Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 13:06   #421
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
W sobotę wybrałam się na zakupy z Ziutem, na stoisku z owocami zobaczyłam moje ulubione granaty, wiec biorę dwa, a Ziut na to:
- mamo co to za dziwna cebula,
- to nie cebula, to granat, taki owoc, pamiętasz jak jadłeś słodkie czerwone kuleczki?
- mamo ale po co Ci bomba? myślałam że pęknę ze śmiechu, ale musiałam się powstrzymać...
- jak będziesz niegrzeczny to Ciebie wysadzę, będzie eksplozja, bum;
- to ja będę już grzeczny.
Po zakupach pojechałam do tesciowej, a ona z progu do Ziuta że kłopotu narobiła bo jakiś papier szwagrowi wywaliła, a jemu to jest teraz potrzebne. Ziut stoi, i pyta sie babci:
- to byłaś niegrzeczna babciu, tak?;
- no tak troszkę - odpowiada babcia;
a Ziut do mnie:
- mamo dawaj ten granat, trzeba babcię wysadzić bo była niegrzeczna...
O mamusiu świetne

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:09   #422
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Wiecie co tak sobie myślę że to musi byc dziewczynka , bo mnie tak do słodkiego ciągnie że szok , no dodatek jestem często głodna. Czego w pierwszej ciazy nie doświadczałam No i ostatnio zauważyłam że coraz bardziej mi włosy wypadają
Stary 2013-11-18, 13:13   #423
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Byłam dzisiaj u lekarza z moim nieszczęsnym okiem i jest wirusowe zapalenie spojówek Nie mam pojęcia skąd to g.... się wzięło Dostałam krople do oka z antybiotykiem, ale lekarka powiedziała, że mam się nie bać bo to ma tylko działanie miejscowe, więc lek jest bezpieczny dla Dzidzi

Moje Maleństwo się rozszalało i czuję je już codziennie, zwłaszcza wieczorem jest bardzo aktywne Przynajmniej wiem, że wszystko u niego w porządku

Dziewczyny gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni, a zwłaszcza Lolitka i Zytus za połowinki. Trzeba to dzisiaj opić...przy soczku oczywiście

Gotuję dzisiaj pomidorową z ryżem
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:14   #424
wiola883
Rozeznanie

witam sie po dlugej nie obecnosci czasem was podczytywałam
ale piszecie jak szalone bo juz 3 watek

ja tez bede rodzić z mężem ja boje sie tylko bólu nie samego porodu tylko bólu ale mysle ze dam rade .

mam pytanie
czy któras z dziewczyn mieszkała lub mieszka w szwecji ?
Stary 2013-11-18, 13:15   #425
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Carolyna nie wiem jak jest u was w szpitalu ale u Nas jest tak że partner ma krzesełko obok łóżka tak gdzieś na wysokości głowy żony i tam siedzi i ją wspiera kiedy zaczyna się już akcja porodowa , bo jak są jeszcze tylko skurcze to może siedzieć gdzie chce :P

Też mam wadę wzroku małą coś -1,3 czy jakoś tak i w poprzedniej ciązy byłam coś po 20tc u okulisty , dokładnie nie pamiętam może 22-23tc . Rodziłam w kwietniu a byłam coś z początkiem stycznia.
1) za bardzo to nie wiem, jak jest u nas w szpitalu ale koleżanka mówiła że jej mąż niby na początku siedział przy głowie, ale potem to sobie wszystko oglądał
2) dzięki za inf.dot. okulisty, miałam się gina zapytać, ale zapomniałam, no cóż, chyba sobie będę zapisywała pytania jakie mi się nazbierają i potem wyciągnę mu listę

coodmalina - boskiego masz synka zawsze niesamowicie uśmieję się, jak czytam twoje posty

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-11-18 o 13:16
carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:16   #426
Gosiiaczek
Raczkowanie

coodmalina mam nadzieje ze babcia cala historia super

Ja powizycie u giekologa nawet ok tylko ona taka zimna jest nic cieplego i milego jeszcze mi nie powiedziala ;( mowie ze mam zgage i kwasy zoladkowe mi sie cofaja to ona do mnie zero slodyszy i lekko strawna dieta mowie ze malo jem slodkiego raz na jakis czas a ona powiedzialm zero slodyczy ;(
Wrrrr tak służbistka tu recepta tu badania i tyle ;( a i skierowanie do internisty z tym węzłem chłonnym wiec jutro pojade i troche chyba tam posiedze ;(
Wyniki mam dobre przytlam 1,5 kg w 3 tygodnie ale to po sniadaniu wiec nie ma zle
Co robicie na drugie dania ???? Bo mam jeszcze zupke ogórkowa

