|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
ja mialam zatkane ucho ponad 2 mce i zmieniony glos jakbym miala katar. Bylam u lekarza i laryngologa. Kobiety w ciazy czasem tak maja, obrzek sluzowki jest. Pilam wapno, stosowalam krople na odetkanie ucha i nie pomagalo,ale samo przeszlo. Laryng. Mowila ze to czeste u kobiet w ciazy. Przejdzie wam choc wiem ze to uciazliwe.
Sorki za błędy pisze z teł... |
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Akkma, fajny przepisik, wykorzystam go za parę dni, bo jutro gotuję bigos!
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa no to mnie uspokoiłaś, dzięki ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Usiadłam teraz do kompa żeby poodpisywać i jestem w stanie napisac tylko DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA KOCHANE ![]() Małż zrobił tak sytą pomidorówke, że wrąbałam dwa talerze i teraz czuję się taaaakaaa ciężka aż brzuch mi pęka i nie mam siły podnieść dupska z kanapy - masakra. Odpocznę, strawię i później Was nadrobię
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, myślę, żeby kupić biustonosz do karmienia.
i myślę. Docelowo mieć 2 sztuki zwykłych (beż i czarny) i dwa bezszwowe do spania/odpoczynku :P http://allegro.pl/75c-biustonosz-do-...687731007.html Co o tym myślicie???? w pepco kupię bezszwowe
|
#875 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Też tak miałam nawet kilka razy. I w poprzednich ciążach też tak bywało. Myślę,że jest u ciebie wszystko OK,ale jak masz wątpliwości to lepiej sprawdzić niż masz się martwić. Cytat:
Nie wiem dokładnie ile ważył ale nie nosiłam go długo,jakieś 7 miesięcy jak miał to skończyliśmy,bo była już zima i lepiej mi było we wózku wtedy,a po zimie to już byłam w ciąży... Gdyby nie to to nieraz bym go zabierała w chuście,czasem to jest fajna opcja np na spacer do lasu. No i wiązanie dla starszaka jest inne,wygodniejsze. Cytat:
Eryk ma 120/90 Nie. Tylko kremu. Ewentualnie w razie potrzeby mąka ziemniaczana.
|
|
#876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
MalaMigotka, dostalas jakieś wskazówki od diabetologia? Powtarzali Ci test na glukoze? Wysłali Cię do jakiejś poradni? Wyszedł mi test 152
(Witam się wieczornie dziewczyny i przepraszam, ze malo udzielam, jeszcze tylko 13 razy do roboty i jestem wolna... A dzis wnerwiona jestem, bo tatuś dziecka wziął i wydał 300 euro na nianie, która jest jednocześnie monitorem oddechu i wanienke ze stojakiem i przewijakiem...ja bym te 3 stowy wydała inaczej, Ghrrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#878 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Łeee ciesz się że na auto albo coś innego tego nie wydał ![]() Choć takie zakupy powinien z Tobą konsultować. Wydaje mi się że monitory oddechu to póki co zbędny wydatek, tak samo niania - jak się mieszka w domu to jest przydatna, ale w mieszkaniu to raczej zbędny gadżet. ------------- Jeszcze mam pytanie - znacie jakieś przepisy na ciepłe dania z ciecierzycą??Właśnie namoczyłam całe opakowanie i zastanawiam się co jutro z nią zrobić. Edytowane przez Olcia_1983 Czas edycji: 2013-11-18 o 18:14 |
||
|
|
|
#879 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą, jestem minimalistką i nie lubię wydawać pieniędzy na byty, wolę na przyjemne spędzanie czasu, jak weekendowe wyjazdy, knajpy, teatr, koncerty. Dlatego w całej ciąży kupiłam dla siebie: 1 spodnie, 1 getry, 2 pary rajstop i 2 koszulki. I więcej zakupów nie planuję. ![]() Od mamy pożyczyłam kurtkę na jesień (ja 36, mama 40- 42), a od teściowej zimową (44) ![]() Cytat:
Hosenka, Kukurydziana, dobrze, że wreszcie do domku. Oby dalej bez atrakcji aż do terminu porodu Sadlaczyca, uważaj, bo Cię jeszcze w tym szpitalu zameldują! Ja dziś byłam podejrzeć moją małą Emi. Waży 1,550 kg i jest przecudna. Nie mogę się jej już doczekać. I złapałam się na tym, że powiedziałam mamie zdając relacje przez telefon "ważymy już...", a obiecałam sobie, że nigdy nie powiem o swojej córce w liczbie mnogiej! Brr, zły zwyczaj, tylko skąd on pochodzi, że tak nieświadomie wchodzi sam w usta..?
|
|
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mialabym innych wydatków moc za tą kase...choćby konkretne ubranka, ale odnoszę wrażenie, ze chodzi o radoche z techniki.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wynikiem poszłam do gina, on dał skierowanie do poradni diabetologicznej. Co do wskazówek, owszem dostałam, ale są one dość ogólne i jak zauważyły inne słodkie mamy cukrzyca cukrzycy nierówna.... Nie martw się!! na pewno ogarniesz dietę, będą lepsze i gorsze dni ale dasz radę ja już na diecie cukrzycowej "jadę" od 24.09.... ehJak będziesz chciała jakiejś pomocy to na pw mogę napisać, na pewno inne słodkie mamy pomogą też. Nie jesteś sama masz nas :P ale KONIEC! żadnych słodkich mam na wątku zrozumiano!?!?Testu na glukozę się nie powtarza, bo nie chcą ani nam ani maluszkowi fundować takich atrakcji. Pewnie dostaniesz glukometr i będziesz musiała mierzyć cukier na czczo i godzinę po posiłkach. Idź jak najszybciej do lekarza, żeby szybko iść z kolei do diabetologa i móc kontrolować dietę. Jaki cukier miałaś na czczo?
|
|
#883 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dostałam takie hmm nosidło, pewnie wypróbuję, ale raczej nie będę na stałe nosiła po pierwsze z wygody a po drugie mam skłonności do potykania się o wszystko . Przewidziałam tą przyjemność pozostawić mężowi![]() Cytat:
Nie myślałam o czekania niewiadomo ile, albo luksusy czy odkładania... bo tak naprawdę chyba nigdy nie ma dobrego czasu na kolejne dziecko, bo zawsze jest "coś". ale raczej chodziło mi o odczucia dzieci w okresie dorastania i przykrości Wiele z nich nigdy nie przyzna się, że mają żal, czy jest im źle żeby nie urazić rodziców. Najczęściej doceniają rodzeństwo, poświęcenie rodziców w dorosłym życiu, ale żal, poczucie niedosytu często pozostaje. Cytat:
przeglądam allegro i cena, wyjątkowość ( http://allegro.pl/kolyska-eklektyczna-i3690466126.html chociaż wizualnie bardzo ładna |
|||
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie tu u nas nie mierzą na czczo, tylko raz, obojętnie o której godzinie.
Martwię się bardzo, ze mi to dziadostwo po ciąży zostanie, bo mama jest cukrzykiem, bierze 38 jednostek insuliny dziennie do jutra muszę się wstrzymać, jutro będzie ginka dzwonić i powie, co dalej..Czy produkty o niskim IG są wskazane? Jestem zieloniutka jak ta trawka na wiosnę w temacie. Ale muszę się ogarnąć, bo tyle nagadalam mamie, ze nie dba o siebie, ze przecież to jej zdrowie itp, to muszę teraz pokazać jak się to robi...niezła ironia...bardzo się martwię.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba musisz z ginką porozmawiać, bo ja głupieję. Ale w kwestii ogarniania diety służę pomocą.
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że sytuacja opanowana i Cię wypuścili- najważniejsze teraz to oszczędzać się super, że u Emmy coraz lepiej ![]() Migotka-- nie smuć się- od czego nasz wizaż ![]() senira-- brzuszek miodzio
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Produkty o niskim indeksie IG są jak najbardziej wskazane. Jak pewnie zauważyłaś my słodkie mamusie piszemy tutaj często po jakich produktach jakie mamy cukry, wrzucamy przepisy itp. Musisz po prostu iść do diabetologa, dostaniesz glukometr (który pewnie, później tak jak my będziesz chciała spalić ), będziesz próbowała jaki produkt jak na Ciebie działa i powili nauczysz się diety. Cukrzyca ciążowa jest o tyle beznadziejna, że czasami ten sam produkt u jednej osoby na cukry działa świetnie, a u innej wynik wywali w kosmos. Cukrzyca w bodajże 90% przechodzi po ciąży, więc nie stresujmy się przedwcześnie ![]() Jeżeli nie jesteś pewna np. czy możesz zjeść dany produkt to pisz tutaj na forum, na pewno któraś z nas odpisze
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-18 o 18:54 |
|
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj bidulko, wiem co czujesz teraz i każda z nas wie Produkty o niskim IG jak najbardziej, ale.... np. mnie nie wolno jeść sera pleśniowego mimo że niby ma niskie IG. Prześlę Ci pw który przesłałam którejś słodkiej mamie za chwilke
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany jak ten czas leci.... 5 tygodni to ja mam cos ok 10 tyg- rany też nie dużo---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- ja też nie- myślałam, że chusty są tańsze ale to pewnie też od marki zależy.
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec zostały Ci 4 tygodnie Mnie 3 Siedze w kolejce do lekarza, oczywiscie znowu ciśnienie 148/83 W domu najwyzsze mialam 127
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słucham!!!!???!!!! !!!??!!!???!!!!!!!! nie chciałabyś widzieć mojej miny teraz.... o jezu faktycznie, mam zawał
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-11-18 o 19:02 |
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w domu mozna rodzic po skończonym 37 tygodniu 37t1d i niech się dzieje co chce
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie planuję- teraz się chyba nie pudruje dupci no jak będzie potrzeba to będę pudrować oczywiście---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
fajne bo usztywnione. Wszystkie co widziałam to takie worki jakieś miękkie i cycyki pewnie obwisaja ja lubię takie poddtrzymujące---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
może można do sklepu zwrócić albo za tą kwotę w tym sklepie wymienić na inne potrzebniejsze rzeczy? Powiedz mu aby w przyszłości konsultował prezenty z Tobą a nie tak zaskakiwał bo nie sztuka kupić coś niepotrzebnego za 300 euro. Poza tym wanienką nie nakarmisz dziecka, nie?- może zrozumie
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z siebie bardzo dumna bo założyłam ze wydam max 2000 zl i sie udało Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- A i zrobiłam sernik z przepisu podanego pare stron do tyłu i chyba coś poknocilam bo bardzo wodnisty mi wyszedł i aż na dwie formy mi wyszło. Ale po upieczeniu jest zjadliwy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Selena to jeszcze ja Ci nie złożyłam życzeń. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przyszedł mi przewijak na komodę i materiał na zasłony. Teraz jeszcze dokupić kawałek kontrastowej bawełny w tym samym kolorze i będę mogła uszyć zasłonki do pokoju dzieciaków
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
. Jestem już w domu i ostro nadrabiam. Dokończyłam poprzedni wątek, a w nowym jestem na 16 stronie. Ciągle mi uciekacie . Nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich Waszych wypowiedzi i problemów, ale o wszystkim uważnie czytam i przeżywam wraz z Wami. Szczerze współczuję problemów rodzinnych i diet cukrzycowych Demonyianioly, silna i mądra z Ciebie kobieta, ale o tym już Ci pisałam. Bardzo podziwiam Twoje zdrowe podejście, mimo iż pewnie nie jest Ci łatwo. Ejani, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci Jeśli chodzi o zabawki z melodyjką mogę polecić konika morskiego z Fisher Price. Kupiłam dla swojego maluszka i jest super. Justien, ![]() za mieszkanie.Pilotka, to chyba ja polecałam thrillery medyczne autorstwa Simona Becketta "Chemia śmierci", "Zapisane w kościach", "Szepty zmarłych" i "Wołanie grobu". Trzeba czytać w takiej kolejności jaką podałam. Książki są super, choć popieram dziewczyny, że dobrze się czyta i Robina Cooka i Tess Gerritsen Iwontyou99, cudownie się czyta o Dominiku i o tym jak sobie radzicie. Twoje wypowiedzi podnoszą na duchu .Selena85, 100 lat Jak tylko Was nadrobię napiszę troszkę o tym jak to było w szpitalu . Póki co jest dobrze, tyle, że muszę leżeć. Na razie chyba nie urodzę. Mogę obstawić 9 lub 19 stycznia .
|
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę czekać na telefon jutro od ginki, ale dwie wiad mi zostawiła na skrzynce w zeszłym tyg, a ja nieświadoma, ze dzwoniła.. powiedziała, ze mam się koniecznie skontaktować w sprawie wyników, wyczulam siwy dym w głosie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
I po wizycie. Szyjka nie ruszona, brzuch miękki.
Następna wizyta 13 grudnia, bedzie 37t5d. Moja lekarka chyba tez nie wierzy, ze urodze szybko
|
#899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co Twój lekarz na takie ciśnienie???? |
|
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
Super, ze u emmy i Dorotki oraz lepiej ![]() migotka nie smutaj, 3 tyg.szybko zleca, a Ty bedziesz miala wiecej czasu na Wizaz kukurydziana, Ambrella super, ze juz jestescie w domkach, tylko teraz odpoczywac duzo, no!! ![]() Jesli chodzi o wyprawke, to musielismy wszystko kupic, niestety nic nie dostalismy wiec jak na razie poszlo nam ok.4tys i dojdzie jeszcze koszt mebli, jakies kolejne 4 tys. masakraWliczam w to rzeczy dla mnie do szpitala, dla dziecka wszystko, plus wozek, a nie licze wizyt u lekarza i badan, bo mam zwracane z prywatnej opieki medycznej. Pewnie trzeba by bylo doliczyc jakies 2 tys.....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Do jakiej wagi go nosiłaś? Zastanawiałam się od którego momentu dziecko jest za ciężkie, ja co prawda nie jestem aż tak drobna jak Ty, ale wielka też nie jestem, i bicepsa Papaja nie mam
(

Mam tak mało swoich koszulek, w ktore jeszcze wchodzę, ze muszę je oszczędzać 

masz nas :P ale KONIEC! żadnych słodkich mam na wątku
zrozumiano!?!?
wiem , że nas teraz stać na różne rzeczy bez przesady a jednak obawiam się o tą kasę .
16.06.2012
rany jak ten czas leci.... 5 tygodni to ja mam cos ok 10 tyg- rany też nie dużo