|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Ja nie wiem czy chce rodzić z mężem oczywiście nigdy mu nie zasugeruje że go tam nie chce i pozostawię mu to do wyboru i zaakceptuje jego decyzję nie ważne jaka by ona nie była
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() ach zapomniałam Kobity macie pozdrowienia od Ziuta i mojego Tż, wczoraj mnie przyłapali jak Was podczytuję i kazali pozdrowić Ziut to nawet jak mu wytłumaczyłam że nie tylko Mama nosi dzidziusia w brzuszku, zrobił wielkie oczy, i zapytał "to będą inne dzidzie? i one też będą płakały głośno?" myślałam że padnę
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrów go tam :P
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj jednak nie byliśmy w muzeum, bo się nie wyrobiliśmy... ale byliśmy na spacerku, a potem TŻ umówił sie z kumplem na piwie... czułam się dobrze, więc poszłam z nim... co ja się wczoraj soczków napiłam Pierwszy raz wyrobiłam min. płynów dziennie i to z nawiązką ![]() Impreza skończyła się po 22-iej. Chłopcy pili, a ja spałam na stole ale dałam radę jeszcze ich odwieźć...Cytat:
ale potem już piłam różne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Light Limara,
|
|
|
#396 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no dokładnie ![]() Cytat:
i jak oko??
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże dziewczynki jak ja bym mandarynki zjadła... Normalnie ślinię się jak bokser na samą myśl
A u mnie na tym zadupiu nie mogłam dziś znalesc
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
coodmalina i jak wspominasz cesarkę ?
po prostu się pytam bo się troszkę boję ... doszłas szybko do siebie ? Umówiłam się na wizytę na nastepny czwartek 28 listopada na 10:30 ... uff
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem nie wyspana, ale z racji tego że dzisiaj TŻ ma wolne od pracy - wykorzystam go, ale nie seksualnie ale do porządków Już mam dwa duże wory do wyrzucenia - masakra, ile się tego uzbierało - ale na święta już będzie ładnie wyporządkowane, takie spóźnione jesienne porządki Idę dalej walczyć z niepotrzebnymi rzeczami - ciekawe na ilu skończę tych workach Jakby się dało to większość rzeczy poszła by do wora - no,ale NIE - bo to sentyment albo jakaś inna wymówka - ja bym tam ładowała za koleją ![]() Ktoś tu dzisiaj ogórkową gotuję I jeszcze kaweł pizzy został - nie daliśmy rady wcisnąć 50cm pizzy wczoraj ![]() Miłego dnia i za wizyty, jeśli takowe są. Zajrzę popołudniem do WAS |
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiab91 chcesz to Ci podrzucę kilka mandarynek bo mi zostało z 10 z wczorajszych zakupów
|
#402 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze tak piszę smsy do TŻ: młode dycha - nie mam nic złego na myśli i cieszę się ![]() Hope : termin10 grudzień 9:40 połówkowe ![]() Cytat:
Płci dziś nie poznałam i nie poznam u tego lekarza, bo to wizyty na nfz. Lekarz sprawdza tylko czy serce bije. W sumie innego badania ten lekarz mi nigdy nie robił. Cytat:
![]() Cytat:
i mi dał ponownie tam skierowanie, ale na połówkowe
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo trzeba na siebie uważać, ale wszystko jest do przejścia. Później szew troszkę swędzi ... ale generalnie wszystko ok. Nie taki diabeł straszy... przeżyło to miliony kobiet, przezyjesz i Ty, a tak na serio to nawet sie o tym później nie myśli jak już maluch jest na świecie
|
|
|
|
|
#404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że przy okazji masz to skierowanie na połówkowe Cytat:
a mój teraz jączy, że się "zbezcześcił", takiego ma kaca Ja bym chciała... ale nie wiem, czy TŻ akurat będzie miał wolne w pracy... a nie będzie opcji, by się zwolnił w dniu porodu, bo pracuje sam i nikt go nie będzie mógł zastąpić tak od zaraz... (jest ochroniarzem w rossmannie).
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje kolejnych tygodni
martusia piękne zdjęcia malucha Magdi super wiadomości Kasiab bardzo mi przykro z powodu znajomego ![]() Nikii zazdroszczę TŻta, ja sobie nie wyobrażam rodzenia z moim nie dla niego takie widoki, oj i tak podejrzewam, że jakby mnie tak wzięło na rodzenie w nocy, to by to przespał, bo dzwonienie do niego co chwile nic by nie dało Dzień dobry ! ![]() Weekend był a Wy tyle naskrobałyście normalnie nie poznaje wątku ![]() Wstałam o 11 a czuję się taka niewyspana myślałam, że w nocy zamorduje TŻta, co się przebudził, to wpierdzielał orzeszki w panierce, a mnie to chrupanie budziło i doprowadzało do szału miałam ochotę go udusić koniec on już nie będzie ze mną spał, jak wcześniej lubiłam to teraz doprowadza mnie to do szału, wolę łóżko całeee dla siebie, ale się egoistka ze mnie zrobiła Dziś idę do dentysty i boję się , mam nadzieję, że wytrzymam, bo co mi się zrobiło już przechodzi samo siebie ząb mi sika krwią bleee, ciekawe co mi dentystka powie mam nadzieję, że jej tam nie zemdleje
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko do dziewczyn które mają wadę wzroku: w którym tygodniu należałoby odwiedzić okulistę? Ja mam w sumie niewielką wadę, bo -1,0, no ale czytałam że należałoby przebadać dno oka?
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Ale dziś już nie wytrzymałam i musiałam zaklikać na wizaż! ![]() Poczytam co napisałyście przez weekend
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Niki - no przeciez kobiety w stanie blogoslawionym powinny wcinać orzechy
i nie tylko takie. może rozkręcimy Ci zbyt ja bedzie trzeba hehehelolitka - ale bedą cyrki jak ci się znowu wykręci małe mam nadzieję że będą robić do skutku bo czekam na tę wieść razem z Tobą ![]() lght limara- wiem kochana, że się cieszysz tak pół żartem to napisałam właśnie tylko tego entuzjazmu mi zabrakło ale jak najbardziej nie zmienia to faktu z radości że małe swoje robi. a wizytę już notuję jesteś tego dnia z kaorlak'iem na połówkowym ![]() i widzę że miałaś niechcący sposób na skierowanko ![]() selenitko - oj, to ładnie zęba doprowadziłaś no to trzymam kciukasy aby poszło gładko! carolyna - kurcze, nie wiedziałam że trzeba. będę musiała doczytać zaraz i w takim razie moze się wybrać. Wiesz coś więcej na ten temat? po co? bo ja mam wiekszą wadę, ale mam astygmatyzm. |
|
|
|
#409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#410 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ona bardzo się wszystkiego boi, nawet miała problem, żeby iść na gastroskopię, no to mnie pocieszyła
|
|||
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle co mi koleżanka mówiła że powinno się zbadać dno oka gdzieś koło 7 miesiąca i też czytałam że podwyższony poziom hormonów może negatywnie wpływać na nasz wzrok, a moim przypadku - krótkowzroczność - może ją nasilić
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
W sobotę wybrałam się na zakupy z Ziutem, na stoisku z owocami zobaczyłam moje ulubione granaty, wiec biorę dwa, a Ziut na to:
- mamo co to za dziwna cebula, - to nie cebula, to granat, taki owoc, pamiętasz jak jadłeś słodkie czerwone kuleczki? - mamo ale po co Ci bomba? myślałam że pęknę ze śmiechu, ale musiałam się powstrzymać... - jak będziesz niegrzeczny to Ciebie wysadzę, będzie eksplozja, bum; - to ja będę już grzeczny. Po zakupach pojechałam do tesciowej, a ona z progu do Ziuta że kłopotu narobiła bo jakiś papier szwagrowi wywaliła, a jemu to jest teraz potrzebne. Ziut stoi, i pyta sie babci: - to byłaś niegrzeczna babciu, tak?; - no tak troszkę - odpowiada babcia; a Ziut do mnie: - mamo dawaj ten granat, trzeba babcię wysadzić bo była niegrzeczna... mina teściowej, Tż i innych domowników... bezcenna, ja nie wiedziałam jak to wszystko wytłumaczyć, płakałam ze śmiechu, jak wszystkim wszystko opowiedziałam to śmiechu było co nie miara potwierdzam, jest niemożliwy, czasami do granic wytrzymałości Cytat:
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnia osoba jaka bym chciała widzieć na porodowce to jest mój maz
On jest taki panikarz, zrobiłby straszny cyrk... I jeszcze by mi pewnie mowil, ze źle rodze, bo on wie lepiej Zabilabym dziada Dla jego własnego bezpieczeństwa ma przykaz znajdować się poza terenem szpitala :P
|
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko czasem zdarzają się komplikacje i tego chyba bardziej sie obawiam, jakiegoś vacum albo nagłych zwrotów akcji
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochany jest |
|
|
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka moglibyśmy go zostawić , ale ja nie chcę. Pisałam sytuację jak wygląda w Klubie
![]() Kasian tak na 90% decyzja jest pozytywna, ale TŻ nie chcę się wyprowadzać na zimę woli na wiosnę. Ja w sumie mu zapowiedziałam że przed urodzeniem bym chciała. Co do orzechów udało się sprzedać za 24zł/kg a miałam ich 6kg w piątek jadę sprzedać następne ![]() Dla mnie TŻ okazał się pomocy bo też czułam się bezpieczniej , no i przy gadaniu o pierdołach czas mi się nie dłużył. Teraz też bym chciała aby był. Może jakoś uda Nam się coś wykombinować ![]() Asia może to i prawda że są traktowane inaczej. W sumie to zalezy od szpitala ja wiem że u nas w szpitalu jest super opieka i niezależnie czy rodzisz z kimś czy sama to jesteś tak samo traktowana ![]() A fakt minus rodzenia samemu to jest to że jesteś sama , bo położna przychodzi co kilka minut tylko sprawdzić jak postępuje poród , moja ciotka rodziła sama i powiedziała że najgorsze było to leżenie i patrzenie we wskazówki zegara. Mój był ze mną do końca , nawet przeciął pępowine , ale potem zrobiło mu się słabo wyszedł odetchnąć i padł jak długi Ale i tak jestem z niego dumna , bo on nie lubi krwi itp. A mimo to był ze mną do końca ![]() Mój TŻ miał powiedziane że chciałabym aby był , ale decyzja należy do niego i ja ją zaakceptuję .W razie czego moja mama miała iść ze mną. Coodmalina podziękuj za pozdrowienia i tez pozdrów No i Ziut jest świetny z tymi tekstami ![]() Niezła historia z tym granatem ![]() Vampirka no tak chopy piją a Ty po soczkach już nieźle musiałaś mieć że na stale spałaś ![]() ![]() Carolyna nie wiem jak jest u was w szpitalu ale u Nas jest tak że partner ma krzesełko obok łóżka tak gdzieś na wysokości głowy żony i tam siedzi i ją wspiera kiedy zaczyna się już akcja porodowa , bo jak są jeszcze tylko skurcze to może siedzieć gdzie chce :P Też mam wadę wzroku małą coś -1,3 czy jakoś tak i w poprzedniej ciązy byłam coś po 20tc u okulisty , dokładnie nie pamiętam może 22-23tc . Rodziłam w kwietniu a byłam coś z początkiem stycznia. Seleniti to next time schowaj orzeszki za wizytę u dentysty Hope nie wiem czy jeszcze mi coś zostanie bo dziś poszło 6kg , a jeszcze coś koło 2-3 będę miała , ale też coś musze zostawić dla siebie. A napisze Wam że w pierwszej ciązy orzechy włoskie bardzo pomogły mnie na skurcze łydek POLECAM ![]() Link o wadzie wzroku a porodzie http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-po...,152_3065.html |
|
|
|
#420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do herbatek mój nigdy nie pił on tylko czystą wodę i ma tak do teraz, chociaz czasem chciałabym mu wtrynić herbatke z malinkami od babci ale gdzie tam Z tymi kolkami to sie zgadzam, że czkawka zapowiada to nie słyszałam jeszcze Olaf miał podejrzenie niedrożności jelit i ja sie nastawiałam na kolki, ale wierzcie że wręcz chciałam te kolki byle jelitka prawidłowo funkcjonowały... Ale się przed porodem udrożniły Cytat:
Ale i bez tej wiedzy mam stresa, bo wiem ze w kazdym momencie może coś wyskoczyć, więc chyba pójdziemy prywatnie ![]() Już mnie goni do tych pudełek "ja nic nie mówię, ale jakby ci sie chciało... " Cytat:
![]() Waśnie Nikki zapomniałam, oby sie udało z przeprowadzką, ale odetchniesz ![]() Cytat:
Też mnie teraz strasznie drazni chrupanie Tżta ![]() Co do rodzenia, chciałabym razem o ile to będzie noc i Tż zdąży dojechac ![]() Ja dobrze wspominam poród z Tżtem, co prawda jak mały wyszedł, wzięli go do mierzenie Tż do mnie - ale co on ma taką szpiczastą główke, dziwne nie? ![]() Po wizycie oki, szyjka sie trzyma No i się zdecydowaliśmy pójść prywatnie, bo nastepna wizyta dopiero 19 grudnia O właśnie Hope poprosze na listę Tylko czekam aż Tż sobie trasy zaplanuje, żebym mogła wiedzieć w którym tygodniu mogę rejestrować ![]() Idę składać kartoniki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .
oczywiście nigdy mu nie zasugeruje że go tam nie chce i pozostawię mu to do wyboru i zaakceptuje jego decyzję nie ważne jaka by ona nie była

to było ironicznie napisane, bo takie informacje słyszałam, że „wszystkie dzieci lubią herbatki hipp” a to na tej samej zasadzie co „wszystkie dzieci robią kupę o 17” 

Jak do jutra nie będzie poprawy to czeka mnie wizyta u lekarza.
A u mnie na tym zadupiu nie mogłam dziś znalesc

i boję się
mam nadzieję, że jej tam nie zemdleje 
i też czytałam że podwyższony poziom hormonów może negatywnie wpływać na nasz wzrok, a moim przypadku - krótkowzroczność - może ją nasilić