Ja chce rodzic z męzem a bardzo chce rodzic w wodzie takie marzenia
Zepsypuła mi nastruj ta ginka ;( wrrrr
Stary 2013-11-18, 13:17   #427
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co tak sobie myślę że to musi byc dziewczynka , bo mnie tak do słodkiego ciągnie że szok , no dodatek jestem często głodna. Czego w pierwszej ciazy nie doświadczałam No i ostatnio zauważyłam że coraz bardziej mi włosy wypadają
Może coś w tym jest? Fajnie by się udało, dziewczynka do pary

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Byłam dzisiaj u lekarza z moim nieszczęsnym okiem i jest wirusowe zapalenie spojówek Nie mam pojęcia skąd to g.... się wzięło Dostałam krople do oka z antybiotykiem, ale lekarka powiedziała, że mam się nie bać bo to ma tylko działanie miejscowe, więc lek jest bezpieczny dla Dzidzi
Czyli jednak to paskudztwo nie minęło, biedna mam nadzieję, że antybiotyk jest trafiony i szybko się wykurujesz

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie po dlugej nie obecnosci czasem was podczytywałam
ale piszecie jak szalone bo juz 3 watek

ja tez bede rodzić z mężem ja boje sie tylko bólu nie samego porodu tylko bólu ale mysle ze dam rade .

mam pytanie
czy któras z dziewczyn mieszkała lub mieszka w szwecji ?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:18   #428
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Ja na sledziel i ogórki i kwaśne pomarańcze i mandarynki
Stary 2013-11-18, 13:20   #429
kasiab91
Zakorzenienie

kaorlak - podłe oko Niech już się goi
Moje dziecko odezwało się kilka razy wczoraj tak delikatnie po kolacji, ale tak to cisza Super, że u Ciebie już tak intensywnie...
Ja już wstawiłam wywar na zupkę, utarłam ogórki i marchewkę, jeszcze ziemniaki mi zostały do obrania. Drugie robię na kolację
Powiem Wam tak się cieszę, że te meble będą dziś jak głupia W końcu salon będzie salonem
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:22   #430
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ja powizycie u giekologa nawet ok tylko ona taka zimna jest nic cieplego i milego jeszcze mi nie powiedziala ;( mowie ze mam zgage i kwasy zoladkowe mi sie cofaja to ona do mnie zero slodyszy i lekko strawna dieta mowie ze malo jem slodkiego raz na jakis czas a ona powiedzialm zero slodyczy ;(
Wrrrr tak służbistka tu recepta tu badania i tyle ;( a i skierowanie do internisty z tym węzłem chłonnym wiec jutro pojade i troche chyba tam posiedze ;(
Wyniki mam dobre przytlam 1,5 kg w 3 tygodnie ale to po sniadaniu wiec nie ma zle

Ciężarna czeka z niecierpliwością na każdą wizytę, każde badanie i spotkanie z ginem to jakieś przeżycie, a tu takie podejście Szkoda, wiadomo, że to dla niej tylko praca i takich ciężarnych może mieć dziennie nawet z 20, ale powinna mieć jakieś podejście ludzkie... Nie przejmuj się

Stary 2013-11-18, 13:27   #431
paulka0212
Wtajemniczenie

Jeżeli chodzi o rodzenie z tż to my chcemy bardzo, ciekawe czy przy cc może być

Kochane jeżeli chodzi o zwolnienie to można brać na 3 dni wstecz prawda?

Jutro usg genetyczne, stracha mam troche
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:29   #432
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
moja znajoma tez ma parcie na słodkie, a będzie chłopak według USG
znowu mnie nie ciągnie do słodkiego, bardziej to owoce, cytrusy, mandarynki oj tak

no i kwaśne żelki
natomiast nie mam w ogóle ochoty na wędliny, kiełbasy itp. Szwagierka podejrzewa syna, a ja wolałabym córcię, no ale nie ważne co będzie, byle by zdrowe
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:34   #433
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o rodzenie z tż to my chcemy bardzo, ciekawe czy przy cc może być

Kochane jeżeli chodzi o zwolnienie to można brać na 3 dni wstecz prawda?

