Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 11:08   #391
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy zamierzacie rodzić z partnerami ??
Ze mną TŻ był przy pierwszym porodzie i okazał się nieocenioną podporą Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .

Ja nie wiem czy chce rodzić z mężem oczywiście nigdy mu nie zasugeruje że go tam nie chce i pozostawię mu to do wyboru i zaakceptuje jego decyzję nie ważne jaka by ona nie była
Stary 2013-11-18, 11:11   #392
coodmalina
Raczkowanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Coodmalina, ale ja nie daję herbatek Hipp to było ironicznie napisane, bo takie informacje słyszałam, że „wszystkie dzieci lubią herbatki hipp” a to na tej samej zasadzie co „wszystkie dzieci robią kupę o 17”
wiem wiem ale tak przy okazji mądrości swoje wypisałam

ach zapomniałam Kobity macie pozdrowienia od Ziuta i mojego Tż, wczoraj mnie przyłapali jak Was podczytuję i kazali pozdrowić Ziut to nawet jak mu wytłumaczyłam że nie tylko Mama nosi dzidziusia w brzuszku, zrobił wielkie oczy, i zapytał "to będą inne dzidzie? i one też będą płakały głośno?" myślałam że padnę
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:14   #393
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość

ach zapomniałam Kobity macie pozdrowienia od Ziuta i mojego Tż, wczoraj mnie przyłapali jak Was podczytuję i kazali pozdrowić Ziut to nawet jak mu wytłumaczyłam że nie tylko Mama nosi dzidziusia w brzuszku, zrobił wielkie oczy, i zapytał "to będą inne dzidzie? i one też będą płakały głośno?" myślałam że padnę
uwielbiam twojego Kazika czytam tżtowi jego teksty pozdrów go tam :P

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:18   #394
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Ze mną TŻ był przy pierwszym porodzie i okazał się nieocenioną podporą Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .
ja pewnie będę miała powtórkę z rozrywki, CC, ale Tż był blisko za ścianką i czekał na Ziuta, do dziś wspomina moment jak mu Go pokazali z łezką w oku
Stary 2013-11-18, 11:22   #395
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Wczoraj jednak nie byliśmy w muzeum, bo się nie wyrobiliśmy... ale byliśmy na spacerku, a potem TŻ umówił sie z kumplem na piwie... czułam się dobrze, więc poszłam z nim... co ja się wczoraj soczków napiłam Pierwszy raz wyrobiłam min. płynów dziennie i to z nawiązką
Impreza skończyła się po 22-iej. Chłopcy pili, a ja spałam na stole ale dałam radę jeszcze ich odwieźć...

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość

Wczoraj byly male odwiedziny potem wyladowalismy w knajpce wszyscy piwko a ja herbatka z cytryna te sam kolor hhaaa
a ja piłam sok grejfrutowy, bo smak podobny ale potem już piłam różne

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ja mam ta karte z rossmanna, ale jeszcze jej nie aktywowałam, pod koniec roku ja uruchomie, i pierwsze pampersy zakupimy - bo promocja jest do konca roku, prawda
Ja też sobie wzięłam ta kartę... ale dawno, a tam jest takie coś, że jak jej się nie aktywuje w jakimś czasie, to przepada i trzeba sobie nową wziąć... no i chyba też trzeba zakupy robic regularnie...

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Trzymajcie dziś kciuki, mam dwie dziewczyny na rozmowie kwalifikacyjnej, oby się jakaś sprawdziła

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A no i smutna wiadomosc, wczoraj rano zmarł ten nasz znajomy co go śmigłowiec transportował w tamtym tygodniu...
bardzo mi przykro :głasiu:

Light Limara,

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:24   #396
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Laski, które mają synów... Czy Wasi chłopcy mieli kolki?????? Wczoraj dowiedziałam się, że wszyscy chłopcy mają :/
mój chyba też jest inny bo też nie miał

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

martusia mam identyko zdjęcie pupki Olafa ale coś dyndało między nogami

Cytat:
Ano ja 3,5 godziny rowno od 1 skurczu jazda do szpitala, podpisywanie papierow na ip, badanie na ip, podpisywanie papierow na oddziale, badanie na oddziale i na porodowce bylam chyba jakas godzine ostatecznie a dziewczyna przyjeta przede mna tez tak szybko skonczyla wiec da sie

.
zazdroszcze, mój trwał 13 godzin
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
martusia - a co jest na 2 zdjeciu? pupcia?
Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Ja nie mogę sobie tego 2 zdjęcia wyobrazić, że to pupcia bez zwisów tak? Naprostujcie moją wyobraźnię jak na to patrzeć?
.
pupka tak jakby od dołu i uda
Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Na moje to poprostu ujecie takie "od dołu" czyli pupcia i udka
no dokładnie
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
no i tak wczoraj rozmawiałysmy to mówiła mi że tata męża wogóle jej nie pomagał w takich czynnosciach : kąpanie, karmienie... itp. że ani razu nie wziął swoich dzieci na ręce....
Jak to dawniej ludzie byli wychowywani...zero czułosci i okazaywania miłości, widocznie nie wyniosł tego z domu,,, jak to się mówi: " ZIMNY CHÓW". mówiła że miał inne obowiązki: budowa, warsztat itp. no ale dla mnie to nie jest wytłumaczenie...
całę szczescie że mój małż jest inny,,,, nie boi się dzieci, nosił na rękach duzo niemowalków naszych znajomych... nie bał się. jak by miał odziedziczyć takie zachowanie do dzieci po tacie swoim to normalnie nie ręczyłabym za siebie...
no kiedyś tak było niestety, że facet wogóle się nie pchał do domowych obowiązków i opieki nad dziećmi, choć teraz też tak jest, mam kumpelę która sama zajmuje się 2 chłopakami i domem. Mąż jakoś nie pała do tego.
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Z moim okiem jest nadal kiepsko, jest bardzo spuchnięte, czerwone i piecze Jak do jutra nie będzie poprawy to czeka mnie wizyta u lekarza.
i jak oko??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:24   #397
kasiab91
Zakorzenienie

O Boże dziewczynki jak ja bym mandarynki zjadła... Normalnie ślinię się jak bokser na samą myśl A u mnie na tym zadupiu nie mogłam dziś znalesc Mam jeszcze pomarańcza jednego, ale to nie ten sam smak
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:24   #398
meniaa94
Wtajemniczenie

coodmalina i jak wspominasz cesarkę ? po prostu się pytam bo się troszkę boję ... doszłas szybko do siebie ?

Umówiłam się na wizytę na nastepny czwartek 28 listopada na 10:30 ... uff
Stary 2013-11-18, 11:25   #399
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
mój tż powiedział mi wprost, że co do takich rzeczy jest mięczak i nie wie czy da radę, ja go nie będę zmuszać, ale jak już się zdecyduje to ma zabronione patrzeć od frontu

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:26   #400
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

Jestem nie wyspana, ale z racji tego że dzisiaj TŻ ma wolne od pracy - wykorzystam go, ale nie seksualnie ale do porządków Już mam dwa duże wory do wyrzucenia - masakra, ile się tego uzbierało - ale na święta już będzie ładnie wyporządkowane, takie spóźnione jesienne porządki

Idę dalej walczyć z niepotrzebnymi rzeczami - ciekawe na ilu skończę tych workach Jakby się dało to większość rzeczy poszła by do wora - no,ale NIE - bo to sentyment albo jakaś inna wymówka - ja bym tam ładowała za koleją

Ktoś tu dzisiaj ogórkową gotuję moja ulubiona zupa! Mniam!! U mnie bigos dzisiaj będzie odgrzewany, brak czasu na gotowanie I jeszcze kaweł pizzy został - nie daliśmy rady wcisnąć 50cm pizzy wczoraj

Miłego dnia i za wizyty, jeśli takowe są. Zajrzę popołudniem do WAS

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:28   #401
meniaa94
Wtajemniczenie

kasiab91 chcesz to Ci podrzucę kilka mandarynek bo mi zostało z 10 z wczorajszych zakupów
Stary 2013-11-18, 11:35   #402
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

light limara- to "mlode dycha" to nieladnie zabrzmialo - ciesz że sie matko, z życiem
faaajnie ze Ci dał skierowanko na badanko - daj znać na kiedy się umówisz
napisałam ładną, długą wiadomośc na komórce i tam był dokładny opis wizyty i źe widziałam jak serce bije. Ale, że dwa razy mi się skasowało to się zdenerwowałam i napisałam skrótem zawsze tak piszę smsy do TŻ: młode dycha - nie mam nic złego na myśli i cieszę się

Hope : termin10 grudzień 9:40 połówkowe

Cytat:

Light super że wszystko OK. czyli dawka zmniejszona , a o odstawieniu z czasem coś mówił?
nic o odstawieniu właśnie nie mówił, ale ja dokończę to opakowanie co zaczęłam, po jednej tabletce wieczorem i basta : ) zobaczę czy dalej będzie mnie rano naciągało.

Płci dziś nie poznałam i nie poznam u tego lekarza, bo to wizyty na nfz. Lekarz sprawdza tylko czy serce bije. W sumie innego badania ten lekarz mi nigdy nie robił.

Cytat:
hope- kochana wczoraj przeżywałam, w sumie mam go jeszcze przed oczami, ale jakoś muszę to wytrzymac Ten chłopak miał tylko 29 lat, także kupę życia przed sobą. Jego tata też miał tyle lat co on. Z tego co wiem jego mama w totalnej rozsypce, ona pracuje z moją mamą. Znamy jego całą rodzinę, także martwimy się wszyscy o nich... Życie to jedna wielka niesprawiedliwosc!!
przykro mi..

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

light limara i gdzie idzesz na połówkowe?

wow! już 20 tygodnie ciąży! gratulacje! ale ten czas leci, cały czas mi sie wydaje że ledwo co zaszłyśmy
dostałam skierowanie do Żor, do tej kliniki gdzie już mi kiedyś dał skierowanie na prenatalne w 12 tc. Przypomniałam mu, że tam były problemy z kością nosową, ale nie dodałam, że się znalazła i mi dał ponownie tam skierowanie, ale na połówkowe
Stary 2013-11-18, 11:36   #403
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
coodmalina i jak wspominasz cesarkę ? po prostu się pytam bo się troszkę boję ... doszłas szybko do siebie ?
o ile zabrzmi to sensownie bardzo pozytywnie, nawet mimo złego wkłucia znieczulenia, poszło mi w górę zamiast w dół, i poprawiali, to sam zabieg wspominam dobrze, miła atmosfera, lekarze żartowali więc nerwy puściły całkowicie. Dobę po nie mogłam wstawać, schodzace znieczulenie boli, momentami jak cholera, ale dają przeciwbólowe albo lekkie nasenne. W ciagu tej doby widziałam Ziuta dwa razy, bo takie są zasady, ze względu na fakt że nie powinno się podnosić ciała (wstawać). Cieli mnie w poniedziałek, w piątek zdjęli mi szwy, w następny poniedziałek byłam jak nowa Wiadomo trzeba na siebie uważać, ale wszystko jest do przejścia. Później szew troszkę swędzi ... ale generalnie wszystko ok. Nie taki diabeł straszy... przeżyło to miliony kobiet, przezyjesz i Ty, a tak na serio to nawet sie o tym później nie myśli jak już maluch jest na świecie
Stary 2013-11-18, 11:37   #404
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Kuzwa 3 raz to pisze. Najpierw w jakims raporcie na wizazu i wyslalam, potem w odpowiedzi i mi sie stracilo. Wrrr nie nawidze pisac z komorki.

skrot:
mlode dycha. Tylko to sprawdzil na usg.
mam l4 na tydzien.
skierowanie na polowkowe. Wiec zaoszczedze 300 zl.
dumphaston wieczorem.
"młode dycha"
Fajnie, że przy okazji masz to skierowanie na połówkowe

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
witam witam...

traktor za oknem od paru godzin jeździ...a nie! to mój tż chrapie po nocce!

a mój teraz jączy, że się "zbezcześcił", takiego ma kaca

Cytat:
Ja bym chciała... ale nie wiem, czy TŻ akurat będzie miał wolne w pracy... a nie będzie opcji, by się zwolnił w dniu porodu, bo pracuje sam i nikt go nie będzie mógł zastąpić tak od zaraz... (jest ochroniarzem w rossmannie).

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:47   #405
Seleniti
Zadomowienie

Gratulacje kolejnych tygodni

martusia
piękne zdjęcia malucha

Magdi super wiadomości

Kasiab bardzo mi przykro z powodu znajomego

Nikii zazdroszczę TŻta, ja sobie nie wyobrażam rodzenia z moim nie dla niego takie widoki, oj wolę tego sobie nawet nie wyobrażać i tak podejrzewam, że jakby mnie tak wzięło na rodzenie w nocy, to by to przespał, bo dzwonienie do niego co chwile nic by nie dało

Dzień dobry !

Weekend był a Wy tyle naskrobałyście normalnie nie poznaje wątku

Wstałam o 11 a czuję się taka niewyspana myślałam, że w nocy zamorduje TŻta, co się przebudził, to wpierdzielał orzeszki w panierce, a mnie to chrupanie budziło i doprowadzało do szału miałam ochotę go udusić koniec on już nie będzie ze mną spał, jak wcześniej lubiłam to teraz doprowadza mnie to do szału, wolę łóżko całeee dla siebie, ale się egoistka ze mnie zrobiła
Dziś idę do dentysty i boję się , mam nadzieję, że wytrzymam, bo co mi się zrobiło już przechodzi samo siebie ząb mi sika krwią bleee, ciekawe co mi dentystka powie mam nadzieję, że jej tam nie zemdleje

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:50   #406
carolyna86
Zakorzenienie

mam pytanko do dziewczyn które mają wadę wzroku: w którym tygodniu należałoby odwiedzić okulistę? Ja mam w sumie niewielką wadę, bo -1,0, no ale czytałam że należałoby przebadać dno oka?

Stary 2013-11-18, 12:02   #407
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Mamusie odpoczęłam sobie trochę przez weekend, od razu lepsze nastawienie do życia Ale dziś już nie wytrzymałam i musiałam zaklikać na wizaż!
Poczytam co napisałyście przez weekend

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:02   #408
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Niki - no przeciez kobiety w stanie blogoslawionym powinny wcinać orzechy i nie tylko takie. może rozkręcimy Ci zbyt ja bedzie trzeba hehehe

lolitka
- ale bedą cyrki jak ci się znowu wykręci małe mam nadzieję że będą robić do skutku bo czekam na tę wieść razem z Tobą

lght limara- wiem kochana, że się cieszysz tak pół żartem to napisałam właśnie tylko tego entuzjazmu mi zabrakło ale jak najbardziej nie zmienia to faktu z radości że małe swoje robi.
a wizytę już notuję jesteś tego dnia z kaorlak'iem na połówkowym
i widzę że miałaś niechcący sposób na skierowanko

selenitko
- oj, to ładnie zęba doprowadziłaś
no to trzymam kciukasy aby poszło gładko!

carolyna - kurcze, nie wiedziałam że trzeba. będę musiała doczytać zaraz i w takim razie moze się wybrać. Wiesz coś więcej na ten temat? po co? bo ja mam wiekszą wadę, ale mam astygmatyzm.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:06   #409
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
tak tak, jak najbardziej., My chyba Bartka u teściów zostawimy.
Cytat:
niemożliwy jest

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-11-18, 12:10   #410
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

ramona
- gratki że tarczyca spokojna
dziękuję

Cytat:

lolitko, zytus kochane gratulacje!

pijemy połowinki lolitkowe i zytusowe !
równiez przyłączam się do gratulacji

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
witam
p.s dla tych które są w domciu : na dwójce w pytaniu na śniadanie jets o tym jak wrócić do formy po porodzie
oglądałam i nic extra się nie dowiedziałam, prócz tego że Rubikowa zjada dużo słodyczy

Cytat:
o ile zabrzmi to sensownie bardzo pozytywnie, nawet mimo złego wkłucia znieczulenia, poszło mi w górę zamiast w dół, i poprawiali, to sam zabieg wspominam dobrze, miła atmosfera, lekarze żartowali więc nerwy puściły całkowicie. Dobę po nie mogłam wstawać, schodzace znieczulenie boli, momentami jak cholera, ale dają przeciwbólowe albo lekkie nasenne. W ciagu tej doby widziałam Ziuta dwa razy, bo takie są zasady, ze względu na fakt że nie powinno się podnosić ciała (wstawać). Cieli mnie w poniedziałek, w piątek zdjęli mi szwy, w następny poniedziałek byłam jak nowa Wiadomo trzeba na siebie uważać, ale wszystko jest do przejścia. Później szew troszkę swędzi ... ale generalnie wszystko ok. Nie taki diabeł straszy... przeżyło to miliony kobiet, przezyjesz i Ty, a tak na serio to nawet sie o tym później nie myśli jak już maluch jest na świecie
no to wspominasz niemal cc tak dobrze jak moja przyjaciółka, która mówi, że nic nie bolało i mogłaby tak jeszcze raz a ona bardzo się wszystkiego boi, nawet miała problem, żeby iść na gastroskopię, no to mnie pocieszyła
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:11   #411
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
carolyna - kurcze, nie wiedziałam że trzeba. będę musiała doczytać zaraz i w takim razie moze się wybrać. Wiesz coś więcej na ten temat? po co? bo ja mam wiekszą wadę, ale mam astygmatyzm.
hmmm, no właśnie nie za bardzo tyle co mi koleżanka mówiła że powinno się zbadać dno oka gdzieś koło 7 miesiąca i też czytałam że podwyższony poziom hormonów może negatywnie wpływać na nasz wzrok, a moim przypadku - krótkowzroczność - może ją nasilić

Stary 2013-11-18, 12:24   #412
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

niemożliwy jest
W sobotę wybrałam się na zakupy z Ziutem, na stoisku z owocami zobaczyłam moje ulubione granaty, wiec biorę dwa, a Ziut na to:
- mamo co to za dziwna cebula,
- to nie cebula, to granat, taki owoc, pamiętasz jak jadłeś słodkie czerwone kuleczki?
- mamo ale po co Ci bomba? myślałam że pęknę ze śmiechu, ale musiałam się powstrzymać...
- jak będziesz niegrzeczny to Ciebie wysadzę, będzie eksplozja, bum;
- to ja będę już grzeczny.
Po zakupach pojechałam do tesciowej, a ona z progu do Ziuta że kłopotu narobiła bo jakiś papier szwagrowi wywaliła, a jemu to jest teraz potrzebne. Ziut stoi, i pyta sie babci:
- to byłaś niegrzeczna babciu, tak?;
- no tak troszkę - odpowiada babcia;
a Ziut do mnie:
- mamo dawaj ten granat, trzeba babcię wysadzić bo była niegrzeczna...

mina teściowej, Tż i innych domowników... bezcenna, ja nie wiedziałam jak to wszystko wytłumaczyć, płakałam ze śmiechu, jak wszystkim wszystko opowiedziałam to śmiechu było co nie miara

potwierdzam, jest niemożliwy, czasami do granic wytrzymałości

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

no to wspominasz niemal cc tak dobrze jak moja przyjaciółka, która mówi, że nic nie bolało i mogłaby tak jeszcze raz a ona bardzo się wszystkiego boi, nawet miała problem, żeby iść na gastroskopię, no to mnie pocieszyła
ja w ogóle mam do tego podejście jak do fizjologii, chodzi mi o poród, jakikolwiek by nie był to zawsze czysta fizjologia
Stary 2013-11-18, 12:26   #413
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Niesamowity jest ten Twój Ziut

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:29   #414
Pallas Ril
Rozeznanie

Ostatnia osoba jaka bym chciała widzieć na porodowce to jest mój maz On jest taki panikarz, zrobiłby straszny cyrk... I jeszcze by mi pewnie mowil, ze źle rodze, bo on wie lepiej Zabilabym dziada Dla jego własnego bezpieczeństwa ma przykaz znajdować się poza terenem szpitala :P
Stary 2013-11-18, 12:38   #415
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
W sobotę wybrałam się na zakupy z Ziutem, na stoisku z owocami zobaczyłam moje ulubione granaty, wiec biorę dwa, a Ziut na to:
- to nie cebula, to granat, taki owoc, pamiętasz jak jadłeś słodkie czerwone kuleczki?
- mamo ale po co Ci bomba? myślałam że pęknę ze śmiechu, ale musiałam się powstrzymać...
Po zakupach pojechałam do tesciowej, a ona z progu do Ziuta że kłopotu narobiła bo jakiś papier szwagrowi wywaliła, a jemu to jest teraz potrzebne. Ziut stoi, i pyta sie babci:
a Ziut do mnie:

mina teściowej, Tż i innych domowników... bezcenna, ja nie wiedziałam jak to wszystko wytłumaczyć, płakałam ze śmiechu, jak wszystkim wszystko opowiedziałam to śmiechu było co nie miara

ja w ogóle mam do tego podejście jak do fizjologii, chodzi mi o poród, jakikolwiek by nie był to zawsze czysta fizjologia
ale sie uśmiałam hahaha:

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-11-18, 12:41   #416
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

jakby nie patrzeć, kobieta jest stworzona do rodzenia
tylko czasem zdarzają się komplikacje i tego chyba bardziej sie obawiam, jakiegoś vacum albo nagłych zwrotów akcji
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:47   #417
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
a Ziut do mnie:

Kochany jest
Stary 2013-11-18, 12:49   #418
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry szalone

Super, że już nowy wątek.

Ja jestem po sobotniej edukacji Okazało się, że cztery dziewczyny są w ciąży u mnie na roku I wszystkie jesteśmy z terminem na maja Także wesoło Tylko męczą mnie wykłady i te siedzenie tam

Ja mam tą kartę Rossnę, ale jak pójdę do rossmanna to zawsze zapomnę ją podac

A no i smutna wiadomosc, wczoraj rano zmarł ten nasz znajomy co go śmigłowiec transportował w tamtym tygodniu...
Tak mi przykro
Stary 2013-11-18, 12:59   #419
Nikii89
Zakorzenienie

Martuszka moglibyśmy go zostawić , ale ja nie chcę. Pisałam sytuację jak wygląda w Klubie

Kasian tak na 90% decyzja jest pozytywna, ale TŻ nie chcę się wyprowadzać na zimę woli na wiosnę. Ja w sumie mu zapowiedziałam że przed urodzeniem bym chciała.
Co do orzechów udało się sprzedać za 24zł/kg a miałam ich 6kg w piątek jadę sprzedać następne
Dla mnie TŻ okazał się pomocy bo też czułam się bezpieczniej , no i przy gadaniu o pierdołach czas mi się nie dłużył. Teraz też bym chciała aby był. Może jakoś uda Nam się coś wykombinować

Asia może to i prawda że są traktowane inaczej. W sumie to zalezy od szpitala ja wiem że u nas w szpitalu jest super opieka i niezależnie czy rodzisz z kimś czy sama to jesteś tak samo traktowana
A fakt minus rodzenia samemu to jest to że jesteś sama , bo położna przychodzi co kilka minut tylko sprawdzić jak postępuje poród , moja ciotka rodziła sama i powiedziała że najgorsze było to leżenie i patrzenie we wskazówki zegara.
Mój był ze mną do końca , nawet przeciął pępowine , ale potem zrobiło mu się słabo wyszedł odetchnąć i padł jak długi Ale i tak jestem z niego dumna , bo on nie lubi krwi itp. A mimo to był ze mną do końca
Mój TŻ miał powiedziane że chciałabym aby był , ale decyzja należy do niego i ja ją zaakceptuję .W razie czego moja mama miała iść ze mną.

Coodmalina podziękuj za pozdrowienia i tez pozdrów No i Ziut jest świetny z tymi tekstami
Niezła historia z tym granatem

Vampirka no tak chopy piją a Ty po soczkach już nieźle musiałaś mieć że na stale spałaś

Carolyna nie wiem jak jest u was w szpitalu ale u Nas jest tak że partner ma krzesełko obok łóżka tak gdzieś na wysokości głowy żony i tam siedzi i ją wspiera kiedy zaczyna się już akcja porodowa , bo jak są jeszcze tylko skurcze to może siedzieć gdzie chce :P

Też mam wadę wzroku małą coś -1,3 czy jakoś tak i w poprzedniej ciązy byłam coś po 20tc u okulisty , dokładnie nie pamiętam może 22-23tc . Rodziłam w kwietniu a byłam coś z początkiem stycznia.

Seleniti to next time schowaj orzeszki za wizytę u dentysty

Hope nie wiem czy jeszcze mi coś zostanie bo dziś poszło 6kg , a jeszcze coś koło 2-3 będę miała , ale też coś musze zostawić dla siebie. A napisze Wam że w pierwszej ciązy orzechy włoskie bardzo pomogły mnie na skurcze łydek POLECAM

Link o wadzie wzroku a porodzie http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-po...,152_3065.html
Stary 2013-11-18, 13:05   #420
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Co do herbatek HIPP... polecam przeczytać skład i porządnie się zastanowić czy jest sens wydawać pieniądze, jak wodę z cukrem to można zrobić wszędzie
Zdrówka z tymi zatokami Twój maluch jest niemożliwy
Co do herbatek mój nigdy nie pił on tylko czystą wodę i ma tak do teraz, chociaz czasem chciałabym mu wtrynić herbatke z malinkami od babci ale gdzie tam
Z tymi kolkami to sie zgadzam, że czkawka zapowiada to nie słyszałam jeszcze Olaf miał podejrzenie niedrożności jelit i ja sie nastawiałam na kolki, ale wierzcie że wręcz chciałam te kolki byle jelitka prawidłowo funkcjonowały... Ale się przed porodem udrożniły

Cytat:
ja osobiscie stresuje sie jak nie mam usg jak juz mam isc i zobacze bejbola to ulga na najblizszy czas murowana
także jesli na co dzien się nie martwisz a mialabys sie stresowac tylko przed wizytą to tez nie wiem czy to lepsze dla Ciebie
No właśnie mi chodzi o to, że z jednej strony wolałabym nie wiedzieć, jak te wszystkie podejrzenia Olafa zd, niedrożność jelit, a zwłaszcza fakt z pępowiną, tego nie powinnam wiedzieć Ale i bez tej wiedzy mam stresa, bo wiem ze w kazdym momencie może coś wyskoczyć, więc chyba pójdziemy prywatnie
Już mnie goni do tych pudełek "ja nic nie mówię, ale jakby ci sie chciało... "

Cytat:
to ja jestem mądra bo ja to zinterpretowałam, że Ty 3 razy DZIENNIE po 10 minut jeździsz
Ale bym była z siebie dumna

Waśnie Nikki zapomniałam, oby sie udało z przeprowadzką, ale odetchniesz

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dziś idę do dentysty i boję się , mam nadzieję, że wytrzymam, bo co mi się zrobiło już przechodzi samo siebie ząb mi sika krwią bleee, ciekawe co mi dentystka powie mam nadzieję, że jej tam nie zemdleje
Powodzenia
Też mnie teraz strasznie drazni chrupanie Tżta

Co do rodzenia, chciałabym razem o ile to będzie noc i Tż zdąży dojechac No i ktoś do Olisia
Ja dobrze wspominam poród z Tżtem, co prawda jak mały wyszedł, wzięli go do mierzenie Tż do mnie - ale co on ma taką szpiczastą główke, dziwne nie? W ogóle tak sie słodko bał maleństwa

Po wizycie oki, szyjka sie trzyma
No i się zdecydowaliśmy pójść prywatnie, bo nastepna wizyta dopiero 19 grudnia O właśnie Hope poprosze na listę Tylko czekam aż Tż sobie trasy zaplanuje, żebym mogła wiedzieć w którym tygodniu mogę rejestrować

Idę składać kartoniki

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości