|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Cytat:
Zaraz dopiszę U nas święta zawsze wyglądały tak, że pierwsza wigilia byłam u mojej babci od strony mamy tam przychodziło rodzeństwo mamy z córkami i żonami + my więc tak ok. 12 osób ale czasem brakowało albo ciotki albo wujka bo mieli nocki akurat. Kolejna wigilia była od 17 u drugiej babci od strony taty był wujek z ciotką i babcia z dziadkiem a w tym roku to ja nie wiem co to będzie bo... na tej pierwszej wigilii nie będzie jednej ciotki ( bo porzuciła wujka i córkę) a jak ten wujek też będzie w pracy i druga ciotka to zostanie nas mało a u drugiej babci nie żyje już wujek i dziadek więc nie wiem czy w ogóle będzie wigilia więc kolejne święta będą kiepskie :/ A teściów mam w daleko bo za granicą więc mamy ich z głowy oni tam tak nie obchodzą świąt więc nie mamy ochoty do nich lecieć.
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-11-15 o 12:58 |
||
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Co do choinki to u moich rodziców zawsze pięknie ubrana. tyle na niej wszystkiego wisi że na koniec wszystko jest pakowane do sporawego kartonu. A u teściów takie "krzaczysko" ze 20 bombek na krzyż 1 łańcuch i git. Masakra jakaś. Nie jestem nauczona czegoś takiego. Nie czuję tej atmosfery świąt. Światełka na choince to tylko na wigilii a i to czasem nie i zaraz po świętach choinkę składają Dla mnie nie do ogarnięcia. Moje dziecko inaczej będzie nauczone a nie że dzień jak każdy inny. Święta to święta |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
poprzednie swieta (wigilie) spedzalismy z moja rodziną wiec w tym roku spędzimy z rodziną męża. Wigilia bedzie u jego brata bo ma duzy dom. Troche sie stresuje bo to beda pierwsze swieta Bozego Narodzenia z nimi. Przed slubem kazde z nas spedzało swieta ze swoja rodziną. Brat meza zaprosil tez moja mame bo musialaby spedzac swieta sama (jest po rozwodzie) takze milo z jego strony.
|
|
|
|
#664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prędzej siusiaka potwierdzić niż piczkę u dziewczynki my zawsze byliśmy raz u jednych rodziców w Wigilię raz u drugich. W zeszłą postanowiliśmy spedzić we trójkę i był to bardzo głupi pomysł także w tym czekamy na zaproszenie od któregoś z rodziców może jak będziemy mieli podrośniętą dwójkę dzieciaczków to będę robić znowu w domu ![]() I wysypujcie chłopakami wysypujcie, większa pula pocji dziewczynki dla mnie ![]() Cytat:
![]() nie ma tam czasem drugiego malucha ukrytego ? ![]() ![]() ![]() Cytat:
u moich z oby stron już skromne choinki bo nikomu się nie chce ubierać (takie małe metrowe)
|
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Otóż z moim kurczątkiem..... WSZYSTKO W PORZĄDKU!!!! To chyba była najgorsza doba mojego życia, ten strach mnie wykańczał....No i na 3d spytałam lekarza jak myśli co będzie, to się śmiał, że nie strzela, bo za wcześnie ale popatrzył, popatrzył i powiedział, ale kazał obiecać, że nikomu nie powiem dopóki nie potwierdzę za parę tygodni bo teraz to jest bardziej obstawianie niż wiedza więc narazie ciiii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() !
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Same chłopaki
gratulacje dziewczyny ![]() A ja z takim pytaniem I jaka oliwka dobra do smarowania piersi? Aha zapisana jestem na wizytę u gina na 12.12 w sumie to będzie już początek 9-tego tygodnia, chyba nie za późno??
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro już Ci wywróżył to pewnie chłopak, z dziewczynką by nie ryzykował pewnie tak wcześnie ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
ja nie piję, ale tylko ze względu na własne widzimisię i to forma eksperymentu . W poprzedniej piłam. Jeśli się nie ma wysokiego ciśnienia i problemów z sercem to spokojnie jedną w ciągu dnia można wypić Co do oliwki to ja mam z johnnosona "kojącą oliwkę na dobranoc" bratowa mi dała bo jej została po jej maluchach.W poprzedniej też miałam najzwyklejszą z bambino
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiem, nie powiem!!!
Jak poznam płeć na 100% to dopiero Wam powiem, czy się sprawdziło czy nie ![]() Jezuuu, tak się cieszę, nawet Wam się nie wydaje... Dziś albo jutro wrzucę zdjęcia, bo w końcu i ja się doczekałam ![]()
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam ciśnienie 90/50, więc generalnie bez kawy to śpię na okrągło To oliwkę kupię, bo mnie coś swędzą ![]() A tak poza tym to jak mnie pani z rejestracji zapytała czy jestem w ciąży to mi się tak buzia od ucha do ucha roześmiała, że powiedziała, że od razu widać niestety gin do którego chcę chodzić dość rozchwytywany i muszę wytrzymać prawie miesiąc ale warto, bo on pracuje w prywatnym szpitalu, w którym chcę rodzić, a to będzie prostsze jak prowadzącego będę miała stamtąd ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porównam sobie Cytat:
dumna a blada pewnie co jak zapytała ??? ![]() ![]() Zawsze warto mieć lekarza ze szpitala w którym chce się rodzić. Ja na razie chodzę do pierwszego lepszego a po 20tym tygodniu pójdę do ordynatora porodówki
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka jak dobrze Cię tu widzieć
![]() widziałam Twoje krechy dwa dni później, i ja chyba takich nigdy nie miałam Jasne, lepiej iść od razu do lekarza jakiego się chce, tym bardziej, skoro jest w szpitalu, który Cię interesuje Pewnie skręci Cię z ciekawości do tego czasu, ale pomożemy Ci jakoś wytrwać
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka gratulacje
Resztę później nadrobię Aga bardzo się cieszę |
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od razu będzie serduszko Dzięki
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie jestem miłośniczką kawy, przed ciążą nie piłam, ale z tego co wiem to można jakieś ograniczone ilości
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Będziecie się śmiały
.. Ale ja w życiu nie wypiłam całej kawy, może z raz czy dwa próbowałam, ale strasznie nie pasuje mi smak tak samo jak nigdy w życiu nie paliłam papierosa, W ŻYCIU powinnam być okazem zdrowia ![]() No i te obiecane zdjęcia Na pierwszym ta nieszczęsna przezierność, na drugim w całej okazałości, a na trzecim jak wyciąga nóżki
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jest całe i zdrowe
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie ma
takie foto zrobione. nie dalabym chyba rady z 2 naraz Cytat:
no mi sie czasem zdarzy, jak mi sie spac chce w pracy. 1 dziennie na pewno można, zwlaszcza jak masz niskie ciśnienie. co do wizyty chyba nie za pozno. ja tez bylam 8-9 tydzien. na becikowe sie zalapiesz bo trzeba byc do 10 tygodnia a serduszko usłyszysz na pewno dobrze ze masz lekarza ze szpitala w ktorym rodzziszmnie ostatnio tez brzuchol swedzial to ktos powiedial ze rosnie i skora sie naciąga. kup i smaruj regularnie. nie wiem niestety którą warto ![]() Cytat:
![]() co do kawy i papierosów to podziwiam i zadroszcze
|
||
|
|
|
#679 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż pewnie przeszczęśliwyCytat:
Gratulacje!!!Cytat:
Cytat:
![]() Mi czasem zdarza się wypić jedną słabiutką rozpuszczalną, ale to tak raz na trzy dni średnio. Oliwkę mam bambino Cytat:
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
A ja używam tej oliwki z Rossmanna, kosztuje chyba około 10 zł, a ma bardzo dobre opinie na necie
) ale do przeżycia A dzisiaj znowu jadę na studia na cały dzień O 9:00 obudziło mnie Sto lat zza ściany Sąsiedzi imprezują od wczoraj
|
|
|
|
#681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja papierosa zapaliłam, albo raczej udawałam , że palę, bo w ogóle się nie zaciągałam dla mnie to było obrzydliwe Tż musiał rzucić jak zaczął się ze mną spotykać i już 6 lat nie pali Cytat:
bo by pasowało smarować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko! Impreza do 9 rano Mają zdrowie...Cytat:
Mój długo palił, aż sam zmądrzał Ale nie pali już teraz trzy lata - też sukces!
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ją mam i wkurza mnie aplikowanie :/ szkoda, że nie mam w niej pompki :/
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
po badaniu zapytałam czy jest zadowolony ze chlopak. odpowiedzial ze on przeciez od poczatku wiedzial
. Cos w tym musi byc bo caly czas mowil "on", a ze jestem w ciazy wiedzial duzo wczesniej zanim zrobilam test ciazowy Cytat:
Dziś mam dokładnie połowę ciąży ale ten czas leci
|
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie Jubilat chyba przy takich życzeniach spokojnie dożyje tej setki ![]() Cytat:
! Oby nigdy my nie wróciła chęć na papieroska ![]() Strasznie szybko!!! Gratuluj połowy, kiedy to zleciało ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- No właśnie, Zubi możesz mnie dopisać do następnych wizyt? 27.11 badanie prenatalne, 4.12 wizyta kontrolna. Z wrażenia zapomniałam napisać ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- I jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała!!!! ![]() ![]() Zubi, Fantastka pamiętacie jak się zajadałyśmy serkami topionymi i zastanawiałyśmy na jaką płeć? Sądząc po chłopczyku Fantastki chłopaki zdominują w takim razie wątek
|
|
#686 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
początek 17 tyg. wizytę mam w tą sobotę ale robimy tylko ogólne badanie i cytologię. Pogadami z nim żeby przed świętami jakoś spr.. fajnie by było powiedzieć rodzince czy chłopak czy dziewczyna. Mniej więcej to mniej więcej ale zawsze to coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie w domu przynajmniej taka tradycja jest.Cytat:
no i super że wszystko w porządku Cytat:
śliczności Cytat:
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie poniedziałkowo
![]() Ehhh ale leci ten czas...juz święta lada chwila ![]() A ja w tym tygodniu odliczam czas do czwartku kiedy to mam wizytę strasznie chciałabym zobaczyć juz to moje maleństwo ![]() ![]() skubana pięknie gratulacje połowy
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz dopiszę. |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
fan takie imprezy do poranka są najlepsze
![]() ja już po ginekologu, wszystko okej. dał mi skierowanie na hbs i hcv- płatne zaczynam się zastanawiać czy on mi nie żałuje na badaniach z NFZ luknę potem w necie jak to jest?byłam na zaledwie kilka godzin na pogaduchach u psiapsióły- wykorzystałam, że małż na nockę to został chwilę z synkiem ![]() teraz siedzę sama z synkiem, wsuwam prażynki bekonowe na masę i walczę z synem by zjadł zupę zrobiłam specjalnie ogórkową, bo kwaśna, na tą jego glistę.Aha zubi następna wizyta 6grudnia jeśli mogłabyś wpisać
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-18 o 16:56 |
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

poka zdjęcia!!!!!!!!!! 

a u drugiej babci nie żyje już wujek i dziadek więc nie wiem czy w ogóle będzie wigilia więc kolejne święta będą kiepskie :/ A teściów mam w daleko bo za granicą więc mamy ich z głowy
oni tam tak nie obchodzą świąt więc nie mamy ochoty do nich lecieć.

Na szczęście czasu jest dość, żeby wypracować kompromis 
Dla mnie nie do ogarnięcia. Moje dziecko inaczej będzie nauczone a nie że dzień jak każdy inny. Święta to święta
Jak babki spędzacie święta? Ja się wprosiłam z mężem na wigilię do moich rodziców, pomogę mamie w kuchni
także w tym czekamy na zaproszenie od któregoś z rodziców 

ale mam ciśnienie 90/50, więc generalnie bez kawy to śpię na okrągło 

18.08.2010 - zaręczyny