Jutro usg genetyczne, stracha mam troche
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To chyba zależy od szpitala, u mnie w mieście nie można podczas całego zabiegu, ale czytałam nie raz relacje porodu, że w momencie gdy ciężarna jest już przygotowana do zabiegu wpuszczają tatusia na salę
Co do zwolnienia to tak jak piszesz
Badaniami się nie stresuj, napewno maleństwa są ZDROWE i silne

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
moja znajoma tez ma parcie na słodkie, a będzie chłopak według USG
znowu mnie nie ciągnie do słodkiego, bardziej to owoce, cytrusy, mandarynki oj tak

no i kwaśne żelki
natomiast nie mam w ogóle ochoty na wędliny, kiełbasy itp. Szwagierka podejrzewa syna, a ja wolałabym córcię, no ale nie ważne co będzie, byle by zdrowe
Oj ja też mandarynki, pomarańcze, ewidentnie mi nie chce przejść A wędliny nie pamiętam kiedy jadłam, odrzuca mnie ciekawe na co takie apetyty mamy

Co do porodu z Tżtem... Ja nie chciałam żeby Małżonek był przy porodzie, ale się uparł. I jestem mu za to teraz wdzięczna! Żadna położna ani lekarz nie da takiego wsparcia, nie przytrzyma za rękę, nie będzie wycierać czoła, zwilżać ust i powtarzać, że dam radę jak partner. Ten dzień zbliżył nas do siebie jeszcze bardziej niż dzień ślubu polecam!

Stary 2013-11-18, 13:38   #434
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
coodmalina mam nadzieje ze babcia cala historia super

babcia żyje, ale chyba ta anegdotka zostanie z nami do końca życia, muszę to zapisać w moim Ziutowniku, obiecałam sobie że dam mu na 18-te urodziny ten Ziutownik, albo jak mu się urodzi dziecko bo na 18 Tż trzyma dla Niego gazety z dnia narodzin a moja mama wino

Też miałam zgagę w pierwszej ciąży, od witamin, odstawiłam i troszkę lżej mi było, no i mi bardzo pomagał sok z czarnej porzeczki, możesz spróbować, w ekstremalnych przypadkach brałam rennie ( ble jak sobie przypomnę) pomagało

Ja dziś na obiad mam kalafiorową, przez Ziuta zwaną "florową" i cannelloni z mięsem mielonym i pomidorami

Cytat:
Ja na sledziel i ogórki i kwaśne pomarańcze i mandarynki
mam to samo, śledzi jem tony, zawsze lubiłam ale teraz szczególnie mi podchodzą, tak samo jak ogórki i kapusta kiszona
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:45   #435
kasiab91
Zakorzenienie

Ja na drugie mam mięsko w sosie chrzanowym i surówkę z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i cebulą. Tak na szybko wymyslilam, bo już nie mam pomysłów... A ja bym zjadła placki ziemniaczane, albo kartoflaka Ale ja nienawidzę trzec ziemniakówMoże mamulka by zrobiła
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-18, 13:47   #436
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mam pytanko do dziewczyn które mają wadę wzroku: w którym tygodniu należałoby odwiedzić okulistę? Ja mam w sumie niewielką wadę, bo -1,0, no ale czytałam że należałoby przebadać dno oka?
Dobrze, że o tym napisałaś, bo ja mam wadę wzroku a nic nie wiem o wizycie u okulisty... zapytam mojej lekarki w grudniu...

Ja się właśnie zastanawiam, czy mąż sobie patrzy jak dziecko wcyhodzi czy nie może zaglądać :P ale najpewniej zależy to od szpitala...
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:55   #437
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a czy zamierzacie rodzić z partnerami ??
Ze mną TŻ był przy pierwszym porodzie i okazał się nieocenioną podporą Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .
Pewnie będzie tak jak przy pierwszym porodzie,posiedzi ze mną jak akcja będzie sie rozkręcała,ale na sam koniec jak juz beda parte to wole żeby tż nie było.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:00   #438
agaaga89
Zakorzenienie

Idę robić babkę cytrynową

Stary 2013-11-18, 14:03   #439
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A ja bym zjadła placki ziemniaczane, albo kartoflaka Ale ja nienawidzę trzec ziemniakówMoże mamulka by zrobiła
ja uwielbiam pyry
dzis mam na obiad kotlety ziemniaczane. Poprzedni cały tydzień jechałam na ryżu, bo mąż przesadził z jego ilością w zapiekance, więc póki co mam detoks od niego
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:17   #440
Seleniti
Zadomowienie

Zbieram się do tego dentysty odezwę się po powrocie

Przyjemnego popołudnia

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:21   #441
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam pyry
dzis mam na obiad kotlety ziemniaczane. Poprzedni cały tydzień jechałam na ryżu, bo mąż przesadził z jego ilością w zapiekance, więc póki co mam detoks od niego
Ja też kocham ziemniaczki w każdej postaci
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Przyjemnego popołudnia
3mam Będzie dobrze
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-18, 14:22   #442
meniaa94
Wtajemniczenie

coodmalina uff ... zobaczymy jak to u mnie będzie,ale mam nadzieję,że dobrze bo jestem odporna na ból. Po operacji kręgosłupa nie chciała brać zastrzyków przeciwbólowych bo nie miałam się podnosić lekko na rękach i przenosić na drugie łóżko na zmianę opatrunku,a lekarze nie mogli mnie przenieść żeby nic nie uszkodzić.
Także przy cesarce może będzie ciut lepiej
Najgorzej mnie przeraża leżenie kilkugodzinne albo dłuższe na plecach a ja nie mogę długo własnie wyleżeć bo kręgosłup odczuwam,najwyżej będę krzyczała na nich
A jak z cewnikiem ? Wkładali czy przed czy po znieczuleniu ?
Bo słyszałam,że powinni wkładać po ... a właśnie u nas w szpitalu wkładają przed i koleżanka po cesarce wyszła jak po wypadku,całe żebra sine bo lekarz jej "wyciskał" dziecko dosłownie,pielegniarki ją trzymały żeby z łóżka nie spadła. Mówi,że wspomina ją okropnie ...

Ja dziś miałam niespodziankę,mama wyciągnęła mnie na miasto,kupiłam ten olejek z rossmana ... się zdenerwowałam bo w pepco nie było kocyka dla dzieci bo przenosza u nas sklep i nie dostają nowego towaru,jak będę miała szczeście to może będzie on 4 grudnia ale nie wiadomo.
Aaa i mama mnie zabrała na naleśniki z pieczarkami i z serem ... mniam Tak się najadłam ... później tylko na obiad zupa porowa wczorajsza z kulkami z indyka
Stary 2013-11-18, 14:25   #443
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

niki - to gratki za udany deal

kaorlak- kochana, jak mijscowo to uzywaj, lepsze to niz stan zapalny.
no i ogromnie ci zazdroszcze Ci tych ruchów !
buziaki

gosiaczek nie przejmuj sie ja tez mam ginke żandarma
przybierasz ksiazkowo: 0,5 / tydz tez bym chciala w wodzie
rozchmurz buźke mamusiu!

agaaga - a ty agusiu wymyslilas co zrobisz z ginem prowadzącym ? zmieniasz? zostaniesz?

paulka - są gdzieniegdzie szpitale które wpuszczają na cc mężów. Ale na ogół raczej to operacja więc trzeba się naszukać. Musisz się zorientować w okolicznych

coodmalina - super macie pomysły z tymi upominkami!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:27   #444
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
A jak z cewnikiem ? Wkładali czy przed czy po znieczuleniu ?
Bo słyszałam,że powinni wkładać po ... a właśnie u nas w szpitalu wkładają przed i koleżanka po cesarce wyszła jak po wypadku,całe żebra sine bo lekarz jej "wyciskał" dziecko dosłownie,pielegniarki ją trzymały żeby z łóżka nie spadła. Mówi,że wspomina ją okropnie ...
po bo tak na żywca to bym raczej pamiętała, ale miałam to pamiętam
Stary 2013-11-18, 14:34   #445
meniaa94
Wtajemniczenie

No i właśnie dlatego ja bym chciała rodzić w innym szpitalu,około 30 km od Ełku ... to nie tak daleko . Jak słyszałam,tam w ogóle opieka jest inna i lepiej podchodzą do rodzących . Szpital malutki i starszy,ale jest czysto,nie to co u nas ... w ełku każdy kto wychodzi to wraca z niemowlakiem z powodu żółtaczki,dosłownie każdy ... A i w Olecku sprzęt jest nowszy itp.
Stary 2013-11-18, 14:36   #446
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mam pytanko do dziewczyn które mają wadę wzroku: w którym tygodniu należałoby odwiedzić okulistę? Ja mam w sumie niewielką wadę, bo -1,0, no ale czytałam że należałoby przebadać dno oka?
kurczę, ja mam -2,00 musze sobie okulary zrobić, bo normalnie bez okularów i szkieł jestem ślepa jak kret. na co dzień chodze teraz w szkłach kontaktowych. W szpitalu nie będzie czasu zakładac szkieł, a fajnie by było zobaczyć co ze mnie wyjdzie a po drugie chce mieć pewnośc, że będę się darła przy porodzie na TŻ, a nie na jakąś inną osobę...

Cytat:
Wiecie co tak sobie my
ślę że to musi byc dziewczynka , bo mnie tak do słodkiego ciągnie że szok , no dodatek jestem często głodna. Czego w pierwszej ciazy nie doświadczałam No i ostatnio zauważyłam że coraz bardziej mi włosy wypadają
Może jakieś odżywki na włosy? a wyniki morfologii masz dobre?

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Przyjemnego popołudnia
3mam kciuki

ja ciągle czekam, aż mnie znowu dziecko kopnie, a Wy już tu o porodach piszecie

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-18 o 14:38
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:41   #447
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
pomarancza24 >> dziękuje za odpowiedz ws. płytek

anulka3999 >> ja balsam też mam ale nie lubie go, strasznie opornie się wchłania, i trzeba dużo maziać żeby nie było śladu....

gosius91 >> mi bambino kojarzy sie z wakacjami, świetny sposób na ciemną i trwałą oplalenizne : oliwka bambino+ psikanie się wodą

co do zapachu tej z rossa mi nie przeszkadza, a jesli chodzi o balsam to ja bardzo lubie z Garniera ten czerwony- świetnie nawilża skórę
ja takiego czegos nie zauwazyłam
moze jakos mniej tego biore?
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:45   #448
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
No i właśnie dlatego ja bym chciała rodzić w innym szpitalu,około 30 km od Ełku ... to nie tak daleko . Jak słyszałam,tam w ogóle opieka jest inna i lepiej podchodzą do rodzących . Szpital malutki i starszy,ale jest czysto,nie to co u nas ... w ełku każdy kto wychodzi to wraca z niemowlakiem z powodu żółtaczki,dosłownie każdy ... A i w Olecku sprzęt jest nowszy itp.
jedź rodzić tam gdzie chcesz, ja rodziłam w mojej rodzinnej miejscowości pomimo że mieszkam gdzie indziej, w naszym mieście jedyny szpital w którym chciałam rodzić, miał wtedy zamknięty oddział ginekologiczno- położniczy, wiec rodziłam tam gdzie byłam. Nie żąłuję, super opieka i wogóle bardzo dobre podejście do pacjenta, kiedys moja Ciocia była tam naczelną położną, wiec jak mnie odwiedziła to wszyscy sie zlecieli do naszej sali, żeby z Nią porozmawiać Jedyne co źle wspominam to łóżko... zapadnięte, Ziut zjeżdżał mi cały czas w dół, ale poza tym super. Nie ma teraz rejonizacji, tylko dowiedz sie dokładnie co będzie Ci potrzebne do szpitala, bo co szpital to inne potrzeby
Stary 2013-11-18, 14:47   #449
Seksta
Rozeznanie

Hej dziewczyny u mnie dzis placki ziemniaczane wiec zapraszam a czy ktoras z was sie orientuje jak to jest z dziedziczenirm wady wzroku? Bo moj tesc ma zeza, TZ tez mial do 3 rż a potem przez kilkanascie lat nosil okulary. I sie teraz zastanawiam czy bobo moze miec ten sam problem.....u mnie w rodzinie problemow ze wzrokiem nie ma.

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:47   #450
gosius91
Zakorzenienie

Kobietki - skonczylam ! Jestem wniebowzieta bo w powietrzu unosi sie swiezy, czysty zapach po takim gruntownym sprzataniu, wietrzeniu Ohh

Czas na duza dawke relaksu !

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości