|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
coodmalina wiesz z chęcią to ja bym sobie pojechała do innego szpitala rodzić gdzie jest lepiej ... ale nie mam gdzieś rodziny czy coś żeby się zatrzymać czy mój tż mógłby się tam zatrzymać,a tak Olecko jest blisko.
Zobaczymy jeszcze jest troszkę czasu ale po prostu się myśli już o tym
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
|
|
|
|
#453 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki Kochane za wsparcie. Nikomu nie życzę tego paskudztwa
Do tego jeszcze jutro Misia ma szczepionkę, którą odkładamy od pół roku, bo zawsze była chora Musi mieć 2 kłucia. Nie wiem jak sobie z Nią dam radę, bo zawsze u lekarza jest histeriaCo do rodzenia z Mężem. Ja miałam CC, więc Mężul stał za drzwiami, a potem jak mnie zszywali to poznawali się z Misią Cytat:
Nie przejmuj się, ważne że wszystko jest w porządku Cytat:
![]() Na usg napewno będzie wszystko dobrze
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikii- z tymi włosami to może być po prostu taki okres, bo mi w zeszłym miesiącu bardzo wypadały, a teraz już jest w porządku, musiały się przerzedzić
|
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojego też codziennie czuje coraz bardziej intensywnie.Wczesniej czulam tylko jak leżałam a teraz juz czasem jak stoje:P własnie buraczany sok wypiłam ![]() |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
nikusia mam problem z wypadaniem od początku ciąży ;/ moze faktycznie to na dziołche
![]() seksta nie wiem jak jest z dziedziczeniem, wiem że niektóre wady są po prostu wrodzone ale to czy wada jest wrodzona czy nabyta jest zapewne w stanie stwierdzić okulista... ja mam np wrodzony astygmatyzm, zeza u nas w rodzinie nikt chyba nie miał, a mojej siostrze uciekało jedno oko, ale to jest do wyćwiczenia kiedy dziecko się rozwija więc spokojnie ![]() light limara - ja jestem jeszcze ślepsza ![]() menia- 30 km to nie daleko, nie masz sie w takim razie nad czym zastanawiac tylko bierz sie za wywiady i organizację niektóre z nas planują dojechać 100 km nawet więc luz ![]() dziewczyny, a czy Wy wiecie że nam przysługuje za darmo położna? w sensie że bodajże po 20 tyg wpada do nas raz na jakiś czas wybrana położna, pogadać, zobacazyc czy wszystko gra, i potem, co istotniejsze, po porodzie tez wpadnie i pomoże coś tam doradzi, odpowie na pytania ? ja sie dowiedziałam w szpitalu, jak podeszła do mnie jedna z nich i spytała czy bym jej nie chciała. Sympatyczna babka, ja osobiście nie mam rozeznania w położnch a w mojej okolicy fora kulawe i puste więc się nie dowiem wiele, wypełniłam świstek, jak bedzie fajna to może sobie ją opłacę żeby ze mną przyszła rodzić... zawsze to fajniej jak znajoma położna jest, no nie ![]() jesli jestescie zainteresowane to mysle ze w przychodniach powinny być te świstki do wypełnienia i tam mówią jakie położne mają na nfz wizyty. Ja czekam aż Tereska do mnie wpadnie na kawę zasypę ją pytaniami ![]() lolitka - brawo za soczkowanie buraczkowane
|
|
|
|
#458 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A sytuacja z granatem niezła Dziewczyny rozmowa z dziewczyną która mogłaby u mnie pracować wyszła ok, jest kumata, Słucha, Sensownie mówi, ma przychodzić do końca tygodnia żeby ją sprawdzić i zobaczymy, trzymajcie kcuki bo wtedy jak będę mogła komuś zostawic gabinet na kilka miesięcy to będę spokojniejsza i przynajmniej mnie trochę odciazy;-) |
||||
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo
wkoncu udało mi się do was zajrzeć. Ale naprodukowałyście, szok ![]() wpadlam na chwilkę bo przed 16 mam spotkania służbowe - zobaczyć co działacie ![]() Cytat:
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tej sałatki z majonezem... fuj ![]() niegrzeczna na wizycie w środę będzie na pewno wszystko ok. Light limara współczuje wymiotów... I to jeszcze poza domem, biedna... Kurcze ja nie miałam tego do tej pory ani razu a duphaston brałam do 12 tygodnia ciąży. Kasiab wyrazy współczucia... Przykro mi że nie udało się uratować waszego znajomego ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- musze zmykać bo dziecko szefowej wpadło ze szkoły i ryczy
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy używałyście tego olejku rossmanowskiego na włosy? Jaka jest procedura takiego olejowania? Jestem w tym temacie zielona, a muszę coś zrobić z włosami, bo są suche i bez połysku.
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona ja w pierwszej ciąży (chłopak) miałam całkiem inne smaki (na słone) , dlatego teraz podejrzewam dziewczynkę
![]() Tak miałam robione TSH w tamtym tygodniu wynik OK. ![]() Paulka zależy od szpitala w niektórych może być partner przy CC. Light morfologię robiłam ostatnio w 6tc ale podejrzewam że na next wizycie da mi skierowanie znów.Gosius za porządki ja chyba w przyszłym tygodniu już się złąpię za generalne ![]() Carolyna możliwe że taki czas mi ostatnio tak włosy wypadały jak przestałam karmić piersią, Hope ja sobie tak to tłumaczę , bo w ciazy z Oskarem mi włosy nie wypadały ![]() Co do położnej to prawda, ale ja nie będę korzystaj z niej , dopiero po porodzie aby przychodziła zobaczyć dzidziolka tak to jakoś nie mam potrzeby ![]() Pomarańcza aby się udało z tą dziewczyną ![]() Ale mi się spać chciało i zdrzemnęłam się 1,5h z Oskarem Teraz może wybierzemy się do sąsiadek to się pobawi
|
|
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Loltka i zytus Gratuluję już połowy ciąży
|
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
hope ja tylko słyszałam,że po porodzie przysługuje nam położna z przychodni ... na szczęście u nas jest fajna babeczka
![]() Ale wcześniej już nam przysługuje też ? Bo pierwszy raz słyszę ... Aaa i jeszcze podpatrzę szpitale w Białymstoku,ale mam 110 km gdzieś ... najgorzej,że bliżej sa beznadziejne. A w Olecku jak coś się dzieje z noworodkiem to odsyłają karetką dalej bo nie mają oddziału neonatologicznego ... Po prostu tam jest dobrze rodzić jak dzidziuś jest zdrowy a nic nigdy nie wiadomo .
Gabriela - 30 kwietnia 2014 Mężuś - 10 stycznia 2015 Edytowane przez meniaa94 Czas edycji: 2013-11-18 o 15:27 |
|
|
|
#465 | ||
|
Zadomowienie
|
Lepiej przepieprzyć niż przesolić
Ja lubię pieprzne zupyCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
![]() Kurcze coś mnie głowa boli znowu, patrzyłam z małym na bajkę i się wzruszyłam masakra, zeby na bajce płakać heheh jeszcze gdybym pierwszy raz oglądała to ok ale to któryś raz z kolei.Co do porodu to mój był i wspominam bardzo dobrze. Ja bym oszalała bez niego. Tak jak już ktoś napisał zbliżyło nas to do siebie bardziej Teraz nie wiem jak bedzie, nie wiem czy będzie akurat w domu Mnie na początku ciągło bardzo na słodkie, masakrycznie. Teraz zaś w ogóle, troszkę coś tam podjem. Zero jogurtów a wcześniej 3 na dzien potrafiłam zjeść, no i na cytrusy mnie łapie bardzo, szynka może nie istnieć. Gratuluje wizyt i nowych tygodniu Coodmalina Twój Ziut mnie rozbraja. Zaczełam czytać wczoraj tego słynnego Greya ale jakoś nie powala mnie na kolana, jestem już dawno w połowie, może dziś skończę. Macie jakieś fajne książki w pdfie?
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w przychodni rodzinnej jak tz wypelnial papiery odnosnie lekarza rodzinnegp to tez cos tam jest o wyborze poloznej, ale jakos nie wnikalam
hope dzieki za odp, tak sie zaczelam niepokoic, moze podpytam gina. U TZ eada byla wrodzona wiec pewnie jest 50% szans ze dziecko bedzie.miec to samo, ech |
|
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a kiedy się idzie dokładnie wybrac lekarza rodzinnego dla dziecka i położną żeby później przychodziła ? Bo jestem ciemna ...
|
#471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja mam pytanie w drugą stronę Otóż przyjaciółka mi opowiadała, że po porodzie 2 razy przyszła do niej położna albo pielęgniarka środowiskowa, nie pamiętam. Ona twierdzi, że te dwie wizyty były obowiązkowe, bo ta pielęgniarka jakby sprawdzała, czy ona się dobrze dzieckiem zajmuje??? Słyszałyście o czymś takim? Ja tam osobiście nie chciałabym, żeby mi jakaś baba do domu przychodziła jak będę w połogu leżeć, a pomocy to akurat będę miała aż za dużo, bo pewnie mama, teściowa i babcie się zlecą i każda się będzie przekrzykiwać ze swoimi radami
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście jak widzi, że dziecko jest zaniedbane to ma obowiązek reagować, ale głównie chodzi o to, żeby obserwować jak się ma Mama i dziecko po wyjściu ze szpitala Każda wizyta nie trwała dłużej niż 30 min.
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno na początku jak rośnie, to włosy, skóra, paznokcie rosną jak szalone, a potem leci wszystko w dół. Ja póki co zauwazyłam poprawę stanu, włosy tak nie wypadają, a paznokcie rosną jak szalone, za to z cerą nie najlepiej |
|
|
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dostałam zwolnienie do 13 grudnia, a wizytę mam 16 więc akurat. Byłam dziś w pracy ze zwolnieniem to mi się aż troszkę zatęskniło :P ale tylko chwilowo hihi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prócz 2 części |
|
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki anulka
![]() Ale najadłam się tą zupą porową mmm ... A teraz sobie leże i czytam opinie szpitali na stronie www.gdzierodzic.info
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Alef" "11 minut" |
|
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do książek to polecam "Tańcząc na rozbitym szkle" - autor: Ka Hancock,znalazłam ją na internecie i musiałam kupić. Podczas czytania kilka razy łzy mi same poleciały,książka jest cudowna
I jeszcze polecam książki Doroty Terakowskiej - "Tam gdzie spadają anioły",przeczytałam ją migiem ... też jest cudowna oraz " Poczwarka" . Całkiem inne spojrzenie na świat ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

musze sobie okulary zrobić, bo normalnie bez okularów i szkieł jestem ślepa jak kret. na co dzień chodze teraz w szkłach kontaktowych. W szpitalu nie będzie czasu zakładac szkieł, a fajnie by było zobaczyć co ze mnie wyjdzie
a po drugie chce mieć pewnośc, że będę się darła przy porodzie na TŻ, a nie na jakąś inną osobę...
za połowinki. Trzeba to dzisiaj opić...przy soczku oczywiście 

Teraz nie wiem czy będzie bo jednak ktoś musi z Oskarem zostać .

ale podejrzewam że na next wizycie da mi skierowanie znów.