na lewej. Jak jest przyjęte? Bo u nas to wyszło jakoś samo
Na +/- 120 dorosłych osób mamy 135 butelek półlitrowych wódki. Barman z kolorowymi drinkami. Będzie też 15 "szampanów" i 24 butelki wina.

Na polter 18 butelek 0,7 litra i bimbru i cytrynowki do oporu

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:15   #2679
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
nasturcja1308

Twojego TŻa pomysł nie jest zły moim zdaniem, mnie się podoba no... ale to... uparł się! Z teściową za głowę się złapałyśmy jak nam pokazał...
Próbuję go namówić na granatowy bądź grafitowy garnitur... żeby koszula kobaltowa/błękitna pasowała. Ten jednak uparty...
jak już koniecznie chce to niech ubierze się na biało /jasno jak tu albo jak ten (już ktoś wrzucał ten filmik)

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2013-11-18 o 12:17
nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:16   #2680
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Nasze rodziny nie mają nic przeciwko i nikt nie mówił że będzie jakiś problem. Nawet ksiądz powiedział ,że przecież jest to radosny czas oczekiwania
Wymarzyłam sobie tą datę bo to będzie nasza 11 ROCZNICA i na torcie bedzie 11 no i akurat w sobotę

To dużo kupujecie tej wódki... a wino i szampan?
no to fajnie, że wszystko jest jasne

a co ilości alkoholu - ja bym kupiła równo 140 butelek, ale rodzice Tż sie uparli najwyzej zostanie - trudno
i bedzie wino, ale tylko 26 butelek no i bimber

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
o wzrostach cen na alko i zloto slyszy sie od lat, wiec nie napalalabym sie na wielkie oszczednosci uwierz mi ze jesli jest jakas znaczaca oszczednosc to to wykorzystuje,jak np salonowa suknia gdzie oszczedzam 1700zl. zobaczysz ze za wodke zaplace podobnie jak ty
co do oszczednosci 40zl- raczej nie przeliczalabym tego na studia bo to zupelnie inna ranga wydatkow.

ale przecież ustawa podpisana, czyli wzrost o 2 zł na połowce ceny jest pewny a nie hipotetyczny.... trzymam kciuki aby ci sie udało kupić po korzytsnych cenach wszystko, ale troche nie rozumiem takiego nastawienia, ale nie musze rozumieć, prawda?

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-11-18 o 12:18
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:18   #2681
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
jak już koniecznie chce to niech ubierze się na biało /jasno jak tu albo jak ten (już ktoś wrzucał ten filmik)
Pierwsze zdjęcia - młody super wygląda !

Profil FB
Stary 2013-11-18, 12:22   #2682
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja poproszę później o zdjęcia na żywo
Czy na tych obrączkach, na żółtym złocie jest mat, a na brzegach na białym polerka?
Bardzo podobają mi się połączenia właśnie matu i polerki. No i fajnie, że białe złoto jest na brzegach, bo w moim przypadku jakoś by to wspołgrało z zaręczynowym.
postaram się zrobić zdjęcie zakochałam się z nich od razu

na złocie jest taki jakby chrom/mat.. a na brzegach białe złoto polerka

ja sama mam pierścionek biało - żółty z diamentem i będę nosić razem z obrączką.. co najważniejsze nie będę mieć szpary między jednym a drugim

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
OvuView
jeśli ktoś chce to może się bawić w badanie śluzu, wyskości szyjki itp, i wtedy bada plodność na podstawie tych wszystkich czynników, jednak mi narazie się nie chcę, badam tylko temperaturę a i tak dość jasno widzę dni płodne i nieplodne już sama z siebie, bez pomocy programu nawet
póki co nie mam samozaparcia żeby codziennie sobie mierzyć temp. i próbuję zerżnąć z neta

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kasiulenkowo gratuluję obrączek
dziękujemy!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ładne obrączki a zamówienie u zwykłego jubilera rzeczywiście wychodzi sporo taniej?
dziękujemy! nam wyszło 2 tys mniej niż w Aparcie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Piękne, chcemy coś w tym stylu chyba, tylko całe błyszczące, nie satynowane czy jak to się nazywa
dziękujemy!
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2013-11-18 o 16:50
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:24   #2683
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
no to fajnie, że wszystko jest jasne

a co ilości alkoholu - ja bym kupiła równo 140 butelek, ale rodzice Tż sie uparli najwyzej zostanie - trudno
i bedzie wino, ale tylko 26 butelek no i bimber

ale przecież ustawa podpisana, czyli wzrost o 2 zł na połowce ceny jest pewny a nie hipotetyczny.... trzymam kciuki aby ci sie udało kupić po korzytsnych cenach wszystko, ale troche nie rozumiem takiego nastawienia, ale nie musze rozumieć, prawda?
no nie musisz

dziewczyny co myslicie o kupnie welonu na dluzszy czas przed slubem? troche sie obawiam ze zzolknie, bedzie taki.. zleżały bo wczesniej bede miala okazje wyprobowac fryzjera z okazji innych uroczystosci i wtedy bym wyprobowala welon,ale wlasnie mam watpliwosci czy teraz to nie za wczesnie.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:24   #2684
Opiumalfa
Zakorzenienie

Bialy garnitur wg mnie pasuje tylko na slub na plazy. Koniec i kropka.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:34   #2685
Dotka90
Zakorzenienie

RZĘSY: zastanawiam się nad przedłużaniem, choć z drugiej strony nie wiem, czy rzeczywiście jest sens, bo moje, pomalowane są bardzooo długie i w miarę gęste, bardzo je lubię.

TARGI ŚLUBNE: całe szczęście, że wygraliśmy te bilety, bo bym żałowała 3 dych
Nic ciekawego nie było. Jedynie co, to chyba znaleźliśmy TE obrączki! Bylibyśmy nawet skłonni zamówić, ale trafiliśmy na fatalną babkę... Zamiast nas jakoś przekonać, że nie wiem, mają wyjątkową jakość itd, to ona na okrągło trajkotała o cenie, że w dzień Targów jest 30% obniżki, obrączki możemy odebrać np. w kwietniu i że to takie super, bo tak ekstra tanio,bla bla bla. uciekliśmy od niej, a szkoda, bo obrączki były super

Salonów ślubnych dosłownie parę (Evita, Elizabeth Passion, Pasaż Wenecki, Anna Kara, Nabla).
Bardzo dużo sal do wyboru, DJów, kamerzystów/foto.
Z rzeczy, które chcieliśmy zobaczyć, nic nie było fajnego (makijaż/fryzjerzy/bukiety/zaproszenia/alkohol).

Wzięliśmy udział w konkursie Evity, można wygrać kieckę lub garnitur, ale co z tego, skoro wyniki w lutym, a wtedy to już muszę mieć kiecę wybraną...

Chcieliśmy obczaić cukiernię Red, ale pracownicy nie byli zainteresowani potencjalnymi klientami, tylko rozmowami ze sobą

Mam 3kg ulotek, później to wszystko poprzeglądam

świat_katarzyny - kolczyki piękne!

no_doubt - dla mnie najlepiej wyglądasz w pierwszej

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Co sądzicie o winach COTE???????
Dla mnie słabe... Piłam białe wytrawne bodajże (kupiłam do gotowania) i było takie sobie. Fakt faktem, tanie.

ysia - nie podobają mi się białe paznokcie Kojarzą mi się z korektorem
Szare też nie, będą wyglądać źle do sukienki.

say-hello, obrączka super - klasyka

Mamy dzisiaj rocznicę zaręczyn
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:42   #2686
ysia
Zadomowienie

Cytat:
no nie musisz

dziewczyny co myslicie o kupnie welonu na dluzszy czas przed slubem? troche sie obawiam ze zzolknie, bedzie taki.. zleżały bo wczesniej bede miala okazje wyprobowac fryzjera z okazji innych uroczystosci i wtedy bym wyprobowala welon,ale wlasnie mam watpliwosci czy teraz to nie za wczesnie.

ja mam w domu welon mojej kuzynki po 2latach po ślubie - idealnie biały

Profil FB
Stary 2013-11-18, 12:44   #2687
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
oo, gratulacje!
namisek kurcze, wybij TŻtowi z głowy ten pomysł... obawiam się, ze to może wyglądać niefajnie..

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Ja juz kupiłam welon i nic się z nim nie dzieje

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:45   #2688
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale skoro już przy garniturze jesteśmy...Dziewczyny TŻ wymyślił, że chce biały/ivory garnitur taki jak w filmie Scarface... i co ja mam zrobić? W dodatku w takiej stylizacji chce być (rozpięta koszula itd, jedynie chce czerwony zmienić na fiolet bądź kobalt). No jakoś mi to nie pasuje...
Współczuję Ci przegadania TŻtowi że ten garniak to porażka Al Pacino jako Tony Montana to zupełnie inna bajka, chyba że Twój TŻ ma ambicje wyglądać jak kubański mafioso...

Cytat:
RZĘSY: zastanawiam się nad przedłużaniem, choć z drugiej strony nie wiem, czy rzeczywiście jest sens, bo moje, pomalowane są bardzooo długie i w miarę gęste, bardzo je lubię.

TARGI ŚLUBNE: całe szczęście, że wygraliśmy te bilety, bo bym żałowała 3 dych
Nic ciekawego nie było. Jedynie co, to chyba znaleźliśmy TE obrączki! Bylibyśmy nawet skłonni zamówić, ale trafiliśmy na fatalną babkę... Zamiast nas jakoś przekonać, że nie wiem, mają wyjątkową jakość itd, to ona na okrągło trajkotała o cenie, że w dzień Targów jest 30% obniżki, obrączki możemy odebrać np. w kwietniu i że to takie super, bo tak ekstra tanio,bla bla bla. uciekliśmy od niej, a szkoda, bo obrączki były super

Salonów ślubnych dosłownie parę (Evita, Elizabeth Passion, Pasaż Wenecki, Anna Kara, Nabla).
Bardzo dużo sal do wyboru, DJów, kamerzystów/foto.
Z rzeczy, które chcieliśmy zobaczyć, nic nie było fajnego (makijaż/fryzjerzy/bukiety/zaproszenia/alkohol).

Wzięliśmy udział w konkursie Evity, można wygrać kieckę lub garnitur, ale co z tego, skoro wyniki w lutym, a wtedy to już muszę mieć kiecę wybraną...

Chcieliśmy obczaić cukiernię Red, ale pracownicy nie byli zainteresowani potencjalnymi klientami, tylko rozmowami ze sobą
(...)
Mnie mama i siostra wmawiają, że mam piękne rzęsy, a ja nie jestem zadowolona, wydają mi się jakieś mizerne... Ale żal mi wydawać 2 razy kasę na przedłużanie, bo na pewno chciałabym przetestować przed weselem raz, a to wydatek rzędu 500zł za 2 sesje... :/

Ja też trochę żałuję tych 30zł, ale mama płaciła My z mamą stałyśmy dosłownie przed cukiernią Red, gadałyśmy między sobą o ciastach itp, pan i pani w odległości mniej niż pół metra od nas, ale ani słówkiem nie pisnęli, o ulotkę musiałam POPROSIĆ Marketing wspaniały, nie ma co...

A które stoisko i które obrączki? Mnie bardzo miło zaskoczył pan z Wenca, był tak miły i profesjonalny, że mam ochotę kupić u nich obrączki
No i wzięłam udział w kilku konkursach, nie obraziłabym się, jakbyśmy coś wygrali
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:45   #2689
madziara889
Zakorzenienie

Hej
Nadrobiłam ale nie pamiętam już co miałam odpisać

Miałam znowu koszmar przedślubny. Śniło mi się, że Tż (w śnie byłam jeszcze z eksem) od tygodnia przestał się odzywać i nie wiedziałam co robić. Próbowałam się z nim kontaktować ale bez efektów. W końcu spotkałam go na ulicy z nową lubą i pytam, co to ma być Odpowiedział, ze on już ze mną ślubu nie chce. Więc zaczęłam szukać kogoś w zamian, żeby termin i zaliczki nie przepadły I takim sposobem znalazłam nowego PMa (był nim obecny Tż) i miałam z nim ślubować tylko przez termin i zaliczki. Masakra.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:49   #2690
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Hej
Nadrobiłam ale nie pamiętam już co miałam odpisać

Miałam znowu koszmar przedślubny. Śniło mi się, że Tż (w śnie byłam jeszcze z eksem) od tygodnia przestał się odzywać i nie wiedziałam co robić. Próbowałam się z nim kontaktować ale bez efektów. W końcu spotkałam go na ulicy z nową lubą i pytam, co to ma być Odpowiedział, ze on już ze mną ślubu nie chce. Więc zaczęłam szukać kogoś w zamian, żeby termin i zaliczki nie przepadły I takim sposobem znalazłam nowego PMa (był nim obecny Tż) i miałam z nim ślubować tylko przez termin i zaliczki. Masakra.
Powinni Cię zrobić ministrem finansów, głowa na karku niezależnie od okoliczności

Profil FB
Stary 2013-11-18, 12:50   #2691
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest welon siostry. Ma już 5 lat i nie ma żadnych zżółknięć.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:54   #2692
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Matko z córką ! Dzięki Ci o Panie , że mój Tż nie ma takich "genialnych " pomysłów. Moim zdaniem na własnym weselu mężczyzna powinien wyglądać elegancko . Biała koszula lub odcień koszuli dopasowujący się do sukni PM żeby się nie gryzło. A białe graniaki i do tego kolorowe koszule to już los masakros:P Może wybierzcie się na jakiegoś sylwestra przebieranego -niech poczuje się jak to któraś wcześniej ujęła "kubański mafioso " a na wesele koniecznie przekonaj do go do czegoś bardziej klasycznego .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-11-18 o 12:55
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:55   #2693
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja też trochę żałuję tych 30zł, ale mama płaciła My z mamą stałyśmy dosłownie przed cukiernią Red, gadałyśmy między sobą o ciastach itp, pan i pani w odległości mniej niż pół metra od nas, ale ani słówkiem nie pisnęli, o ulotkę musiałam POPROSIĆ Marketing wspaniały, nie ma co...

A które stoisko i które obrączki? Mnie bardzo miło zaskoczył pan z Wenca, był tak miły i profesjonalny, że mam ochotę kupić u nich obrączki
No i wzięłam udział w kilku konkursach, nie obraziłabym się, jakbyśmy coś wygrali
U nas to samo, musiałam POPROSIĆ o ulotkę, porażka..

Obrączki w Red Rubinie, coś takiego: http://redrubin.pl/pokaz-251.html
Choć nie wiem, czy to akurat te, bo tamte były droższe, ale w każdym razie ten typ: błyszczący pasek/mat/błyszczący.

Były 2 typy: w 1 ten matowy był na równi z błyszczącymi (i mnie się ta b. podobała, ale u TŻta na palcu wyglądała średnio), a w 2 mat był minimalnie wyżej niż blyszczące (i tu TŻ super wyglądał, ja trochę gorzej, ale akurat damska obrączka była szeroka na 5mm i może to mi zaburzyło /chcę 4mm/).

Wenca nie widziałam. My jeszcze raz wybierzemy się do WĘCA (na Kurczaba), może tam będą mieli tego typu obrączki: mat+błyszczące.

Minus jest taki, że z tego co wiem, to z matową obrączką trzeba coś tam robić, żeby była matowa, bo się wyświeca do błyszczącej...

Chcieliśmy najpierw półokrągłe, proste, ale...jak ubraliśmy takie, to wyglądamy jak dzieciaki, co sobie srebrne obrączki na allegro kupiły

Co do rzęs, to może spróbuj oleju rycynowego na rzęsy, zawsze to coś lepiej będzie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:06   #2694
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja będę mieszkała z teściami

Dwójka z przodu teraz już z górki
Śluby w wątku PM2013 zakończyły się następne będą już u Nas Fajnie, ale z drugiej strony stres mnie dosięga, że czegoś nie zdążę przygotować, dopracować
Mnie też w dołku ścisnęło ze stresu że teraz już my

namisek1990
to poleciał po bandzie Twój TŻ Mi sie w ogóle nie podobają jasne garnitury. A czemu tak się uparł na jasny?

Cytat:
Kilka dziewczyn już ma welon Ja też kupię jak tylko zdecyduję czy chcę 2,5 czy 3m.
Stary 2013-11-18, 13:12   #2695
moniczka_90
Zakorzenienie

namisek może Twój TŻ żartował z tym garniturem ? mój jak chce mnie wkurzyć to mówi, ze będzie miał fioletowy albo złoty ale gadać to sobie może, dobrze wiemy, ze chce mnie tylko wkurzyć i tyle może Twój też sobie zartuje i czeka po prostu na Twoją reakcje.
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:28   #2696
ParisParisienne
Rozeznanie

witam Was po sporej przerwie ( umknelo mi 50 stron watku.... ) ale nie mialam jak... ani czasu, ani takiej "checi slubnej".... ogolnie mam kryzys. problemy z tesciowa i ciagle "intrygi" i spreczki skutecznie mi odebraly radosc z tego wielkiego dnia....

takze, ja juz nie wiem co bedzie i czy bedzie....

ale bede zagladac i czytac i cieszyc sie Waszym szczesciem i Waszymi postepami
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:29   #2697
Grace O Malley
Raczkowanie

Na szczęście mój TŻ ma tylko ciągoty do wyglądu a'la Bond, to akurat dobrze, Bond zawsze takie elegancki

Tak w temacie rzęs to zaczęłam też rozmyślać o tych magicznych odżywkach, co sprawiają że rzęsy dużo dłużej rosną, nie wypadają tak szybko, przez co są takie jak właśnie te doczepiane. No i zastanawiam się czy nie lepiej sobie kupić taką odzywkę... orientujecie się może w tych wynalazkach?
Stary 2013-11-18, 13:31   #2698
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam, czy nie kupić takich literek na nasz stół. strasznie mi się to podoba później może być fajną pamiątką do piórek powinno pasować, prawda? w ogóle bardzo podoba mi się to ustrojenie ze zdjęć.
tez chce takie

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:31   #2699
say-hello
Zakorzenienie

z Lg_ago nie mogę znaleźć dokładnie tej, którą sobie wypatrzyłam, ale są podobne : http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,8956
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,7756
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,2416
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,7758

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

say-hello obrączka ślicznie wygląda na Twojej dłoni i tak jak dziewczyny już pisały komponuje się z pierścionkiem. U TZ w połączeniu z bananem też

Cytat:

say-hello, obrączka super - klasyka

dziękuję i gratuluję rocznicy
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:35   #2700
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

takze, ja juz nie wiem co bedzie i czy bedzie....
Paris dramatycznie to zabrzmiało! Nie daj sobie zepsuć tak ważnego dnia!

Profil FB
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości